Category: Afaceri

septembrie 25th, 2024 by Gabriel

Nett Front, liderul pieței naționale de fronturi și elemente decorative pentru mobilier, marchează anul „majoratului” cu o cifră de afaceri estimată la 68 milioane de lei, ȋn creștere cu 15%, față de 2023. Compania a pornit, ȋn 2006, ȋntr-un spațiu ȋnchiriat, de 1.200 mp, iar astăzi are ȋn proprietate o fabrică de aproximativ 31.000 de mp și spații de producție de 15.000 de mp. Ȋn aceeași perioadă, numărul angajaților a ajuns de la opt la peste 110, iar portofoliul de produse crește, de asemenea, de la an la an.

Cea mai importantă ȋntrebare pe care mi-am pus-o, ȋn 2006, a fost dacă merită să deschid o fabrică de producție de fronturi din MDF, ȋn România, sau dacă să import produsele și doar să le distribui. Am ales prima variantă, pentru a scurta, pe cât posibil, termenul de livrare. Așa că, ȋmpreună cu doi parteneri externi, am ȋnființat Nett Front România, iar ȋn primii patru ani, am dezvoltat rețeaua de distribuție pe plan național. Afacerea a crescut constant, ne-am extins din toate punctele de vedere – spații, angajați, portofoliu de produse și clienți –, iar ȋn 2019, am devenit unic acționar, după ce am cumpărăt și părțile sociale asociaților mei. Dacă mă ȋntrebați de rețeta succesului companiei, aș spune că are trei ingrediente: calitatea produselor, modul de vânzare și logistica”, spune Bartha András, fondatorul Nett Front.

Ȋn 2023, Nett Front a ȋnregistrat o cifră de afaceri de 59 milioane de lei, iar pentru anul acesta, estimează o creștere cu aproape 15%, la 68 milioane de lei. Compania are, ȋn prezent, o echipă de 110 persoane, spații proprii de producție, de 15.000 mp pe un teren de 31.000 mp.

Proiectele pe fonduri europene, accesate ȋntre 2013 și 2018, au contribuit la creșterea capacității de producție, la deschiderea unei linii automate de vopsit cu robot pentru diversificarea portofoliului de produse cu fronturi vopsite, pe lângă cele ȋnfoliate, și ȋn ultima fază, la modernizarea și optimizarea liniei de înfoliere. Din 2022, se lucrează la reabilitarea energetică a halelor, s-au montat panouri solare cu putere de 700 kW și a fost demarată o lucrare amplă de consolidare, precum și recompartimentarea halelor de producție și depozitare.

Nett Front a participat, în perioada 19-22 octombrie la BIFE-SIM, eveniment cheie în promovarea industriei românești la nivel internațional, care a reunit la București producători de mobilă și furnizori de echipamente, arhitecți și designeri, reprezentanți din retail și HoReCa, dar și cumpărători finali. Compania a prezentat un nou concept, Refront, într-un showroom mobil inovator, ce a permis vizitatorilor să exploreze proiecte de bucătării personalizate. „Showroom-ul mobil oferă clienților posibilitatea de a experimenta și vizualiza bucătării de vis în format 3D și cu ajutorul tehnologiei de realitate virtuală (VR). Ne dorim ca potențialii noștri clienți să aibă posibilitatea de a vedea și simți efectiv cum ar putea arăta bucătăria lor înainte de a lua o decizie”, a precizat Bartha András. Refront schimbă fronturile bucătăriei tale compatible cu Ikea în zeci de culori și modele, la un preț accesibil, pe care ți le poți comanda și vizualiza online și ulterior monta singur, la tine acasă.

Modul de vânzare și timpii scurți de livrare, piloni principali ȋn dezvoltarea companiei

Nett Front operează pe modelul B2B, având o rețea națională de distribuitori. Colaborarea se face cu trei mari segmente de clienți: distribuitori cu lanțuri de magazine, producători de mobilier de diferite dimensiuni și designeri de interior și arhitecți.

Producătorii de fronturi internaționali lucrează produse de serie, astfel pot organiza mult mai optim producția și pot avea termene de livrare optime. Noi ne-am adaptat nevoilor producătorilor din România și am început să producem fronturi la comandă, pe dimensiuni atipice, la prețul celor tipice, cu termen optim de livrare între două și patru săptămâni. Iar pe partea de logistică, se fac livrările cu flotă proprie și închiriată, astfel reușim să livrăm constant între două și patru săptămâni, în funcție de tipul produsului”, completează Bartha András.

Nett Front are trei game de produse: fronturi și elemente decorative înfoliate (culori uni, imitație de lemn, High Gloss, ultra mat și texturi), fronturi și elemente decorative vopsite cu vopsea pe bază de apă (culori RAL, NCS și nuanțe proprii) și fronturi și elemente decorative vopsite electrostatic cu pulbere. „Avem atât de multe modele și culori, ȋncât putem spune că la noi clientul găsește absolut orice are nevoie”, mai spune fondatorul companiei.

În 2024, Nett Front are în plan patru lansări de produse – din ianuarie este disponibilă gama Neoclasic, ȋn vară a lansat produsele vopsite în câmp electrostatic, iar până la finalul anului vor urma decoruri noi de folii și fronturi din lemn masiv.

Despre Nett Front

Nett Front este o companie ȋnființată ȋn 2006, cu sediul ȋn Târgu Mureș, care s-a impus ca lider național ȋn piața de fronturi și elemente decorative pentru mobilier. Produsele companiei sunt realizate folosind materie primă de cea mai înaltă calitate, de la mărci cu renume mondial, și cea mai nouă și performantă tehnologie din domeniu. Produsele sunt unice, personalizate și atipice și se adresează unei clientele care dorește să aibă mobilier și un mediu nu doar practic, ci și excepțional, din punct de vedere estetic.

Posted in Afaceri

septembrie 19th, 2024 by Gabriel

Rowenta România a încheiat prima campanie de responsabilitate socială, „Miau și ham, curățenie fără tam-tam”, care a reușit să strângă suma impresionantă de 60.000 de euro. Acești bani au fost donați către fundația Light into Europe, primul program de pregătire a câinilor ghid pentru persoanele nevăzătoare și cu deficiențe de auz din România.

Campania, desfășurată în perioada august – decembrie 2023, a fost un exemplu de solidaritate, implicând clienții și partenerii Rowenta într-o misiune emoționantă de a oferi independență și speranță celor care au cea mai mare nevoie.

Un efort colectiv pentru o cauză nobilă

Mecanismul campaniei a fost unul simplu: pentru fiecare aspirator vertical sau robot de aspirare achiziționat, Rowenta a direcționat 2 euro către fundația Light into Europe. Acest gest, realizat împreună cu fiecare cumpărător, s-a transformat într-o donație de 60.000 de euro, oferind un sprijin crucial pentru continuarea programului de antrenament al câinilor ghid.

Un impact profund asupra comunității

Banii strânși prin această campanie vor acoperi costurile  pregătirii, antrenamentului și îngrijirii câinilor ghid, de la antrenamentele zilnice până la îngrijirea veterinară. Fundația Light into Europe oferă acești câini persoanelor nevăzătoare, alături de servicii esențiale, gratuit, pe toată durata vieții de lucru a câinilor. Căței sănătoși, curioși și plini de energie, sunt acum gata să intre în programul de pregătire avansată pentru a deveni partenerii de viață ai beneficiarilor lor, oferindu-le acestora șansa la o viață independentă și plină de demnitate.

Stan Platt OBE, Președintele Fundației Light into Europe, a declarat: 

„A fost o campanie extraordinară, începută vesel și candid, precum cățelușii noștri care fac primii pași în călătoria lor de pregătire pentru libertatea, mobilitatea și independența persoanelor nevăzătoare din România. Mulțumită implicării și solidarității acestei mari comunități, am putut continua programul de câini ghizi și am oferit unei noi generații de tineri nevăzători șansa de a-și redobândi independența.

Mai mult decât atât, gratie donației Groupe SEB, la finalul lunii mai am organizat primul eveniment de tip model Națiunile Unite-MUN incluziv prin participarea directă a 15 tineri cu dizabilități la MUN4ALL, care a reunit peste 130 de elevi și studenți pasionați de transformare socială, activism și educație incluzivă.

Nu în ultimul rând, 10 tineri cu dizabilități senzoriale au beneficiat în cursul verii de activități  de viață zilnică și de pregătire vocațională, elemente esențiale în dezvoltarea independenței și accesului pe piața muncii.”

Un parteneriat puternic pentru viitor

„Pentru noi, această campanie a deschis noi perspective asupra impactului pozitiv pe care îl putem avea în societate. Mai mult decât un proiect de succes, a fost un mod prin care am putut contribui la schimbarea decisivă a unor vieți. Fiecare cățel ghid reprezintă o rază de lumină pentru o persoană nevăzătoare. Suntem mândri de acest succes, așa că vom continua sprijinirea fundației Light into Europe, printr-o nouă campanie, care va avea debutul chiar în această toamnă. O comunitate puternică are grijă de toți oamenii ei și îi ajută pe cei vulnerabili să se integreze în societate. O viață mai bună pentru toți este parte din dezideratul Groupe Seb, a subliniat Adriana Maxim, Trade Marketing Manager Groupe SEB SCE.  

Despre Rowenta

Rowenta – brand al companiei franceze Groupe SEB – este lider pe piața electrocasnicelor, cunoscut pentru inovația sa în domeniul tehnologiei pentru îmbunătățirea vieții.

Despre Light into Europe

Light into Europe este o fundație româno-britanică ce oferă programe în comunitate pentru incluziunea copiilor și tinerilor cu dizabilități de vedere sau auz prin educație accesibilă, deprinderi de viată independentă, acces la piața muncii și câinilor ghid.

Posted in Afaceri

septembrie 19th, 2024 by Gabriel

Oana Popa este noul Director Financiar al companiei

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, anunță o schimbare importantă în echipa de leadership a companiei. Alexandru Nomicos, cel care din 2019 a deținut rolul de Director Financiar pentru producătorul de bere, a fost numit Director de Fuziuni, Achiziții și Parteneriate pentru regiunea EMEA APAC. Poziția de Director Financiar pentru Bergenbier S.A. a fost preluată de Oana Popa, care face parte din echipa producătorului de bere de peste un deceniu.

„Această schimbare în echipa de management a companiei este dovada clară că Bergenbier S.A. are programe solide de susținere și promovare a colegilor cu înaltă expertiză în ariile lor de activitate. Îl felicit pe Alexandru pentru noul rol divizional și îi mulțumesc pentru cei cinci ani de colaborare strânsă, timp în care a venit cu vaste cunoștințe și o înaltă expertiză în domeniul financiar. De asemenea, îi spun bun venit Oanei, un profesionist cu o viziune orientată spre rezultate sustenabile alături de întreaga echipă. Mă bucur că ne putem baza pe experiența sa financiară și, în același timp, sunt convins că Oana va fi un lider inspirațional pentru întreaga organizație.”, a punctat Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A.

Oana Popa are peste 16 ani de activitate în domeniul financiar și face parte din echipa producătorului de bere de mai mult de 11 ani, timp în care a ocupat diverse poziții precum PPM Commercial On-trade, Planning and Performance Commercial Manager și Finance Controller. Cunoaște îndeaproape mediul de afaceri, industria berii și a coordonat proiecte financiare regionale și locale pentru companie.

„În echipa Bergenbier S.A. am crescut atât pe plan profesional, cât și personal, fiind locul în care ideile și proiectele pe care le-am avut au fost susținute necondiționat de echipa de leadership. Mă bucur să fac astăzi parte din ea și, la rândul meu, să contribui cu experința pe care am acumulat-o în industria berii, cât și cu viziunea în ceea ce privește activitatea financiară a companiei. Îi mulțumesc lui Alexandru pentru că a construit o echipă financiară puternică și sunt onorată să am ocazia să lucrez cu profesioniști care zilnic contribuie la succesul companiei noastre.”, a completat Oana Popa.

Alături de Alexandru Nomicos în rolul de Director Financiar, Bergenbier S.A. a avut creșteri anuale ale cifrei de afaceri, dezvoltându-și infrastructura financiară și reziliența la factorii externi provocatori din ultimii ani.

„Dincolo de rezultatele fantastice pe care le-am atins în toți acești ani în echipa de leadership Bergenbier S.A., cei mai importanți rămân oamenii, colegii pe care i-am avut aproape și de la care am avut ceva de învățat din fiecare interacțiune, ședință sau proiect împreună. Mă simt privilegiat că am trăit momente memorabile într-un grup atât de unit. Le mulțumesc tuturor pentru această ocazie și predau ștafeta Oanei, care sunt convins că va construi alături de echipa sa drumuri noi spre succes!”, a adăugat Alexandru Nomicos.

Atât Oana Popa, cât și Alexandru Nomicos și-au preluat la jumătatea lunii septembrie a acestui an rolurile de Director Financiar, respectiv Director de Fuziuni, Achiziții și Parteneriate EMEA APAC.

Despre Bergenbier S.A.

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier S.A. este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Bergenbier S.A. acordă o atenție sporită impactului pe care îl are în comunitate și asupra mediului. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Caraiman, Fresh, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum și berea albă germană nefiltrată Frazinskaner. De asemenea, compania are în portofoliu și variantele 0.0% alcool pentru Stella Artois și Staropramen.

Despre Molson Coors

De peste două secole, Molson Coors fabrică băuturi care aduc oamenii împreună pentru a se bucura de toate momentele vieții. De la Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Carling și Staropramen la Coors Banquet, Blue Moon Belgian White, Saint Archer Gold, Leinenkugel’s Summer Shandy, Creemore Springs și multe altele, Molson Coors produce unele dintre cele mai îndrăgite și emblematice mărci de bere realizate vreodată. În timp ce istoria companiei este înrădăcinată în bere, Molson Coors oferă un portofoliu modern care se extinde dincolo de industria berii cu cocktail-uri carbonatate, cafea, vin, kombucha, cidru și multe altele. Molson Coors Beverage Company este o companie cotată la bursă, care operează prin Molson Coors America de Nord și Molson Coors Europe și este tranzacționată la New York și la bursa canadiană (TAP). Angajamentul companiei de a ridica standardele industriei și de a lăsa o amprentă pozitivă asupra angajaților, consumatorilor, comunităților și mediului se reflectă în Our Beer Print și în obiectivele de sustenabilitate 2025. Pentru a afla mai multe despre Molson Coors Beverage Company, vizitați molsoncoors.com sau pe Twitter @MolsonCoors.

Posted in Afaceri

august 28th, 2024 by Vlad

Atât antreprenorii, cât și clienții cunosc importanța unor servicii de calitate, mai ales în industria HoReCa. Aceste servicii se referă la satisfacția clienților oriunde ar merge aceștia: cafenea, restaurant, fast-food. E și firesc ca accesoriile folosite să fie rezistente, ne referim aici la ambalaje. Antreprenorii cunosc aceste detalii și apelează pentru aprovizionare la site-ul snick-ambalaje.com, furnizorul fiind Snick Ambalaje.

Deoarece multă lume preferă varianta to go, e normal ca ambalajele folosite să fie confecționate dintr-un material rezistent. Pe de altă parte nici estetica lor nu este de neglijat.

Iată ofertele Snick Ambalaje.

Ambalaje de unică folosință de pe snick-ambalaje.com

Este un lucru bine cunoscut. Ambalajele din plastic au fost interzise pe piața de profil. În acest context, s-a impus folosirea ambalajelor de unică folosință, biodegradabile. Acestea deși confecționate din materiale ușoare, au proprietăți uimitoare, mai ales la transport.

Furnizorul Snick Ambalaje s-a aliniat la cerințele pieței prin livrarea acestor produse. Site-ul oficial unde se pot face comenzi este snick-ambalaje.com. De aici se pot comanda o varietate de articole care pot fi folosite în diverse moduri.

Se găsesc ambalaje speciale pentru pizzerii, fast-food, diverse evenimente de street food. Apoi ambalaje speciale pentru livrările din zona de cofetărie, patiserie sau gelaterie. Nu în ultimul rând – pentru restaurante. Acestea pot beneficia de ambalaje folosite în decorarea mesei și nu numai.

Uite așadar cât de extinsă este oferta magazinului online Snick Ambalaje, magazin de unde antreprenorii se pot oricând aproviziona.

Din ce sunt fabricate aceste produse?

E firesc ca această întrebare să fie pusă dar clienții obișnuiți știu că ambalajele de la Snick sunt de o calitate excepțională. Și asta deoarece materialele biodegradabile au luat locul plasticului. Este vorba despre materiale precum hârtie presată, carton, trestie de zahăr, frunze de palmier sau lemn. Toate acestea trec printr-un proces de producție care respectă normele în vigoare.

Spre deosebire de ambalajele din plastic, cele din materiale biodegradabile nu poluează și nici nu ocupă spațiu. Mai ales la un eveniment de street food acest lucru este minunat. Din ce motiv anume? Deoarece ambalajele nu vor stingheri evenimentul în sine. Și nici nu este nevoie de curățare ulterioară.

Snick Ambalaje a mai venit pe piața de profil și cu inovații din acest punct de vedere. Linia Kraft Natur este binecunoscută clienților și conține ambalaje din materiale reciclabile. De culoare alb, natur sau negru, aceste ambalaje sunt comandate în mod special de către clienți.

Ambalaje personalizate – o formă sigură de fidelizare

Întrucât clienții să aibă parte de o experiență unică, produsele furnizate de Snick Ambalaje pot fi personalizate la cerere. Astfel, pe farfurii, pahare sau sacoșe de hârtie se poate imprima logo-ul afacerii la cerere. În felul acesta, clienții vor reveni cu drag acolo unde au fost serviți atât de exemplar.

La o comandă de peste 499.80 lei, livrarea este gratuită. Mai mult, se poate beneficia și de o sacoșă de mostre gratuită, pentru testarea în prealabil. Orice client se poate convinge de calitatea acestor ambalaje dar și de rezistența lor. Chiar și la transport pe distanțe mai lungi, se poate conta pe ele.

Pentru comenzi dar și vizualizarea mai multor produse, se poate accesa pagina oficială snick-ambalaje.com.

Contact:

Aleea Industriilor, nr. 5, Buzău

comenzi@snick-ambalaje.com

Sursă foto: snick-ambalaje.com

Posted in Afaceri

august 27th, 2024 by Gabriel

Într-un oraș unde enigmele întâlnesc imaginația, Trapped Escape Room marchează o decadă de aventuri captivante și experiențe unice. Cu ocazia celor 10 ani de activitate, unul dintre cele mai populare branduri de escape rooms din România își invită fanii să sărbătorească împreună printr-o serie de evenimente speciale și surprize dedicate comunității pasionate de jocuri de logică și mister.

Trapped Escape Room – brandul care a adus fenomenul „jocurilor de evadare” în România – anunță 10 săptămâni de evenimente speciale dedicate publicului, pentru marcarea primei sale decade de activitate.

Astfel, în perioada 12 august – 21 octombrie, pasionații de escape rooms pot experimenta  adrenalina evadarii din cele 12 camere pline de suspans din București, la prețuri speciale sau chiar gratuit. Pe 31 august, jucătorii au șansa de a se bucura de oricare dintre poveștile captivante de la Trapped Escape rooms fără a plăti nimic, printr-o simplă rezervare prealabilă.

„Când am deschis Trapped, în 2014, publicul pentru acest tip de activitate era unul extrem de restrâns în România, însă am intuit potențialul pe care acest fenomen îl poate lua și la noi în țară uitându-ne la ceea ce se petrecea, deja, pe piețele din jur. Și, iată, nu ne-am înșelat: de la acel moment ne-au trecut pragul aproape 200 000 de iubitori ai enigmelor, am creat 17 camere de joc originale și am transformat brandul Trapped dintr-un pionier, într-o referință a acestui domeniu”, spune Cătălina Stanciu fondator & managing partner Trapped Escape Room.

Premii și Surprize pentru Iubitorii de Escape Rooms

În fiecare dintre cele 10 săptămâni de perioadă aniversară, Trapped va răsplăti norocoșii participanți cu premii săptămânale sub forma unor vouchere cadou pentru experiențe de neuitat în camerele sale de evadare, în valoare totală de peste 4.000 de lei. Pentru a lua parte la aceste tombole, Trapped își invită publicul pe conturile sale de socializare (Facebook și Instagram), unde iubitorii de mistere vor descoperi și alte surprize și reduceri de-a lungul celor 10 săptămâni de sărbătoare.

Unul dintre momentele culminante ale acestei perioade va fi „Maratonul Evadării”, desfășurat între 1 și 10 septembrie, când toți participanții la jocurile de escape room  Trapped vor intra automat într-o tombolă specială, având șansa de a câștiga un PlayStation 5, dar și alte premii atractive, cum ar fi Catan BigBox sau unul dintre cele zece jocuri Exit oferite de partenerul Trapped, Ideal Board Games. Fiecare participant are șansa de a se înscrie de mai multe ori în tombolă, în funcție de numărul de jocuri la care participa  în perioada 1-10 septembrie.

Publicul nostru este unul aparte – format din oameni cu o minte ageră, capabili să descifreze cele mai complexe enigme. Această aniversare este nu numai o ocazie de bucurie pentru echipa Trapped, ci, mai ales o oportunitate de a sărbători și de a consolida legătura cu această comunitate minunată pe care ne propunem să o extindem și să o inspirăm în continuare prin poveștile noastre”, a subliniază Cătălina Stanciu fondator & managing partner Trapped Escape Room.

În cei 10 ani de activitate, Trapped a deschis numeroase lacăte pe piața locală, introducând inovații precum: prima cameră de evadare cu efecte speciale, prima cameră integral automatizată din București, prima cameră de evadare pentru copii, precum și un concept propriu, unic in Europa bazat pe realitatea alternativă.

Alăturați-vă aventurii și fiți parte din următorul capitol al poveștii https://www.trapped.ro/!

Posted in Afaceri

august 10th, 2024 by edi

Primul pas în alegerea firmei de contabilitate ideale este să înțelegi nevoile specifice ale afacerii tale. Evaluează dimensiunea afacerii, volumul tranzacțiilor financiare și complexitatea operațiunilor tale. Dacă afacerea ta este mică, s-ar putea să ai nevoie doar de servicii de bază, precum înregistrarea tranzacțiilor și pregătirea declarațiilor fiscale. În schimb, o companie mare, cu operațiuni internaționale, poate necesita servicii contabile avansate, cum ar fi audituri interne, planificare fiscală strategică și consultanță financiară.

Stabilirea obiectivelor pe termen lung

Pe lângă nevoile actuale, este esențial să iei în considerare și obiectivele pe termen lung ale afacerii tale. Planifici să te extinzi pe piețe noi? Intenționezi să atragi investitori sau să lansezi produse noi? Aceste obiective pot influența tipul de firmă de contabilitate de care ai nevoie. Asigură-te că firma pe care o alegi are expertiza necesară pentru a te sprijini în atingerea acestor obiective.

Cercetarea și selecția firmei de contabilitate

Evaluarea reputației și a experienței firmei

Reputația și experiența firmei de contabilitate sunt factori esențiali de luat în considerare. Caută firme cu un istoric solid și recenzii pozitive din partea clienților anteriori. Întreabă despre experiența firmei în lucrul cu afaceri similare cu a ta și verifică dacă aceasta are expertiza necesară în domeniul tău specific de activitate. Firmele cu o experiență îndelungată au probabil mai multe cunoștințe și abilități pentru a gestiona diversele provocări financiare pe care le poți întâmpina.

Verificarea acreditărilor și certificărilor

Asigură-te că firma de contabilitate este licențiată și că personalul său are acreditările necesare. În România, de exemplu, contabilii ar trebui să fie membri ai CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România). Acreditările profesionale sunt o garanție a competenței și respectării standardelor etice necesare în acest domeniu.

Cercetarea și colectarea de recomandări

Recomandările din partea altor antreprenori sau parteneri de afaceri pot fi extrem de valoroase. Solicită referințe și contactează clienți anteriori ai firmei pentru a înțelege mai bine cum funcționează firma în practică. Recenziile online și testimonialele pot oferi, de asemenea, perspective utile despre calitatea serviciilor oferite de firmă.

Analizarea gamei de servicii oferite

Servicii contabile de bază și avansate

Nu toate firmele de contabilitate oferă aceeași gamă de servicii. În funcție de nevoile tale, analizează dacă firma oferă atât servicii de bază (cum ar fi înregistrarea tranzacțiilor, gestionarea salariilor, și pregătirea declarațiilor fiscale), cât și servicii avansate (consultanță fiscală, audituri, planificare financiară strategică). Alege o firmă care poate satisface atât nevoile tale actuale, cât și pe cele viitoare, pe măsură ce afacerea ta crește și devine mai complexă.

Personalizarea serviciilor în funcție de afacerea ta

Este important să alegi o firmă de contabilitate care poate oferi soluții personalizate, adaptate nevoilor specifice ale afacerii tale. Fiecare afacere este unică, și o firmă de contabilitate care poate ajusta serviciile în funcție de specificul tău va adăuga mai multă valoare. Discută cu firma despre capacitatea sa de a oferi servicii flexibile și personalizate.

Evaluarea tehnologiei și a securității

Utilizarea tehnologiei moderne

În era digitală, utilizarea tehnologiei moderne este esențială pentru eficiența serviciilor contabile. Asigură-te că firma de contabilitate utilizează software-uri avansate care permit gestionarea eficientă a datelor financiare și care facilitează colaborarea online. Accesul în timp real la informațiile financiare și capacitatea de a genera rapoarte detaliate sunt caracteristici esențiale ale unei firme de contabilitate moderne.

Securitatea datelor și confidențialitatea

Securitatea datelor financiare este un aspect critic atunci când externalizezi contabilitatea. Verifică ce măsuri de securitate utilizează firma pentru a proteja datele tale împotriva accesului neautorizat și a breșelor de securitate. Asigură-te că firma are politici stricte de confidențialitate și că utilizează tehnologii de criptare și alte măsuri de securitate cibernetică.

Comunicarea și relația cu clientul

Disponibilitatea și promptitudinea în comunicare

Comunicarea eficientă este cheia unei colaborări de succes cu firma de contabilitate. Asigură-te că firma este disponibilă pentru a răspunde la întrebările tale și că oferă un canal de comunicare deschis și prompt. Discută cu firma despre frecvența raportărilor și modul în care vor comunica actualizările sau problemele care apar.

Asigurarea unui suport continuu

Relația cu firma de contabilitate ar trebui să fie considerată un parteneriat pe termen lung. Alege o firmă care oferă suport continuu și care este dispusă să crească odată cu afacerea ta. Un parteneriat de succes presupune că firma de contabilitate va fi alături de tine în orice situație, oferind soluții și adaptându-se la nevoile în schimbare ale afacerii tale.

Evaluarea costurilor și a transparenței

Structura tarifelor și claritatea costurilor

Costurile sunt un factor esențial în alegerea unei firme de contabilitate, dar nu ar trebui să fie singurul. Înțelege structura tarifelor și asigură-te că firma oferă transparență totală în ceea ce privește costurile. Unele firme pot avea tarife fixe pentru anumite servicii, în timp ce altele pot percepe tarife variabile, în funcție de volumul și complexitatea muncii. Asigură-te că ai o imagine clară a tuturor costurilor implicate înainte de a semna un contract.

Evaluarea raportului calitate-preț

Atunci când evaluezi costurile, ia în considerare și calitatea serviciilor oferite. O firmă de contabilitate care oferă servicii de calitate superioară la un cost mai mare poate fi o investiție mai bună pe termen lung decât o firmă care oferă tarife mai mici, dar servicii de calitate inferioară. Alege o firmă care oferă un echilibru optim între costuri și beneficiile aduse afacerii tale.

Flexibilitatea și capacitatea de adaptare

Adaptarea serviciilor la nevoile afacerii tale

Afacerea ta va evolua, și este esențial să alegi o firmă de contabilitate care poate să se adapteze la aceste schimbări. Fie că afacerea ta se extinde, intră pe noi piețe, sau trebuie să se conformeze unor noi reglementări fiscale, asigură-te că firma de contabilitate poate ajusta serviciile oferite pentru a se potrivi cu noile tale cerințe. Flexibilitatea este un aspect esențial pentru un parteneriat de succes.

Suport în perioade de criză

Nu în ultimul rând, este important să alegi o firmă de contabilitate care poate oferi suport eficient în perioade de criză. Fie că te confrunți cu un control fiscal neașteptat, cu probleme de lichiditate sau cu alte provocări financiare, o firmă de contabilitate care reacționează rapid și oferă soluții practice te poate ajuta să depășești cu succes aceste momente dificile.

Procesul de selecție și contractare

Intervievarea firmelor potențiale

După ce ai redus lista de firme potențiale, programează întâlniri sau interviuri pentru a discuta în detaliu despre nevoile tale și despre modul în care firmele respective îți pot oferi suport. Pregătește întrebări care să te ajute să înțelegi mai bine modul în care funcționează firmele și să evaluezi compatibilitatea lor cu afacerea ta.

Verificarea referințelor și a portofoliului

Solicită referințe de la clienți anteriori și verifică portofoliul firmei pentru a vedea exemple de afaceri cu care au lucrat. Acest lucru îți poate oferi o imagine clară asupra experienței și a capacității firmei de a gestiona provocările specifice ale afacerii tale.

Negocierea termenilor contractului

Odată ce ai selectat o firmă, este important să negociezi termenii contractului. Asigură-te că toate serviciile de care ai nevoie sunt incluse în contract, că structura tarifelor este clară și că există clauze privind confidențialitatea și securitatea datelor. Negociază, de asemenea, termenele de livrare și modalitățile de rezolvare a eventualelor conflicte.

Alegerea firmei de contabilitate ideale este un proces care necesită o evaluare atentă a nevoilor tale, a experienței și competenței firmei, a gamei de servicii oferite, și a capacității acesteia de a se adapta la schimbările din afacerea ta. Prin urmare, o firmă de contabilitate ideală nu doar că îți va asigura conformitatea financiară și fiscală, ci va deveni și un partener strategic în dezvoltarea și succesul pe termen lung al afacerii tale.

Posted in Afaceri

august 8th, 2024 by Gabriel

Producătorul a majorat investițiile în portofoliu și a crescut cifra de afaceri cu 14%

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, unul dintre cei mai importanți producători de bere din România, a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 907 milioane de lei, în creștere cu aproape 14% față de anul anterior.

„Pentru noi, anul 2023 reprezintă încă o validare că strategia companiei, revizuită și amplificată începând cu anul 2020,  funcționează într-un mod sustenabil. Am experimentat trei ani consecutivi de creștere solidă a cifrei de afaceri, în medie cu peste 10% an de an. Suntem încrezători că am făcut un pas semnificativ în consolidarea poziției în piața berii din România. În ciuda factorilor externi, am continuat să investim în multiple linii din business, acest model ajutându-ne să întărim relațiile comerciale cu partenerii și să întâmpinăm nevoile diverse ale consumatorilor. Printre realizările anului 2023 găsim parteneriatul solid dintre Bergenbier și Echipa Națională de Fotbal a României, diversificarea portofoliului de branduri, dar și progresul în reducerea emisiilor de carbon din procesele tehnologice ale Fabricii din Ploiești. Nu am putea realiza toate aceste lucruri fără oameni, colegii și partenerii noștri, și fără prietenia dintre noi, așa cum o spune și sloganul brandului nostru central Bergenbier: Prietenii știu de ce”, a punctat Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A.

În 2023, producătorul de bere a menținut echilibrul dintre mediul macroeconomic dificil, nevoile consumatorilor și cele ale clienților, fără a face compromis de la calitate. În plus, compania a continuat pe drumul sustenabilității, investind în strategii concrete pentru reducerea amprentei de carbon a berilor produse în fabrica din Ploiești.

„Așa cum era de așteptat și în 2023 am navigat în ape tulburi, cu multiple provocări externe, cum ar fi o inflație ce s-a menținut ridicată, cu impact direct asupra puterii de cumpărare a consumatorilor, precum și noi creșteri ale accizei. Acest mediu ne-a împins să ne reinventăm în permanență, să gestionăm eficient costurile de producție și administrative, să găsim soluții rapide și astfel ne-am îndeplinit obiectivele financiare, începând cu depășirea pragului de 900 milioane de lei pentru cifra de afaceri. De asemenea, am plătit către statul român taxe și impozite aferente anului 2023 în valoare de 247 de milioane de lei, în creștere cu aproximativ 12% față de anul anterior. Nu știm cum se va închide 2024 și prin ce noi încercări va trebui să trecem, dar cu siguranță capacitatea de transformare, reziliența și spiritul de echipă ne vor ghida către atingerea țintelor financiare și în acest an”, a adăugat Alexandru Nomicos, Director Financiar al companiei.

Conform datelor publicate de Asociația Berarii României, piața berii a scăzut cu 5% în anul 2023, raportat la anul anterior, ajungând la un volum de 15 milioane de hectolitri.

„Pentru Bergenbier S.A., planurile din 2024 sunt ambițioase, în linie cu obiectivul nostru de a ne crește amprenta în segmentele cheie: core și premium. Am avut deja una dintre cele mai mari lansări prin brandul Caraiman, un brand ce aduce consumatorilor ceva inedit prin gustul echilibrat. Mai mult decât atât, le oferim colegilor noștri condiții optime, suport constant în dezvoltarea personală și profesională, dar și o bucurie reală de a fi parte din familia Bergenbier S.A. și din tot ceea ce compania produce pentru partenerii și consumatorii săi”, a mai completat Mihai Voicu.

Despre Bergenbier S.A.

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier S.A. este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Bergenbier S.A. acordă o atenție sporită impactului pe care îl are în comunitate și asupra mediului. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Caraiman, Fresh, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum și berea albă germană nefiltrată Frazinskaner. De asemenea, compania are din 2023 în portofoliu și variantele 0.0% alcool pentru Stella Artois și Staropramen.

Despre Molson Coors

De peste două secole, Molson Coors fabrică băuturi care aduc oamenii împreună pentru a se bucura de toate momentele vieții. De la Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Carling și Staropramen la Coors Banquet, Blue Moon Belgian White, Saint Archer Gold, Leinenkugel’s Summer Shandy, Creemore Springs și multe altele, Molson Coors produce unele dintre cele mai îndrăgite și emblematice mărci de bere realizate vreodată. În timp ce istoria companiei este înrădăcinată în bere, Molson Coors oferă un portofoliu modern care se extinde dincolo de industria berii cu cocktail-uri carbonatate, cafea, vin, kombucha, cidru și multe altele. Molson Coors Beverage Company este o companie cotată la bursă, care operează prin Molson Coors America de Nord și Molson Coors Europe și este tranzacționată la New York și la bursa canadiană (TAP). Angajamentul companiei de a ridica standardele industriei și de a lăsa o amprentă pozitivă asupra angajaților, consumatorilor, comunităților și mediului se reflectă în Our Beer Print și în obiectivele de sustenabilitate 2025. Pentru a afla mai multe despre Molson Coors Beverage Company, vizitați molsoncoors.com sau pe Twitter @MolsonCoors.

Posted in Afaceri

iulie 30th, 2024 by Ovidiu

Saint-Gobain România anunță finalizarea cu succes a celei de-a doua linii de producție a plăcilor de gips-carton la Turda, după încheierea testelor de producție ce au debutat la finalul anului trecut și a unui program complex de recepție a lucrărilor.

Rezultat al unei investiții de peste 50 de milioane euro, noua linie marchează și aniversarea, anul acesta, a 30 de ani de prezență, excelență și inovație Saint-Gobain Rigips în industria materialelor de construcții din România.

Linia de producție include o instalație de măcinare-calcinare, o linie de formare, uscare și stivuire a plăcilor, dezvoltările tehnice aferente acesteia ocupând o suprafață de aproximativ 14.000 m².

Echipamentele de producție folosesc tehnologie de ultimă oră, viteza mai mare a acestora permițând o capacitate de producție îmbunătățită. La fel ca în cazul facilităților deja existente, plăcile din gips-carton produse pe noua linie sunt însoțite de Declarații de mediu pentru produs (EPD), acest fapt confirmând angajamentul Saint-Gobain pentru materiale de construcție mai sustenabile.

În plus, la nivel de producție, eficiența energetică a fost o prioritate, noua linie având consumuri specifice de energie reduse, atât pentru calcinare, cât și pentru uscarea plăcilor.

„Această investiție de peste 50 milioane euro reflectă angajamentul nostru continuu către consolidarea prezenței Saint-Gobain în România. Noua linie, care funcționează în parametri optimi, reprezintă un pas major către îmbunătățirea semnificativă a eficienței producției și extinderea gamei noastre de produse pentru a servi mai bine o bază de clienți în continuă creștere, cu nevoi din ce în ce mai diverse”, a declarat Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

Impactul local este semnificativ, creșterea capacității fabricii asigurând crearea a peste 100 noi locuri de muncă, dar și dezvoltarea de noi oportunități economice locale și regionale pentru partenerii brandului.

Pe lângă creșterea disponibilității produselor în piață, amplificarea capacității de producție deschide noi orizonturi, Saint-Gobain consolidându-și poziția de lider în inovație și calitate în industria materialelor de construcții. Luăm în considerare creșterea nivelului exporturilor produselor fabricate la Turda și prin posibilitatea de a produce aici noi tipuri de plăci, ce urmează a fi dezvoltate în conformitate cu cerințele piețelor din țările vecine României. 

Despre Saint-Gobain

Lider mondial în domeniul soluțiilor ușoare și sustenabile pentru construcții, Saint-Gobain proiectează, produce și distribuie materiale și servicii pentru piețele industriale și de construcții. Soluțiile sale integrate pentru renovarea clădirilor publice și private, pentru construcțiile ușoare și decarbonizarea construcțiilor și a industriei sunt dezvoltate printr-un proces continuu de inovare și oferă durabilitate și performanță. Angajamentul Grupului este ghidat de scopul său, „MAKING THE WORLD A BETTER HOME”.

Vânzări de 47,9 miliarde EUR în 2023 la nivel global

160,000 de angajați care activează în 76 de țări

Angajat să atingă zero emisii nete de carbon până în 2050

În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Glass, Saint-Gobain Prime Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips, Weber, Duraziv şi Chryso, cumulând aproximativ 2000 de angajați în 14 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava, Vălenii de Munte, Popești Leordeni şi Ariceştii Rahtivani. Pentru mai multe informații despre Grupul Saint-Gobain în România, vizitați www.saint-gobain.ro.

Posted in Afaceri

iulie 7th, 2024 by Ovidiu

La 30 de zile de la demararea vânzărilor pe produsele proaspăt gătite din fabrica de mâncare și la 2 zile înainte de deschiderea oficiala a platformei zizam.com pentru business to business, Carmolimp anunță livrări lunare de 400.000 de euro, pe contracte deja semnate. 50% din aceasta sumă o reprezintă livrările pe litoral.

„Avem o problemă. În sensul că am depășit preconizarile cu aproximativ 7 luni și facem eforturi să ținem pasul cu investițiile noi. Facem investiții de mărire a capacităților de producție. Volumele au fost mai mari pentru produsele cu care am început, așadar vom reuși sa extindem gama cu alte 10 feluri suplimentate abia din 20 iulie.” (Valentin Șoneriu, Director General Carmolimp)

Mâncarea gătită a viitorului prinde aripi

Deși se așteptau la o creștere lentă, reprezentanții Carmolimp anunță o creștere accelerată. Primele produse gătite din fabrica de mâncare, livrate în ambalaje de unică folosință și gătite proaspăt, cu tehnologie de ultimă generație, pleacă în cantități de sute de tone din fabrica din Brașov către toată țara.

„Pornim ruta către Oradea într-o săptămâna și cea către Galați în 2 săptămâni. Știm că produsele sunt foarte bune, le folosim chiar în casă la noi întrucât primele rețete aparțin chiar bunicii mele, dar sunt recunoscător pentru viteza cu care marile lanțuri de restaurante și hoteluri au înțeles avantajele multiple ale acestei metode unice de a optimiza costurile, dar mai ales de a păstra constante calitatea și gustul mâncării, la prețuri fără concurență în România.” (Valentin Șoneriu, Director General Carmolimp)

Noile investiții în mâncarea gătită a viitorului și angajările –  accelerate cu 6 luni

„Este un ritm alert. Mai alert decât ne așteptam. Și ne bucurăm pentru asta. Investim în noile linii și facem angajări, inclusiv pe posturi importante precum director de marketing sau ingineri. Avem încredere că toate se desfășoară în timp util, dar ritmul este mult mai accelerat decât ne așteptam. Cifrele menționate nu includ livrarile În lanțurile noastre de restaurante.” (Valentin Șoneriu, Director General Carmolimp)

 Zizam.com își începe rutele oficiale zilele următoare

Cifrele semnalate în această săptămână vin în condițiile în care platforma de vânzări anunțată, zizam.com, își va începe funcționarea abia săptămâna aceasta.

CarmOlimp este, în prezent, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria locală HoReCa. Compania brașoveană deține cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită.

Posted in Afaceri

iulie 4th, 2024 by Ovidiu

Începând din această lună, zizam va funcționa ca cea mai mare platformă de business to business dedicată industriei horeca din România . Toate restaurantele din țară  își pot comanda direct din platformă, pot alege zilele de distribuție și pot urmări rutele zizam, obținând astfel un flux continuu de produse proaspete, calitate constantă și preț corect. 

Disponibilă momentan doar pentru județul Brașov, platforma zizam este gândită ca zonă de desfacere pentru produsele brandurilor proprii, inclusiv Carmolimp și oferă mâncare gătită de la 16 branduri proprii și produse ale fabricii Carmolimp, inclusiv mezeluri și mâncare gătită, la cele mai bune prețuri din piață. 

Dezvoltatorii platformei au șuntat lanțul de desfacere, reușind să ofere cumpărătorilor prețuri chiar și cu 60% mai mici și crescând calitatea produselor și susțin că acesta este comerțul viitorului.

Comerțul viitorului- restaurante fără bucătari și mâncare direct de la producător în farfurie

Folosind internetul și infrastructura deja existenta, Valentin Șoneriu susține că va revoluționa întreaga piață de desfacere a mâncării din România.  Platforma Zizam funcționează atât ca un disruptor în lanțul care includea oameni de vânzări și magazine, dar și ca un spațiu de recompensă extrem de atractiv pentru fiecare dintre consumatorii finali.

“Platforma Zizam promite mâncare bună la cel mai corect preț de pe piatã, intrucât cercetează și dezvolta procese tehnologice de obținere a produselor culinare de înaltă calitate cu costuri reduse,  pentru a deveni un disruptor pe piață, bazându-se pe corectitudine și inovare și pe sistemul de gamefication. Chiar cred că oamenii au nevoie de corectitudine, atât în ceea ce privește calitatea cât și în ce privește produsele. Și, îndrăznesc să spun că pentru prima oară în istoria postdecembristă, Zizam oferă și va oferi întotdeauna corectitudine. (Valentin Șoneriu)

 Carmolimp a lansat, la începutul acestei luni, un concept unic de distribuție a mâncării gătite, care permite restaurantelor sa funcționeze fără bucătari. 

Platforma on-line: singura varianta de a păstra prețul corect

“Am stabilit deja ca 60% din prețul produselor se pierde din buzunarul consumatorului final prin lanțul de distribuție. Noi nu vrem asta. Vrem produse bune calitativ la un preț corect. Pentru a realiza acest lucru, am lansat zizam mai întâi în zona Brașov si acum lansam platforma business to business pentru toata țara. Restaurantele își vor putea alege zilele de livrare, traseele mașinilor sunt publice, comenzile se dau prin platforma. Mai ușor de atât- pentru clienti, și mai complicat pentru noi :)-, nu se poate.” (Valentin Șoneriu). 

CarmOlimp este, în prezent, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din industria locală HoReCa. Compania brașoveană deține cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită. De asemenea, aceasta mai deține și ferme de animale, dar și un abator. CarmOlimp a fost fondată în anul 1993.

Posted in Afaceri