Category: Societate

mai 25th, 2024 by sorin

Vara este un timp al soarelui, râsetelor și posibilităților nesfârșite – și pentru mulți copii din România, este și momentul de a porni în aventuri interesante la taberele de vară din anul 2024. Aceste tabere oferă mult mai mult decât o modalitate de a petrece timpul; ele aduc beneficii care se extind mult dincolo de lunile de vară. Tabere Straja este cea mai bună soluție pentru a merge în tabere vara, oferind experiențe de neuitat și oportunități de dezvoltare personală.

 1. Stimularea creativității și imaginației

Taberele de vară sunt un teren fertil pentru creativitate și imaginație, oferind o gamă largă de activități artistice, de meșteșug și creative pentru copii. Fie că este vorba despre pictură sau teatru, Tabere Straja oferă un spațiu sigur și susținător unde copiii se pot exprima liber, își pot dezlănțui creativitatea și descoperi talente ascunse. Mai mult, absența presiunii academice permite copiilor să exploreze și să experimenteze fără teama de a fi judecați, cultivând un sentiment de curiozitate și minunare care îi poate inspira mult după ce se întorc acasă.

 1. Construirea încrederii și independenței

Unul dintre cele mai mari daruri ale taberelor de vară este oportunitatea pentru copii de a ieși din zona lor de confort și de a încerca lucruri noi. Fie că este vorba despre cucerirea unei noi provocări sau despre formarea unor prietenii noi, Tabere Straja oferă un mediu susținător în care copiii se pot provoca și își pot construi încrederea în propriile abilități. De asemenea, fiind departe de casă, copiii își dezvoltă independența și reziliența, învățând să navigheze în situații noi și să rezolve probleme pe cont propriu.

 1. Promovarea creșterii personale și rezilienței

Poate cel mai profund beneficiu al taberelor de vară este oportunitatea pentru creștere personală și reziliență. Copiii sunt provocați să se adapteze la medii noi, să depășească obstacole și să îmbrățișeze necunoscutul. Aceste experiențe îi scot pe copii din zona lor de confort și îi ajută să dezvolte abilități esențiale de viață, cum ar fi rezolvarea problemelor, luarea deciziilor și perseverența. Tabere Straja este locul ideal pentru a experimenta aceste provocări și pentru a crește într-un mediu sigur și susținător.

 1. Cultivarea dragostei pentru activitatea fizică

În era digitală de astăzi, poate fi o provocare să-i faci pe copii să renunțe la dispozitivele lor și să iasă afară. Aici intervin Tabere Straja, oferind o gamă variată de activități care încurajează copiii să îmbrățișeze stilul de viață activ. De la înot la dodgeball, Tabere Straja oferă nenumărate oportunități pentru copii de a se conecta cu natura, de a-și dezvolta abilitățile fizice și de a cultiva o dragoste de durată pentru aventurile în aer liber.

 1. Dezvoltarea abilităților sociale și a prieteniilor

Taberele de vară sunt un amestec de personalități, medii și interese, făcându-le locul perfect pentru ca prieteniile să înflorească. Prin activități de construire a echipei, jocuri de grup și experiențe comune, copiii învață abilități sociale valoroase, cum ar fi comunicarea, cooperarea și empatia. Tabere Straja este locul unde copiii dezvoltă prietenii profunde și durabile cu colegii care împărtășesc aceleași interese, creând un sentiment de apartenență și camaraderie care durează mult după ce vara se încheie.

Tabere Straja oferă mult mai mult decât distracție și jocuri; ele furnizează o experiență bogată și imersivă care susține creșterea personală, promovează prieteniile și insuflă dragostea pentru activitate. De la construirea încrederii și independenței până la stimularea creativității și imaginației, beneficiile taberelor de vară se extind mult dincolo de lunile de vară, modelând viețile copiilor în moduri profunde și semnificative. Așadar, de ce să mai așteptăm? Tabere Straja este cea mai bună alegere pentru o vară plină de aventuri și dezvoltare personală.

Posted in Societate

aprilie 15th, 2024 by Vlad

Descarca foto de aici
Identificarea celor mai bune servicii veterinare pentru patrupedul tău, la cele mai avantajoase prețuri, este o provocare. Totuși, există câteva criterii importante de la care nu e bine să te abați și care trebuie atent puse în balanță atunci când iei decizia în mâinile cui lași sănătatea și viața prietenului tău blănos!

 1. Calitatea serviciilor oferite și specializările echipei medicale
  Alegerea unei clinici veterinare poate fi o sarcină dificilă, mai ales în condițiile în care vrei doar ce este mai bun pentru animăluțul tău. Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este evaluarea competențelor medicale. Este esențial să te documentezi cu privire la experiența și specializările medicilor veterinari. Acest lucru poate include cercetarea studiilor pe care le-au absolvit, acreditărilor și recunoașterilor pe care le-au primit în domeniu. Spre exemplu, te poți bucura de îngrijirea unei echipe dedicate și cu numeroase specializări în clinica veterinară The Vets Vietatis, din sectorul 3 București.

În al doilea rând, este important să ai în vedere calitatea serviciilor oferite. Dotările clinicii, tehnicile și tehnologiile utilizate, precum și eficiența și promptitudinea cu care sunt tratate cazurile sunt aspecte esențiale. Clienții sunt mai predispuși să revină în clinici care folosesc tehnologie avansată și care oferă o îngrijire promptă și eficientă.

În al treilea rând, poți lua în considerare feedbackul altor pacienți. Părerea celor care și-au tratat animalele la clinică poate oferi informații valoroase despre profesionalismul echipei, despre atitudinea față de animale și stăpâni, dar și despre succesul tratamentelor aplicate.

În final, este esențial să te asiguri în ce măsură clinica are un număr suficient de medici și o echipă care colaborează eficient, pentru a putea asigura un tratament continuu și de calitate constantă pentru animăluț. Continuitatea îngrijirii poate contribui la încrederea în serviciile clinicii și la confortul animalului.

 1. Disponibilitatea medicilor pentru situații de urgență
  Disponibilitatea medicilor veterinari în caz de urgență este un aspect esențial atunci când cauți o clinică veterinară potrivită. Înainte de toate, trebuie să te asiguri că aceasta are un program de funcționare flexibil. Situațiile critice cu animalele de companie nu se întâmplă doar în intervalul standard de lucru, astfel încât serviciile de urgență 24/7 pot fi un criteriu esențial în alegerea unei clinici.

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este timpul de răspuns al medicilor veterinari. În cazurile de urgență, fiecare minut contează. Este esențial să știi cât de rapid poate interveni medicul veterinar după ce a fost contactat. De asemenea, trebuie să iei în considerare și timpul necesar pentru a ajunge la clinică, în cazul în care este necesar transportul animalului. În cazul unei urgențe medicale, primele 15 minute pot fi decisive pentru supraviețuirea animalului.

În plus, nu toți medicii veterinari sunt pregătiți să gestioneze situații de urgență. Este vital ca echipa medicală să aibă competențe și experiență în tratarea situațiilor critice. Aceasta include abilitatea de a diagnostica rapid și corect, precum și de a acționa eficient pentru a salva viața animalului.

În final, pentru a putea gestiona eficient situațiile de urgență clinica trebuie să fie dotată corespunzător. Acest lucru include echipamente de diagnosticare, medicamente și materiale chirurgicale, precum și spații adecvate pentru internare și monitorizare.

 1. Proximitatea față de casă și politica de prețuri
  Alegerea clinicii veterinare pentru companionul cu blană nu este un proces simplu, iar unul dintre criteriile ce trebuie avute în vedere este proximitatea față de casă. Este important ca o clinică veterinară să fie cât mai aproape de locuință, mai ales în cazul unei urgențe medicale. Statisticile arată că primele minute după un accident sau o criză medicală sunt esențiale pentru supraviețuirea pacientului. În astfel de momente, fiecare minut contează și distanța până la cea mai apropiată clinică veterinară poate face diferența între viață și moarte. De asemenea, o clinică apropiată înseamnă mai puțin stres pentru animal, în cazul deplasărilor frecvente.

Pe lângă faptul că reduce timpul de deplasare și permite o reacție rapidă în caz de urgență, o clinică apropiată poate oferi și un sentiment de familiaritate cu personalul clinic. Cu toate acestea, este posibil ca o clinică din proximitate să nu ofere toate serviciile specializate de care poate avea nevoie animalul tău sau să aibă costuri potențial mai mari decât cele din alte zone.

Cunoașterea politicii de prețuri a unei clinici veterinare este esențială înainte de a o alege. Prețul serviciilor este un factor important în decizia de a alege o clinică, dar nu ar trebui să fie singurul criteriu. Ceea ce cauți este un echilibru între costuri și nevoile medicale ale animalului. Acesta este un aspect important de luat în considerare, mai ales în cazul în care sunt necesare intervenții costisitoare sau tratamente pe termen lung. Unele clinici au diverse politici de eșalonare a plăților în cazul sumelor mari – este un alt aspect pe care merită să îl iei în considerare.
Alegerea unei clinici veterinare pentru animăluțul tău implică mai multe criterii esențiale, precum calitatea serviciilor, disponibilitatea în situații de urgență și proximitatea față de locuință. Înțelegerea acestor aspecte te ajută să iei decizia cea mai bună pentru sănătatea și confortul patrupedului. Interesează-te, documentează-te și ia cea mai bună decizie pentru prietenul tău necuvântător!

Posted in Societate

martie 11th, 2024 by Ovidiu

În umbra unei moșteniri istorice semnificative, Cult Research marchează Ziua Internațională a Femeii prin publicarea unui studiu comprehensiv care examinează percepțiile tinerelor din generația Z din România asupra drepturilor femeilor și impactul pe care muzica îl are asupra conștiinței lor sociale. Această zi, care a fost inițial propusă acum mai bine de un secol, de catre Clara Zetkin la Conferința Internațională a Femeilor Socialiste din Copenhaga, a fost consacrată pentru a onora lupta continuă a femeilor pentru egalitate și dreptate socială.

Studiul, care a implicat un eșantion reprezentativ de 400 de tinere, a fost conceput pentru a evalua în mod sistematic atitudinile și experiențele acestora în contextul unui spectru larg de situații sociale, inclusiv tratamentul subiectelor legate de drepturile femeilor în discursul public și nivelul de siguranță perceput în diferite contexte urbane.

Un aspect notabil s-a remarcat intr-o discrepanță semnificativă între grupurile de vârstă, cu un procent de 23% dintre tinerele peste 22 de ani care consideră că atenția acordată drepturilor femeilor este exagerată. În ceea ce privește siguranța personală, studiul a identificat un sentiment de vulnerabilitate accentuat în mijloacele de transport în comun, cu 80% dintre tinerele generației Z exprimându-și îngrijorarea, în timp ce 100% dintre acestea sunt preocupate de siguranța lor în spațiul public pe timp de noapte.

Conform analizei, aproape 60% dintre tinere au afirmat că nu au fost niciodată victime ale unui incident violent sau de hărțuire sexuală, în timp ce aproximativ un sfert (24%) au indicat ca au fost supuse, cel puțin o data, unor forme de violență. În ceea ce privește atitudinea față de siguranța în spațiul public, peste 60% dintre femei se simt îngrijorate în mare sau foarte mare măsură în legătură cu siguranța lor pe timp de noapte. Mai mult, peste 63% au sunat pe cineva apropiat și au vorbit pana cand acestea s-au simțit în siguranță.

În ceea ce privește abordarea subiectelor legate de drepturile femeilor în spațiul public, peste jumatate (51%) dintre participante consideră că aceste subiecte sunt tratate superficial, în timp ce 26% au menționat că sunt abordate realist și corect. Aceste rezultate subliniază necesitatea unei abordări mai echilibrate și informate a acestor teme în mediul public. Cu toate acestea, este important să luăm în considerare că acesta este un aspect care necesită o implicare constantă și progresivă pentru a aduce schimbări semnificative.

Analiza noastră dezvăluie o tendință îngrijorătoare în rândul tinerelor, care au mentionat ca exista o abordare superficială a drepturilor femeilor în spațiul public, cu 60% dintre ele afirmând această perspectivă,” a declarat Alexandru Zodieru, General Manager & Research Director Cult Research. „Este imperativ să luăm în considerare aceste percepții și să ne orientăm către strategii care să consolideze un discurs public mai profund și mai informat cu privire la egalitatea de gen.”

Interesant este că, în timp ce aproape 60% dintre respondente consideră că femeile pot avea succes în carieră la fel ca și bărbații, există încă o proporție semnificativă care este mai puțin convinsă de acest lucru. De asemenea, aproape o treime dintre respondenți consideră că femeile sunt mai preocupate de aspectul lor fizic decât bărbații.

Rezultatele arată că aproximativ 30% dintre respondente cred că muzica are un impact mare sau foarte mare asupra percepțiilor și comportamentelor legate de relațiile de gen, în timp ce aproximativ 25% consideră că influența este mică sau foarte mică. Această diversitate a percepțiilor subliniază complexitatea modului în care mediul cultural modelează atitudinile sociale.

În contextul cultural, cercetarea a explorat rolul muzicii în formarea percepțiilor sociale, cu o majoritate covârșitoare (80%) ce se aliniază la mesajul melodiei „Macarena” a Erikăi Isac, interpretându-l ca un vector pozitiv pentru promovarea egalității de gen.

Datele arată că aproximativ 69% dintre respondente consideră că Erika Isac reprezintă opinia majoritară a tinerelor din România prin melodia „Macarena„. Acest lucru indică o recunoaștere semnificativă a impactului culturii pop asupra percepțiilor sociale și a normelor de gen.

În ceea ce privește percepția despre mesajul piesei „Macarena„, aproximativ 59% dintre respondente consideră că mesajul este pozitiv și promovează egalitatea de gen. Totuși, este important să observăm că aproximativ 16% dintre respondente cred că mesajul este unul neutru, în timp ce aproximativ 8% consideră că este negativ și perpetuează stereotipurile de gen. Aceste constatări subliniază diversitatea opiniilor și perspectivelor tinerelor în ceea ce privește reprezentarea de gen în cultura populară și necesitatea unei abordări critice a acestor aspecte.

Este esențial să recunoaștem complexitatea și multifacetedness-ul influențelor culturale asupra tinerelor și să ne angajăm într-un dialog continuu care să promoveze o reprezentare echitabilă și realistă a femeilor în toate sferele societății,” a completat Paul Acatrini, Managing Partner & Research Director Cult Research.

Analizând aceste date, reprezentanții Cult Research subliniază că muzica joacă un rol semnificativ în formarea percepțiilor și comportamentelor tinerelor în ceea ce privește relațiile de gen, dar este important să recunoaștem că această influență este complexă și poate fi afectată de o varietate de factori culturali și individuali.

Alegerea datei de 8 Martie ca simbol al aspirațiilor și realizărilor femeilor a devenit un punct de referință global în recunoașterea și celebrarea progreselor făcute, precum și în sublinierea provocărilor rămase. În spiritul acestei tradiții, Cult Research contribuie la dialogul național cu o analiză detaliată a modului în care tineretul feminin din România percepe și este influențat de discursurile legate de gen, într-o epocă în care mass-media și cultura populară joacă roluri pivotale în formarea identității și a valorilor.

DESPRE CULT RESEARCH

Cult Research, cu o tradiție în furnizarea de insight-uri bazate pe date și analize riguroase, își reafirmă angajamentul de a contribui la avansarea cunoașterii și la îmbunătățirea politicilor sociale prin cercetare științifică. Astfel, oferind analize și date pe diverse subiecte de interes național, compania își propune să contribuie la formarea unei societăți în care calitatea vieții este îmbunătățită constant.

Posted in Societate

martie 9th, 2024 by sagency

Noi sesiuni de examene Cambridge English destinate copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani si adolescentilor s-au desfasurat la Iasi chiar la inceput de primavara. 

Un numar impresionant de 203 de candidati au sustinut cu zambetul pe buze  un examen recunoscut la nivel international in zilele de 2 si 3 martie iar alti 95 de candidati au participat la sesiunea din 9 martie.

Dintre acesti candidati, 117 au optat pentru examenul Cambridge Young Learners of English nivel Pre A1 Starters, 58 pentru A1 Movers, 28 au sustinut examenul A2 Flyers, 88 de elevi s-au orientat spre examenul B2 First for Schools iar 7 elevi s-au inscris la examenul C1 Advanced, reflectand angajamentul lor de a atinge excelenta in abilitatile lor lingvistice. 95% dintre acestia au urmat cursuri de limba engleza in cadrul unui centru de pregatire Cambridge iar obtinerea unui certificat Cambridge English iata ca s-a transformat in obiectivul lor de Martisor. Alaturi de cursantii centrului s-au alaturat 5% elevi din extern, copii pasionati de limba engleza, care si-au stabilit acelasi obiectiv, de a demonstra abilitatile lor lingvistice si a dobandi un certificat cu recunoastere internationala.

Sesiunile de examene sunt atent pregatite de Departamentul de Examene al centrului autorizat Cambridge English Qualifications care organizeaza sesiuni in regiune, la Iasi existand unul dintre cele doar 5 centre autorizate in tara pentru sustinerea examenelor Cambridge English. 

Cel mai important, spun membrii echipei centrului, este ca elevii sa se simta relaxati, astfel incat sa poata avea o performanta si mai buna la examen. “Desi si noi suntem contra cronometru si de multe ori apar situatii unde trebuie luate decizii, ne concentram pe atmosfera placuta pe care ne-o dorim sa o aiba candidatii. Nu de putine ori am auzit la final spunand: “Mai vrem o data! Ce usor a fost, e frumos la examene!”, acestea sunt practic bucuriile noastre. Ne dorim ca examenele sa fie momentele in care copiii se pot pune in valoare, sa dovedeasca nivelul extraordinar al cunostintelor si sa fie cu zambetul pe buze. La varstele mici emotiile sunt mai greu de controlat si suntem mandri de ei ca au trecut prin aceasta experienta minunata care ii va insoti in amintiri”, a precizat Ruxandra Rata-Bucevschi, manager si fondator Twinkle Star.

Testele Cambridge English pentru Young Learners sunt bazate pe teme familiare si se concentreaza pe abilitatile necesare pentru a comunica eficient in limba engleza, prin probele de Listening, Speaking, Reading si Writing. Examenul Pre A1 Starters dureaza 45 de minute, probele de la examenul A1 Movers se desfasoara pe durata unei ore iar examenul A2 Flyers are o durata de 1 ora si 15 minute. La proba de Speaking examinatorul repeta si le indica copiilor ce trebuie sa faca iar la proba de Listening fiecare inregistrare este difuzata de doua ori in sala de examen, pentru a oferi timp suficient pentru auditie si rezolvarea probei.

Recomandari pentru parinti privind rutina din dimineata examenului 

Ceea ce recomanda centrele autorizate de examen Cambridge English Qualifications parintilor care au copii la examen este sa-si pastreze calmul in dimineata examenului si sa le prepare un mic dejun sanatos! Este indicat ca ei sa le reaminteasca copiilor inaintea probelor ca acestea sunt colorate si distractive si ca acestea ii vor ajuta sa vada care este nivelul lor actual de limba engleza. De asemenea, parintii sunt incurajati sa impartaseasca cu copiii cat de entuziasmati sunt ca vor sustine examenul si cat de mandri sunt de ei. In plus, este bine ca acestia sa stie ca examenul va avea aceleasi tipuri de intrebari pe care le-au exersat si la clasa, la cursurile de pregatire pentru examenul Cambridge, deci nu vor avea surprize. 

Certificatele vor fi disponibile in format fizic in 6-8 saptamani de la sustinerea probelor si vor fi decernate la festivitatea de premiere anuala. Toti candidatii vor primi un certificat unde fiecare proba va avea indicat rezultatul per probă. Rezultatele la examene sunt insa disponibile anterior in format digital cu detalii legate de punctele tari si ariile care ar trebui imbunatatite. 

Urmatoarea sesiune de examene Cambridge pentru copii va avea lor la Iasi pe 25 iunie cu termen de inscriere pana pe 22 mai, sesiune la care centrul de examene Cambridge – Twinkle Star asteapta peste 400 de candidati.

Cu o echipa de peste 50 de profesori dedicati si pasionati, centrul este pregatit sa sustina candidatii in atingerea obiectivelor lor lingvistice iar indicatorii de performanta atinsi arata o rata de succes de peste 90% an de an, cu peste 17.000 de candidati care au obtinut un certificat Cambridge English cu sustinerea centrului, de la infiintarea sa si pana in prezent. 

Detalii despre toate examenele Cambridge English organizate la Twinkle Star Iasi in acest an sunt disponibile pe www.examenecambridge.ro 

Posted in Societate

ianuarie 21st, 2024 by VladDeratizarea este un proces esențial în protejarea sănătății și a bunurilor materiale ale familiei tale. Într-o lume în care rozătoarele pot fi purtătoare de boli periculoase și pot provoca pagube semnificative, deratizarea profesională devine o soluție eficientă și necesară.

Una dintre cele mai importante aspecte ale deratizării este prevenirea bolilor. Rozătoarele, cum ar fi șobolanii și șoarecii, sunt cunoscuți ca vectori ai unor boli grave precum leptospiroza, hantavirusul și salmoneloza. Aceste boli pot fi transmise oamenilor prin intermediul urinei, fecalelor sau mușcăturilor rozătoarelor. Prin urmare, eliminarea lor din locuințe este esențială pentru a proteja sănătatea familiei tale.

În plus, deratizarea joacă un rol important în prevenirea daunelor materiale. Rozătoarele pot provoca pagube semnificative prin rosul cablurilor electrice, izolarea termică sau structurile de lemn din casă. De asemenea, acestea pot contamina alimentele și provoca distrugeri în depozitele de alimente sau în grădini. Prin urmare, deratizarea profesională poate ajuta la prevenirea acestor daune costisitoare și la protejarea bunurilor tale.

Deratizarea profesională este soluția eficientă pentru sănătatea familiei tale. Experții în deratizare sunt instruiți să identifice și să elimine rozătoarele într-un mod sigur și eficient. Aceștia folosesc metode și substanțe specializate, care sunt mai puternice și mai eficiente decât produsele disponibile pe piață pentru uz casnic. De asemenea, aceștia pot oferi sfaturi și recomandări pentru a preveni reapariția rozătoarelor în viitor.

Pentru a te proteja pe tine și familia ta de bolile transmise de rozătoare și de daunele materiale pe care le pot provoca, este important să iei în considerare deratizarea profesională. Nu lăsa aceste creaturi neinvitate să-ți pună în pericol sănătatea și bunurile. Contactează un specialist în deratizare și asigură-te că locuința ta este un mediu sigur și curat.

De ce este importanta dezinsectia in industria alimentara Importanța dezinsecției în industria alimentară: protejarea sănătății consumatorilor

Industria alimentară este una dintre cele mai importante și sensibile domenii în ceea ce privește siguranța și calitatea produselor pe care le consumăm. De aceea, este esențial ca restaurantele și cafenelele să acorde o atenție deosebită dezinsecției, pentru a preveni apariția și răspândirea insectelor și a altor organisme dăunătoare.

De ce trebuie să acordăm atenție dezinsecției în restaurante și cafenele?

Restaurantele și cafenelele sunt locuri în care se prepară și se servesc alimente, iar igiena este un aspect crucial în aceste activități. Prezența insectelor precum muștele, gândacii sau șoarecii poate pune în pericol sănătatea consumatorilor, deoarece aceste organisme pot transmite boli și contaminanți.

Dezinsecția reprezintă un set de măsuri preventive și curative menite să elimine sau să reducă numărul insectelor și al altor organisme dăunătoare din spațiile destinate preparării și servirii alimentelor. Aceasta include tratamente chimice sau termice, precum și măsuri de igienizare și curățenie.

Cum contribuie dezinsecția la menținerea igienei și siguranței alimentelor?

Dezinsecția joacă un rol esențial în menținerea igienei și siguranței alimentelor în restaurante și cafenele. Prin eliminarea insectelor și a altor organisme dăunătoare, se reduce riscul de contaminare a alimentelor cu bacterii, viruși sau paraziți.

Insectele pot fi purtătoare de agenți patogeni și pot contamina alimentele prin intermediul excrementelor, secrețiilor sau prin simpla lor prezență. De exemplu, muștele pot călca pe alimente și apoi pe suprafețe curate, transferând astfel bacterii și alte microorganisme.

Dezinsecția regulată și corect efectuată asigură un mediu sigur și igienic în care să se desfășoare activitățile de preparare și servire a alimentelor. Astfel, se reduce riscul de îmbolnăvire a consumatorilor și se protejează imaginea și reputația afacerii.


Recomandare prestatori:

deratizare Targu Jiu

dezinsectie Timisoara

deratizare Moldova

deratizare Cluj


Posted in Societate

decembrie 18th, 2023 by Gabriel

Românii recurg zilnic la Google pentru a explora universul virtual și pentru a-și satisface nevoia de informații. În 2023, căutările au reflectat o gamă diversificată de interese și preocupări, de la tendințe de sănătate și tehnologie, la evenimente mondiale și produse inovatoare.

Realizat  după volumul căutărilor în perioada 1 ianuarie 2023 – 1 decembrie 2023, topul cuprinde căutările „trending” pe mai multe categorii de interes.

Iată o privire retrospectivă asupra celor mai căutate subiecte pe Google în România în anul 2023.

Dieta Nupo – secretul dietei perfecte

Romanii sunt interesați în continuare de slăbit, de tot de înseamnă metode de pierdere în greutate sănătoase și eficiente și de un stil de viață sănătos. Așadar, în topul căutărilor din acest an se află „Dieta Nupo„. Dieta ce provine din țările scandinave, asigură scăderea eficientă și sigură în greutate, fiind o dietă săracă în calorii, dar care conține cantitatea corectă și completă de proteine, nutrienți, vitamine și minerale esențiale organismului, care au rolul de a menține organismul echilibrat pe toată durata procesului de slăbire. Această dietă științifică, foarte scăzută în calorii (VLCD), atent și continuu studiată, a captat atenția celor dornici să slăbească și să adopte un stil de viață mai sănătos.

Cutremur – alertă și preocupare pentru siguranță

După dezastrul din Turcia, „cutremur” apare în căutările populare și denotă interesul crescut pentru siguranța seismică. Românii au căutat informații despre activitatea seismică, măsurile de precauție și pregătirea în fața unor posibile cutremure.

Inteligența Artificială – viitorul tehnologiei explorat online

Conceptul de „Inteligentă Artificială” a fost la vârful căutărilor, indicând fascinația românilor pentru inovațiile tehnologice. Interesul crescut pentru această temă sugerează că mulți doresc să înțeleagă și să rămână conectați la evoluția rapidă a tehnologiei.

Openheimer – cine este și care este impactul său?

După apariția filmului „Openheimer”, numele fizicialului american J. Robert Oppenheimer a fost unul dintre cele mai căutate. Fizicianul are avut rol crucial în dezvoltarea bombei atomice, motiv pentru care această căutare poate indică interesul pentru istorie, știință și implicațiile tehnologiei nucleare.

Magiun de Prune – deliciu românesc în căutările virtuale

Gastronomia românească a fost reprezentată prin căutarea „Magiun de Prune”. Acest produs tradițional a stârnit curiozitatea și pofta românilor, reflectând atașamentul la tradiții și bucate autentice.

iPhone 15 – ultimele inovații în tehnologie

Tehnologia a jucat un rol semnificativ în căutările românilor, iar „iPhone 15” a fost în centrul atenției. Acest interes arată că românii sunt la curent cu ultimele inovații tehnologice și sunt curioși să descopere caracteristicile noilor dispozitive.

Idei de Afaceri – antreprenoriatul în centrul atenției

Căutarea „Idei de Afaceri” demonstrează că mulți români au fost dedicați explorării oportunităților antreprenoriale. Într-o eră în care independența financiară și creativitatea sunt apreciate, românii au căutat surse de inspirație pentru a-și dezvolta propriile afaceri și a-și pune în aplicare ideile inovatoare.

Momentele anului 2023

 1. Cutremur
 2. Chat GPT
 3. Rona Hartner
 4. Israel Gaza Conflict
 5. Iphone 15

Idei

 1. Idei de afaceri
 2. Idei de costume din materiale reciclabile
 3. Idei de mancare gatita
 4. Idei de notite instagram
 5. Idei de desene simple

Diete

 1. Dieta NUPO
 2. Dieta cu lapte
 3. Dieta cambrige
 4. Dieta scandinava
 5. Dieta Natman


Filme

 1. Oppenheimer
 2. Barbie
 3. Romina VTM
 4. Culpa Mia
 5. Avatar 2

Retete

 1. Magiun de prune
 2. Reteta parizer de casa
 3. Dulceata de capsuni reteta bunicii
 4. Sex on the beach reteta cocktail
 5. Galbiori retete

Prin aceste căutări, românii își dovedesc dorința de a învăța, de a rămâne conectați la evoluția tehnologică și de a găsi modalități de a-și îmbunătăți calitatea vieții, fie prin adoptarea unui stil de viață sănătos, fie prin explorarea antreprenoriatului și a noilor oportunități. Este evident că, în 2023, românii au fost determinați să fie informați, să evolueze și să-și îmbunătățească diverse aspecte ale vieții lor. De la sănătate și tehnologie la tradiții și inovații, românii și-au explorat virtual lumea, căutând răspunsuri și descoperiri într-un an plin de provocări și oportunități.

Posted in Societate

decembrie 14th, 2023 by Gabriel

GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM este caravana schimbării mentalităților referitoare la nevoia tinerilor de dezvoltare personală și consiliere, dar și a celor referitoare la vizibilitatea, imaginea publică și încrederea în societatea civilă.

Asociația GO-AHEAD și Art for Change Foundation din Norvegia au încheiat prima etapă a caravanei GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM. Programul își propune să ajute tinerii din diferite medii sociale să vizualizeze, să verbalizeze și să creeze un plan pentru a-și atinge viitorul pe care îl doresc.

Elevii de liceu din București, Buftea, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Petroșani, Corbu (jud. Harghita), Luncăvița și Satu Mare au luat parte la atelierele Affirmative Art, ghidați de Eirik Jarl Trondsen și Liv Due, din partea Art for Change Foundation pentru a vizualiza prin desen viitorul ideal, resursele pe care fiecare dintre ei le are și pentru a identifica pași concreți pe care îi pot întreprinde în  diecția visului lor.

Misiunea Asociației GO-AHEAD este de a integra dezvoltarea socio-emoțională și consilierea în procesul educațional din România, crescând astfel calitatea actului educațional, incluziunea socială și șansele egale la educație.

Am descoperit în fiecare din orașele în care a poposit Caravana GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM tineri și cadre didactice care au avut curajul să iasă în fața colegilor lor și să își prezinte viitorul de vis, așa cum îl văd ei pe toate planurile: profesional, personal, în relație cu ceilalți, în timpul liber. Am descoperit optimism, am văzut o adevărată dorință de a fi mai buni și a produce un impact în societate, de a ieși din zona de confort și a deveni susținători unii pentru alții.

Este un exercițiu de vulnerabilitate, respect, de împărtășire a emoțiilor, visurilor, poveștilor și a experienței de viață pe care participanții, prin desen, prin joc de rol, l-au parcurs cu bucurie, curaj și încredere.

Caravana începută în 16 octombrie s-a încheiat pe 4 decembrie la Colegiul Economic Gheorghe Dragoș din Satu Mare, unde elevii au fost ghidați cum să-și deseneze viitorul de vis.

Pe lângă ateliere de Affirmative Art, acces la dezbateri, întâlniri de informare/conștientizare, elevii au avut oportunitatea să participe activ la realizarea unui film inspirațional cu și despre elevii din liceele tehnologice. La filmări, pe 4 și 5 decembrie au participat atât elevii de la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș”, cât și cei din echipa B-Robo Team de la Colegiul Tehnologic ”I. C. Brătianu” din Satu Mare, cu entuziasm, voie bună și dorința de a face auzite nevoia acestora de a fi ascultați, înțeleși și validați.

Proiect derulat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea imaginii și a percepției publice a societății civile în rândul a cel puțin 50.000 de persoane, creșterea gradului de vizibilitate, înțelegere și recunoaștere a impactului pozitiv pe care activitățile de consiliere și dezvoltare personală desfășurate de GO-AHEAD îl au asupra vieților tinerilor și a comunităților.

Asociația GO-AHEAD este o organizație non-guvernamentală înființată în august 2017 a cărei Misiune este schimbarea la nivel educațional (șanse egale la educație, incluziune socială, creșterea calității actului educațional). Furnizor autorizat de formare, de informare și consiliere profesională, Asociația GO-AHEAD susține DEZVOLTAREA PERSONALĂ și propune un CONCEPT INOVATOR pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale, profesionale și personale.  

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați http://www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! poți să găsești accesând https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Posted in Societate

Sfaturi pentru a-ți îmbunătăți relația cu natura și pentru a trăi un stil de viață ecologic
decembrie 2nd, 2023 by edi

Înțelegerea importanței naturii și a unui stil de viață ecologic

Îmbunătățirea conexiunii cu natura

 1. Petreceți timp în aer liber: Ieșiți și explorați frumusețea naturii prin plimbări în pădure, drumeții sau activități sportive în aer liber.
 2. Îmbrățișați biodiversitatea: Observați și apreciați speciile de plante și animale din jurul vostru. Documentați-vă despre ecosistemele din apropierea voastră și încercați să le protejați.
 3. Înțelegeți ciclurile naturale: Informați-vă despre procesele naturale, cum ar fi ciclurile de apă și de nutrienți. Înțelegerea acestora vă poate ajuta să vă conectați mai bine cu natura și să înțelegeți importanța conservării lor.

Adoptarea unui stil de viață ecologic

 1. Reduceți consumul de energie: Încercați să utilizați surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară sau eoliană. Reducerea consumului de energie prin închiderea aparatelor și luminilor neutilizate poate contribui, de asemenea, la protejarea mediului.
 2. Reciclați și compostati: Reciclarea materialelor și compostarea resturilor alimentare poate ajuta la reducerea cantității de deșeuri trimise la depozit.
 3. Cumpărați responsabil: Alegeți produse durabile și ecologice. Acordați atenție modului în care sunt fabricate și impactul pe care îl au asupra mediului.
 4. Plantati un grădină sau alaturați-vă unei grădini comunitare: Aceasta este o modalitate minunată de a vă implica în cultivarea propriei hrane și de a contribui la protejarea mediului înconjurător.

Prin practicarea acestor sfaturi, puteți îmbunătăți relația voastră cu natura și contribui la protejarea mediului înconjurător.

Reducerea consumului și reciclarea

Limitarea utilizării de resurse naturale

Pentru a îmbunătăți relația cu natura și a trăi un stil de viață ecologic, este important să limităm utilizarea de resurse naturale. Acest lucru poate fi realizat prin următoarele sfaturi:

 1. Reducerea consumului de energie: Închideți aparatelor și luminile neutilizate și utilizați electrocasnice energetice eficiente. Folosirea intensivă a energiei poate avea un impact negativ asupra mediului.
 2. Economisirea apei: În timpul dușului, închideți apa atunci când nu este necesară și reparați imediat eventualele scurgeri. De asemenea, puteți colecta apa pluvială pentru a uda plantele.

Reciclarea și gestionarea deșeurilor responsabilă

Pentru a trăi un stil de viață ecologic, reciclarea și gestionarea responsabilă a deșeurilor sunt aspecte cheie. Iată câteva sfaturi utile:

 1. Reciclarea materialelor: Sortați deșeurile înainte de a le arunca și asigurați-vă că reciclați materialele reciclabile, cum ar fi hârtia, sticla și plasticul. Așezați coșuri de reciclare în locuri strategice din casa voastră.
 2. Compostarea resturilor alimentare: Înființați un compost pentru a transforma resturile alimentare în îngrășământ natural. Acest lucru nu doar reduce cantitatea de deșeuri trimise la depozit, ci și ajută la îmbunătățirea solului.
 3. Reducerea consumului: Cumpărați produse cu ambalaje minimaliste și evitați produsele de unică folosință. Fiți conștienți de ceea ce cumpărați și încercați să reduceți în mod activ cantitatea de deșeuri generate.

Respectarea acestor sfaturi va contribui la îmbunătățirea relației voastre cu natura și la protejarea mediului înconjurător.

Mai multe articole pe Refu

Conservarea energiei

Economisirea energiei electrice

Pentru a îmbunătăți relația cu natura și a trăi un stil de viață ecologic, este necesar să ne concentrăm pe economisirea energiei electrice. Iată câteva sfaturi utile:

 • Închideți aparatele și luminile neutilizate: De fiecare dată când părăsiți o încăpere, asigurați-vă că ați oprit toate aparatele și luminile care nu sunt necesare. Această practică simplă poate reduce consumul de energie în mod semnificativ.
 • Utilizați electrocasnice energetice eficiente: Atunci când achiziționați noi electrocasnice, verificați eticheta energetică pentru a vă asigura că sunt eficiente din punct de vedere energetic. Alegeți aparate cu clasă energetică ridicată, care consumă mai puțină energie și protejează mediul înconjurător.
 • Folosiți lumini LED: Înlocuiți becurile tradiționale cu lumini LED eficiente din punct de vedere energetic. Acestea nu numai că consumă mai puțină energie, dar și au o durată de viață mai mare.

Utilizarea surselor de energie regenerabilă

O altă modalitate de a conserva energia și de a trăi un stil de viață ecologic este prin utilizarea surselor de energie regenerabilă. Iată câteva sugestii:

 • Instalați panouri solare: Panourile solare pot fi o investiție excelentă pentru reducerea consumului de energie electrică. Aceste panouri captă energia solară și o transformă în energie electrică, eliminând astfel dependența de sursele tradiționale de energie și reducând impactul asupra mediului.
 • Încercați energia eoliană: În loc să vă bazați în totalitate pe energia electrică tradițională, încercați să utilizați turbine eoliene pentru a produce energie electrică. Vântul este o resursă regenerabilă și abundentă, iar energia eoliană poate fi o opțiune sustenabilă pentru necesitățile de energie ale locuinței dumneavoastră.
 • Optați pentru energia hidroelectrică: Dacă locuiți în apropierea unui curs de apă, puteți profita de energia hidroelectrică. Instalarea unei turbine hidroelectrice vă permite să transformați energia apei în energie electrică și să reduceti astfel impactul negativ asupra mediului.

Practicând economisirea energiei electrice și utilizând sursele de energie regenerabilă, veți contribui la protejarea mediului înconjurător și veți crea un stil de viață sustenabil.

Mai multe articole pe Revista8

Promovarea mobilității sustenabile

Utilizarea transportului public și a bicicletei

Una dintre modalitățile de a îmbunătăți relația cu natura și de a trăi un stil de viață ecologic este prin utilizarea transportului public și a bicicletei. Aceste opțiuni de transport sustenabile pot avea un impact semnificativ asupra mediului. În loc să folosiți mașina personală, puteți alege să mergeți cu autobuzul, metroul sau tramvaiul.

Acest lucru nu doar reduce emisiile de gaze cu efect de seră, dar și ajută la reducerea congestionării traficului în orașe. De asemenea, puteți opta să utilizați bicicleta pentru deplasările scurte. Bicicletele sunt o modalitate eficientă și ecologică de a călători, nu poluează aerul și contribuie la menținerea sănătății dumneavoastră.

Carpooling și conducerea eficientă a mașinii

O altă modalitate de a trăi un stil de viață ecologic și de a îmbunătăți relația cu natura este prin practicarea carpooling-ului și conducerea eficientă a mașinii. Carpooling-ul presupune împărțirea mașinii cu alte persoane care au aceeași rută sau destinație.

Acest lucru reduce numărul de mașini de pe drum și ajută la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, puteți contribui la protejarea mediului prin conducerea eficientă a mașinii. Evitați accelerările și frânările bruște, mențineți o viteză constantă și evitați utilizarea mașinii pentru deplasări scurte pe care le puteți face cu bicicleta sau pe jos. Aceste mici schimbări în obiceiurile de conducere pot avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Mai multe articole pe RevistaOMF

Consumul responsabil și sustenabil

Alegerea produselor durabile și eco-friendly

Pentru a îmbunătăți relația cu natura și a trăi un stil de viață ecologic, este important să alegi produse durabile și eco-friendly. Acestea sunt produse fabricate cu materiale reciclabile sau sustenabile, care nu poluează mediul și nu cauzează daune resurselor naturale.

Optează pentru haine și încălțăminte realizate din materiale organice sau reciclate, reducând astfel impactul asupra mediului înconjurător. De asemenea, alege produse de curățenie și de igienă personală care sunt biodegradabile și nu conțin substanțe toxice. Prin achiziționarea acestor produse, contribui la protejarea mediului și la promovarea unei economii circulare.

Reducerea consumului de apă și utilizarea responsabilă a acesteia

Un alt mod de a îmbunătăți relația cu natura și de a trăi un stil de viață ecologic este prin reducerea consumului de apă și utilizarea responsabilă a acesteia. Încearcă să reduci timpul petrecut în duș și să închizi robinetul atunci când nu este necesar să curgă apa. Instalează dușuri economice și robinete cu economizor de apă pentru a reduce cantitatea de apă consumată.

De asemenea, colectează apa de ploaie și folosește-o pentru irigarea grădinii sau pentru alte scopuri non-potabile. Prin conștientizarea și aplicarea acestor sfaturi, poți reduce impactul asupra resurselor de apă și poți contribui la protejarea mediului înconjurător.

Posted in Societate

noiembrie 30th, 2023 by edi

Infidelitatea este un subiect delicat și controversat în relații. Mulți se întreabă dacă este posibil să ierte o infidelitate sau dacă este mai bine să se despartă. Acest articol va explora ce înseamnă infidelitatea și impactul acesteia asupra relației, precum și consecințele emoționale ale unei infidelități.

Ce înseamnă infidelitatea și impactul acesteia asupra relației

Infidelitatea se referă la încălcarea înțelegerii și angajamentului de a fi fidel unui partener într-o relație monogamă. Impactul infidelității poate fi extrem de distructiv într-o relație. Încrederea este afectată și poate fi dificil pentru partenerul înșelat să se reconstruiască din punct de vedere emoțional. De asemenea, poate apărea o lipsă de comunicare și resentimente care să ducă la deteriorarea relației pe termen lung.

Consecințele emoționale ale unei infidelități

Infidelitatea poate avea consecințe emoționale profunde pentru toate părțile implicate. Persoana înșelată poate experimenta o durere intensă, furie, trădare și o scădere a stimei de sine. Persoana infidelă poate simți remușcări și vinovăție, dar și teamă de pierderea relației. Este important să se acorde atenție consecințelor emoționale și să se desfășoare o comunicare deschisă și sinceră pentru a gestiona și vindeca relația afectată de infidelitate. Citește și Ar trebui să-i spui iubitului că l-ai înșelat?

Încrederea și respectul

Pierderea încrederii în partener

Când încrederea în partener este ruptă din cauza infidelității, poate fi extrem de dificil să o recâștigi. Persoana înșelată se poate simți trădată și dezamăgită, iar aceste emoții pot dura mult timp. Pierderea încrederii poate afecta toate aspectele relației, inclusiv comunicarea, intimitatea și angajamentul reciproc. Chiar și după încercarea de a ierta infidelitatea, există adesea o umbră de neîncredere care persistă și poate planta semințele îndoielii în mintea persoanei înșelate.

Lipsa de respect în relație ca urmare a infidelității

Infidelitatea poate avea un impact serios asupra nivelului de respect într-o relație. Persoana înșelată poate pierde respectul pentru partenerul infidel, simțindu-se trădată și nedreptățită. Această lipsă de respect poate duce la resentimente și la o distanță emoțională în relație. Pentru a reconstrui respectul după infidelitate, este necesar un efort comun și sincer din partea ambilor parteneri pentru a înțelege și a depăși consecințele acțiunilor trecute.

În final, decizia de a ierta sau nu o infidelitate rămâne la latitudinea fiecărei persoane în cadrul unei relații. Este important să se ia în considerare impactul asupra încrederii și respectului, precum și capacitatea de a reconstrui și de a vindeca relația afectată.

Leziunea ego-ului și sentimentele de învinovățire

Impactul asupra sinelui și valoarea personală

Infidelitatea poate avea un impact devastator asupra sinelui și valorii personale pentru persoana înșelată. Descoperirea unei trădări în relație poate duce la o scădere a încrederii în sine și la o pierdere a respectului de sine. Persoana înșelată se poate întreba de ce nu au fost suficient de buni sau de atrăgători pentru a fi fidelitatei partenerului lor. Aceste gânduri autodestructive pot afecta încrederea în sine și imaginea de sine, creând frustare și insecuritate emoțională în individ.

Sentimentele de vinovăție și auto-blamare după o infidelitate

Persoana înșelată poate experimenta intens sentimente de vinovăție și auto-blamare după o infidelitate. Pot simți că au eșuat în a-și păstra partenerul fidel și în a-și menține relația intactă. Aceste sentimente de vinovăție pot fi copleșitoare și pot contribui la o imagine negativă a lor înseși. Persoana înșelată poate întreprinde o căutare constantă pentru motivele infidelității, crezând că este responsabilă într-un fel sau altul pentru acțiunile partenerului lor.

În general, infidelitatea poate crea răni profunde în ego-ul persoanei înșelate și poate alimenta sentimentele de vinovăție și învinovățire. Este important ca aceste sentimente să fie recunoscute și abordate, fie prin terapie individuală, fie prin terapie de cuplu, pentru a începe procesul de vindecare și reconstrucție a sinelui afectat.

Eșecul relației

Dificultăți în reconstruirea relației după infidelitate

Infidelitatea poate pune la încercare întregul fundament al unei relații și poate crea dificultăți semnificative în reconstruirea încrederii și a legăturii dintre parteneri. Chiar dacă persoana înșelată decide să ierte și să încerce să reconstruiască relația, aceasta poate fi o provocare extrem de dificilă.

Una dintre principalele dificultăți în reconstruirea relației după infidelitate este dificultatea în reîncredere. Persoana înșelată poate fi plină de îndoieli și temeri privind fidelitatea partenerului lor. Vor exista momente în care vor rămâne urme de suspiciune și neliniște, iar acest lucru poate afecta grav legătura lor emoțională și comunicarea în cuplu.

În plus, infidelitatea poate aduce la suprafață nevoi și cerințe nesatisfăcute în relație. Persoana înșelată poate simți o mare nevoie de transparență și sinceritate din partea partenerului lor și poate avea dificultăți în a le acorda din nou încredere.

Posibilitatea eșecului relației ca rezultat al infidelității

Infidelitatea poate fi un factor major în eșecul relației. După o trădare, legătura dintre parteneri poate fi grav afectată și poate deveni extrem de dificil să se recupereze.

Sentimentele de învinovățire și neîncredere pot să persiste pe termen lung și pot alimenta tensiuni și conflicte în relație. Apariția geloziei și a suspiciunii poate crește și poate duce la un ciclu toxic de neînțelegere și resentimente reciproce.

Este important să se înțeleagă că există riscul real ca relația să nu fie capabilă să se recupereze după o infidelitate și că uneori este mai sănătos să se ia decizia de a încheia relația și de a merge înainte.

Fie că cuplul alege să meargă mai departe sau să pună capăt relației, este crucial ca ambii parteneri să aibă grijă de sine și să caute sprijinul necesar pentru a face față consecințelor emoționale ale infidelității.

Ruptura în comunicare

Dificultăți în comunicarea deschisă și sinceră după infidelitate

După o infidelitate, reconstruirea comunicării deschise și sincere într-o relație devine extrem de dificilă. Persoana înșelată poate simți o teamă constantă că partenerul lor încă ascunde adevărul sau că se vor repeta greșelile trecute. Aceasta poate crea o barieră în calea unei comunicări eficiente și autentice.

Este posibil ca persoana înșelată să fie reticentă în a împărtăși gândurile, sentimentele și temerile lor cu partenerul, de teamă că vor fi prejudecați sau ignorați. În același timp, partenerul care a comis infidelitatea poate fi nevoit să se comporte defensiv sau să se simtă vinovat, împiedicând astfel deschiderea unei comunicări sincere și profunde.

Bariera comunicării ca urmare a pierderii încrederii

Infidelitatea poate duce la o pierdere semnificativă a încrederii între parteneri, iar aceasta poate crea o barieră în comunicarea lor. Persoana înșelată poate avea dificultăți în a-și exprima nevoile și temerile din cauza faptului că nu mai au încredere în partener. De asemenea, partenerul care a comis infidelitatea poate evita să discute despre subiecte sensibile sau să ofere transparență pentru a evita confruntările sau pentru a-și proteja propriul secret.

Pentru a reconstrui comunicarea într-o relație după infidelitate, este esențial ca ambii parteneri să fie dispuși să lucreze la regăsirea încrederii și să înțeleagă nevoia de o comunicare deschisă și sinceră. Aceasta implică o abordare onestă și empatică, precum și timp și răbdare pentru a trece peste obstacolele în calea comunicării eficiente.

Posted in Societate

noiembrie 29th, 2023 by Gabriel

Cei aproximativ 100 de copii cu dizabilități ocrotiți de Asociația CONIL, elevi ai Școlii incluzive CONIL, se bucură acum de aniversări și mai delicioase grație colaborării ONG-ului cu Angeline Cake Boutique, unul dintre cele mai importante branduri românești de patiserie-cofetărie artizanală.

În lunile noiembrie și decembrie, orice comandă de tort efectuată online și dedicată acestor copii speciali va fi dublată în cantitate de Angeline Cake Boutique și livrată petrecerilor de aniversare Atipic Party organizate de Asociația și Școala CONIL. Aceste evenimente au o frecvență lunară, fiecare fiind dedicat sărbătoririi a aproximativ 10 copii cu autism, sindrom Down sau retard.

Pentru a direcționa tortul către această acțiune caritabilă plină de bucurie este necesar ca achiziția online să fie realizată utilizând codul Conil2023. Ulterior, în momentul pregătirii comenzii, echipa Angeline Cake Boutique va adăuga în colet încă un produs, identic cu cel plătit de client, pentru a îndulci cât mai temeinic cele aproximativ 100 de inimi pline de culoare aflate în grija Asociației CONIL.

„Ne-a impresionat felul în care Asociația CONIL are grijă nu numai de integrarea acestor copii, prin terapie și activități potrivite pentru dezvoltarea lor, dar se preocupă și de starea lor sufletească și emoțională, organizându-le niște super petreceri de zile de naștere cu animatori, confetti, cadouri! Cum să nu contribuim și noi cu ce știm să facem cel mai bine, adică prăjituri?! Astfel, pe lângă atenția și serviciile de calitate pe care le primesc din partea CONIL, ne-am dorit ca acești copii să se bucure și de atenția și grija noastre, prin torturile de calitate cu care Angeline Cake Boutique se identifică deja”, spune Andreea Simion, CEO & Sweet Experience Facilitator al brandului de cofetărie artizanală.

Campania „Pay It Forward” organizată de Angeline Cake Boutique pentru Asociația CONIL durează până la sfârșitul lunii decembrie și acoperă întreaga gamă de torturi a producătorului de deserturi. Prăjiturile Angeline Cake Boutique sunt produse artizanale cu arome inspirate din toate colțurile lumii, preparate cu ingrediente 100% naturale, fără premixuri, aditivi sau pastă de zahăr.

Posted in Societate