Category: Evenimente

aprilie 9th, 2024 by sagency

In perioada 8-12 aprilie se desfasoara la nivel national evenimentul “Cambridge Week”5 webinarii live online dedicate parintilor interesati sa descopere secretele unei educatii de calitate si sa inteleaga importanta sustinerii unui examen Cambridge, pentru dezvoltarea academica a copiilor lor.

Alaturi de profesori cu experienta in pregatirea elevilor pentru examenele Cambridge si de Aniella Busila, reprezentantul Cambridge University Press & Assessment, parintii, profesorii si elevii interesati vor explora beneficiile incursiunii educationale in lumea Cambridge si vor obtine informatii esentiale despre examenele Cambridge.

De ce Cambridge Week?

Educatie de calitate sustinuta de experti: Profesorii Twinkle Star prezinta experienta lor de lucru in pregatirea elevilor pentru participarea la examenele Cambridge si explica de ce sunt importante aceste examene inca de la o vârsta frageda.

Viziune directa de la Cambridge: Aniella Busila, reprezentant al prestigioasei institutii, va oferi o perspectiva unica asupra valorii certificarilor Cambridge.

Experiente reale din comunitatea noastra: Inspiratie din testimonialele parintilor cursantilor care au deja experienta examenelor Cambridge English, care explica cum au contribuit acestea la evolutia si succesul copiilor lor.

Cambridge Week ofera parintilor oportunitatea de a invata direct de la expertii in domeniu si de a descoperi ce examen este potrivit pentru copilul lor si cum il pot pregati pentru succesul academic, in functie de vârsta si nivelul de limba engleza.

Fiecare webinar este o fereastra deschisa catre viitorul educational al elevilor, iar inscrierea si participarea este gratuita. Astfel cele 5 webinarii organizate in perioada 8-12 aprilie, intre orele 𝟏𝟗:𝟎𝟎 – 𝟐𝟎:𝟑𝟎, abordeaza teme diferite:

->  Introducere in lumea Cambridge: webinar dedicat examenelor Young Learners English (YLE)

-> Construieste fundatia succesului lingvistic: webinar dedicat examenului A2 Key (KET)

-> Deprinde abilitati profesionale si sociale: webinar despre examenul B1 Preliminary (PET)

-> Accelereaza succesul academic: webinar despre examenul B2 First (FCE)

-> Profunzime in stapânirea limbii engleze: webinar despre examenul C1 Advanced (CAE)

🎯Parintii vor afla raspunsurile la intrebari precum: 𝐶𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑏𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑢𝑝𝑢𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑒𝑥𝑎𝑚𝑒𝑛𝑒? 𝐶𝑎̂𝑡 𝑑𝑢𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑓𝑖𝑒𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑥𝑎𝑚𝑒𝑛? 𝐼̂𝑛 𝑐𝑎̂𝑡 𝑡𝑖𝑚𝑝 𝑝𝑜𝑡̦𝑖 𝑜𝑏𝑡̦𝑖𝑛𝑒 𝑐𝑒𝑟𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑛𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐶𝑎𝑚𝑏𝑟𝑖𝑑𝑔𝑒 𝐸𝑛𝑔𝑙𝑖𝑠ℎ? 𝑃𝑜𝑡 𝑓𝑜𝑙𝑜𝑠𝑖 𝑐𝑒𝑟𝑡𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑢𝑙 𝑙𝑎 𝑎𝑑𝑚𝑖𝑡𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑎 𝑢𝑛 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑢 𝑐𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑖𝑙 𝑏𝑖𝑙𝑖𝑛𝑔𝑣? 𝐶𝑎̂𝑛𝑑 𝑎𝑢 𝑙𝑜𝑐 𝑒𝑥𝑎𝑚𝑒𝑛𝑒𝑙𝑒 𝐶𝑎𝑚𝑏𝑟𝑖𝑑𝑔𝑒 𝐸𝑛𝑔𝑙𝑖𝑠ℎ?

In cadrul seriei de webinarii Cambridge Week prezentam parintilor toate informatiile despre examenele Cambridge si vom explica care sunt beneficiile certificarilor Cambridge in parcursul educational al elevilor. Suntem recunoscatori pentru ca in fiecare an prin intermediul acestor intâlniri live online avem prilejul de a transmite mesajul Cambridge cât mai multor persoane interesate de obtinerea unui certificat Cambridge. Voi oferi detaliile despre recunoasterea si echivalarea certificatelor, structura fiecarui examen Cambridge, materiale si resurse de pregatire oficiale si recomandari pentru candidati. Sunt incântata sa continui alaturi de profesorii Twinkle Star traditia organizarii acestor webinarii care ofera parintilor din tara o viziune completa asupra lumii Cambridge si ne ofera noua oportunitatea de a-i sustine pe drumul academic al succesului copilului lor”, a precizat Aniella Busila, reprezentantul Cambridge University Press & Assessment.

Fii si tu parte din Cambridge Week – calatoria catre reusita academica a copilului tau incepe acum! Daca nu stii care este webinarul potrivit pentru tine, consulta detaliile si inscrie-te aici: https://twinklestar.ro/cambridge-week

Rezerva un loc la webinarul de care esti interesat si vei primi linkul de conectare in apropierea evenimentului:

📌 Webinar C1 Advanced, 𝟖 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞: bit.ly/CambridgeWeek-CAE

📌 Webinar Young Learners of English, 𝟗 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞: bit.ly/CambridgeWeek-YLE

📌 Webinar B2 First for Schools, 𝟏𝟎 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞: bit.ly/CambridgeWeek-FCE

📌 Webinar A2 Key for Schools, 𝟏𝟏 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞. Inscrie-te aici: bit.ly/CambridgeWeek-KET

📌 Webinar B1 Preliminary for Schools, 𝟏𝟐 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞. Inscrie-te aici: bit.ly/CambridgeWeek-PET 

In fiecare an mai mult de 5,5 milioane de candidati din intreaga lume sustin examenele Cambridge English. Certificatele Cambridge English sunt recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale, fiind pe deplin compatibile cu programa scolara.

Calendarul examenelor Cambridge English organizate in tara de Twinkle Star – Exam Centre RO068 poate fi consultat aici: https://examenecambridge.ro/inscrieri-examene/

Pentru mai multe informatii:

Florentina Cojocaru

Marketing Manager

0721.369.846 florentinatws@gmail.com

Posted in Evenimente

martie 16th, 2024 by Gabriel

În peisajul antreprenorial românesc, unde dinamica afacerilor se împletește cu evoluția rolului femeii în economie, Conferința de Leadership Feminin The Woman reprezintă un far de orientare pentru liderii și antreprenorii generației noastre. Sub tema inspirațională „Timeless over Trends”, cea mai mare și longevivă conferință de leadership feminin din România se pregătește să dea startul unei noi ediții la Cluj-Napoca, în perioada 28-30 martie 2024.

Radiografia Antreprenoriatului Feminin în România

Contextul economic actual dezvăluie un tablou mixt în ceea ce privește antreprenoriatul feminin. În ciuda unei creșteri generale de 4,33% a numărului de persoane juridice active în 2023, participarea femeilor în afaceri a cunoscut o scădere semnificativă de 17,16% față de anul precedent. Această tendință plasează România în fața unor provocări și oportunități unice, cu București, Cluj și Ilfov în fruntea județelor active în domeniul antreprenoriatului feminin. Conform analizei KeysFin, numărul femeilor antreprenor în 2023 este de 493.518, iar top 3 județe cu cel mai mare număr de femei implicate în afaceri în 2023 sunt: București, cu 103.471 femei (20.96% din total); Cluj, cu 28.198 (5,71 % din total); Ilfov, cu 25.853 femei  (5,23% din total); Sursă date: ONRC.

Există o imagine aproape clasică a domeniilor dominate de femei, confirmată de realitatea statistică. Astfel educația, industria textilă, industria ospitalității, turismul, îngrijirea sănătății sau saloanele de înfrumusețare sunt domeniile dominate de femei. În ultimii ani însă, economia a creat mai multe oportunități de antreprenoriat pentru femei în sectorul serviciilor și în tehnologia informației.” –  Cristina Chiriac, președinte și fondator CONAF România și speaker în cadrul The Woman.

Conferința The Woman 2024: Inspirație și sprijin pentru carieră și antreprenoriat feminin

Conferința The Woman promite să fie un punct de întâlnire pentru peste 650 de femei care își propun să exploreze noi modalități de dezvoltare sustenabilă în carieră sau în afaceri. Cu o structură bogată ce cuprinde speech-uri inspiraționale, workshop-uri interactive și oportunități de networking, evenimentul pune accent pe diversitatea tematică, de la antreprenoriat și branding, până la artă, design și wellbeing.

Panelul dedicat zonei de business și antreprenoriat din cadrul Conferinței The Woman le are ca invitate pentru a discuta despre ce stă în spatele succesului proiectelor în care sunt implicate pe: Laura Baldini (Logitrade compania care dezvolta Laura Baldini), Nina Moldovan (Winners First, Radisson BLU Cluj, Consul Onorific al Republicii Moldova in Romania), Cristina Chiriac (Președinte și Fondator Conaf).

Partener al evenimentului, Raiffeisen Bank, joacă un rol important în susținerea antreprenoriatului feminin, oferind prin programul Factory by Raiffeisen Bank un cadru esențial pentru dezvoltarea ideilor de afaceri. Prin metodologia Design Thinking, programul vizează să răspundă nevoii critice a antreprenorilor la început de drum, oferind acces la finanțare în condiții preferențiale de până la 50 000 de euro. Astfel, cu o idee, cu susținerea și ajutorul specialiștilor din program, se poate primi finanțare, chiar dacă este vorba de o firmă nou înființată.

Antreprenoarele pot afla cum să-și scaleze business-ul în UAE în cadrul The Woman

În cadrul The Woman, sub umbrela workshop-ului Scalare business în UAE: “UNLOCK YOUR 3W POWER, antreprenoarele vor beneficia de inspirație, educație și sprijin pentru a-și dezvolta afacerile. Workshop-ul, structurat în jurul conceptului „3W Power”, va aborda aspecte precum viziune antreprenorială, acțiune consistentă pentru creșterea afacerii și dezvoltarea durabilă. Cele 3 invitate: Genoveva Turcu (Chairperson, Romanian Dubai Business Council), Florina Onețiu (antreprenor în serie și marketing expert) și Denisa Tănase (co-fondatoare My Geisha), vor puncta ce presupune scalarea unui business în Emiratele Arabe, care sunt oportunitățile de creștere și dezvoltare și care sunt pașii care pot fi urmați în acest sens.

„Am observat în ultimii ani o consolidare și o extindere a rețelelor suport pentru femeile antreprenor sau pentru cele care sunt interesate de dezvoltarea lor profesională și personală și mă aștept ca acest trend  să continue, și va include astfel acces mai facil la finanțare, resurse educaționale și oportunități de networking, ajutând astfel mai multe femei să se dezvolte, indiferent despre ce arie vorbim. Prin The Woman însă vrem să punctăm că trebuie să construim sustenabil, în timp, sănătos, dacă vorbim de business, să avem o imagine cât mai curat creată, dacă vorbim de comunicare și branding, să ne uităm la calitatea materialelor și a serviciilor în general.”Crina Ciocian, Conferința The Woman.

În acest an, The Woman 2024 aduce și alte surprize și premii, inclusiv posibilitatea ca participanții să vină însoțiți de copii în prima zi a conferinței, activități ghidate fiind disponibile pentru cei mici cu ajutorul Grădiniței Hand in Hand, precum și lansarea, în premieră, a unei colecții dedicate femeilor de către Tudor Tailor.

Conferința The Woman 2024 reprezintă o oportunitate unică pentru femeile interesate de dezvoltarea lor personală și profesională din România de a se conecta, învăța și evolua într-o lume în continuă schimbare. Cu un mix echilibrat de educație, networking și sprijin, evenimentul se poziționează ca un catalizator pentru transformarea antreprenoriatului feminin, subliniind importanța leadershipului feminin durabil și impactul său în societate. Într-un context unde provocările se împletesc cu oportunitățile, The Woman oferă idei, inspiratie, motivare și oportunități de conectare.

Agenda completă, programul pe cele 3 zile și detalii despre bilete sunt disponibile pe site-ul evenimentului: https://conference.thewoman.ro/agenda/.

Posted in Evenimente

februarie 22nd, 2024 by Gabriel

În inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, între 28 și 30 martie 2024, are loc ”The Woman Leadership Conference”, cea mai mare conferință de leadership feminin din România, ajunsă la cea de-a 12-a ediție. Această conferință, recunoscută pentru amploarea și diversitatea sa, se așteaptă să adune peste 650 de femei din diverse industrii, manageri antreprenori, creativi și inovatori, pentru a explora și sărbători puterea și impactul leadershipului feminin într-un cadru interactiv și inspirațional.

Ediția din acest an se distinge prin abordarea contrastului dintre valorile atemporale și efemerul tendințelor, într-o lume caracterizată prin schimbare rapidă și neîncetată. Tematica aleasă “Timeless over Trends” reflectă angajamentul The Woman de a construi valori durabile într-o lume în continuă schimbare. Conferința urmărește să ofere perspective și soluții pentru integrarea armonioasă a trendurilor într-un mod care să valorifice și să îmbogățească elementele atemporale, esențiale pentru dezvoltarea sustenabilă în toate sferele vieții: personală, profesională și în afaceri.

The Woman 2024 este structurată pe parcursul a trei zile pline de conținut valoros și interacțiuni semnificative. Prima zi este dedicată prezentărilor, panelurilor de discuții și interacțiunilor directe pe scena principală situată la Wonderland Cluj-Napoca. Această zi va fi completată de o zonă expozițională, pauze de cafea, sesiuni de networking, pachete de bun venit și multe alte surprize pregătite împreună cu partenerii ediției.

Zilele următoare vor fi consacrate workshop-urilor și experiențelor nișate, care se vor desfășura la Muzeul de Artă Cluj-Napoca și în alte locații de interes din oraș. Aceste sesiuni vor acoperi o gamă largă de teme, de la strategii de business, la arte, branding, styling și până la aspecte ale stilului de viață, oferind participantelor oportunități unice de învățare și dezvoltare personală.

„Fie că vorbim despre decizii sustenabile și a construi pe termen lung în business, despre a clădi o imagine profesională sau personală care să dăinuie în timp sau că ne referim la mediul care ne înconjoară, a fi timeless sau atemporal este un concept care poate fi integrat în fiecare aspect al vieții noastre. De la antreprenoriat la lifestyle, de la arhitectură la design și fashion, până la stil personal și mindset, ar trebui să gândim astfel încât alegerile noastre să treacă testul timpului.

Tocmai din acest motiv, în cadrul ediției din acest an, am ales să punctăm statementul – Timeless over Trends – făcând referire la majoritatea aspectelor vieții noastre, pornind de la general, în prima zi de eveniment și continuând nișat, în funcție de interese și preferințe în celelalte două. Cum integrăm trendurile, cum alegem doar ce ni se potrivește? Cum le îmbinăm armonios cu elementele timeless? Cum construim sau creștem sustenabil și sănătos în viață și în business? Cum realizăm o strategie pe termen lung în afaceri sau în brandingul personal/profesional? Despre toate acestea și nu numai ne propunem să discutăm în 2024 prin conferința anuală, interviurile, ediția print și toate acțiunile The Woman. – Crina Ciocian, CEO și fondatoare The Woman.

Printre speakerii de anul acesta, se numără femei remarcabile care au lăsat o amprentă semnificativă în domeniile lor de activitate:

Andreea Berecleanu, cu o carieră de trei decenii în jurnalismul TV românesc, este un exemplu de comunicator care combină grația cu profesionalismul, având o contribuție semnificativă în domeniul comunicării și PR.

Sandra Gătejeanu-Gheorghe, cu o experiență vastă în diplomație și protocol, actualmente consul general al României la Barcelona, aduce o perspectivă unică despre importanța etichetei și protocolului în lumea contemporană.

Nina Moldovan, implicată în dezvoltarea afacerilor și proiecte cu impact semnificativ în diverse sectoare, împărtășește lecții despre leadership, inovare și construirea de punți între culturi și națiuni.

Ileana Badiu, cu o vastă experiență în industria MarCom și fondatoarea SuperAge by Ileana Badiu, discută despre provocările și oportunitățile aduse de schimbările de viață, promovând un dialog deschis și constructiv despre subiecte adesea considerate tabu.

Geta Ungurean, cunoscută pentru pasiunea și expertiza sa în organizarea de evenimente de succes, împărtășește secretele din spatele unui eveniment memorabil, dar și perspectiva ei asupra stilului de viață adoptat în ultimii ani.

Această ediție a conferinței The Woman promite să fie o experiență transformatoare, oferind o platformă excepțională pentru inspirație, învățare și networking. Participanții vor avea ocazia să se conecteze cu lideri din diverse industrii, să împărtășească idei și să colaboreze pentru a promova leadershipul feminin într-un context global.

Agenda, programul pentru cele 3 zile și biletele pot fi regăsite pe site-ul evenimentului: https://conference.thewoman.ro/agenda/.

Partenerii ediției, cei care susțin leadershipul feminin și promovarea femeilor în antreprenoriat și în poziții de lider sunt:

Gold Partners: Mercedes Benz by ATP Motors – partener de mobilitate, Meron – Official Coffee Partner, Tudor Tailor, Aesthetica, My Geisha, Clinica Dermavision, Nashi Argan România, IKON, IKONIC, Vodnar Beauty Lounge, 18 GYM, Iron Mountain, Oxygen PR, Grădinița Hand in Hand, Nail Bar, La Terre, PFG Finance, Allu, Frances Dress, Majorel România, Expert Travel, Chiriță și Asociații, La Vie en Rose, Bright Skin, Carmangeria Moldovan, Transilvania Business, BunăDimineața.ro, Mamprenoare, Antreprenoare.ro, CONAF România, Women in Tech Cluj, Clujul Copiilor.

Posted in Evenimente

noiembrie 29th, 2023 by Gabriel

Pe 22 decembrie, scena Sălii Palatului din București devine locul în care sunetul muzicii clasice se întâlnește cu magia sărbătorilor de iarnă. Cu o tradiție de peste 17 ani, cel mai așteptat concert de Crăciun, susținut de muzicienii desăvârșiți ai orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor.

Celebrii muzicieni ai orchestre austriece vor veni insoțiți de doi invitați speciali, soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicheck, pentru a transforma spectacolul într-o experiență muzicală de neuitat.

Noul concept al concertului de Crăciun vienez,  „VIENA MAGIC”, creat special pentru publicul din România, este o celebrare a eleganței și tradiției muzicii clasice, cu accent pe creațiile remarcabile ale familiei Strauss. Programul variat de muzică clasică, cuprinde valsuri iubite de zeci de generații și arii de operă ce aparțin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I și II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.

Sunetul tipic austriac al orchestrei, virtuozitatea dirijorului Russel McGregor îmbinate armonios cu povești captivante și momente fine de umor, reprezintă garanția unui spectacol total ce va introduce audiența în atmosfera specifică a sărbătorilor de iarnă. Fiecare notă cântată sub bagheta maestrului Russell McGregor este ca un colind muzical, care aduce bucurie și emoție în sufletele ascultătorilor.

Prim solist și dirijor al concertelor unice susținute de Johann Strauss Ensemble este Russell McGregor, talentatul și charismaticul dirijor al orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena.  Născut în Oxford, dar crescut în Melbourne, Australia, Russell a început să studieze vioara de la vârstă de 7 ani și din 1992 Russell locuiește în Viena. Sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Ildiko Raimondi și mulți alții.  Russell McGregor deține și cântă la o vioară fabricată de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadus Mozart.

Cu o reputație strălucitoare, Orchestra Johann Strauss Ensemble este cunoscută pentru interpretările sale magistrale ale compozițiilor clasice. Fiecare muzician aduce la viață pasiunea și devotamentul față de artă, contribuind la crearea unei atmosfere unice. Fondată în anul 1985, orchestra este alcătuită dintre cei mai talentați muzicieni din Austria, mulți dintre aceștia  fiind de naționalități diferite,  dar cu toții colaborând cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg. Cu bagheta sa fermecată, maestrul Russell McGregor conferă unicitate fiecărui concert și nu doar că ghidează orchestra cu măiestrie, dar transmite și propria sa pasiune pentru muzică, creând o conexiune specială cu publicul.

Concertul „Crăciun Vienez – Viena Magic” sub conducerea dirijorului Russell McGregor, este o călătorie sonoră care încântă, impresionează și marchează începutul sărbătorilor de iarnă într-un mod cu adevărat memorabil. Ca în fiecare an, publicul din România se va bucura de fiecare notă, va respira magia și va simți emoția unui concert de excepție.

Turneul național „Crăciun Vienez – Viena Magic” începe pe 11 decembrie la Brașov la Sala Patria, continuă pe 12 decembrie la Cluj – Napoca (Cinema Florin Piersic), pe 13 decembrie orchestra ajunge la Arad la Teatrul Ioan Slavici, pe 14 decembrie la Oradea la Biserica Baptista Speranța, pe 16 decembrie, Viena Magic ajunge pentru prima data la Ploiești la Palatul Justiției, urmând ca pe 18 decembrie să fie întâmpinată de publicul din Ramnicu Vâlcea la Filarmonica Ion Dumitrescu, iar din 19 decembrie până pe 21 decembrie, orchestra Johann Strauss Ensemble va susține 3 concerte în Bulgaria ( 19 decembrie -Plovdiv, 20 decembrie – Sofia și 21 decembrie – Ruse).

Biletele pentru concertul „Crăciun Vienez- Viena Magic” ce va avea loc pe data de 22 decembrie, ora 20:00 la Sala Palaului, se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, ticketnet.ro, www.salapalatului.ro, www.eventim.ro și la casa de bilete a Salii Palatului.

Parteneri media:  Radio Impuls, Revista Avantaje, Revista Femeia,  prwave.ro, e-femeia.ro, fashion8.ro, ordineazilei.ro, certitudinea.ro, acasa.ro, ziarulpozitiv.ro.

Posted in Evenimente

noiembrie 27th, 2023 by Gabriel

A patra ediție WiDS (Women in Data Science) România o aduce la București, în premieră, pe Margot GERRITSEN, co-fondatoarea WiDS și profesoară la Universitatea Stanford. Alături de ea, pe scena conferinței din 21 martie 2024 vor urca alte 25 de specialiste în acest domeniu. Reprezentarea femeilor, la nivel mondial, în știința de date, este una încă redusă, dar noua meserie va fi, în curând, una dintre cele mai căutate și bine plătite din lume, spun specialiștii.

„Prin această nouă ediție ne propunem să atragem atenția asupra necesității sporirii progresului tehnologic în România, cu accent pe educație, cercetare, folosirea inteligentă a datelor și inovație. Scopul nostru este să reglementăm Data Science ca domeniu de studiu și ocupația de Data Scientist ca profesie independentă, recunoscută în Codul Ocupațiilor din România. Totodată, dezbaterea online „AI Further Challenges”, organizată în preambulul conferinței, va fi moderată de Dl. Daniel E. HO, consilierul Casei Albe pe politici AI, și sunt sigură că ne va furniza informații cruciale,” a declarat Mariana Ungureanu, Ambasadoarea WiDS pentru România și fondatoarea Think Tank-ului 360.

WiDS România 2024 vine în premieră și cu alte nume sonore din știința datelor, digitalizării, inteligenței artificiale și inovării: Shir Meir LADOR, Data Science Group Manager la Intuit, Ambasador WiDS Tel Aviv, Sevda MEMET, PhD, MBA, MPP, Head of Healthcare Accelerator la Universitatea Stanford, Lucia ASANACHE, Head of Community la Tony Blair Institute for Global Change, Mihaela ULIERU, profesoară, Președintă la IMPACT Institute for the Digital Economy, Veronica ȘTEFAN, expert AI la Council of Europe, Elif MEMET, MBA, MPP, studentă la Harvard Kennedy School și Harvard Business School, David Rubenstein Fellow la Harvard’s Center for Public Leadership.

Premergător conferinței va avea loc târgul de joburi în format online, prin care se va facilita procesul de recrutare al tinerilor talentați din cadrul universităților participante la competiție, prin interacțiunea directă cu companiile implicate. Această ediție este susținută de partenerul principal OMV Petrom, unul dintre promotorii și liderii digitalizării în industrie și susținător constant al proiectelor educaționale, fiind totodată și partenerul tradițional al inițiativelor Think Tank 360 în dezvoltarea domeniului de Data Science în România.

Alina Popa, Director Financiar și Membru al Directoratului OMV Petrom: „Ne bucurăm să fim din nou alături de ”Women in Data Science România”, eveniment organizat în parteneriat cu prestigioasa Universitate Stanford. În era actuală a transformării digitale, recunoaștem rolul crucial pe care îl joacă știința datelor în modelarea viitorului. Dezvoltarea competențelor în știința datelor este esențială în contextul actual al inovației tehnologice continue. Încurajăm educația în acest domeniu și recunoaștem importanța diversității în eforturile de a rezolva provocările complexe ale lumii noastre. În plus, suntem mândri să susținem un eveniment care promovează și sărbătorește contribuțiile remarcabile ale femeilor în acest domeniu. Suntem convinși că evenimentul ”WiDS România” va reprezenta o sursă de inspirație pentru toți cei care deja lucrează sau se pregătesc să lucreze în acest domeniu și va contribui la consolidarea comunității în acest domeniu.”

Încă de la prima ediție WiDS România beneficiază de sprijinul constant al Wolters Kluwer România, co-organizator și partener strategic. În 2024 evenimentul se bucură și de susținerea sponsorilor BCR, Adobe, UNIQA, MHS Trucks&Bus și AVA RESEARCH.

Un alt punct important al ediției 2024 constă în îmbunătățirea imaginii României pe plan internațional prin participarea instituțiilor de învățământ superior la WiDS Datathon, o competiție internațională anuală lansată de Stanford, la care participă în jur de 4000 de participanți, din peste 100 de țări. La Datathon 2024 ”Equity in Healthcare” vor participa cu echipe: Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București; Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu; Academia de Studii Economice din București; Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T.Popa” din Iași și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Despre Think Tank 360

Think Tank 360 este prima organizație nonguvernamentală din țară, care susține și dezvoltă comunitatea de Data Science în România, și care depune efort în reglementarea, la nivel național, al acestui domeniu ca profesie independentă. Think Tank 360 este prima instituție nonguvernamentală din țară care a pus bazele cooperării cu Universitatea Stanford în domeniul Data Science prin Inițiativa WiDS Worldwide fondată în 2015.

Think Tank 360 are misiunea de a facilita interacțiunea dintre entitățile guvernamentale, nonguvernamentale, mediul academic, sectorul privat și societatea civilă în scopul atingerii unei sinergii în ceea ce privește sporirea progresului tehnologic în România, cu accent pe educație, cercetare, folosirea inteligentă a datelor și inovație. În plus, pune accent pe diversitate, echitate și incluziune, ca fundamente extrem de importante a unei dezvoltări sociale sănătoase. Pe parcursul celor 4 ani de activitate, aproximativ 6000 de persoane au fost beneficiari ai inițiativelor Think Tank 360.

Despre WiDS Worldwide:

Women in Data Science (WiDS) Worldwide este o inițiativă globală care are misiunea de a obține o reprezentare de 30% a femeilor în educație, inovare și leadership până în 2030, cu o viziune pe termen lung a unei reprezentări depline și egale în procesul decizional, prosperitate economică și oportunități.

WiDS Worldwide are peste 500 de ambasadori în lume, 200 de evenimente regionale în peste 50 de state, programe și inițiative impunătoare: WiDS Worldwide Conferences; WiDS Datathons; WiDS NextGen; WiDS Uplink.  Principiile fundamentale ale WiDS Worldwide: Diversitatea, Echitatea și Incluziunea.

Posted in Evenimente

noiembrie 20th, 2023 by Gabriel

Pe 25 noiembrie, începând cu ora 15, într-un cadrul artistic, la  Artmark (strada C.A.Rosetti nr.5), sunteți invitați la o experiență inedită: veți fi martori la lansarea unei noi metode psihologice, create de două psihoterapeute din România!

Metoda terapeutică semnată de Alexandrina-Carmen Ene și Anca Nicoiu-Șuteu se numește „Contururi psihologice”. Pe 25 noiembrie cele două psihoterapeute vă propun un instrument proiectiv pe măsura primei etape a metodei, dedicate femininului: cardurile proiective Conturul meu de femeie.

Din ce în ce mai des folosite într-o varietate de metode psihologice și de dezvoltare personală, sistemele de carduri și-au câștigat o popularitate binemeritată. Noutatea adusă de cardurile create de cele două psihoterapeute românce este modul științific de alcătuire a setului de carduri, care se constituie astfel într-un instrument proiectiv foarte sensibil și exact.

Pe baza cunoștințelor academice de nivel înalt și a experienței lor terapeutice vaste, cele două psihoterapeute au ales imaginile și cuvintele de pe carduri astfel încât să poată face din ele o invitație la exprimare adresată direct straturilor noastre psihice aflate dincolo de nivelul rațional. În acest fel, alegerile noastre vor reflecta acele trăiri și simțiri pe care nu le conștientizăm, dar care ne influențează profund existența și comportamentul. Vom face deci cunoștință cu aceste trăiri, într-un mod blând și artistic, și vom deprinde cele mai prielnice moduri în care le putem da sens, în vederea întregirii și împlinirii personalității noastre.

La evenimentul de lansare veți afla mai multe de la autoarele metodei și invitații lor și totodată veți avea ocazia să o încercați, într-o primă experiență introductivă.

Alexandrina-Carmen Ene este doctor în psihopatologie și procese creatoare la Université Paris 13 – “Paris Sorbonne Cité”, psihoterapeut cu multiple formări de specialitate ce includ: psihoterapia cognitiv-comportamentală, analiza tranzacțională, E.M.D.R, E.S.P.E.R.E, Constelații familiale, AutoTIPI. Alexandrina are o activitate bogată de artist plastic, cu mai multe expoziții personale la activ.

www.alexandrinacarmenene.ro

Anca Nicoiu-Șuteu este schema terapeut, psihoterapeut cognitiv-comportamental, trainer autorizat și specialist în tehnica brainspotting, autoare a “Jurnalului mamei- aventurile unei femei în primul an de maternitate” și coautoare a unui caiet de lucru pentru însușirea unor obiceiuri de nutriție “Stil de viață sănătos. Zi de zi”.

www.easylifejournal.ro

“Omul modern, suprastimulat, își poartă ființa prin lume într-un fel de divorț dintre mintea rațională și corp. Paradoxul este că, deși are acces la din ce în ce mai multe surse de informare, omul nostru modern are toate șansele să devină mai însingurat, mai confuz, mai copleșit. Deconectarea de senzațiile corporale și de emoțiile corespondente îl pândește în fiecare moment în care nu are răgaz doar să fie sau doar să respire. La asta se adaugă și criza identitară cu privire la feminin/masculin și aparenta răsturnare a valorilor tradiționale cu privire la diferențele de gen.

Este și motivul pentru care eu și Anca am creat acest instrument psihologic proiectiv pe care l-am numit Conturul meu de femeie. Prin cele 300 de carduri cu imagini, emoții, senzații și nevoi de bază și relaționale, vă propunem un demers al regăsirii de sine – într-o primă etapă este vorba despre regăsirea ipostazelor personale ale femininului. Cardurile nu se adresează doar femeilor interesate de funcționarea lor internă, ci și bărbaților care sunt curioși să-și descopere feminitatea internă. Cu aceste carduri, îți propunem să înveți să-ți alcătuiești un fel de HARTĂ a SENZAȚIILOR și EMOȚIILOR, devenind un locuitor mai simpatic al casei trupului tău!”

La lansare, autoarele metodei vor avea trei invitați de marcă din lumea psihologică: prof. univ. dr. Matei Georgescu, psihoterapeut, Aura Acasandrei, psihoterapeut psihanalist și scriitor, și Monica Măgureanu, coach sistemic și practician în metoda “Compassionate Inquiry”. Se va discuta despre modul în care s-a născut acest proiect, precum și despre relevanța instrumentului propus atât pentru cunoașterea de sine a omului obișnuit, cât și pentru practica specialiștilor domeniului psi: psihoterapeuți, terapeuți, coachi, consilieri în comunicare, traineri în public speaking.

În completarea dialogului va veni și un moment artistic surpriză jucat de actrița Alexandra Băcăoanu și regizat de Alice Ioana Nicolae, în acordurile de pian ale unor partituri compuse de Matei Georgescu – aceasta ca să simțiți și să aflați mai multe despre metodă, despre ce înseamnă procesul de proiecție, despre carduri și despre sentimentele pe care acestea vi le pot evoca,

Vă invităm să rămâneți alături de noi la Artmark până la orele 18, deoarece momentul artistic va fi urmat de o exemplificare practică a utilizării cardurilor! Pășiți alături de noi într-o nouă experiență în care arta și psihoterapia își vor da mâna pentru a ne aminti de frumusețea unei vieți trăite plenar în interiorul contururilor noastre psihologice!

Posted in Evenimente

noiembrie 12th, 2023 by Ovidiu

Colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă se lansează pe 17, 18 și 19 noiembrie.

Târgul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție pilot a evenimentului, la Ghica House din Centrul Vechi al Bucureștiului și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei. 

Organizatorii anunță ediția de Crăciun cu un număr record de expozanți. Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru sărbătorile de iarnă. 

„Prima ediție Chocolate Saga a fost o revelație atât pentru noi, ca organizatori, cât și pentru maeștrii noștri ciocolatieri români. Peste 90% dintre expozanții de la ediția trecută au confirmat prezența încă din luna iunie, iar de atunci numărul cererilor de participare este în creștere. Acest lucru este o dovadă clară a faptului că există un potențial imens în piața de ciocolată românescă, iar edițiile viitoare vor avea cu siguranță o altă dimensiune.” (Adina Istrate, organizator)

Partenerii evenimentului

Brandul Belcolade, inițiator al programului de sustenabilitate în industria de cacao, Cacao Trace, s-a alăturat de la prima ediție ca și partener oficial și continuă alături de Chocolate Saga la dezvoltarea pieței de ciocolată din România. 

„Suntem mândri să anunțăm colaborarea pentru cea de-a doua ediție a Chocolate Saga, eveniment care promovează pasiunea, calitatea și inovația în industria ciocolatei.  Împărtășim viziunea Chocolate Saga de a aduce bucurie și rafinament în viața oamenilor prin experiențe unice legate de ciocolată. Belcolade combină expertiza senzorială și sustenabilitatea pentru a crea produse de calitate care contribuie la succesul cofetarilor și ciocolatierilor, asigurând un viitor sustenabil pentru generațiile următoare.  Suntem dedicați să creăm o comunitate puternică de ciocolatieri și în România, o piață încă în dezvoltare.” (Alina Duluman, Belcolade România.)

La aceasta ediție s-au adăugat încă 2 parteneri: 

Chocoline – furnizor în Romania de echipamente, linii complete de producție a ciocolatei și vitrine pentru ciocolaterie și Boem Atelier, brandul de ciocolată al unuia dintre cei mai pasionați ciocolatieri români, Vlad Niculescu. 

Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată 

Și la această ediție, organizatorii au pregătit un spațiu pentru demonstrații, în care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații în toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice și ateliere pentru copii. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cât și pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.

Se lansează Colecțiile de Sărbători 

„Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun sunt importante pentru toți. Nu-mi pot imagina cine nu ar dori să le vadă în premieră și să le achiziționeze din timp. Credem în industria românească a ciocolatei și vom continua să investim timp și dedicare în acest domeniu relativ ignorat până acum.” (Adina Istrate, organizator)

„Această ediție pilot s-a născut mai mult la cererea expozanților decât a organizatorilor. Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să facilităm această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii lor care vând produsele, buyeri și publicul larg. ” (Andreea Ilina, organizator)

Cel mai mare Festival al Ciocolatei din România, se va desfășura la Ghica House, lângă BNR, în Centrul Vechi al Bucureștiului, în perioada 17-19 noiembrie 2023 și va reuni pasionați de ciocolată, creatori de dulciuri de cea mai bună calitate, precum și creatori de produse cosmetice și băuturi alcoolice cu sau pe bază de ciocolată. 

Posted in Evenimente Tagged with:

noiembrie 6th, 2023 by Gabriel

Compozitorul Ennio Moricone a inspirat o întreagă generație de compozitori și artiști cu abordarea sa unică și inventivă în compoziția muzicii de film. Muzica sa care transcende filmele în sine, a rămas în inimile și mințile ascultătorilor din întreaga lume.

Pe 29 noiembrie, Sala Palatului din București va găzdui în avanpremieră concertul „Morricone Story”, un “spectacol eveniment” în care publicul va asculta compozițiile premiate ale marelui maestru al muzicii de film, Ennio Morricone, cu prezența soliştilor care au făcut istorie împreună cu marele compozitor italian, Nello Salza (trompetă), Ludovico Fulci (pian) și Susanna Rigacci (soprană).

Marcello Rota va fi dirijorul acestui spectacol extraordinar, bun prieten și colaborator al lui Ennio Morricone și unul dintre dirijorii preferați de Leo Nucci, Andrea Bocelli, Placido Domingo sau de celebrul grup de tenori Il Volo, alături de care a urcat pe scenă la spectacolul tribut Ennio Morricone, organizat în 2021 la Arena di Verona.

Maestrul Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai cunoscuți artiști români din toate timpurile se află pe lista invitaților speciali a acestui spectacol. Maestrul Zamfir a colaborat cu Ennio Moricone la realizarea coloanei sonore a uneia dintre cele mai celebre producții din istoria filmului, „Once Upon a Time în America” (1984), regizat de Sergio Leone. Piesa „Deborah’s Theme” interpretată de Gheorghe Zamfir la nai, se numără printre cele mai frumoase și emoționante compoziții ale lui Morricone.

Despre colaborarea cu Ennio Moricone, Gheorghe Zamfir povestește în cartea sa autobiografică, „Binecuvântare și blestem” – „1987. Roma mă solicită prin Ennio Morricone și Sergio Leone pentru a înregistra tema principală la filmul care avea să facă turul lumii, ca o capodoperă a cinematografiei: „Once upon a time in America”. Experiența a fost unică, participarea naiului în desfășurarea acțiunii fiind majoră.”

Pe scenă, alături de maestrul Zamfir, invitat special la concertul de la Sala Palatului, va urca și Daniel Jinga, unul dintre cei mai buni dirijori români, și Cezar Cazanoi, unul dintre cei mai apreciați artiști din Republica Moldova, apropiați colaboratori ai marelui nostru muzician.

Orchestra Simfonică București, prima orchestră privată din România, fondată în 2006 va acompania acest regal muzical. Orechestra reunește în componența sa unii dintre cei mai valoroși artiști instrumentiști.

Ennio Morricone, un nume care strălucește în lumea muzicii de film, a fost un compozitor italian de geniu, cunoscut pentru coloanele sonore memorabile pe care le-a creat pentru sute de filme. Născut pe 10 noiembrie 1928 la Roma, Italia, Morricone a devenit un maestru în arta de a transforma imagini cinematografice în experiențe sonore uluitoare.

În cariera sa de peste 66 de ani, Morricone a colaborat cu regizori de talie mondială precum Sergio Leone, Quentin Tarantino, Brian De Palma, și Terrence Malick. Aceste colaborări au adus la viață unele dintre cele mai cunoscute și iubite filme ale cinematografiei mondiale.

Ennio Morricone a câștigat de-a lungul carierei sale nenumărate premii internaționale și 2 premii Oscar pentru „Cea mai bună coloană sonoră” a filmului „The Hateful Eight” (2016) și un premiu Oscar pentru întreaga sa carieră în 2007.

Concertul “Morricone Story” ce va avea avanpremiera pe 29 noiembrie, ora 19:00 la Sala Palatului din București, va beneficia în 2024 de un turneu mondial. Bilete la casa de bilete a Sălii Palatului și online pe: iabilet.ro, ticketnet.ro, eventim.ro și entertix.ro.

Posted in Evenimente

octombrie 22nd, 2023 by nemesu

Poveștile de dragoste, odată pecetluite prin unirea a două inimi, se încoronează prin unul dintre cele mai semnificative evenimente din viața unui cuplu: nunta. LadiesBoutique.ro, un renumit site de știri și sursă de inspirație pentru femeile ce aspiră la eleganță și rafinament, vă deschide porțile spre crearea unui eveniment de neuitat, sub umbrela unui ghid rafinat și sofisticat de organizare a nuntii.

Nu este nicio îndoială că o nuntă încântătoare este una organizată cu atenție la fiecare detaliu, reflectând personalitatea și stilul cuplului. LadiesBoutique.ro, nu doar că vă oferă știri actuale și sfaturi în materie de fashion și lifestyle, dar devine acum și ghidul dvs. de încredere în periplul către ziua cea mare.

Organizarea unui astfel de eveniment poate fi percepută ca o adevărată provocare, însă, cu sprijinul și inspirația potrivită, fiecare etapă poate deveni o plăcere. De la alegerea rochiei, la stabilirea meniului și până la crearea unui decor de basm, fiecare element trebuie gândit astfel încât să corespundă viziunii dvs.

Găsiți Inspiratia Perfectă

Alegerea rochiei de mireasă poate fi o călătorie emoțională și, în același timp, extenuantă. Pe LadiesBoutique.ro, viitoarele mirese vor găsi o varietate de articole dedicate celor mai recente tendințe în moda nupțială, precum și sfaturi privind alegerea rochiei perfecte conform siluetei și personalității lor. Și nu este doar despre mirese. Chiar și domnișoarele de onoare, nașii și toți invitații pot găsi sugestii pentru ținute impecabile în paginile noastre.

Armonia Detaliilor

LadiesBoutique.ro știe cât de esențiale sunt detaliile în crearea unei nunti armonioase. Site-ul oferă o selecție de articole, studii de caz și sfaturi de la experți pentru a vă asigura că fiecare aspect al zilei dvs. este la fel de memorabil și impresionant ca și voi.

De la Vis la Realitate

Fiecare cuplu are un vis, o viziune unică asupra zilei în care cele două inimi devin una. LadiesBoutique.ro urmărește să vă transforme visul în realitate, oferindu-vă nu doar idei, ci și resurse, contacte și sugestii care să vă ghideze pas cu pas.

O Nuntă Sustenabilă

Într-o lume în care sustenabilitatea devine o preocupare centrală, de ce să nu organizăm evenimente cu respect față de mediul înconjurător? Descoperiți pe LadiesBoutique.ro sfaturi despre cum să realizați o nuntă eco-friendly, fără a compromite stilul și eleganța.

Conectați-vă cu Experții

Și pentru că știm că planificarea poate fi copleșitoare, platforma noastră vă pune la dispoziție conexiuni cu experți din industrie, de la organizatori de evenimente, la florari, fotografi și multe altele, pentru a vă ajuta să navigați cu încredere prin acest proces.

Despre LadiesBoutique.ro

LadiesBoutique.ro nu este doar un site de știri, ci și un prieten de nădejde, un consultant de stil și un mentor în călătoria dvs. spre una dintre cele mai frumoase zile din viață. Cu un conținut divers și mereu actualizat, platforma se dedică femeilor moderne, elegante și informate, care doresc să-și trăiască viața la maxim și să-și împlinească visele cu grație și rafinament.

Organizează-ți nunta cu stil alături de LadiesBoutique.ro și transformă fiecare moment într-o amintire prețioasă!

Posted in Evenimente

octombrie 13th, 2023 by Ovidiu

De la ciocolată artizanală, băuturi fine, viniluri și muzică și până la articole vestimentare de designer, bijuterii de lux, cosmetice din cacao și cadouri inedite, evenimentul “Tandrețuri și finețuri” va fi gazda perfectă pentru un weekend de răsfăț. 

În deschiderea evenimentului, prezentarea expozanților va fi una inedită și spectaculoasă – o prezentare de modă din produsele expuse, alese atent de Georgia Vladu și Livia Gheorghe, stiliști personali cu o experiență de peste 15 ani în domeniu. 

Duminică, Corina Ifrim Drăgulinescu, fondatoarea Corinne Chocolat, va susține în cadrul evenimentului un atelier de pictură în ciocolată pentru cei mici. 

Bijuterii handmade și de lux 

30% dintre expozanți vor aduce la “Tandrețuri și finețuri” colecții de bijuterii unicat, lucrate manual, cu diamante, perle, cristale și numeroase alte pietre prețioase și semiprețioase. 

Galeriile Voicu – școala de bijuterie contemporană din București – în frunte cu Gabriela Secărea, una dintre cele mai mari iubitoare de bijuterii din țară, își vor prezenta atât produsele, cât și cursurile inedite pe care aceștia le susțin atât pentru începători, cât și pentru profesioniști.

Printre designerii de bijuterie contemporană premiați la nivel național și internațional care își vor expune produsele unice în cadrul târgului se numără Alexandru Oancea, Monica Stănescu (Most Precious), Alexandra Ionescu (Bijoux Therapy), Anca Popescu (Gem Spirit) și Adelina Rață (HAIArt).

Pentru iubitorii de chihlimbar, DARCHI oferă o colecție completă de bijuterii și obiecte din chihlimbar baltic – de la inele, cercei și brățări la lingurițe din argint, butoni și obiecte de decor. 

Materialele naturale în accesorii și vestimentație 

Adelina Rață a descoprit în urmă cu 9 ani o pasiune inedită – accesoriile din piele naturală. A pornit de la câteva comenzi de la colegii de birou și a ajuns să construiască un brand plin de personalitate, în care creativitatea ei este nemărginită. HAIArt va completă tabloul accesoriilor la Tandrețuri și finețuri cu o colecție de cercei și coliere din piele naturală colorate, personalizabile și pline de personalitate. 

Iuliana Robescu a creat un brand de fete de pernă 100% din mătase naturală și iubește rafinamentul și simplitatea atât în viață, cât și în stilurile vestimentare pe care le creează. În plus față de produsele pe care le vinde deja, ea va aduce la “Tandrețuri și finețuri” noua ei colecție de accesorii din mătase naturală în combinații inedite cu dantelă sau perle. 

Printre designerii vestimentari prezenți la târgul de răsfăț se numără Gia Concept Store, Frida19, Snob și Liv’s Shoes.  

Desertul – răsfățul suprem 

O parte dintre expozanți se vor ocupa de simțul gustului, printre care se numără Chef Ștefan Niță, fondatorul RA.I, cu cele mai rafinate produse vegane fără gluten, zahăr sau lactoză și Vera Maxim, creatoarea de artă din ciocolată ce va veni cu praline, tablete și statui din ciocolată. 

Primul ciocolatier cu propria rețetă de ciocolată din estul Europei, Marinel Bejan, fondatorul Ciocolateriei Damarin din Craiova, este unul dintre cei mai pasionați ciocolatieri din țară, având o panoplie impresionantă de premii pentru creațiile sale – Tortul Anului la concursul GastroPan, în 2021, se numește “Leurda” si conține o combinație de arome naturale fascinantă: de la cătină, malin, aronia, pere și piersici coapte până la semințe de in, dovleac, nuci și alune de pădure.

Chef Andrea di Russo aduce în România savoarea și tradiția italiană prin cannoli autentic, preparat după rete de la mama și bunica lui și reinventate cu originalitate la “Cannoleria”.

Chef Alex a studiat mulți ani bucătăria internațională și l-a pasionat adaptarea deserturilor la gusturile românilor, având un portofoliu impresionant pe care îl puteți găși la Cofetăria Alex din București. Este unul dintre premiații la nivel internațional în domeniul deșerturilor și va veni la “Tandrețuri și finețuri” cu cele mai iubite produse printre care se numără nucile, “sărutul maicii” și cornulețele. 

Muzica pe vinil, din nou în centrul atenției

Ciprian Tufan este un iubitor de muzică înnăscut și deține unul dintre cele mai mari magazine de viniluri din țară. Music On este brandul pe care acesta l-a construit se va ocupă de ambientul evenimentului, dar va aduce și o parte din colecția să de viniluri, CD-uri și articole vestimentare originale sau personalizate cu cei mai iubiți arti și trupe de muzică din toate timpurile. 

“Tandrețuri și finețuri” se va desfășura între 14 și 15 octombrie, la Casă Ghica din centrul vechi al Bucureștiului, între orele 10:00 și 20:00 (sâmbătă) și 10:00-18:00 (duminică). 

Posted in Evenimente