Category: Casa si gradina

mai 23rd, 2024 by Gabriel

Brandul românesc Sophia, specializat în perdele și draperii pe comandă de mai bine de 20 de ani, a captivat vizitatorii la International Contemporary Furniture Fair (ICFF) desfășurat la Javits Center în New York, în perioada 19-21 mai. Cu un stand amplasat la numărul 145, Sophia a expus noile colecții de țesături lansate anul acesta atât pentru casele private, cât și pentru domeniul HoReCa, atrăgând admirația publicului internațional.

 Standul Sophia – în lumina reflectoarelor în New York

Anamaria Ștefan Georgescu – Fondator și Manager General al Sophia, împreună cu Cristian Georgescu – Asociat Sophia și Marinela Neculau – Specialist Achiziții, au fost prezenți la stand, oferind detalii și informații atât despre produsele expuse, cât și despre conceptele de business în franciză lansate pentru publicul din străinătate.

 „A devenit o tradiție să fim prezenți la târguri și să ne aliniem standardelor internaționale. Anul acesta unul dintre obiectivele noastre este să ne extindem ambele linii de business esențiale. Prin segmentul B2C, vizăm extinderea portofoliului de Hotel Projects, oferind soluții personalizate de decorare cu perdele și draperii de lux, realizate pe comandă în atelierele noastre de creație din București și Iași. Simultan, pe linia B2B, Sophia a promovat noul concept de micro-franciză, o premieră destinată să faciliteze accesul antreprenorilor la modelul nostru de afaceri cu o investiție inițială redusă, fără necesitatea unui spațiu comercial și angajați. Prin intermediul târgurilor vizibilitatea brandului Sophia pe piața internațională a crescut enorm în ultimii ani și ne-a deschis multe oportunități de dezvoltare”. Anamaria Ștefan Georgescu, fondator și manager general al Sophia.

Invitație la Consulatul general al României la New York

 Totodată, echipa Sophia a avut onoarea de a fi invitată la Consulatul general al României la New York. La consulat au fost întâmpinați de către Simona Florea, Consul General, care a vizitat ulterior și standul Sophia la târg, exprimându-și admirația pentru realizările brandului.   

Lansarea Micro-Francizei Sophia

Participarea brandului românesc Sophia la târgurile internaționale a fost și un prilej pentru lansarea conceptului de micro-franciză Sophia, destinat nu doar românilor din diaspora, dar și antreprenorilor străini. Acest concept inovator oferă posibilitatea de a gestiona un business cu o investiție inițială de doar 5000 euro, aspect care a stârnit interes considerabil în rândul vizitatorilor târgului. Pentru lansarea businessului ai nevoie doar de o cu valiză echipată cu mostrare de țesături și o mașină personalizată cu brandingul Sophia, fiind o oportunitate extraordinară pentru cei care doresc să își lanseze propria afacere, beneficiind de suportul și expertiza Sophia. Noul concept de business se adresează în special românilor din diaspora – designeri, arhitecți sau pur și simplu celor pasionați de designul de interior.

 Sophia a expus anul acesta și la Salone del Mobile, Milano

Evenimentul de la New York a urmat succesului înregistrat la Salone del Mobile în Milano, unde Sophia a prezentat, tot în acest an în perioada 16-21 aprilie, colecții de perdele și draperii dedicate locuințelor private, cu printuri deosebite, cât și segmentului HoReCa, în special colecții de țesături uni, catifea cu diferite texturi, cu proprietăți Blackout, Dimout și Fire Retardant. Interesul crescut din partea designerilor și contractanților de hoteluri și pensiuni evidențiază creșterea continuă a brandului în industria internațională.

 Următoarea oprire la Maison&Objet, Paris

Brandul Sophia continuă să își consolideze poziția pe scena designului interior prin participarea la târgurile internaționale, tradiție începută încă din anul 2013 care a contribuit la consilidarea brandului și perfecționarea conceptului de business în franciză. Următoarea oprire în calendarul nostru este Maison&Objet, care se va desfășura în perioada 5-9 septembrie 2024 la Paris, Franța, unde vă invităm să descoperiți cele mai noi colecții și concepte Sophia.

 De la Iași pe scena internațională: o călătorie a draperiilor custom-made

Fondat în Iași în anul 2004 de către Anamaria Ștefan Georgescu, brandul Sophia a crescut din dorința de a decora ferestre din întreaga lume cu perdele și draperii custom-made și de a oferi consiliere specializată la domiciliu. De-a lungul a două decenii, Sophia a dezvoltat o rețea de 30 de magazine în franciză în România și unul în Miami, Statele Unite ale Americii, finalizând peste 400 de proiecte HoReCa, 40 de instituții culturale și 20.000 de locuințe private. Prezența continuă la târgurile internaționale și adaptarea conceptului de franciză subliniază angajamentul Sophia pentru excelență și inovație în designul de interior.

Pentru proiecte de decorare, programați două ore de consiliere gratuită la domiciliu cu designeri Sophia specializați în decorarea ferestrelor, iar pentru oportunitățile de business în franciză în România sau în străinătate, completați formularul din secțiunea Vrei o franciză Sophia.

Posted in Casa si gradina

mai 14th, 2024 by nemesu

Fiecare proiect începe cu o idee, iar echipa de la Kit-Caselemn.ro îți oferă o mulțime de idei de case din lemn la pret bun. De la case tradiționale până la construcții moderne și inovative, specialiștii cu experiență de peste 30 de ani în domeniu reușesc să construiască locuințe unice, confortabile și funcționale.

Kituri de construcție complete – rezultate rapide

Spre deosebire de alte soluții de construcție, Kit-caselemn.ro pune la dispoziția clienților kituri complete de construcție, care includ toate materialele necesare pentru ridicarea casei. Acestea sunt proiectate pentru a facilita întregul proces de construcție, reducând timpul necesăr ridicării, cât și costurile.

Avantaje ale caselor din lemn

Casele din lemn oferă numeroase avantaje:

 • Lemnul este un material ecologic, regenerabil și reciclabil;
 • Casele din lemn oferă o izolație naturală, reducând consumul de energie pentru încălzire și răcire.
 • Lemnul permite o mare libertate de design;
 • Cu o întreținere adecvată, casele din lemn pot rezista zeci sau chiar sute de ani.

De ce să apelezi la Kit-caselemn pentru constructia casei tale?

În primul rând, pentru că îți oferă soluții complete. De la prefabricarea componentelor până la montajul rapid pe șantier, fiecare etapă a procesului de construcție este dusă la bun sfârșit într-un mod eficient și transparent. Echipa de constructori este la curent cu cele mai noi tendințe și inovații în domeniu, asigurându-se că fiecare proiect este realizat pentru a fi durabil.

Un argument major este consultanța oferită pe tot parcursul procesului, de la prima discuție până la finalizarea proiectului, precum și suportul ulterior.

FAQ

 1. Ce tipuri de case pot fi construite din kit-uri? Case din lemn rezidențiale, cabane și case de vacanță sau chiar și construcții destinate diverselor alte activități.
 2. Ce tip de lemn este folosit? Lemnul folosit este de cea mai bună calitate, tratat și certificat, provenit din surse sustenabile. Fiecare material este supus unor teste riguroase pentru a garanta durabilitatea și siguranța construcției. De asemenea, toate kit-urile de case din lemn sunt fabricate în România.
 3. Care sunt termenele de execuție pentru un proiect? Termenele de execuție variază în funcție de complexitatea proiectului, dar utilizarea kiturilor prefabricate permite o construcție rapidă, de obicei între câteva luni și un an.

Nu a fost niciodată mai simplu să îți construiești o casă. Dacă vrei să te muți rapid, alege kit-caselemn.ro!

Posted in Casa si gradina

mai 9th, 2024 by Ovidiu

Dezvoltatorul va finaliza întreaga construcție până la finalul acestui an, reușind astfel o dezvoltare record de peste 1500 de apartamente premium cu o paletă amplă de facilități în doar 48 de luni. 

Dupa 4 ani, peste 1500 de apartamente și 2000 de locuri de parcare, cu o valoare de piață de peste 160 de milioane de euro, dezvoltatorul anunță că va finaliza lucrările în a doua jumătate a anului curent.

„Ne-am bucurat de fiecare pas de la Cortina North, de la interesul publicului pana la creșterea unei comunități frumoase. Chiar și echipa de vânzări a devenit o comunitate, acum când mai este un număr atât de mic de apartamente disponibile.” (Ramona Babiuc) Într-o declarație recentă, Ramona Babiuc, directorul de vânzări pentru proiectul Cortina North a subliniat “Am parcurs fiecare pas din evoluția acestui proiect cu entuziasm și ne-am bucurat de fiecare etapă și reușită, de la interesul crescând al publicului, la lunile cu vânzări-record, până la creșterea unei comunități frumoase. Cu pasiunea și dedicarea caracteristice, echipa de vânzări este pregătită acum să preia noi proiecte și să aducă același nivel de excelență și în următoarele inițiative derulate sub brandul Cortina.”

Mai putin de 15%  din întregul proiect mai este disponibil spre vânzare în prezent. Ansamblul rezidențial Cortina North, început în anul și  dezvoltat în 3 faze, este poziționat în clasa  premium – high-end și este consacrat în rândul publicului bucureștean ca fiind singurul care se încadrează în categoria „affordable luxury”. Datorită poziției, facilităților conexe, dar și construcției extrem de sigure, ansamblul Cortina North a înregistrat, încă de la lansare și constant pe toată perioada construcției, vanzari-record atât către beneficiarii finali ai ansamblului cât și către investitori.

Deținător al premiului „Cel mai bun proiect al anului 2023 dezvoltat la scară largă”, Cortina North beneficiază de propria pistă de alergare, 10.000 mp de spații verzi și, din toamna acestui an, va integra un concept amplu de centru wellness, unic pe acest segment de activitate.  

Având capital integral românesc, Eden Capital este prezent pe piața rezidențială din București din anul 2009 și are în portofoliu, sub brandul Cortina, cinci ansambluri finalizate sau aflate în curs de dezvoltare – Cortina Residence, Cortina Academy, Cortina North, Cortina 126 și Cortina Elysium. Sub acest brand, portofoliul companiei include aproximativ 2.900 de apartamente premium și high-end, cu facilități multiple, în jurul cărora sunt concentrate comunități exclusiviste, întemeiate pe valori comune. Separat de conceptul Cortina, compania a mai dezvoltat ansamblurile Dinamic City (166 de apartamente), Four City North (568 de apartamente) și Delta City (333 de apartamente).

Posted in Casa si gradina Tagged with:

mai 3rd, 2024 by edi

Mobilierul din ratan sintetic este o alegere populară pentru amenajarea grădinii datorită aspectului său elegant și durabilității. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de alegerea mobilierului din ratan sintetic potrivit, există câțiva factori cheie pe care trebuie să îi iei în considerare.

De ce să alegi mobilier din ratan sintetic?

Ratanul sintetic este un material popular în fabricarea mobilierului de grădină datorită rezistenței sale și aspectului natural. Ratanul sintetic este fabricat din fibre sintetice, care sunt tratate pentru a rezista la deteriorare cauzată de soare, ploaie și variații de temperatură. Acest material este cunoscut pentru durabilitatea sa și pentru faptul că nu necesită întreținere specială.

Un alt avantaj al mobilierului din ratan sintetic este versatilitatea sa. Acesta este disponibil într-o varietate de culori și stiluri, ceea ce îți permite să găsești piesele potrivite pentru stilul și tema grădinii tale. De asemenea, mobilierul din ratan sintetic este ușor de curățat și poate fi păstrat într-o stare bună de-a lungul anilor.

Factori de luat în considerare la alegerea mobilierului din ratan sintetic

1. Calitatea construcției

Atunci când cumperi mobilier din ratan sintetic, este important să acorzi atenție calității construcției. Verifică cusăturile și asigură-te că sunt solide și rezistente. De asemenea, verifică dacă mobilierul are un cadru robust și durabil care să ofere stabilitate și suport adecvat.

2. Rezistența la factorii externi

Un alt aspect important de luat în considerare este rezistența mobilierului din ratan sintetic la factorii externi precum soarele, ploaia și variațiile de temperatură. Asigură-te că mobilierul pe care îl alegi este tratat pentru a rezista la radiațiile UV și că are o acoperire rezistentă la apă. Aceste caracteristici vor ajuta la protejarea mobilierului de decolorare, deteriorare și deformare.

3. Confortul

Nu uita să iei în considerare și nivelul de confort oferit de mobilierul din ratan sintetic. Verifică dacă scaunele sunt prevăzute cu perne moi și călduroase, care să ofere suport ergonomic și să asigure o experiență plăcută atunci când te relaxezi în grădină. De asemenea, asigură-te că mobilierul are dimensiuni potrivite și că este confortabil pentru toți membrii familiei tale.

4. Ușurința în întreținere

Un alt aspect important de luat în considerare este ușurința în întreținerea mobilierului din ratan sintetic. Verifică instrucțiunile de întreținere și asigură-te că mobilierul poate fi curățat și întreținut cu ușurință. Caută mobilier care poate fi curățat cu apă și săpun și care nu necesită produse speciale de întreținere.

5. Bugetul

Nu în ultimul rând, ia în considerare și bugetul disponibil pentru achiziționarea mobilierului din ratan sintetic. Stabilește un buget realist și caută mobilier care să se încadreze în acesta. Asigură-te că compari prețurile și că alegi mobilier de calitate, care să ofere un raport bun calitate-preț.

Cum să îngrijești mobilierul din ratan sintetic

Pentru a te asigura că mobilierul din ratan sintetic își păstrează aspectul și funcționalitatea pe termen lung, este important să îl îngrijești corespunzător. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea mobilierului din ratan sintetic:

1. Curăță mobilierul regulat

Curăță mobilierul regulat pentru a îndepărta murdăria și praful acumulate. Poți utiliza o perie sau un prosop umed pentru a îndepărta particulele de murdărie de pe suprafața mobilierului. Evită utilizarea produselor de curățare agresive, deoarece acestea pot deteriora materialul.

2. Protejează mobilierul în timpul iernii

Dacă locuiești într-o zonă cu ierni reci, este recomandat să protejezi mobilierul din ratan sintetic în timpul sezonului rece. Poți depozita mobilierul într-un spațiu protejat sau poți utiliza o husă de protecție pentru a împiedica deteriorarea cauzată de frig și zăpadă.

3. Evită expunerea prelungită la soare

Chiar dacă mobilierul din ratan sintetic este rezistent la radiațiile UV, este recomandat să eviți expunerea prelungită la soare. Poți utiliza o umbrelă sau un pavilion pentru a proteja mobilierul de razele solare intense.

4. Verifică și strânge șuruburile

De-a lungul timpului, șuruburile mobilierului pot deveni slăbite. Verifică periodic șuruburile și strânge-le dacă este necesar pentru a menține mobilierul într-o stare bună.

5. Curăță petele imediat

Dacă observi pete pe mobilierul din ratan sintetic, curăță-le imediat pentru a evita pătrunderea lor în material. Poți utiliza o soluție de apă și săpun sau un produs special de curățare pentru a îndepărta petele.

6. Protejează mobilierul de zgârieturi

Evită să tragi sau să trântești obiecte grele pe mobilierul din ratan sintetic, deoarece acest lucru poate cauza zgârieturi sau fisuri. Folosește suporturi sau baze pentru a proteja mobilierul de obiectele aspre.

7. Depozitează mobilierul în timpul furtunilor

În cazul în care se anunță furtuni puternice, este recomandat să depozitezi mobilierul într-un spațiu protejat pentru a evita deteriorarea cauzată de vânt și ploaie.

8. Verifică și repară eventualele defecte

Verifică periodic mobilierul și repară eventualele defecte sau deteriorări. Înlocuiește părțile uzate sau deteriorate pentru a menține mobilierul într-o stare bună.

Posted in Casa si gradina

aprilie 27th, 2024 by Gabriel

Apa alcalină este tot mai populară în ultimii ani, datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate și nenumăratelor utilizări. Printre acestea se numără și capacitatea sa de a fi folosită pentru dezinfectarea jucăriilor și ca ingredient în prepararea dezinfectantului de mâini.

Apa de la robinet nu este cea mai pură și din păcate nu putem vedea cu ochiul liber toate microparticulele existente. S-a dovedit că acestea pot fi chiar urme de medicamente eliberate pe bază de rețetă, care pot afectea sănătatea în numeroase moduri. Acesta este motivul pentru care ar trebui să luați în considerare beneficiile apei Kangen. Apa alcalină are un nivel de pH mai mare decât apă de la robinet, de obicei în jurul valorii de 8 sau 9 pe scara pH. pH-ul sub 7 se mai numește și apă acidă și nu este pentru consum.

Apa alcalină sau apa Kangen este numită uneori și „apă minune” deoarece oferă avantaje unice față de apa de la robinet. Pe lângă beneficiile majore pe care le are asupra sănătății (ajută organismul să se dezvolte la nivel celular, îmbunătățeste digestia, stimulează energia și starea generală de bine), este excelentă pentru curățarea blândă; utilizarea în tratamentele cosmetice; îngrijirea părului; îngrijirea animalului de companie; lustruire; curățenie și pentru dezghețarea mâncării congelate.

„Apa Kangen poate furniza diferite pH-uri de apă. pH-ul este o scară care reprezintă potențialul ionilor de hidrogen (H+). Cu cât cantitatea de ioni de hidrogen din apă este mai mare, cu atât aciditatea apei este mai mare. Există o scară de la 0 la 14, unde 0 este foarte acid și 14 este foarte alcalin. Apa Kangen poate furniza diferite pH-uri de apă. Apa din zona anodului este acidă, în timp ce apa din zona catodului este alcalină. Apa Kangen ® super alcalină cu un pH de 11,5 este numită și apa detergent pentru că ne ajută să menținem igiena zilnică în viața noastră datorită puternicelor sale efecte de curățare. Are beneficii de dizolvare și termo-conducție și nu este o apa pentru consum. PH-ul apei de băut Kangen este 8,5 – 9,5. În general, oamenii încep cu un pH de 8,5 și apoi cresc încet până la 9 și apoi la 9,5. pH-ul de 9,5 are cele mai mari beneficii din punct de vedere al proprietăților antioxidante. Apa neutră cu un pH-ul de 7 este apă curată filtrată și sigură pentru consum. Nu conține clor, rugină sau impurități. Apa cu un pH între 4-6 nu este potrivită pentru băut. Această apă ușor acidă este recunoscută pentru proprietățile sale astringente. Este excelentă pentru curățarea blândă și pentru utilizarea în tratamentele cosmetice. Utilizări: spălat, îngrijirea părului, îngrijirea animalului de companie, lustruire, curățenie și pentru dezghețarea mâncării congelate. Apa super acidă cu un pH de 2,5 nu este pentru băut, ci are proprietăți dezinfectante. Apa super acidă se poate utiliza pentru igienizarea instrumentelor de bucătărie, blaturi, etc. pentru a menține suprafețele curate și sigure. Utilizări: curățenia și reducerea microbilor, igienă și exploatare comercială”., explică Viaceslav Buhna, Kangen® România.

Beneficiile apei alcaline pentru dezinfectarea jucăriilor

Acțiune antimicrobiană: Apa alcalină are un pH mai ridicat decât apa obișnuită, ceea ce poate ajuta la neutralizarea și eliminarea bacteriilor, virusurilor și altor microorganisme de pe suprafețe, inclusiv de pe jucării. Numeroase cercetări medicale susțin apa acidă potrona cunoscută și sub denumirea de apă electrolizată acidă sau apă oxidantă electrolizată, poate ucide 100 de organisme: bacterii, ciuperci, viruși (inclusiv viruși COVID), în 30 de secunde sau mai puțîn. Chiar și acele bacterii greu de ucis, găsite în cazurile de otrăvire alimentară, pot fi ucise în 2 minute sau chiar mai puțin.

Non-toxică: Această apă nu este dură pentru piele și plămâni. Comparativ cu alte produse de curățare și dezinfectare care pot conține substanțe chimice agresive, apa alcalină este mai blândă și mai sigură pentru utilizarea în apropierea copiilor și a jucăriilor lor.

Economie: Utilizarea apei alcaline pentru dezinfectarea jucăriilor poate fi mai economică decât achiziționarea de soluții de curățare și dezinfectare din comerț. De asemenea, nu este nevoie să vă faceți griji în legătură cu substanțele chimice toxice care ar putea rămâne pe suprafețe după utilizare.

Cum puteți folosi apa alcalină pentru dezinfectarea jucăriilor

Apa Kangen este apa care vă va schimba viaţa, iar un aparat de apă Kangen este instrumentul excelent prin care puteți face asta. Un echipament versatil și funcții automate de economisire a energiei este Ionizatorul K8, cel mai puternic aparat de apă cu efect anti-oxidant de la Enagic®. Include 8 plăci din titan acoperite cu platină, pentru o mai bună ionizare a apei și un potențial crescut de producere a anti-oxidanților. Ionizatorul de apă K8 generează permanent 5 tipuri de apă astfel încât poate satisface orice nevoi.

Înmuiați jucăriile în apă alcalină timp de câteva minute sau folosiți un pulverizator pentru a aplica apa alcalină pe suprafața acestora. Clătiți jucăriile cu apă curată pentru a elimina orice reziduuri și lăsați-le să se usuce complet înainte de a le oferi copiilor.

Cum să faceți propriul dezinfectant de mâini cu apă alcalină

V-ați întrebat vreodată ce se află în produsele antibacteriene? Ați fi surprinși să vedeți câte chimicale utilizați pentru a-ți face viața lipsită de germeni! Cu ajutorul apei super acide vă puteți prepara acasă, propriul dezinfectant natural. Aveți nevoie de 10 picături de ulei esențial (mentă sau arbore de ceai) și apă super acidă. Cantitățile pot fi ajustate în funcție de consistența dorită a dezinfectantului. Dacă doriți, adăugați și câteva picături de uleiuri esențiale pentru a amplifica efectul antibacterian al dezinfectantului. Amestecați bine ingredientele până când obțineți o consistență omogenă. Transferați dezinfectantul de mâini într-un recipient cu pulverizator sau în sticle mici pentru utilizare rapidă și ușoară. Atenție însă, acest dezinfectant de mâini este destinat uzului extern și nu trebuie înghițit. Evitați contactul cu ochii și consultați un medic în caz de iritație sau reacții alergice.

Apa alcalină poate fi un instrument util în procesul de dezinfectare a jucăriilor și poate fi folosită cu încredere pentru a asigura un mediu sigur și curat pentru copii. De asemenea, puteți să vă pregătiți propriul dezinfectant de mâini acasă, folosind doar apa alcalină și ingrediente naturale, oferind o alternativă sănătoasă și ecologică la produsele comerciale disponibile în comerț.

Mai multe detalii despre beneficiile acestei apei alcaline şi despre multiplele sale utilizări pe https://www.kangenromania.ro/ro/.

Posted in Casa si gradina

aprilie 24th, 2024 by Gabriel

Paștele este o sărbătoare care vestește primăvara și simbolizează renașterea și noile începuturi. Folosirea florilor în timpul Paștelui este o practică comună în multe culturi și datează de secole. Florile populare ale Paștelui au semnificații unice. De la culorile vibrante ale lalelelor până la parfumul dulce al crinilor, fiecare floare are semnificația și istoria ei. Înțelegerea semnificațiilor, numelor și simbolismului acestor flori tradiționale de Paște ne poate ajuta să înțelegem mai bine sărbătoarea și să ne întărim legătura spirituală.

Pe măsură ce se apropie Paștele, mulți dintre noi caută modalități de a decora casele și de a se pregăti de sărbătoare, iar florile sunt modalitatea perfectă de a aduce primăvară în casă și în suflete. Indiferent că organizați un brunch de Paște sau sunteți în căutarea cadoului ideal, aceste flori vor adăuga cu siguranță o notă de bucurie și frumusețe sărbătorilor Pascale.

Primăvara este momentul în care natura se trezește la viață și aduce cu ea o explozie de culori și arome. Înainte de sosirea Sărbătorii Pascale, grădinile și piețele sunt înfrumusețate de o varietate de flori delicate, care simbolizează regenerarea și începutul unei noi etape. Iată câteva dintre cele mai populare flori de Paște și semnificația lor!

Crinul de Paște

Crinul de Paște este poate cea mai emblematică floare asociată cu sărbătoarea Paștelui. Această floare este cunoscută și sub numele de Crinul Bermudelor sau Crinul trompetă și este originară din Japonia. Crinul de Paște este alb, cu flori mari în formă de trompetă, foarte parfumate și înflorește de obicei primăvara, în preajma sărbătorii Paștelui.

Menționat în Biblie, crinul este un simbol tradițional străvechi al purității și inocenței și în mod tradițional este asociat cu puritatea și învierea. Culoarea albă pură a Crinului de Paște a fost, de asemenea, văzută ca un simbol al purității și inocenței lui Isus. Potrivit legendei creștine, crinii au fost găsiti în Grădina Ghetsimani, unde Isus s-a rugat în noaptea dinaintea răstignirii, iar floarea a crescut din picăturile de sudoare vărsate de Isus în timpul crucificării sale. Crinii mai reprezintă speranța și noile începuturi și sunt asociați de asemenea cu Fecioara Maria și Buna Vestire.

Astăzi, Crinul de Paște este o alegere populară pentru slujbele și decorațiunile religioase din perioada sărbătorilor Pascale. Este, de asemenea, un cadou comun oferit celor dragi în ziua de Paște.

Cactusul de Paste

Cactusul de Paște devine din ce în ce mai popular, iar florile sale colorate ( albe, portocalii, roșii, roz sau violete) înfloresc primăvara la timp pentru Paște. Floare tradițională de Paște, cactusul reprezintă un simbol al renașterii ce ne amintește că Isus Hristos a înviat din morți.

Narcisa

Narcisele sunt o floare populară asociată cu Paștele, reprezentând renașterea și noi începuturi. Narcisele au, de asemenea, o semnificație creștină puternică, deoarece se spune că au înflorit în timpul învierii lui Hristos. Drept urmare, ele sunt adesea folosite în buchetele de Paște, decorațiuni și ceremonii religioase.

În mitologia greacă veche, a existat un tânăr pe nume Narcis, care era renumit pentru frumusețea să. A fost atât de impresionat de propria sa reflecție încât s-a uitat la sine într-o baltă cu apă până s-a transformat într-o floare. Această poveste este adesea văzută ca un simbol al vanității și al iubirii de sine, dar este asociată și cu ideea de renaștere și transformare.

În creștinism, narcisa este numită uneori „Steaua Mariei” sau „Floarea Mariei” și se spune că o reprezintă pe Fecioara Maria. Se spune că forma în formă de trâmbiță a florii simbolizează trâmbițele care vor suna în Ziua Judecății. Este, de asemenea, asociată cu învierea lui Hristos, deoarece bulbul florii stă latent sub pământ în timpul iernii și iese primăvara, la fel cum Hristos a înviat din morți după trei zile. 

Laleaua

Lalelele semnifică renașterea, deoarece sunt printre primele flori care înfloresc în primăvara. Ele reprezintă, de asemenea, dragostea, credința și iertarea și, pentru că sunt atât de colorate și floarea lor are formă de ou, oamenii le asociază uneori cu ouăle de Paște. În creștinism, lalelele au fost, de asemenea, asociate cu povestea Paștelui. Legenda spune că, atunci când Maria Magdalena a mers să viziteze mormântul lui Isus după răstignire, a descoperit că piatra fusese rostogolită și mormântul era gol. În timp ce plângea, din locul unde i-au căzut lacrimile o lalea roșie a răsărit din pământ, reprezentând o nouă viață și speranță. Lalelele vin într-o gamă largă de culori, inclusiv alb, galben, roz și roșu, făcându-le o alegere versatilă pentru decorațiunile de Paște. Indiferent dacă sunt aranjate într-un buchet sau sunt folosite pentru a decora masa, lalelele adăuga o notă de frumusețe și simbolism sărbători Paștelui.

Zambila

Ca și în cazul restul florilor de Paște, zambilele înfloresc devreme, în nuanțe vesele de violet, roz și alb. Aceste flori perene simbolizează în mod tradițional constanța și sinceritatea. Dar dincolo de frumusețea și parfumul său, zambila are și o semnificație mai profundă, care o face un simbol potrivit al Paștelui. În tradiția creștină, zambila este asociată cu învierea lui Hristos. Legenda spune că atunci când Isus a fost răstignit, lacrimile lui au căzut pe pământ și s-au transformat în flori de zambile. Această asociere cu lacrimi și doliu face din zambile un simbol emoționant al durerii care au precedat bucuria învierii.

Irisul

Irisul este o floare care este adesea asociată cu Paștele datorită semnificațiilor sale simbolice de speranță, credință și înțelepciune. Numele „iris” provine din cuvântul grecesc „curcubeu”, iar floarea se spune că simbolizează legătura dintre cer și pământ. Se crede că cele trei petale ale sale reprezintă credința, vitejia și înțelepciunea, în timp ce culorile sale albastru și violet sunt asociate cu regalitatea și spiritualitatea. În simbolismul creștin, irisul este, de asemenea, asociat cu Fecioara Maria și uneori este denumit „Sabia Mariei” sau „Rugăciunea Mariei” datorită petalelor sale lungi, ascuțite, care seamănă cu o sabie. Se spune că, în timpul răstignirii lui Iisus, floarea a înflorit la picioarele crucii și astfel a devenit asociată cu suferința și jertfa credinței creștine. În perioada Paștelui, irișii sunt adesea folosiți în decorațiunile bisericii și aranjamentele florale, precum și în buchete oferite celor dragi.

Liliacul

Liliacul se numără printre florile populare care simbolizează Paștele și sezonul de primăvară. Reprezintă un semn de renaștere, noi începuturi și speranță, făcându-l perfect pentru sărbătorile de Paște. În creștinism, se spune că liliacul reprezintă smerenia, puritatea și reînnoirea credinței. Este de asemenea, asociat cu Fecioara Maria și adesea folosit în ceremonii și decorațiuni religioase.

Liliacul este florea preferată în decorațiunile Pascale, iar buchetele cu flori mari albe, roz sau mov cu parfum dulce și intens, reprezintă cadoul perfect! Delicat și parfumat, liliacul este o floare extrem de frumoasă și plină de semnificație, care adaugă o notă de eleganță și simbolism sărbătorii de Paște.

Florile tradiționale de Paște simbolizează bucuria primăverii. Fiecare dintre aceste flori aduce cu sine un mesaj special și o încărcătură emoțională unică, reprezentând frumusețea și speranța care însoțesc Sărbătoarea Paștelui. Alegerea lor pentru decorarea casei sau pentru a le oferi celor dragi completează sentimentul de bucurie al sărbătorii.

Despre RomanianFlowerShop.com

La RomanianFlowerShop.com scopul nostru este să livrăm cele mai frumoase buchete de flori din România, un gest emoționant și personal care face ca florile oferite să fie o ocazie cu adevărat specială. Prin urmare, am conceput o colecție unică de aranjamente florale, susținută de o garanție de satisfacție 100%, care poate fi livrată oriunde în lume. Profesionalismul ridicat și calitatea serviciilor, respectul față de clienții noștri, promptitudinea și grija deosebită pentru detalii definesc tot ceea ce facem în fiecare zi. Ne propunem să fim cea mai apreciată companie din domeniul nostru de activitate și pentru a vă oferi cele mai bune servicii și cele mai frumoase flori, suntem foarte pretențioși atât cu noi, cât și cu partenerii noștri.

Din 2002, RomanianFlowerShop.com are misiunea de a face ca livrarea de flori să fie simplă și distractivă, indiferent de ocazie sau împrejurare. Prin mixul unic de flori și accesorii prezent pe site, oferim o selecție exclusivă de aranjamente florale și o experiență de cumpărături rapidă, simplă și convenabilă.

Designerii noștri de talie mondială din Olanda creează exclusiv pentru RomanianFlowerShop.com, asigurandu-se că selecția noastră este cu adevărat unică. Fiecare aranjament floral este livrat de o persoană atentă și politicoasă. Fiecare buchet achiziționat este însoțit de un card personalizat, care poartă mesajul prețios al expeditorului.

Situat în București, studioul floral personalizat, RomanianFlowerShop Studio efectuează livrări în toată țara, precum și în întreaga lume. Pentru comenzi online: https://romanianflowershop.com/.

Posted in Casa si gradina

aprilie 21st, 2024 by Gabriel

Draperiile și perdelele adaugă stil și intimitate oricărei încăperi, controlează lumina și temperatura și   fiecare are propriile caracteristici unice. Ambele sunt disponibile în sute de modele, culori și materiale pentru a se potrivi nevoilor, stilului și desigur bugetului. Alegerea corecta a acestora depinde de mulți factori, de la materiale, culoare, până la cantitatea de filtrare a luminii și chiar nivelul de izolație.

Perdelele și draperiile au mai mult decât un scop funcțional de acoperire a ferestrelor. Ele joacă un rol semnificativ în îmbunătățirea designului interior general al întregii case.

Perdelele sunt realizate din materiale fine și sunt folosite pentru a acoperi ferestrele. Reglează cantitatea de lumină care pătrunde din exterior spre interiorul camerei prin ferestre. Ele sunt de obicei necăptușite, ceea ce ajută la infiltrarea luminii. Draperiile sunt diferite în ceea ce privește scopul și țesătura. Sunt realizate din țesături mai grele și mai bogate, oferind astfel mai multă intimitate. De obicei sunt folosite pentru a bloca lumina care pătrunde prin ferestre și pentru a oferi acel efect natural de întuneric pentru o odihnă mai plăcută.

Așadar, perdelele și draperiile nu numai că oferă intimitate și reglează cantitatea de lumină care pătrunde în cameră, dar adaugă și aspect deosebit camerelor făcându-le mai atractive din punct de vedere vizual și estetic. Anamaria Ştefan Georgescu, Fondatorul brandului Sophia şi, totodată, Managerul General, explică pe larg cum putem alege perdelele și draperiile în funcție de tipul de locuință, designul casei, mobilier și de ce este important să apelăm la ajutorul unui designer specializat.

„Cred că toată lumea este de acord că perdelele și draperiile sunt nota finală și poate cea mai importantă într-o locuință. Textilele încălzesc decorul, îl fac mai acasă. Fără aceste două elemente definitorii, o cameră va părea tot timpul neterminată, indiferent de cât de frumos arată în rest. De ce sunt perdelele și draperiile atât de importante? Pentru că adaugă înălțime unei camere, culoare, stil, și o fac să arate completă. Nu trebuie însă să vă grăbiți în procesul de cumpărare a perdelelor și draperiilor. Există mulți factori importanți de care trebuie să țineți cont atunci când le alegeți o culoare pentru perdele sau o textură pentru draperii. Printre lucrurile de care trebuie să țineți cont se numără: aspectul, funcționalitatea, tipul de țesătură, culoarea, sistemul de prindere, tipul de mobilier din cameră, spațiul, culoarea pereților, tipul de cameră și nu în ultimul rând bugetul. De aceea ajutorul specializat al unui designer este primordial în a face alegerile corecte.” – Anamaria Ştefan Georgescu, Fondator şi Manager General Sophia.

Alegerea perdelelor și draperiilor poate influența semnificativ aspectul și atmosfera unei încăperi, contribuind la completarea designului interior și la crearea unei ambianțe plăcute și confortabile. Iată câteva aspecte de care să țineți cont în alegerea perdelelor și draperiilor perfecte!

Culoarea pereților

Dacă pereții sunt de culori închise sau intense, alegeți perdele și draperii în culori deschise și luminoase pentru a echilibra și a aduce lumină în încăpere. Alternativ, puteți opta pentru nuanțe complementare sau contrastante pentru a adăuga un element de interes vizual. Perdelele și draperiile din în in alb oferă spaților moderne un aspect curat. Pentru a crea un contrast, cei mai îndrăzneți pot alege perdele cu un anumit model sau draperii colorate.

Mobilier

Perdelele și draperiile ar trebui să se îmbine armonios cu mobilierul existent în încăpere. Luați în considerare paleta de culori și stilul mobilierului atunci când alegeți materialele și modelele perdelelor și draperiilor. Selectați perdelele și draperile în funcție de culoarea complementară, adică de culoarea opusă piesei principale de mobilier din cameră. De exemplu, într-o cameră cu mobilier modern, puteți opta pentru perdele cu linii curate și finisaje minimaliste.

Spatiu

În spațiile mici, este recomandat să optați pentru perdele și draperii fine, care lasă lumina naturală să pătrundă în încăpere. Culorile deschise și texturile subtile pot face camera să pară mai luminoasă și mai aerisită. De asemenea, alegeți perdele cu un design simplu și fără prea multe detalii pentru a nu încărca vizual spațiul. În spațiile mari, aveți libertatea de a alege perdele și draperii mai îndrăznețe și mai impunătoare. Puteți opta pentru materiale mai grele și culori mai închise sau pentru modele dramatice și texturi bogate pentru a adăuga caracter și eleganță încăperii.

Dacă iubiți stilul clasic în decorarea casei, pentru ferestre, este recomandat să folosiți materiale și texturi prețioase și fine precum catifeaua, taftaua sau mătasea naturală, în culori uni sau alte modele discrete și elegante. Colecțiile de perdele și draperii Sophia sunt perfecte pentru a înfrumuseța orice încăpere. Cu modele inedite în stil clasic, aduc splendoarea imperială în țesături care vor schimba fundamental decorul casei, prin eleganță și rafinament!”. – Mădălina Dracea, designer de interior specializat în decorarea ferestrelor la Sophia București, Glucozei.

Tipul de cameră

Fie că vă doriți o cameră îndrăzneață sau una neutră, tipul de cameră vă poate influența deciziile. În dormitor, confortul și intimitatea sunt de obicei prioritare. Optați pentru perdele și draperii care să permită controlul asupra luminii și a intimității, cum ar fi draperii blackout ce obturează complet lumina datorită procesului de fabricație și izolează fonic și termic încăperea sau dimout ce au aceleași proprietăți numai că în proporție de circa 80%. Puteți alege imprimeuri la scară mică și texturi mai dese de asemenea, puteți opta pentru materiale moi și texturi plăcute la atingere pentru a crea o atmosferă relaxantă și liniștită.

În camera de zi sau living, perdelele și draperiile pot servi nu doar scopurilor estetice, ci și funcționale. Luați în considerare nevoia de control al luminii, dar și designul și activitățile desfășurate în cameră. Perdelele ușoare și luminoase pot accentua luminozitatea încăperii, în timp ce draperiile mai grele și opace pot crea o atmosferă intimă și confortabilă. De asemenea, puteți aduce culoare prin modele mai îndrăznețe.

 „Dacă sunteți în căutare de idei și doriți să folosiți draperiile pentru a reîmprospăta designul locuinței, alege-ți stilul shabby chic, foarte sofisticat și ușor de obținut. Pe lângă albul prevalent, tonurile pastel precum albastru, roz sau verde sunt și ele prezente în interioarele shabby chic, iar unele detalii pot fi argintii sau aurii. Interiorul amenajat în acest stil este foarte luminos, se folosește mult alb, crem, gri deschis, verde, roz pal sau diverse nuanțe de piersică. Podelele din lemn masiv în nuanță deschisă, chiar antichizată, reprezintă o parte esențială a oricărui interior shabby chic.” – Amalia Alexandru, designer de interior specializat în decorarea ferestrelor si managerul francizei Sophia din Ploiești.

Controlul luminii

Draperiile și perdelele pentru ferestre ar trebuie alese ținând cont de controlul luminii și intimitate. Dacă doriți să lăsați lumina să pătrundă în cameră, dar să fie ușor difuză, optați pentru perdele din voal. Draperiile sunt considerate cea mai bună opțiune pentru intimitate, deoarece blochează lumina și zgomotul și asigură o izolare adecvată. Acest lucru se datorează faptului că greutatea și lungimea draperiilor, precum și căptușeala lor, le ajută să cadă mai aproape de fereastră, astfel încât să existe mai puține goluri pentru ca lumina și aerul să pătrundă. Acest lucru le face perfecte pentru dormitoare și camere de zi. Optați pentru țesături mai grele, cum ar fi catifea, damasc sau tafta.

„Deși pare o treabă simplă la prima vedere, nu este ușor să îmbini culorile și țesăturile potrivite, care să ofere un rezultat spectaculos, așa cum ne dorim cu toții și este normal să apară confuzii când vine vorba de alegerea perdelor și draperiilor. Cu acces la sute de modele, texturi și culori, designerii de la Sophia vă ghidează prin opțiuni nesfârșite pentru a face spațiul interior să arate exact așa cum vă doriți. Pe lângă consilierea gratuita la domiciliu timp de 2 ore, experții noștri vă ajută și cu un număr infinit de alte sfaturi, de la găsirea culorii și a materialului perfecte până la măsurătorile care dau cea mai mare bătaie de cap dacă nu sunt efectuate corect. Amenjarea casei nu este un lucru pe care îl facem foarte des, de aceea este important să investim de la început într-un proiect făcut cu și de profesioniști, cu materiale și produse de calitate, deoarece aceasta este o investiție pe termen lung.” – Anamaria Ştefan Georgescu, Fondator şi Manager General Sophia.

Indiferent de tipul de cameră, asigurați-vă că perdelele și draperiile alese contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și funcționale, adaptată nevoilor și preferințelor specifice ale fiecărui spațiu din casă.

Despre Sophia

Brandul Sophia s-a născut în 2004 în Iași având în spate un concept de business unic în România: extinderea unei rețele de francize la nivel național și internațional, specializată în perdele și draperii pe comandă confecționate în ateliere proprii de creație și consultanță specializată în home-deco. De-a lungul timpului brandul a renăscut continuu prin prezența la târgurile naționale și internaționale, astfel că în prezent deține o rețea de 30 de francize în România și una în Miami, Statele Unite ale Americii. De-a lungul celor 20 ani, Anamaria Ștefan, sufletul Sophiei, artistul și inițiatorul din spatele poveștii, a călătorit prin lume, de unde a adus culori, tradiții, stiluri și tendințe. A început pe când avea 26 de ani cu ideea de a promova produse 100% originale din India. Apoi, odată cu evoluția gusturilor publicului spre un design mai modern, brandul a fost reinventat ca un concept dedicat decorațiunilor interioare pentru reședințe, hoteluri și muzee, fiind în pas cu trendurile și standardele de calitate europene.

Magazinele Sophia din România te așteaptă cu perdele și draperii de colecție, materiale cu atitudine, cu stil, cu parfumul mesajului pe care îl poartă, fețe de pernă, cuverturi, pleduri, traverse de pat, fețe de masă, lenjerii, sisteme de prindere, obiecte decorative, magneți, canafi, flori decorative, mobilier Astăzi Sophia este prezentă la nivel național, având o rețea de 30 de magazine și francize: București – 5 magazine, Ploiești, Alba Iulia, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj, Oradea, Baia Mare, Buzău, Suceava, Iași, Bacău, Vaslui, Pașcani, Brăila, Vatra Dornei, Târgu Jiu, Pitești, Focșani, Constanța, Comănești, Bacău, Roman și, în curând, Craiova și Botoșani. De altfel, Sophia livrează oriunde în lume, astfel că și românii din diaspora pot primi în casele lor perdele și draperii confecționate atelierele brandului românesc din Iași. Puteți programa o consiliere gratuită la domiciliu sau online și un designer Sophia vă va contacta în cel mai scurt timp.

Mai multe detalii pe: booking.sophia-romania.ro/#/steps

Posted in Casa si gradina

aprilie 19th, 2024 by Ovidiu

Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este în creștere an de an. În următorii 5 ani putem asista la o ofertă tot mai mare de locuințe noi livrate, dar și o creștere a prețurilor pe metrul pătrat de 30-40%.

 • Clienții caută să investească în locuințe care se află în proximitatea școlilor și aleg proiectele ce le oferă cele mai multe beneficii și calitate în construcție, bineînțeles ținând cont și de proximitate.
 • Zona de Nord a Bucureștiului se tot dezvoltă și va deveni cel mai atractiv pol de investiții imobiliare în următorii cinci ani. Vorbim în principal de zona Pipera, acolo unde există suprafețe de teren neconstruite și unde dezvoltatorii au șantiere deschise și construiesc mii de locuințe.

În aceste zone se vor crea comunități mari ce vor declanșa dezvoltarea infrastructurii și o creștere a pieței rezidențiale.  Se țintește atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, străini, fiind o zonă în continuă dezvoltare urbană, cu multe facilități și aproape de ceea ce contează pentru locuitori.

Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari luând în considerare numărul mare de proiecte rezidențiale aflate în construcție și cererea pentru acest segment premium-high-class

În prezent, numai în zona Pipera sunt cel puțin 20 de proiecte rezidențiale noi în construcție ce urmează să livreze apartamente și case anul acesta și în anul 2025. Volumul ridicat de proprietăți a declanșat o cerere mai mare pe această zonă și tranzacții importante în anul 2023.

Datorită competiției din zonă, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clienții. De exemplu, la unele ansambluri se oferă locurile de parcare gratuit sau se vând apartamente cu buget de mobilier integrat deja în prețul locuinței. Alții au ales să îi lase pe oameni să se mute în casă și să achite locuința după câteva luni pentru a facilita vânzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort și tehnologii noi lansând pe piață un concep unic.

La Epique home am implementat tehnologii noi verzi care nu numai că ajută la asigurarea unui confort sporit acasă, ci reduc costurile cu o casă. Am ieșit pe piață cu un produs sustenabil, ce utilizează materiale durabile și ne-am axat pe calitatea construcției pentru a livra case eficiente energetic, fără pierderi de căldură și consum redus. Casele noastre au pompe de căldură geotermală, recuperatoare de energie în fiecare cameră – locatarii nu mai trebuie să aerisească, practic casele se aerisesc singure și recuperează căldura, ceea ce se traduce într-un consum mai mic de energie. De asemenea, avem răcire pasivă și am folosit pe fațadă doar marmura ca material astfel încât cei care se mută aici să nu mai aibă grija ca la o anumită perioadă trebuie să intervină la fațadă. Același lucru și la interior unde regăsim: marmură, parchet stratificat, lemn, beton.  (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Pe o piață unde oferta este mai mare, clienții sunt mai selectivi și analizează mai mult înainte de a lua o decizie de achiziție a unei proprietăți.

Este nevoie de mai mult de o lună de zile până când clientul ia decizia de achiziție, după ce a venit la prima vizionare. Însă prospectarea pieței poate dura și până la 3 luni de zile. Clienții au devenit pretențioși și caută calitatea construcției, vor finisaje durabile și încearcă să se documenteze cât mai mult și mai bine în legătură cu ceea ce le oferă un ansamblu rezidențial. În plus, negociază mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul și încearcă să obțină reduceri mai mari de preț la avansuri plătite mai mari.

Cu toate acestea, dezvoltatorii care au înțeles nevoia clienților de flexibilitate au vândut fără probleme, chiar și pe această piață dificilă.

La 10  luni de la lansarea în piață a proiectului Epique home, am reusit să vindem jumătate dintre proprietăți. Valoarea acestor case vândute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arată să segmentul high-class este în creștere, că există cerere mare pentru astfel de produse. Și ne bucură să vedem că în zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate și reducerea impactului asupra mediului. (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)

Epique home este un proiect rezidențial de 18 case, construit de Ecovillas Company în zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante instituții de învățământ internaționale și oferă un concept unic pentru piața rezidențială. Casele au 4 camere, 3 băi și parcare acoperită. Acestea beneficiază de inovație prin materialele folosite și tehnologiile verzi implementate pentru confort și reducerea consumului.

Posted in Casa si gradina

aprilie 11th, 2024 by nemesu

Asfaltarea curtii este o decizie care poate imbunatati semnificativ atat aspectul, cat si functionalitatea proprietatii tale. Daca te gandesti sa faci acest pas, iata zece motive convingatoare care te-ar putea determina sa actionezi.

 • imbunatatirea aspectului estetic al proprietatii. Asfaltul proaspat si neted ofera o impresie de curatenie si ordine, contrastand placut cu spatiile verzi din jur.
 • Crestere a valorii proprietatii. O curte bine intretinuta si estetic placuta poate influenta pozitiv perceptia potentialilor cumparatori sau a evaluatoriilor imobiliari, facilitand o eventuala vanzare la un pret mai bun.
 • Rezistenta la factori externi. Acest material rezista bine in fata intemperiilor si a uzurii zilnice, ceea ce il face ideal pentru curti care sunt utilizate frecvent pentru parcare sau ca spatii de joaca.
 • Costuri Reduse de Intretinere. Comparativ cu alte materiale, cum ar fi pietrisul sau pavajul, asfaltul este mai usor de intretinut. Nu necesita realiniere periodica sau inlocuirea pieselor deteriorate, ci doar plombari ocazionale si aplicarea unui strat protector.
 • Reducerea prafului si a mizeriei. O curte neasfaltata poate deveni sursa unor cantitati mari de praf in timpul verii si noroi in perioadele ploioase. Asfaltarea minimizeaza aceste neplaceri, mentinand curatenia atat in curte, cat si in casa.
 • Versatilitate. Asfaltul ofera o suprafata plana si uniforma, ideala pentru diverse activitati: de la parcare si baschet, pana la patinaj sau simple activitati recreative pentru copii si adulti.
 • Siguranta. Asfaltul neted reduce riscurile de accidentare datorate suprafetelor neregulate sau alunecoase. Este de asemenea mai sigur pentru vehicule, prevenind problemele legate de aderenta insuficienta pe suprafete inegale.
 • Instalare rapida. Procesul de instalare a asfaltului este relativ rapid, in comparatie cu alte materiale de acoperire a solului. Acesta poate fi turnat si compactat in cateva zile, in functie de marimea curtii, permitand utilizarea sa aproape imediat dupa uscare.
 • Varietate mare de optiuni in ceea ce priveste designul. Poate fi marcat sau colorat pentru a delimita diferite zone sau pentru a crea modele estetice care sa se potriveasca stilului general al proprietatii.
 • Drenaj bun al apei. Cu o instalare corecta, asfaltul poate imbunatati drenajul curtii, evitand acumularile de apa si prevenind eroziunea. Sistemele de drenaj pot fi integrate in structura asfaltului pentru a dirija apa in mod eficient.

Intrebari Frecvente

Cat timp dureaza asfaltul inainte de a necesita reparatii?

Asfaltul poate dura pana la 20 de ani, dar acest lucru variaza in functie de clima locala si de intensitatea utilizarii.

Asfaltul este ecologic?

Nu este cel mai ecologic material, dar exista optiuni de asfalt reciclat care reduc impactul asupra mediului.

Este necesara o intretinere speciala pentru asfalt?

Intretinerea este minima si include curatarea periodica si aplicarea unui sigilant la fiecare cativa ani pentru a preveni crapaturile.

Cum ma pot asigura ca asfaltul este instalat corect?

Cel mai bine este sa angajezi profesionisti cu experienta, cum sunt cei de la https://asfaltarecurteromania.ro

Posted in Casa si gradina

aprilie 8th, 2024 by Gabriel

Florile de trandafir au fost venerate de-a lungul veacurilor nu doar datorită frumuseții lor divine și aromei îmbătătoare, ci și datorită numeroaselor beneficii. Trandafirul este un element de bază în numeroase produse de îngrijire a pielii și produse topice.  Trandafirii au fost, de asemenea, utilizați în mod regulat în diferite bucătării din întreaga lume pentru a adăuga aromă și un gust deosebit mâncărurilor.

Cultivat pentru prima dată în grădinile persane, folosit pentru gătit de incași și venerat de egipteni, trandafirul posedă o frumusețe și un simbolism străvechi. Grecii și romanii credeau că trandafirii simbolizează Afrodita și Venus, zeițele iubirii; uleiul aromat de trandafiri a fost folosit pentru a unge monarhii britanici la încoronarea lor, iar rozariul catolic a fost numit după măceșele folosite cândva pentru a număra rugăciunile. Încă din secolul al XVII-lea, stiința medicală modernă a recunoscut nenumăratele beneficii ale trandafirilor pentru sănătate. Toate formele de trandafir, inclusiv petalele, apa de trandafiri, uleiul esențial și măceșele, s-au dovedit a avea efecte benefice asupra minții, corpului și spiritului.

Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország dezvăluie câteva dintre beneficiile majore ale trandafirilor, dar și cele mai frecvente utilizări.

„Trandafirii au o istorie bogată și fascinantă și au fost valorificați de-a lungul timpului într-o varietate de moduri, de la parfumuri și medicină, la preparate culinare și cosmetice. Folosirea lor în casă nu se limitează doar la a-i face să arate frumos într-o vază. Petalele pot fi consumate, iar apa de trandafiri, care este produsă prin scufundarea florilor în apă, este frecvent încorporată în gemuri și jeleuri și folosită ca aromă în bucătăria chineză și indiană. Fructul asemănător fructelor de pădure cunoscut sub numele de măceșe este, de asemenea, produs de trandafiri. Fructul poate fi negru, violet închis, portocaliu sau roșu. Măceșele sunt bogate în vitamina C și pot fi uscate pentru a face un ceai hidratant sau pot fi adăugate la cocktailuri. Uleiul de trandafiri a fost mult timp o componentă crucială în afacerile parfumurilor. În procesul de extracție pentru un gram de ulei, se folosesc minimum 2.000 de trandafiri. Floarea de trandafir este extrem de versatilă, are foarte multe beneficii și o mulțime de utilizări în viața de zi cu zi. Iată câteva dintre beneficiile și utilizările surprinzătoare ale acesteia!.”

Frumusețe

Trandafirul este o sursă excelentă de vitamine (A, C și E), minerale și antioxidanți. Extractele de trandafir sunt utilizate în produse antiseptice și antioxidante, iar uleiul de măceș este folosit în unguente și medicamente pentru probleme legate de piele și păr. Apa de trandafiri este unul dintre cele mai populare tonere pentru piele. Uleiul de trandafir și extractele din petale sunt ingrediente populare în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii datorită proprietăților lor hidratante, regenerative și anti îmbătrânire. Ele sunt utilizate în creme hidratante, serumuri, loțiuni și măști pentru a îmbunătăți textura și aspectul pielii, conferindu-i strălucire și catifelare. Procesarea absolută prin care se prelucrează floarea cu solvent, poate produce și ulei de trandafiri, necesită mult mai puțini trandafiri și costă mai puțin. Însă, uleiul esențial pur de trandafir este foarte prețios și destul de rar. Pentru a produce doar un gram de ulei de trandafir adevărat „otto”, sunt necesare 60.000 de flori. Otto este procesul de distilare cu abur a petalelor măcinate. Pentru a obține cel mai mare beneficiu terapeutic, alegeți forma otto. Puteți găsi acest nectar parfumat infuzat în parfumuri și loțiuni sau folosit în stare pură pentru aromoterapie, eficientă pentru anxietate și depresie.

În Orientul Mijlociu și Europa, apa de trandafiri adaugă de obicei aroma dulciurilor. Cu toate acestea, proprietățile sale astringente și tonifiante o fac să fie atât un răsfăț pentru piele, cât și pentru papilele gustative. Apa de trandafiri poate reduce roșeața calmând capilarele mărite aflate la suprafața pielii, curăță în siguranță și împrospătează delicat pielea uscată și sensibilă. Calitatea antiseptică a apei de trandafiri poate lupta împotriva infecțiilor ușoare ale ochilor atunci când este utilizată pentru curăța ochii.

Medicină

Încă din antichitate, trandafirii au fost utilizați în medicina tradițională pentru proprietățile lor vindecătoare. Infuziile și decocturile din petale de trandafir sunt cunoscute pentru efectele lor calmante și antiinflamatorii, fiind folosite pentru a trata afecțiuni precum anxietatea, stresul și inflamațiile. Vitaminele și antioxidanții se găsesc din abundență în ceaiul de trandafiri. În plus, nu are calorii, cofeină sau zahăr și conține vitamina E și vitamina C, două dintre cele mai bune vitamine pentru susținerea pielii sănătoase, în special atunci când sunt combinate.

În medicina tradițională chineză, ceaiul din petale de trandafir se folosește pe scară pentru a controla qi-ul sau forța vitală. Deși cantități considerabile de petale de trandafir sunt procesate în ulei și apă, petalele lăsate să se usuce pot fi zdrobite și preparate că ceai. Ceaiul din petale de trandafir poate calma durerile ușoare de gât și deschide tuburile bronșice blocate, făcându-l deosebit de util pentru tratarea răcelilor și gripei. Poate produce efecte de răcire asupra corpului și poate reduce febra, împreună cu erupțiile cutanate asociate. Ca diuretic ușor, ceaiul din petale de trandafir este adesea recomandat în restabilirea echilibrului intestinal, fiind considerat un tonic digestiv, dar și ca un posibil tratament pentru oboseală, insomnii, depresie, simptome de menopauză și crampe menstruale, etc.

Gastronomie

Petalele de trandafir sunt folosite și în bucătărie pentru a adăuga unicitate și o notă florală subtilă preparatelor. Ele pot fi folosite pentru a aromatiza diverse deserturi, băuturi și mâncăruri, precum gemuri, siropuri și salate. Unul dintre elementele cheie în bucătăriile asiatice, în special în preparatele indiene și mughlai, este apa de trandafiri. Deserturile includ adesea petale de trandafiri, iar diverse feluri de mâncare din Orientul Mijlociu folosesc adesea apă de trandafiri sau parfum. În Franța se folosesc petale de trandafiri pentru a face sirop de trandafiri.

Plante ornamentale

Cei mai mulți trandafiri ornamentali nu sunt plante pure. Majoritatea acestor trandafiri sunt hibrizi crescuți inițial pentru parfumul și frumusețea lor. Cultivarea trandafirilor ornamentali nu este o practică nouă. Acest lucru se întâmplă de milenii, primele culturi fiind înregistrate în jurul anului 500 î.Hr. în China, Persia și țările mediteraneene. La începutul secolului al XIX-lea, impărăteasa Josephine a Franței a fost o mare susținătoare a creșterii trandafirilor, și-a realizat o grădina imensă care există și astăzi, în Malmaison.

Trandafirii sunt flori foarte populare și foarte frumoase. Din aceste motive sunt peste tot. Deși pot fi folosite ca și cadouri pentru diverse ocazii, sunt grozavi și pentru alte utilizări. Frumusețea unică le face flori excelente pentru a fi tăiate, dar și plante ornamentale. Trandafirii produc un ulei senzațional pentru producerea de parfumuri. Medicina și ale gastronomia beneficiază și aceste flori minunate. Cu peste 13.000 de specii cunoscute, nu este surprinzător faptul că aceste flori sunt atât de utile. În mod similar, atunci când vine vorba de a oferi flori, majoritatea oamenilor aleg trandafiri sau cel puțin includ câteva fire în buchetul de flori sau aranjamente florale pentru cadou. Același lucru se întâmplă și când vine vorba despre înfrumusețarea caselor și grădinilor. Trandafirul este cea mai bună alegere indiferent de spațiul pe care îl avem la dispoziție. Credem că trandafirul merită să fie cu adevărat rege în lumea florilor!.”

Trandafirii sunt una dintre cele mai frumoase flori și, având în vedere gama largă de beneficii și utilizări, sunt cu adevărat flori versatile. Fie că sunt folosiți în parfumuri, medicină, bucătărie sau cosmetice, trandafirii rămân un simbol al eleganței și rafinamentului, aducând bucurie și frumusețe în viața cotidiană.

Despre Famous Roses

Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe  https://famousroses.hu . Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Posted in Casa si gradina