Cum alegi o agentie imobiliara

O agentie imobiliara presteaza servicii de intermediere intre cereri si oferte, in domeniul imobiliar, in schimbul unui comision. Majoritatea agentiilor sunt specializate pe anumite domenii (vanzare apartamente, spatii comerciale, inchirieri apartamente si garsoniere etc.) si dispun de o varietate mare de oferte, ajutandu-te sa-ti gasesti locuinta ideala sau sa-ti vinzi bunul imobil la un pret avantajos.

Din acest motiv, majoritatea oamenilor care au de facut tranzactii imobiliare aleg sa colaboreze cu agentii, in loc sa puna sau sa caute anunturi de vanzare terenuri, apartamente si chirii pe cont propriu. Iata de ce ar trebui sa tii cont atunci cand alegi sa colaborezi cu o agentie imobiliara, pentru a beneficia de cele mai bune rezultate!

Documenteaza-te si cerceteaza piata. Poti contacta mai multe agentii pentru a afla mai multe despre serviciile oferite, profesionalismul de care dau dovada, comisioane sau oferte. O agentie care doreste sa-si consolideze reputatia va avea intotdeauna grija sa isi prioritizeze si sa isi multumeasca clientii, de aceea poti lua in calcul si recomandarile venite din partea prietenilor care au avut experiente satisfacatoare cu anumite agentii.

Stabileste criteriile importante pentru tine. Dat fiind faptul ca exista o miriada de agentii imobiliare pe piata, trebuie sa stabilesti criteriile decisive care favorizeaza alegerea. Astfel, cat de important este pentru tine ca o agentie sa aiba mai multi ani de experienta in domeniu? Pentru ca pana la urma, experienta nu inseamna neaparat profesionalism, la fel cum profesionalismul nu implica obligatoriu experienta. Trebuie sa fii atent si la astfel de detalii. Si nu in ultimul rand, trebuie sa alegi o agentie specializata in domeniul imobiliar care te intereseaza. Daca ai de vandut un teren trebuie sa alegi o agentie care se ocupa cu astfel de servicii. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care cauti sa cumperi un bun imobil. O agentie imobiliara specializata in apartamente noi Bucuresti si garsoniere noi Bucuresti, de exemplu, asa cum este Top Home, cunoaste foarte bine aceasta piata si dispune de o diversitate mare de astfel de oferte, apartamentele noi din Bucuresti fiind domeniul sau de competenta.

Alege un agent imobiliar care sa te reprezinte. Un agent bun va sti sa iti raspunda intotdeauna la intrebari clar si fara sa ezite. De asemenea, va sti sa negocieze diplomatic, sa iti evidentieze avantajele unei oferte si sa iti furnizeze toate informatiile de care ai nevoie cu privire la dezvoltator, date tehnice despre constructie, raportul cost-suprafata etc. Totodata, un agent bun isi va baza relatia cu tine pe respect si incredere.

aprilie 25th, 2018 by