Optimizare seo – modificari majore in 2018

Una din cele mai usor de observat tendinte in ceea ce priveste optimizarea seo pentru 2018 este ca Google pune si mai mult accent pe calitate decat pe cantitate.

O alta tendinta la care ne vom referi in detaliu este accentul pus pe un site care sa ofere un plus de experienta.

In 2018 se va pune mai mult accent pe site-urile bazate pe experienta, iar Google se afla in fruntea acestei tendinte.

In ceea ce priveste tendintele comportamentului utilizatorilor fata de o retea mai inteligenta si mai informativa, companiile adopta noi tehnologii cum ar fi PWA si AMP, capabile sa ofere aceste experiente noi.

optimizare seo

optimizare seo

De-a lungul anilor, ideea ca atentia utilizatorilor s-a diminuat a fost in general acceptata de industrie si prin urmare, videoclipurile au devenit mai scurte si continutul a fost spart in paragrafe digerabile – acest lucru a dus la o experienta online superioara.

Destul de interesant, in 2017 am inceput sa vedem comportamentul utilizatorilor pe aceasta tendinta si sa cerem mai multe informatii, sa educam inainte de a fi recompensati cu o conversie.

O buna parte din aceste lucruri poate fi atribuita probabil utilizatorului mai constient de costuri, care isi protejeaza banii si care cauta sa simta o legatura cu brandurile pe care le achizitioneaza.

In acest context, cum va puteti conecta pe web cu utilizatorii intr-un mod semnificativ? Cea mai evidenta modalitate este de a crea o experienta web care sa ii ajute sa fie atrasi de brandul dumneavoastra si de ceea ce oferiti cu adevarat.

Anul acesta vom vedea tot mai multe companii care adopta noi tehnologii. La fel vom sesiza noi provocari pentru comerciantii de oamenii de marketing care vor incerca sa impinga aceste tehnologii dincolo de scopul propus si vor incerca sa creeze trafic si conversii.

Crearea unei experiente cu care utilizatorii se pot conecta este foarte importanta, dar trebuie sa ne asiguram ca Google poate face si o conexiune semnificativa deoarece el sculpteaza idexarea site-ului pe cont propriu.

Si asa ajungem la o alta tendinta majora in 2018 pentru optimizare seo. La inceputul anului trecut, incepeam sa observam fluctuatii in indexarea si bugetele de crawlere, mai ales in cazul site-urilor de mari dimensiuni.

In fiecare saptamana povestea era diferita – cu site-uri masive indexate timp de o saptamana, dupa care cantitati masive in cadere.

De ce se intampla acest lucru? Si de ce continua sa se mai intample inca? Raspunsul este ca Google a sculptat site-urile noastre pentru noi si va continua sa faca acest lucru pe tot parcursul anului si chiar in viitor.

Tocmai am vorbit despre o experienta web mai axata pe experienta, care incepe sa detina industria noastra. Google, contrar neincrederii fiecarui profesionist in optimizare seo, nu este obsedat de a ne face viata mai dificila, ci mai degraba doreste sa ofere utilizatorilor cea mai buna experienta posibila.

De ce le-ar pasa de acest lucru?
Pentru ca vor ca utilizatorii sa continue sa utilizeze motorul de cautare pentru a putea continua sa le difuzeze anunturile. Pentru a se asigura ca utilizatorii obtin acea experienta de nota 10 cu felicitari, observam cum Google acorda maxima atentiei tipurilor de pagini care exista pe site.

Contractati o agentie de optimizare seo care cunoaste tendintele actuale in promovarea digitala si care va poate propulsa afacerea in mediul online.

aprilie 25th, 2018 by