Category: Casa si gradina

noiembrie 26th, 2023 by Gabriel

Trandafirii au fost întotdeauna considerați simboluri ai frumuseții și iubirii, iar în Spania, aceste flori au o istorie bogată și o semnificație specială. Trandafirii spanioli aduc o notă aparte atât în grădini cât și în cadrul ceremoniilor și în operele de artă. Potrivit tradiției, pe 23 aprilie în Barcelona are loc sărbătoarea Sant Jordi, ucigașul de dragoni, iar spaniolii sărbătoresc cu trandafiri roșii și cu literatură. Potrivit legendei, trandafirul roșu se întoarce la un dragon care suflă foc, al cărui sânge se pare că a creat o tufă de trandafiri.

Trandafirii au fost aduși în Spania în timpul perioadei maurilor, și s-au răspândit rapid în întreaga țară. Această influență maură a lăsat o amprentă puternică asupra peisajului și culturii spaniole, iar trandafirii au devenit un element central în grădinile și curțile spaniole.

Unul dintre cele mai faimoase simboluri ale trandafirilor în Spania este „Fiesta de la Rosa” sau „Festivalul Trandafirilor,” care are loc în mai multe orașe spaniole. Această sărbătoare este o ocazie de a celebra frumusețea și semnificația trandafirilor, prin parade, dansuri și expoziții de flori.

Trandafirii spanioli sunt adesea asociați cu pasiunea și iubirea, iar în poezie și literatură, aceștia au fost subiecte frecvente. Poetul spaniol Federico García Lorca, de exemplu, a folosit des simbolistica trandafirilor în opera sa pentru a exprima sentimente profunde de iubire și pasiune.

În Spania, trandafirii au de asemenea și o semnificație religioasă. În Săptămana Mare care marchează Patimile lui Isus, trandafirii sunt folosiți pentru a decora icoanele și crucile în procesiunile religioase.

Trandafirii spanioli au inspirat, de-a lungul istoriei, arhitecți și designeri. Aceștia au fost adesea incluși în motivele arhitecturale, în mozaicuri și în designul interior al clădirilor spaniole, contribuind la frumusețea și eleganța lor. Peisajul spaniol este, de asemenea, marcat de trandafiri, care înfloresc în parcuri, grădini și în curțile interioare ale caselor și palatelor.

Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses dezvăluie care sunt cele mai speciale soiuri de trandafiri din Spania.

O specie aparte de trandafir spaniol este „Russelliana” cunoscut și sub numele de Old Spanish Rose, Russell’s Cottage Rose, Scarlet Grevillei sau Souvenir de la Bataille de Marengo. Această soi hibrid deosebit de elengat are flori duble de culoare mov și frunze fine, lucioase de culoare verde închis care adaugă contrast și eleganță.

Trandafirul Russelliana își are originile în Orientul Mijlociu și în regiunea mediteraneană, iar numele său este un omagiu adus lui Lord Russell, un pasionat colecționar de plante și trandafiri din secolul al XIX-lea.  Este un trandafir parfumat a cărei familie nu a fost oficial confirmată, dar conform publicației Random House din 1993, „The Quest for the Rose”, ar putea fi o încrucișare între R. multiflora și R. setigera.

Situat pe coasta mediteraneană a Spaniei, Valencia este numit și „orașul florilor”. Specific acestui oraș este trandafirul hibrid, foarte parfumat, Valencia cu flori mari de culoare galben-caisă. Forma sa obișnuită de tufiș poate atinge înălțimi de peste 3 metri. Trandafirul Valencia se mai numește și Koreklia, după creatorul său. Membru al distinsei familii Kordes, acesta a creat trandafirul în anul 1989.

Spanish Sunset (Rosa „Sunstar”) este numele comercial al unui trandafir hibridizate de Frank Shuurman din Noua Zeelandă. Florile sale portocalii și galbene strălucitoare înfloresc aproape continuu, creând un contrast frumos cu frunzele verzi închise, lucioase. Această tufă remarcabilă de trandafiri, crește până la aproximativ 4 metri în înălțime și prezintă o rezistență puternică la boli. Spanish Sunset este o încrucișare între doi trandafiri hibrizi, „Alexander” cu flori roșii  și „ Golden Emblem” cu flori galbene. Un loc de grădină cu soare din plin i se potrivește cel mai bine acestui soi de trandafir.

Începând de luna aceasta, iubitorii de trandafiri din Spania se pot bucura și pot alege dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! Famous Roses a lansat varianta în limba spaniolă a site-ului. La un click distanță există un trandafir celebru în ghiveci sau pe care îl puteți planta în gradină. Intrați în lumea magică a trandafirilor pe https://en.famousroses.eu/es-es.

La Famous Roses găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecţie, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Posted in Casa si gradina

noiembrie 22nd, 2023 by edi

Amenajările interioare sunt o formă de artă, o modalitate de a-ți exprima personalitatea și stilul unic. Fiecare colț al casei tale poate fi transformat într-un spațiu vibrant și plin de viață. În acest articol, vom explora diferite idei de amenajări interioare care te pot ajuta să-ți definești spațiul personal.

Idei de amenajări pentru un stil modern

Stilul modern se caracterizează prin linii curate, spații deschise și un minim de dezordine. Este perfect pentru cei care își doresc un spațiu aerisit și luminos. Folosește mobilier simplu, cu forme geometrice, și accesorizează cu piese de artă contemporană pentru a completa acest stil.

Clasic și elegant: amenajări pentru un stil tradițional

Stilul tradițional este alegerea ideală pentru cei care își doresc un sentiment de căldură și confort. Acest stil se concentrează pe mobilierul bogat ornamentat, țesăturile luxoase și detalii clasice. Pentru a obține acest look, combină piese de mobilier din lemn masiv cu tapeturi elegante și draperii opulente.

Cum să aduci natura în casa ta

Stilul natural este perfect pentru cei care iubesc natura. Acest stil folosește materiale naturale precum lemnul, piatra și fibrele vegetale. Plantele sunt un element esențial în acest stil, aducând un strop de verde și prospețime în orice cameră.

Minimalism: mai puțin înseamnă mai mult

Minimalismul se concentrează pe ideea de „mai puțin este mai mult”. Acest stil este despre spații deschise, culori neutre și mobilier funcțional. Este perfect pentru cei care își doresc un spațiu ordonat și simplu, fără elemente decorative inutile.

Stilul rustic: căldură și autenticitate

Stilul rustic este despre texturi neprelucrate, culori calde și elemente naturale. Acest stil evocă sentimentul de căldură și confort, aducând un aer de autenticitate în orice spațiu. Folosește lemn neslefuit, piatră și fier forjat pentru a obține acest look.

Stilul boem: liber și artistic

Stilul boem este pentru cei care iubesc culorile, modelele și texturile variate. Este un stil liber și artistic, care permite combinarea liberă a diferitelor elemente de design. Acest stil este despre a-ți exprima personalitatea prin decorul casei tale.

Cum să integrezi tehnologia în amenajările tale

Tehnologia modernă oferă multe posibilități de a îmbunătăți amenajările interioare. De la sisteme de iluminat inteligente la dispozitive automate pentru casă, tehnologia poate adăuga confort și funcționalitate în orice stil de amenajare.

Stilul industrial: un look urban și contemporan

Stilul industrial este inspirat de spațiile urbane și fabricile vechi. Acest stil se concentrează pe elemente precum metalul expus, betonul și lemnul brut. Este un stil ideal pentru cei care își doresc un look modern și un pic aspru.

amenajări interioare

Amenajări interioare pentru spații mici

Chiar și spațiile mici pot fi transformate în locuri confortabile și stilate. Folosind mobilier multifuncțional, culori deschise și soluții inteligente de depozitare, poți maximiza spațiul disponibil fără a compromite stilul.

Amenajările interioare sunt o călătorie personală în lumea designului și stilului. Fie că preferi un stil modern, rustic sau boem, important este să-ți asculți gusturile și să alegi ceea ce te reprezintă cel mai bine. Cu aceste idei de amenajări, poți transforma casa ta într-un spațiu care reflectă personalitatea și stilul tău unic.

Posted in Casa si gradina

Culori Vibrante sau Culori Neutre pentru Living
noiembrie 12th, 2023 by adico

Explorând spectrul culorilor în amenajarea livingului, putem obține două tipuri de design: unul plin de vitalitate și culori puternice. Iar celălalt, un sanctuar de calm și eleganță, în tonuri neutre. Alegerea între culori vibrante sau culori neutre pentru living nu este doar una estetică, ci și una care reflectă personalitatea și stilul de viață.

Impactul Psihologic al Culorilor

Culorile pot avea un impact profund asupra stării noastre de spirit. Imaginează-ți un living în care se regăsește o canapea turcoaz, care aduce aminte de claritatea apelor tropicale. Această pată de culoare poate revitaliza orice cameră, încărcând-o de energie. Contrastând, un colțar într-un elegant gri antracit poate crea un refugiu de pace, propice relaxării după o zi lungă.

Combinarea Culorilor și a Mobilierului din Piele

O canapea din piele în nuanțe roșiatice achiziționată de la Roberto Cristiano poate fi piesa de rezistență într-un living. Complementată cu perne decorative în nuanțe de auriu sau bronz, va crea un spațiu care stilat. Pe de altă parte, un set de canapele și fotolii din piele în tonuri bej, pot aduce liniște și căldură.

Combinarea Culorilor și Mobilierului din Material Textil

Pentru iubitorii de texturi și modele, o canapea amplă în nuanțe de verde, combinată cu fotolii în tonuri neutre de gri, poate fi soluția ideală. Aceste piese crează un echilibru între culoare și subtilitate. Adăugându-se accente colorate, cum ar fi perne cu modele florale sau abstracte, spațiul devine viu și primitor.

Combinarea Culorilor și Mobilierului din Alte Materiale

Fie că alegem culori vibrante sau tonuri neutre pentru living, integrarea mobilierului din lemn și sticlă poate juca un rol crucial în echilibrarea și accentuarea spațiului. Lemnul aduce o notă de căldură, oferind un contrast plăcut într-un decor colorat cu nuanțe vivace, sau adaugă profunzime și eleganță într-un ambient neutru. Pe de altă parte, piesele din sticlă introduc o senzație de spațiu și luminozitate, perfecte pentru a completa un living în tonuri neutre, sau pentru a tempera intensitatea unui decor plin de culoare.

Sfaturi de Decorare

Pentru un aspect coerent și bine gândit, este esențial să te gândești la detaliile mici. O lampă de podea cu un design industrial alături de un colțar în tonuri neutre poate aduce un contrast interesant. De asemenea, folosirea plantelelor ca element decorativ adaugă prospețime și un strop de culoare în orice spațiu.

Concluzie

Indiferent dacă preferi un look vibrant sau unul mai reținut, Roberto Cristiano are soluția perfectă pentru a transforma livingul într-un spațiu care te reprezintă. Alegând din gama noastră variată de canapele, colțare, fotolii și paturi, fiecare element va contribui la crearea unui ambient unic și personalizat. Vizitează-ne fie online, fie în unul dintre magazinele noastre fizice magazin mobilă Iași, magazin mobilă Roman, magazin mobilă Bacău, magazin mobilă Vaslui pentru a descoperi piesele tale preferate în culori vibrante sau culori neutre pentru living.

Posted in Advertising, Casa si gradina

noiembrie 1st, 2023 by nemesu

Orhideele, cu splendoarea lor excepțională și varietatea impresionantă de forme și culori, au devenit un simbol recunoscut de eleganță și mister în lumea florilor de cameră. În încercarea de a ne îmbogăți cunoștințele despre aceste entități grăitoare de frumusețe natural,  slowianka.ro, un prestigios portal de știri și informații de interes general, vă introduce în universul fascinant și delicat al orhideelor.

Îngrijirea orhideelor, o temă aparent simplă, devine un subiect complex și bogat în detalii sub lupa experților horticultori și a iubitorilor de flori. De la alegerea vasului potrivit, substratului nutritiv, până la nivelul optim de umiditate și lumină, slowianka.ro explorează toate aspectele care garantează sănătatea și longevitatea acestor bijuterii botanice.

Acest articol minuțios, bazat pe cercetări și sfaturi profesionale, urmărește să ofere publicului larg o resursă cuprinzătoare despre cum să se bucure de orhidee pe termen lung, evidențiind toate pașii și tehnicile necesare pentru a îngriji orhideele într-un mod cât mai aproape de condițiile lor naturale.

Într-o serie de capitole, slowianka.ro vă îndrumă pas cu pas prin fiecare etapă crucială a îngrijirii orhideelor, oferind nu doar informații de bază, ci și sfaturi avansate despre cum să maximizați perioadele de înflorire, să preveniți bolile și să înmulțiți plantele.

Articolul detaliază:

 • Alegerea corectă a tipului de orhidee în funcție de condițiile de mediu disponibile și de experiența cultivatorului
 • Adaptarea plantelor la mediul lor nou și învățarea recunoașterii semnelor de stres sau boală
 • Crearea unui mediu stabil și propice dezvoltării, respectând necesarul de lumină, apă și nutrienți
 • Reproducerea și transplantarea orhideelor în mod eficient și sigur

Pentru amatorii de orhidee, fie ei începători sau experimentați, slowianka.ro devine un aliat de încredere, prezentându-le strategii de îngrijire bazate pe principii stiințifice și practică amplă în domeniu. Fiecare sfat și recomandare este însoțit de imagini sugestive și explicative, facilitând astfel procesul de învățare și aplicare a cunoștințelor.

De asemenea, slowianka.ro vă invită să participați activ la această călătorie, prin intermediul secțiunii de comentarii, unde puteți să împărtășiți experiențele, provocările și victoriile voastre în lumea captivantă a orhideelor. Creând un spațiu de dialog și schimb de experiență, platforma urmărește să construiască o comunitate vibrantă și informativă în jurul acestei teme.

Așadar, vă invităm să vizitați slowianka.ro, unde informația de calitate, sprijinul comunității și pasiunea pentru frumos se împletesc într-un mozaic floral plin de culoare și vitalitate.

Posted in Casa si gradina

Canapele din piele de lux pentru livingul tău
octombrie 27th, 2023 by adico

Canapelele din piele naturală au devenit un etalon în designul interior modern. Ele au ajuns să simbolizeze rafinamentul și un mod de viață ancorat în confort. Fie că sunt amplasate într-un birou elegant sau în inima unui living primitor, aceste canapele oferă o invitație tăcută la relaxare, dar și o declarație incontestabilă de stil. La Roberto Cristiano, ai de ales dintr-o gamă largă de produse pentru casa sau biroul tău. Dacă îți dorești rafinament și finețe acasă, poți opta pentru modele de canapele din piele de lux pentru livingul tău.

Canapele din piele naturală

Pielea naturală este adesea asociată cu luxul din mai multe motive. Prima este raritatea și autenticitatea materialului, care necesită procese atente de prelucrare și finisare. Apoi, durabilitatea și grația cu care îmbătrânește pielea, câștigând caracter și patină de-a lungul anilor. Aceste caracteristici îi conferă un statut privilegiat în lumea mobilierului de lux.

Atributele luxului în pielea naturală

Canapele din piele de lux: calitatea materialelor

Pielea de înaltă calitate este selectată cu grijă pentru a se asigura durabilitate și finețe la atingere. Textura sa unică și capacitatea de a respira sunt semne distincte ale unui produs premium.

Canapele din piele de lux: design excepțional

Designul canapelelor din piele naturală este adesea realizat de maeștri în arta mobilierului. Aceștia integrează inovația cu tradiția pentru a crea piese care să reziste estetic și funcțional de-a lungul timpului.

Canapele din piele de lux: confort suprem

O canapea din piele naturală este nu doar un obiect de admirație, ci și un mod de a măsura confortul. Umplutura, proporțiile și ergonomia sunt atent calibrate pentru o experiență de relaxare superioară.

Canapele din piele de lux: exclusivitate și personalizare

Posibilitățile de personalizare ale canapelelor din piele accentuează sentimentul de exclusivitate. Clienții pot alege dintr-o gamă largă de culori, texturi și accesorii pentru a-și reflecta propriul stil și pentru a asigura că piesa lor de mobilier este cu adevărat unică.

Concluzie

Canapeaua din piele naturală este un punct central al vieții domestice care oferă confort, eleganță și un simbol al gustului rafinat. Este o piesă care spune o poveste despre tradiție, meșteșug și atenție la detaliu, reflectând o alegere deliberată pentru luxul autentic. Roberto Cristiano înțelege acest standard, oferind colecții de canapele din piele naturală care nu doar completează, ci și elevează dinamica și estetica oricărui interior.

O canapea din colecția Roberto Cristiano nu este doar un obiect util, ci o alegere intenționată pentru calitate și eleganță. Canapelele din piele de lux de la Roberto Cristiano sunt proiectate pentru a rezista în timp, fiecare fiind fabricată cu o atenție riguroasă la detaliu. Astfel, fiecare model nu doar că răspunde nevoii de confort, dar se și aliniază la cerințele estetice ale celor care apreciază adevăratele valori ale luxului.

Posted in Advertising, Casa si gradina

octombrie 25th, 2023 by nemesu

Aparatele de aer conditionat sunt esentiale pentru a mentine confortul in zilele fierbinti de vara si de multe ori, pentru a incalzi incaperile. Evident, daca sunt bine intretinute pot avea o durata mai mare de viata si pot fi mult mai eficiente.

Cum poti sa intretii corect aparatul de aer conditionat pentru a te asigura ca functioneaza in mod optim si pentru a-i prelungi durata de viata?

Presupunand ca ai un aer conditionat Gree, care este unul dintre cele mai fiabile de pe piata, exista cateva sfaturi si trucuri pentru a te asigura ca acesta ramane in forma maxima, pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Curata regulat filtrul! Unul dintre cei mai importanti pasi in intretinerea unui aparat de aer conditionat este curatarea regulata a filtrului. Filtrul este responsabil pentru retinerea particulelor de praf, polen si alte impuritati aflate in aerul din incapere. Cu timpul, acesta se poate infunda, ceea ce va duce la o scadere a eficientei aparatului si la o calitate mai slaba a aerului. Pentru a curata filtrul, urmeaza acesti pasi simpli:

 • Opreste aparatul de aer conditionat.
 • Deschide panoul frontal sau accesul la filtru, care de obicei este situat in partea de jos a unitatii.
 • Scoate filtrul si verifica nivelul de murdarie. Daca este foarte murdar, il poti curata cu apa calda si sapun bland. Lasa-l sa se usuce complet inainte de a-l reaseza.
 • Daca filtrul este foarte deteriorat sau nu se poate curata eficient, este recomandat sa il inlocuiesti cu unul nou conform instructiunilor producatorului.

Verifica si curata evaporatorul! Evaporatorul este o alta componenta importanta a aparatului de aer conditionat, care poate sa se acopere cu murdarie in timp. Curatarea lui se face in felul urmator:

 • Opreste aparatul si deconecteaza-l de la sursa de alimentare!
 • Deschide panoul frontal sau accesul la evaporator! Acesta se gaseste in interiorul unitatii de interior.
 • Verifica daca exista murdarie sau mucegai pe bobinele evaporatorului. Daca gasesti mizerie, foloseste o perie moale pentru a-l curata cu grija! Poti sa stergi bobinele evaporatorului cu o carpa moale si apa calda, dar fii atent sa nu le deteriorezi!
 • Lasa-l sa se usuce complet inainte de a-l inchide si de a porni aparatul de aer conditionat.


Verifica unitatea exterioara a aparatului! Unitatea exterioara are si ea nevoie de atentie periodica. Asigura-te ca:

 • Nu exista obstructii in jurul unitatii, care pot restrictiona fluxul de aer.
 • Nu exista murdarie sau frunze in grila de admisie a aerului. Curata orice impuritati gasite.
 • Unitatea nu prezinta nicio fisura sau deteriorare vizibila.

In plus fata de intretinerea regulata pe care o poti face singur, este recomandat sa programezi o revizie profesionala anuala a aparatului de aer conditionat. Un tehnician calificat poate verifica intreaga unitate, efectuand o curatare profunda si identificand eventualele probleme care ar putea necesita remediere.

Posted in Casa si gradina

octombrie 24th, 2023 by Vlad

Deja se simte în aer că iarna se apropie cu pași repezi. Tocmai din acest motiv, trebuie să începi să te pregătești pentru anotimpul friguros. Principalele aspecte ce necesită modificări în funcție de sezon sunt locuința, mașina și garderoba. Cu o organizare eficientă, vei reuși să faci față tuturor treburile necesare în procesul de pregătire pentru sezonul rece. Mai jos vei găsi 3 aspecte de care trebuie să ții cont pentru a fi echipat de iarnă.

Iată 3 aspecte esențiale de care trebuie să te ocupi pentru iarna aceasta

1. Pregătirea locuinței

Procesul de pregătire al locuinței este destul de amplu și cuprinde suficient de multe sarcini. Pentru început, trebuie să te asiguri că beneficiezi de un sistem performant ce să aibă capacitatea de a încălzi întreaga locuință. Dacă ești în căutarea unei noi centrale, optează pentru centrala termică electrică 12 KW trifazat Protherm Ray, disponibilă pe rosolar-shop.ro, deoarece este o variantă de încălzire foarte eficientă. În schimb, dacă dispui deja de un sistem funcțional, verifică filtrele de aer și schimbă-le dacă este cazul. Pentru încălzirea prin sobă sau șemineu, este necesar să cureți coșul de fum pentru ca acestea să funcționeze corespunzător pe timpul iernii.

2. Echiparea corespunzătoare a mașinii

Pentru a putea circula pe drumurile înzăpezite, va trebui să îți echipezi mașina conform condițiilor meteo. Pentru început, autoturismul tău va avea nevoie de anvelope speciale de iarnă. Acestea sunt extrem de importante, deoarece ele sunt proiectate special pentru a putea face față condițiilor meteorologice nefavorabile, oferind o aderență mai bună pe carosabil. În categoria echipamentelor de verificat se încadrează, bateria, lichidul de parbriz, precum și uleiul, antigelul și lichidul de frână. Pe timpul iernii, sunt șanse destul de mari ca din cauza temperaturilor scăzute, să te confrunți cu situații în care bateria mașinii se poate descărca mai repede decât în condiții normale. Tocmai din acest motiv, este foarte important să verifici starea actuală la începerea iernii, pentru a putea evita astfel, unele situații neplăcute. De asemenea, trebuie să te asiguri că mașina ta are suficient lichid de parbriz. Va trebui să achiziționezi lichid de parbriz special pentru temperaturi scăzute. Acestea le poți găsi în diverse magazine specializate sau în supermarket-uri.

3. Actualizarea garderobei

Odată cu venirea iernii, garderoba ta trebuie să sufere unele modificări. Eliberează-ți dressing-ul de hainele subțiri pentru a putea face loc noilor ținute. În principal, optează pentru haine groase care să fie și foarte confortabile. Un palton sau o geacă mai groasă nu trebuie să lipsească din garderoba ta de iarnă. Optează pentru una din materiale izolante, ce să mențină cât mai mult căldură. De asemenea, achiziționează câteva pulovere mai groase pentru a putea fi pregătit pentru temperaturile scăzute. Cele mai indicate materiale ar fi lâna sau fleece-ul. Ca și accesorii, vei avea nevoie de mănuși, fulare și căciulă. Fii pregătit de iarnă cu articolele vestimentare potrivite!

În concluzie, pregătirea pentru iarnă este foarte importantă pentru a preveni posibilele probleme ce pot apărea din cauza temperaturilor scăzute. Ține cont de sfaturile prezentate mai sus pentru a te putea bucura de o perioadă frumoasă din viața ta.

Sursa foto:freepik.com

Posted in Casa si gradina

octombrie 24th, 2023 by adico

Achiziționarea unuia sau mai multor fotolii din piele naturală este o alegere inspirată atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Cu toate acestea, pentru a te asigura că această investiție va rămâne pentru mult timp în stare perfectă în casa ta, este esențial să știi cum să o îngrijești corect. La canapelepiele.ro, avem o experiență vastă în domeniul mobilei din piele și ne-am gândit să împărtășim cu tine câteva sfaturi pentru a te ajuta cu menținerea fotoliilor din piele în cea mai bună formă posibilă.

Curățarea regulată

Praful și impuritățile pot fi dăunătoare pentru piele pe termen lung. O simplă ștergere săptămânală cu o cârpă moale poate preveni acumularea de murdărie. Pentru petele mai încăpățânate, canapelepiele.ro recomandă utilizarea soluțiilor delicate de curățare care sunt special concepute pentru piele naturală, evitând astfel detergenții agresivi.

Hidratarea pielii

La fel ca pielea noastră, pielea fotoliului are nevoie de hidratare periodică. Există în comerț game speciale de creme și balsamuri formulate special pentru mobilierul din piele naturală. Acestea sunt cele mai potrivite pentru a menține pielea moale și a preveni crăparea acesteia.

Evitarea expunerii directe la soare

Un aspect des întâlnit pe care clienții noștri de la canapelepiele.ro îl remarcă este decolorarea pielii cauzată de soare. Prin plasarea fotoliului din piele naturală într-un loc ferit de lumina directă a soarelui, prelungești viața și aspectul său. De asemenea, poți folosi perdele sau huse pentru mobilier pentru a-l menține în cea mai bună stare.

Protecția împotriva lichidelor

Chiar dacă fotoliile din piele sunt tratate pentru a rezista la lichide, vărsăturile accidentale pot pătrunde în piele dacă nu sunt curățate imediat. Există game de produse special formulate pentru a scoate petele persistente de pe fotoliul din piele preferat. 

Prevenirea zgârieturilor

Pentru a evita zgârieturile sau abraziunile, este recomandat să eviți contactul direct al pielii cu obiecte aspre sau ascuțite. Un protector de fotoliu, poate fi o soluție excelentă pentru protecție suplimentară.

Durabilitatea fotoliilor din piele naturală

O caracteristică definitorie a pielii naturale este durabilitatea sa remarcabilă. Cu îngrijire potrivită, un fotoliu din piele naturală poate rămâne o piesă centrală în amenajarea casei tale pentru mulți ani. La canapelepiele.ro, selectăm cu grijă atât pielea cât și celelalte materialele folosite. Astfel, ne asigurăm că fiecare fotoliu este construit pentru a rezista testului timpului.

Fotoliile din piele naturală nu sunt doar simple piese de mobilier, ci sunt asociate cu durabilitatea, calitatea și confortul. Urmărind sfaturile și recomandările de la canapelepiele.ro, poți fi sigur că vei beneficia de valoarea și performanța sa maximă pentru o perioadă îndelungată.

Posted in Advertising, Casa si gradina

octombrie 21st, 2023 by nemesu

Odată cu creșterea facturilor la energie a crescut și atenția populației în ceea ce privește eficientizarea bugetului casnic. În prezent există tot mai multe soluții care ne permit să reducem din cheltuielile la utilități și totodată să ne bucurăm de un confort sporit, cum sunt de exemplu rulourile exterioare din aluminiu.

Proprietățile și beneficiile lor sunt excelente în ceea ce privește fiabilitatea pentru o varietate largă de construcții și utilizatori astfel încât sunt ușor de integrat în viața populației. Dacă nu știi cum contribuie ele la creșterea eficienței energetice, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare vom vorbi despre caracteristicile tehnice ale acestor rulouri exterioare aluminiu și despre plusurile lor în procesul de economisire.

Beneficiile rulourilor exterioare în eficientizarea energetică a casei

Construcția din aluminiu formată din lamele cu dimensiunea de 39-55 mm, ghidaje, spume poliuretanice și carcasă de aluminiu oferă un coeficient sporit de rezistență. Asta se reflectă bineînțeles, în beneficiile oferite precum protecția împotriva razelor solare, a infiltrațiilor de aer rece sau cald, a intemperiilor, ceea ce le oferă o durabilitate sporită ce poate atinge peste 20-30 ani. Gradul de mentenanță este unul minim, dar protecția împotriva efracției, a coroziunii, gradul de izolare termică și fonică sunt la cote maxime.

În plus, pentru a nu dăuna utilizatorilor și mediului înconjurător, ele sunt realizate folosind tehnologie inovatoare, modernă, precum vopsirea în câmp electrostatic care oferă și un aspect impecabil pe termen lung chiar și într-un mediu nefavorabil.

Cât despre poluarea fonică, aceste rulouri exterioare aluminiu pot reduce cu până la 10 decibeli, ceea ce este extrem de important în materie de liniște personală, dar și când vine vorba de emisiile exterioare. Implicit, investiția în aceste rulouri este o alegere excelentă chiar și pentru mediile profesionale de lucru, precum magazine, depozite și altele.

În cât timp se amortizează investiția în rulouri exterioare aluminiu?

Aceste rulouri exterioare aluminiu sunt prin urmare, în baza beneficiilor analizate și prezentate, o investiție excelentă. Totuși, cu siguranță nu lipsesc și întrebările privind costurile acestora și timpii în care ea se poate amortiza. Prețul pentru realizarea și personalizarea rulourilor din aluminiu este diversificat și se raportează la dorințele personale, dar și la necesitățile locuinței. Trebuie avut în vedere și faptul că există rulouri exterioare aluminiu electrice, a căror proces de automatizare poate fi eficientizat prin folosirea unei telecomenzi sau a unei aplicații preinstalate în gadgeturile proprii, fie cu acțiune manuală sau în ambele moduri. Acest lucru contribuie implicit la costurile finale și la creșterea timpului de amortizare al investiției.

Cu cât nevoile sunt mai ample, bineînțeles, cu atât și costurile sunt mai mari. Dar amortizarea investițiilor acestora începe încă din momentul montajului și al utilizării lor, iar un alt beneficiu major dat de rulouri exterioare aluminiu este faptul că nu sunt necesare intervenții de reparații sau de lucru la nivelul finisajelor exterioare sau interioare. Ele vor asigura toate avantajele precizate anterior pe termen lung și care sunt disponibile indiferent de tipul proiectului sau de amenajare. Prin urmare, rulourile de exterior se vor dovedi a fi o alegere excelentă pentru a diminua cheltuielile, dar și pentru a crește eficiența energetică a unei locuințe.

Posted in Casa si gradina

octombrie 17th, 2023 by nemesu

În contextul alimentației sănătoase și al sustenabilității, creșterea legumelor în propria curte devine nu doar o opțiune, ci o necesitate pentru mulți dintre noi. Pentru a oferi suport și îndrumări specifice în acest demers, platforma de informare și consiliere „convins.ro” aduce în atenția publicului o serie de articole și tutoriale tematice despre cum să dezvoltăm o mică fermă de legume în spațiul personal disponibil, fie el o curte generoasă sau un mic balcon urban.

Cultivarea propriilor legume nu presupune doar un pas către un stil de viață sănătos, dar reprezintă și o modalitate de a ne asigura că familia noastră beneficiază de produse proaspete și fără pesticide, crescute și îngrijite de mâinile noastre. Proiectul de la „convins.ro” ne propune o abordare practică și accesibilă, explicând în termeni simpli care sunt pașii de urmat pentru a începe această călătorie verde.

În cadrul platformei „convins.ro”, cititorii vor descoperi ghiduri pas cu pas despre planificarea spațiului, selecționarea legumelor potrivite pentru condițiile meteo locale, învățând astfel cum să planteze, să îngrijească și să recolteze legume proaspete, direct din propriul lor sol.

Prin tutorialele video și articolele publicate, „convins.ro” își propune să demistifice ideea că grădinăritul este dificil sau accesibil doar celor cu experiență. Fiecare material publicat este conceput astfel încât să fie accesibil și înțeles de toți, de la copii până la seniori, promovând un mod de viață sănătos și bucuria de a vedea cum crește ceea ce ai plantat.

Dar „convins.ro” merge și mai departe. Platforma nu oferă doar sfaturi despre grădinărit, ci și despre modul în care putem folosi aceste legume în bucătărie, gătind mâncăruri sănătoase și delicioase. Astfel, drumul legumelor de la pământ până în farfurie devine unul ușor și înțeles de toți.

În plus, grădinăritul este prezentat nu doar ca o activitate funcțională, ci și ca o formă de terapie, un mod de a petrece timp de calitate în aer liber, conectându-ne cu natura și deconectându-ne de la stresul cotidian. Membrii comunității „convins.ro” vor putea împărtăși experiențele lor, sfaturile și provocările cu care se confruntă în acest proces, creând astfel o rețea de suport și încurajare pentru grădinarii începători.

Platforma „convins.ro” invită toate persoanele interesate să exploreze lumea grădinăritului și să descopere bucuria și beneficiile ce decurg din aceasta. Cu un conținut bogat, variat și adaptat nevoilor comunității, „convins.ro” devine un aliat de nădejde pentru toți cei care doresc să se îndrepte către un stil de viață mai sănătos și mai sustenabil.

Prin seriozitate, dedicare și un conținut de calitate, „convins.ro” se impune ca sursa ta de încredere în demersul către o viață mai verde și mai sănătoasă. De la primii pași în grădinărit până la mese delicioase și sănătoase pe masa ta, „convins.ro” te ghidează, îți răspunde la întrebări și îți oferă suportul necesar în această călătorie minunată și plină de recompense.

Te așteptăm pe platforma „convins.ro” să descoperi cum, împreună, să construim un viitor mai verde și mai sănătos pentru noi toți!

Posted in Casa si gradina