Category: Imobiliare

decembrie 22nd, 2023 by Ovidiu

Acum când tehnologia ne este parte din viața, ne modelează experiențele și aproape că nu mai reușim fără aceasta, inclusiv în domeniul imobiliar se întâmplă lucruri la care poate nu te-ai fi gândit. De ce? Pentru că și aici lumea avansează și este timpul să ne folosim de toate lucrurile care ne pot face viața mai ușoară și ne pot ajuta să câștigăm timp cu cei dragi. 

În acest sens agenția TABOO Imobiliare, lider în sectorul imobiliar din Sibiu, își reafirmă angajamentul de a fi mereu cu un pas înainte pentru ca cei care își doresc să se așeze la casa lor să aibă parte de această bucurie mai rapid,  lansând o aplicație mobilă revoluționară pentru iOS, Android și Harmony. 

Astăzi, într-o perioadă în care accesibilitatea și eficiența sunt mai valoroase ca niciodată, TABOO Imobiliare face un pas uriaș spre viitor și lansează aplicația Imobiliară TABOO, care vine cu opțiuni și beneficii uimitoare pentru utilizatori. 

Aplicația TABOO nu  doar o aplicație, ci un portal către visul tău imobiliar împlinit mult mai rapid

Entuziasmul de a te muta în propria ta locuință este unul care vine cu nerăbdarea de a crea momente pline de frumos alături de cei pe care îi iubești, nu-i așa? Acum căutările tale în materie de imobiliare Sibiu pot fi mult mai ușoare și poți ajunge foarte repede la proprietatea visurilor tale prin intermediul acestei aplicații uimitoare. 

Imaginează-ți o aplicație în care căutarea proprietății ideale din cele sute disponibile este la o distanță de câteva atingeri de ecran. 

Asta îți propune TABOO.ro prin aplicația sa inovatoare. Gândită pentru a răspunde nevoilor specifice fiecărui utilizator, aplicația oferă funcționalități precum:

 • Căutare avansată. Un filtru personalizabil care îți permite să găsești exact ceea ce cauți, fie că este vorba de un apartament cozy în centrul orașului, o garsonieră sau o vilă liniștită la marginea orașului.
 • Hartă Interactivă. Vizualizează exact unde se află proprietățile de interes pentru tine, pe o hartă detaliată ca să îți faci o idee cât mai precisă despre noua ta locuință.
 • Informații detaliate despre proprietăți. Fiecare proprietate vine cu o descriere exhaustivă, imagini de înaltă calitate și date relevante despre zonă.
 • Contact direct din aplicație. Programarea vizionărilor sau solicitarea informațiilor suplimentare nu a fost niciodată mai ușoară.
 • Calculatoare financiare. Planifică-ți bugetul cu unelte integrate pentru calculul tuturor costurilor asociate achiziției pe care urmează să o faci. 
 • Recenzii și Evaluări. Descoperă experiențele altor utilizatori și contribuie la comunitate cu propriile tale impresii.

Așadar această aplicație nu este doar un instrument, ci un partener de încredere în călătoria ta imobiliară.

Și ce face ca aplicația TABOO.ro să fie unică nu este doar spectrul larg de funcționalități, ci și modul în care acestea sunt integrate pentru a crea o experiență de utilizare intuitivă și plăcută. Fiecare detaliu a fost gândit pentru a-ți ușura căutarea și pentru a transforma procesul, adesea anevoios, de găsire a unei proprietăți, într-o aventură plăcută și eficientă.

Ai întrebări sau neclarități? Aplicația TABOO.ro vine cu un suport clienți prietenos și competent, gata să te ajute cu orice problemă. Comunicarea este cheia, iar noi suntem aici să ascultăm și să oferim soluții.

TABOO nu  este doar o aplicație, ci va deveni în curând un ghid complet în lumea imobiliară

TABOO.ro nu se oprește aici. Viziunea lor  este de a transforma aplicația într-un adevărat ghid în lumea imobiliară. Ei își doresc nu doar unelte pentru găsirea proprietății perfecte, ci să ofere și resurse educaționale, sfaturi de la experți și insight-uri valoroase despre piața imobiliară.

Descarcă acum aplicația TABOO și descoperă proprietatea visurilor tale

Acum este momentul să iei parte la revoluția imobiliară. Descarcă aplicația TABOO de pe App Store, Google Play sau Huawei Store  și începe călătoria spre descoperirea locuinței ideale. 

Cu aplicația TABOO  fiecare pas pe care îl faci în lumea imobiliară este sigur, informat și plăcut. Nu este doar o aplicație, este o promisiune a unui viitor mai bun în domeniul imobiliar pe care meriți să o experimentezi.

Posted in Imobiliare

birouri de inchiriat bucuresti
decembrie 4th, 2023 by nemesu

In 2024, livrarile de cladiri de birouri de inchiriat in Bucuresti vor fi limitate din cauza faptului ca majoritatea proiectelor au amanat inceperea lucrarilor de constructie cu 12-18 luni. Din cauza acestui fapt, pe piata imobiliara va creste presiunea pe spatiile noi. Spre exemplu, in al treilea trimestru din 2023, singura cladire de birouri finalizata a fost Cladirea B din cadrul business park-ului U Center, cu o suprafata de 32.500 mp.

Potrivit agentiei imobiliare Esop Consulting, zonele de nord-vest si central-vestica isi mentin avantajul prin dezvoltarea a doua proiecte de cladiri de inchiriat in Bucuresti care au stabilit ca termen de finalizare sfarsitul lui 2024 – inceputul anului 2025.

birouri de inchiriat bucuresti
birouri de inchiriat bucuresti

Cladiri de birouri de inchiriat in Bucuresti care urmeaza a fi finalizate in 2024 – 2025:

AFI Loft

Proiectul AFI Loft va fi integrat mall-ului AFI Palace Cotroceni si va aduce pe piata de birouri de inchiriat din Bucuresti o suprafata de 15.500 mp. Acest proiect va oferi o solutie moderna si atractiva pe piata de spatii de birouri din zona.

Birourile vor fi dispuse pe doua etaje deasupra mall-ului si vor beneficia de acces direct din bulevardul Timisoara. Lucrarile de constructie au fost deja demarate, iar partea de structura, deja finalizata.

In ciuda faptului ca suprafata pe etaj este deosebit de generoasa (circa 8.000 mp), spatiul a fost gandit in asa masura incat sa ofere acces facil la lumina naturala. In plus, viitorii chiriasi vor beneficia de posibilitatea unei compartimentari functionale.

Un alt atu al acestor spatii de birouri de inchiriat in Bucuresti il reprezinta comoditatea oferita de amplasarea centrala si anume faptul ca dispun de o conexiune excelenta cu mijloacele de transport in comun, dar si de toate facilitatile oferite de mall:

 • 2.700 de locuri de parcare;
 • cea mai mare zona de agrement dintr-un shopping center din Romania;
 • 20 de sali de cinema;
 • patinoar;
 • roller-coaster interior;
 • hypermarket;
 • magazine;
 • restaurante;
 • cafenele etc.

Viitorii chiriasi ai acestor spatii de birouri de inchiriat in Bucuresti vor beneficia si de AFI Club Card, un card de fidelitate adresat exclusiv angajatilor companiilor chiriase din cladirile AFI. Aceste carduri ofera detinatorilor discount-uri de 10 – 30 % la zona de food-court si servicii din mall.

Arghezi 4 Office Building

Arghezi 4 este o cladire de birouri de inchiriat in Bucuresti de tip boutique, situata la cativa pasi distanta de Piata Universitatii. Aceasta aduce pe piata, in 2024, o suprafata de 7.500 mp de spatii de birouri clasa A si 1.064 mp de spatii verzi si terase. Suprafetele pe etaj sunt de 1.300 mp, fiind distribuite pe module cu suprafete minime de 460 mp.

Imobilul a fost complet pre-inchiriat din anul precedent, existand in momentul de fata doar suprafete disponibile la sub-inchiriere, intre 480-1.280 mp.

Arghezi 4 Office Building va avea o vizibilitate deosebita datorita pozitionarii sale la intersectia a doua strazi, dar si datorita arhitecturii deosebite, ce imbina elemente moderne si clasice. Beneficiaza de o conectivitate deosebita la miloacele de transport in comun, statia de metrou Universitatii fiind amplasata la doar 3 minute de mers pe jos. De asemenea, este localizata in inima orasului, la o distanta de 5 – 10 minute de Teatrul National si Centrul Vechi al Capitalei.

In contextul unor livrari reduse de spatii noi, vor fi deosebit de importante spatiile ramase disponibile in imobilele livrate in 2023, in proiecte ample si bine pozitionate, precum Equilibrium 2, One Cotroceni Park sau U Center, asta pentru a mentiona doar cateva dintre cele mai extinse proiecte intrate pe piata.

Posted in Imobiliare Tagged with:

octombrie 29th, 2023 by nemesu

Orașele s-au transformat în cele mai vibrante, complexe și multifuncționale ecosisteme umane. În aceste centre ale agitației, stilului de viață, culturii și inovației, căutăm să ne creăm propriul drum, să ne dezvoltăm afacerile, să creăm amintiri și să ne trăim viața într-un mod cât mai plin. În acest context, reușește să se distingă Radioslatina.ro, un portal de știri care ne deschide ferestre largi către pulsul vieții urbane, fiind axat pe devoalarea esenței „vieții la oraș”.

În contextul în care urbanizarea a căpătat o amploare impresionantă în ultimele decenii, toate cele care se întâmplă în spațiul urban sunt acum sub lupa colectivă. Orașele sunt locuri unde poveștile se împletesc și creează tapestria bogată a existenței umane, iar Radioslatina.ro devine povestitorul acestui dinamic balet urban, explorând fiecare colț și fisură a cotidianului.

Centrul de știri online, Radioslatina.ro, se dedică aducerii la lumină a informațiilor autentice, a știrilor de ultimă oră și a evenimentelor care modelează viața urbană. Fie că este vorba de evoluții în politica locală, de momente culturale de neuitat, de drame umane sau de succese inspiraționale, platforma se asigură că fiecare părticică din spiritul urban este dezvăluit și apreciat.

Radioslatina.ro nu se limitează doar la a fi un simplu difuzor de știri, ci devine un participant activ în comunitatea urbană. Acesta se implice, discută și investighează problema spațiului urban într-o manieră inovativă și captivantă, punându-și amprenta pe modul în care informația este percepută și consumată de către cititori.

Spre deosebire de alte surse media, Radioslatina.ro asigură un echilibru între știrile naționale și cele locale, între dramele umane și realizările excepționale, între provocările pe care le întâmpină cetățenii orașului și soluțiile creative pe care le aduc la masa discuțiilor. În acest mod, se creează un ecosistem informațional care echilibrează perfect diversitatea și realitatea vieții la oraș.

În orașele de azi, înfruntăm o serie de provocări unice și oportunități captivante. Aspecte precum gentrificarea, schimbările climatice, diversitatea culturală, inovația în tehnologie și evoluțiile sociale sunt teme des explorate de platforma de știri. Prin abordarea unui amestec sănătos de jurnalism tradițional și storytelling modern, Radioslatina.ro furnizează un conținut care nu doar informează, dar și inspiră, mobilizează și conectează comunitatea.

Cu o misiune de a conecta comunitățile și de a construi punți între diferite segmente ale societății, Radioslatina.ro transcende rolul tradițional al mass-media și urmărește să fie o voce a poporului. În aceste vremuri în care nevoia de informare autentică și de calitate este mai acută ca niciodată, platforma reprezintă o resursă vitală pentru toți cei care doresc să rămână conectați la realitățile și provocările zilelor noastre.

Vă invităm să deveniți parte a acestui fascinant călător prin labirintul vieții urbane, explorând, descoperind și contribuind la narațiunea orașului dvs. alături de Radioslatina.ro – vocea orașului în era digitală.

Pentru mai multe informații, vizitați www.radioslatina.ro.

Posted in Imobiliare

octombrie 13th, 2023 by Gabriel

Localizat la câțiva metri de zona cluburilor din stațiunea Mamaia, AXXIS Nova Resort&SPA vrea să pună România pe harta destinațiilor de lux la nivel european și să devină un punct de referință atât în real estate, cât și în industria hotelieră din țara noastră. Gândit pentru a rămâne deschis pe tot parcursul anului, proiectul va pune la dispoziția oaspeților și proprietarilor din complex cele mai multe facilități pe care le poate oferi un astfel de proiect. Vorbim despre o plajă de peste 20.000 metri pătrați, administrată privat, peste 15.000 de metri pătrați de spații verzi, amenajate sub formă de grădini și zone de relaxare, un centru SPA premium, magazine de lux, restaurante, cafenele, terenuri de volei și de fotbal, sală de fitness, o zonă de agrement pentru sporturi nautice și spații de joacă pentru copii, iar lista facilităților nu se oprește aici! Astfel, conceptul integrat AXXIS Nova merge și mai departe atunci când vine vorba de confort. Clienții vor avea la dispoziție și o spălătorie auto, un punct medical, o curățătorie de haine și servicii Easy Box.

În ce stadiu se află acum proiectul și când ne vom putea caza la AXXIS Nova Resort & SPA, cel mai exclusivist proiect imobiliar depe litoralul românesc?

– Vom finaliza în curând lucrările de construcție la blocul Madrid, primul din cele șase blocuri rezidenţiale din cadrul complexului nostru imobiliar integrat. Acesta este proiectat să cuprindă un total de 252 de unități locative – studiouri, dar și apartamente cu 2, 3 camere. Toți cei dornici să savureze o experiență plăcută la malul mării ne pot vizita încă din vara anului 2024.

De ce facilități se vor bucura cei care vor cumpăra sau se vor caza la AXXIS?

– Clienții AXXIS Nova Resort & SPA vor beneficia de o gamă largă de servicii și facilități exclusiviste, precum plaja privată de peste 20.000 metri pătrați (aflată în faza pilot de acreditate Blue Flag), de cei peste 15.000 de metri pătrați de spații verzi (incluzând grădina cu cireși japonezi, grădinile suspendate sau grădina franceză), precum și centrul SPA și Cazinou. Paleta serviciilor și facilităților din AXXIS Nova Resort & SPA este completată de terenuri de volei, de fotbal, sală de fitness, zonă de agrement pentru sporturi nautice, spații de joacă pentru copii, hotel pentru animale, magazine high-end, restaurante à la carte și cafenele de lux.

Știm că de curând ați participat la cea mai recentă ediție a Târgului Național Imobiliar și a Salonului Imobiliar București. Care este feedback-ul din partea potențialilor clienți atunci când intrați în contact direct cu ei? Ați reușit să transformați simplii vizitatori ai unui târg în clienți AXXIS?

– Feedback-ul pe care îl primim de la potențialii clienți la fiecare eveniment de agest gen este extrem de pozitiv. Oamenii sunt impresionați de calitatea proiectului și de atenția noastră la detalii. Am avut succes în transformarea unor vizitatori în clienți AXXIS Nova Resort & SPA, deoarece oferim mai mult decât locuinţe, oferim și experienţe extraordinare şi un stil de viaţă deosebit. Credem în valoarea pe care o aducem comunității noastre și suntem mândri să vedem că aceasta este recunoscută.

De altfel, tot recent, ați împlinit 2 ani de la lansarea complexului. Cum au fost acești doi ani și care au fost dificultățile pe care l-ați întâmpinat? Pandemia, războiul, criza energetică și scumpirea materialelor de construcții nu v-au ținut pe loc din a construi?

– Acești doi ani au fost o provocare, dar și o oportunitate de creștere pentru noi, pentru ca au marcat vânzări semnificative de apartamente în primul imobil din cadrul complexului nostru, blocul Madrid. Am reușit să facem față dificultăților, inclusiv pandemiei, războiului și problemelor legate de aprovizionarea cu materiale de construcție. Ne-am adaptat și am continuat să construim cu pasiune, ceea ce a fost remarcat și recompensat de către clienții AXXIS Nova. 

Cum a evoluat piața de real estate de la malul mării și cu ce vine în plus AXXIS față de competitori?

– Piața imobiliară de la malul mării a cunoscut o creștere semnificativă, dar AXXIS Nova Resort & SPA se distinge prin calitatea și diversitatea ofertei. Avem o abordare unică în ceea ce privește dezvoltarea, punând accent pe durabilitate și estetică. Cu facilitățile noastre exclusiviste, atenția la detalii și nu în ultimul rând prin poziționarea noastră optimă în Mamaia Nord, suntem convinși că aducem ceva unic pe piața imobiliară de la malul Mării Negre şi din România.

Pentru mai multe detalii, accesează axxisnova.ro

Posted in Imobiliare

iulie 21st, 2023 by nemesu

Achizitia unei locuinte reprezinta un pas foarte important, date fiind implicatiile financiare si faptul ca locuinta urmeaza sa reprezinte un element esential in viata. Procesul poate fi plin de provocari pe care sa le rezolvi. Una dintre provocari este aceea de a sti ce sa cauti la noul tau imobil. Iata principalele facilitati pe care ar trebui sa le cauti atunci cand iti alegi o noua locuinta.

Locatie convenabila si accesibilitate


Primul aspect pe care ar trebui sa-l iei in considerare este locatia locuintei. O locatie convenabila poate face o mare diferenta in viata ta de zi cu zi. Asigura-te ca locuinta este situata intr-o zona care iti ofera acces facil la servicii, magazine, scoli, parcuri si alte facilitati esentiale pentru tine si familia ta.

Verifica daca zona este bine conectata la reteaua de transport public, astfel incat sa poti calatori usor catre orice destinatie din oras fara prea mult efort. De asemenea, accesibilitatea la cai importante de comunicatie si autostrazi poate fi un factor important, mai ales daca calatoresti frecvent sau ai nevoie sa ajungi rapid in alte zone ale tarii.

Siguranta si securitatea


Fara doar si poate iti doresti liniste si nu iti doresti griji inutile. Siguranta locuintei si a cartierului in care se afla reprezinta o alta prioritate. Asigura-te ca zona este cunoscuta pentru nivelul sau scazut de infractionalitate si ca proprietatea beneficiaza de masuri de securitate adecvate, cum ar fi sisteme de supraveghere, garduri de protectie sau portari.

Un aspect important poate fi reprezentat de iluminatul stradal adecvat, care contribuie la sporirea sigurantei in timpul noptii.

Dotari si facilitati in cadrul complexului rezidential


In timp ce iti cauti locuinta perfecta, asigura-te ca analizezi cu atentie dotarile si facilitatile oferite de complexul rezidential in care este amplasata. Multe ansambluri imobiliare moderne (cum este si Metalurgiei Park Residence) ofera o gama variata de facilitati care pot imbunatati calitatea vietii locatarilor.

 • Piscina si spa. O piscina in cadrul complexului poate fi un mod excelent de a te relaxa si de a te bucura de timpul liber in zilele calduroase de vara. Spa-ul poate aduce si el beneficii pentru sanatate si relaxare.
 • Sali de fitness si spatii recreative. O sala de fitness bine echipata te poate motiva sa iti mentii un stil de viata activ si sanatos. De asemenea, zonele de recreere si spatiile verzi pot oferi o oaza de liniste si relaxare in mijlocul agitatiei urbane.
 • Locuri de joaca pentru copii. Daca ai copii sau intentionezi sa ii ai in viitor, asigura-te ca complexul rezidential ofera locuri de joaca sigure si echipate corespunzator pentru cei mici.
 • Spatii de depozitare. Un spatiu de depozitare suplimentar (cum ar fi o boxa la subsolul blocului de locuinte) in cadrul complexului poate fi foarte util pentru a-ti pastra ordine in locuinta si a evita supraaglomerarea spatiului.

Eficienta energetica si sustenabilitatea

Eeficienta energetica si sustenabilitatea sunt aspecte tot mai importante in alegerea unei locuinte. Cauta locuinte care sunt construite si echipate cu tehnologii moderne pentru a reduce consumul de energie si a minimiza impactul asupra mediului.

De exemplu, panourile solare, sistemul de izolare termica si echipamentele eficiente energetic pot contribui semnificativ la reducerea facturilor lunare si la protejarea mediului inconjurator. P langa beneficiile personale, investitia intr-o locuinta sustenabila poate avea si un impact pozitiv asupra comunitatii si a mediului in general.

Vecinatatea si comunitatea


Vecinatatea si comunitatea in care se afla locuinta pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii tale. Asigura-te ca zona in care iti doresti sa te stabilesti are un mediu prietenos si ca este potrivita pentru nevoile tale si ale familiei tale.

Intereseaza-te despre evenimentele si activitatile comunitatii locale, precum si despre istoricul zonei. O comunitate activa si implicata poate crea un mediu placut si ofera oportunitati de socializare si dezvoltare personala.

Alegerea unei locuinte noi este o decizie importanta si trebuie sa fie bine gandita. Facilitatile oferite de locuinta si de complexul rezidential in care se afla pot influenta in mod semnificativ calitatea vietii tale si a familiei tale.

Posted in Imobiliare

mai 23rd, 2023 by nemesu

SudRezidential anunta lansarea Fazei a II-a a proiectului The Grand Kristal Residence City, pe 1 iunie 2023. Acesta va fi primul proiect rezidential din Bucuresti construit pe baza conceptului modern „Orasul de 15 minute”.

Acest concept implica o planificare urbana atenta care sa le permita locuitorilor accesul la toate necesitatile zilnice in maxim 15 minute, fie pe jos, fie cu bicicleta. Avantajele orasului de 15 minute pentru locuitori sunt considerabile:

 • economisirea timpului;
 • reducerea dependentei de autovehicule;
 • promovarea unui stil de viata sanatos;
 • crearea unei comunitati confortabile si prietenoase.
 1. Despre Grand Kristal City Residence

Faza a II-a a proiectului, care va fi desfasurata pe un teren de inca 10 hectare, va include 12 blocuri mixte (de la P+5 pana la P+11) cu distante de aproximativ 40 de metri intre ele. Vor exista 1400 de unitati de cazare si 1700 de locuri de parcare.

Cele 12 blocuri vor include garsoniere simple si duble, apartamente cu doua camere, apartamente cu trei camere cu balcon de tip terasa si apartamente cu patru camere. Toate aceste unitati sunt generoase ca spatiu si bine compartimentate, cu sase unitati locative pe fiecare etaj, beneficiind de holuri ample si spatii generoase.

La fel ca si in prima faza, proiectul va pastra un echilibru intre spatiile construite si cele naturale, cu 30% din suprafata dedicata spatiilor verzi, cuprinzand patru parcuri mari si patru locuri de joaca. De asemenea, vor fi incluse cai rapide de acces, zone comerciale dedicate, spatii de birouri, panouri fotovoltaice si statii de incarcare pentru masini electrice.

 1. Multiple facilitati in cartier sau in imediata apropiere

Noi facilitati includ o zona comerciala de 16.000 de metri patrati, magazine de proximitate, o gradinita, o scoala cu program prelungit si o sala de fitness. Proiectul se afla la cateva minute de Parcul Tudor Arghezi, primul parc public de mare anvergura construit dupa 1989, si este strategic pozitionat la intersectia a doua bulevarde mari, fiind bine conectat cu toate facilitatile orasului.

In ceea ce priveste durabilitatea si respectul pentru mediu, The Grand Kristal City Residence este un proiect verde, certificat RoGBC.

Panourile fotovoltaice si statiile de incarcare electrica sunt dovezi clare ale angajamentului pe care si l-a luat dezvoltatorul fata de utilizarea responsabila a resurselor.

Viziunea proiectului The Grand Kristal City Residence – Faza a II-a este aceea de a crea un mediu de viata care sa fie nu doar convenabil si confortabil, dar si sustenabil si prietenos cu mediul. Prin integrarea conceptului de „Oras de 15 minute”, se aduce o schimbare semnificativa in viata locuitorilor, oferindu-le acces facil la toate facilitatile esentiale, incurajand un stil de viata activ si sanatos si promovand comunitatea si interactiunea sociala.

The Grand Kristal City Residence – Faza a II-a va reprezenta un nou capitol in evolutia urbana a Bucurestiului, un model de dezvoltare durabila si responsabila pentru viitor. Desi este un proiect middle market, acesta va beneficia de finisaje high end si va fi, cu siguranta, un punct de atractie in zona de sud a Capitalei.

Echipa Sudrezidential.ro

Posted in Imobiliare

martie 1st, 2023 by Ovidiu

Emax Real Estate, prima companie din România care a oferit deschidere spre piața din Dubai, este prima care lansează și oportunitatea de a investi în Miami. Andreea Popa, CEO, a încheiat parteneriate strategice, de reprezentare exclusivă, cu doi dezvoltatori gigant din SUA.

Emax Real Estate, prima companie care a implementat pe piața românească ideea investițiilor imobiliare în Dubai, aduce o nouă premieră, propunând românilor – dar și locuitorilor altor țări europene – achiziția de proprietăți în Statele Unite ale Americii. Astfel, Andreea Popa, fondator și CEO Emax, a încheiat recent parteneriate strategice cu doi dezvoltatori imobiliari gigant de pe piața americană, prin care a obținut dreptul de reprezentare exclusivă pentru o serie de ansambluri rezidențiale premium și de lux din Florida și Miami. Cei doi parteneri sunt, pe de o parte, Skyline Equities Realty și Skyline Realty International, companii-surori, cu un portofoliu de peste 30.000 de imobile rezidențiale finalizate și vândute în diverse subpiețe din SUA, respectiv Fortune International, companie dezvoltatoare și de brokeraj imobiliar cu o vechime de aproape 40 de ani, cu activitate concentrată în sudul Floridei. 

„Luna aceasta am avut onoarea unei întrevederi cu Evangeline Gouletas, fondator și CEO al Skyline Equities Realty, respectiv Skyline Realty International – o femeie de afaceri respectată, considerată o adevărată legendă a real estate-ului american datorită experienței de peste cinci decenii în construcții și imobiliare. Sunt încântată să spun că am ajuns la un acord de business mutual avantajos, astfel încât Emax Real Estate oferă de acum în exclusivitate românilor posibilitatea de a face achiziții în proiectele dezvoltate de Skyline în zona Florida-Miami. De asemenea, am semnat recent un acord de colaborare și cu Fortune International, un alt colos al dezvoltărilor imobiliare din SUA, în portofoliul căruia se regăsesc o serie de ansambluri rezidențiale high-end, printre care The Ritz-Carlton Residences, Bentley Residences, Saint Regis Residences Miami, Cipriani Residences, Bacarat Residences, Monaco Yacht Club &Residences sau Missoni Baia.”

Andreea Popa, Founder & CEO Emax Real Estate

În momentul de față, Emax Real Estate are deja un birou de vânzări operațional în Miami, reprezentanții companiei fiind astfel pregătiți să ofere asistența necesară potențialilor cumpărători (din România, dar nu numai), în orice etapă a procesului de tranzacționare, inclusiv în elaborarea documentației aferente. De menționat este că proprietățile achiziționate aici nu pot fi supuse procedurilor de executare silită din altă țară, iar cumpărătorii vor avea posibilitatea de a obține rezidență în SUA, Florida fiind statul american cu cele mai multe facilități fiscale oferite proprietarilor de imobile. După modelul aplicat deja cu succes pe piața din Dubai, sucursala locală a companiei va furniza și servicii de property management celor interesați de valorificarea investiției prin închiriere.

„După aproximativ trei ani în care am oferit românilor șansa de a cumpăra, în scop investițional, proprietăți rezidențiale premium și de lux în Emiratele Arabe Unite, respectiv Dubai, intrarea pe piața din Florida și Miami, o premieră pentru România, reprezintă trecerea noastră, detașată, la următorul nivel. Știm că activele imobiliare continuă să prezinte un interes ridicat pentru români, cu atât mai mult în actualul context economic, iar posibilitatea de a face achiziții în SUA, țară mai puțin expusă amenințării directe a războiului ruso-ucrainean, ni se pare una extrem de atractivă. Asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o piață imobiliară solidă, cu tradiție, iar Florida – și, mai specific, Miami – reprezintă una dintre cele mai populare destinații de vacanță de pe continentul american.”

Andreea Popa, Founder & CEO Emax Real Estate

Prețurile proprietăților din Miami disponibile spre achiziție exclusiv prin intermediul Emax Real Estate sunt comparabile cu cele ale unor imobile rezidențiale de lux de pe piața autohtonă, fiind astfel accesibile acestei categorii de cumpărători. Spre exemplu, în Cipriani Residences, proiect amplasat în reputatul cartier Brickell, prețurile pornesc de la 1,1 milioane de dolari (pentru un apartament cu un singur dormitor și o suprafață de circa 81,6 metri pătrați). Formată din aproape 400 de unități locative high-end, clădirea de tip turn este prevăzută cu facilități ultramoderne, oferă vedere directă la Oceanul Atlantic și are ca termen estimat de finalizare anul 2025. 

O parte din ofertele disponibile pe piața americană vor fi listate în curând pe site-ul oficial al companiei, emax-realestate.ro, iar noile oportunități de achiziție vor fi prezentate și în cadrul evenimentelor exclusiviste organizate periodic, atât în țară, cât și peste hotare, de reprezentanții Emax

Posted in Imobiliare

decembrie 29th, 2022 by sorinv

Ți-ai dorit vreodată să poți fi într-un anumit loc, să vizitezi diferite spații sau să simți o atmosferă aparte chiar dacă fizic te aflai la mii de kilometri distanță? Află că acum totul este posibil cu ajutorul unui tur virtual complet care îți poate reda o experiență fidelă realității. Vei putea fi prezent în locuri la care doar ai visat sau să te folosești de această oportunitate pentru a-ți dezvolta afacerea. Cum poți face asta? Află de la specialiștii Eurosurvey și descoperă serviciile de realizare tur virtual 360 grade pe care ți le oferă.

Ce reprezintă un tur virtual?

O definiție scurtă și la obiect pentru un tur virtual de 360 de grade ar putea fi: simularea fidelă a realității, de obicei compusa dintr-o secvență de videoclipuri sau imagini statice panoramice, ce pot fi vizualizate în orice direcție. Reprezentarea unei locații extinse, cu toate detaliile sale, într-un format digital 3D și interactiv care să facă vizitatorul să simtă că este prezent fizic în acel loc, explică mult mai bine esența acestor tururi. Tehnologia de ultimă generație pune în scenă o succesiune de videoclipuri și imagini panoramice ale locului ce cuprind toate unghiurile și elementele de interes pentru a putea obține o viziune clară și completă a ceea ce trebuie și merită văzut.

Cine poate beneficia de pe urma acestei inovații tehnologice?

Din punct de vedere educațional, social sau chiar turistic, tururile virtuale reprezinta un instrument foarte eficient care te ajută să descoperi locuri, zone și clădiri în toată splendoarea lor fără să fie nevoie să te deplasezi.

Tururile virtuale au mai multe beneficii in industria imobiliară (indiferent daca esti client sau proprietar). Dacă dorim să închiriem sau să vindem o proprietate, cu siguranță, ne dorim să o vedem înainte de a finaliza tranzacția, dar pot apărea diferite obstacole, precum imposibilitatea sincronizării cu vânzătorul sau distanța. În schimb, cu ajutorul unui tur virtual, clientul va putea fi prezent în acel spațiu, să îl analizeze din toate perspectivele și să decidă dacă este ceea ce caută sau nu, simplificând procedura și crescând totodată oportunitatea de vânzare.

La cine poți apela pentru realizarea unui tur virtual?

Pentru obținerea unei reprezentări cât mai fidele a realității, este important să apelezi la specialiști cu experiență care să se ocupe de fiecare detaliu. De la colectarea imaginilor sau realizarea măsurătorilor și până la montarea acestora într-un proiect complet cât mai realist, Eurosurvey te poate ajuta să simplifici vizitarea unor spații care pentru moment pot părea inaccesibile.

Alege să utilizezi tehnologia în avantajul tău și bazează-te pe Eurosurvey pentru concretizarea unei simulări 1 la 1 a spațiului pe care vrei să îl expui publicului larg!

Posted in Imobiliare

splatiu comercial constanta mamaia
noiembrie 29th, 2022 by Popescu Alex

Dacă ai ajuns aici înseamnă ca faci parte dintre antreprenorii ce-și doresc un spațiu comercial în Constanța. Probabil că ai o pasiune sau o idee de milioane care așteaptă să fie implementată. Însă singurul pas ce-l mai ai de făcut este achiziționarea unui astfel de spațiu comercial.

Indiferent că vrei să cumperi sau să închiriezi un spațiu comercial în Constanța, este bine să te orientezi după anumiți factori. Există aspecte ce trebuie verificate înainte de a bate palma cu proprietarul.

Lista spațiilor de închiriat Constanța este mai lungă decât cea a spațiilor comerciale de cumpărat. Fiind o zonă turistică, foarte multă lume își dorește măcar un mic business acolo. Fii tu norocosul!

Ce criterii trebuie să îndeplinească un spațiu comercial Constanța?

Să spunem că te-ai dus, ai văzut spațiul, însă după ce ai semnat contractul problemelor au început să apară. Din această cauză este necesar ca înainte de a-ți da semnătura să verifici atent anumite aspecte pentru a evita surprizele neplăcute.

Iată câteva aspecte la care să fii atent:

 1. Structura locației

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l verifici, indiferent de specificul afacerii tale, este structura spațiului pe care urmează să-l închiriezi. Asigură-te că nu există vreo țeavă spartă sau fisurată.

În cazul în care proprietarul îți spune că a făcut renovări, poți să întrebi câteva lucruri pentru a te familiariza cu plusurile ce le-a adus prin ultima investiție.

 1. Dotările spațiului

Caracteristicile pe care spațiul comercial ți le pune la dispoziție trebuie să fie în concordanță cu specificul afacerii tale. Acestea trebuie să corespundă tuturor cerințelor tale.

În cazul în care este contrar așteptărilor, mai bine îți oferi puțin mai mult timp în găsirea altui spațiu comercial, decât să investești mult prea mult în ceva fără rezultat.

 1. Cablurile de comunicare

Acest subpunct se referă la necesitățile pe care modernismul le-a dezvoltat. Așadar, asigură-te că spațiul este dotat cu o linie de telefonie.

Locul trebuie să fie conectat la o rețea de fibră optică sau la alt fel de rețele de internet. Dacă furnizorii de servicii nu îți sunt convenabil, atunci interesează-te dacă poți să îi schimbi.

 1. Electricitatea și aerul condiționat

Un spațiu comercial trebuie să fie obligatoriu dotat cu electricitate și aer condiționat. Verifică dacă sistemele sunt suficiente pentru specificul afacerii tale. Vezi numărul de prize, posibilitatea de a pune altele noi și capacitatea lor.

Pentru o afacere cu consum ridicat de energie și mai ales intens, este important ca sistemul să fie capabil să le susțină. În caz contrar, s-ar putea să te lovești de niște probleme ce-ți pot afecta grav afacerea.

 1. Locația spațiului comercial

Poate unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de locația spațiului comercial. Degeaba îți deschizi o afacere dacă vadul zonei respective nu este bun pentru tine. Caută spații comerciale de vânzare în Constanța în locuri des tranzitate.

Succesul afacerii tale este strâns legat de acest criteriu. Pentru un fast-food este important ca spațiul central să se situeze în centrul orașului.

 1. Regulamentul zonal

Toate bune și frumoase, spațiul găsit se potrivește perfect nevoilor tale, însă mai este un criteriu pe care majoritatea îl ignoră: regulamentul zonal.

Este posibil ca activitatea desfășurată de tine să nu se poată realiza în zona cu pricina. Asigură-te că nu există nici o piedică în deschiderea afacerii tale, înainte de a semna contractul.

 1. Chiria/Prețul

Fiecare spațiu comercial are un anumit preț în funcție de dotările și locul unde se află. Datorită contextului economic în care suntem, partea financiară devine un factor definitoriu pentru orice afacere.

Realizează un plan financiar pentru perioada contractuală. Foarte mulți proprietari sunt tentați să-ți ofere un contract pe o perioadă comercială de aproximativ un an.

 1. Accesul în incintă

Verifică cu câtă ușurință clienții vor intra în incinta spațiului tău. Este de preferat să oferi posibilitatea și oamenilor cu dizabilități, pentru a nu discrimina. Intrarea trebuie să fie la vedere.

 1. Reclama

Ca orice afacere care dorește să iasă în evidență, vei avea nevoie de reclamă. Asigură-te că vei avea unde să o montezi, fără a încurca pe nimeni din jurul tău.

Ce fel de afaceri poți deschide în Constanța?

Dacă nu ai prea multe idei și totuși îți dorești să deschizi o afacere în Constanța, iată mai jos câteva idei de afaceri potrivite:

 1. Cafenea

Cu o cafenea nu ai cum să dai greș niciodată. Iubitorii de cafea vor căuta mereu specialitatea în această băutură. Doar prin mirosul său vei putea atrage clienții.

O cafenea este potrivită pentru aproape orice fel de spațiu comercial. În cazul în care locul este mai mic, te poți orienta către o afacere de tip To Go.

 1. Magazin de produse hand-made

Un grup mai mare de tineri care creează obiecte cu totul și cu totul speciale ar trebui să-și unească forțele și să deschidă un astfel de magazin în centrul Constanței. Este o zonă turistică, iar străinii apreciază foarte mult obiectele realizate acasă.

 1. Magazin de dulciuri

Știi acele magazine, nu prea mari, specifice occidentului, în care poți găsi dulciuri din America sau alte colțuri ale lumii? Imaginează-ți un asemenea loc în spațiul comercial din Constanța pe care l-ai ales.

Cu siguranță tinerii se vor bucura cel mai mult de specificul business-ului tău. Oamenii au nevoie de lucruri noi, care să le stârnească interesul. De ce să nu fii tu acela ce le împlinește dorințele?

 1. Brutărie sau patiserie

Oricine își dorește ceva de mâncare sau ceva dulce cu el pe plajă. Așadar, dacă îți deschizi o brutărie sau patiserie la doar 5 minute de plajă, s-ar putea să fii surprins de cât de multă lume îți trece pragul.

Indiferent de specificul afacerii tale, un spațiu comercial în Constanța este o alegere înțeleaptă a unui antreprenor ce-și cunoaște adevăratul potențial. Este locul unde poți să exploatezi la maxim ceea ce ți-ai dorit să faci pe cont propriu.

Posted in Afaceri, Imobiliare

maurer imobiliare targu mures
noiembrie 25th, 2022 by Popescu Alex

Se estimează că prețurile locuințelor vor crește în anul 2022 și în 2023. Această creștere este datorată scumpirii materialelor de construcție, dar și asupra prețurilor utilităților, scumpiri ce deja se simt.

Dezvoltatorii imobiliari încearcă să combată aceste efecte pentru piața de imobiliare Mureș. Așadar, se adoptă strategii diferite. Agențiile imobiliare Mureș preferă să închirieze apartamentele care inițial au fost destinate vânzării.

Ce fel de acțiuni se iau pentru contracararea efectelor negative asupra pieței de imobiliare din Mureș?

Dezvoltatorii încearcă să negocieze la sânge contractele ce le au cu băncile. Doar așa vor putea menține un nivel acceptabil al marjei de profit.

Prețurile de execuție pentru proiectele ce au termen de finalizare în anul curent și următor vor fi considerabile mai mari. Acest lucru va conduce cu siguranță către o modificare consistentă a prețurilor locuințelor.

Dezvoltatorii de imobiliare Mureș vor încerca să păstreze prețurile potrivite. Prețurile ar trebui să le ofere lor un profit, dar să fie suportabile și de către clienți. Nu vor exista scăderi de prețuri, deoarece asta ar însemna ca dezvoltatorii să vândă în pierdere.

Prețurile nu vor crește nici cu 10-15% ca și în anii precedenți, datorită crizei actuale în care ne aflăm. Puterea de cumpărare a fost afectată grav de către creșterea prețurilor, implicit a traiului de zi cu zi.

Materialele de construcție s-au scumpit, iar creșterile semnificative a costurilor nu se opresc aici. Unii producători spun că prețurile vor crește din Ianuarie cu cel puțin 20%. Toate acestea în condițiile în care cărămida oricum are prețul dublat față de anul trecut.

Ce materiale sunt în vizorul scumpirilor?

Cărămida nu este singura ce se va scumpi considerabil. Alte materiale ce se vor scumpi sunt:

 • Lemnul;
 • Adezivii;
 • Betonul;
 • Polistirenul.

Fierul este materialul ce s-a dublat ca și preț. Chiar dacă momentan asistăm la o ajustare a prețului său, de anul viitor există șanse să vedem scumpiri semnificative și în acest caz.

Nu era suficient că materialele s-au scumpit. Mâna de lucru devine din ce în ce mai scumpă. Muncitorii sunt primii ce resimt efectele devastatoare ale inflației.

Salariile au rămas la fel, iar costurile unei vieți moderne devin din ce în ce mai piperate. Din această cauză vor lucra mai scump ca și în anii trecuți. Există o presiune imensă pe zona salarială.

Agențiile de imobiliare din Mureș estimează că ritmul vânzărilor de apartamente va scădea considerabil pentru anul ce urmează. Pe de-o parte antreprenorii se luptă cu înăsprirea condițiilor de finanțare, iar pe de altă parte cu creșterea excesivă a prețurilor transportului, alimentelor, materialelor și utilităților.

Toate aceste elemente conduc spre incapacitatea oamenilor de a cumpăra o nouă locuință. Publicul țintă al imobiliarelor Mureș se va micșora considerabil. Pe piață se va încerca însă să se mențină un echilibru.

Ofertele locuințelor noi încep să dispară

Ofertele locuințelor noi sunt din ce în ce mai limitate. O altă sursă de presiune care se va oglindi în preț este obținerea autorizației de construcție pentru noile proiecte.

Așa că majoritatea dezvoltatorilor imobiliari vor investi în proiectele deja existente, care deja au această autorizație. Majoritatea ajung să plătească mai mult pentru terenuri, deoarece le caută deja pe cele cu documentațiile realizate sau în desfășurare.

Toate aceste demersuri conduc spre un cost mult mai mare pe care dezvoltatorii imobiliari îl vor plăti pentru construcția unei simple locuințe. Mai apoi cei ce vor plăti prețul mai mare vor fi clienții.

Care sunt diferențele de criză dintre anul 2008 și anul 2023?

Imobiliarele Mureș sunt de părere că este imposibil să se întâmple același lucru ce s-a întâmplat în anul 2008. Acela era momentul în care o simplă garsonieră s-a ridicat la un preț de 60.000 de euro.

Un apartament cu o suprafață utilă de 50 de mp ajungea la un preț de 80.000 de euro, în timp ce unul cu trei camere ajungea și la 130.000 de euro.

Acela a fost momentul în care prețurile apartamentelor au crescut continuu. În prezent, un apartament cu două camere costă în jur de 57.000 de euro, iar într-un cartier rezidențial ajunge la un preț de 70.000 de euro. Aici vorbim despre blocurile vechi.

Povestea se dublează în cazul blocurilor noi, unde același apartament ajunge să coste dublu. Diferențele dintre cele două crize se reflectă în accesibilitatea de creditare a cetățenilor. În anul 2022, românii nu-și mai permit să-și facă credite.

Așadar, numărul oamenilor ce vor apela la credite ipotecare va scădea semnificativ în perioada imediat următoare. Indicii ROBOR-ului și a IRCC-ului vor continua să crească. Se estimează o creștere a IRCC-ului până la 5,7%, poate chiar 6%.

Se vor ajunge la dobânzi de peste 10%. Asta înseamnă că majoritatea românilor nu-și vor mai permite să achite ratele la credite.

Apartamentele vor avea prețuri exorbitante?

Analiștii de imobiliare Mureș sunt de părere că este imposibil să vedem o creștere a prețurilor. Acum este vorba despre o creștere direct proporțională cu cea a materialelor. Oricum vor exista dezvoltatori ce vor profita de situație.

În momentul curent prețurile imobiliarelor Mureș sunt mari, la fel ca și a celorlalte din țară. Ele vor continua să crească odată cu creșterea prețurilor materialelor.

Un astfel de dezvoltator de imobiliare Mureș se trezește cu o factură de energie de 5 sau chiar 6 ori mai mare, iar prețul materialelor este de 7 ori mai mare față de ultimii doi ani. Nu este de mirare că prețul pe mp a crescut semnificativ, costurile fiind ireal de mari.

Unii dintre dezvoltatori vor fi nevoiți să scoată la vânzare o parte din apartamente la prețuri mai mici, doar pentru a-și putea plăti ratele. Criza actuală ne afectează pe toți, chiar și în imobiliare.

Cele mai multe investiții în imobiliare din România sunt realizate pe credite bancare. Așadar, vor avea credite a căror dobânzi au crescut. Acum nu există o diferență sesizabilă între prețurile apartamentelor noi față de cele vechi.

Evoluția va fi mixtă, deoarece tinerii vor migra către orașele mari, unde prețurile apartamentelor vor crește considerabil, iar în orașele mici, prețurile imobilelor vor scădea. Trăim vremuri cu adevărat instabile.

Posted in Afaceri, Imobiliare