Category: Filme

Codul Asasinului si Piratii din Caraibe
martie 5th, 2020 by Ovidiu

Assassin’s Creed: Codul Asasinului

Assassin’s Creed: Codul Asasinului este un film bun de vazut la care am mers cu anumite asteptari pentru ca nu am incercat jocul si voiam sa vad scene de actiune foarte multe si asasinate tipice anilor 1400. Nu pot spune ca asteptarile mi-au fost indeplinite in totalitate pentru ca filmul a urmarit un scenariu care n-a fost liniar si partea de actiune a fost prezenta doar pe alocuri. Cu toate acestea, ideea scenariului mi s-a parut una foarte potrivita tinand cont de faptul ca deja stim ca un asasin este trimis in trecut cu ajutorul unei masinarii (Animus) pentru a descoperi secretele stramosilor sai.

Personajul principal al filmului este Cal Lynch, ultimul descendent al lui Aguilar, asasin spaniol din perioada 1492. Acesta nu are nici un habar despre codul asasinilor si lumea in care se trezeste in momentul in care Sophia Rikkin il readuce la viata pentru a incerca un experiment care are ca scop gasirea Marului Edenului. Mar despre care se credea ca are puterea de a controla liberul arbitru, deci implicit constiinta oamenilor.

Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar

Au trecut 14 ani de la primul film Piratii din Caraibe si ceva timp mai tarziu aveam sa intru in lumea lui Jack Sparrow, o lume a piratilor de care aveam sa ma indragostesc si dupa ultimul film am vazut reactiile Iuliei cand aparea Jack pe ecran si am inteles si de ce se indragostesc fetele de el.

Nu o sa mai privesti niciodata la fel pe cineva care te intreaba unde e banca?

Posted in Divertisment, Filme

aprilie 3rd, 2018 by Ovidiu

În week-end-ul 30 martie – 1 aprilie 2018, cea mai căutată lansare în cinematografele din România a fost “Peter Rabbit” / “Peter Iepurașul, care a atras 52.952 spectatori și a înregistrat vânzări totale de 1.006.486 lei. Combinând animația, comedia și actiunea cu interpretarea actorilor, personajele autentice și efectele speciale moderne, filmul este o alegere excelentă pentru întreaga familie în mini-vacanța de Paște care se apropie. Producția rulează în format 2D, atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată în limba română.

 

Ecranizare după o poveste clasică scrisă de Beatrix Potter, noul lider național de box-office prezintă aventurile simpaticului Peter și ale camarazilor săi iepuroi în lupta pentru supremația asupra grădinii de zarzavaturi a vecinului McGregor, un fermier bătrân și morocănos, fără pic de milă pentru urecheații hoți de legume. Când acesta își dă, pe neașteptate, obștescul sfârșit, moștenitorul său, Thomas, un tânăr londonez cu ambiții profesionale, preia proprietatea și, totodată, obiceiul de stârpire a dăunătorilor din preajmă. Dar, cum vecina Bea iubește nespus iepurii și fiecare dintre rivali vrea să-i intre pictoriței în grații, războiul se poartă, inițial, pe ascuns.

 

Obraznic și aventuros, Peter, capul răutăților iepurești, nu se dă în lături de la nimic pentru a-l enerva pe Thomas. Nimic nu pare sa-l sperie! Iar când crede că i-a dat lovitura de grație adversarului său, constată că a distrus, de fapt, totul în jurul său, și-a dezamăgit familia, riscă să o piardă pentru totdeauna pe Bea și a rămas cu povara grea a vinovăției. Oare va reuși Peter să repare răul făcut, până nu e prea târziu? Vă invităm să aflați urmărind filmul, la cinema.

 

Datorită animației digitale și efectelor speciale, îndrăgitele personaje create de Beatrix Potter la începutul secolului trecut capătă acum atribute fără precedent, spre încântarea tuturor generațiilor – copii, părinți și bunici deopotrivă. Povestea seduce nu doar prin aventură și poznele comice ale iepurașilor, ci și prin învățămintele importante pe care le transmite copiilor.

 

Vocea lui Peter din versiunea subtitrată îi aparține actorului britanic James Corden, iar distribuția îi mai include pe Domhnall Gleeson (nominalizat la premiile Tony și câștigător al  trofeului Winner EFP Shooting Star la Festivalul de la Berlin), Rose Byrne (cu două nominalizări la Globurile de Aur), Sia (câştigătoare a unui premiu Grammy), Margot Robbie etc. În limba română dublajul a fost realizat de Bogdan Cotleţ (Peter), Cristian Balint (Thomas), Maria-Adina Stoica (Bea), Dana Marineci (Pufoşica), Cosmina Dobrotă (Flopsy și naratoarea), Irina Cărămizaru-Popescu (Mopsy), Nae Alexandru (Benjamin), Cătălin Babliuc (Derek), Alexandra Badea (doamna Arici Scrobelici), Anca Sigartău (Sarabeth), alături de Oana Mereuţă, Mihail Bisericanu, Gabriel Costin, Alexandru Georgescu, Florian Ghimpu, Ionuţ Grama, Bianca Ilie, Lucian Ionescu, Adina Lucaciu și cântărețul de rap Krem (Răzvan Alexe).

 

Regia îi aparține co-producătorului Will Gluck, care semnează, alături de Rob Lieber, și scenariul, pe baza poveștii și a personajelor create de Beatrix Potter. “Peter Rabbit” / “Peter Iepurașul” este o producţie Animal Logic Entertainment / Olive Bridge Entertainment, prezentată de Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation, în asociere cu 2.0 Entertainment, distribuită în România de InterComFilm Distribution. Filmul durează 95 minute și este recomandat pentru audiență generală.

Posted in Filme Tagged with: ,

octombrie 5th, 2017 by Ovidiu

Cel mai așteptat thriller SF al anului se lansează săptămâna aceasta pe marile ecrane, spre bucuria fanilor din toată lumea. Continuare a filmului omonim din 1982, care a revoluționat cinematografia, „Blade Runner 2049” va rula, de vineri, 6 octombrie 2017, și în România. Lansarea are loc simultan și în SUA, astfel încât românii sunt printre primii care văd producția Sony Pictures la cinema.

 

În anii ’80, regizorul Ridley Scott surprindea și încânta iubitorii genului SF cu un film incomparabil, care a rămas încă în memoria colectivă prin perspectiva apocaliptică asupra viitorului. Combinând două genuri aparent total diferite, science fiction şi film noir, Blade Runner a creat un nou stil: neo-noir cyberpunk – o adevărată revoluție din punct de vedere estetic, la vremea aceea, atât în cinematografie, cât și în lumea artistică, în general.

 

Și iată că, 35 de ani mai târziu, constatăm că anul 2019 nu este deloc departe – nici la propriu, nici la figurat – de (pre)viziunea lui Scott, iar noul thriller SF „Blade Runner 2049” ne poartă imaginația și mai departe în viitor. Dincolo însă de conceptul inedit și de scenografia spectaculoasă, filmul propune întrebări mereu actuale despre condiția umană: ce ne defineşte, cine suntem şi încotro ne îndreptăm.

 

Ridley Scott, cunoscut pentru celebrele producții “The Martian,” “Gladiator”, trece de data aceasta la cârma producției, delegându-i regia lui Denis Villeneuve, autorul apreciatelor filme “Arrival” și “Prisoners”). Scenariul este semnat de Hampton Fancher şi Michael Green, pe baza unei povești inspirate de personajele din romanul Do Androids Dream of Electric Sheep? al lui Philip K. Dick. Distribuiți în rolurile principale încă dinainte de a fi scris scenariul, Harrison Ford și Ryan Gosling dau viață personajelor-cheie ale poveștii. Ba, Ford chiar reintră în pielea aceluiași Rick Deckard interpretat cu 35 de ani în urmă.

 

În 2049, în același Los Angeles întunecat și deprimant, soarta lumii pare mai sumbră ca niciodată. Agentul K de la Poliția Los Angeles (interpretat de Ryan Gosling) descoperă un secret periculos, ce pune la îndoială deosebirea dintre oameni şi replicanți – imitații cu înfățișare umană, ba chiar dintre umanitate şi tehnologie. Descoperirile ar putea arunca omenirea în haos, așa că agentul K pornește în căutarea lui Rick Deckard (Harrison Ford), fost polițist / blade runner, dispărut de 30 de ani, și singurul care îl poate ajuta. Deckard are însă motive să stea ascuns: spre binele umanității, secretele trecutului trebuie să rămână îngropate. Între timp, enigmaticul Niander Wallace (Jared Leto) lucrează obsesiv la perfecționarea replicanților, pe care-i consideră indispensabili pentru supravieţuirea speciei umane, atâta timp cât se supun întru totul acesteia. Dar, cum nu poate crea prea multe exemplare, viitorul societății este cum nu se poate mai incert. Cu ani în urmă, descoperirile sale în domeniul hranei modificate genetic au salvat omenirea de foamete și… l-au și îmbogățit. Va reuși oare să repete succesul?

 

Noua producție respectă moștenirea primului “Blade Runner”, menținând stilul care l-a consacrat, dar îi imprimă și o personalitate proprie, astfel încât atât fanii fideli ai filmului, cât și noile generații de cinefili vor fi la fel de încântați să descopere noua poveste. Pentru a spori veridicitatea, echipa de filmări a utilizat cât mai puţin imaginile realizate pe calculator sau cu ecran verde, preferând să creeze decoruri reale pe platoul de filmare.

 

Filmul impresionează și prin distribuția multi-premiată: Ryan Gosling (nominalizat la Oscar pentru rolul principal din “La La Land”), în rolul lui K, Harrison Ford (pentru filmele “Star Wars”, “Witness”), care reia rolul lui Rick Deckard, şi Jared Leto (posesorul unui trofeu Oscar® pentru rolul secundar din “Dallas Buyers Club”). În distribuție se regăsesc și Dave Bautista, Robin Wright, Ana de Armas, Sylvia Hoeks etc.

 

Posted in Filme

septembrie 26th, 2017 by Ovidiu

La 27 de ani de lansarea primului film Flatliners, povestea palpitantă a incursiunilor în lumea morții revine într-un nou thriller, ce promite să ne surprindă cu abordări îndrăznețe și efecte “periculoase”. Producția Sony Pictures „Flatliners” / „Linia morții” se lansează în cinematografele din România vineri, 29 septembrie 2017.

 

Cum ar fi oare să călătorești dincolo de moarte? Dar… să-i inviți și pe alții?

 

Curioși să afle răspunsul la această întrebare, un grup de studenți la medicină se decid să testeze pe pielea lor ce se întâmplă după “linia dreaptă”. Planul este bine pus la punct: rând pe rând, își provoacă oprirea temporară a activității cerebrale, pentru a „simți” moartea, iar după câteva minute sunt resuscitați. Când subiecții revin la viață și-și povestesc senzațiile din momentele de inconștiență, toți consideră experimentul un succes, iar grupul curajoșilor se tot mărește – atât din curiozitate, cât și din convingerea că, dacă ar documenta senzațiile post-mortem, ar intra în istorie. Însă joaca de-a moartea are efecte adverse, iar distracția se transformă curând într-un adevărat coșmar, din care protagoniștii nu mai știu cum să iasă.

 

Cum în ultimele decenii știința și medicina au progresat semnificativ, transformând în realitate concepte considerate odinioară SF, noul film „Flatliners” / „Linia morții” aduce o perspectivă actuală asupra experimentelor, transmițând spectatorilor deopotrivă suspans și credibilitate.

 

“Flatliners este o călătorie în necunoscut”, ne avertizează regizorul Niels Arden Oplev, distins cu Ursul de Cristal la Festivalul de Film de la Berlin, pentru producția Drømmen / We Shall Overcome (2006). Scenariul este semnat de Ben Ripley, după o poveste de Peter Filardi, printre producători se numără și Michael Douglas, iar din distribuție fac parte Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev, James Norton, Kiersey Clemons, Kiefer Sutherland s.a..

 

Cu o durată de 108 minute, filmul va rula în cinematografe începând de vineri, 29 septembrie 2017, fiind nerecomandat persoanelor cu vârste mai mici de 15 ani, considerând scenele de violență, conținutul sexual și limbajul pe alocuri dur. O producție Cross Creek Pictures și Sony Pictures, distribuită în România de InterComFilm Distribution.

Posted in Filme Tagged with: ,

septembrie 25th, 2017 by Ovidiu

Vineri, 29 septembrie 2017, se lansează pe marile ecrane din România Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului– un film emblematic pentru iubitorii sportului, ce prezintă povestea celebrei rivalități dintre tenismenii Björn Borg și John McEnroe, corifeii topurilor mondiale în anii ’70-’80.

 

La începutul anilor ’80, doi titani ai tenisului își disputau titlurile de Grand Slam: suedezul Bjorn Borg – calm, rece, calculat – și americanul John McEnroe – temperamental ca un vulcan atât pe teren, cât și în afara acestuia. Lupta a fost crâncenă, iar finala de la Wimbledon 1980 a rămas în istorie, fiind și acum considerat unul dintre cele mai palpitante și mai spectaculoase meciuri de tenis din toate timpurile.

 

Trecând de pe terenul de joc în “culise” și înapoi, filmul Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secoluluine introduce în viața celor doi sportivi, familiarizându-ne cu demonii, provocările și prețul plătit pentru a deveni legende. Pregătindu-se obsesiv pentru finala de la Wimbledon, Borg (interpretat de Sverrir Gudnason) resimte din plin tensiunea, în ciuda susținerii pe care i-o acordă antrenorul Lennart Bergelin (Stellan Skarsgård) și soția Mariana Simionescu (Tuva Novotny). Ar fi cel de-al cincilea său titlu Wimbledon, consecutiv. Borg este denumit “mașina”, dar adversarul McEnroe (Shia LaBeouf), îndrăzneț și talentat, anunță că “mașina” este pe cale să se strice și amenință să-i strice recordul. O lume întreagă îi privește și niciunul dintre ei nu admite să greșească.

 

Din distribuție mai fac parte David Bamber, Robert Emms       , Val Jobara (în rolul lui Ilie Năstase), precum și Leo Borg, fiul lui Björn însuși, care-l interpretează pe tatăl său la vârsta adolescenței.

 

Filmul a avut premiera mondială pe 4 septembrie la Stockholm și a deschis Festivalul de Film din Toronto (TIFF). Printre participanții la evenimentul din Suedia s-a numărat și Mariana Simionescu, fostă tenismenă și soție a lui Borg, ne-a declarat în exclusivitate pentru publicul român că a avut „emoții de nedescris vizionând viața noastră pe marele ecran […] Filmul reflectă trăirile mele în acea perioadă și Tuva [n.n. Novotny] le joacă incredibil, are o sensibilitate ieșită din comun, transformându-se în rolul Marianei la perfecțiune […], iar Sverrir este, într-adevăr, impresionant în rolul lui Borg și sper să fie nominalizat la Oscar”.

 

Mariana Simionescu recomandă publicului român să urmărească filmul, pentru că acesta “reflectă atât pregătirea fizică și psihică dinaintea unui turneu […], cât și viața noastră privată din acele timpuri”, subliniind că toate vârstele vor fi încântate să (re)descopere “un meci care va rămâne în istorie, dar și un jucător care a revoluționat tenisul mondial, primul tenismen care a jucat backhand-ul cu două mâini”.

 

Scenariul este semnat de Ronnie Sandahl, iar regia îi aparține danezului Janus Metz Pedersen, distins cu Marele Premiu al Criticilor la Festivalul de Film de la Cannes, pentru „Armadillo„, un documentar despre războiul din Afganistan.

 

Producție SF Studios, filmul Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secoluluiare o durată de 107 minute și este distribuit în România de Programs4Media și Ro Image.

Posted in Filme Tagged with: ,

iulie 19th, 2017 by Ovidiu

Iubitorii filmelor horror au motive de bucurie: celebra franciză Amityville revine în forță, cu un nou film bazat pe povestea cutremurătoare ce zguduia America anilor ’70. Amityville: The Awakening” / “Amityville: Trezirea la viaţă” se lansează în cinematografele din România vineri, 28 iulie 2017, anunțându-se drept unul dintre cele mai fierbinți thrillere ale verii.

 

Pe 13 noiembrie 1974, un tânăr de 23 de ani, Ronald DeFeo Jr., își împușca mortal șase membri ai familiei, în locuința lor – un conac în stil colonial, situat în suburbia new-yorkeză Amityville. Sângeroasa crimă a îngrozit întreaga societate americană. Ceea ce avea însă s-o îngrozească și mai tare abia urma să se întâmple: un an mai târziu, o altă familie, Lutz, se muta în aceeași casă, de unde avea să plece după numai 28 de zile, susținând că, pe timpul șederii acolo, a fost terorizată de fenomene paranormale. Aceste evenimente au inspirat o bogată serie de cărți, filme și documentare, prima producție din seria Amityville fiind lansată în 1979.

 

După 40 de ani, aceeași casă devine scena unor noi întâmplări de groază, în “Amityville: The Awakening” / “Amityville: Trezirea la Viaţă” . Noii locatari sunt Belle, mama și frații ei, nevoiți să se mute pentru a economisi banii necesari asistenţei medicale pentru James, fratele geamăn al lui Belle, aflat de mult în comă. Curând, încep să se petreacă tot felul de evenimente supranaturale, chiar și James se trezește în mod inexplicabil din comă, iar Belle realizează că locuința lor este chiar infamul conac din Amityville, cunoscut drept “cea mai bântuită casă”. Vor scăpa oare cu viață sau vor învinge demonii trecutului? Rămâne să aflăm din cele 85 de minute de acțiune horror “Amityville: The Awakening” / “Amityville: Trezirea la viaţă” – din 28 iulie a.c., la cinema.

 

Filmul este o producție americană din 2016, realizată de Blumhouse Productions, Dimension Films, Miramax și Panic Ventures. Scenariul și regia aparțin cineastului Franck Khalfoun, cunoscut publicului și pentru producțiile P2 (2007), Maniac (2012) și I Lived (2015). Distribuția îi include pe Bella Thorne, Jennifer Jason Leigh (nominalizată la Oscar pentru rolul secundar din The Hateful Eight – 2015), Cameron Monaghan (cunoscut pentru rolul Ian Gallagher din serialul TV Shameless), Thomas Mann ș.a.

Posted in Filme Tagged with: ,

iulie 3rd, 2017 by Ovidiu

Cel mai îndrăgit erou din istoria benzilor desenate revine în aventura verii! Mult-așteptatul blockbuster “Spider-Man Homecoming” / “Omul – Păianjen: Întoarcerea acasă” se lansează pe marile ecrane din România vineri, 7 iulie 2017. Producția Marvel Studios realizată de Columbia Pictures îi are drept protagoniști pe Tom Holland, Michael Keaton și Robert Downey Jr., în regia lui Jon Watts.

 

Un puști de 15 ani… super-erou?! Oare cum era Spider-Man în adolescență? Când a început să se legene pe pânze de păianjen în încercarea de a salva lumea? Iată câteva întrebări la care ne oferă răspuns noul film “Spider-Man Homecoming” / “Omul – Păianjen: Întoarcerea acasă”. La vârsta la care orice tânăr se află în căutarea propriei personalități, Peter Parker (interpretat de britanicul Tom Holland, de 21 de ani) revine acasă după ce și-a facut debutul, alături de Avengers / Răzbunători, în Captain America: Civil War. Dar, de la “stagiatura” sa la Stark Industries până la rolul de membru deplin în grupul Răzbunătorilor este cale lungă, iar Peter are de trecut multe încercări pentru a se dovedi vrednic de compania super-eroilor săi preferați.

 

Susținut de mătușa sa, May (Marisa Tomei), și de mentorul Tony Stark (Robert Downey Jr.), Peter își descoperă puterile speciale și învață să le folosească. Lupta dintre cele două roluri ale personalității sale, liceanul Peter Parker vs. Omul Păianjen, începe însă cu adevărat abia când intră în scenă Vulturul (interpretat de Michael Keaton) – un nou personaj malefic, care amenință toate lucrurile importante din viaţa puștiului. Va reuși oare acesta să-și învingă temerile și să arate cine este și ce poate? Acum e acum! Timid, neîndemânatic, uneori caraghios, dar cu atât mai carismatic, autentic și fermecător în inocența sa, Peter Parker –  adolescentul ne oferă o nouă versiune, proaspătă şi hazlie, a poveștii care a cucerit lumea întreagă. A venit vremea să-l (re)descoperim în Spider-Man Homecoming / “Omul – Păianjen: Întoarcerea acasă” – 133 minute de acțiune și aventură SF, de vineri, 7 iulie a.c., la cinema.

 

Filmările – realizate nu doar în studiouri, ci și în clădiri reale – conferă veridicitate chiar și scenelor cu efecte speciale. Producția rezervă publicului o explozie de cascadorii, multe realizate chiar de protagonistul Tom Holland, care își demonstrează din plin abilitățile atletice prin mișcări de gimnastică şi parkour, acestea fiind, de altfel, chiar atuurile care i-au adus acest rol.

 

Din distribuție mai fac parte Michael Keaton (câștigătorul unui Glob de Aur și al unei nominalizări la Oscar pentru rolul principal din Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance – 2014), Robert Downey Jr. (care are în palmares două nominalizări la Oscar, pentru rolurile din Tropic Thunder – 2008 și Chaplin – 1992), Marisa Tomei (laureată cu Oscar pentru rolul din My Cousin Vinny – 1992), Jon Favreau, Gwyneth Paltrow ș.a.

 

Regia îi aparține lui Jon Watts, iar scenariul este scris de Jonathan Goldstein & John Francis Daley, Jon Watts & Christopher Ford şi Chris McKenna & Erik Sommers, povestea bazându-se pe cartea de benzi desenate a Marvel Comic, creată de Stan Lee şi Steve Ditko.

 

Publicația Sun Times îl denumește “Cel mai bun film Spider-Man de până acum”, Entertainment Weekly apreciază că este “cel mai dinamic și amuzant film cu super-eroi de vara aceasta”, iar Rolling Stone consideră că Tom Holland oferă cea mai bună interpretare a personajului. Producția de audiență generală este distribuită în România de InterComFilm.

Posted in Filme

aprilie 6th, 2017 by Ovidiu

QAYARRAH, IRAQ – The Sheikh who oversaw the Qayarrah offensive to take the village from ISIS. (photo credit: Junger Quested Films LLC/Nick Quested)

În urma presupuselor atacuri chimice din Siria, din 4 aprilie, Sebastian Junger, apreciatul corespodent de război, autor și realizator premiat de filme, și Nick Quested, partenerul său producător și deținător al premiului Emmy, au decis să distribuie imagini în premieră din viitorul lor documentar, Iadul pe pământ: Căderea Siriei și ascensiunea ISIS. Filmul va fi distribuit de National Geographic Documentary Films, va debuta la Festivalul de Film Tribeca anul acesta și va fi difuzat pe National Geographic la începutul acestei veri.

 

CE VEȚI VEDEA: 13 minute în avanpremieră din documentarul menționat precum și un bonus din secvențele tăiate la montaj, ce includ filmări personale cu încercarea disperată a unei familii siriene de a scăpa de controlul ISIS.

 

Selecțiunile includ și un interviu în premieră cu fostul consilier de securitate națională, generalul Michael T. Flynn, înregistrat în 2016, care comentează criza refugiaților afirmând: ”Trebuie să ne întoarcem acolo și să stabilizăm zona, astfel încât să le putem spune acestor oameni, care ar prefera să trăiască în propria lor casă, că se pot întoarce. Altfel, probabilitatea unui conflict mult mai mare crește cu fiecare zi.”

Posted in Filme Tagged with: