Category: Sport

octombrie 27th, 2023 by nemesu

În era digitală, sănătatea și condiționarea fizică au evoluat pentru a include o gamă variată de metode și tehnologii inovatoare, urmărind creșterea potențialului fiecărui individ de a-și maximiza performanțele. ProTrain.ro se distinge ca un portal ce îmbrățișează evoluția și inovația în domeniul antrenamentelor fizice, oferind o sursă autoritară și accesibilă de informații specializate atât pentru amatorii cât și pentru profesioniștii din lumea sportului.

Centrul nostru de interes nu este doar să ne concentrăm pe evoluția în domeniul sportiv, ci și să evidențiem importanța unui antrenament corect executat. Acest lucru înseamnă nu numai a cunoaște exercițiile și echipamentele, ci și a înțelege biomecanica, nutriția și psihologia din spatele unui antrenament eficient și sănătos.

Antrenamentul corect executat presupune integrarea deplină a cunoștințelor, practicii și a unei monitorizări atente. Pe ProTrain.ro, sportivii și entuziaștii de fitness pot explora strategii îmbogățite cu sfaturi de la experți, interviuri, și studii de caz care să îi sprijine în demersul lor de a atinge excelența fizică și mentală.

A integra tehnologia în procesul de antrenament este o tendință emergentă, iar ProTrain.ro explorează cum inovațiile tehnologice, cum ar fi wearables, aplicații și echipamente smart, pot fi utilizate pentru a optimiza antrenamentele. În calitate de hub pentru ultimele știri și inovații din lumea sportului și a fitness-ului, site-ul urmărește să ilustreze cum tehnologia și știința pot merge mână în mână cu antrenamentele tradiționale pentru a oferi un parcurs îmbunătățit spre obiectivele individuale de fitness.

Adoptând un angajament fără rezerve față de autenticitate și acuratețe, ProTrain.ro urmează să transforme modul în care sportivii și entuziaștii de fitness înțeleg și aplică principiile de antrenament. Prin articole detaliate, analize științifice și ghiduri practice, utilizatorii sunt invitați să exploreze universul antrenamentului corect executat, maximizând astfel rezultatele și minimizând riscul de accidentare.

Nu doar sportivii de performanță, ci și începătorii sau cei aflați la un nivel intermediar pot beneficia de resursele puse la dispoziție de ProTrain.ro, deoarece platforma adoptă o abordare incluzivă, accesibilă și comprehensibilă. De la articole informative și tutoriale video, până la studii de caz și webinarii cu specialiști, fiecare element de conținut este conceput pentru a oferi valoare adăugată și pentru a îmbogăți experiența de antrenament a utilizatorilor.

În calitate de pionier în domeniul informației sportive digitale, ProTrain.ro este mai mult decât un simplu site de știri: este un partener în călătoria către un eu mai sănătos, mai puternic și mai informat. Construim o comunitate activă, susținută de expertiză autentică și un flux constant de informații relevante și actualizate, pentru a vă ajuta să vă navigați cu succes prin provocările și victoriile călătoriei voastre de fitness.

Înarmat cu știință, tehnologie și pasiune, ProTrain.ro redefinește standardul antrenamentului corect și vă invită să deveniți parte a mișcării noastre, explorând, învățând și crescând împreună în direcția unui viitor mai sănătos și mai activ.

În încheiere, fie că sunteți un atlet consacrat, un entuziast al fitness-ului sau cineva care își începe călătoria în lumea sportului, ProTrain.ro este aici pentru a vă oferi instrumentele, informațiile și inspirația necesare pentru a vă asigura că fiecare antrenament este corect executat și vă îndreaptă cu pas ferm către obiectivele dvs.

Posted in Sport

august 24th, 2023 by Ovidiu

Turneul Moldovei la Padbol, organizat pentru cea de-a treia oară de catre Greenfield Club Bârlad și Federația Română de Padbol, a fost o competiție plină de suspans și rezultate remarcabile pentru toate echipele implicate.

Turneul Moldovei face parte, de patru ani, din circuitul național Romanian Padbol Tour, la fel ca si Turneul OltenieiTurneul Bucovinei și Turneul Banatului. Toate aceste competiții naționale reprezintă o oportunitate excelentă pentru jucători să-și demonstreze abilitățile și pasiunea pentru acest sport fascinant.

De trei ori în premieră

Turneul Moldovei din acest an a adus și mai mult entuziasm pentru jucătorii de padbol, prin prisma faptului că toate cele trei locuri pe podium au reprezentat o premieră pentru fiecare dintre echipe. Este încurajator să vezi cum echipele de padbol își depășesc limitele, iar sportul devine din ce în ce mai competitive. Autodepășirea este un semn al angajamentului și al determinării jucătorilor de a-și îmbunătăți abilitățile și de a evolua constant în competițițiile naționale.

Iată rezultatele finale:

Locul I:

Echipa: Padbol Arena 1 București

Jucători: Deaconescu Gabriel și Andrei Paciucă

Locul II:

Echipa: Pro Win Târgovişte

Jucători: Mihai Țiplic, Voicu Aurel, Voicu Constantin

Locul III:

Echipa: Padbol Arena Cugir

Jucători: Surd Aurelian și Vasian Ovidiu

Locul IV:

Echipa: Padbol Arena 2 București

Jucători: Stănică Stefan și Lala Alexandru

Cupele și medaliile au fost oferite de cătreDirectia Județeană Pentru Sport și Tineret Vasluicare s-a alăturat ca partener al Turneului Moldovei la Padbol.

Explozie de sponsori și parteneri

Orice eveniment sportiv are la bază susținerea sponsorilor și partenerilor, și putem spune că Greenfield Club Bârlad s-a bucurat de o explozie de parteneri. I-au fost alături Pepsi, Ursus, Berlin, Rosavis Prod, Domeniile Sâmburești,Rodnic, URB, Ziarul Obiectiv, Mestro Business Consulting,  MKM Consult Proiect Audit, METALROM Industry, Info Trust, Illuma Clinique, Class Farm Warehouse, ELESAN, AuditExpertCont, Bârlad Online, Aqua Carpatica, ActrosTrans; Joma, Presadeazi.ro

Urmează Cupa României la Padbol

Următorul eveniment, și cel mai important pentru Federația Română de Padbol și cluburile afiliate este Cupa României 2023. Competiția se va desfășura in perioada 8-9 septembrie, pe cele 3 terenuri de padbol ale Complexul Sportiv Național Lia Manoliu din București.

Intrarea pentru public va fi liberă, iar fazele finale ale Cupei României vor fi transmise live.

…………………………………………

Padbol este un sport care combină elemente de tenis, fotbal și padbol  și squash,  și se joacă pe o suprafață de teren de 60mp. Terenul de padbol este închis cu pereți de sticlă securizată, permițând jucătorilor să-și folosească pereții pentru a juca mingea. Este jucat de două echipe, fiecare având câte doi jucătoriIată câteva caracteristici cheie ale padbolului:

Padbol se joacă cu o minge special concepută pentru a facilita loviturile pu capul, pieptul, fiind mai mică și mai ușoară față de cea folosită în fotbalul tradițional.

Padbolul a câștigat popularitate în foarte multe țări din America Latină, Europa, zona Golfului, și se răspândește cu viteză în alte părți ale lumii. Este un sport distractiv și plin de acțiune, care necesită agilitate, coordonare și abilități tehnice atât în lovituri, cât și în mișcarea pe teren.

Posted in Sport

martie 20th, 2023 by Ovidiu

PADBOL LADIES CUP, competiție aflată la cea de-a doua ediție a fost organizat de Asociatia Club Sportiv Padbol Banat sub tutela Federației Române de Padbol.  

Evenimentul, organizat în incinta Shopping City Timisoara și cu susținerea acestora, atrage atenția şi aprecierea națională asupra dezvoltării potențialului pe care îl are padbolul feminin.

Denumit sportul noii generații sau sportul viitorului, padbol începe să fie din ce în ce mai popular și printre fete, in special printre practicantele de fotbal.

DESFĂȘURAREA ECHIPELOR LA START

1)Melisa Șodinca – Denisa Hațegan

2)Genoveva Roșie – Nikoleta Kurja

3)Florentina Ancăș – Cristina Sucilă

4)Larisa Grigore – Teodora Meluță

5)Ariana Bucșa – Aida Bucșa

6)Lorena Mihăilesc – Dana Cioablă

7)Anamaria Pautu si Iza Varga

8)Heisu Denisa -Voinea Mariana

9)Țirtea Teodora -Spinean Diana

Competiția s-a desfășurat in sistem de grupe, semifinale și finale.

În finala mare, echipa formată din Rosie Genoveva (campioana ediției 2022) și Nikoleta Kurja a cedat 2 din 3 seturi în fața echipei formată din Hațegan Denisa Alexandra și Melisa Șodincă, cele din urmă devenind astfel campioanele anului 2023.

În finala mică, echipa formată din Florentina Ancas și Cristina Sucilă  a învins echipa formată din Teodura Meluță și Larisa Grigore (campionana ediției 2022).

Hațegan Denisa Alexandra și Melisa Șodincă- Pli Timisoara
Florentina Ancas și Cristina Sucilă-Padbol Ladies Cup 2023

Grația sportivelor și dinamismul jocului de padbol au ridicat și de această data show-ul la fileu. Trebuie știut însă că pentru ele padbolul nu reprezintă doar o competiție sau un hobby, ci un atrenament serios practicat în mod organizat.

Astfel, echipa Politehnicii Timișoara Femina se antrenează saptamânal la padbol,  fiind un atrenament ideal pentru imbunătăţirea tehnicii, vitezei de reacție, coordonarii în jocul cu coechipierul. De curând și clubul timișorean ROMA Florin Pădurean a adoptat antrenamentele la padbol, iar multe alte echipe la nivel național se vor alătura acestui sport.

PADBOL, ANTRENAMENT COMPLEMENTAR PENTRU FOTBALIȘTI

“Cred că este un antrenament complementar foarte bun, se dezvoltă simțul mingei, este nevoie de o viteză de reacție doosebită, se pot îmbunătății factori ai antrenamentului și ai jocului, este nevoie de anticipație.

Padbol are doar lucruri pozitive. Sunt convins că într-un viitor apropiat va deveni un sport foarte apreciat în România, pentru că are foarte mult dinamism, este distractiv, este plăcut, și merită susținut în continuare”. – Mirel Albon, antrenorul echipei de fotbal Politehnica Timișoara Femina, cel care a adoptat deja antrenamentele permanente la padbol în urmă cu un an și jumătate.

Mirel Albon Polithnica Timisoara

Trebuie știut că cel care a simțit beneficiile padbolului chiar din primul moment a fost Gheorghe Hagi. Acesta a decis să introducă padbolul în antrenamentele fotbaliștilor încă din anul 2027. În acest scop el a și instalat un teren de padbol la Academie, de care se bucură atât juniorii, cât și fotbaliștii echipei mari.

PADBOLUL, SUSȚINUT DE AUTORITĂȚILE LOCALE

În Timișoara, Padbolul este sustinut și la nivelul autorităților locale, care au înțeles potențialui acestui sport și doresc să îl dezvolte cât mai mult ca și infrastructură.

“Mă bucur că s-a facut o tradiție din acest sport, că sunt 4 terenuri unul lângă altul, cele mai multe din țară. Mă bucur că prinde acest sport și îmi doresc ca în viitor să avem astfel de terenuri și în școlile din Timișoara, pentru că, copii trebuie aduși la sport”. Cosmin Tabără, viceprimarul orașului Timișoara.

Pentru acei care nu au încă terenuri de padbol în oraselele lor, le spunem că Padbol este o combinație între fotbal, padel, tenis și squash, și care a explodat la nivel internațional în ultimii ani.

Terenul de Padbol ocupă o suprafață de 60 metri pătrați (6 x 10), existând optiunea de a  fii instalat în mod independent atât în exterior, cât și în interiorul uei cladiri, hale, săli de sport și chiar a unui mall.

Mingea folosită la Padbol este o minge special creată pentru jocul de padbol, foarte comodă pentru loviturile cu pieptul sau cu capul, mișcări frecvente în timpul acestui joc.

Suprafața de joc este o suprafață de înaltă tehnologie, concepută pentru a genera o interacțiune prietenoasă și sigură între sportiv și sol, ajutând astfel la protejarea acestora împotriva eventualelor leziuni articulare, oferind în același timp și o estetică deosebită.

Mai multe despre terenurile de padbol, marca înregistrată, competiții și federație națională, pe www.padbol.ro și pe toate rețelele sociale Padbol România.

Padbol Ladies Cup 2023 (7)
Padbol Ladies Cup 2023
Padbol Ladies Cup 2023 (3)

Posted in Sport

decembrie 12th, 2022 by Vlad

Atunci cand doriti sa va simtiti ultra confortabil, cel mai bun articol vestimentar pe care il puteti purta sunt colantii. Acestia sunt cu adevarat minunati si pot fi purtati in foarte multe situatii. Hai sa descoperim impreuna de ce sunt de fapt colantii atat de populari.

Ajuta utilizatorul sa fie intr-o stare de spirit energica

Atunci cand mergi la sala de fitness, tot ce iti doresti este sa fii ultra confortabil cu o pereche de colanti. Colantii iti ofera cel mai inalt nivel de confort. Ai libertate totala de miscare si te simti minunat atunci cand ii porti. Si atunci cand te simti atat de bine, ai si foarte multa energie. Prin urmare, vei putea sa te focusezi mult mai bine pe exercitiile pe care trebuie sa le faci. Totodata, pentru ca la sala transpiri foarte mult, acestia sunt creati dintr-un material care lasa efectiv pielea sa respire. Nu produc iritatii sau eczeme, chiar daca ai pielea foarte sensibila.

Colantii sunt extrem de versatili

Daca aveti o pereche de colanti in garderoba dvs., puteti sa ii purtati destul de mult cu orice alt articol vestimentar pe care il aveti. Ei merg cu fuste lungi si fuste scurte. Ii puteti purta cu pantaloni scurti sau pantaloni lungi pentru un plus de caldura pe timpul iernii. Indiferent daca incercati sa faceti o declaratie de moda sau pur si simplu doriti sa va simtiti confortabil, ii puteti purta cu absolut orice aveti in dulapul dvs.

Iti tin de cald pe timpul sezonului rece

De multe ori, oamenii doresc sa poarte ceva pe sub haine pentru a le tine de cald atunci cand temperaturile scad. Daca aveti o pereche de colanti, atunci ii puteti purta cu incredere pe sub pantaloni. Trebuie doar sa aveti in vedere sa achizitionati o pereche realizata din bumbac pentru a nu va crea absolut nici un fel de disconfort. Intra pe jeanette.ro pentru si mai multa inspiratie care te va ajuta sa alegi colantii perfecti pentru tine, pe care cu siguranta ii vei adora. 

Colantii vin intr-o varietate de stiluri diferite si lungimi diferite

Daca majoritatea echipamentelor dvs. sunt destul de neutre, este posibil sa doriti sa adaugati un strop de culoare. Daca hainele tale sunt destul de colorate, o pereche neutra de colanti ar putea fi exact ceea ce aveti nevoie. In functie de lungimea picioarelor si a stilului pe care il aveti, puteti alege un anumit tip de colanti sau altul. Cu siguranta veti gasi ceva pe stilul dvs. dat fiind faptul ca exista atat de multe modele disponibile pe piata.

Poate ca beneficiul numarul unu este ca sunt confortabili si usor de purtat. Nu exista capse sau fermoare, ceea ce ii face extrem de comozi si foarte lejeri. Pur si simplu te poti misca in voie fara nici un fel de probleme. Colantii sunt una dintre acele piese vestimentare care nu ar trebui sa lipseasca din garderoba niciunei femei. De fapt, fiecare femeie in parte ar trebui sa detina cateva modele diferite pe care sa le poata purta in functie de situatie.

Posted in Sport

octombrie 4th, 2022 by Ovidiu

Dacă ești începător și ești în căutarea unui echipament pentru ski, probabil acest articol te va ajuta. De la schiuri și clăpari până la pantaloni și jachete, există o mulțime de opțiuni de luat în considerare atunci când cauți echipamentul potrivit pentru tine. În acest articol, vom arunca o privire la ceea ce trebuie luat în considerare atunci când alegi echipamentul pentru ski, pentru ca tu să poți găsi cea mai bună opțiune pentru tine.

De ce echipament ai nevoie la ski?

Ai nevoie de echipament special de ski pentru a te bucura de sport si a te asigura ca esti in siguranta. Poti face o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie in functie de nivelul tau de experienta, dar si in functie de tipul de echipament pe care il preferi.

Echipamentul de bază pentru ski include o pereche de schiuri, o pereche de clăpari și un costum (pantaloni-jachetă). De asemenea, este important să alegi ochelari potriviți pentru condițiile meteo, fiind foarte importanți pentru o sesiune de ski reușită. Aceștia îți vor proteja ochii de lumina strălucitoare a soarelui sau de fulgii de zapadaă și îți vor permite să vezi clar, în timp ce te bucuri de sportul tău preferat. Pentru un plus de confort și protecție, trebuie să adăugi o cască la echipamentul tău.

Dacă ești un începător, vei avea nevoie de mai puțin echipament decât un rider avansat. De exemplu, dacă nu știi să schiezi, nu are sens să-ți cumperi o pereche de schiuri de carving sau schiuri de freeride. O pereche de schiuri all-mountain e cea mai potrivită pentru începători.

Ce înseamnă un echipament de ski de calitate?

Un schior amator poate opta și pentru un echipament mai low cost, atata timp cât îl folosește mai rar sau mai puține ore. Însă, dacă petreci multe ore pe pârtie, va fi necesar să alegi un echipament outdoor de calitate, care să-ți asigure confortul necesar dar și siguranță.

Asta poate include: o pereche de clăpari călduroși și confortabili în care să-ți reziste picioarele cât mai mult timp, costum de ski impermeabil și respirabil, astfel încât să nu te uzi și să rămâi cald și uscat.

Primul lucru la care trebuie să te uiți este calitatea materialelor din care este făcut echipamentul. Acestea trebuie să fie rezistente și durabile, deoarece vei face față unei încărcături mari și unor temperaturi scăzute. De asemenea, este important ca materialele să fie impermeabile, pentru a te putea bucura de activitate chiar și în condiții de vreme nefavorabilă. În plus față de materiale, este important să ai în vedere forma și designul echipamentului. Unele modele pot fi mai confortabile decât altele, astfel încât să te bucuri de o experiență mai plăcută pe pârtie.

Posted in Sport Tagged with:

septembrie 14th, 2022 by Ovidiu

ORGANIZATOR: ASOCIAȚIA ROMÂNA DE PADBOL

PERIOADA: 16-17 septembrie

LOCAȚIA:  Complexul Sportiv Național “Lia Manoliu”

Padbolul a devenit cunoscut in Romania în 2015, fiind adus de Elisabeta Gherghișan, presedintele Asociației Române de Padbol (federație națională în constituire).

De atunci padbolul a crescut prin numeroasele circuite naționale organizate, participari internaționale, dar și infrastructură, fiind astazi una dintre cele mai tinere federații sportive avizate de Ministerul Sportului.

În weekendul 16-17 septembrie, terenurile de padbol din incinta Complexului Sportiv Național “Lia Manoliu” vor gazdui cea de-a doua ediție a Cupei României la Padbol. La startul competiției se vor alinia 24 de echipe, venite din cele mai indepărtate colțuri ale țării.

Vineri, intre orele  9.00 și 18.00  se desfășoară  meciurile din grupe,  iar cele mai  bune echipe se vor califica pentru fazele finale. Acestea se vor disputa sâmbătă, 17 septembrie, și vor stabilii câștigătoarea Cupei României 2022.

Intrarea la terenuri este liberă  pentru toți iubitorii sportului, având posibilitatea să simtă îndeaproape dinamismul jocului de padbol și spiritul de competiție.

Fazele finale vor putea fi urmărite și live, pe pagina de facebook Padbol Romania, sâmbătă, 17 septembrie, intre orele 9.00 și 15.00,  însoțite de explicații de specialitate oferite de unul dintre cei mai experimentați comentatori de fotbal din Romania.

Partenerii acestei ediții ai Cupei României la Padbol  sunt Ministerul SportuluiCSN Lia Manoliu,  Alexandrion Group, Pro Sport 10, Joma Sport, Presa de AziMetropola TVSport Total FM și altii.

Mai multe despre noul sport pe www.padbol.ro.

Posted in Sport

Bicicleta pliabila, mijlocul de transport preferat din vacanta
august 24th, 2022 by Popescu Alex

Cand vine vorba de vacanta, ne dorim sa exploram cat mai multe imprejurimi si sa ne bucuram de timpul petrecut alaturi de cei dragi sau, in unele cazuri, de noi insine. Doar ca uneori transportul in comun poate fi destul de costisitor, aglomerat si sa te faca sa iti si pierzi timpul.

Cele mai bune solutii, atat economice, cat si perfecte pentru vacante sunt bicicletele. Iar cum uneori in vacante avem spatiu limitat si o bicicleta nu este tocmai un obiect usor de depozitat, avansul in tehnologie a mai venit o data in ajutorul nostru si a fost creata bicicleta pliabila. Da, ai citit bine, “pliabila”.

Este singura bicicleta ce o poti depozita sub pat, in portbagaj, sub birou si oriunde iti doresti tu. Pe langa acest mare avantaj, cel de a o putea depozita in locuri mai putin accesibile si de a nu-ti ocupa mult spatiu, intalnesti si o multime de alte avantaje.

Gandeste-te cat este de placut sa te plimbi cu propria ta bicicleta printre masinile care trebuie sa petreaca zeci de minute in trafic. Vei ajunge intotdeauna la timp la intalnirile pe care ti le-ai fixat sau la locul de munca si vei putea in orice moment sa schimbi mijlocul de transport. Adica, vei putea sa-ti pui bicicleta intr-un rucsac si te poti urca in primul autobuz pe care-l intalnesti. Chiar daca pare greu de crezut, acesta chiar este un avantaj cat se poate de real al acestor biciclete.

Avantajele bicicletei pliabile in vacanta

Cum am spus si mai sus, o bicicleta pliabila poate fi depozita oriunde, ceea ce inseamna ca iti va fi usor sa o cari cu tine prin transportul in comun, inclusiva in concediu. Pentru iubitorii pedalatului este un adevarat beneficiu, deoarece ei nu vor rata niciodata oportunitatea de a se plimba pe bicicleta in cele mai de vis locatii.

Tot timpul intr-o calatorie vom pune pe primul loc siguranta noastra, dar si a celor din jurul nostru. O  bicicleta normala poate fi furata destul de usor daca o legam afara in timp ce noi vizitam de exemplu un muzeu. Spre deosebire de bicicletele normale, cele pliabile le poti depozita inauntru la intrare. Si nu, nu va incurca pe nimeni atata vreme cat nu te dai pe ea in interiorul unei incinte.

Vei avea mai multe optiuni de a ajunge din punctul A in punctul B datorita usurintei de transportare a acesteia pentru transportul in comun. In acest fel, vei putea realiza calatorii rapide catre destinatiile visate de catre tine, fara sa depinzi neaparat de disponibilitatea stricta a unui transport in comun. Poti sa mergi putin cu bicicleta, iar mai apoi te urci in tren. Simplu ca buna ziua.

Ca si in orice alt moment al vietii noastre, bicicleta pliabila ne va ajuta sa avem grija de mediul inconjurator. Asa ca ai posibilitatea de a calatori intens, dar fara sa te simti vinovat ca vei contribui in vreun fel la distrugerea mediului inconjurator prin folosirea sa.

Costurile reduse le poti pune si pe ele pe lista de avantaje pe care le ai. Va fi mult mai ieftin sa calatoresti cu ajutorul unei biciclete pliabile, decat sa inchiriezi o masina.

La ce sa fii atent atunci cand cumperi biciclete pliabile

Bicicletele pliabile au si ele niste caracteristici esentiale care iti pot asigura reusita unei excursii.

Tipul de pliere este un aspect foarte important la care trebuie sa fii atent. Acest tip de biciclete au trei moduri de pliere, mai exact plierea in doua, in trei sau plierea cu dezasamblare.

Incearca sa nu iti alegi o bicicleta grea. Ele sunt in asa fel construite incat sa iti fie usor sa le transporti. O bicicleta pliabila cu o greutate destul de mare iti va incetini ritmul, fiindu-ti mai greu sa te bucuri de vacanta.

Dimensiunile sale sunt si ele importante. Daca alegi una cu roti mai mari, va ocupa automat mult mai mult spatiu, ceea ce inseamna ca iti va ingreuna din nou traseul.

Vei putea gasi astfel de biciclete ce au o singura viteza sau mai multe. Daca nu esti foarte priceput in acest domeniu, intreaba un specialist care cunoaste toate detaliile tehnice, iar acesta te va ajuta sa alegi modelul potrivit pentru tine.

Materialele din care este construita trebuie sa fie unele de calitate. Durabilitatea ei te va ajuta sa eviti anumite situatii neplacute care te pot costa sume in plus de bani si care iti pot ruina intr-un fel sau altul vacanta.

Ia in considerare toate aspectele si analizeaza cu atentie optiunile pentru a face alegerea potrivita. 

Posted in Sport

iulie 22nd, 2022 by Ovidiu

Bucovina este recunoscută pentru ospitalitate, iar padbolul este indragit de tot mai mulți iubitori ai sportului. O combinație perfectă care atrage la acest turneu tot mai mulți practicanți, veniți din toate colțurile țării. 

Astfel, în weekendul 9 -10 iulie, Baza Sportivă Campo di Medici Rădăuți, a găzduit pentru cea de-a doua oară Turneului Bucovinei la Padbol. Au fost 2 zile intense, în care s-au jucat nu mai puțin de 34 de meciuri pe cele doua terenuri de padbol existente. 

Evenimentul a însemnat însă cu mult mai mult decât sport și competiție. Echipele participante, din Bucuresti, Craiova, Timișoara, Giurgiu, Targoviste, Cugir, Bârlad, Iași, s-au bucurat de o primire deosebită din partea organizatorilor, care le-au oferit toate condițiile ca să revină an de an în Bucovina.

Vrem să facem o tradiție din organizarea Turneului Bucovinei la Padbol

Acestea au fost gândurile primarului Municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, transmise la deschiderea evenimentului către toți participanții. 

Aleșii orașului, împreună cu proprietarii bazei sportive Campo di Medici (Irinel și Bebel Nanu, și asociatul Daniel Biholari) doresc sa faca o tradiție din organizarea acestui turneu. 

Elisabeta Gherghișan, Președintele Padbol România – coorganizator al evenimentului – felicită și susține această inițiativă.

Ionuț Plămadă, fost fotbalist și actual antrenor, nume important pentru comunitatea rădăuțeană, a fost și el prezent pentru a sprijini evenimentul. 

De la Botoșani, Florin Axinte, fost fotbalist cunoscut, a fost prezent și el la eveniment, cu gândul de a implementa padbolul în orașul său. 

Turneul a fost adjudecat de echipa formată din Olivian Surugiu și Victoraș Popescu. Locul de vicecampion a revenit echipei formate din Răzvan Ciobanu și Laurențiu Dinuică.

Este vorba despre același Laurențiu care, la primul Turneu al Bucovinei (2021) a devenit campion alături de actualul fotbalist al FC Botoșani, Mihai Roman. Ambele echipe sunt legitimate la clubul Flux Arena din Craiova, club ce antrenează cele mai bune echipe din țară.

Pe locurile 3 și 4 s-au clasat echipele din Târgoviște și Cugir, formate din Mihai Țiplic și Aurel Voicu, respectiv Aurelian Surd și Ovidiu Vasian.

Acesta a fost cel de-al treilea eveniment național al acestui an, parte integrantă din marele circuit Romanian Padbol Tour. Partenerii evenimentului au fost Alexandrion Group, Joma Sport, RADBURGGazon Sintetic by Hattrick Sport, , Atlantis GoldMonitorul de SuceavaBucovina TV RegionalPresa de AziMetropola TVSport Total FM.

Ceea ce este foarte interesant este faptul că evenimentele Romanian Padbol Tour atrag din ce în ce mai mulți iubitori ai sportului, chiar și orașe în care nu sunt inca terenuri de padbol instalate. Este cazul celor 2 echipe provenite de la clubul de fotbal City Iași, și al echipelor din Târgoviște și Ploiești.

Ranking National Romanian Padbol Tour

Este vorba de un clasament dinamic, actualizat după fiecare turneu, fiind influențat de participarea constantă, numarul de meciuri și game-uri câștigate.

Iată cum arată Topul celor mai buni 10 jucători  de padbol, dintr-un total de peste 120 de participanți în cei trei ani de Romanian Padbol Tour. 

Urmează Cupa României 2022 la Padbol, eveniment ce se va desfășura pe terenurile administrate de Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” din București.

La Cupă se pot înscrie echipe de jucători din întreaga țară, sistemul competițional fiind Grupe, urmate de meciuri eliminatorii și fazele finale.

www.padbol.ro

Posted in Sport

iulie 11th, 2022 by razvan

Ai nevoie de steroizi?
Oricine consuma steroizi, mai devreme sau mai târziu se confrunta cu provocarea de a opri cresterea masei musculare. Când se schimba programul de exercitii fizice si se optimizeaza dieta, în cele din urma poti opri utilizarea de steroizi anabolizanti.
Scopul initial al eliberarii acestor substante, a fost aplicarea acestora în medicina pentru pacientii imobilizati la pat sau pentru cei care sufera de SIDA, pentru a mentine masa musculara a bolnavilor. In timp, steroizii si-au gasit o aplicatie larga în sport. Cei mai multi sportivi din întreaga lume au recurs la ajutorul lor, iar acest lucru nu este deloc surprinzator, deoarece cu ajutorul acestor suplimente, care sunt în esenta, o formula artificiala de testosteron si de dopaj,  dau corpului de sex masculin, posibilitatea de a obtine performante semnificativ mai bune pentru o scurta perioada de timp.

Steroizii androgenici si anabolici
Grupurile mari de steroizi nu mai sunt anabolizanti, ci mai degraba estrogeni sau hormoni sexuali feminini si corticosteroizi sau hormoni suprarenali. Ultimele doua tipuri sunt utilizate pe scara larga în medicina pentru tratarea diferitelor boli, însa nu prezinta interes pentru culturisti si halterofili.

Importanta steroizilor pentru sport 
Testosteronul are doua efecte principale asupra organismului: anabolizant, având principalul scop de crestere a masei musculare care intereseaza culturistii si efectul androgenic masculinizat, responsabil pentru caracteristicile masculine, cum ar fi cresterea parului, structura formei specifice a barbatilor, cu solduri înguste si umeri largi, precum si o trasatura faciala caracteristica acestora.  Pentru sportivi este importanta proprietatea anabolizantului de testosteron, dar nu exista niciun medicament care sa aiba doar efectul steroizilor, simptomele androgenice fiind înca prezente. De exemplu exista medicamente în care anabolicul este la maxim si androgenul redus la minim, pîna la punctul care arata fundalul fiziologic natural, fara a provoca o crestere suplimentara a parului sau alte schimbari vizuale. De remarcat este faptul ca nu exista nicio formula de medicament care sa nu fi avut efecte secundare sau contraindicatii, iar steroizii nu fac nicio exceptie, însa faptul ca sunt receptivi fac ca aceste efecte negative sa poata fi evitate.

Efecte pozitive ale steroizilor
Steroizii ajuta la cresterea volumului muschilor. Acestia stimuleaza sinteza proteinelor masei musculare actionând asupra receptorilor specifici, determinând astfel o crestere mai activa a masei musculare.
Ajuta la îmbunatatirea perfomantelor sportive. Sinteza de proteine din muschi, provoaca cresterea fluxului de sânge si numarul de elemente care sunt responsabile de contractia musculara, adaugând astfel putere sportivului. In timpul antrenamentului, grasimea nu numai ca este arsa, ci tesutul muscular partial distrus ca si organism. se hraneste cu energia, steroizii provocând un efect anti-catabolic, care nu permite fibrelor musculare sa se dezintegreze.

Ingerarea de steroizi anabolizanti creste nivelul de glicogen din muschi, reprezentând un fel de combustibil pentru exercitiile fizice. O crestere a presiunii promoveaza fluxul sanguin de la nivelul muschilor, crescând eficienta acestora si dând o rezistenta sporita organismului. Aceasta conditie specifica, ajuta la o îmbunatatire a situatiilor stresante si a emotiilor din timpul competitiilor.
Rezumând, trebuie remarcat faptul ca steroizii au devenit un instrument bun pentru sportivii din întreaga lume. În cazul în care aleg în mod responsabil sa-si îmbunatateasca performantele sportive, acest instrument nu este daunator, mai ales daca este asociat cu o dieta corespunzatoare, pentru a ajuta la atingerea rezultatelor dorite.

Posted in Sport

iulie 7th, 2022 by Ovidiu

În  weekendul 9-10 iulie, Baza Sportivă Campo di Medici Rădăuți organizează, pentru a doua oară, Turneul Bucovinei la Padbol. Este vorba de cel de-al treilea eveniment național al acestui an, turneul național de tip Open, parte integrantă din marele circuit Romanian Padbol Tour

Turneele Olteniei și Banatului la Padbol, organizate în lunile aprilie și mai, au fost la randul lor monitorizate și apreciate în peste 50 de articole de presă, precum si  tranmisiuni live și intervenții in emisuni de specialitate.

Turneul Bucovinei aduce la Rădăuți jucători participanți din diferite colțuri ale țării. Sunt așteptați participanți din București, Craiova, Timișoara, Giurgiu, Cugir, Bârlad, Brașov, Iași, Târgoviște, Ploiești.

Circuitul Romanian Padbol Tour, aflat deja în cel de-al treilea an de existență, ne oferă certitudinea ca vom avea parte de un spectacol sportiv deosebit, cum doar la padbol poți vedea! 

Mihai Roman (FC Botoșani)- vicecampion Turneul Bucovinei 2021

Padbolul, înrudit îndeaproape cu fotbalul, are la rândul lui propria tehnică, tactică și un dinamism aparte. Padbolul are priză la public, este ușor de filmat chiar din mijlocul acțiunii, astfel încât Bucovina TV va asigura tranmisiunea meciurilor catre iubitorii sportului din regiune.

Primul Turneu al Bucovinei (2021) la padbol, adjudecat de fotbaliști

La prima ediție a Turneului Bucovinei la Padbol (2021)au fost prezenți din partea conducerii orașului primarul și viceprimarul Tarevici Cirpian, Administratorii Bazei Sportive Campo di Medici, Irinel Nanu, Lucian Nanu și Daniel Biholari au dat startul competiției alături de Președinta Padbol România, Elisabeta Gherghișan.

După două zile de confruntări în grupe și sferturi, semifinalele și finalele au fost absolute incendiare. Pe locul întâi s-a clasat echipa formată din Surugiu Olivian (fost fotbalist al Universității Craiova) și Popescu Victoraș. Vicecampionii turneului au fost Laurențiu Dinuică și Mihai Roman, binecunoscut fotbalist, actual jucător al FC Botoșani

Vrabie Mugurel și Turnea Gabriel (Giurgiu), medaliați cu bronz, vin în acest an hotărâți să câștige titlurile de campioni naționali!

Câștigătorii Turneului Bucovinei 2021

Partenerii evenimentului 

Joma Sport, partener tehnic Padbol România, susține din acest an evenimentele naționale prin echipamente sportive de înaltă calitate.Alexandrion Group, partenerul permanent al competițiilor și evenimentelor Padbol Romania, asigură buna dispoziție a particianților la festivitatea de premiere și nelipsitul party organizat de gazde pentru participanți.

Organizarea și premiile sunt asigurate de  Atlantis Gold, Petrol Euro Tehnic,  RADBURG, Gazon Sintetic by Hattrick Sport.

Mediatizarea evenimentului este asigurată de Montorul de Botoșani,  Monitorul de SuceavaBucovinaTV, MetropolaTV, Sport Total FM, Presadeazi.ro., și multe alte publicații. 

Daniel Biholari, organizator Turneul Bucovinei


Beneficiile practicării padbolului 

 • Sport fara limita de varsta, greutate, inaltime, sex
 • Nu necesită abilități tehnice excepționale pentru a putea fi practicat
 • Promovează distracția și un stil de viată sănătos
 • Îmbunătățeste condiția fizică
 • Ajută la dezvoltarea reflexelor, la o mai bună coordonare motorie
 • Înbunătățește echilibrul aerobic și ajută la pierderea în greutate
 • Este un exercițiu intens pentru creier
 • Promovează sportul pentru publicul larg
 • Competitii internationale masculine/feminine
 • Complementar pentru alte sporturi, indeosebi pentru fotbal
 • Padbol corporate – ideal pentru relaxare, teambuilding si competitii
 • Multiple beneficii medicale

Infrastructura specifică padbolului are un grad ridicat de atractivitate și contribuie la conturarea unei imagini aparte. Padbolul este un element foarte important pentru socializare și pentru relaxare.

Nu în ultimul rând, padbolul este un sport comercial, iar avantajele economice ale implicării în padbol sunt deja evidente. Padbolul este un sport al secolului XXI, un sport care a intrat deja în preferințele publicului consumator și, treptat, își va consolida această poziție.

Cluburi de padbol din România.

Posted in Sport