Category: Tehnologie

decembrie 21st, 2022 by razvan

Stii la ce se refera aceasta certificare securitatea informatiei?

certificare securitatea informatiei

Certificare in securitatea informatiei este o metoda prin care profesionistii din domeniul IT pot dovedi aptitudinile lor in domeniul protejarii datelor si a sistemelor informatice. Exista mai multe tipuri de certificari disponibile, in functie de nivelul de cunostinte si experienta al candidatilor.

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de certificari in securitatea informatiilor este Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Acesta este un program de certificare recunoscut la nivel international, care se concentreaza pe managementul securitatii, controlul accesului, criptografia, securitatea retelelor si aplicatiilor, legislatia privind securitatea informatiilor si alte aspecte importante din domeniu. Pentru a obtine aceasta certificare, candidatii trebuie sa aiba cel putin cinci ani de experienta in domeniu si sa treaca un examen complex.

Alte certificari cunoscute

O alta certificare populara este Certified Ethical Hacker (CEH). Aceasta certificare securitatea informatiei se concentreaza pe abilitatile de a identifica vulnerabilitatile si a proteja sistemele informatice impotriva atacurilor cibernetice. Candidatii trebuie sa treaca un examen care include testarea cunostintelor lor privind metodele de atac cibernetic, precum si apararea impotriva acestora.

Certificarea Certified Information Security Manager (CISM) se concentreaza pe managementul securitatii informatice si pe modul in care aceasta poate fi integrata in strategiile de afaceri. Candidatii trebuie sa aiba cel putin trei ani de experienta in domeniu si sa treaca un examen care evalueaza cunostintele lor privind managementul riscurilor, planificarea si implementarea politicilor de securitate si monitorizarea performantei sistemelor de securitate.

Certificarea Certified Information Systems Auditor (CISA) se concentreaza pe evaluarea securitatii sistemelor informatice si pe identificarea vulnerabilitatilor. Candidatii trebuie sa aiba cel putin cinci ani de experienta in domeniu si sa treaca un examen care evalueaza cunostintele lor privind controlul accesului, auditul sistemelor de securitate, monitorizarea performantei sistemelor de securitate si alte aspecte importante din domeniu.

Certificarea Certified Information Systems Technician (CIST) se concentreaza pe instalarea, configurarea si intretinerea sistemelor de securitate informatice. Candidatii trebuie sa aiba cel putin doi ani de experienta in domeniu si sa treaca un examen care evalueaza cunostintele lor privind instalarea, configurarea si intretinerea sistemelor de securitate.

Vrei sa obtii o astfel de certificare securitatea informatiei? Apeleaza la cei de la certinspect.ro!

Posted in Tehnologie Tagged with:

decembrie 7th, 2022 by razvan

Afla detalii cheie despre spoturi led

spoturi led

Tehnologia LED este una dintre cele mai recente inovatii in corpurile de iluminat exterior si interior. Ofera multe avantaje utilizatorilor, facandu-l o alegere populara pentru iluminat.

Recomandam utilizarea unor spoturi LED pe pereti pentru o lumina mai eficienta si mai stralucitoare. A avea mai multe becuri mai mici va face o mare diferenta in camera si vei observa diferenta de consum.

Lumina acestor sisteme de iluminat este o alegere populara pentru oamenii moderni care stiu sa profite de tehnologie.

Care sunt avantajele care primeaza?

Aceste sisteme sunt fabricate din materiale durabile si sunt ecologice.

Este un fapt binecunoscut ca LED-urile nu emit raze UV ​​sau infrarosii si, de asemenea, nu contin mercur sau alte substante nocive. . De asemenea, sunt sisteme foarte friendly cu mediul, deoarece ajuta la reducerea emisiilor de carbon.

Sunt eficiente din punct de vedere energetic, iar investitia se amortizeaza intr-o perioada scurta de timp.

Spoturi cu LED-uri sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat alte tipuri de becuri, astfel incat au potentialul de a reduce in mod semnificativ factura de energie electrica. Chiar daca initial sunt mai scumpe de cumparat si instalat, se vor plati singure in decurs de un an, daca sunt folosite pentru minim 3 ore pe zi. De asemenea, au o durata de viata de pana la 50.000 de ore.

Luminile se aprind instantaneu, inundand camera cu lumina

LED-urile nu se incalzesc, asa ca se pot aprinde aproape instantaneu, fara a fi nevoie de incalzire.

Aceste spoturi sunt mult mai rezistente la socuri, vibratii si temperaturi scazute decat alte tipuri de becuri. De asemenea, au o durata de viata mult mai mare, de pana la 50.000 de ore. Acest lucru le face o alegere mult mai buna pentru utilizare in conditii dificile sau periculoase.

De asemenea, acestea nu emana caldura. Intra acum pe led-concept.ro si vezi gama noastra de produse!

Posted in Tehnologie Tagged with:

Cât economisesc la facturi dacă montez panouri solare?
noiembrie 18th, 2022 by Popescu Alex

Cum creșterea prețurilor este la ora actuală una dintre cele mai mari probleme pentru români, aceștia se văd nevoiți să caute metode prin care pot economisi. În acest sens, un număr tot mai mare de persoane intenționează să-și monteze panouri solare. Generarea propriei energii are multe avantaje. Nu numai că economisiți energie și favoriți mediul, dar puteți economisi și pentru factura la electricitate.

Facturile vor avea un cost mai mic dacă decideți să instalați panouri fotovoltaice, dar economisirea va depinde și de sistemele panourilor, de poziționarea locuinței și orientarea acesteia. De reținut este faptul că majoritatea producătorilor oferă o garanție estimativă de 10 ani și un randament de aproximativ 80%

Tipuri de panouri fotovoltaice

Conform specialiștilor, putem distinge trei versiuni de sistemeꓽ on-grid, off-grid și hibride. Primul nu necesită baterii, fiind conectat la rețeaua de distribuție, iar aceasta va oferi o reducere a consumului din rețea. În lunile de iarnă, cei care au sisteme on-grid primesc necesarul de consum și de la furnizorii de energie. Cel de-al doilea este recomandat a fi utilizat în locuințele ce se află la o distanță mare față de rețeaua de distribuție a energiei electrice. Sistemul are în alcătuire o baterie de 12V sau mai mult, ce stochează energia pentru a fi folosită pe timp de noapte sau în zilele lipsite de razele soarelui. Ultimul tip (hibrid) este o combinație între cele două menționate anterior și se bazează pe lipsa bateriilor sau pe un număr redus de baterii, deoarece cei care au acest sistem primesc energie și de la furnizor.

După instalarea panourilor solare în casă, acestea ar contribui la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă și, în plus, ar reduce și costul facturii de energie electrică cu un anumit procent, în funcție și de tipul panourilor solare.

Cei care au un sistem on-grid pot ajunge să economisească aproximativ 30% din costul total al facturii la energie. Investiția în panouri solare on-grid va ajunge să fie amortizată în aproximativ 5 ani. Sistemele hibrid ajută consumatorii să economisească mai mult decât în cazul celor on-grid, 80% din costuri. Investiția în aceste tipuri se va amortiza în aproximativ 5-10 ani.

Pentru o suprafață de 25 mp, poziționată spre sud, cu un consum aproximativ de 2.857 kWh/an, se poate economisi 3000 de lei anual.

Economisirea energiei depinde de tipul sistemelor

Un exemplu mai concret ar fi cel în care aveam o suprafață de 150 mp, a cărei locuință generează un consum de 200 sau 300 kWh pe lună. Aproximativ 25% din totalul energiei primite de la panouri reprezintă consumul nostru, iar restul, se va livra și vinde furnizorului. Dacă sistemul panourilor solare nu este automatizat, se poate obține o economisire de 15%. În cazul sistemelor automatizate, ce dispun de controller, pentru consumul propriu se va genera aproximativ 40-50 %, numai dacă prețul energiei se va majora cu doar 1%. Pe măsură ce prețul energiei electrice crește, se va mări și suma economisită.

Pentru a cunoaște economiile exacte pe factura de energie electrică, trebuie să se ia în considerare suprafața care trebuie să primească energie electrică, dar și poziționarea locuinței.

În timp ce exemplele noastre vă oferă o idee despre cât de mult ați economisi prin instalarea panourilor solare pentru consumul propriu, fiecare caz este diferit. Experții consideră că un sistem de panouri solare mai complex poate contribui la o scădere mai mare a costurilor pe care facturile de la energia electrică le au. Un lucru este cert – în vremurile actuale, când inflația ne dă bătăi de cap și cheltuieli semnificativ mai mari, montarea panourilor solare este unul dintre aspectele care ne pot reduce costurile energiei electrice.

Posted in Tehnologie

noiembrie 10th, 2022 by razvan

Alege sistemul avantajos de benzi LED

Aceste benzi LED flexibile pot fi utilizate intr-o varietate de moduri si situatii, facandu-le versatile si diverse. Exista multe tipuri diferite de iluminat care pot fi folosite in orice camera – inclusiv in bucatarie si dormitor.

benzi led

Benzile LED folosesc tehnologie noua, bazata pe LED, ceea ce inseamna ca sunt eficiente din punct de vedere energetic si au multe beneficii, cum ar fi durabilitatea. Lumina LED este formata dintr-o serie de lumini care sunt insirate impreuna. Cablul poate fi taiat la orice lungime si poate fi folosit in locuri greu accesibile, potrivindu-se perfect. Unele benzi LED sunt disponibile intr-o varietate de culori si puteti controla culoarea cu ajutorul unei telecomenzi.

Daca sunteti in cautarea unui mod rentabil si ecologic de a va lumina casa sau biroul, de ce sa nu luati in considerare benzi cu LED-uri? Aceste benzi folosesc mai putina energie si dureaza mai mult decat becurile traditionale, ceea ce le face o alegere excelenta pentru cei care doresc sa economiseasca bani si sa economiseasca resursele. Astazi, becurile sunt utilizate in mod obisnuit, in special pentru iluminat.

Mai multe despre acest sistem

Sunt o modalitate usoara de a ilumina designul interior al unei camere, deoarece sunt versatile si usor de utilizat. Multe idei de iluminat arhitectural pot fi puse in practica cu ajutorul unei benzi luminoase. Acest sistem de iluminat este mic si flexibil, facandu-l perfect pentru utilizarea in spatii greu de iluminat.

Are si multe avantaje, asa ca poate fi folosit in multe domenii fara probleme. Utilizarea diodelor emitatoare de lumina (LED-uri) devine din ce in ce mai populara pentru obtinerea de design-uri interioare frumoase.

Cateva avantaje pe care le au unele benzi LED

In primul rand, pentru ca unele benzi LED indeplinesc toate calitatile pe care le indeplineste orice corp de iluminat bazat pe tehnologie LED: sunt foarte rezistente in timp, prietenoase cu mediul, usor de intretinut si rentabil. Sistemele de iluminare cu LED-uri sunt grozave, deoarece pot fi utilizate in multe moduri diferite. Aceste suporturi sunt realizate din materiale care ajuta la iluminarea unui spatiu si sa fie eficiente, precum si sa arate grozav.

Alege sistemele de iluminat eficiente de pe led-concept.ro!

Posted in Tehnologie Tagged with:

noiembrie 4th, 2022 by Iosif Gabriela

In perioada 26-28 octombrie 2022 s-a desfasurat la Cluj-Napoca cea de a 20-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii – PRO INVENT 2022.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a participat la PRO INVENT cu 10 inventii  si a obtinut:

 • Premiul Juriului Salonului “PRO INVENT XX” pentru inventiile prezentate la Salonul PRO INVENT 2022;
 •  7 diplome de excelenta si medalii de aur pentru: Modul de electroliza de joasa temperatura cu separator pe baza de oxid solid, Membrana electrofilata multistrat si procedeu de obtinere a acesteia, Model experimental pentru testarea potentialului de biometan al biomasei, Sistem de pozitionare cu deplasare incrementala prin controlul a doua sisteme pentru asigurarea/eliberarea pozitiei cu actuatori piezoelectrici si mecanism paralelogram, Modul de electroliza de joasa temperatura cu separator pe baza de oxid solid, Elastomer cu permeabilitate magnetica ultra inalta cu aplicatii in domeniul garniturilor de etansare electromagnetica la frecvente joase si al circuitelor magnetice flexibile, Procedeu de obtinere a unui aliaj metalic biodegradabil pe baza de Mg pentru implanturi ortopedice;
 • 3 diplome de excelenta si medalii PRO INVENT pentru: Sistem magnetostrictiv de actuatie, Sistem de ecranare electromagnetica in gama 100 kHz-18 GHz a incintelor construite, Echipament pentru reglarea continua a debitului lichidelor, cu actionare electrica directa a elementului care realizeaza modificarea sectiunii de curgere.

Distinctiile si premiile obtinute confirma recunoasterea ICPE-CA ca factor motor in dezvoltarea economica a societatii prin dezvoltarea de solutii tehnologice in armonie cu mediul inconjurator.

Posted in Tehnologie, Uncategorized Tagged with: ,

octombrie 19th, 2022 by Vlad

București, Octombrie 2022. Smart ID Dynamics, integrator de tehnologii de vârf și dezvoltator cu peste 12 ani de experiență în furnizarea de soluții de automatizare și mobilitate, este unul dintre noii expozanți ce participă la Expo Retail 2022 – Digital, Green & Tech, care se desfășoară în perioada 26- 27 Octombrie la București, în incinta Combinatului Fondului Plastic (Sala Senat).

Expoziția EXPO RETAIL – Digital, Green & Tech reprezintă unul din cele mai importante evenimente Business to Business din România, fiind dedicată atât tehnologiei, echipamentelor, soluțiilor și serviciilor pentru Retail, cât și pentru eCommerce, industria FMCG, logistică, sectoarele DIY și IT&C. Expozanții și partenerii organizatorului (publicația de business retail-FMCG.ro) sunt unii din cei mai importanți furnizori de tehnologie, echipamente, soluții și servicii pentru Retail, eCommerce și industria FMCG, cu accent pe soluții „verzi”.

La acest eveniment sunt așteptați peste 300 de manageri, care se pot înregistra GRATUIT ca vizitatori ai hub-ului de business, dacă se încadrează într-unul din următoarele profiluri: Directori IT sau de achiziții de tehnologie și echipamente din retail, Purchasing Manageri, Technical Buyeri sau Directori ai unor centre comerciale, magazine online sau a altor companii din FMCG/Food Service sau HoReCa, ce doresc să își upgradeze tehnologia sau să achiziționeze servicii noi pentru a-și îmbunătăți și eficientiza activitatea.

Expoziția EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech va avea loc la Combinatul Fondului Plastic din București și va găzdui aproximativ 40 de standuri, pe o suprafață totală de cca. 1.000 de mp. Prezența Smart ID se va face remarcată în cadrul acestui eveniment expozițional prin varietatea soluțiilor și echipamentelor prezentate. Smart ID Dynamics are în portofoliu aproximativ 3.000 de clienți, cu peste 250 de proiecte implementate, soluțiile software proprii fiind special proiectate pentru companii ce activează în principalele industrii: retail, logistică, producție, utilități și sănătate.

Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID, declară: “ Cu certitudine, Expo Retail este unul dintre evenimentele importante la care ne-am propus să participăm, începând cu finalul acestui an. Acesta va deschide noi orizonturi în promovarea portofoliului întregit Smart ID și, de asemenea, suntem încrezători în potențialul acestui eveniment expozițional pentru a atrage noi clienți și totodată a ne întări parteneriatele devenite o tradiție. Expo Retail reprezintă o primă apariție Smart ID cu portofoliul dezvoltat pe sectorul Retail prin intermediul soluțiilor proprii Smart Lockers și Sceptrum ERP.”

Smart ID furnizează partenerilor săi soluții proprietare, personalizate și complete de automatizare a proceselor, cu scopul optimizării costurilor și creșterii productivității. Pentru atingerea unui potențial maxim de expunere în cadrul acestui proiect, Smart ID a ales să participe cu unele dintre cele mai moderne echipamente destinate sectorului Retail, precum și soluții inovative, integrând noile tehnologii ce facilitează întrepătrunderea dintre comerțul on-line și cel tradițional.

Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID, declară: “ Pentru noi, acest prim pas al prezentării în piață după întregirea cu echipa din Brașov reprezintă un obiectiv foarte important: suntem o singură echipă, ai cărei membri susțin împreună toate direcțiile de dezvoltare și continuitatea proceselor existente. Valorizăm aportul fiecăruia dintre colegii noștri în realizarea acestui proiect și le mulțumim pentru implicare!”

În susținerea prezenței la Expo Retail 2022, Smart ID Dynamics va beneficia și de suportul unora dintre principalii parteneri în zona Retail. Aceștia vor fi alături de echipa Smart ID atât prin logistica soluțiilor și a echipamentelor expuse, cât și prin disponibilitatea de a oferi tot suportul necesar prezentării acestora la locație. Împreună cu echipa dedicată Smart ID, reprezentanții acestor parteneri vor oferi informații relevante tuturor vizitatorilor Expo Retail.

Pe perioada desfășurării acestui proiect, alături de soluțiile proprii nou integrate în portofoliul pentru Retail: Smart Lockers și Sceptrum ERP, Smart ID promovează echipamentele moderne dedicate sectorului Retail și soluțiile tehnologice specializate ale partenerilor noștri: Zebra Technologies, NCR, SES Imagotag și Cust2Mate. Acesta este unul dintre cei mai noi parteneri Smart ID, care s-a alăturat prin introducerea în portofoliul Smart ID a primelor cărucioare de cumpărături inteligente – Smart Cart Platform, cu Self CheckOut integrat.

Pe parcursul dezvoltării sale, Smart ID a demonstrat că este o companie cu o viziune clară de business, care evidențiază importanța îmbinării dintre procesele tradițional existente cu cele mai inovative tehnologii la nivel internațional. Această ideologie a ajutat compania să evolueze unitar, ca și echipă, dar și alături de parteneri: unii dintre ei nou integrați în business-ul Smart ID, alții deja tradiționali, care și-au valorizat suportul pe parcursul timpului.

Răzvan Drăgoi, Deputy General Manager Smart ID, apreciază: “Ne mândrim că am reușit să atragem de partea Smart ID parteneri puternici, ce reprezintă un real suport în scopul întregirii arsenalului de echipamente, soluții și automatizări Smart ID pentru revoluționarea Retailului. La această ediție Expo Retail  vom  participa  alături  de  parteneri  tradiționali  precum  Zebra (ET40/ET45, TC2X, TC5X, PS20, CC600 și CC6000), NCR (prin soluția NCR Self CheckOut), SES Imagotag (etichete electronice și soluția VUSION Rail) și Cust2Mate (Smart Cart Platform, cu Self CheckOut integrat). Pe această cale le mulțumim că ne sunt alături în acest demers și, de asemenea, suntem încrezători în evoluția parteneriatului nostru pe termen lung. Dorim ca împreună să reprezentăm în continuare unul dintre pilonii ce aduc schimbarea în Retail, prin integrarea noilor tehnologii cu orientarea nativă către retailer și chiar mai departe, către utilizatorul final.

Posted in Tehnologie

octombrie 7th, 2022 by Vlad

CUM ÎȚI ALEGI TIPUL DE CĂȘTI DE CARE AI NEVOIE

Știm cu toții că trăim într-o eră digitală, conectați mereu la aplicațiile noastre, iar căștile au devenit un accesoriu indispensabil în viața de zi cu zi. Care sunt oare cele mai bune casti audio pentru tine ?

Fie că le folosim când suntem acasă și ascultăm muzică sau ne uităm la un film, fie că mergem pe stradă, sau când suntem la birou, în mașină, sau vorbim la telefon, folosim căștile audio care acum ne sunt mult mai la îndemână.

Pentru a alege un tip de casti audio în funcție de nevoile, dar mai ales de preferințele tale, putem încerca să definim un mic ghid de alegere a căștilor.

Putem sa clasificăm aceste instrumente audio după:

§  tipul de casti audio pentru tine poate fi : ear-­fit, supra­aurale si circum-aurale ;

§  modul de construcție : inchise sau deschise ;

§  tehnologia driverului (dinamic, planar, electrostatic)

§  după specializare, pot fi casti pentru sport, pentru calatorii, pentru auditii de inalta fidelitate, pentru telefonul mobil etc

§  clasificare simplă se poate face după felul în care sunt purtate: căști in-ear, over-ear și on-ear.

Ø  Prima categorie de casti audio pentru tine este o varianta ultraportabilă de căști, așa numitele casti audio in-ear, care, așa cum este și traducerea din limba engleză, sunt purtate în interiorul urechii externe. Ele sunt discrete, se transportă ușor în poșetă, geanta de laptop sau rucsac, dar sunt și usăr de pierdut. Ele sunt preferate de sportivi și de tineri. Desigur, nu oferă calitatea celor over-ear sau on-ear, însă există astăzi tehnologii foarte avansate care au dezvoltat mult produsele și oferă o calitate superioară

Ø  Căștile on-ear sunt o variantă mai compactă, mai portabilă, iar avantajul net ar fi că sunetul ambiental se distinge puțin, putând să ai o experiență nu atât de imersivă, ci mai realistă. Câteodată este bine să știi ce se intamplă în mediul înconjurător, când ești la birou, sau în timpul unei ședințe online, sau când nu vrei să mărești volumul vocii pentru că nu te auzi prea bine în camera în care te afli.

Ø  Așa cum este și traducerea directă, ultima categorie de casti audio sunt cele care acoperă complet urechea, o îmbracă și oferă o izolare foarte bună a sunetului față de ambianță. Acest tip de căști este utilizat în mod special în zona de producție muzicală sau de sunet, deoarece se blochează destul de bine sunetul înconjurător, utilizatorul se poate concentra pe ce aude în căști, adaptând astfel procesul de înregistrare într-un mod fidel realității. Avantajele căștilor over-ear sunt multiple: izolare foarte bună a sunetului, sunt mai confortabile decât cele on-ear, pentru că nu pun presiune pe ureche, la purtare mai îndelungată și nu în ultimul rând, dimensiunea mai mare poate oferi o calitate mai bună, difuzorul fiind mai mare.

§  Și pentru că trăim în epoca “wireless” (“fără fir”), mai toate tipurile de căști se impart și după acest criteriu: au sau nu fir. Avantajul este că nu mai sunt cabluri, că sunt căști de dimensiuni foarte mici, ușor de folosit și transportat, care folosesc acumulatori sau pot fi puse la încărcat șii care sunt foarte la modă. Acest tip de casti este utilizat pe scara larga si in multiple domenii de activitate precum industria de servicii auto sau cea a prelucrarilor si serviciilor mecanice precum deblocari usi si constructii civile si industriale.

Tipuri de căști pentru industria muzicală

Chiar daca astazi ne-am propus sa va supunem atentiei cele mai bune casti audio pentru tine, dorim sa aveti in vedere si faptul ca utilizarea căștilor nu înseamnă numai ascultarea muzicii preferate fără a-i deranja pe ceilalți. Ele pot fi folosite nu doar la mixaje sau alte prelucrări ale pieselor, ci și la înregistrări, mixaje DJ sau în concerte.

Este clar că, în general, căștile de la telefoane mobile, folosite la comunicarea prin skype, nu sunt adecvate prelucrării muzicii în studioul de acasă. De aceea, în cele ce urmează vă vom sfătui în alegerea căștilor ideale pentru lucrul cu muzica.

Chiar dacă pentru fiecare activitate este nevoie de alt tip de căști, ele se pot combina ușor având anumite funcții. Dacă doriți căști pentru mixaje și înregistrări, cel mai bine este să cumpărați căști de studio de calitate.Căștile de studio sunt destinate prelucrărilor muzicale, atât pentru mixaj cât și pentru mastering, și se pot folosi nu numai în călătorii, ci și acasă, când nu doriți să-i deranjați pe cei din jur. Pentru mixaje, aveți nevoie de căști cu o plajă de frecvență suficientă, de exemplu între 30 Hz și 20 kHz, dar, este mai bine dacă acestea pătrund și în spectrul non-sonor și transmit sunetul în intervalul 18 Hz și 23 kHz și mai mult. Cu cât este mai largă plaja de frecvență, cu atât mai uniformă și fiabilă este redarea sunetului în întregul spectru sonor.

Și aceste căști pentru studio se fot clasifica în căști închise, căști deschise sau semideschise, căști pentru DJ și căști intraauriculare.

 • Căști închise

Se folosesc în cazul înregistrării în studio a unui cântec sau a unui solo de instrument în variantă finală, pentru a se auzi bine fundalul și pe dvs., dar și ca sunetul să nu iasă afară din studio. Acestea acoperă urechile în întregime și nu permit sunetului să iasă în exterior.

 • Căşti deschise și semideschise

Acest tip de căști se folosește la prelucrările muzicale și la mixaje, când este nevoie să se furnizeze cel mai fidel răspuns, cu plaje largi de frecvență. Sunetul produs de aceste căști nu afectează structura închisă și este, astfel, mai fidel decât la căștile închise, care au tendința să „subestimeze“ puțin producția frecvenței de bas.

 • Căști pentru DJ

Dj-ii au nevoie de căști ușoare și care să stea bine, deoarece aceștia le țin la urechi timp îndelungat. Dacă le folosesc în plus și la setarea acului într-un anumit loc pe disc, atunci este necesar ca acestea să fie bine fixate și să împiedice intrarea zgomotului din exterior. De aceea, căștile pentru DJ sunt căști închise și de mare putere.
Există momente când DJ-ul trebuie să asculte simultan ce cântă în sală și ceea ce a pus din pupitru la căști. Astfel că un DJ are nevoie de căști cu cupe rotabile. Astfel, într-o ureche va intra sunetul din aparat, iar în cealaltă, sunetul din sală.

 • Cască intraauriculară

Aceste căști sefolosesc mult în timpul concertelor, decătre soliști sau toboșari, care doresc să audă bine ceea ce cântă ceilalți și nu vor o unitate de feedback. Ca urmare, monitorizarea intraauriculară este un sistem comod atunci când raportul corespunzător al instrumentelor (vocaliștilor) se transmite direct în urechea muzicianului, nu în cutia de interceptare a sunetului.

Monitorizarea acestor căști intraauriculare se face cu ajutorul unor căști modelate, astfel încât să se poată auzi doar ce transmite sunetistul și nu sunetul tobelor sau al amperului de chitară. De asemenea, pentru cântăreți acestea reprezintă un avantaj, deoarece monitorizarea intraauriculară rezolvă problemele cu feedback-ul.

Este bine de știut :

 În cazul în care folosiți căști nu numai la studio sau acasă, ci și în călătorii, este necesar ca acestea să se poată plia parțial și să aibă o carcasă
 De asemenea, sunt necesare cabluri de schimb și auriculare de rezervă ca să nu aruncați căștile doar pentru că auricuralele s-au deteriorat parțial sau cablurile s-au stricat.
Dimpotrivă, nu trebuie să vă faceți griji în privința conectorului, deoarece majoritatea sunt dotate cu reducție, astfel încât pot fi utilizate în porturi cu diametre între 3,5 mm și 6,3 mm.v  În cazul în care veți avea nevoie să conectați mai mult de două perechi de căști, se folosesc amplificatoare de căști, care în mod obișnuit, au o intrare și patru ieșiri.

Mult succes in alegerea voastra, toamna frumoasa tuturor !

Posted in Tehnologie

septembrie 27th, 2022 by Iosif Gabriela

In perioada 14 -16 septembrie 2022, la Suceava, s-a desfasurat al 13-lea Workshop International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022. Workshopul a fost organizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE – CA Bucuresti in parteneriat cu Universitatea ”Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Politehnica” din Bucuresti si Asociatia pentru Compatibilitate Electromagnetica din Romania, sub egida Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii si a Ministerului Educatiei.

Oracle for Research, Marc Tel S.I.T., COMTEST S.R.L., OICPE au fost sponsorii acestei editii.

Lucrarile, structurate pe lectii invitate, prezentari orale si postere, au abordat urmatoarele aspecte si probleme conexe: compatibilitatea electromagnetica in domeniile electronica, sisteme de comunicatii, sisteme de transport, sisteme industriale; materiale pentru compatibilitate electromagnetica; ecrane si solutii de ecranare electromagnetica; transfer de energie fara fir; calitatea energiei electrice si eficientizarea consumului; electronic packaging; efectele expunerii umane la campurile electromagnetice; compatibilitate bio-electromagnetica; tehnologia 5G si sanatatea; aspecte legate de standardizare in domeniul CEM.

Workshopul International de Compatibilitate Electromagnetica CEM 2022 a avut oportunitatea sa gazduiasca in dezbateri și schimb de idei specialisti de renume din domeniu, atat din tara, cat si din strainatate. Participantii din tari precum Franta, Polonia, Japonia, Anglia, Croatia, Republica Moldova si Romania au sustinut lucrari initiate si dezvoltate in medii de cercetare proprii, precum universitati, institute de cercetare, academii, institutii din domeniul telecomunicatiilor si standardizarii, IMM-uri.

Workshop-ul s-a incheiat cu ceremonia de premiere pentru cea mai buna prezentare orala a unui tanar participant si cel mai bun poster.

Posted in Tehnologie, Uncategorized Tagged with: ,

septembrie 1st, 2022 by Vlad

Ai un televizor defect? Imaginea este neclară sau a fost tras de pe mobilă și ecranul s-a crăpat? Ce trebuie să faci este să îți duci device-ul la un centru de reparație televizoare. Service-urile din zona ta se vor asigura că televizorul tău va fi gata cât ai clipi! Pe MisterFix.ro găsești centre de reparații de televizoare din localitatea ta.

Ai nevoie de un service televizoare Samsung? Intră pe MisterFix

Samsung-ul nu se ocupă doar de telefoanele mobile. Acest gigant din domeniul tehnologiei oferă clienților și alte electrocasnice de uz zilnic. Printre ele putem aminti de televizoare, frigidere, cuptoare cu microunde și altele.

Dacă ai un telefon Samsung defect, nu ezita să îl duci la cel mai apropiat Samsung service din zona ta.

Astăzi, totuși, vom vorbi despre problemele care pot apărea la televizoarele de la această marcă.Cu ce defecte se poate confrunta televizorul tău? Acestea sunt multiple:

 1. televizorul este aprins, însă nu are imagine;
 2. imaginea nu se potrivește cu audio-ul;
 3. se aud ecouri;
 4. imaginea este pixelată;
 5. ecranul este spart.

Multe alte defecte pot apărea la un televizor. Vârsta este și ea un motiv pentru care aparatul se uzează. Cu orice problemă te confrunți, cel mai bine este să mergi la un service de reparații a televizoarelor.

Imaginea nu apare când aprinzi TV-ul?

O problemă des întâlnită la multe televizoare, indiferent de marcă, este lipsa imaginii. Televizorul este pornit, se aud voci, însă nu apare nicio imagine. Primul lucru pe care trebuie să îl verifici este să intri la meniu și să conectezi televizorul la satelit.

În cazul în care ai alt dispozitiv conectat la televizor, un PlayStation, de exemplu, ai de făcut următoarele:

 • intri la opțiunea de conectare;
 • vei vedea că ești pe modul HDMI, în cele mai multe cazuri;
 • selectezi iconița sau textul cu TV;
 • imaginea ar trebui să fie acum vizibilă.

Dacă imaginea tot nu apare și după ce ai încercat să te conectezi la satelit, ce faci? Recomandarea este să îți duci televizorul la un control tehnic la unul dintre centrele de reparații a televizoarelor.

Când te uiți la film audio-ul nu se potrivește cu imaginea?

Cel mai frustrant moment este când dorești să te uiți la un film, dar constați o problemă. Actorii vorbesc, dar tu nu poți auzi niciun cuvânt! Această problemă tehnică este una des întâlnită. O poți rezolva și tu, dacă știi unde trebuie să cauți.

Într-o primă fază, te duci la setări. Aici trebuie să cauți rubrica care are de-a face cu audio-ul. Se prea poate să existe o întârziere în derularea sunetului. Poți modifica din acea opțiune și totul să revină la normal. Dar dacă nu se întâmplă nimic?

În cazul în care setarea nu funcționează, televizorul s-ar putea să aibă altă defecțiune. Probabil un cablu nu este conectat unde trebuie sau a apărut un scurt-circuit pe undeva. Indiferent de natura problemei, aparatul ar trebui dus la un service, iar MisterFix îți poate spune la care!

Auzi ecouri în timp ce merge televizorul?

Problemele de la nivelul sunetului sunt, probabil, cele mai comune când vorbim de televizoare. Imaginea nu se potrivește cu sunetul, nu se aude nimic sau se aude un ecou. De unde provine acest ecou și cum poți rezolva problema? Sunt mai multe motive și pentru această problemă:

 • ai un sistem audio separat față de sunetul TV-ului;
 • ai conectat un laptop sau un telefon la TV, care au sisteme audio separate.

În aceste situații, conectează-te doar la un singur aparat. Ecoul este produs atât de TV, cât și de sistemul audio. Dacă problema persistă, apelează la niște specialiși. Și cine ți-i poate găsi? MisterFix.

Pe MisterFix.ro găsești cele mai bune centre de reparații de televizoare

Nu lăsa un televizor să îți strice ziua. Intră pe MisterFix și lasă motorul de căutare să te ajute. Acest site filtrează centrele și service-urile de reparații de televizoare din întreaga țară în câteva clipe.

Ce ai tu de făcut? Să introduci orașul în care locuiești, iar de restul se ocupă MisterFix. Acesta îți va prezenta toate centrele din orașul tău și din împrejurimi. Când ai un aparat defect, MisterFix îți va spune cel mai bun service din zona ta care să ți-l repare.

Posted in Tehnologie

Crearea unui site web profesional
august 26th, 2022 by razvan

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că tehnologia s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. În domeniul afacerilor, Internetul a devenit o adevărată modalitate de promovare a serviciilor sau produselor comercializate.

Crearea unui site web profesional ar trebui să se numere printre obiectivele oricărui business.

Te numeri printre antreprenorii ce își doresc să își ducă afacerea la un alt nivel? Atunci ar trebui să iei în considerare avantajele pe care ți le vom prezenta în acest articol.

În primul rând, compania ta va inspira mult mai multă încredere potențialilor clienți. De ce spunem asta? Pentru că utilizatorii folosesc platformele digitale pentru a se informa cu privire la serviciile unei firme. Site-ul web devine o adevărată carte de vizită pentru afacerea ta. Poți oricând să actualizezi pagina, pentru ca aceștia să fie la curent cu ultimele noutăți sau promoții.

Este esenţial să colaborezi cu specialiști în domeniu, pentru a obține ceea ce îți dorești: crearea unui site web profesional, optimizat SEO, care să prezinte compania ta într-o manieră ingenioasă.

De la design, la funcţionalitate, de toate aceste aspecte se pot ocupa chiar specialiștii de la Getbranded.

Succesul unei afaceri este reprezentat de profitul obținut. Îți poți mări considerabil veniturile prin expunerea serviciilor tale în mediul online.

În zilele noastre, oricine are la îndemână un smartphone prin intermediul căruia accesează diferite platforme online, în căutarea celor mai interesante oferte sau servicii. Practic, poți avea acces la un nou public, fapt ce îți va aduce doar beneficii.

În cazul în care alegi să comercializezi produse online, atunci vei opta pentru o platformă de tip ecommerce. Există mai multe tipuri de platforme online, cum ar fi Opencart, Prestashop sau WooCommerce. Discutând cu experții Getbranded vei putea afla care este cea mai potrivită platformă, în raport cu domeniul de activitate.

Este mult mai ușor să comunici cu posibilii clienți prin intermediul unui site web. Aceștia pot accesa pagina la orice oră din zi și pot vizualiza ofertele sau alte informații de interes. Nu mai ești limitat de către un program fix, ci din contră.

Ceea ce este bine de știut este faptul că poți afla date importante despre utilizatorii ce îți accesează pagina. Poţi crea un sondaj de opinie, pentru a observa care este vârsta medie a acestora sau locaţia lor geografica ori interesele. Acesta este un aspect foarte important atunci când îți dorești să afli mai multe detalii despre comportamentul vizitatorilor tăi.

Utilizatorii ce se abonează la newsletter vor fi mereu informaţi cu privire la noutățile sau reducerile de pe site-ul web. Marketingul prin e-mail se numără printre cele mai eficiente modalități de a păstra legătura cu clienții.

Un site web profesional este esenţial atunci când îți dorești să îți construiești o comunitate. În funcție de domeniul în care activezi, poți configura pe platformă şi o secțiune de comentarii, unde utilizatorii să poată conversa.

Specialiștii de la Getbranded te pot ajuta să îţi creezi și o secțiune de blog pe site, unde poți posta periodic subiecte de actualitate pentru nişa ta. Utilizatorii vor fi cât se poate de entuziasmați de sursele de informație și vor accesa cu regularitate site-ul web.

Prin urmare, crearea unui site web profesional se dovedește a fi mai mult decât importantă în societatea modernă. Vorbim despre numeroase avantaje de care poți beneficia și care îți pot asigura succesul în plan profesional.

Posted in Tehnologie