Category: Agricultura

decembrie 5th, 2022 by dwf

Culturile de plante și pomi fructiferi au de suferit din cauza a numeroși factori care duc la întârzierea apariției roadelor și la diminuarea producțiilor. Dintre acestea, insectele reprezintă un adevărat pericol în special în livezi, unde se hrănesc cu seva tulpinilor copacilor și afectează în acest fel creșterea, înflorirea și rodul.

Metodele de prevenție aplicate la timp sunt cea mai bună soluție pentru a combate afidele sau acarienii care se ascund în spatele tulpinilor sau frunzelor. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Ce tipuri de dăunători pot afecta livezile

Dintre cei mai întâlniți dăunători care conduc la diminuarea ritmului de creștere, la reducerea înfloririi și întârzierea apariției fructelor pomilor din livezi se pot enumera:

 • Afidele, cunoscute și drept păduchii plantelor, care sunt reprezentate de mai multe specii; ele se hrănesc în special cu seva localizată în structurile moi ale plantelor și iernează pe scoarța pomilor, în stadiul de ou;
 • Păduchii lânoși (Eriosoma lanigerum) care au aspect de bumbac și apar sub forma unor pete albe; aceștia se hrănesc cu seva de la nivelul tulpinilor;
 • Acarienii – aceștia au dimensiuni reduse, fiind dificil de observat cu ochiul liber. Reprezintă o specie păgubitoare în special pentru livezi tinere, dar și pentru pepinierele de păr sau gutui. Ei cuprind planta cu o structură elastică, albicioasă, asemănătoare pânzei de păianjen, ascunzându-se apoi în părțile ferite, precum spatele frunzelor sau tulpinilor.

Sfaturi pentru combaterea dăunătorilor din livezi

Îți recomandăm să iei în considerare toate măsurile preventive în ceea ce privește plantele tale. Astfel, este bine să ai în vedere următoarele:

 • Nu neglija igiena și curățarea mecanică a livezilor; de exemplu, înainte de sezonul de iarnă se recomandă culegerea și distrugerea frunzelor uscate, arderea ramurilor atacate, adunarea și arderea cuiburilor de omizi care se pot menține pe frunze, ori fixate sau atârnate de ramuri. Poți îndepărta serii întregi de dăunători aflați pe scoarță sau în crăpături (oua, larve, pupe sau adulți) prin răzuirea scoarței și ramurilor groase.
 • Verifică săptămânal frunzelor, tulpinilor și a florilor pentru a putea identifica de timpuriu prezența insectelor.
 • Folosește insecticide pomi fructiferi alese în funcție de specia cultivată. Astfel, în magazinele specializate vei putea opta pentru soluțiile create pentru combaterea dăunătorilor de diferite tipuri, inclusiv cele sistemice care pot combate mai multe tipuri de gândaci, gărgărița fasolei, a sfeclei, fluturele alb de varză etc. 
 • Aplică insecticidul la intervalul de timp recomandat și în cantitățile specificate pe produs, deoarece acestea diferă în funcție de insecte dar și de plante, iar respectarea precisă a instrucțiunilor este esențială. 
 • În funcție de spectrul de aplicare, poți combina cu fungicidele potrivite, pentru a te bucura de culturi pomicole sănătoase și roditoare. 

Insecticidele folosite pentru combaterea dăunătorilor ce infestează plantele cultivate, sau pentru a elimina insectele purtătoare de boli din anumite zone pot fi clasificate după compoziția chimică, acțiunea toxicologică și modul de penetrare. Cele mai bune rezultate în combaterea dăunătorilor se obțin doar dacă este folosit tipul de substanță indicat pentru fiecare plantă sau cultură în parte.

Dăunătorii au capacitatea de a influența negativ sănătatea plantelor, iar pentru o livadă ori o grădină rodnică, măsurile preventive și eradicative sunt de un real ajutor. Folosește produsele potrivite pentru creșterea sănătoasă a pomilor fructiferi din livezile tale!

Posted in Agricultura

sistem uscare cereale
octombrie 26th, 2022 by Popescu Alex

Înainte de depozitarea cerealelor, este necesar să se reducă nivelul de umiditate, cu scopul de a crește durata de valabilitate și de a evita formarea mucegaiului, bacteriilor sau a altor microorganisme. Pentru aceasta, va fi necesar să-ți achiziționezi un uscător de cereale, care va fi responsabil pentru reducerea umidității, fără a afecta calitatea cerealelor sau a le deteriora în acest proces. 

Atunci când alegi uscatoare pentru cereale, este util să ai în vedere anumite aspecte, iar pe unele dintre acestea le vei vedea în articolul de față, iar respectând acești pași, va fi posibilă optimizarea proceselor de producție, depozitare și preparare a unei mari varietăți de cereale, cum ar fi porumbul, grâul, orzul, printre altele.

Dimensiunea

Există o gamă largă de uscatoare de cereale, pe care le poți regăsi pe piață, dar la momentul selectării acestora este important ca acestea să determine corect capacitatea recipientului umed și a uscătorului. Fermierii calculează adesea câți saci recoltează pe oră, dar dezavantajul acestei abordări este că este dificil pentru un uscător să funcționeze în mod constant în fiecare zi timp de 24 de ore. În schimb, se recomandă efectuarea calculului pe baza cantității reale de tone preconizate a fi recoltate și uscate pe sezon. Toate clasificările capacității de uscare se bazează pe tone umede, nu pe un anumit volum de cereale.

Mărimea

O concepție greșită comună este aceea că poți crește pur și simplu capacitatea de stocare a containerului umed pentru a amplifica capacitatea de funcționare a uscătorului, dar aceasta poate fi o soluție pe termen scurt. O variantă mai bună este adăugarea unui uscător de capacitate mai mare pentru un tonaj mai mare de uscare. Dacă au o capacitate de susținere mai mare și mențin un flux de aer optim, nu prea mare sau prea mic, vor usca cât mai multe cereale într-o anumită perioadă de timp, cu o bună calitate și eficiență.

Suflanta cereale – cum o alegi

Nu există un răspuns ușor la întrebarea care uscator pentru cereale este cel mai bun pentru ferma ta. Totul depinde de o serie de factori care variază în funcție de locul, tipurile de cereale, cantitatea de producție și perioada de depozitare. Aceștia și alți factori ar trebui să fie discutați și luați în considerare în decizia finală.

Alege variante eficiente de suflante pentru cereale

Industriile agricole se îngrijorează adesea mult cu privire la investiția inițială, dar este, de asemenea, important să se acorde atenție eficienței uscătorului, deoarece îți va permite să recoltezi producția mai devreme și astfel să usuci cerealele la momentul optim, pentru a proteja calitatea boabelor și pentru a le maximiza valoarea de pe piață.

Echipamentele care necesită o investiție mare, sunt de obicei mai eficiente, necesită mai puțină întreținere, suferă mai puțină uzură și permit o funcționare optimă pentru o perioadă mai mare de timp, ceea ce le va permite să genereze o rentabilitate mai bună a investiției pe termen lung. De asemenea, orientează-te asupra unor suflante de cereale care să nu genereze un consum mare de energie, deoarece în caz contrar, se vor mări costurile operaționale.

Nu în ultimul rând, ia decizii pe termen lung. Un uscător de cereale de înaltă calitate rezistă, de obicei, între 20 și 30 ani. Este important să planifici creșterea afacererii, prin urmare, ar trebui să te asiguri că achiziționarea unui uscător de cereale este o decizie pe termen lung. Alege unul care va avea grijă de nevoile tale și care să-ți ofere eficiență și un randament excelent. În general, timp de câțiva ani nu trebuie să invetești în alte echipamente, ca atare pentru o perioadă lungă de timp, te vei axa doar pe materia obținută și implicit pe profit. 

Posted in Agricultura

octombrie 26th, 2022 by Popescu Alex

Combina agricola, tractoarele sau presele de balotat, utilajele de erbicidat, iata doar cateva exemple de utilaje agricole eficiente in munca de camp. Cat de utile sunt si ce avantaje au veti descoperi in randurile ce urmeaza.

Combina agricola – principalele avantaje

Combina agricola este folosita la recoltarea unor culturi de cereale si este poate cel mai versatil utilaj agricol. Combina simplifica munca umana mai ales cand exista suprafete mari cultivate cu cereale, poate face mai multe operatii, secera, treiera, separa boabele de paie, pleava, colecteaza in buncare sau in saci. Pe piata sunt trei tipuri de combine, conventionale, axiale si hibrizi. Avantajele combinei agricole ar fi cele legate de timpul mai scurt alocat pentru recoltari mai ales la suprafete mari, cele legate de pierderile mai putine, se recolteaza totul cu precizie milimetrica si nu se lasa nimic pe camp nerecoltat. Nu mai depinzi de oameni, totul se face automat, faci si economii serioase. Recoltarea se va face intr-o singura etapa indiferent cat de mare e suprafata de recoltat si se va putea trece rapid la alta cultura fara probleme. Costul productiei totale, cu recoltatul e redus, recolta se pregateste rapid. In plus, tot ce recoltezi nu va avea impuritati atat de multe ca la recoltarile manuale.

Tractorul John Deere – cel mai apreciat de pe piata

Un utilaj agricol eficient in munca de camp este si tractorul. Cel mai apreciat tractor de pe piata la ora actuala si in care merita sa investesti este tractorul John Deere. Este puternic, versatil, productiv, conceput pentru cele mai dificile aplicatii agricole, se gaseste in magazinele on-line de specialitate la cele mai bune preturi si rezista foarte bine la utilizare pe termen indelungat. Compacte, mijlocii sau mari, tractoarele John Deere sunt ideale pentru munca la camp, in ferma sau in gradina, poti atasa diverse accesorii ca sa iti simplifici munca in momentul in care le folosesti in cadrul lucrarilor agricole. Are motoare puternice, performante excelente, rotile sunt mari si rezistente, are nivel scazut de emisii si nu polueaza fonic. Raza redusa de intoarcere, greutatea redusa, deplasarea rapida pe orice fel de teren, iata alte caracteristici importante ale acestor tipuri de tractoare moderne. Se pot cumpara modele de tractor pe roti sau pe senile, au sisteme de control automatizate, sisteme hidraulice pe care te poti baza, cabinele sunt convenabile si confortabile, comenzile au aspect ergonomic. Costurile cu tot ce tine de combustibil si de lubrifianti sunt reduse la minimum.

Cand este eficienta presa de balotat?

Presele de balotat sunt utilaje agricole foarte usor de folosit in orice conditii, proiectate pentru toate tipurile de tractoare. Se poate balota fan, paie, lucerna, de exemplu, se strang baloturile foarte usor daca utilizezi astfel de utilaje. Compactorul de paie sub forma de baloti devine eficient atunci cand vrei sa cureti si sa ingrijesti terenul exploatat, fanul si paiele sunt transformate rapid in pachete indesate. Cu presele de balotat munca de recoltare e simplificata si mai mult. Depozitarea si transportul paielor, fanului devin extrem de simple dupa ce s-au realizat balotii cu ajutprul preselor de balotat, produsele luate de pe camp ocupa mai putin loc in spatiile de depozitare. Fanul, paiele se pot strange in baloti dreptunghiulari, rotunzi si pierderile sunt minime, campul va arata si mult mai bine, culturile nu vor avea de suferit la urmatoarea semanare. De regula se folosesc prese de balotat la culturi de lucerna, rapita, orz, floarea-soarelui sau porumb si plante furajere. Cand este eficienta presa de balotat moderna? Cand ai pajisti si terenuri extinse, cand vrei investitii pe termen lung si ai de facut recoltari de pe suprafete uriase, de peste 5 ha. Eficienta e mai mare asadar cand ai teren cu dimensiuni peste cele normale si cand nu vrei sa pierzi timp foarte mult dupa recoltare.

Modul de functionare al utilajelor de erbicidat

Ca sa fie ferite de daunatori plantele si culturile agricole au nevoie de erbicidare. Erbicidarea moderna se va face cu ajutorul masinilor de erbicidat sau utilajelor de erbicidat. Cu ajutorul lor erbicidezi rapid suprafete mari de teren, controlezi usor cresterea buruienilor care iti pot distruge cultura si iti pot afecta productia finala. Se ataseaza la utilaje agricole prin intermediul unor bolturi, au pompe de erbicidat pentru a nu afecta greutatea utilajului agricol. Modul de functionare al utilajelor de erbicidat e foarte simplu. Pana sa le utilizam pregatim terenul pentru erbicidare, se curata solul, se prepara erbicidul apoi, se dilueaza erbicidul in functie de specificul buruienilor si de suprafata de erbicidat. Se regleaza orizontalitatea masinii de erbicidat in agregat cu tractorul, se regleaza inaltimea si orizontalitatea rampelor, se verifica debitul prin duze, se regleaza debitul la hectar, se corecteaza presiunea de lucru in camere de aer a pompei si se verifica lungimea arborelui cardanic dintre tractor si erbicidator. Picaturile de erbicid care ies din duze trebuie sa fie de 150-160 microni in diametru. Se incarca substanta pentru erbicidare in utilajul de erbicidat, in rezervorul sau, se stabilesc parametrii de erbicidare si din rezervorul respectiv erbicidul e aplicat pe teren prin duze, unde ajunge dupa ce e pompat sub o presiune controlata.

Posted in Agricultura

octombrie 11th, 2022 by Ovidiu

Daca iti doresti sa achizitionezi anvelope agricole, atunci trebuie sa cunosti mai multe lucruri despre acestea. Ele trebuie sa fie in primul rand de o calitate foarte buna si sa se plieze pe ceea ce ai tu nevoie. De exemplu, trebuie sa tii cont de tipu lde sol pe care vor lucra anvelopele respective. Poti vedea ca in acest fel, oferta de anvelope este una destul de mare, de aceea trebuie sa te gandesti exact care este cea mai potrivita solutie pentru tine. Numaru lde utilaje folosit in agricultura este foarte mare, de aceea trebuie sa iti alegi anvelopele cele mai potrivite pentru ceea ce faci tu.

Ce trebuie sa ai in vedere despre aceste anvelope agricole?

Ai in vedere primul lucru important in ceea ce priveste aceste anvelope agricole si anume dimensiunea acestora. Primul lucru de care ai nevoie este dimensiunea, aceasta fiind exprimata in mm sau in inch. Acest lucru se refera la latimea benzii de rulare a pneului. Vei mai obnserva ca pe flancul unei anvelope mai pot aparea unele marcaje cum ar fi indicele de viteza, precum si cel de greutate. In mediul agricol, un indice de sarcina de 125 poate insemna ca anvelopa poate suporta o greuitate maxima care poate ajunge chiar si la 1650 de kg. Este posibil ca anvelopa sa poata utiliza o notare mai veche pentru dimensiunea sa, de aceea trebuie sa ai la dispozitie un tabel de corespondenta, astfel incat sa iti faci rapid o idee cu privire la dimensiunea cea mai potrivita a anvelopei tale.

Daca aceasta dimensiune a unei anvelope agricole nu iti convine, atunci ai mereu posibilitatea sa schimbi aceasta anvelopa. In acest caz, este foarte important sa respecti raportul de punte tractor. Acest raport este determinat prin viteza de rotatie a puntii din fata, ea fiind raportata la punte din spate. Cel mai optim este ca acest raport sa fie cuprins undeva intre 0 si 5%. Daca aceasta preponderenta nu este respectata, atunci cresterea consumulu ide carborant va fi una mult mai mare si astfel anvelopele pe care le vei alege nu vor face decat sa se uzeze mult mai rapid. De asemenea, te mai intereseaza si ca organele de transmisie ale tractorului sa nu sufere, de aceea alegerea anvelopelor este un lucru de o importanta majora.

Anvelopele agricole au rolul important de a suporta utilajul agricol, dar si de a-i mentine tractiunea, precum si manevrabilitatea. O astfel de anvelopa are mai multe functii, ele fiind diferite in functie de tipul de utilaj agricol pe care anvelopa va fi montata. Tipul de lucrare agricola este un alt lucru important de care trebuie sa te interesezi. Aceasta lucrare trebuie efectuata de catre un utilaj agricol, ea constand de obicei in arat si semanat, de aceea trebuie sa alegi in acest caz din gama rotilor inguste. Acestea vor fi potrivite pentru aceasta lucrare. Mai poti fi atent si la oferta de anvelope pe care un magazin o pune la dispozitia ta, astfel incat sa faci alegerea cea mai buna.

Posted in Agricultura

cum-se-planteaza-tuia
octombrie 7th, 2022 by Author

Foarte popular şi la noi în ţară, tuia face parte din familia Cupressaceae, este conifer, foarte rezistent la temperaturi variabile şi intemperii. Cu dimensiuni medii şi coroane piramidale, tuia poate decora orice grădină şi e foarte uşor de îngrijit. Arbustul originar din America de Nord, Asia se poate planta primăvara şi toamna, însă cea mai bună perioadă de plantare este toamna.

Tuia va avea nevoie de locuri însorite, dar şi cu semiumbră, solul e obligatoriu să fie fertil. Ideal ar fi să îl plantăm în grădina cu 4-6 săptămâni înainte de venirea primului îngheţ. În general, tuia poate fi cultivat de la sfârşitul lui martie până spre jumătatea lui noiembrie. Pentru ca plantele să crească frumos și sănătos au nevoie de foarte multă apă în primele luni după plantare. Aelgerea unui aspersor profesional sau chiar a unui sistem de aspersoare astfel încât să acoperi toate plantele, te scapă de multe bătăi de cap.

Când avem temperatura optimă de plantare pentru tuia?

Toamna ai temperatura optimă de plantare, stabilă, umiditatea din sol şi din aer e moderată, tot toamna se poate mulci solul pe trunchi, se pot folosi frunzele uscate pe post de material hrănitor, nu mai pierzi timp primăvara cu plantarea. Compostul din frunze uscate este ideal pentru îngrășarea pământului.

Înaintea de plantarea efectivă se alege corect răsadul şi locul de creştere. După ce avem răsadul săpăm o groapă, cu 3 cm mai lată decât baloţii de cânepă din jurul rădăcinilor. În groapa săpată se pune turba, se îngroapă rădăcinile cât mai bine şi se uda din belşug la început, până ce solul e bine afânat şi arată ca o pastă, ca să nu ai goluri de aer între balot şi sol.

Gropile de plantare vor fi pătrate, de dimensiunile rădăcinilor existente, pe fundul gropilor se pune îngrăşământ special, se acoperă cu pământ doar un sfert din groapă după introducerea arbustului. Vom aplica tasarea de 2-3 ori în jurul arbustului introdus în sol la nivelul substratului de plantare.

Cum trebuie să fie solul ideal pentru tuia?

Solul va fi mereu umed după plantare, cel puţin 4-6 săptămâni. A nu se uda până la băltire solul, e bine să avem control asupra cantităţilor de apă folosite la irigarea solului din jurul arbustului. În jurul arbustului trebuie să rămână gropit de 2-3 cm, să existe un val de pământ circular ca să reţină apa, să nu se ducă în alte direcţii. Dacă vrem să avem gard viu din tuia plantăm puieţii la o distanţă de 60-70 cm unii de alţii, aliniamentele corecte se vor obţine dacă avem minim 1.5 m între ei.

La final îngrijim tuia prin irigare, fertilizare permanentă la nivelul solului şi prin toaletare o dată la doi sau trei ani, doar la final de iarnă. Dacă avem tuia pe post de gard viu toaletăm arbustul anual, o dată pe an, când începe vara.

Tuia este un conifer care te poate ajuta să-ți înfrumusețezi curtea și care nu are nevoie de multe procese de îngrijire și curățare. Cu toate acestea, nici nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

Posted in Agricultura, Casa si gradina, Divertisment, Societate

Batoza de Porumb
septembrie 25th, 2022 by razvan

Batoza de porumb Rotakt este unul dintre mai multele utilaje agricole de care cu siguranţă are nevoie orice mic fermier. Deoarece ne aflăm în plin sezon de recoltare, una dintre principalele culturi care se culeg în această perioadă de pe câmp este porumbul. Acesta trece şi prin mai multe etape de recoltare, iar dacă nu folosiţi un utilaj special de cules de pe câmp şi curăţat de pe ştuleţi, atunci va trebui să mergeţi pe varianta clasică.

Doar că odată adus acasă, dacă nu este curăţat, porumbul va necesita un spaţiu mare de stocare, aşa că de obicei se apelează la varianta mai economică din punct de vedere al spaţiului şi anume curăţarea boabelor. În majoritatea cazurilor, acest lucru se face cu ajutorul unei curăţători manuale, însă tehnologia a avansat şi în acest domeniu, iar acum curăţatul porumbului a devenit o activitate lejeră cu ajutorul batozelor de porumb.

Batoza de porumb este o maşinărie electrică a cărei funcţie principală este aceea de a curăţa boabele uscate de pe ştiulete. Acest utilaj are un istoric destul de bogat, „strămoşul” său fiind un utilaj cu acţionare manuală. Însă, după cum spuneam anterior, tehnologia a avansat şi în acest domeniu, iar acum utilajul a fost adaptat secolului 21 şi a fost mecanizat.

Există mai multe modele de batoză de porumb, însă cea de la Rotakt de 750 W o transformă într-un aliat de mare nădejde pentru orice fermier. Productivitatea batozei de porumb Rotakt este de până la 1000 de kilograme pe oră. Astfel, cu o asemenea productivitate, cu siguranţă veţi termina treburile gospodăreşti mult mai repede şi veţi obţine timp liber pentru a-l petrece împreună cu familia sau a face alte activităţi prin curte sau grădină.

Batoza de porumb uşor de manipulat

Dacă alegi să comanzi Batoza de porumb ROTAKT ROBP5T60 vei beneficia de o putere a motorului de 750 W, cu o turaţie de 2800 RPM şi o turaţie a cilindrului de 1700 RPM. Aceste specificaţii transformă curăţatul porumbului într-o joacă. Batoza de porumb vine cu un cablu de alimentare de trei metri şi poate fi alimentată la o tensiune de 230V.

Modul de utilizare este unul simplu şi lejer, oricine o poate manipula fără prea mari eforturi. După pornirea ei, tot ce trebuie să faci este să o alimentezi cu ştiuleţi de porumb şi de restul se ocupă ea.

Posted in Agricultura

august 9th, 2022 by Ovidiu

Carnea Premium Angus va fi vedeta celui mai mare eveniment dedicat cărnii de vită, din România, Romanian Beef Master 2022, care va avea loc în 2-3 august 2022, la Complex Arena, Moara Vlăsiei. Zeci de echipe de bucătari se vor întrece în prepararea cărnii de vită într-un concurs cu public, vor avea loc seminarii și discuții deschise despre tehnici de prepararea cărnii de vită, degustări, chiar și o tombolă.

De ce este carnea de vită Angus demnă de popularitatea tot mai crescută și de atenția primită în rândul consumatorilor, în HoReCa și a tot mai multor categorii de specialiști în nutriție?

Carnea de vită Karpaten Premium Angus ia naștere pe pășunile din Transilvania, pe Valea Hârtibaciului, spațiul perfect pentru creșterea vacilor de carne. Folosind resursele naturale neexploatate (pășunea și biodiversitatea caracteristică zonei), la Marpod, lângă Sibiu, se obține o carne de vită a cărei calitate este recunoscută internațional și premiată la nivel mondial, în cadrul World Steak Challenge 2019.

Atribute ale cărnii crude precum aspect, miros, textură, marmorare, mod de tranșare iar apoi caracteristici ale cărnii gătite, precum miros, greutate în urma gătirii, aromă, nivel de grăsime, frăgezime, sunt evaluate. Și pe bună dreptate. Toate acestea contribuie la ceea ce numim o carne de vită de calitate superioară, un produs premium celebru în toată lumea.

La nivel mondial carnea Black Angus este considerată ca fiind alegerea ideală pentru un steak reușit, gustos și în același timp sănătos, datorită frăgezimii cărnii, aromei sale puternice și valorii sale nutriționale.

Spre deosebire de carnea de vită populară în România care este slab marmorată, carnea Angus este bogată în grăsime, ceea ce-i dă frăgezime după gătire, spre deosebire de duritatea celei cunoscute de majoritatea oamenilor. Marmorarea este numele pentru acele fire fine albe de grăsime din carne care se topesc în timpul preparării și care o frăgezesc, conferindu-i o savoare unică.

Grăsimea intramusculară are un rol esențial în calitatea cărnii încă de la începerea maturării prin frăgezirea fibrelor musculare. Maturarea uscată presupune păstrarea carcasei sau a părților principale din carcasă agățate în cârlige la un nivel al temperaturii cât mai aproape de îngheț, pe o perioadă de câteva săptămâni. În acest proces umiditatea se evaporă din carne, ducând la creșterea concentrației de arome și gust. Totodată se produce ruperea țesuturilor fibrelor musculare având ca efect frăgezirea cărnii. Perioada de maturare poate dura între 15 şi 28 zile, în unele cazuri chiar mai mult și se poate pierde până la o treime din cantitate.

Angus este o rasă de bovine, nu o garanție a calității. Așadar, nu orice carne etichetată cu Angus este neapărat de calitate. Atunci când se caută produsul premium, e important să se cunoască proveniența, unde și cum au fost crescute animalele respective, dar și cu ce au fost hrănite sau modul de obținere a produsului final – adică trasabilitatea cărnii.

Toate aceste calități ale unei cărni de vită cu adevărat fragedă, suculentă, desăvârșită, se regăsesc la carnea de vită Angus, produsă local, natural, în ferma Karpaten Meat GroupProdusele Karpaten Premium Angus sunt apreciate local și internațional, de specialiști în domeniu dar și de consumatori casnici. Prin acestea, sectorului gastronomic românesc este reprezentat cu mândrie la nivel internațional.

Posted in Agricultura

iunie 22nd, 2022 by razvan

Vrei să profiţi la maximum de grădina ta în această vară? Îţi doreşti ca buruienile să nu îţi mai sufoce culturile şi să crească frumoase şi roditoare? Ei bine, poţi obţine acest lucru şi multe altele dacă foloseşti utilajele corespunzătoare. Unul dintre cele mai utile utilaje pentru a pregăti terenul care să dea roade frumoase în grădina ta este un motocultor.

Cele mai bune motocultoare vă ajută să pregătiți terenul pentru un sezon întreg de culturi frumoase şi roditoare. Un motocultor bun se ocupă de acea parte obositoare de a afâna solul şi a-l pregăti pentru plantare. Astfel, folosind un motocultor bun, munca istovitoare se va transforma într-o adevărată plăcere de a face treabă şi te poți concentra pe a te bucura de tot ceea ce grădina ta are de oferit.

Cele mai bune motocultoare au menirea de a vă ajuta să distrugeţi rădăcinile buruienilor și să afânaţi solul ca acesta să fie mult mai primitor pentru seminţele ce urmează a fi plantate şi acestea să se poată dezvolta în voie. Motocultoarele fac acest lucru cu ajutorul unor dinți rotativi speciali care sapă în sol astfel încât să puteți oferi grădinii voastre o nouă viață. Acestea sunt ideale mai ales pentru persoanele care doresc să își pregătească solul pentru prima dată.

Atunci când vă hotărâţi să achiziţionaţi un motocultor există câteva lucruri de luat în considerare. Unul dintre elementele principale pe care să îl luați în considerare atunci când alegeți motocultorul este tipul de sol pe care urmează să îl cultivaţi şi suprafaţa acestuia. Dacă sunteți suficient de norocos să aveți un pământ moale, puteţi opta pentru un motocultor mai mic, cu o putere mai redusă, fiind suficient pentru a obţine rezultate bune şi a economisi ceva bani.

Pe de altă parte, dacă solul este mai dur și mai dens, este posibil să doriți să investiți într-un motocultor de mare putere. Aici nu este cazul să încercaţi să faceţi economie deoarece există riscul să obţineti fix contrariul. Un motocultor prea mic se poate suprasolicita şi se poate defecta. Astfel, este indicat în această situaţie să optaţi pentru un motocultor mai puternic pentru a evita anumite neplăceri şi pentru a face faţă solului dur pe care îl aveţi. Acest lucru de obicei se întâmplă în zonele unde se cultivă pentru prima oară sau după o perioadă de câţiva ani de inactivitate.

În plus, până la finalul lunii iunie, dacă alegeţi Motocultorul Rotakt RO10R, de 10 CP, pe benzină, veţi primi şi ulei gratuit pentru a începe să îl folosiţi. Această promoţie este valabilă pentru mai multe modele de motocultoare Rotakt, aşa că nu ezitaţi şi răsfoiţi site-ul rotakt.ro pentru a alege cea mai bună opţiune pentru grădina voastră!

Posted in Agricultura

De ce este important sa alegi cele mai bune utilaje atunci cand lucrezi in agricultura?
mai 9th, 2022 by Popescu Alex

Daca ai o pasiune pentru agricultura sau iti doresti sa incepi sa profesezi in aceasta directie, atunci stii ca utilajele de cea mai inalta calitate sunt pentru tine.

Indiferent daca esti la inceput de drum sau sef al unei companii din sfera agricola, utilajele necesare acestui tip de munca sunt indispensabile.

Motivele pentru care ai nevoie de utilaje de cea mai buna calitate

Analizeaza-ti tipul de agricultura pe care il practici, pentru a stii mai apoi ce fel de utilaje iti sunt necesare.

Fii constient de utilajele de care ai nevoie. Ca exemple: tractoarele, camioanele si asa mai departe, impreuna cu alte utilaje joaca un rol important si de necontestat in business-ul tau.

Asigura-te ca alegi utilajele necesare pentru a asigura capacitatea necesara si potrivita nevoilor tale, cat si a clientilor tai, incepand de la ingrijirea produselor pana la livrarea acestora catre consumatori.

Orienteaza-te catre utilaje eficiente din pricina combustibilului. Fiind in domeniu, stii ca utilajele grele, de mari dimensiuni consuma mult mai mult decat o masina uzuala. Avand in vedere si cresterea pretului combustibililor din ultima perioada, calculeaza-ti atent optiunile si alege varianta cea mai economica si sustenabila.

Un research bine facut inainte de achizitionare iti poate salva afacerea sau chiar sa iti aduca mai multi banuti impreuna cu profitul tau.

Munca agricola nu este una usoara. Norocul nostru ca traim intr-o epoca tehnologizata ce ne usureaza vietile.

Alege utilaje usor de utilizat. Atat din punctul de vedere al banilor, cat si a timpului economisit. Iti recomand sa alegi cu atentie masinariile usor de manevrat, usor de invatat, care sa aduca cat mai putine probleme in timpul folosirii lor si invatarii lor.

Insa nu uita sa fii sustenabil. Cu poluarea actuala si problemele aduse de aceasta, trebuie sa fim din ce in ce mai atenti la ceea ce producem, ceea ce facem, cu ce realizam munca pentru a avea o deosebita grija de mediul inconjurator.

Lucrand in industria agricola, stii ca mediul inconjurator este prietenul tau si trebuie sa ai grija de el. Natura este partenerul tau de afaceri. Asigura-te ca emisiile de noxe nu sunt daunatoare pentru mediu, iar in acelasi timp pentru afacerea ta.

Fii atent si la garantia ce ti-o ofera utilajul, cat si disponibilitatea tehnicienilor si pieselor de schimb. Garantia este un lucru foarte important de luat in serios cand vorbim despre utilaje grele, de mari dimensiuni, folosite la intreaga lor capacitate. Ele sunt mai predispuse la deteriorare.

Te sfatuiesc sa cercetezi piata in adancimi pentru a gasi cel mai bun utilaj, insa verifica daca ai tehnicieni specialisti pentru tipul utilajului ales si daca piesele de schimb sunt accesibile.

Cu cat schimbi o piesa deteriorate mai repede, cu atat afacerea ta poate continua intr-un ritm normal. Mentenanta acestor utilaje ar trebui sa reprezinte pentru fiecare agricultor o prioritate.

Ai nevoie de utilaje modern si sustenabile pentru a  cultiva pamantul intr-un mod cat mai eficient si sa obtii rezultatele mult dorite. Satisfactia clientilor nu este nici ea neimportanta, caci un consumator multumit de ceea ce faci si de ceea ce livrezi, o sa revina la serviciile si produsele tale mereu.

Exemple de utilaje necesare si intrebuintarilor lor

Companiile care activeaza in domeniul agricol au la dispozitie o gama variata de utilaje pe care sa le foloseasca pentru a-si eficientiza productia. Fiecare fermier este liber sa aleaga care utilaj este cel mai potrivit pentru afacerea pe care o conduce, dar este important ca fiecare dintre acestia sa stie ca pot apela oricand la ajutorul lor.

Dintre cele mai importante si cunoscute utilaje disponibile pe piata in acest moment amintim:

 • Motosapele – ele sunt aliatul tau de nadejde in intretinerea pamantului, pentru pregatirea sa inainte de plantare si pentru a zdrobi bulgarii de pamant.
 • Tractoarele – daca iti doresti o agricultura performanta, iti recomand tractoare cu tehnologii de ultima ora, sustenabile si economice. Le poti folosi la lucrarea pamantului,la insamantare si la recoltare.
 • Combinele – iti ofera posibilitatea de a face fata tuturor provocarilor aduse de catre schimbarile climatice; construita pentru a recolta eficient o varietate larga de culturi de cereale. Sunt printre cele mai importante utilaje agricole, deoarece iti simplifica si intesifica eficienta muncii in camp.

IPSO este aliatul tuturor antreprenorilor din domeniul agricol care-si propun dezvoltarea afacerilor cu ajutorul utilajelor agricole de inalta calitate. Produse precum tractoarele John Deere sunt recunoscute in toata tara, iar acestea sunt disponibile in oferta IPSO pentru toti agricultorii romani.

Posted in Agricultura, Tehnologie Tagged with:

Care sunt cele mai recomandate utilaje agricole pentru agricultura?
aprilie 19th, 2022 by Popescu Alex

Daca in urma cu ceva timp, nu existau utilaje agricole performante pentru a veni in ajutorul fermierilor, iata ca odata cu dezvoltarea tehnologiei, a aparut si agricultura inteligenta datorata acestor masinarii foarte eficiente, care nu numai ca economisesc foarte mult timp fermierilor, ci si ajuta la cresterea productivitatii si eficientei unei culturi.

Avantajul utilizarii acestor utilaje consta in maximizarea proceselor agricole, folosind resurse minime. De exemplu, echipamentele agricole sunt capabile sa lucreze mai repede chiar si la viteze mici. De asemenea, aceste utilaje au fost actualizate si reproiectate folosind tehnologie moderna pentru a creste eficienta. Aceste imbunatatiri economisesc combustibil, timp si resurse financiare importante.

In acest articol iti vom prezenta care sunt cele mai recomandate utilaje agricole pentru agricultura care iti vor creste productivitatea si care, in acelasi timp, sunt si consumatoare minime de resurse. Pentru a-ti veni in ajutor, site-ul celor de la IPSO Agricultura prezinta cele mai noi utiliaje agricole, utilaje de ocazie, solutii integrate si multe altele.

Principalele utilaje ce sunt utilizate in agricultura

 • Combina agricola

O combina agricola este un utilaj de foarte mari dimensiuni care este utilizata adesea in sezonul de recoltare. Aceasta masinarie este foarte versatila, utilizandu-se intr-o multitudine de operatiuni agricole. In ceea ce priveste productivitatea, combinele de recoltat ajuta la eficientizarea acestui proces. Daca sunteti in cautare de astfel de utilaje, John Deere ofera o gama larga de produse in acest sens. Toate comenzile combinei folosite pentru recoltare sunt foarte usor de gasit, usurand munca fermierului prin optiunile avansate de care dispune.

 • Cultivatorul

 De obicei, cultivatorul este utilizat pentru sapat pamantul. In acelasi timp, acest utilaj mai este folosit si pentru a pregati solul pentru plantare. Cultivatorul se mai numeste si rotavator. Rotavatorul este folosit adesea si ca accesoriu pentru tractor pentru a rupe primul strat de la suprafata solului.

Acest echipament dispune de multe functii de utilizare, pentru toate caracteristicile unui pamant: sol combinat, sol pietros, sol nisipos si altele. In acest sens, pe site-ul celor de la IPSO Agricultura, puteti regasi mai multe tipuri de cultivatori, precum: cultivator combinate Actros RO, cultivator prasitor cu fertilizare SKEN, cultivator cu discuri si dinti KUHN PERFORMER, etc.

 • Plug

Putem spune ca plugul este unul dintre utilajele agricole cele mai cunoscute, dar si cel mai des folosite de catre fermieri. Acesta reprezinta una dintre cele mai importante inventii, fiind un instrument de baza pentru fermieri. Acest echipament este folosit pentru a prepara solul inainte de insamantare sau plantare. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, s-a imbunatatit si aspectul acestor utilaje, regasind in prezent cele mai noi, performante si impozante masinarii agricole. IPSO Agricultura ofera mai multe tipuri de pluguri, regasindu-se pe site sub numele de “multi-leader’, “challenger” sau “multi-master”. Acestea ofera o multitudine de facilitati pentru diferite caracteristici ale solului, accesoriilor, samd.

 • Hedere

Un heder este un dispozitiv atasat in partea din fata sau din spate a combinei pentru taierea si aruncarea culturilor de camp direct in aceasta. Hederele pot fi regasite in diferite forme sau dimensiuni pe piata agricola, Aceste echipamente sunt utilizate, intrucat ofera o solutie sigura pentru eficientizarea si productivitatea recoltarii solului. De exemplu, pe site-ul celor de la IPSO Agricultura, putem regasi hedere pentru masinile de insilozat autopropulsate ce asigura o recoltare de inalta calitate la o viteza foarte buna. Firma Kemper propune mai multe serii de hedere, precum 300, 300 Plus si 400.

 • Tractorul

Tractorul agricol este de asemenea, o inventie foarte importanta in agricultura si utilizat de majoritatea fermierilor. Acesta este folosit pentru prelucrare pamantului sau pentru activitati de incarcare sau de remorcare. Are un rol deosebit de important in eficientizarea usurarea muncii pe camp, oferind si o productivitate ridicata in acelasi timp. Pe IPSO Agricultura regasim tractoarele John Deere, diferite modele ale acestora pentru anumite nevoi, caracteristici, optiuni si altele. Puteti consulta site-ul pentru mai multe detalii tehnice si cererea unei oferte de pret pentru fiecare utilaj care v-a atras atentia. 

IPSO – ajutorul fermierilor in materie de utilaje agricole

Afacerile din domeniu agriculturii trebuie sa se bucure de colaborari productive cu companii care au demonstrat de-a lungul timpului ca merita increderea fermierilor romani. In acest sens, IPSO este un nume important din domeniul agricol din Romania, iar acest lucru a putut fi posibil datorita seriozitatii si perseverentei de care au dat dovada cei din spatele acestei companii.

Compania a reusit sa multumeasca un numar impresionant de antreprenori pana in acest moment. Fiecare afacerist din domeniul agricol care a colaborat cu IPSO, a revenit la serviciile si produsele acestora si au tinut sa recomande aceasta companie si altor antreprenori.

Posted in Agricultura Tagged with: ,