Category: Afaceri

ianuarie 12th, 2023 by Ovidiu

Compania HMRF vă o oferă o soluție tehnică inovativă pentru realizarea halelor metalice astfel încat să beneficiați de avantajele halelor rezistente la foc dar cu costurile halelor metalice ieftine nerezistente la foc. Compania vă asigură proiecarea, designul și execuția de hale metalice rezistente la foc, conform normativului de siguranţă la foc a construcţiilor indicativ P 118-99.

Prețurile acestor tipuri de hale metalice încep de la 99Euro/mp pentru structura unor construcții de peste 500mp, sau 199Euro/mp pentru hale complete (cu inchiderea inclusă, pereți și acoperiș).

Principalele avantaje ale acestor construcții sunt:

 1. Grad I și II de rezistență la foc, conform normativului P 118-99
 2. Foarte eficiente din punct de vedere la costurilor (costuri similare cu hale metalice mici)
 3. Timp de realizare foarte scurt (de ordinul zilelor)
 4. Tip de ofertare pe bază de opțiuni și upgrade
 5. Servicii complete (proiectare, design și execuție)
 6. Flexibilitate în design și proiectare

Halele industriale rezistente la foc (HMRF) sunt proiectate să reziste căldurii și flăcărilor intense ale unui incendiu, conform normativului de siguranţă la foc a construcţiilor indicativ P 118-99.

Structura halelor este realizată din materiale de înaltă calitate, rezistente la foc. În caz de incendiu, construcția dumneavoastră nu va fi distrusă și va putea fi refăcută fără intervenții la structura de rezistență.

Închiderea halelor (închiderea perimetrală) se face cu cu panouri sandwich metalice termoizolante de diferite grosimi, în funcție de solicitările clientului, iar acoperișul este metalic termoizolant.

Pe site-ul HMRF, puteți vedea exemple de pret pentru hale industriale rezistente la foc în funcție de suprafață și puteți solicita un deviz pentru proiectul dvs.

Date de contact:

Website: www.hale-metalice-rf.ro

Telefon: +40720777246

Email: contact@hale-rf.ro

Posted in Afaceri

decembrie 24th, 2022 by Ovidiu
mezelurile elit

De la viziune, la depășirea așteptărilor: Cum a ajuns Elit  în topul angajatorilor din România

Elit, una dintre cele mai importante companii de pe piața de produse din carne și mezeluri din România, a ajuns, în 20 de ani de activitate, în topul angajatorilor din țară, cu peste 2.000 de profesioniști care, cu pasiune și grijă pentru consumatori și clienți, contribuie zi de zi la crearea celebrului ”gust desăvârșit”.  

De la momentul așezării primului produs Elit pe rafturile magazinelor alimentare, au trecut 20 de ani plini, o perioadă în care compania s-a adaptat și recalibrat încontinuu, pentru a răspunde prompt nevoilor pieței.

 

Potrivit lui Cristian Orădan, Director General Elit, în 2002, în Romania, la acel moment, oferta de produse  disponibilă în piață era una clasică, mai restrânsă numeric față de cea din prezent, clienții găseau doar câteva sortimente de salamuri și de cârnați, cu diferențe mici de preț între ele, iar lanțul de comercializare era unul restrâns și se limita la clienții locali. 

 

20 de ani mai târziu, lucrurile arată cu totul altfel pentru industrie, dar și pentru Elit: În cele patru fabrici proprii, compania produce peste 300 de tipuri de mezeluri din toate categoriile – salamuri, cârnați, specialități, crenvurști, parizer, afumături, prospături, crud-uscate, mici – care ajung pe mesele românilor din toată țara, dar și peste hotare, prin cele 35 de magazine proprii, dar și prin intermediul lanțurilor de tip supermarket și hipermarket, cu ajutorul unei rețele de distribuție impresionante: 5 depozite logistice, peste 20 de depozite cross-docking plasate în mod strategic, 300 mașini frigorifice, 600 mașini în flota auto. 

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără aportul oamenilor pasionați – angajați loiali, care au fost alături de Elit încă de la înființare sau care s-au alăturat echipei pe parcurs, și care, cu dăruire, un simț aparte pentru preferințele consumatorilor și clienților, adaptabilitate și mult optimism, au ajutat compania să ajungă în topul producătorilor de mezeluri, dar și în topul angajatorilor din România.

Orice organizație este un caleidoscop al oamenilor care fac posibilă povestea succesului. Însă oamenii Elit, specialiști cu experiență în domeniu, cu o diviziune clară a rolurilor, o bună comunicare, diversitate și menținerea echilibrului între sarcini și munca în echipă, dar mai ales cu o loialitate ieșită din comun, au depășit înzecit așteptările companiei. 

”Important este să știi să alegi oamenii, să ai încredere în ei și să îi motivezi, fiindcă la rândul lor vor putea să coordoneze echipele din subordine într-un mod devotat și cu dorința de a realiza împreună proiecte cu succes”, explică Voicu Vușcan, Administratorul Elit.

”Fiecare dintre colegii mei are povestea sa, cu parcursul său personal și profesional, care poate oferi o lecție de viață prin modul în care se raportează la o anumită situație. Cel care mă impresionează chiar și astăzi, după atâția ani de colaborare, este directorul nostru Cristian Orădan, care de 15 ani e prezent zi lumină în fabrica Elit și gestionează toată activitatea sa cu dedicare, în condițiile dificile de muncă, specifice industriei alimentare. Îți trebuie multă pasiune să faci treaba asta și de aceea îl respect și apreciez foarte mult”, completează reprezentantul Elit.

La rândul său, Cristian Orădan spune că succesul organizației se datorează în primul rând echipei din care este formată. ”Pasiunea de a oferi clienților mezeluri cu gust desăvârșit este ceea ce ne determină să fim mai buni în fiecare zi. Suntem perseverenți în fața provocărilor și oferim în mod constant rezultate pe măsura așteptărilor atât pentru angajați, cât și pentru clienții nostri, industrie dar și societate în general. Cheia succesului stă în capacitatea de a scoate în evidență calitățile fiecărui angajat, de a fructifica aceste calități și totodată, de a prelua de la fiecare ceea ce consideri că te ajută să devii mai bun – personal și profesional”, subliniază acesta.

Angajați de nota 20

O parte importantă din angajații de astăzi sunt alături de Elit încă din prima zi. Datorită lor, oameni direct implicați în procesul de producție, compania s-a dezvoltat într-un ritm continuu, extinzându-și în mod sustenabil capacitatea de producție, pas cu pas. 

”În prag de sărbători, ne întoarcem cu multă recunoștință către colegii care ne sunt alături încă de la început. Chiar dacă au funcții atât de diferite, îi unește același fir roșu: seriozitate și pasiunea pentru calitate. Cu toții sunt neprețuiți, cu toții sunt angajați de nota 20. Le mulțumim, fără ei nu am fi devenit una dintre cele mai longevive companii din industria alimentară”, transmite Voicu Vușcan.

Printre angajații de nota 20, care sunt alături de Elit încă de la început, se numără Călin Alin, Elena Șerban și Sorin Borza. 

Călin Alin, carmangier, își face jobul într-un mod desăvârșit, fiind zi de zi mulțumit că munca lui se vede în mezelurile care ajung pe mesele românilor. Produsele lui preferate sunt jumările și slănina, pentru că îi amintesc de gustul autentic de acasă. ”Elit mi-a oferit primul job din viața mea, acum 20 de ani. Nu aș fi crezut că voi rămâne atât de mult timp la primul meu angajator. Dar sunt bucuros că am făcut-o”, povestește Călin.

Elena Șerban, responsabilă de ambalarea produselor Elit, a avut un parcurs neașteptat de frumos, bazat pe multă muncă, seriozitate și multă deschidere către echipă. Produsele sale preferate sunt cârnații premiați Grătărel Plin de Carne. ”Elit este pentru mine a doua casă. Este genul de companie care îți oferă loc să crești, oameni de la care să înveți și o perspectivă pe care să ți-o dorești”, spune Elena.

Sorin Borza este șeful laboratorului uzinal și coordonatorul compartimentului Filtru-Livrare, dar la bază este medic veterinar. ”Am crescut odată cu Elit, la propriu și la figurat. Am învățat să comunic mai bine și să mă dezvolt așa cum nu aș fi crezut că voi putea vreodată”, mărturisește acesta. Preferații lui Sorin sunt cârnații Fuet Plin de Carne, ”un produs crud uscat de o calitate excepțională, cu o aromă aparte”.

Elit este un angajator preferat în zona Transilvaniei, acolo unde locurile de muncă sigure oferite de companie sprijină indirect crearea unui lanț valoric sigur și stabil, având un impact important asupra micilor magazine, furnizorilor locali din industrie sau furnizorilor de servicii adiacente. 

În prezent, compania numără peste 2.000 de profesioniști pasionați de industria alimentară, iar numărul acestora va continua să crească, odată cu dezvoltarea viitoarei platforme logistice de mare capacitate la Alba Iulia. Astfel, cei care își doresc o carieră în industria alimentară într-o companie de top sunt așteptați să se alăture echipei Elit.

***

Despre Elit

Elit, parte a Grupului Smithfield din 2018, este una dintre cele mai importante companii de preparate din carne din România, cu o experiență de 20 de ani în domeniu și peste 2.000 de angajați. În cadrul celor 4 fabrici din Alba, Arad și București, Elit produce peste 30.000 tone de preparate din carne/an, acoperind o mare varietate de categorii, printre care cârnați, salam, șuncă, produse din carne afumată etc. Elit produce și comercializează prin intermediul unor mărci bine poziționate în piață: Elit, Plin de carne, Premia, Promo și Veri. 

 Mai multe detalii:

www.mezeluri.ro 

https://www.facebook.com/mezeluri.ro/

https://www.instagram.com/elit.mezeluri

https://www.youtube.com/channel/UC5XQjeLjv8iWGLM-NSReCCA

Posted in Afaceri

splatiu comercial constanta mamaia
noiembrie 29th, 2022 by Popescu Alex

Dacă ai ajuns aici înseamnă ca faci parte dintre antreprenorii ce-și doresc un spațiu comercial în Constanța. Probabil că ai o pasiune sau o idee de milioane care așteaptă să fie implementată. Însă singurul pas ce-l mai ai de făcut este achiziționarea unui astfel de spațiu comercial.

Indiferent că vrei să cumperi sau să închiriezi un spațiu comercial în Constanța, este bine să te orientezi după anumiți factori. Există aspecte ce trebuie verificate înainte de a bate palma cu proprietarul.

Lista spațiilor de închiriat Constanța este mai lungă decât cea a spațiilor comerciale de cumpărat. Fiind o zonă turistică, foarte multă lume își dorește măcar un mic business acolo. Fii tu norocosul!

Ce criterii trebuie să îndeplinească un spațiu comercial Constanța?

Să spunem că te-ai dus, ai văzut spațiul, însă după ce ai semnat contractul problemelor au început să apară. Din această cauză este necesar ca înainte de a-ți da semnătura să verifici atent anumite aspecte pentru a evita surprizele neplăcute.

Iată câteva aspecte la care să fii atent:

 1. Structura locației

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l verifici, indiferent de specificul afacerii tale, este structura spațiului pe care urmează să-l închiriezi. Asigură-te că nu există vreo țeavă spartă sau fisurată.

În cazul în care proprietarul îți spune că a făcut renovări, poți să întrebi câteva lucruri pentru a te familiariza cu plusurile ce le-a adus prin ultima investiție.

 1. Dotările spațiului

Caracteristicile pe care spațiul comercial ți le pune la dispoziție trebuie să fie în concordanță cu specificul afacerii tale. Acestea trebuie să corespundă tuturor cerințelor tale.

În cazul în care este contrar așteptărilor, mai bine îți oferi puțin mai mult timp în găsirea altui spațiu comercial, decât să investești mult prea mult în ceva fără rezultat.

 1. Cablurile de comunicare

Acest subpunct se referă la necesitățile pe care modernismul le-a dezvoltat. Așadar, asigură-te că spațiul este dotat cu o linie de telefonie.

Locul trebuie să fie conectat la o rețea de fibră optică sau la alt fel de rețele de internet. Dacă furnizorii de servicii nu îți sunt convenabil, atunci interesează-te dacă poți să îi schimbi.

 1. Electricitatea și aerul condiționat

Un spațiu comercial trebuie să fie obligatoriu dotat cu electricitate și aer condiționat. Verifică dacă sistemele sunt suficiente pentru specificul afacerii tale. Vezi numărul de prize, posibilitatea de a pune altele noi și capacitatea lor.

Pentru o afacere cu consum ridicat de energie și mai ales intens, este important ca sistemul să fie capabil să le susțină. În caz contrar, s-ar putea să te lovești de niște probleme ce-ți pot afecta grav afacerea.

 1. Locația spațiului comercial

Poate unul dintre cele mai importante aspecte este reprezentat de locația spațiului comercial. Degeaba îți deschizi o afacere dacă vadul zonei respective nu este bun pentru tine. Caută spații comerciale de vânzare în Constanța în locuri des tranzitate.

Succesul afacerii tale este strâns legat de acest criteriu. Pentru un fast-food este important ca spațiul central să se situeze în centrul orașului.

 1. Regulamentul zonal

Toate bune și frumoase, spațiul găsit se potrivește perfect nevoilor tale, însă mai este un criteriu pe care majoritatea îl ignoră: regulamentul zonal.

Este posibil ca activitatea desfășurată de tine să nu se poată realiza în zona cu pricina. Asigură-te că nu există nici o piedică în deschiderea afacerii tale, înainte de a semna contractul.

 1. Chiria/Prețul

Fiecare spațiu comercial are un anumit preț în funcție de dotările și locul unde se află. Datorită contextului economic în care suntem, partea financiară devine un factor definitoriu pentru orice afacere.

Realizează un plan financiar pentru perioada contractuală. Foarte mulți proprietari sunt tentați să-ți ofere un contract pe o perioadă comercială de aproximativ un an.

 1. Accesul în incintă

Verifică cu câtă ușurință clienții vor intra în incinta spațiului tău. Este de preferat să oferi posibilitatea și oamenilor cu dizabilități, pentru a nu discrimina. Intrarea trebuie să fie la vedere.

 1. Reclama

Ca orice afacere care dorește să iasă în evidență, vei avea nevoie de reclamă. Asigură-te că vei avea unde să o montezi, fără a încurca pe nimeni din jurul tău.

Ce fel de afaceri poți deschide în Constanța?

Dacă nu ai prea multe idei și totuși îți dorești să deschizi o afacere în Constanța, iată mai jos câteva idei de afaceri potrivite:

 1. Cafenea

Cu o cafenea nu ai cum să dai greș niciodată. Iubitorii de cafea vor căuta mereu specialitatea în această băutură. Doar prin mirosul său vei putea atrage clienții.

O cafenea este potrivită pentru aproape orice fel de spațiu comercial. În cazul în care locul este mai mic, te poți orienta către o afacere de tip To Go.

 1. Magazin de produse hand-made

Un grup mai mare de tineri care creează obiecte cu totul și cu totul speciale ar trebui să-și unească forțele și să deschidă un astfel de magazin în centrul Constanței. Este o zonă turistică, iar străinii apreciază foarte mult obiectele realizate acasă.

 1. Magazin de dulciuri

Știi acele magazine, nu prea mari, specifice occidentului, în care poți găsi dulciuri din America sau alte colțuri ale lumii? Imaginează-ți un asemenea loc în spațiul comercial din Constanța pe care l-ai ales.

Cu siguranță tinerii se vor bucura cel mai mult de specificul business-ului tău. Oamenii au nevoie de lucruri noi, care să le stârnească interesul. De ce să nu fii tu acela ce le împlinește dorințele?

 1. Brutărie sau patiserie

Oricine își dorește ceva de mâncare sau ceva dulce cu el pe plajă. Așadar, dacă îți deschizi o brutărie sau patiserie la doar 5 minute de plajă, s-ar putea să fii surprins de cât de multă lume îți trece pragul.

Indiferent de specificul afacerii tale, un spațiu comercial în Constanța este o alegere înțeleaptă a unui antreprenor ce-și cunoaște adevăratul potențial. Este locul unde poți să exploatezi la maxim ceea ce ți-ai dorit să faci pe cont propriu.

Posted in Afaceri, Imobiliare

maurer imobiliare targu mures
noiembrie 25th, 2022 by Popescu Alex

Se estimează că prețurile locuințelor vor crește în anul 2022 și în 2023. Această creștere este datorată scumpirii materialelor de construcție, dar și asupra prețurilor utilităților, scumpiri ce deja se simt.

Dezvoltatorii imobiliari încearcă să combată aceste efecte pentru piața de imobiliare Mureș. Așadar, se adoptă strategii diferite. Agențiile imobiliare Mureș preferă să închirieze apartamentele care inițial au fost destinate vânzării.

Ce fel de acțiuni se iau pentru contracararea efectelor negative asupra pieței de imobiliare din Mureș?

Dezvoltatorii încearcă să negocieze la sânge contractele ce le au cu băncile. Doar așa vor putea menține un nivel acceptabil al marjei de profit.

Prețurile de execuție pentru proiectele ce au termen de finalizare în anul curent și următor vor fi considerabile mai mari. Acest lucru va conduce cu siguranță către o modificare consistentă a prețurilor locuințelor.

Dezvoltatorii de imobiliare Mureș vor încerca să păstreze prețurile potrivite. Prețurile ar trebui să le ofere lor un profit, dar să fie suportabile și de către clienți. Nu vor exista scăderi de prețuri, deoarece asta ar însemna ca dezvoltatorii să vândă în pierdere.

Prețurile nu vor crește nici cu 10-15% ca și în anii precedenți, datorită crizei actuale în care ne aflăm. Puterea de cumpărare a fost afectată grav de către creșterea prețurilor, implicit a traiului de zi cu zi.

Materialele de construcție s-au scumpit, iar creșterile semnificative a costurilor nu se opresc aici. Unii producători spun că prețurile vor crește din Ianuarie cu cel puțin 20%. Toate acestea în condițiile în care cărămida oricum are prețul dublat față de anul trecut.

Ce materiale sunt în vizorul scumpirilor?

Cărămida nu este singura ce se va scumpi considerabil. Alte materiale ce se vor scumpi sunt:

 • Lemnul;
 • Adezivii;
 • Betonul;
 • Polistirenul.

Fierul este materialul ce s-a dublat ca și preț. Chiar dacă momentan asistăm la o ajustare a prețului său, de anul viitor există șanse să vedem scumpiri semnificative și în acest caz.

Nu era suficient că materialele s-au scumpit. Mâna de lucru devine din ce în ce mai scumpă. Muncitorii sunt primii ce resimt efectele devastatoare ale inflației.

Salariile au rămas la fel, iar costurile unei vieți moderne devin din ce în ce mai piperate. Din această cauză vor lucra mai scump ca și în anii trecuți. Există o presiune imensă pe zona salarială.

Agențiile de imobiliare din Mureș estimează că ritmul vânzărilor de apartamente va scădea considerabil pentru anul ce urmează. Pe de-o parte antreprenorii se luptă cu înăsprirea condițiilor de finanțare, iar pe de altă parte cu creșterea excesivă a prețurilor transportului, alimentelor, materialelor și utilităților.

Toate aceste elemente conduc spre incapacitatea oamenilor de a cumpăra o nouă locuință. Publicul țintă al imobiliarelor Mureș se va micșora considerabil. Pe piață se va încerca însă să se mențină un echilibru.

Ofertele locuințelor noi încep să dispară

Ofertele locuințelor noi sunt din ce în ce mai limitate. O altă sursă de presiune care se va oglindi în preț este obținerea autorizației de construcție pentru noile proiecte.

Așa că majoritatea dezvoltatorilor imobiliari vor investi în proiectele deja existente, care deja au această autorizație. Majoritatea ajung să plătească mai mult pentru terenuri, deoarece le caută deja pe cele cu documentațiile realizate sau în desfășurare.

Toate aceste demersuri conduc spre un cost mult mai mare pe care dezvoltatorii imobiliari îl vor plăti pentru construcția unei simple locuințe. Mai apoi cei ce vor plăti prețul mai mare vor fi clienții.

Care sunt diferențele de criză dintre anul 2008 și anul 2023?

Imobiliarele Mureș sunt de părere că este imposibil să se întâmple același lucru ce s-a întâmplat în anul 2008. Acela era momentul în care o simplă garsonieră s-a ridicat la un preț de 60.000 de euro.

Un apartament cu o suprafață utilă de 50 de mp ajungea la un preț de 80.000 de euro, în timp ce unul cu trei camere ajungea și la 130.000 de euro.

Acela a fost momentul în care prețurile apartamentelor au crescut continuu. În prezent, un apartament cu două camere costă în jur de 57.000 de euro, iar într-un cartier rezidențial ajunge la un preț de 70.000 de euro. Aici vorbim despre blocurile vechi.

Povestea se dublează în cazul blocurilor noi, unde același apartament ajunge să coste dublu. Diferențele dintre cele două crize se reflectă în accesibilitatea de creditare a cetățenilor. În anul 2022, românii nu-și mai permit să-și facă credite.

Așadar, numărul oamenilor ce vor apela la credite ipotecare va scădea semnificativ în perioada imediat următoare. Indicii ROBOR-ului și a IRCC-ului vor continua să crească. Se estimează o creștere a IRCC-ului până la 5,7%, poate chiar 6%.

Se vor ajunge la dobânzi de peste 10%. Asta înseamnă că majoritatea românilor nu-și vor mai permite să achite ratele la credite.

Apartamentele vor avea prețuri exorbitante?

Analiștii de imobiliare Mureș sunt de părere că este imposibil să vedem o creștere a prețurilor. Acum este vorba despre o creștere direct proporțională cu cea a materialelor. Oricum vor exista dezvoltatori ce vor profita de situație.

În momentul curent prețurile imobiliarelor Mureș sunt mari, la fel ca și a celorlalte din țară. Ele vor continua să crească odată cu creșterea prețurilor materialelor.

Un astfel de dezvoltator de imobiliare Mureș se trezește cu o factură de energie de 5 sau chiar 6 ori mai mare, iar prețul materialelor este de 7 ori mai mare față de ultimii doi ani. Nu este de mirare că prețul pe mp a crescut semnificativ, costurile fiind ireal de mari.

Unii dintre dezvoltatori vor fi nevoiți să scoată la vânzare o parte din apartamente la prețuri mai mici, doar pentru a-și putea plăti ratele. Criza actuală ne afectează pe toți, chiar și în imobiliare.

Cele mai multe investiții în imobiliare din România sunt realizate pe credite bancare. Așadar, vor avea credite a căror dobânzi au crescut. Acum nu există o diferență sesizabilă între prețurile apartamentelor noi față de cele vechi.

Evoluția va fi mixtă, deoarece tinerii vor migra către orașele mari, unde prețurile apartamentelor vor crește considerabil, iar în orașele mici, prețurile imobilelor vor scădea. Trăim vremuri cu adevărat instabile.

Posted in Afaceri, Imobiliare

invata programare
noiembrie 23rd, 2022 by ramona

Nerabdarea este prima emotie care ne guverneaza atunci cand ne dorim cu adevarat un lucru. Obtinerea unui prim job in domeniul dorit nu face rabat la ”regula”, chiar daca a invata programare este inca la stadiul de dorinta. Fa primul pas in cariera ta de programator cu alegerea inteleapta a programului de invatare.

Mentoratul WellCode este solutia problemei tale, daca obiectivul vizat este de a invata programare in doar cateva luni si sa ajungi sa profesezi in domeniul IT pana la vacanta mare.

Ce este mentoratul WellCode?

invata programare
invata programare

Programul de mentorat a fost fondat de Petru Trimbitas in urma experientei acumulate de acesta in cadrul companiilor Facebook si Google, din Statele Unite ale Americii si este cu totul unic in Romania. Mentoratul este diferit de toate cursurile de programare existente pe piata datorita:

 • modului in care este organizat – programul gandit de Petru Trimbitas pentru a invata programare este organizat astfel incat sa iti poti vizualiza in timp real evolutia pe platforma si sa ai o imagine clara a drumului pe care il mai ai de parcurs pana la atingerea obiectivului final. Platforma este organizata astfel incat sa poti invata independent de ceilalti cursanti, cand, cum, cat si de unde vrei. Cu toate acestea, vei beneficia de sprijinul mentorilor in toate etapele de invatare, astfel incat doar de tine depinde volumul pe care doresti sa ti-l setezi si daca parcusul de la aspirant la angajat va dura cateva luni sau mai mult;
 • modului in care este structurat – mentoratul are o structura complexa, ce are in vedere parcurgerea a trei etape: invatare, dezvoltare si angajare. Odata ce ai parcurs informatiile de teorie, ai oportunitatea de a le pune in practica si a scrie cod curat si corect, care sa te conduca la obtinerea primului job ca IT-ist;
 • abordarii bilaterale – in cadrul mentoratului gandit de Petru Trimbitas nu doar ca vei invata programare si iti vei dezvolta gandirea logica. Inca de la primul contact cu mentorii, vei avea oportunitatea de a constientiza modul in care viata personala si cea profesionala se intrepatrund. Astfel, vei intelege modul in care problemele personale iti pot influenta succesul in cariera. In cadrul mentoratului, coachii si specialistii in dezvoltare personala te vor ajuta sa-ti dezvolti strategii de gestionare a gandurilor si emotiilor negative, astfel incat sa iti dezvolti propriile mecanisme de depasire a esecului si auto-motivare;
 • obiectivului final – mentoratul nu-si propune sa te ajute doar sa obtii informatii de baza, ci si sa obtii primul tau internship sau job in domeniu. Astfel, dupa finalizarea problemelor de pe platforma, mentorii te vor ghida in realizarea proiectului final, care consta in scrierea propriei aplicatii sau a crearii unui portofoliu de proiecte;
 • pregatirii pentru interviu – intalnirea cu angajatorul poate fi una extrem de provocatoare, asa ca mentorii si coachii te vor ajuta sa te pregatesti pentru acest moment atat profesional, cat si personal. Acestia te vor ajuta sa-ti rafinezi abilitatile soft skills si tehnice, sa iti imbunatatesti capacitatea de comunicare si interrelationare, abilitati ce vor face diferenta intre tine si ceilalti competitori in ochii angajatorului.
 • mentorii & coachii – un alt atu al acestui program de invatare il reprezinta faptul ca el este coordonat de mentori si nu de profesori. Diferenta dintre mentor si profesor o reprezinta RELATIA. Mentorul investeste in construirea unei relatii de incredere, bazata pe discutii libere si deschise. Mentoratul este o relatie unu la unu care are ca obiectiv invatarea si dezvoltarea mentee-ului, iar mentorul este o persoana cu experienta vasta si cu expertiza relevanta in domeniul de interes pentru mentee. Mentorul este un bun ascultator, pune intrebari utile, impartaseste din experienta lui, il provoaca pe mentee sa creasca, este flexibil si se adapteaza la stilul de invatare.

Coachii se ocupa de dezvoltarea personala si interpersonala a cursantilor si au in vedere consolidarea personalitatii si setarea unui mindset pozitiv.

Programeaza o sedinta de consultanta cu mentorii si ofera-ti sansa de a invata programare, iar in vara vei putea aplica deja pentru primul tau job in domeniu. Incearca si convinge-te!

Posted in Afaceri, Societate Tagged with:

agentie marketing seo
noiembrie 10th, 2022 by dcraft

SEO este un subiect care se bucură de o atenție tot mai mare. Optimizarea SEO este o componentă esențială a oricărui plan de marketing. În prezent, SEO nu mai poate fi privit că o opțiune ci că o necesitate.

A fi vizibil în mediul online înseamnă mai multe vânzări dar și o vizibilitate pe măsură. Optimizarea SEO trebuie să fie un punct important în orice plan de marketing.

Deoarece optimizarea SEO este un proces complex ai nevoie să apelezi încă de la început la cea mai bună companie SEO care să te ajute să obții cele mai bune rezultate.

Sfaturi de la cei mai buni experți în SEO

SEO este un domeniu complex și pentru a avea parte de succes trebuie să urmezi sfaturile celor mai buni experți. În cele de mai jos vei descoperi câteva sfaturi pe care le poți pune în practică pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Adam Connel

Adam Connel vine în atenția tuturor persoanelor care vor să își creeze un nume în mediul online cu ajutorul celor mai bune sfaturi. Acesta recomandă să depistezi oameni din nișa ta de activitate și să găsești o modalitate de a le exploata audiența.

Acesta mai recomandă să îți fructifici realatiile cu oamenii influenți pe care îi cunoșți. Poți apela chiar și la serviciile persoanelor celebre.

Brent Carnduff

Brent Carnduff recomandă să nu te concentrezi atât de mult pe frecvența de postare ci din contra, pe calitatea conținutului care va fi publicat. Este necesar să implementezi o strategie solidă de promovare astfel încât să te asiguri că fiecare articol este găsit și este citit de publicul tău țintă.

Brian Belfitt

Brian Belfitt este  fondatorul și proprietarul Blog Engage și este un mare expert în business blogging. Acesta susține că secretul unui SEO calitativ este  varietatea link-urilor care fac trimitere către site-ul tău. Poți folosi cu cea mai mare încredere Social Media, Twitter, Facebook, Guest Blogging dar și multe alte modalități prin care poți obține link-urile de care ai nevoie. Este necesar totuși să te menții departe de schimburile de link-uri sau de cumpărarea acestora.

Gazalla Gaya

Gazalla Gaya este de părere că Google este foarte serios cu privire la afișarea unui conținut util și corect pentru utilizatorii săi. Ca să poți avea parte de un conținut calitativ trebuie să ai în vedere următorii pași:

 • Documentează-te cu multă atenție înainte de a scrie articolele de care ai nevoie
 • Guest blogging pentru blog-urile care fac parte din nișa ta
 • Asigură-te că ai Google authorship
 • Crește-ți prezența pe Google+
 • Lucreaza la feedback-ul primit la articolele tale

Julie Joyce

Julie Joyce susține că o prezență bine gestionată pe rețelele sociale te  poate salva în cazul în care nu te bucuri de un Page Rank bun.  Este un sfat pe care trebuie să îl iei în calcul dacă îți dorești ca afacerea ta să prospere în mediul online.

Kristi Hines

Kristi Hines este de părere că dezvoltarea unui conținut calitativ și promovarea acestuia sunt două elemente esențiale. Doar dacă le vei combina vei reuși să câștigi în mod natural o poziție mai bună pe motoarele de căutare.

Cu cât conținutul website-ului tău va fi mai calitativ cu atât acesta se va bucura de o poziționare mai bună pe motoarele de căutare.

Apelează la o companie specializată în SEO

Poți avea parte de cele mai bune rezultate dacă vei apela la o agenție marketing SEO.  Aceasta este cea mai în măsură să îți ofere sfaturile de care ai nevoie pentru ca prezența ta pe motoarele de căutare să fie una mai bună. Aici vei găsi o echipa de profesioniști pregătiți oricând să facă față provocărilor și să îți ofere o prezență mai bună pe motoarele de căutare.

Posted in Afaceri

transpalet manual
noiembrie 9th, 2022 by Popescu Alex

Un transpalet manual este un instrument care deplasează toate tipurile de mărfuri, în special pe cele dintr-un depozit. Se compune în principal dintr-o furcă cu două brațe paralele, orizontale, care sunt atașate la un cap cu trei roți și un mâner cu frână. Utilajul pentru transport paleți este cunoscut și drept transpalet manual, liza manuală sau liza hidraulică și poate fi operat manual prin intermediul unui sistem hidraulic de ridicare.

Transpalet manual – Ce caracteristici prezintă

Greutatea acestui instrument variază de la 60 kg la 200 kg, în funcție de capacitatea sa de încărcare, care poate ajunge până la 5000 kg (adică 5 tone), dar multe modele pot suporta 3000 kg. În mod similar, înălțimea la care mărfurile sunt descărcate depinde, de asemenea, de modelul lizei, dar transpaletele are, de obicei, o cale de ridicare verticală mică, iar unele au un sistem electronic auxiliar care informează utilizatorul cu privire la greutatea bunurilor. 

Pentru cazurile în care greutatea mărfurilor este foarte mare, vă puteți gândi la utilizarea unui utilaj de transport paleți care conține un motor electric. Dar, citind avantajele unei lize manuale, este foarte probabil să vă râzgândiți, ca atare iată de ce este aceasta atât de popularăꓽ

Liza manuală – folosită în industrii diferite

În prezent, utilizarea transpaletului manual pentru paleți este frecventă în diverse domenii de activitate, deoarece, prin facilitarea și optimizarea lucrărilor de transport, se reduce timpul de nefuncționare și costurile în general. De aceea, un transpalet manual este constituit ca un echipament de bază, de mare eficiență și utilitate pentru acele companii care au depozite cu circulație frecventă a mărfurilor. În plus, utilizarea transpaletului manual permite afacerilor să economisească bani în instalarea unor sisteme costisitoare pentru transportarea bunurilor.

Liza transpalet – ce avantaje are?

Liza manuală pentru paleți, având în vedere caracteristicile sale inerente, oferă o serie de beneficii pentru afaceri, iar pe unele le rezumăm în rândurile următoareꓽ  

Optimizarea sarcinilor logistice

În primul rând, și așa cum am menționat anterior, transpaletul manual optimizează sarcinile logistice. Acesta vă permite să mutați și să deplasați în siguranță o mulțime de greutăți și unități, fără a fi nevoie să investiți în sisteme de încărcare suplimentare. Datorită transpaletului manual pentru paleți, procesele operaționale din depozit se vor desfășura mai ușor și eficient.

Ușoară și versatilă  

Liza manuală este foarte ușor de utilizat și, datorită structurii sale, permite încărcarea, descărcarea și transferul rapid al mărfurilor grele. Acest lucru împiedică compania să investească în structuri sofisticate, care sunt adesea mai scumpe. De asemenea, este un instrument versatil, care poate rezista încărcăturii diferitelor tipuri de mărfuri.

Rezistență și durabilitate

Pe de altă parte, trebuie menționat că liza hidraulica nu este doar un instrument foarte ușor de utilizat, ci și facil de întreținut. Aceasta, printre altele, este o economie mare de costuri, deoarece fără componente electrice, reparațiile sunt foarte simple. De asemenea, transpaletul manual este deosebit de rezistent datorită structurii sale solide. Un lucru important de reținut este faptul că întreținerea preventivă este cheia economiilor de costuri și în plus, operatorul calificat să utilizeze unealta trebuie să respecte întotdeauna regulile de întreținere ale utilajului, în special în ceea ce privește sistemul hidraulic, roțile și bara de tracțiune.

Siguranța angajaților

Liza manuală oferă siguranță angajaților companiei, deoarece în timp ce utilizarea acesteia necesită implicarea forței manuale, capacitatea uneltei de a deplasa sarcina depășește cu mult posibilitățile umane și evită accidentele care pot pune în pericol sănătatea operatorilor. În acest sens, transpaletul manual poate însemna o economie mare de resurse financiare, deoarece este un element sigur pentru persoanele responsabile de activitățile logistice. Fiind cheia în logistică, manevrarea lizei trebuie să se facă în condiții optime de siguranță, iar acest lucru implică și o podea fără denivelări și în stare bună.

În plus, coridoarele de circulație trebuie să fie largi, astfel încât instrumentul să poată circula eficient și să nu conțină obiecte care ar putea împiedica folosirea lizei. Semnalizarea în coridoare și utilizarea oglinzilor pot fi utile pentru a preveni orice fel de accident. La rândul său, operatorul trebuie să respecte în orice moment regulile de conducere ale transpaletului manual.

Toate avantajele amintite anterior au în comun un ultim avantaj: economii de costuri pentru companie. Cum? Datorită întreținerii rapide, a investiției minime inițiale, a rezistenței și durabilității lizei. Liza manuală pentru paleți oferă beneficii multiple, motiv pentru care și-a dobândit popularitatea în industriile care gestionează mărfuri. 

Posted in Afaceri

noiembrie 8th, 2022 by razvan

Afla mai multe detalii despre audit legea NIS

Da, daca sunteti o companie din domeniul energiei, sanatatii, serviciilor financiare, transporturilor, comunicatiilor sau apei potabile vei avea nevoie sa efectuezi un audit legea NIS pentru a te asigura ca te afli in conformitate cu prevederile legale prezente.

In primul rand, legea NIS impune sanctiuni substantiale in cazul incalcarii reglementarilor, cu amenzi cuprinse intre 0,5% si 2% din cifra de afaceri.Pentru abateri repetate, amenda maxima este de 5% din cifra de afaceri.

Citeste in continuare ca sa vezi ce presupune acest audit legea NIS pentru compania ta, dar si care sunt sanctiunile concrete.

Ce inseamna asta pentru companie?

Practic, companiile care ofera servicii esentiale populatiei sunt obligate sa dezvolte si sa implementeze solutii avansate pentru a-si securiza sectorul tehnic si sa coopereze cu statul pentru a garanta un raspuns coordonat la atacurile cibernetice IT.

Nerespectarea directivelor NIS poate avea consecinte grave: de la sanctiuni ale autoritatii competente (CERT-RO) pana la pierderi financiare in urma unui potential atac si chiar daune reputatiei.

Sanctiunile prevazute de lege includ:

 • Amenda de la 3.000 la 50.000 lei, cu amenda de maximum 100.000 lei pentru abateri repetate;
 • Pentru cei cu o cifra de afaceri mai mare de 2.000.000 de rei se aplica o amenda de la 0,5% la 2% din cifra de afaceri, iar in cazul incalcarilor repetate, amenda este plafonata la 5% din acest numar de afaceri.

Situatia la nivelul UE

audit legea nis

Desi directiva a fost elaborata in urma cu cativa ani, implementarea efectiva in multe state a ramas in urma, cu o rata medie de adoptare de 58,6%, conform raportului ENISA (Agentia Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetica).

Dupa ce agentia a efectuat un sondaj asupra a 251 de organizatii din tarile mentionate mai sus, 82% au recunoscut impactul pozitiv al directivelor NIS asupra securitatii informatiilor.

Apeleaza la specialistii Certinspect pentru servicii complete de audit legea NIS!

Posted in Afaceri Tagged with: , ,

automate vending
octombrie 27th, 2022 by Popescu Alex

Localizat pe strada Strada Baicului 82, Alcor Holding vine în întâmpinarea tuturor pasionaților de vending. Fie că deții o afacere funcțională sau ești la început în ale vendingului, suntem deschiși și focusați pe fiecare potențial client.

Punctele noastre forte sunt profesionalismul, cunoștințele în domeniul automatelor de vending, calitatea și prețurile extrem de competitive.

În momentul în care vei dori să achiziționezi o serie de piese de schimb sau chiar un automat de băuturi calde sau snack poți să fii sigur că apelând la serviciile magazinului vei obține de fiecare dată informații concrete și consultanță de cea mai bună calitate .

În ziua de astăzi timpul este principalul nostru inamic, contactând Alcor Holding vei fii scutit de timpul și efortul pierdut și vei afla exact ce ai nevoie cu rapiditate; automatele pe care le propunem au trecut testul a mii de clienți prezentând garanția calității. În ceea ce privește stocul de piese existent, acesta cuprinde o gamă largă de produse de cea mai bună calitate. Fie că este vorba de un display, un filtru sau o banală rezistență, toate îți vor fii livrate cu promptitudine și rapiditate!

Dacă ești utilizator de Bianchi, Sanden sau Selfy cu siguranță că nevoile tale în ceea ce privește necesarul de piese componente, vor fi satisfăcute printr-o simplă vizită la magazin.

Pentru o utilizare mai facilă a automatelor tale de către clienți, îți oferim posibilitate de a le updata în orice moment cu cititoare de bancnote, jetoniere sau sisteme de plată mixte.

Posted in Afaceri

octombrie 10th, 2022 by Vlad

Alba Iulia, 10 octombrie 2022. TRANSAVIA, una dintre finalistele programului BVB Made in România din acest an, propune o platformă de asociere pentru cele mai valoroase și sustenabile mărci românești, cu scopul creării de conținut și de noi experiențe pentru consumatori. Startul proiectului marchează astfel și „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”, sărbătorită anual pe 10 octombrie.

Startul programului Autentic Românesc este marcat de colaborarea mărcilor de carne de pui Fragedo (TRANSAVIA),retailer-ului de mobilier Mobexpert,pastelor Monte Banato (Pangram Reșița)și vinurilor Cramelor Recaș, oferind în mediile digitale conținut gastronomic și de lifestyle original.

Acest demers este o oportunitate de unire a forțelor proprietarilor de mărci românești pentru a-și inspira publicurile și a le reaminti rolul esențial pe care aceste companii îl aupentru dezvoltarea comunităților: de la consumatori, angajați și parteneri de afaceri. Urmărim, prin calitatea produselor pe care le oferim împreună cu partenerii noștri din acest proiect, să creștem ponderea celor care preferă produsele ce provin din România, fiindcă știm că brand-urile românești mai au, încă, de recuperat la acest capitol.

Totodată, mesajele noastre vor contribui, pe lângă creșterea atașamentului față de mărcile românești, la generarea de venituri, de locuri de muncă și la îmbunătățirea reputației naționale și la păstrarea unor tradiții de realizare a produselor.” – declară Linda Willy, Director de Marketing TRANSAVIA.

Programul Autentic Românesc va spori vizibilitatea mărcilor partenere prin modalități inedite și surprinzătoare: de la rețete originale cu ingrediente de calitate, sustenabile, la lansarea de concursuri cu beneficii exclusive, de la crearea de conținut original, la construirea unor experiențe exclusiviste pentru consumatorii români, în cadrul unor evenimente, festivaluri sau excursii ori VIP dinners.

„La Cramele Recaș, fiecare activitate pe care o derulăm în mod sustenabil pentru comunitatea noastră are la bază principiile unui business autentic românesc, dezvoltat cu ajutorul pasiunii, dedicării și a respectului pentru iubitorii vinului din soare de pe plai bănățean.

Colaborarea alături în acest proiect ne bucură și ne reconfirmă că pasiunea e „ingredientul” principal ce reunește întreaga activitate a partenerilor implicați. Prin intermediul acestui parteneriat ne dorim să continuăm procesul de promovare al vinului românesc în rândul comunității noastre”, declară Paul Aparaschivei, Director de Marketing Cramele Recaș.

„Știm cât de mult apreciază clienții noștri autenticitatea și lucrurile de calitate făcute cu dragoste și respect. Așa că ne-am bucurat să găsim și alte companii românești cu valori comune, alături de care să construim experiențe valoroase pentru consumatori.” – Margareta Vieriu, Director Marketing PANGRAM SA România.

Un recent studiu sindicalizat[1], susținut și de TRANSAVIA, a arătat că, pentru aproape jumătate dintrerespondenți, este important ca produsele pe care le cumpără să fie produse în România, iar 44% declară că, dacă ar avea de ales între două produse, l-ar alege pe cel românesc.

„Mobexpert acordă o importanță deosebită produselor realizate în România, create de designerii noștri și realizate în fabricile proprii. Inovăm constant pentru că ne dorim să fim cât mai aproape de clienții noștri și să le oferim produse de calitate la prețuri corecte. În plus, producția în fabricile locale ne ajută să oferim  produse noi, în tendințe, și cu termene de livrare rezonabile. Colecția Fabricat în România din portofoliul Mobexpert este în topul preferințelor clienților noștri. Faptul că 60% dintre ei cumpără piese de mobilier și decorațiuni realizate pe piața locală este un motiv de bucurie și de mândrie.” – spune Adelina Badea, CEO Mobexpert.

Proiectul Autentic Românesc se înscrie în misiunea TRANSAVIA de a contribui la calitatea vieții oamenilor, asigurând hrană sustenabilă, sănătoasă și sigură, de la bob la furculiță, și de a avea un impact pozitiv în societate.

Despre TRANSAVIA

TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brandurile de carne de pui Fragedopui de micro-fermă Libertan și semipreparate pe bază de pui Papane. Inclusă în topul celor mai valoroase portofolii din România, TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță. În cei peste 30 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor. Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI. Pentru mai multe informații, vizitați https://transavia.ro/.

Despre PANGRAM

Pangram este compania care a adus pe piaţa din România conceptul de paste făinoase cu ou.

MONTE BANATO s-a poziţionat ca lider al pieţei de paste făinoase cu ou de-a lungul anilor.

MONTE BANATO este și primul brand de PASTE PENTRU DESERT, o inovaţie creată special pentru preparatele dulci, atât de îndrăgite de români. În prezent, în portofoliul PANGRAM există pastele și sărăţelele MONTE BANATO, precum și produsele brand-urilor Colussi şi Misura din Italia. Pentru mai multe informații, vizitați https://montebanato.ro/.

Despre CRAMELE RECAȘ

Cramele Recaș ocupă primul loc pe piața vinurilor din România conform cifrei de afaceri, fiind, totodată, și cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România (responsabil pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniță). Producătorul bănățean exploatează o suprafață de aproximativ 1.200 de hectare de viță de vie situate în Recaș, beneficiind de o capacitate de depozitare de aprox. 39.000.000 de litri pe an. Vinificatorii Cramelor Recaș, Hartley Smithers (Australia) și Nora Iriarte (Spania), au fost incluși în anul 2020 în lista celor mai buni 100 de vinificatori de la nivel mondial, în urma clasamentului realizat de revista internațională de profil „The Drinks Business”. Producătorul acoperă o plajă mare de segmente de piață, de la entry level la premium și super-premium, impunând, de asemenea, o diversitate gustativă a gamelor, de la albe, seci, proaspete sau baricate, până la spumante și vinuri de desert.

Despre MOBEXPERT

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993 şi este o companie 100% românească, deţinută de antreprenorul Dan Șucu. Mobexpert este o companie vertical integrată, care pornește cu designul și proiectarea produselor, trece cu acestea prin fabricare și retail, până în spațiul clientului final. Reţeaua regională a Mobexpert numără 28 de hipermagazine şi magazine de dimensiuni mai mici, precum si un magazin online, www.mobexpert.ro. Grupul Mobexpert are 2.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 250 milioane euro. Grupul Mobexpert deţine, de asemenea, opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. Mobexpert include și 5 magazine Mobexpert Outlet dedicate ofertelor speciale, situate în Bucureşti (in zonele Pipera, Pantelimon, Militari), Suceava și Constanța.

###

Contact: relatii.publice@transavia.ro


[1] Studiul a fost realizat de Reveal Marketing Research, în perioada 08-17.08.2022 prin Sustainability Panel Proprietary Reveal Marketing Research. Pentru acest val a fost creat un eșantion de 1.004 respondenți, reprezentativ pentru universul persoanelor cu vârsta 18+ din România, utilizatori de internet. Eroarea maximă de eșantionare pentru targetul general este +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Posted in Afaceri