Category: Societate

invata programare
noiembrie 23rd, 2022 by ramona

Nerabdarea este prima emotie care ne guverneaza atunci cand ne dorim cu adevarat un lucru. Obtinerea unui prim job in domeniul dorit nu face rabat la ”regula”, chiar daca a invata programare este inca la stadiul de dorinta. Fa primul pas in cariera ta de programator cu alegerea inteleapta a programului de invatare.

Mentoratul WellCode este solutia problemei tale, daca obiectivul vizat este de a invata programare in doar cateva luni si sa ajungi sa profesezi in domeniul IT pana la vacanta mare.

Ce este mentoratul WellCode?

invata programare
invata programare

Programul de mentorat a fost fondat de Petru Trimbitas in urma experientei acumulate de acesta in cadrul companiilor Facebook si Google, din Statele Unite ale Americii si este cu totul unic in Romania. Mentoratul este diferit de toate cursurile de programare existente pe piata datorita:

 • modului in care este organizat – programul gandit de Petru Trimbitas pentru a invata programare este organizat astfel incat sa iti poti vizualiza in timp real evolutia pe platforma si sa ai o imagine clara a drumului pe care il mai ai de parcurs pana la atingerea obiectivului final. Platforma este organizata astfel incat sa poti invata independent de ceilalti cursanti, cand, cum, cat si de unde vrei. Cu toate acestea, vei beneficia de sprijinul mentorilor in toate etapele de invatare, astfel incat doar de tine depinde volumul pe care doresti sa ti-l setezi si daca parcusul de la aspirant la angajat va dura cateva luni sau mai mult;
 • modului in care este structurat – mentoratul are o structura complexa, ce are in vedere parcurgerea a trei etape: invatare, dezvoltare si angajare. Odata ce ai parcurs informatiile de teorie, ai oportunitatea de a le pune in practica si a scrie cod curat si corect, care sa te conduca la obtinerea primului job ca IT-ist;
 • abordarii bilaterale – in cadrul mentoratului gandit de Petru Trimbitas nu doar ca vei invata programare si iti vei dezvolta gandirea logica. Inca de la primul contact cu mentorii, vei avea oportunitatea de a constientiza modul in care viata personala si cea profesionala se intrepatrund. Astfel, vei intelege modul in care problemele personale iti pot influenta succesul in cariera. In cadrul mentoratului, coachii si specialistii in dezvoltare personala te vor ajuta sa-ti dezvolti strategii de gestionare a gandurilor si emotiilor negative, astfel incat sa iti dezvolti propriile mecanisme de depasire a esecului si auto-motivare;
 • obiectivului final – mentoratul nu-si propune sa te ajute doar sa obtii informatii de baza, ci si sa obtii primul tau internship sau job in domeniu. Astfel, dupa finalizarea problemelor de pe platforma, mentorii te vor ghida in realizarea proiectului final, care consta in scrierea propriei aplicatii sau a crearii unui portofoliu de proiecte;
 • pregatirii pentru interviu – intalnirea cu angajatorul poate fi una extrem de provocatoare, asa ca mentorii si coachii te vor ajuta sa te pregatesti pentru acest moment atat profesional, cat si personal. Acestia te vor ajuta sa-ti rafinezi abilitatile soft skills si tehnice, sa iti imbunatatesti capacitatea de comunicare si interrelationare, abilitati ce vor face diferenta intre tine si ceilalti competitori in ochii angajatorului.
 • mentorii & coachii – un alt atu al acestui program de invatare il reprezinta faptul ca el este coordonat de mentori si nu de profesori. Diferenta dintre mentor si profesor o reprezinta RELATIA. Mentorul investeste in construirea unei relatii de incredere, bazata pe discutii libere si deschise. Mentoratul este o relatie unu la unu care are ca obiectiv invatarea si dezvoltarea mentee-ului, iar mentorul este o persoana cu experienta vasta si cu expertiza relevanta in domeniul de interes pentru mentee. Mentorul este un bun ascultator, pune intrebari utile, impartaseste din experienta lui, il provoaca pe mentee sa creasca, este flexibil si se adapteaza la stilul de invatare.

Coachii se ocupa de dezvoltarea personala si interpersonala a cursantilor si au in vedere consolidarea personalitatii si setarea unui mindset pozitiv.

Programeaza o sedinta de consultanta cu mentorii si ofera-ti sansa de a invata programare, iar in vara vei putea aplica deja pentru primul tau job in domeniu. Incearca si convinge-te!

Posted in Afaceri, Societate Tagged with:

noiembrie 22nd, 2022 by Succes Grup - Agentie de publicitate

Meseria de medic nu este pentru oricine. Dar odată ce ai ales să faci asta pentru tot restul vieții, vei vedea că îți poate oferi multe satisfacții. Din păcate, sunt și situații în care vei simți că eforturile tale au fost în zadar, mai ales atunci când înființezi un cabinet ce nu se va dovedi a fi atât de prosper pe cât te așteptai, la început de drum, fie atunci când îți sunt aduse în atenția ta o serie de reclamații.

Situațiile neplăcute în care poți fi asociat arată că e nevoie de prezența ta la rezolvarea lor, și nu să fie trecute cu vederea. Iar multe dintre ele necesită negreșit ajutorul unui avocat.

De când https://ad-avocat.ro/ a lansat serviciul de consultanță online, numeroase cazuri medicale aduse în atenția avocaților au putut fi rezolvate cu succes mai ales că, numărul solicitărilor în pandemie a crescut simțitor. Serviciul vine cu beneficii atât pentru clienții uzuali, categorie în care se pot înscrie pacienții, oferindu-le șansa de a-și găsi dreptatea în cazul unor erori medicale, dar și când vine vorba de medici, a cărui program de lucru în lupta binelui este uneori extenuant.

De ce să reții Ad-avocat

Un prim aspect important pe care trebuie să-l ai în vedere este că, prin Ad-avocat, vei găsi orice avocat necesar în vederea practicării meseriei în siguranță, dar și ajutor atunci când apar probleme neprevăzute în viața de zi cu zi. Sigur, nu este obligatoriu să profesezi meseria de medic ca să ai nevoie de ajutorul unui avocat. Sunt și alte situații la care prezența acestuia se va transforma într-o îndrumare corectă și de folos, ca de exemplu: în cazul unui divorț, a unui deces, pentru uzufruct și diferite alte incidente.

Reamintim totodată de serviciul de avocat online care a ajuns de curând în atenția noastră, un serviciu prin intermediul căruia poți stabili un contact cu un specialist juridic indiferent de locul unde te afli, totul derulându-se online, la fel de simplu cum faci zeci de alte lucruri în mod obișnuit.

Iar referitor la medicină, trebuie să știi că legea prevede obligații și drepturi atât pentru medici, cât și pentru pacienți, după cum vei observa și din analiza acestui articol de pe newsiasi.ro. Ca prin urmare, atunci când pacientul consideră că nu ți-ai îndeplinit sarcinile sau că i-ai cauzat un prejudiciu, poate demara oricând procedura pentru dezbaterea în instanță a unui litigiu pe malpraxis, la care vei avea nevoie de un avocat bun ca să-ți demonstrezi nevinovăția. 

Atunci când cazurile de malpraxis ajung în instanță, daunele pot fi diverse și majore, spre deosebire de situațiile în care poți încerca să ajungi la un comun acord. Detalii privind prejudiciile sunt prezentate pe https://www.provincianews.ro/ce-spune-legea-despre-malpraxisul-medical/.

Cum te poate ajuta Ad-avocat în profesia de medic

Boutique-ul de avocatură Ad-avocat îți poate fi de folos în mai multe situații, pe lângă acele momente cheie menționate deja până la acest moment. De exemplu, prin intermediul platformei ai inclusiv posibilitatea de a găsi un avocat specializat pe drept comercial care te poate ajuta cu înființarea unui cabinet individual sau colectiv, la care el se poate ocupa de realizarea dosarului de care ai nevoie în vederea primirii tuturor avizelor și a acordurilor de funcționare.

Totodată, prin intermediul Ad-avocat poți găsi și un specialist de încredere care să te ajute cu privire la gestionarea parteneriatelor cu alți medici sau furnizori de materiale. De multe ori medicii s-au trezit în situația de a importa medicamente expirate sau echipamente defecte, iar producătorii/furnizorii au ezitat să-și asume vina și să caute soluții.

Bineînțeles, lista poate continua, dar și modalitățile în care un avocat îți poate veni negreșit în ajutor. Așa că, decizia de a te consulta cu un avocat anticipat sau pe parcursul unei neplăceri, te va ajuta să beneficiezi de succes în orice situație.

Posted in Societate

Abos Care
octombrie 27th, 2022 by dcraft

Demența este un termen general pentru deteriorarea abilităților cognitive. Este cel mai frecvent întâlnită la adulții în vârstă, deși poate apărea la orice vârstă. Demența cu debut precoce poate fi deosebit de dificil de tratat, deoarece poate reduce semnificativ speranța de viață.

Există multe cauze ale demenței, inclusiv boala Alzheimer. Demența poate duce la o scădere a memoriei, a abilităților lingvistice, a funcției executive și a capacității vizuale și spațiale. Acest lucru poate face activitățile de zi cu zi foarte dificil de realizat.

Nu există o abordare universală pentru gestionarea demenței, deoarece afecțiunea va evolua diferit de la o persoană la alta. Cu toate acestea, există câteva lucruri generale care pot fi făcute pentru a ajuta la gestionarea afecțiunii și pentru a ușura viața celor afectați de ea.

Importanța activității

Demența este o boală debilitantă și sfâșietoare care le fură oamenilor amintirile, independența și, în cele din urmă, viața lor. Se estimează că peste 47 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu demență, iar acest număr este de așteptat să se tripleze până în anul 2050. Deși nu există un tratament pentru demență, există lucruri care pot fi făcute pentru a ajuta la gestionarea simptomelor și la îmbunătățirea calității. de viață pentru cei care suferă de boală.

Unul dintre cele mai importante lucruri care pot fi făcute pentru cineva cu demență este să-l mențineți activ. S-a demonstrat că activitatea fizică ajută la încetinirea progresiei demenței, la îmbunătățirea funcției cognitive și la ameliorarea depresiei și anxietății. Este important să găsești o activitate pe care omul să-i facă plăcere și să o poată face în siguranță. Plimbarea, grădinăritul și dansul sunt toate opțiuni excelente.

Idei pentru activități

Există o serie de activitati pentru batrani care suferă de demență. Una este să le oferim oportunități de socializare. Acest lucru se poate face prin aranjarea unor vizite regulate de la prieteni și familie la căminul de bătrâni. Există, de asemenea, o serie de activități cognitive care le pot ajuta să-și mențină mintea activă și angajată. Acestea includ realizarea de puzzle-uri, jocurile de memorie și lucrul la puzzle-uri de căutare de cuvinte. În cele din urmă, este important să-i încurajați să rămână activi fizic, deoarece acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și a bunăstării lor generale.

Beneficiile activităților

Există multe beneficii care vin din angajarea în activități, în special pentru persoanele în vârstă care suferă de demență. Activitățile pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, a funcției cognitive și a calității generale a vieții. Ele pot oferi, de asemenea, un sentiment de structură și rutină atât de necesar.

Implicarea în activități poate ajuta la evitarea plictiselii și a depresiei, ambele fiind comune la persoanele cu demență. Activitățile pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea cunoașterii, oferind stimulare și ajutând la menținerea minții active. În unele cazuri, activitățile pot chiar ajuta la încetinirea progresiei demenței.

În general, participarea la activități este benefică atât pentru corp, cât și pentru minte. Este important să găsiți activități care să fie plăcute și adaptate intereselor și abilităților individului. Cu puțină creativitate, există posibilități infinite de activitate semnificativă, chiar și pentru cei cu demență.

Cum să începeți

Există multe activități pe care persoanele în vârstă care suferă de demență le pot face pentru a rămâne activi și implicați. Iată câteva idei pentru a începe:

1. Implicați-i într-un proiect de artă și meșteșuguri. Fie că este vorba de pictură, sculptură sau pur și simplu lucru la un puzzle, a deveni creativ poate fi o modalitate excelentă de a-ți ocupa timpul și de a-ți concentra mintea.

2. Asigurați-vă ca ies la o plimbare în aer liber. Aerul proaspăt și mișcarea corpului vă pot ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit și starea generală de bine.

3. Mențineți-i conectați cu ceilalți. Petrecerea timpului cu prietenii sau cu cei dragi, fie în persoană, fie prin tehnologie, poate ajuta la reducerea sentimentelor de izolare și singurătate.

Concluzie

Pe măsură ce îmbătrânim, este important să ne menținem mintea activă și angajată. Pentru persoanele în vârstă care suferă de demență, aceasta poate fi o provocare. Dar există multe activități care le pot ajuta să-și mențină mintea ascuțită și să le îmbunătățească calitatea vieții.

Posted in Societate

Glasspandoor
octombrie 22nd, 2022 by razvan

La Glasspandoor am înțeles încă de la început că implicarea în mediul social este o normalitate. Nu este suficient să te rezumi doar la cifrele care îți indică profitul, ci este important să oferi înapoi comunității ceea ce ea ți-a oferit întâi, șansă. Pentru copii, pentru educația lor, pentru sănătatea lor. Împreună construim un viitor mai bun. De aceea, nu doar că ne dezvoltăm că afacere, ci contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunității arădene.

Din decembrie 2021 ne-am lăsat amprenta în proiecte, pornind la drum cu o donație către Cetatea Voluntarilor. Un ONG cu renume național. Primul proiect a fost renovarea Compartimentului de Radiologie Copii Arad. Pe parcurs, am devenit parteneri cu ONG-ul și am continuat să luptăm cot la cot pentru a transforma o realitate urâtă într-un spațiu modern și primitor pentru copii. Am oferit speranță, o șansă la sănătate și până la urmă, normalitate.

Proiectul s-a finalizat pe 1 iulie, fiind un real succes. Alături de Cetatea Voluntarilor, am construit un etalon pentru orice spital din România, chiar și pentru spitalele din domeniul privat. Dotările și designul aparte au fost considerate un trendsetter, când de fapt misiunea noastră a fost să creăm un mediu în care copiii să se simtă în siguranță, un univers al lor unde să prindă speranță și să aibă încredere în ceea ce înseamnă sistemul medical din țara noastră.

Ulterior, gustul dulce al fericirii de pe fața copiilor ne-a oferit o traiectorie bine-conturată și ne-am îndreptat atenția către Secția de Pediatrie, unde tot alături de Cetatea Voluntarilor am proiectat un spațiu plin de culori și dotări pentru micuți pe care îl avem acum în derulare.

Apoi, ne-am decis că implicarea în domeniul sănătății este doar primul pas. Copiii au nevoie de un mediu sigur și plăcut și în sfera educațională. Am ales să investim în educație și să participăm alături de Cetatea Voluntarilor la reabilitarea cabinetului de Istorie al Școlii Gimnaziale Apateu!

Inaugurarea a avut loc pe 31 mai și a fost un real succes, digitalizarea procesului educațional fiind scopul nostru.  Acum, cabinetul de Istorie este dotat cu tehnologie de ultimă generație: display interactiv de 65 inch, laptop, cameră web pentru videoconferință. În plus, am adus ceva unic în România: Coloseumul, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului.

Nu ne-am oprit! Următorul pas a fost să ne alăturăm proiectului reabilitării grădiniței din satul Arăneag, comuna Târnova, împreună cu administrația locală, mediul privat și ONG-ul Cetatea Voluntarilor Arad. La inaugurare, micuții s-au bucurat de mobilier nou, de jucării, de termopane care să le asigure protecție termică, dar și de alte multe materiale care să le asigure un proces educațional stabil și modern.

Știam că împreună aducem un plus de valoare județului Arad, așa că următoarea misiune a fost inaugurarea grădiniței cu program prelungit din comuna Macea, după ce a fost modernizată cu fonduri din bugetul local, dar și prin contribuția adusă de Cetatea Voluntarilor. Fiecare copil are nevoie de un spațiu modern și sigur, de aceea alegem să investim în continuare în sfera educațională, pentru că îi cunoaștem importanța.

Ultimul proiect finalizat a fost la Șilindia, unde alături de Cetatea Voluntarilor Arad am predat un spațiu valoros care să faciliteze accesul la o educație modernă copiilor de la grădiniță.

Totodată, suntem implicați în viitoare proiecte precum: modernizarea și dotarea Bazei Sportive (Subcetate) de la CSS Gloria Arad, unde peste 300 de copii vor lupta pentru visul lor, având toate condițiile pentru practicarea sportului de performanță, inaugurarea primei Creșe Sportive din România, dar și modernizarea Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Arad.

Toate aceste proiecte se vor desfășura alături de Cetatea Voluntarilor Arad, pentru care avem doar cuvinte de laudă și cărora le mulțumim extraordinar de tare pentru inițiativele și contribuția adusă comunității arădene. Împreună, suntem dovada vie că se poate! Avem puterea de a schimba ceva în societate, putem croi un drum mai bun pentru următoarele generații.

Eforturile noastre și investiția în timp, bani și energie au fost aplaudate la “Gala Societății Civile”, unde am câștigat locul 2 cu proiectul de reabilitare al secției de Radiologie copii din cadrul Spitalului Județean Arad!

Scopul nostru este să contribuim activ la dezvoltarea sustenabilă a comunitățîi arădene, să atragem cât mai multe parteneriate de tipul public-privat și să inaugurăm împreună cât mai multe proiecte de succes pentru a securiza viitorul stabil al țării. Investind în educație și în sănătate creăm un viitor mai bun pentru copiii noștri și pentru generațiile următoare, aducem un plus de valoare și schimbarea de care avem atât de multă nevoie!

Posted in Societate

cum-se-planteaza-tuia
octombrie 7th, 2022 by Author

Foarte popular şi la noi în ţară, tuia face parte din familia Cupressaceae, este conifer, foarte rezistent la temperaturi variabile şi intemperii. Cu dimensiuni medii şi coroane piramidale, tuia poate decora orice grădină şi e foarte uşor de îngrijit. Arbustul originar din America de Nord, Asia se poate planta primăvara şi toamna, însă cea mai bună perioadă de plantare este toamna.

Tuia va avea nevoie de locuri însorite, dar şi cu semiumbră, solul e obligatoriu să fie fertil. Ideal ar fi să îl plantăm în grădina cu 4-6 săptămâni înainte de venirea primului îngheţ. În general, tuia poate fi cultivat de la sfârşitul lui martie până spre jumătatea lui noiembrie. Pentru ca plantele să crească frumos și sănătos au nevoie de foarte multă apă în primele luni după plantare. Aelgerea unui aspersor profesional sau chiar a unui sistem de aspersoare astfel încât să acoperi toate plantele, te scapă de multe bătăi de cap.

Când avem temperatura optimă de plantare pentru tuia?

Toamna ai temperatura optimă de plantare, stabilă, umiditatea din sol şi din aer e moderată, tot toamna se poate mulci solul pe trunchi, se pot folosi frunzele uscate pe post de material hrănitor, nu mai pierzi timp primăvara cu plantarea. Compostul din frunze uscate este ideal pentru îngrășarea pământului.

Înaintea de plantarea efectivă se alege corect răsadul şi locul de creştere. După ce avem răsadul săpăm o groapă, cu 3 cm mai lată decât baloţii de cânepă din jurul rădăcinilor. În groapa săpată se pune turba, se îngroapă rădăcinile cât mai bine şi se uda din belşug la început, până ce solul e bine afânat şi arată ca o pastă, ca să nu ai goluri de aer între balot şi sol.

Gropile de plantare vor fi pătrate, de dimensiunile rădăcinilor existente, pe fundul gropilor se pune îngrăşământ special, se acoperă cu pământ doar un sfert din groapă după introducerea arbustului. Vom aplica tasarea de 2-3 ori în jurul arbustului introdus în sol la nivelul substratului de plantare.

Cum trebuie să fie solul ideal pentru tuia?

Solul va fi mereu umed după plantare, cel puţin 4-6 săptămâni. A nu se uda până la băltire solul, e bine să avem control asupra cantităţilor de apă folosite la irigarea solului din jurul arbustului. În jurul arbustului trebuie să rămână gropit de 2-3 cm, să existe un val de pământ circular ca să reţină apa, să nu se ducă în alte direcţii. Dacă vrem să avem gard viu din tuia plantăm puieţii la o distanţă de 60-70 cm unii de alţii, aliniamentele corecte se vor obţine dacă avem minim 1.5 m între ei.

La final îngrijim tuia prin irigare, fertilizare permanentă la nivelul solului şi prin toaletare o dată la doi sau trei ani, doar la final de iarnă. Dacă avem tuia pe post de gard viu toaletăm arbustul anual, o dată pe an, când începe vara.

Tuia este un conifer care te poate ajuta să-ți înfrumusețezi curtea și care nu are nevoie de multe procese de îngrijire și curățare. Cu toate acestea, nici nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

Posted in Agricultura, Casa si gradina, Divertisment, Societate

Livrare Flori Moldova
septembrie 29th, 2022 by dcraft

După cum probabil știți, este tradițional să oferiți cadouri la aniversările de nuntă. Dar ce ar trebui să oferiți? Aici intervenim noi. Am alcătuit o listă cu câteva cadouri grozave pe care le puteți oferi prietenilor dvs. la aniversarea nunții lor.

Flori: Florile sunt întotdeauna o alegere bună pentru un cadou și sunt deosebit de potrivite pentru aniversări. Le puteți obține de oriunde și mai ales de la o florărie online.

Un set de pahare de vin: Dacă aveți un prieten căruia îi place vinul, să-i luați un set de pahare de vin este o idee excelentă! Vor putea să se bucure de băutura lor preferată cu stil și le va putea folosi mulți ani de acum încolo!

O ramă de poze: Acesta este un alt cadou clasic de aniversare a nunții – o ramă care are înăuntru poze cu ei doi. Le va aminti prietenilor tăi în fiecare zi cât de mult înseamnă pentru tine!

O cutie de suveniruri în care își pot păstra mici amintiri din toți anii în care au fost căsătoriți împreună, precum și unele noi din acest an (cum ar fi o fotografie făcută la data aniversării lor).

Lista ta de cadouri de sărbători – Nu te lăsa prins fără un cadou!

Cu sărbătorile aproape, nu există timp de pierdut atunci când vine vorba de a ataca lista de cadouri de sărbători. Problemele legate de lanțul de aprovizionare, împreună cu întârzierile în expediere, ar putea crea unele necazuri atunci când vine vorba de găsirea și primirea cadourilor livrate la timp. Acesta este anul pentru a vă pregăti în avans și nu a amâna! Nu ratați să pregătiți un cadou grozav pentru fiecare dintre oamenii importanți din viața voastră!

Cadouri pentru mama

Dacă mama ta iubește machiajul, aruncă o privire la produsele de make-up profesional. Este uimitor. Dacă îi place să fie confortabilă și caldă (și cui nu-i place?), luați niște papuci noi. Dacă îi place să citească în timp ce își ia micul dejun dimineața, ia-i o cană nouă! O cană personalizată cu un mesaj minunat pentru ea este super drăguță, dar există o mulțime de opțiuni deja inscripționate – doar găsește una pe care știi că o va iubi!

Sursa imaginii: cutii și coșuri cadou de sărbători LivrareFlori.md

Cadouri pentru tata

Dacă tatăl tău este pasionat de fitness sau de haltere, ia în considerare să-i iei un niște benzi elastice pentru sport sau ceva similar. Aceste lucruri sunt grozave pentru că pot fi folosite oriunde – în sala de sport sau acasă – și sunt și super accesibile! Dacă îi place să asculte muzică în timp ce se antrenează (sau chiar și doar prin casă), luați în considerare posibilitatea de a-i lua niște căști.

Ce îi iei colegului tău care tocmai a fost promovat? Dar pentru vecina ta care tocmai a născut un copil? Și cum rămâne cu mătușa aceea care îți dăruiește mereu șosete în fiecare an – poți să-i iei ceva diferit de data asta?

Se apropie sezonul sărbătorilor și probabil că sunteți în căutarea unei noi modalități de a face ca darurile din acest an să fie puțin mai speciale pentru prieteni. Noi credem că se poate face.

Coșurile de cadouri sunt excelente pentru toate ocaziile, dar sunt deosebit de potrivite pentru a oferi cadouri de sărbători, deoarece vă permit să combinați bunătățile preferate cu flori frumoase și să faceți o prezentare de impact care îi va încânta pe cei dragi.

Cum creezi un coș cadou care să arate bine?

– Fiți creativi cu eticheta de cadou sau cu felicitarea. Dacă adăugați dulciuri, asigurați-vă că se potrivesc sau completează tema coșului dumneavoastră!

– Folosiți hârtie de împachetat festivă care să se potrivească sau să completeze culorile din coșul dumneavoastră.

– Alegeți decorațiuni amuzante care vor aduce bucurie celui care vă deschide coșul!

Posted in Societate

Olla
septembrie 26th, 2022 by dcraft

Botezurile sunt o ocazie fericită în care familiile și prietenii se adună pentru a sărbători. Este obișnuit să aveți flori și aranjamente florale ca parte a decorului evenimentului. Deși există multe tipuri diferite de flori și aranjamente care pot fi folosite, există unele care sunt mai potrivite pentru un botez decât altele. Acest articol va discuta despre ce flori și aranjamente florale nu ar trebui să lipsească de la o recepție de botez.

Semnificația botezului și a florilor

Botezul este o ceremonie religioasă care are loc de obicei în timpul copilăriei și simbolizează curățarea păcatului originar. Multe confesiuni creștine cred, de asemenea, că botezul oferă individului viața veșnică în Rai. În consecință, botezul este considerat a fi un sacrament foarte important în cadrul Bisericii.

Florile sunt adesea văzute ca simboluri ale noilor începuturi, ceea ce le face un decor ideal pentru o recepție de botez. Ele pot reprezenta, de asemenea, puritatea și inocența, două calități care sunt adesea asociate cu bebelușii și copiii mici. În plus, anumite flori au semnificație religioasă (de exemplu, crini) și, prin urmare, pot fi folosite pentru a adăuga sens decorului.

Diferite tipuri de flori pentru un botez

Pentru un botez, vrei să alegi flori ușoare și aerisite. Albul este întotdeauna o alegere bună, dar poți alege și pasteluri. Respirația bebelușului (Gypsophila) este o alegere populară pentru botezuri. De asemenea, puteți alege crini, trandafiri sau margarete.

Sursa imaginii: aranjament masă botez Olla

Cum să aranjezi florile

Când vine vorba de sărbătorile de botez, mulți optează pentru aranjamente florale religioase. Dar ce alte tipuri de flori și aranjamente nu ar trebui să lipsească de la o recepție de botez? Iată câteva idei:

Pentru intrarea în biserică sau locație, plantele mari în ghivece sau ghirlandele florale sunt întotdeauna o idee bună. Ele fac o priveliște grandioasă și primitoare.

În ceea ce privește mesele, sunt ideale buchetele mici sau vazele cu tulpină unică. Respirația bebelușului este o alegere populară, deoarece simbolizează inocența și puritatea. De asemenea, puteți opta pentru crini, trandafiri sau orice alt tip de floare care credeți că ar fi potrivit.

Și nu în ultimul rând, nu uitați de tort! Un simplu aranjament de flori proaspete deasupra tortului va face minuni. Asigurați-vă că utilizați flori care completează schema de culori a evenimentului.

Unde se pun florile?

Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când decideți unde să puneți florile la o recepție de botez. Prima este dimensiunea camerei. Dacă este o cameră mare, vei dori să pui florile în locații strategice, astfel încât să nu fie copleșitoare. În al doilea rând, trebuie să luați în considerare tema recepției. Dacă este o afacere mai formală, veți dori să puneți florile în vaze și piese centrale mai tradiționale. Dacă este o afacere mai casual, poți fi creativ cu modul în care expuneți florile. În al treilea rând, trebuie să luați în considerare oaspeții. Dacă sunt prezenti copii mici, veți dori să vă asigurați că florile nu sunt în locuri unde să le poată ajunge și să le tragă în jos.

Iată câteva idei despre unde să puneți florile la o recepție de botez:

La o recepție de botez, florile pot fi așezate pe mese, în jurul camerei sau chiar în centrul ringului de dans. Se pot folosi si pentru a decora tortul. Dacă sunteți în căutarea unor idei despre unde să plasați florile, iată câteva sugestii:

– Mese: Florile pot fi așezate pe fiecare masă, în centru sau la un capăt. De asemenea, puteți utiliza un singur aranjament masa botez ca piesă centrală.

– În jurul camerei: plasați aranjamente mai mici în jurul camerei pentru a adăuga o pată de culoare.

– Ring de dans: pentru o notă unică, plasează un aranjament în centrul ringului de dans.

– Tort sau cupcakes: Decorați tortul sau cupcakes cu flori proaspete pentru un efect frumos.

Un botez este o ocazie specială care merită un aranjament floral frumos. Există multe flori și aranjamente din care să alegi, dar sunt câteva care nu trebuie ratate. Respirația bebelușului, de exemplu, este un must-have în orice buchet de botez. Trandafirii sunt, de asemenea, o alegere populară pentru botezuri, deoarece simbolizează o nouă viață. Indiferent de florile pe care le alegeți, asigurați-vă că sunt proaspete și de sezon pentru cele mai bune rezultate.

Posted in Casa si gradina, Societate

Etuo
septembrie 12th, 2022 by dcraft

Dacă v-ați scăpat vreodată telefonul și ați spart ecranul, atunci știți cât de frustrant poate fi. Nu vă puteți folosi telefonul așa cum ați face-o în mod normal, dar trebuie să plătiți și reparațiile.

Există pe piață o gamă largă de huse pentru orice tip de telefon, inclusiv pentru iPhone, iPad și dispozitive Samsung. Carcasele și husele sunt fabricate din materiale de înaltă calitate care protejează dispozitivul mobil împotriva căderilor și șocurilor. De asemenea, carcasele sunt concepute pentru a se potrivi perfect pe telefonul dvs. astfel încât să nu adauge niciun volum sau greutate suplimentară.

De asemenea le găsiți și în mai multe stiluri diferite disponibile, astfel încât să puteți alege una care să se potrivească stilului dvs. de viață și personalității. Dacă sunteți în căutarea a ceva elegant și profesional, atunci carcasele slim fit vor fi perfecte pentru dvs. Dacă preferați ceva mai colorat și mai distractiv, atunci husele transparente vor fi perfecte pentru dumneavoastră! Sunt în tot felul de stiluri, inclusiv culori solide, precum și modele precum imprimeuri leopard sau imprimeuri florale, care le fac să arate mai degrabă ca niște piese de artă decât ca un echipament de protecție – în acest fel, ele pot servi și ca accesorii de modă, în loc să fie doar articole funcționale!

Pe lângă husă, telefonul tau mobil mai are nevoie de ceva – un accesoriu de protecție pentru ecran

De fapt, există ceva chiar mai important decât o husă: o protecție pentru ecran. Vedeți, atunci când cumpărați un telefon nou, acesta vine cu un ecran nou-nouț. Și, deși acel ecran va arăta frumos, strălucitor și clar ani de zile (dacă ai grijă de el), se va zgâria destul de repede dacă nu iei măsuri pentru a preveni acest lucru. Aici intervin protectorii de ecran tip folii protectie ecran telefon – acestea sunt pelicule subțiri din sticlă călită sau din plastic care acoperă ecranul telefonului și îl protejează împotriva deteriorării de către chei, monede sau alte lucruri de acest gen. Nu sunt întotdeauna ieftine, dar merită fiecare bănuț, deoarece păstrează aspectul bun al telefonului tău pentru mulți ani de acum încolo!

De asemenea, ajută la împiedicarea murdăririi sau a prăfuirii ecranului și poate chiar ajuta la prevenirea fisurilor pe ecran – ceva ce se poate întâmpla dacă lăsați telefonul fără o astfel de protecție.

Pentru o protecție premium, alege o husă din sticlă călită care îți protejează telefonul de toate evenimentele neplăcute

Sticla temperată este un tip de sticlă care a fost prelucrată prin căldură și compresie, ceea ce o face mai rezistentă decât sticla tradițională. Acesta poate fi utilizat în multe aplicații diferite, cum ar fi la parbrizele sau geamurile vehiculelor, dar este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit pentru ecranele telefoanelor mobile.

Sticla călită este concepută pentru a absorbi șocul unui impact, ceea ce înseamnă că este ideală și pentru a vă proteja telefonul de căderi. Sticla călită poate fi de până la 10 ori mai rezistentă decât sticla obișnuită, astfel încât va rezista chiar și la cele mai puternice impacturi.

O bună protecție de ecran din sticlă călită ar trebui să fie rezistentă la zgârieturi și să aibă un strat oleofob pentru a preveni petele de amprente. De asemenea, ar trebui să aibă margini curbate, astfel încât să nu se ridice atunci când folosiți telefonul.

O protecție de ecran de calitate nu îngreunează funcția tactilă a telefonului

Atunci când folosiți ecranul telefonului dvs. ca interfață tactilă, trebuie să vă asigurați că acesta are un nivel ridicat de sensibilitate, astfel încât să poată detecta cu precizie mișcările degetelor dvs. Cu toate acestea, dacă nu folosiți tipul potrivit de sticlă securizată pe ecranul telefonului dumneavoastră, atunci acest lucru poate cauza probleme pentru utilizatori. Cu o instalare corectă, vă puteți bucura de funcționalitatea completă a smartphone-ului dvs. fără a sacrifica protecția.

Posted in Societate

Cornuleţe Sânziene
august 30th, 2022 by razvan

Asemenea amintirilor veșnic vii care îți îmbrățișează inima, ne propunem să fim alături de clienții noștri prin cele mai dulci și mai sănătoase gustări care să îi trimită pentru cel puțin câteva momente înapoi în vremurile ascunse de grijile și nevoile ce par să fie în lumea reflectoarelor în aceste zile moderne.

Fiecare strop de savoare pe care mâinile ce frământă neîncetat îl presară cu atenție peste produsele Sânzienelor este compus din, pe lângă ingredientele prețioase, cultivate cu grijă, dragoste și pasiune pentru un timp pierdut, însă recâștigat prin gustul autentic al copilăriei din cornulețe sânziene și pișcoturi pe care le punem la dispoziție pentru clienții de orice vârstă, din orice loc.

Gemul, dulceața, umplutura sunt alese cu precădere dintre cele mai bine sigilate borcane din cămara bunicii și sunt împrăștiate cu pasiune deasupra sau înăuntrul aluatului fraged. Acestea se mulează perfect pe forma deosebită și, împreună, transformă fiecare parte într-un întreg delicios, savuros, sățios și satisfăcător: produsele Sânzienelor, gustul copilăriei presărat peste zeci de momente de liniște, peste zeci de bucățele gustoase. Așa iau naștere, în fiecare zi, cornulețele, pișcoturile și chiar Sânzienele fragede, făcute cu dragoste și cu un gust autentic, mai mult decât familiar.

Ce înseamnă momentele de liniște pentru Sânziene?

Fiecare cornuleț, fiecare pișcot, fiecare bucățică de savoare care este frământată cu și pentru clienții noștri dragi aduce momente de liniște, de relaxare și reprezintă cea mai prețioasă evadare spre timpurile care par de mult prea mult timp apuse.

Aceste momente sunt rezervate persoanelor de orice vârstă, din orice loc, pentru fiecare clipă în care își doresc să renunțe la aglomerație, la cotidian, la clădirile înalte în care sufletele stau închise și la grelele lanțuri din griji pe care le târăsc după ele.

Toate acestea se transformă cu doar o mușcătură în pădurile veșnic verzi în care aerul îți inundă plămânii cu fiecare inspirație, în zilele toride de vară în care cuptorul bunicii ardea atât de tare încât căldura soarelui nu se putea compara și în valurile flăcărilor de la marele ceaun în care erau pregătite cele mai dulci, mai sănătoase și mai fine gemuri.

Astfel, momentele de liniște pe care Sânzienele își propun să le cultive sunt, de fapt, cele mai frumoase, mai adânc păstrate și indispensabile amintiri. Prietenoase cu mediul care ne înconjoară, Sânzienele reciclează amintiri în clipe de neuitat, clipe care să fie mai mult decât familiare pentru client și acestea pregătesc fiecare produs cu grijă și pasiune.

Posted in Societate

Ce trebuie să știi despre cantinele sociale pentru persoanele vârstnice? 
august 29th, 2022 by Popescu Alex

Datorită incapacităților ce vin o dată cu vârsta, persoanele vârstnice sunt o categorie vulnerabilă a societeții. Ele au un risc crescut de excluziune și dependență socială.

Însă, să nu uităm că persoanele vârstnice au fost o dată ca și noi, au muncit și au contribuit la bună starea societații din care facem parte. Din această cauză, întreaga societate, începând chiar de la autorități, are obligația de a-i proteja și de a le asigura cele necesare.

Cantinele sociale sunt locuri unde se prepară mâncarea pentru vârstnici. Aici se vor acorda una sau mai multe mese pe zi. Întreg procesul, începând de la preparare, până la servire, se va realiza cu ajutorul respectării igienei, dar și a principiilor unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Cantinele sociale sunt de două tipuri:

 • De stat;
 • Private.

Ambele se supun aceluiași set de legi. Astfel de cantine sociale pot chiar să ofere servicii de distribuire a meselor la domiciliul vârstnicilor care nu se pot deplasa.

Ce categorii de persoane pot beneficia de cantinele sociale?

În general, cantinele sociale sunt create pentru persoanele aflate într-o stare materială foarte neplăcută, printre care se numără și persoanele trecute de vârsta a treia. Alte persoane care pot beneficia de mâncare caldă sunt:

 • Persoanele fără adăpost;
 • Copiii care provin din familii defavorizate;
 • Persoanele cu o situație materială precară.

Persoanele invalide sau cele bolnave cronic pot beneficia de serviciile oferite de către cantinele sociale gratuit. Datorită boliilor de care suferă, astfel de persoane nu se pot deplasa la centru. Pe deasupra, sunt mereu expuși la riscuri.

 Prin urmare, ei vor primi mese calde în funcție de nevoile și de restricțiile pe care le au. Pentru ca starea lor de sănătate să nu se agraveze, persoanele vârstnice trebuie să țină cont de alimentație. Iar de acest fapt, se va ocupa personalul cantinelor sociale, instruit corespunzător.

Nu toată lumea are șansa de a se naște într-o familie cu o stare financiară măcar modestă. Există copii care provin din familii cu o situație financiară precară și care nu-și permit să mănânce măcar o masă caldă pe zi.

În urma unui calcul, se va determina care copil se încadrează în legislația actuală. Prin urmare, se va stabili care poate beneficia de alimente din partea cantinelor sociale.

Persoanele trecute de vârsta a treia pot beneficia de două mese pe zi. Uneori, această perioadă din viața fiecărui om poate aduce cu sine frustrare. Chiar dacă trebuie să fie dominată de relaxare, de bună stare, de împlinire sufletească, se întâmplă ca unii vârstnici să nu-și permit, după o viață de muncă, o masa caldă pe zi.

Alte motive pot fi:

 • Prepararea hranei, care devine o activitate destul de grea după un anumit număr de ani;
 • Incapacitatea de a realiza lucruri elementare, precum curățarea zarzavaturilor sau a cărnii;
 • Incapacitatea de deplasare, bătrânii obosesc foarte repede, și așa mai departe.

Altă categorie de persoane care poate beneficia măcar de o masa caldă pe zi sunt cele aflate în pragul sărăciei. Se va realiza o anchetă demarată de către autoritățile competente pentru a se stabili eligibilitatea adresării către o cantină social. În această categorie intră:

 • Persoanele fără adăpost;
 • Persoanele ce nu realizează venituri proprii.

Datorită motivelor explicate mai sus, vârstnicii sunt o categorie de persoane protejată, cărora li se acordă o atenție deosebită. Ei vor putea mânca mult mai sănătos, fiind un real ajutor aceste cantine sociale.

Cantinele sociale respectă legislația în vigoare?

Calitatea mâncărurilor oferite de către cantinele sociale este și va fi mereu în raport cu normele legislative. Cei ce beneficiază de ajutorul cantinelor sociale vor primi o alimentație bogată din punct de vedere caloric, în conformitate cu vârsta.

Vor fi incluse chiar și legume și fructele, esențiale pentru un stil de viață sănătos și o menținere perfectă a corpului la vârstnici.

Scopul cantinelor sociale este de ajuta persoanele vulnerabile, nicidecum de a le influența negativ viața. Această categorie de persoane va fi mereu protejată datorită măsurilor ce se iau din punct de vedere sanitar.

Toate activitățile desfășurate în cadrul cantinelor sociale se realizează în condiții civilizate, mai ales igienice. Acestea sunt monitorizate cu cea mai mare atenție, datorită persoanelor care au nevoie de sprijinul și ajutorul lor.

Posted in Societate