Category: Imobiliare

decembrie 29th, 2022 by sorinv

Ți-ai dorit vreodată să poți fi într-un anumit loc, să vizitezi diferite spații sau să simți o atmosferă aparte chiar dacă fizic te aflai la mii de kilometri distanță? Află că acum totul este posibil cu ajutorul unui tur virtual complet care îți poate reda o experiență fidelă realității. Vei putea fi prezent în locuri la care doar ai visat sau să te folosești de această oportunitate pentru a-ți dezvolta afacerea. Cum poți face asta? Află de la specialiștii Eurosurvey și descoperă serviciile de realizare tur virtual 360 grade pe care ți le oferă.

Ce reprezintă un tur virtual?

O definiție scurtă și la obiect pentru un tur virtual de 360 de grade ar putea fi: simularea fidelă a realității, de obicei compusa dintr-o secvență de videoclipuri sau imagini statice panoramice, ce pot fi vizualizate în orice direcție. Reprezentarea unei locații extinse, cu toate detaliile sale, într-un format digital 3D și interactiv care să facă vizitatorul să simtă că este prezent fizic în acel loc, explică mult mai bine esența acestor tururi. Tehnologia de ultimă generație pune în scenă o succesiune de videoclipuri și imagini panoramice ale locului ce cuprind toate unghiurile și elementele de interes pentru a putea obține o viziune clară și completă a ceea ce trebuie și merită văzut.

Cine poate beneficia de pe urma acestei inovații tehnologice?

Din punct de vedere educațional, social sau chiar turistic, tururile virtuale reprezinta un instrument foarte eficient care te ajută să descoperi locuri, zone și clădiri în toată splendoarea lor fără să fie nevoie să te deplasezi.

Tururile virtuale au mai multe beneficii in industria imobiliară (indiferent daca esti client sau proprietar). Dacă dorim să închiriem sau să vindem o proprietate, cu siguranță, ne dorim să o vedem înainte de a finaliza tranzacția, dar pot apărea diferite obstacole, precum imposibilitatea sincronizării cu vânzătorul sau distanța. În schimb, cu ajutorul unui tur virtual, clientul va putea fi prezent în acel spațiu, să îl analizeze din toate perspectivele și să decidă dacă este ceea ce caută sau nu, simplificând procedura și crescând totodată oportunitatea de vânzare.

La cine poți apela pentru realizarea unui tur virtual?

Pentru obținerea unei reprezentări cât mai fidele a realității, este important să apelezi la specialiști cu experiență care să se ocupe de fiecare detaliu. De la colectarea imaginilor sau realizarea măsurătorilor și până la montarea acestora într-un proiect complet cât mai realist, Eurosurvey te poate ajuta să simplifici vizitarea unor spații care pentru moment pot părea inaccesibile.

Alege să utilizezi tehnologia în avantajul tău și bazează-te pe Eurosurvey pentru concretizarea unei simulări 1 la 1 a spațiului pe care vrei să îl expui publicului larg!

Posted in Imobiliare

splatiu comercial constanta mamaia
noiembrie 29th, 2022 by Popescu Alex

Dacă ai ajuns aici înseamnă ca faci parte dintre antreprenorii ce-și doresc un spațiu comercial în Constanța. Probabil că ai o pasiune sau o idee de milioane care așteaptă să fie implementată. Însă singurul pas ce-l mai ai de făcut este achiziționarea unui astfel de spațiu comercial.

Indiferent că vrei să cumperi sau să închiriezi un spațiu comercial în Constanța, este bine să te orientezi după anumiți factori. Există aspecte ce trebuie verificate înainte de a bate palma cu proprietarul.

Lista spațiilor de închiriat Constanța este mai lungă decât cea a spațiilor comerciale de cumpărat. Fiind o zonă turistică, foarte multă lume își dorește măcar un mic business acolo. Fii tu norocosul!

Ce criterii trebuie să îndeplinească un spațiu comercial Constanța?

Să spunem că te-ai dus, ai văzut spațiul, însă după ce ai semnat contractul problemelor au început să apară. Din această cauză este necesar ca înainte de a-ți da semnătura să verifici atent anumite aspecte pentru a evita surprizele neplăcute.

Iată câteva aspecte la care să fii atent:

 1. Structura locației

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l verifici, indiferent de specificul afacerii tale, este structura spațiului pe care urmează să-l închiriezi. Asigură-te că nu există vreo țeavă spartă sau fisurată.

În cazul în care proprietarul îți spune că a făcut renovări, poți să întrebi câteva lucruri pentru a te familiariza cu plusurile ce le-a adus prin ultima investiție.

 1. Dotările spațiului

Caracteristicile pe care spațiul comercial ți le pune la dispoziție trebuie să fie în concordanță cu specificul afacerii tale. Acestea trebuie să corespundă tuturor cerințelor tale.

În cazul în care este contrar așteptărilor, mai bine îți oferi puțin mai mult timp în găsirea altui spațiu comercial, decât să investești mult prea mult în ceva fără rezultat.

 1. Cablurile de comunicare

Acest subpunct se referă la necesitățile pe care modernismul le-a dezvoltat. Așadar, asigură-te că spațiul este dotat cu o linie de telefonie.

Locul trebuie să fie conectat la o rețea de fibră optică sau la alt fel de rețele de internet. Dacă furnizorii de servicii nu îți sunt convenabil, atunci interesează-te dacă poți să îi schimbi.

 1. Electricitatea și aerul condiționat

Un spațiu comercial trebuie să fie obligatoriu dotat cu electricitate și aer condiționat. Verifică dacă sistemele sunt suficiente pentru specificul afacerii tale. Vezi numărul de prize, posibilitatea de a pune altele noi și capacitatea lor.

Pentru o afacere cu consum ridicat de energie și mai ales intens, este important ca sistemul să fie capabil să le susțină. În caz contrar, s-ar putea să te lovești de niște probleme ce-ți pot afecta grav afacerea.

 1. Locația spațiului comercial

Poate unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de locația spațiului comercial. Degeaba îți deschizi o afacere dacă vadul zonei respective nu este bun pentru tine. Caută spații comerciale de vânzare în Constanța în locuri des tranzitate.

Succesul afacerii tale este strâns legat de acest criteriu. Pentru un fast-food este important ca spațiul central să se situeze în centrul orașului.

 1. Regulamentul zonal

Toate bune și frumoase, spațiul găsit se potrivește perfect nevoilor tale, însă mai este un criteriu pe care majoritatea îl ignoră: regulamentul zonal.

Este posibil ca activitatea desfășurată de tine să nu se poată realiza în zona cu pricina. Asigură-te că nu există nici o piedică în deschiderea afacerii tale, înainte de a semna contractul.

 1. Chiria/Prețul

Fiecare spațiu comercial are un anumit preț în funcție de dotările și locul unde se află. Datorită contextului economic în care suntem, partea financiară devine un factor definitoriu pentru orice afacere.

Realizează un plan financiar pentru perioada contractuală. Foarte mulți proprietari sunt tentați să-ți ofere un contract pe o perioadă comercială de aproximativ un an.

 1. Accesul în incintă

Verifică cu câtă ușurință clienții vor intra în incinta spațiului tău. Este de preferat să oferi posibilitatea și oamenilor cu dizabilități, pentru a nu discrimina. Intrarea trebuie să fie la vedere.

 1. Reclama

Ca orice afacere care dorește să iasă în evidență, vei avea nevoie de reclamă. Asigură-te că vei avea unde să o montezi, fără a încurca pe nimeni din jurul tău.

Ce fel de afaceri poți deschide în Constanța?

Dacă nu ai prea multe idei și totuși îți dorești să deschizi o afacere în Constanța, iată mai jos câteva idei de afaceri potrivite:

 1. Cafenea

Cu o cafenea nu ai cum să dai greș niciodată. Iubitorii de cafea vor căuta mereu specialitatea în această băutură. Doar prin mirosul său vei putea atrage clienții.

O cafenea este potrivită pentru aproape orice fel de spațiu comercial. În cazul în care locul este mai mic, te poți orienta către o afacere de tip To Go.

 1. Magazin de produse hand-made

Un grup mai mare de tineri care creează obiecte cu totul și cu totul speciale ar trebui să-și unească forțele și să deschidă un astfel de magazin în centrul Constanței. Este o zonă turistică, iar străinii apreciază foarte mult obiectele realizate acasă.

 1. Magazin de dulciuri

Știi acele magazine, nu prea mari, specifice occidentului, în care poți găsi dulciuri din America sau alte colțuri ale lumii? Imaginează-ți un asemenea loc în spațiul comercial din Constanța pe care l-ai ales.

Cu siguranță tinerii se vor bucura cel mai mult de specificul business-ului tău. Oamenii au nevoie de lucruri noi, care să le stârnească interesul. De ce să nu fii tu acela ce le împlinește dorințele?

 1. Brutărie sau patiserie

Oricine își dorește ceva de mâncare sau ceva dulce cu el pe plajă. Așadar, dacă îți deschizi o brutărie sau patiserie la doar 5 minute de plajă, s-ar putea să fii surprins de cât de multă lume îți trece pragul.

Indiferent de specificul afacerii tale, un spațiu comercial în Constanța este o alegere înțeleaptă a unui antreprenor ce-și cunoaște adevăratul potențial. Este locul unde poți să exploatezi la maxim ceea ce ți-ai dorit să faci pe cont propriu.

Posted in Afaceri, Imobiliare

maurer imobiliare targu mures
noiembrie 25th, 2022 by Popescu Alex

Se estimează că prețurile locuințelor vor crește în anul 2022 și în 2023. Această creștere este datorată scumpirii materialelor de construcție, dar și asupra prețurilor utilităților, scumpiri ce deja se simt.

Dezvoltatorii imobiliari încearcă să combată aceste efecte pentru piața de imobiliare Mureș. Așadar, se adoptă strategii diferite. Agențiile imobiliare Mureș preferă să închirieze apartamentele care inițial au fost destinate vânzării.

Ce fel de acțiuni se iau pentru contracararea efectelor negative asupra pieței de imobiliare din Mureș?

Dezvoltatorii încearcă să negocieze la sânge contractele ce le au cu băncile. Doar așa vor putea menține un nivel acceptabil al marjei de profit.

Prețurile de execuție pentru proiectele ce au termen de finalizare în anul curent și următor vor fi considerabile mai mari. Acest lucru va conduce cu siguranță către o modificare consistentă a prețurilor locuințelor.

Dezvoltatorii de imobiliare Mureș vor încerca să păstreze prețurile potrivite. Prețurile ar trebui să le ofere lor un profit, dar să fie suportabile și de către clienți. Nu vor exista scăderi de prețuri, deoarece asta ar însemna ca dezvoltatorii să vândă în pierdere.

Prețurile nu vor crește nici cu 10-15% ca și în anii precedenți, datorită crizei actuale în care ne aflăm. Puterea de cumpărare a fost afectată grav de către creșterea prețurilor, implicit a traiului de zi cu zi.

Materialele de construcție s-au scumpit, iar creșterile semnificative a costurilor nu se opresc aici. Unii producători spun că prețurile vor crește din Ianuarie cu cel puțin 20%. Toate acestea în condițiile în care cărămida oricum are prețul dublat față de anul trecut.

Ce materiale sunt în vizorul scumpirilor?

Cărămida nu este singura ce se va scumpi considerabil. Alte materiale ce se vor scumpi sunt:

 • Lemnul;
 • Adezivii;
 • Betonul;
 • Polistirenul.

Fierul este materialul ce s-a dublat ca și preț. Chiar dacă momentan asistăm la o ajustare a prețului său, de anul viitor există șanse să vedem scumpiri semnificative și în acest caz.

Nu era suficient că materialele s-au scumpit. Mâna de lucru devine din ce în ce mai scumpă. Muncitorii sunt primii ce resimt efectele devastatoare ale inflației.

Salariile au rămas la fel, iar costurile unei vieți moderne devin din ce în ce mai piperate. Din această cauză vor lucra mai scump ca și în anii trecuți. Există o presiune imensă pe zona salarială.

Agențiile de imobiliare din Mureș estimează că ritmul vânzărilor de apartamente va scădea considerabil pentru anul ce urmează. Pe de-o parte antreprenorii se luptă cu înăsprirea condițiilor de finanțare, iar pe de altă parte cu creșterea excesivă a prețurilor transportului, alimentelor, materialelor și utilităților.

Toate aceste elemente conduc spre incapacitatea oamenilor de a cumpăra o nouă locuință. Publicul țintă al imobiliarelor Mureș se va micșora considerabil. Pe piață se va încerca însă să se mențină un echilibru.

Ofertele locuințelor noi încep să dispară

Ofertele locuințelor noi sunt din ce în ce mai limitate. O altă sursă de presiune care se va oglindi în preț este obținerea autorizației de construcție pentru noile proiecte.

Așa că majoritatea dezvoltatorilor imobiliari vor investi în proiectele deja existente, care deja au această autorizație. Majoritatea ajung să plătească mai mult pentru terenuri, deoarece le caută deja pe cele cu documentațiile realizate sau în desfășurare.

Toate aceste demersuri conduc spre un cost mult mai mare pe care dezvoltatorii imobiliari îl vor plăti pentru construcția unei simple locuințe. Mai apoi cei ce vor plăti prețul mai mare vor fi clienții.

Care sunt diferențele de criză dintre anul 2008 și anul 2023?

Imobiliarele Mureș sunt de părere că este imposibil să se întâmple același lucru ce s-a întâmplat în anul 2008. Acela era momentul în care o simplă garsonieră s-a ridicat la un preț de 60.000 de euro.

Un apartament cu o suprafață utilă de 50 de mp ajungea la un preț de 80.000 de euro, în timp ce unul cu trei camere ajungea și la 130.000 de euro.

Acela a fost momentul în care prețurile apartamentelor au crescut continuu. În prezent, un apartament cu două camere costă în jur de 57.000 de euro, iar într-un cartier rezidențial ajunge la un preț de 70.000 de euro. Aici vorbim despre blocurile vechi.

Povestea se dublează în cazul blocurilor noi, unde același apartament ajunge să coste dublu. Diferențele dintre cele două crize se reflectă în accesibilitatea de creditare a cetățenilor. În anul 2022, românii nu-și mai permit să-și facă credite.

Așadar, numărul oamenilor ce vor apela la credite ipotecare va scădea semnificativ în perioada imediat următoare. Indicii ROBOR-ului și a IRCC-ului vor continua să crească. Se estimează o creștere a IRCC-ului până la 5,7%, poate chiar 6%.

Se vor ajunge la dobânzi de peste 10%. Asta înseamnă că majoritatea românilor nu-și vor mai permite să achite ratele la credite.

Apartamentele vor avea prețuri exorbitante?

Analiștii de imobiliare Mureș sunt de părere că este imposibil să vedem o creștere a prețurilor. Acum este vorba despre o creștere direct proporțională cu cea a materialelor. Oricum vor exista dezvoltatori ce vor profita de situație.

În momentul curent prețurile imobiliarelor Mureș sunt mari, la fel ca și a celorlalte din țară. Ele vor continua să crească odată cu creșterea prețurilor materialelor.

Un astfel de dezvoltator de imobiliare Mureș se trezește cu o factură de energie de 5 sau chiar 6 ori mai mare, iar prețul materialelor este de 7 ori mai mare față de ultimii doi ani. Nu este de mirare că prețul pe mp a crescut semnificativ, costurile fiind ireal de mari.

Unii dintre dezvoltatori vor fi nevoiți să scoată la vânzare o parte din apartamente la prețuri mai mici, doar pentru a-și putea plăti ratele. Criza actuală ne afectează pe toți, chiar și în imobiliare.

Cele mai multe investiții în imobiliare din România sunt realizate pe credite bancare. Așadar, vor avea credite a căror dobânzi au crescut. Acum nu există o diferență sesizabilă între prețurile apartamentelor noi față de cele vechi.

Evoluția va fi mixtă, deoarece tinerii vor migra către orașele mari, unde prețurile apartamentelor vor crește considerabil, iar în orașele mici, prețurile imobilelor vor scădea. Trăim vremuri cu adevărat instabile.

Posted in Afaceri, Imobiliare

Gorand
mai 30th, 2022 by dcraft

Gorand este o companie de administrare imobile care se concentrează atât pe administrarea de proprietăți rezidențiale cât și de asociații de proprietari. Compania noastră se bazează pe un grup de profesioniști în acest domeniu. Suntem o companie tanară, flexibilă care se angajează să ofere servicii de calitate. Scopul companiei Gorand este de a oferi cele mai bune servicii posibile pentru clienți la prețuri avantajoase, gestionând în același timp fiecare proprietate cu cea mai mare grijă, integritate și profesionalism. Scopul final este de a crea valoare pentru clienții noștrii, ceea ce duce la afaceri repetate și recomandări.

Ce servicii oferim?

Serviciile noastre de administrare imobile cuprind tot ce inseamnă administrarea unui imobil într-o abordare personalizată la nevoile dvs.

Administrare financiară imobile

Servicii contabile asociații de proprietari

Servicii casierie asociații de proprietari

Servicii administrative imobile

Administrare tehnică imobile

Servicii cenzorat asociații de proprietari

Acces platformă online

De ce să alegeți Gorand?

Gorand este cea mai modernă companie de administrare a proprietăților din București și județele Ilfov.

Oferta noastră include atât expertiză cât seriozitate din partea profesioniștilor pe care vi-i punem la dispoziție, dar și sisteme informatice de ultimă generație, pentru rapiditate și eficiență, întreținute în mod regulat pentru obținerea de rezultate conform așteptărilor.

Portofoliul nostru de clienți în creștere reprezintă dovada că aceștia sunt mulțumiți de serviciile noastre excelente, în mod special de faptul că ne respectăm întotdeauna termenele și că acționăm rapid pentru remedierea oricăror probleme apărute.

Ușurință în gestionarea cheltuielilor prin platforma online Gorand

Cu ajutorul platformei noastre proprietarii și asociația de prorietari se pot bucura de de o tranparență în ceea ce privește valoarea facturilor primite de la furnizori, vor putea accesa istoricul facturilor și al consumului la utilități pe ultimele 6 luni, vor primi prin email raportul pentru fiecare apartament cu valoarea întreținerii și deilat componența ei, vor putea transmite online indexul contoarelor de apă și vor primi notificări pentru achitarea întreținerii și transmiterea indexului la contoare, precum și îștiințări legate de activitatea blocului, adunări generale, propuneri.

Ce includ serviciile noastre de Administrare Financiară a imobilului

 1. Plata facturilor către furnizorii de servicii și utilități
 2. Verificare plăți bancă și întocmirea registrului de casă
 3. Actualizarea registrului „Fond de rulment”
 4. Actualizarea registrului „Fond de reparații”
 5. Verificarea registrelor contabile ale asociației
 6. Depunerea declarațiilor fiscale pentru colaboratorii asociației
 7. Trimiterea de notificări către prorietarii restanțieri în vederea achitării cotelor de întreținere ce le revin
 8. Menținerea relației cu furnizorii de servicii
 9. Menținerea relației cu instituitia bancară unde asociația are deschis cont
 10. Actualizarea contractelor încheiate de asociație cu firmele de prestări servicii care desfășoară activități în cadrul acesteia
 11. Întocmirea de rapoarte anuale privind activitatea desfășurată urmând că acestea să fie prezentate adunării generale
 12. Păstrarea în siguranță a documentelor fiscale ale asociației
 13. Monitorizarea modificărilor ce apar în legislație cu privire la desfășurarea activității în cadrul asociației de proprietari.

Dacă sunteți un proprietar, administrator sau manager de portofoliu imobiliar și căutați servicii profesionale în domeniul administrării proprietăților și al gestionării asociațiilor de proprietari, atunci Gorand – administrare imobile este soluția dumneavoastră!

Posted in Afaceri, Imobiliare

mai 26th, 2022 by razvan

În România se utilizează o mare varietate de combustibili pentru încălzirea locuințelor. Combustibilii solizi se referă atât la combustibilii din biomasă, cât și la cărbune. Cel mai frecvent combustibil utilizat pentru încălzire este lemnul, urmat de alți combustibili solizi, cum ar fi cărbunele, brichetele, rumegușul, peleții, reziduurile agricole și, uneori, chiar frunzele și iarba. Printre combustibilii moderni se numără gazul petrolier lichefiat (GPL), kerosenul și electricitatea. În continuare vom prezenta principalele tipuri de centrale termice și vom analiza avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Centralele termice pe bază de lemn

Centralele termice pe bază de lemn utilizează lemnul ca sursă pentru a genera căldură. Acestea sunt potrivite pentru locuințele spațioase, în special duplexuri și case rezidențiale care oferă spațiu destul pentru amplasarea centralei și depozitarea lemnelor necesare pentru încălzire. Totodată, acestea sunt preferatele persoanelor care locuiesc în mediul rural, unde racordarea la gaze sau alte utilități este inexistentă sau destul de costisitoare. Centralele pe lemne sunt destul de avantajoase ca preț, având un preț mic, comparativ cu alte centrale ce folosesc diferite surse de combustibil.

Centrale termice pe bază de lemn cu ardere tip lumânare vs gazeificare

Centralele termice care folosesc lemnul drept combustibil principal pot fi clasificate în centrale cu ardere tip lumânare și centrale cu gazeificare. Care este diferența dintre acestea? Primul model de centrală, cel cu arderea tip lumânare are o autonomie ridicată datorită structurii sale. Gura de alimentare este situată deasupra cazanului ce permite alimentarea eficientă cu orice tip de combustibil fosil. În cazul centralelor bazate pe gazeificare, acestea ard complet lemnul fără a lăsa reziduuri, însă au o autonomie cu 5% mai mică decât cele pe ardere tip lumânare.

Centralele termice pe peleți

Centralele termice pe peleți funcționează pe același principiu ca cele pe bază de lemn, însă prezintă câteva avantaje în plus. Dată fiind sursa principală de ardere, și anume peleții, aceste centrale sunt potrivite pentru orice tip de locuință deoarece nu necesită un spațiu foarte  mare de depozitare pentru materia primă. Astfel, pot fi folosite și de proprietarii de case din mediul urban, dar și de cei de case din mediul rural. Însă, acest tip de centrală nu este foarte popular în rândul proprietarilor de apartamente.

Centralele termice pe gaz

Acest tip de centrale termice, alimentate cu gaz, sunt cele mai populare în rândul proprietarilor români. Centralele pe gaz pot fi montate atât în apartamente, cât și case, duplexuri sau locuințe rezidențiale. Sunt favorite și pentru că au costuri destul de reduse de achiziție și oferă un randament destul de bun. Centralele pe gaz pot fi conectate direct la conductele de gaz ale localității sau la rezervoare de gaz din cadrul locuințelor.

Centrale termice electrice

Centrale termice electrice folosesc energia electrică și sunt convenabile pentru orice tip de locuință, indiferent de mediu, rural sau urban. Acestea au costuri mai mari ale materiei prime, însă prezintă avantaje pentru proprietari, având dimensiuni mai mici, nefiind necesare racordări la țevi, avize sau lucrul cu materiale inflamabile. Însă proprietarii trebuie să acorde atenție capacității rețelei electrice a apartamentului care ar trebui să suporte și energia electrică consumată de un astfel de tip de centrală.

Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de centrală, dar și care ar fi modelul potrivit pentru nevoile locuinței tale, mag-instal.ro e la dispoziția ta.

Posted in Casa si gradina, Imobiliare

martie 31st, 2022 by monica

Doriți să aflați mai multe despre ferestrele de mansardă sau de acoperiș (cunoscute și sub denumirea de luminatoare)? Cât costă și care sunt diferentele inte toate tipuri disponibile? Sau ați dori să știți ce tipuri de ferestre de mansardă VELUX există și care sunt caracteristicile acestora? Dacă răspunsul este da, atunci acest ghid cu siguranța te va ajuta sa faci alegerea potrivită pentru tine!

Roof window guide

Instalarea ferestrelor de acoperiș sau de mansarda este o modalitate excelentă de a face spațiul de la mansardă mai util. Merită luate în considerare dacă veți folosi mansarda ca zonă obișnuită de depozitare. Sau dacă vă gândiți să o transformați într-o „camera de hobby” care este folosită des.

woman opening VELUX roof window

Nu este nimic mai bun decât să faci puțină lumină naturală! Este de departe cel mai bun mod de a ilumina orice spațiu întunecat chiar și din mansardă. Nu numai pentru că lumina naturala este cea mai benefică, dar marele avantaj este acela ca este gratuită!

Ferestrele de acoperiș vin în multe stiluri și pot fi foarte versatile. Le folosi dacă doriți să pătrundă razele soarelui si lumina sau sa le deschideți dacă doriți sa aerisiti.

Înainte de a vă decide să faceți pasul și să contactați un instalator de ferestre de acoperiș, este foarte important să decideți exact pentru ce veți folosi mansarda în viitorul apropiat. Iată câteva scenarii comune pe care le întâlnim tot timpul:

Daca inca nu esti decis cum sa folosesti zona de la mansarda, iti propunem noi cateva variante, dintre cele mai des intalnite:

 • Ai lucruri pe care nu le folosiți atât de des și trebuie să le depozitați într-un loc uscat și sigur.
 • Ai nevoie de un birou în plus, un dormitor sau o baie suplimentară
 • Îti dorești o zona de hobby și relaxare, dar nu ai loc în casa 

Cate tipuri de ferestre pentru mansarda sunt ?

Ferestrele standard de acoperiș VELUX sunt disponibile în două tipuri principale: suspendate și cu pivot central.

Varianta de ferestre suspendate este puțin mai scumpă și sunt potrivite doar pentru înclinații ale acoperișului între 15° și 55° (care pot fi mărite între 55° și 75° cu arcuri speciale). Tipul de fereastra cu pivot central este potrivit pentru acoperisuri care au înclinația între 15° și 90°.

top hung roof window with woman working

Ferestrele de acoperiș suspendate VELUX pot transforma o mansardă prăfuită într-un spațiu luminos si mult mai util. Acționate cu un mâner elegant în partea de jos, ferestrele de acoperiș suspendate VELUX vă oferă o vedere completă și deschisă și maximizează cantitatea de lumină naturală care poate intra inauntru.

Ferestrele suspendate vin și în două variante de unghi de deschidere: 30° sau 45°.

Cele care au unghiul de deschidere de 30° se deschid în 3 poziții și sunt proiectate pentru acoperișuri mai mici.

Cele care au unghiul de deschidere de 45° se deschid în orice poziție până la 45 de grade.

Aceste ferestre sunt destinate pentru acoperișuri mai înclinate și datorită deschiderilor mai largi, o gamă largă de ferestre sunt potrivite pentru evacuarea în caz de incendiu.

Ferestre de acoperiș cu pivot central sunt foarte ușor de manevrat, iar bara de control superioară inovatoare vă permite să instalați fereastra mai jos decât o altă fereastră de acoperiș.

Acest tip de fereastra va permite sa aveți o vedere excelentă în timp ce stați în picioare și când sunteți așezat  la birou.

Desopera pe eacoperis.ro toate modelele de ferestre pentru mansarda si alege cea mai buna varianta pentru tine!

Posted in Casa si gradina, Imobiliare, Tehnologie, Uncategorized Tagged with: ,

martie 11th, 2022 by ioana

La momentul actual, tot mai multi romani cauta sa investeasca in domeniul imobiliarelor. Acest fapt nu trebuie sa mire, avand in vedere profitul net care continua sa creasca, intr-un mod constant, de la an la an. 

Cu toate acestea, o persoana aflata la prima investitie s-ar putea sa nu stie, concret, ce este aceea o autorizatie ISU si, implicit, daca este necesara. Din acest motiv, articolul de fata isi propune sa abordeze acest aspect.

Ce este avizul ISU? Dar autorizatia?                      

Prin aviz ISU se face referire la identificarea anumitor masuri, ce vor trebui aplicate pentru ca izbucnirea unui potential incendiu sa fie cat mai bine gestionata. Investitorul va trebui sa intocmeasca o serie de documente prin care va propune astfel de solutii, in conformitate cu legislatia in rigoare.

Prin autorizatie ISU se face referire la un document prin care se atesta ca solutiile, stabilite in cadrul avizului mentionat anterior, au fost si implementate. In urma unui control de teren, ramane la decizia inspectorului ISU daca acest document ajunge sa fie eliberat.

Exista si situatii in care investitorul considera ca nu poate sa rezolve de unul singur aceasta documentatie. Din fericire, printre serviciile prestate de un birou de proiectare se poate numara si rezolvarea documentelor respective. Prin urmare, tot mai multi oameni cauta sa apeleze la firme profesioniste.

Cine nu are nevoie de autorizatie? 

Exista anumite cazuri de imobile in care o astfel de autorizatie nu este necesara. Criteriile, pe baza carora se ia aceasta decizie, sunt urmatoarele:

 • ocupa un spatiu de cel mult 600 mp si sunt destinate comertului, productiei sau depozitarii de produse;
 • ocupa un spatiu de cel mult 600 mp si sunt destinate pentru uz in domeniul sanatatii (policlinici, dispensare etc.);
 • ocupa un spatiu de cel mult 600 mp si sunt destinate pentru birouri, centre de asigurari sau banci;
 • ocupa un spatiu de cel mult 200 mp si sunt destinate pentru alimentatie si petrecerea timpului (restaurante, baruri, pub-uri etc.);       
 • spatii destinate pentru turism, care au cel mult 8 camere si 16 locuri de cazare.

In concluzie, dupa cum s-a putut observa, exista putine cazuri in care o autorizatie eliberata de ISU nu este necesara.                                                       

Posted in Imobiliare

decembrie 9th, 2021 by Ovidiu

www.acte-online.com este primul portal de unde pot fi obtinute online toate documentele necesare pentru cumpararea sau verificarea istoricului unui apartament, case sau teren. Exclusiv online, fara drumuri, cozi sau birocratie.

Cu titlu de prezentare, cateva din documentele eliberate de autoritati si care pot fi obtinute online:

– Extras de Carte Funciara pentru informare teren si/sau cladire

– Certificat de Urbanism

– Extras de Plan Cadastral teren

– Certificat Constatator O.N.R.C. firma

– Certificat Beneficiari Reali firma

– Plan incadrare in zona teren

– Document aflat la Arhivele Nationale

– Copie Buletin Proceduri Insolventa (B.P.I.)

– Verificare intrare insolventa firma

– Text la zi al unei Legi, Ordonante de Guvern, Hotarare de Guvern, Ordin etc.

– Copie a unui anumit Monitor Oficial

Exclusiv online, fara drumuri, cozi sau birocratie! Simplu, eficient si exclusiv online! Plasezi comanda si primesti documentul solicitat prin email!

Posted in Imobiliare

noiembrie 5th, 2021 by razvan

PVC-ul este un material extrem de raspandit si popular. Un material care le permite usilor, ferestrelor sau roletelor sa reziste la diferitele tipuri de agresiuni la care sunt supuse de-a lungul timpului (intemperii, manipulari repetate, etc).

Insa, PVC-ul dispune si de numeroase alte calitati, care l-au ajutat sa se impuna in locuintele noastre, fie ca este vorba de o constructie noua, fie despre o renovare.

PVC-ul este un material recunoscut pentru izolarea termica de calitate, extrem de interesanta atunci cand vine vorba despre reducerea consumului de energie. Dispune si de performante bune pentru izolarea fonica si securitate. Rezista la cele mai grele conditii climatice si este perfect adaptat tamplariei exterioare.

Tamplaria PVC se declina in numeroase modele

Pe piata exista o gama larga de tamplarie PVC. Aceasta gama include usile de intrare, ferestrele si usile culisante. Unul din principalele avantaje oferite de acest material este data de marea sa disponibilitate si numeroasele modele existente pe piata. Regasim tamplarie PVC OnePlast in toate formele (patrate, dreptunghiulare, rotunde, etc). Este in egala masura posibil sa alegem din mai multe tipuri de deschidere (culisanta, batanta, fixa si multe altele).

Tamplaria PVC poseda o excelenta performanta de izolare termica si fonica

PVC-ul este un material deosebit de izolant. Mai izolant decat lemnul sau aluminiul, fara rupere termica. Fie ca il folosim ca material pentru o constructie noua, fie pentru o renovare, tamplaria din policlorura de vinil ne permite sa evitam pierderile termice si contribuie la economia de energie. In plus, este un material care poate fi dotat cu sticla dubla sau tripla pentru un plus de performanta.

Tamplaria PVC nu necesita o intretinere speciala

La fel ca si tamplaria din aluminiu, tamplaria PVC nu este sensibila la intemperii. Este vorba despre un material imputrescibil. In plus, datorita noilor tehnici de fabricare, unele modele sunt rezistente si la razele UV. Cu tamplaria PVC OnePlast, nu este necesar sa realizam lucrari regulate de intretinere deoarece, o laveta umeda si o solutie de curatare sunt mai mult decat suficiente pentru a-i reda stralucirea.

Tamplaria PVC este extrem de abordabila ca pret

Unul din principalele avantaje oferite de tamplaria PVC este pretul abordabil, unul din cele mai scazute de pe piata, comparativ cu lemnul spre exemplu. Este de altfel principalul motiv pentru care acest material se bucura in ziua de azi de un astfel de succes. Raportul calitate/pret se pliaza de minune pe asteptarile si bugetul a numeroase persoane. Bineinteles, pretul depinde in special de calitatea produsului si de furnizori.

Tamplaria PVC este ecologica

Policlorura de vinil participa si la protejarea mediului inconjurator. PVC-ul nu polueaza deloc si nu aduce niciun fel de pagube atmosferei. In plus, este un material perfect reciclabil. Astfel, daca optam pentru tamplariePVC OnePlastvom contribui si noi la protejarea mediului inconjurator. Un criteriu care nu este deloc de neglijat in ziua de azi. Mizand pe aceasta tamplarie, vei avea parte doar de beneficii.

Ferestrele PVC sunt mai rezistente in timp

Ferestrele PVC sunt durabile si nu putrezesc. Asta spre deosebire de lemn. In timp, lemnul poate suferi modificari, se poate dezintegra sau deforma sau se poate descompune pur si simplu. Ferestrele din PVC au o durata mai lunga de viata, prezinta o rezistenta crescuta la distorsiuni. Pot fi fabricate dintr-o mare varietate de culori. Ferestrele din lemn, spre exemplu, necesita o revopsire odata la cinci ani. PVC-ul de ultima generatie rezista la conditiile meteorologice si nu isi schimba deloc culoarea de-a lungul anilor. Este un material foarte usor de intretinut. Granulele din PVC sunt rezistente la razele UV si la conditiile meteorologice.

Posted in Imobiliare

noiembrie 4th, 2021 by razvan

Intr-o tara cu anotimpuri diverse precum Romania, proprietarii de case si constructorii trebuie sa ia in considerare toate aspectele anotimpurilor si sa le abordeze pe fiecare in parte in mod corect. Fiecare anotimp are necesitatile sale unice pentru imobilul construit si este nevoie sa ne asiguram ca totul este pregatit corespunzator. Cand vine vorba despre iarna, unul dintre cele mai importante lucruri la o casa este izolatia. O casa bine izolata mentine caldura in interior si impiedica gerul de afara sa strice confortul casei, ajutand in acelasi timp si la reducerea costurilor pentru energia termica.

De obicei, cele mai „vulnerabile” parti ale casei atunci cand vine vorba despre mentinerea unei temperaturi constante in interiorul unui imobil il reprezinta usile si ferestrele. De-a lungul timpului au fost mai multe variante de materiale pentru construirea tamplariei, insa nici aluminiul si nici traditionalul lemn nu au reusit sa faca fata suficient de bine cerintelor in materie de confort termic. Lumea moderna avea nevoie de noi solutii pentru usile si ferestrele caselor. Astfel a aparut pe piata poate cel mai bun material posibil pentru construirea de tamplarie: PVC-ul.

PVC-ul a schimbat modul in care ne raportam la usile si ferestrele caselor noastre, fiind acum o alegere aproape naturala atunci cand vine vorba despre tamplarie. Deoarece este cu mult mai rezistent decat lemnul si mult mai versatil si cu calitati de izolare superioare fata de aluminiu, usile si ferestrele cu tamplarie PVC reprezinta solutia optima indiferent de anotimp, dar mai ales iarna.

Daca fereastra nu asigura o etanseitatecorecta pe timpul iernii acest lucru se simte imediat, tocmai de aceea trebuie acordata o atentie sporita acestui loc al casei. Instaland usi si ferestre ce folosesc profile din PVC Klass imobilul va avea parte de o protectie suplimentara impotriva gerului din timpul iernii, astfel se asigura un confort sporit in interior fara a depune mari eforturi in ceea ce priveste costul energiei termice. Ferestrele cu tamplarie PVC reprezinta cea mai buna alegere pentru protectia casei atunci cand iarna isi face de cap.

Pentru a lua legatura cu reprezentantii Klass Coating System accesati site-ul klassprofile.ro.

Posted in Imobiliare