Category: Casa si gradina

ferestre termopan
noiembrie 28th, 2022 by razvan

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua geamuri de sticla conectate de un distantier si intre ele exista un spatiu cuprins intre 6 mm si 20 mm. Spatiul este sigilat ermetic si umplut cu argon pentru a oferi un strat de izolatie suplimentar. Din punct de vedere structural, spatiul dintre aceste geamuri face diferenta majora dintre ferestrele si usile cu geam dublu si cele cu geam simplu. Cu toate acestea, diferenta reala consta in beneficiile unice ale geamurilor duble.

Potrivite pentru orice anotimp

Ferestrele si usile cu geam dublu sunt populare in special in zonele cu o clima mai rece. Cu toate acestea, multi oameni nu isi dau seama ca ele reprezinta o solutie incredibil de eficienta din punct de vedere energetic pentru toate anotimpurile. Proprietatile unice de izolare ale acestui tip de usi si ferestre termopan mentin locuinta mai rece pe timp de vara si mai calda pe timp de iarna, limitand fluxul de aer cald sau rece dintre cele doua geamuri. Acest lucru nu numai ca face casa confortabila pe tot parcursul anului, dar ajuta si la minimizarea dependentei de incalzirea si racirea artificiala.

Bucura-te de confort tot anul

Ferestrele si usile joaca un rol crucial in eficienta energetica a casei tale. Se estimeaza ca aproape jumatate din toate pierderile de caldura din timpul iernii si aproape 90% din caldura pe timpul verii pot proveni de la ferestre si usi. Designul unic al produselor cu geam dublu izoleaza impotriva caldurii si frigului de pana la patru ori mai eficient decat ferestrele si usile cu geam simplu. Spatiul dintre cele doua geamuri actioneaza ca o bariera termica intre casa ta si mediul exterior. Impiedica iesirea aerului cald sau rece, mentinand o temperatura mai constanta si izolandu-va de efectele extremelor climatice.

Costuri mai mici cu energia

Costurile energiei au crescut enorm in ultimul timp. Avand astfel de costuri, este tot mai greu sa mentii o temperatura confortabila in casa indiferent daca vorbim despre iarna sau vara. Vestea buna este ca instalarea ferestrelor si usilor cu geam dublu reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a face o casa mai eficienta din punct de vedere energetic.

Geamul dublu este un izolator atat de eficient incat va poate reduce nevoia de control electric al temperaturii. Aceasta caracteristica de design va poate reduce facturile de energie cu mai mult de 20% in comparatie cu geamurile cu geam simplu, ajutand totodata mediul inconjurator.

Ferestrele cu geam dublu izoleaza fonic?

Geamul dublu poate reduce zgomotul exterior – de la voci, animale, vehicule, avioane, trenuri si alte surse – cu pana la 60% in comparatie cu geamurile simple. Usile si ferestrele cu geam dublu absorb mai multa energie sonora decat produsele standard cu geam simplu datorita spatiului dintre geamurile din sticla. Adaugarea de sticla acustica creste eficacitatea geamurilor duble.

Condens

Condensul apare atunci cand aerul umed din interiorul casei tale este expus la o suprafata mai rece, cum ar fi o fereastra cu geam simplu. In timp ce condensul este in general doar o suparare, are potentialul de a cauza probleme grave pentru casa ta. Ferestrele cu geam dublu reduc probabilitatea condensului prin inlaturarea cauzei principale a acesteia – o fereastra rece. Geamul interior din sticla ramane aproape de temperatura camerei, reducand riscul de condens.

Tipuri de ferestre termopan si usi

Geamul dublu se poate folosi la mai multe tipuri de ferestre termopan si usi. De la un stil traditional si pana la populara usa glisanta sau usa luxoasa dubla, exista un design si o configuratie care se potriveste fiecarui stil de casa. De asemenea, puteti alege sticla si feronerie colorate diferit pentru a se potrivi sau completa cu ferestrele si usile, precum si peretii si podelele din interior.

Diferenta de cost dintre ferestrele cu geam simplu si geam dublu

Sigur ca un geam in plus la fereastra reprezinta costuri mai mari, insa beneficiile sunt si ele pe masura pretului. Costul ceva mai ridicat al ferestrelor cu geam dublu se amortizeaza inca din primul an de utilizare ca urmare a reducerii costului cu climatizarea casei, asa ca daca stam si analizam acest mic efort va da roade bogate pe termen lung.

Asadar, indiferent daca este vorba despre o lucrare de renovare sau constructie de la zero, daca aveti nevoie de usi sau ferestre cu profile PVC, puteti contacta cu incredere compania Klass Coating System.

Posted in Casa si gradina

noiembrie 28th, 2022 by dwf

Feng Shui este o practică antică din Orient care se bazează pe cele cinci elemente ale naturii în scopul obținerii armoniei. Astfel, apa, focul, pământul, metalul și lemnul trebuie folosite conform principiilor acestei practici pentru a obține echilibru în toate aspectele vieții, de la cele emoționale, la cele materiale. 

În ceea ce privește amenajarea locuinței, experții Feng Shui recomandă o serie de reguli care ar trebui urmate pentru a beneficia de vibrațiile pozitive în căminul tău. Dacă urmează să îți renovezi apartamentul sau iei în calcul să aduci o serie de schimbări în casă, ia în considerare aceste sfaturi în funcție de tipul încăperii:

Intrarea în casă

Fiind cunoscută printre practicienii artei armoniei și ca „gura lui Chi”, intrarea în casă are nevoie de o atenție deosebită. Se consideră că aceasta denotă modul în care apartamentul tău reușește să atragă armonia fluxului Chi și să o transforme în energii pozitive. Ca să o amenajezi în mod corect, ia în considerare să optezi pentru consultanță Feng Shui de specialitate, intrarea în casă având un rol cheie. 

Living-ul 

Ca să renovezi sufrageria conform principiilor Feng Shui trebuie să te folosești de harta Bagua. Cu ajutorul acesteia vei afla care este orientarea cardinală a living-ului tău și cum să o amenajezi corect. Spre exemplu, dacă încăperea este orientată spre Sud, poți folosi culorile focului și elemente de lemn – sunt recomandate nuanțele de roșu, galben sau bej și decorațiunile din bambus maro, verde ori chiar lambriurile.

Dormitorul matrimonial 

Această cameră reprezintă cheia unei relații fericite și a unui somn de calitate, motiv pentru care ar trebui să denote deopotrivă senzualitate și relaxare. În acest sens, este recomandat să nu ai în dormitor televizor, birou sau obiecte de lucru. Dacă ai oglinzi, ai grijă ca acestea să nu reflecte patul. De asemenea, este indicat ca locul în care dormi să nu fie în dreptul ușilor, iar dacă ai scaune ori fotolii, acestea să fie două (numărul dualității, care promovează abundența conjugală).

Baia

Se spune că baia este locul în care energiile benefice se pot pierde, în special din cauza principiului pe care aceasta funcționează – de eliminare și scurgere. Ai grijă să fie mereu foarte curată și să nu lași rufele murdare mai multe zile în coș. În plus, poți pune o plantă de Bambus norocos, care va promova armonia și liniștea precum în cadrul unui SPA. Optează pentru culori deschise și luminează încăperea în fiecare colț. 

Bucătăria

Considerată de adepții Feng Shui drept „inima casei”, bucătăria ar trebui să inspire sănătate, curățenie și prosperitate. Este recomandat să o vopsești sau decorezi în nuanțe de galben, acestea promovând o digestie optimă, dar și să ai mereu pe masă un coș cu fructe proaspete. 

Renovările apartamentului în stil Feng Shui trebuie făcute după o serie de principii bine stabilite după care s-a ghidat această artă de-a lungul timpului. Informează-te în prealabil și optează pentru consultanță de specialitate dacă vrei să iei deciziile potrivite! 

Posted in Casa si gradina

Ferestre termopan
noiembrie 26th, 2022 by razvan

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât și al aspectului. Nu doar că ajută la pătrunderea luminii, ci sunt rezistente la diferențele de temperatură din mediul umed, dar ajută și la ventilarea camerei. Atunci când vine vorba de designul interior al unei băi, amenajările sofisticate sunt în topul preferințelor clienților. Astăzi vă vom ajuta cu câteva idei despre cum să alegeți ferestre termopan pentru a le integra cu succes într-un design modern.

Ce tipuri de geamuri sunt recomandate pentru amenajarea unei băi?

Înainte de a lua o decizie, este important să fiți informați despre opțiunile pe care le aveți. În afară de culoarea profilelor, ferestrele termopan pot avea diverse forme și funcționalități prin care se departajează. În amenajarea unei băi puteți opta pentru: ferestre cu un canat (cele în formă de pătrat), ferestre cu 2 sau 3 canate și ferestre de mari dimensiuni, asemănătoare cu ușile glisante.

Trebuie să țineți cont de două aspecte foarte importante totuși:

  1. Cu cât dimensiunea geamului este mai mare, cu atât eficiența termică poate deveni mai scăzută.
  2. Fiți atent la tipul de geam ales. Deși variantele sunt multe, noi vă recomandăm să optați pentru sticlă termopan Low-e, care este adecvată pentru orice anotimp și rezistă bine în condiții de umiditate.

Amenajări moderne ale băii după tipul de fereastră

1. Ferestre termopan geometrice

Poate puțin mai convențional, astăzi și ferestrele prind un alt aspect. Pentru montarea unei ferestre într-o baie la mansardă, puteți opta pentru o formă triunghiulară. Datorită poziționării pe tavan, vă puteți bucura de intimitate în timp ce aveți vizibilitate completă asupra cerului. Astfel, uitați de geamurile ornamentale sau ce foliile translucide și obțineți un aspect modern al băii.

2. Geamuri fixe

Pentru o baie de mici dimensiuni, puteți alege un geam fix dacă sunteți iubitori de lumină. O primă condiție este ca în încăpere să existe un sistem de ventilație, întrucât fereastra nu va avea o astfel de funcționalitate. Pentru a obține totuși intimitate în timpul dușului, puteți opta fie pentru o folie translucidă, ori pentru montarea unor jaluzele, care vor asigura un design plăcut băii.

3. Ferestre cu două sau mai multe canate

O casă cu multe ferestre este o casă bogată, caldă, primitoare. Razele soarelui schimbă foarte ușor aspectul unei încăperi, de aceea este bine să luați în calcul ce design doriți să obțineți înainte de a achiziționa ferestrele pentru baie.

Pentru a putea ventila ușor baia, puteți alege geamuri cu minim două canate. Vă veți bucura de funcționalitate și de un aspect plăcut al încăperii. Efectul de lumină pe care vreți să îl obțineți depinde de dimensiunea geamurilor. Pentru a crea iluzia de spațiu, vă recomandăm să alegeți ferestre de mari dimensiuni, nu neapărat cu un număr foarte mare de canate.

Și geamurile de mici dimensiuni sunt potrivite pentru baie. Cu toții cunoaștem forma clasică de pătrat al ferestrei de termopan pentru baie. Poate fi integrată în design, însă nu vă veți bucura la fel de tare de lumina naturală.

Concluzie

Ferestrele de termopan sunt o alegere de bun-gust și confort pe termen lung. Puteți obține cu ușurință un stil modern al băii în funcție de gradul de lumină pe care îl alegeți pentru încăpere sau chiar în funcție de formă, după cum am văzut astăzi. Glasspandoor vă pune la dispoziție cu o gamă diversificată de ferestre din PVC cu termopan. De asemenea, tâmplăria termopan poate fi realizată la comandă, după gusturile, dimensiunile și cerințele dumneavoastră.

Posted in Casa si gradina

noiembrie 26th, 2022 by razvan

Trebuie sa avem un birou la care sa ne dorim sa fim, un loc care sa fie atractiv si motivant si care sa transforme momentul in care incepem sa lucram, in ceva placut si agreabil.

Este necesara o reorganizare si incearca sa gasesti un spatiu confortabil pentru munca de acasa, de la cele mai simple birouri pana la cele mai elegante si mai spatioase, care iti permit sa creezi un loc pentru munca confortabil.

Un aspect fundamental al lucrului de acasa este ca trebuie sa stii cum sa iti gestionezi viata de familie si cea profesionala pentru a nu-ti pierde concentrarea necesara si a reusi astfel sa iti duci la bun sfarsit ziua de lucru.

De aceea, locul destinat acestui scop trebuie sa fie unic si, daca este posibil, separat. Iata cateva sfaturi care vor fi o buna referinta pentru a sti unde si cum sa amenajezi un birou acasa.

Unde asezi biroul?

Chiar daca lucrezi de acasa, orele de munca trebuie sa fie productive. De aceea, primul criteriu de care trebuie sa tii cont este asezarea corecta a biroului.

Gasesti numeroase modele de birouri in magazinele online, in functie de dimensiunea de care ai nevoie. Este indicat sa amplasezi biroul intr-o camera in care ceilalti membri ai familiei nu stau prea mult timp, precum holul sau chiar dormitorul, daca spatiul iti permite.

La fel de util ar fi sa asezi biroul langa o fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala pe timpul zilei.

Cum alegi scaunul potrivit si accesoriile?

In afara de birou, pe care vei amplasa imprimanta, agendele si laptopul pe care lucrezi, vei avea nevoie si de un scaun potrivit, astfel incat sa lucrezi confortabil.

Scaunul ideal trebuie sa-ti sustina perfect coloana si sa te ajute sa stai comod in fata mesei de lucru. Cauta modele de scaune ajustabile pe inaltime, astfel incat sa ajungi cum trebuie la birou.

In ceea ce priveste accesoriile, include si cateva etajere sau rafturi simple, pe care le poti folosi ca spatii de depozitare pentru carti, documente sau chiar obiecte de decor. In asa fel, vei reusi sa te simti ca acasa, oferind incaperii in care lucrezi o tusa personala.

Care sunt culorile potrivite pentru un spatiu de lucru?

Atunci cand dispui de un birou acasa, ai libertatea de a alege orice culoare pentru pereti sau pentru mobila, astfel incat sa te simti comod.

Desi optiunile sunt nelimitate, poti opta pentru bej sau maro (ca nuante neutre) sau pentru verde si albastru deschis (daca preferi culori mai vii). De asemenea, portocaliul sau nuantele deschise de rosu ofera camerei in care lucrezi o nota optimista si iti stimuleaza creativitatea.

De ce articole ai nevoie pentru o buna organizare?

Cu ajutorul articolelor potrivite de organizare, vei reusi sa pastrezi ordinea in incapere si sa gasesti usor tot ce ai nevoie. Astfel, poti folosi organizatoare pentru documente, cutii pentru accesoriile de birotica sau suporturi pentru pixuri.

Toate acestea iti vor fi necesare activitatilor de zi cu zi si iti vor usura munca de acasa. Nu uita nici de lampa pentru birou, care-ti va oferi lumina de lucru necesara in diferite momente ale zilei.

Cum decorezi spatiul?

Dupa ce am gasit locul ideal pentru amplasare, incheiem prin a da viata si culoare spatiului cu cateva detalii pur decorative.

Plantele functioneaza intotdeauna, aduc culoare si un sentiment de acasa; poti alege, de asemenea, diferite tipuri de recipiente, in functie de stilul pe care ti-l doresti pentru biroul tau (ghivece, sticle, cutii de conserve…).

Ramele cu fotografii, tablouri sau pur si simplu fraze inspirationale pot adauga multa personalitate spatiului.

Daca ai un spatiu limitat, poti agata aceste tipuri de elemente sau le poti aseza pe rafturi, pentru a nu invada zona de lucru. Si, ca o cireasa de pe tort, citate motivationale sau o ghirlanda colorata sau o ghirlanda de lumini.

Speram ca datorita acestor sfaturi, ai inceput deja sa vizualizezi spatiul de lucru perfect pentru tine. Acum,nu mai ramane nimic de facut decat sa treci la treaba.

Partea cea mai amuzanta este de a amenaja totul si de a incerca diferite combinatii. Si nu uita, secretul este sa gasesti un echilibru intre functionalitate si stil pe biroul tau.

Posted in Casa si gradina

Motofierăstrău
noiembrie 26th, 2022 by razvan

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe piaţă. Motofierăstrău electric sau motofierăstrău pe benzină? Care este cea mai bună opţiune? Ei bine, răspunsul la această întrebare, deşi pare evident, este unul relativ. Sunt mai mulţi factori de luat în considerare înainte de a cumpăra un motofierăstrău. Sigur că unul pe benzină pare să fie alegerea cea mai indicată, dar acest lucru depinde şi de sarcina la care acesta va fi supus.

Înainte de a cumpăra o asemenea unealtă trebuie să îţi răspunzi la câteva întrebări: Cât lemn urmează să tai? Ce fel de lemn? Cât de des vei tăia lemne cu motofierăstrăul? Motivul pentru care este important să răspunzi la aceste întrebări este acela de a nu face o investiţie prea mare pentru o sarcină prea mică. În plus, „cu o putere mare vine şi o responsabilitate pe măsură”, nu-i aşa?

Alege-ţi un Motofierăstrău în funcţie de activitate

Dacă sarcina pe care urmează să o faci este aceea de a tunde copacii, un gard viu sau te ocupi cu arhitectura peisagistică atunci cel mai probabil nu ai ce face cu un motofierăstrău pe benzină, aşa că mai degrabă optezi pentru unul electric. Mai ales că există şi modele cu acumulatori, ceea ce îţi oferă o mobilitate sporită fără a te limita de cablul electric.

În schimb, dacă sarcina este aceea de a tăia copaci groşi sau crengi groase pentru a pregăti lemne de foc atunci cel mai indicat ar fi un motofierăstrău pe benzină de la Rotakt. Modelele pe benzină sunt mult mai potrivite pentru tăiatul lemnelor mari, iar acestea sunt şi mai puternice, astfel că veţi tăia lemnele mult mai rapid. Sigur că şi în acest caz sunt modele diferite, dimensiuni şi putere diferite, astfel că trebuie să aveţi o idee clară despre activităţile pe care le veţi face şi să citiţi cu atenţie specificaţiile tehnice ale produselor înainte de a cumpăra.

Rotakt vă pune la dispoziţie o mulţime de modele de motofierăstrău din care să îl alegeţi pe cel mai potrivit nevoilor voastre. În plus, în această perioadă există şi pachete promoţionale la modelele pe benzină în care veţi primi bonus, pe lângă un bidon de ulei, şi un lanţ de rezervă.

Fii realist în alegerea unui motofierăstrău

Alte lucruri de care trebuie să ţineţi cont atunci când încercaţi să decideţi între modelul pe benzină şi cel electric este şi cât de tare este lemnul ce urmează a fi tăiat. De asemenea, foarte important este să fiţi sinceri cu voi înşivă: cât de stăpân eşti pe o astfel de unealtă? Cu cât puterea este mai mare cu atât manipularea acestuia este mai dificilă. Modelele electrice sunt mai mici şi mai uşoare decât cele pe benzină.

Le poţi controla mai uşor şi nu vei obosi atât de tare faţă de cele pe benzină. În plus, motofierăstrăul electric porneşte la o simplă apăsare de buton, pe când cel pe benzină este mult mai complex şi are nevoie de mai multă experienţă atât în prepararea amestecului de benzină + ulei cât şi în legătură cu întreţinerea generală.

În concluzie, cel mai bun sfat pentru cumpărarea unui motoferăstrău este să fii realist. Mai multă putere înseamnă mai greu de manipulat şi întreținut. Putere mai mică înseamnă capacitate şi mobilitate limitate de tăiere. Cântăriţi toţi factorii şi apoi alegeți cel mai sigur şi mai potrivit motofierăstrău pentru nevoile voastre.

Posted in Casa si gradina

calorifer
noiembrie 25th, 2022 by razvan

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe ori, în ciuda setării pe modul de iarnă a centralei, caloriferele rămân reci. Unul dintre principalele motive este formarea bulelor de aer în instalația radiatoarelor. Pentru această problemă există o soluție simplă, pe care o poți aplica chiar tu, și aceea este: aerisirea caloriferelor. Despre cum aerisim corect un calorifer vom discuta astăzi și te vom îndruma pas cu pas pentru a te bucura de căldura oferită de sistemul termic ales.

De ce nu mai încălzesc caloriferele?

Faptul că radiatorul rămâne rece poate avea la bază o serie de cauze: avarie la centrala termică, termostatul este defect, robineții sunt închiși sau caloriferele au în interior bule de aer. Dacă centrala nu te avertizează cu o eroare, atunci următoarea verificare pe care o poți efectua fără ajutorul unui instalator este aerisirea caloriferelor.

Pașii pentru aerisirea corectă a unui calorifer

Aerisirea caloriferului este un proces simplu de realizat, însă înainte a începe, asigură-te că ai instrumentele necesare la îndemână: șurubelniță, chei pentru robineții caloriferelor (tur și retur), dar și un vas pentru apa pe care o vei colecta. Ulterior, poți urma pașii de mai jos:

1. Verifică radiatoarele și manometrul.

Acestea trebuie să fie reci, iar presiunea trebuie să aibă o valoare cuprinsă între 1 și 2 bari. În cazul în care presiunea afișată este sub 1 bar, instalația trebuie încărcată până ajunge la o presiune cuprinsă în intervalul menționat anterior.

2. Închide centrala termică.

Dacă presiunea are o valoare optimă, poți opri centrala termică, iar următorul pas este să te îndrepți spre caloriferele din casă, începând de la cel mai apropiat de centrală.

3. Închide robineții de tur și retur.

Prima dată trebuie închis robinetul tur, cel montat în partea superioară, pentru a nu crește presiunea în calorifer. Ulterior, oprește robinetul retur, cel poziționat în partea inferioară a caloriferului. Închiderea celor doi robineți conduce la stoparea alimentării cu apă a radiatorului.

4. Așează un vas sub ștuțul aerisitorului.

Pentru a evita scurgerile nedorite pe parchet, înainte de a începe propriu-zis aerisirea unui radiator, plasează un vas în care să colectezi apa din fiecare calorifer.

5. Deschide robinetul de aerisire.

Cu ajutorul unei chei sau a unei șurubelnițe poți deschide ușor robinetul de aerisire, iar apa va începe să curgă. Vei observa că picură cu întreruperi, deoarece din radiator iese apa împreună cu bulele de aer.

6. Deschide ușor și robinetul de retur.

În momentul în care apa începe să curgă cu întreruperi, pornește robinetul de retur pentru a elibera presiunea din calorifer.

7. Închide robinetul de aerisire și deschide robinetul de tur.

În momentul în care apa curge lin, înseamnă că procesul de aerisire este complet.

9. Verifică manometrul centralei.

După ce ai terminat de aerisit fiecare calorifer din locuință, verifică dacă presiunea afișată este peste 1 bar. În caz contrar, deschide robinetul de umplere a centralei până ai din nou o valoarea între 1 și 2 bari.

9. Pornește centrala termică.

Aerisirea este făcută în mod corect atunci când caloriferele se încălzesc uniform, iar apa circulă prin ele.

În doar 9 pași ți-am prezentat modul corect de aerisire al caloriferelor. După efectuarea acestui proces, ar trebui să te bucuri de o căldura oferită de fiecare radiator. În cazul în care probleme de încălzire persistă și după aerisire, înseamnă că există o avarie la nivelul centralei sau al termostatului. În acest caz, îți recomandăm să apelezi la ajutorul unui instalator.

Posted in Casa si gradina

noiembrie 20th, 2022 by razvan

Daca dispui de camere mari, spatioase, covoarele pot fi marii tai aliati pentru a face camerele mai primitoare, delimitand diferitele zone. Aceasta resursa este utila mai ales intr-o camera de zi. Daca doresti sa utilizezi doar unul, este mai practic sa il asezi in zona de living pentru a-ti mentine picioarele calde in momentele de relaxare .

O alta optiune este sa delimitezi camera de zi pe o parte si sala de mese pe cealalta. Pentru acest lucru vei avea nevoie de doua covoare si va trebui sa acorzi o atentie mai deosebita pentru curatarea celei de-a doua, deoarece daca ramane mancare pe el, acesta poate deveni o cuib pentru insecte.

Daca doresti sa decorezi cu covoare in zonele de mobilier, toate picioarele acestora trebuie sa fie in interiorul acestuia. Chiar si in cazul separarii scaunelor de masa, acestea ar trebui sa calce pe materialul textil. In acest fel, nu va fi vazut niciodata ca un element modest si spatiul va fi perfect delimitat.

Pentru a-ti face sarcina mai usoara atunci cand vine vorba de alegerea covorului potrivit pentru locuinta ta, iti prezentam mai jos cateva repere de care sa tii cont:

Dimensiunea

Covorul perfect trebuie sa fie raportat la suprafata camerei. Acesta nu trebuie sa ocupe intreaga pardoseala pentru ca va da senzatia de spatiu aglomerat. Gasesti o multime de covoare la pret avantajos, insa acorda atentie si factorului estetic atunci cand le alegi pentru ca dimensiunea lor trebuie sa fie in armonie cu restul obiectelor din incapere.

Piesele cu marimi de 200×300 cm sau 300×400 cm se potrivesc unui living spatios, de cel putin 22-24 mp. Ideal ar fi sa amplasezi covorul in mijlocul camerei, in asa fel incat sa poti aseza pe acesta picioarele din fata ale canapelei si fotoliilor.

Daca sufrageria ta nu este foarte generoasa, atunci orienteaza-te catre covoare cu dimensiuni de 150×200 cm sau 180×200 cm. In cazul unui living mic, nu vei da gres nici daca alegi un covor care sa aiba latimea aproape egala cu cea a canapelei.

Forma

Livingurile patrate sunt foarte bine completate de covoarele patrate sau rotunde, in timp ce spatiile dreptunghiulare ies mai usor in evidenta cu un covor alungit. Intr-o camera de zi mare poti folosi atat un covor in forma dreptunghiulara cat si unul rotund sau oval. Mai mult, daca vrei sa delimitezi zone cu functii diferite, opteaza pentru doua covoare mai mici, cu modele diferite, dar neaparat in aceeasi forma.

Materialul

Un detaliu de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un covor pentru living il reprezinta fibrele din care acesta este tesut. Materialul trebuie sa se potriveasca cu stilul sufrageriei si sa fie adaptat nivelului de trafic.

Covorul din nylon este probabil cel mai popular tip, rezistent si usor de intretinut. Daca vrei sa pastrezi caldura mai bine in anotimpul iernii, atunci covoarele din lana reprezinta cea mai buna alegere. Sunt recunoscute pentru durabilitatea lor si confortul pe care il ofera, dar pot fi costisitoare.

Pentru o varianta mai accesibila, potrivita pentru livingurile cu trafic intens, poti opta pentru un covor dintr-un mix de lana si material sintetic.

Disponibil in mai multe culori, poliesterul este unul dintre materialele folosite pentru covoarele din camera de zi. Este moale si adecvat mai degraba zonelor putin circulate.

Covoarele din polipropilena au un aspect extrem de atractiv si nuante care se pastreaza in timp, asa ca sunt perfecte si pentru living. In cazul in care vorbim de un interior rustic cele mai indicate sunt materialele naturale precum iuta sau sisal.

Culoarea

Decoratorii profesionisti spun ca atunci cand vrei sa-ti redecorezi sufrageria cel mai indicat ar fi sa iti achizitionezi in primul rand covorul ca sa alegi mai usor piesele de mobilier si decoratiunile.

Totusi, daca nu te incanta aceasta optiune sau vrei doar sa inlocuiesti cateva accesorii din living, trebuie sa stii ca nuantele predominante din covor ar trebui sa se gaseasca si in celelalte elemente de decor.

Daca mobila are o singura culoare, opteaza pentru un covor intr-o singura nuanta, puternica, si cu un model inedit. In situatia unui living colorat cel mai indicat ar fi sa folosesti un covor cu tonuri neutre.

Ca sa obtii un context placut ochiului este de preferat sa existe un contrast intre podea si covor. Daca vrei ca un spatiu sa para mai mare, alege covoare mici cu modele indraznete sau culori puternice. Ca sa te asiguri ca nu dai gres, asorteaza covorul cu tapiteria canapelei, cu draperiile ori pernele decorative, insa cu cat acestea au culori mai aprinse, cu atat mai mult ai nevoie de un covor intr-o nuanta cuminte.

Stil

Daca peretele sufrageriei tale este vopsit in alb, precum si mobilierul, un pariu sigur este sa combini covorul cu perdelele. Daca ai instalata o perdea putin transparenta, vino in continuare cu un covor in general alb cu imprimeuri minime pentru a pastra un aspect curat si delicat.

Daca vrei sa obtii un aspect mai scandinav pentru camera de zi, un covor de la perete la perete pare sa se estompeze pe masura ce devine parte din podea. Confortul va fi acelasi si daca alegi imprimeul potrivit, nu va deranja cu absolut deloc modul de amenajare al camerei.

Pentru proprietarii de case si apartamente care au ales sa foloseasca gresie intr-un finisaj din lemn simulat pentru a mentine un aspect organic in casa lor pentru o usoara intretinere, un covor ar fi un plus excelent pentru a diminua raceala podelei atunci cand se plimba desculti in camera lor de zi.

Pentru spatiile de living compacte, o modalitate excelenta de a adauga confort si a va juca cu perspectiva este sa aveti un covor pastelat sau cu model geometric.

Cand vine vorba de designul livingului tau, nu poti da gres niciodata cu un covor persan autentic. A-l face sa se integreze cu restul decorului din camera de zi poate fi o provocare, mai ales atunci cand interiorul tau are un spectru de minimalism, dar daca esti genul care nu se simte deranjat de atentia acordata intretinerii lui, un covor persan este o optiune eleganta pe care nu trebuie sa o treci cu vederea.

Covorul este o piesa importanta a designului interior din casa ta. Datorita acestuia, incaperile vor avea un aspect mai placut si mai primitor atat pentru tine cat si pentru invitatii tai. In plus, modelul si gama cromatica a covorului va finisa estetica locuintei, alaturi de mobilier si de culoarea peretilor.

Posted in Casa si gradina

noiembrie 17th, 2022 by Ovidiu

Ce este un fierastrau de traforaj? Ei bine, este un fierastrau ce poate realiza diferite taieturi cum ar fi conturul unei piese sau chiar debita aluminiu sau plastic. Daca ati obosit deja sa cititi si vreti sa aflati răspunsul, continuati. Daca vrei sa stii ce este un fierastrau de traforaj si de ce este util in prelucrarea lemnului sau in viata, atunci ai noroc, pentru ca asta vei primi aici.

Fierastraul de traforaj ramane nemiscat in timp ce utilizatorul misca materialul de taiere in jurul lamei sale. Acesta poate taia lemn si plastic si este capabil realizez contururi superbe, dar aceasta complexitate are un pret: Trebuie sa se acorde o atentie sporita datorita lamei sale delicate, care se poate rupe cu usurinta daca este supusa la o presiune prea mare.

Cu toate acestea, daca doriti sa realizati modele complicate, fierastraul de traforaj este o optiune de luat in considerare pentru atelierul dvs..

Desi unele sunt mai versatile in a se adapta la mai multe sarcini sau in a lucra pe mai multe materiale, prin urmare, verificati fieastraiele care sunt disponibile pe piata, ce optiuni aduc la masa si ce aveti nevoie ca fierastraul sa faca.  

Un punct de inceput pentru aceasta cautare este site-ul UtilajExpert.ro, in utilizarea de zi cu zi achizitonarea unui fierastrau de traforaj DKS 504 Vario va poate aduce foarte multe beneficii datorita specificatiilor de lucru. Puteti gasi si informatii utilje despre majoritatea categoriei utilaje lemn.

Fierastraul de traforaj este de mare folos pentru un atelier de prelucrare lemn. Functioneaza bine si este precis dar este mai rapid si mai usor de manevrat. In unele privinte este mai bun decat un banzic sau un circular, in altele mai rau. Poate taia atat modele curbe, cat si drepte, ceea ce il face ideal pentru multe lucrari. In general, fierastraul circular este pur si simplu o masina excelent de taiat in cazul unor lucrari grele deoarece acestea realizeaza lucrari pe lungime dar cu ajutorul inui fierastrau de traforaj poti realiza si contururi (diferite forme).

Posted in Casa si gradina Tagged with:

ham-motocoasa
noiembrie 14th, 2022 by ramona

Misiunea de a ingriji o gospodarie este una care poate fi, deseori, dificila. Mai ales daca locuiesti la curte si ai spatii verzi care trebuie intretinute, deseori ai nevoie de ajutor pentru a-ti usura treaba. Din acest punct de vedere, motocoasa poate sa fie un sprijin esential. Ea este un echipament care te ajuta sa toaletezi usor spatiile verzi.

In acelasi timp, trebuie sa tii cont de faptul ca ai nevoie si de accesorii de protectie, atunci cand folosesti aceasta unealta. Un ham motocoasa de la generalmotor.ro este solutia pentru foarte multe probleme si riscuri care pot aparea, atat pentru utilizator, cat si pentru echipamentul in sine. Iata cum recomanda expertii sa folosesti hamul!

Recomandarile expertilor pentru utilizarea corecta a unui ham de motocoasa

Pe langa faptul ca reprezinta o unealta foarte utila, motocoasa este si un echipament care are potentialul de a provoca daune. Ea este produsa din materiale dure si poate cantari chiar si 6-7 kilograme. De asemenea, dispune de discuri de taiere care pot cauza rani utilizatorului, in cazul unor evenimente neplacute.

Expertii recomanda utilizarea unui ham de motocoasa pentru o utilizare sigura. Hamul asigura mentinerea unei pozitii corporale potrivite atunci cand se foloseste motocoasa. De asemenea, acest accesoriu garanteaza controlul asupra aparatului in timpul functionarii sale. Iata de ce reguli trebuie sa tii cont cand utilizezi hamul, conform expertilor:

1. Asigura-te ca ajustezi bine benzile hamului – expertii recomanda sa acorzi o deosebita atentie modului in care strangi benzile ajustabile ale hamului. O strangere insuficienta poate sa permita miscari prea ample ale motocoasei in timpul functionarii, ceea ce ar putea sa cauzeze pierderea controlului asupra echipamentului.

Iar un echipament atat de puternic, odata scapat de sub control, poate cauza probleme foarte grave atat utilizatorului, cat si elementelor din jurul acestuia. Este important sa tii cont de indicatiile producatorului hamului de motocoasa, deoarece acesta va veni insotit de un set de instructiuni clar formulate.

2. Foloseste sistemele de prindere – pe langa benzi, in structura hamului mai intra si mecanismele specifice de prindere. De regula, acestea sunt produse din material plastic si sunt foarte asemanatoare cu cele aflate in dotarea unui rucsac. Ele garanteaza o prindere stabila, atat timp cat sunt conectate in mod eficient.

Este important sa te asiguri ca aceste mecanisme de prindere sunt folosite la fiecare utilizare a motocoasei, deoarece in lipsa conectarii lor, exista posibilitatea ca hamul sa nu fie stabil pe parcursul utilizatorii motocoasei. Miscarile bruste sau contactul cu diversele elemente de vegetatie ar putea sa provoace caderea motocoasei si accidentarea utilizatorului.

3. Asigura-te ca motocoasa este bine fixata in suportul hamului – pe langa siguranta utilizatorului, un alt element foarte important pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand utilizezi un ham motocoasa este rolul acestuia de a proteja echipamentul in sine. Pentru a putea face acest lucru, este foarte important ca motocoasa sa fie foarte bine fixata in spatiul prin care aceasta se conecteaza la ham.

Atentie! De acest lucru poti incepe sa te asiguri inca din momentul in care alegi hamul pe care il vei utiliza. Este important sa alegi o varianta compatibila cu modelul motocoasei tale. Pe site-ul GeneralMotor.ro gasesti o gama variata de hamuri de motocoasa din care poti alege optiunea potrivita pentru nevoile tale. Cumpara-l pe cel potrivit si asigura-te ca il folosesti in conformitate cu sfaturile oferite de catre experti!

Posted in Casa si gradina Tagged with:

noiembrie 13th, 2022 by dwf

Împodobirea bradului de Crăciun este un obicei practicat de atât de multă vreme, încât a devenit o tradiție la nivel mondial. Este vorba despre un moment special, de trăit în familie pentru a marca împreună atmosfera Sărbătorilor.

Pentru a putea obține rezultate remarcabile în ceea ce privește decorarea unui brad, este important de înțeles faptul că nu este fi suficient să puneți la întâmplare globuri și lumini, pentru a crea o atmosferă unică. Ar trebui să fie respectate reguli precise în asemenea context, pornind de la alegerea decorațiunilor. Să vedem, așadar, câteva idei utile pentru obținerea unui rezultat impresionant.

Alegerea celui mai potrivit brad   

Realizarea unui brad de Crăciun perfect nu este la fel de ușor cum pare. În primul rând, trebuie să decideți asupra tipologiei dorite, ulterior alegeți culorile pe care să le combinați și să le alternați, decideți decorațiunile potrivite, în funcție de mărimea bradului și de gustul personal.

Aveți două opțiuni: puteți alege un brad real sau puteți opta pentru unul sintetic. Primul este maiestuos și realist, dar presupune un cost ceva mai ridicat și necesită îngrijire specială. Cum brazii obișnuiesc să-și piardă în mod constant acele, va trebui să curățați podeaua de mai multe ori pe zi, iar acesta este motivul pentru care mulți optează pentru un brad sintetic. Oricare ar fi opțiunea finală, este necesar să fie potrivită nu doar zonei în care va fi instalat, ci și finalității decorative urmărite.

Bradul „îmbogățit” – un secret al cunoscătorilor

Copacii cu multe ramuri sunt cei mai impresionanți ca impact vizual și au, de obicei, cele mai ridicate costuri. Dacă vă doriți un asemenea element decorativ de Crăciun, însă considerați prețul a fi prohibitiv, trebuie să știți că există trucuri de design care vă permit să-l „îmbogățiți” chiar și fără a cheltui prea mult.

În primul rând, este necesar să cumpărați crenguțe false specifice sezonului, decorate cu flori și fructe de pădure, panglici sau festoane, pe care să le intercalați între ramurile bradului. Rezultatul va fi neașteptat de reușit, cu o singură condiție: să nu exagerați cu aceste adaosuri! Amintiți-vă că tot ce este prea mult dăunează prin surplus, iar pentru obținerea unui brad impresionant este obligatoriu să tineți cont și de celelalte decorațiuni pe care le aveți la dispozitie.

Luminile – atracția predilectă a evenimentelor de iarnă

Când vorbim despre Crăciun și Sărbătorile adiacente, de cele mai multe ori ne vin în minte anumite elemente-simbol pe care le întâlnim în mai multe colțuri ale lumii. Unul dintre acestea este reprezentat de iluminatul specific bradului sub care ne așteaptă darurile Moșului. Practic, ceea ce găsim sub denumirea generică de „instalație Crăciun” devine un detaliu esențial pentru a obține bradul perfect.

De fapt, puteți împodobi un brad doar cu luminile corect alese, dacă doriți să economisiți în materie de accesorii. Alegeți lumini LED eficiente din punct de vedere energetic și asigurați-vă că firul este suficient de lung pentru a ajunge la priză. Dacă nu vă plac firele, dacă priza este departe sau dacă aveți copii și animale de companie în casă, este mai bine să alegeți lumini cu alimentare pe baterii.

Cum le așezați? Distribuția trebuie să se facă în mod uniform: glisați firul de la trunchi spre vârful ramurii, apoi reveniți la trunchi și continuați de-a lungul unei alte ramuri; în acest fel se va crea o iluzie de adâncime mai mare, iar bradul va părea mai plin.

Decorațiunile și montarea acestora

Regula de bază pentru decorarea pomului de Crăciun presupune evitarea de a monta decorațiunile monoton: așadar, nu le aranjați într-un rând, nici vertical, nici orizontal. Globurile și alte accesorii se montează într-o ordine aparent aleatorie. Evident, trebuie să încercați să distribuiți totul uniform și nu într-un singur loc.

De asemenea, este greșit să puneți decorațiunile mai mari în partea de jos și cele mai mici în partea de sus: decorațiunile mari trebuie să fie distribuite în tot bradul, iar cele mai mici să ocupe spațiile din mijloc. În plus, acestea ar trebui să fie plasate nu numai pe vârfurile ramurilor, ci și în profunzime.

Într-un brad puteți monta orice doriți, dar amintiți-vă că, dacă decorațiunile sunt diferite, trebuie să folosiți modele similare, pentru asigurarea continuității ideii de design. De exemplu, puteți alege să cumpărați pachete care includ diferite tipuri de decorațiuni, similare în stil și culori. Foarte des, în astfel de seturi găsiți și steaua de montat în vârful bradului, pentru o decorare completă.

Posted in Casa si gradina