Category: Cultură

septembrie 26th, 2023 by Gabriel

Într-o lume în care tehnologia domină tot mai mult timpul copiilor noștri, cărțile pentru copii rămân totuși un mijloc fundamental pentru dezvoltarea cognitivă, stimularea creativității și promovarea compasiunii și a empatiei. Vă prezentăm o colecție specială de cărți pentru copii de la Editura ap! (ACT și Politon), menite să le deschidă uși spre aventuri extraordinare, să le stimuleze imaginația și să le transmită valori esențiale. Prin intermediul acestor cărți captivante, cititorii tineri pot explora lumi fantastice, pot învăța despre valori morale și pot dezvolta abilități de gândire critică, toate într-un mod distractiv și educativ.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltare personală și profesională, antreprenoriat, spiritualitate și wellbeing, oferind iubitorilor de carte posibilitatea de a citi sau de a asculta cărți, de a le folosi pe post de profesori sau sfătuitori și de a transforma clipele de relaxare într-un timp calitativ.

Mulțumesc și noapte bună/ Thank You and Good Night de Jon Gordon este o carte fermecătoare pentru toți copiii care au nevoie de un moment de lectură înainte de culcare. Cartea îi va cuceri cu siguranță pe micuți, grație ilustrațiilor frumos colorate, semnate de Donald Wallace, dar și pe adulți, pentru că această scurtă poveste de seară se va dovedi un instrument excelent pentru a-i învăța pe copii să spună „mulțumesc!”.

Ninja cel îngrijorat/ Anxious Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este prima carte din colecția de cărți de dezvoltare personală pentru copii „Trucuri Ninja”, pe care tu și micuțul tău o veți iubi pentru că vă va facilita abordarea unei teme de discuție foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a oricărui copil: anxietatea.

Ninja cel Furios/ Angry Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este o altă povestire adorabilă din seria „Trucuri Ninja” care le va furniza copiilor o nouă armă secretă cu ajutorul căreia vor reuși să își gestioneze mai bine emoțiile, să capete mai multă încredere în ei și să se pregătească pentru provocările vieții. Așadar, dacă micuțul tău își manifestă adesea furia într-un mod nepotrivit, chiar și pentru cele mai neînsemnate motive, atunci această carte îi va fi de folos.

Ninja cel Curajos/ Gritty Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este o altă carte adorabilă pentru copii din colecția „Trucuri Ninja”. În cele 32 de pagini ale poveștii, vei face cunoștință cu Ninja cel Curajos, care nu a fost însă dintotdeauna așa, și cu Ninja cel Îndrăzneț, care îi va învăța pe copii care sunt secretele pentru a nu renunța niciodată și pentru a duce la bun sfârșit tot ce au început, oricât de greu ar fi.

Ninja cel Mincinos/ Dishonest Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, este o frumoasă poveste educativă despre minciună. Știm cu toții că copiii au deseori tendința să se transforme în mici Pinocchio spunând minciunele pentru a se distra, pentru a se disculpa sau pur și simplu pentru a se da mari. Însă minciuna este un obicei periculos care trebuie descurajat de la cele mai mici vârste, pentru a nu prinde rădăcini periculoase. Astfel, povestea de față îl va face pe micuțul tău să înțeleagă că minciuna poate evolua rapid de la o simplă distracție, la o faptă gravă, care îi afectează pe cei din jur, de aceea, când vine vorba de a alege între a spune adevărul și a minți, alegerea cea mai înțeleaptă este întotdeauna adevărul…

Ninja cel Creativ/ Inventor Ninja de Mary Nhin, cu ilustrații de Jelena Stupar, va fi o lectură cum nu se poate mai potrivită pentru toți copiii creativi care rămân la un moment dat fără idei. Asta pentru că le va face cunoscută acestora cea mai simplă metodă cu ajutorul căreia își pot „debloca” creativitatea.

Mama Bruce/ Mother Bruce de Ryan T. Higgins este o nouă carte adorabilă pentru copii pe care Editura ap! (ACT și Politon) le-o propune părinților și bunicilor pentru a le-o citi micuților lor și a se bucura împreună de momente unice.

Bunicile sunt pentru iubire/ Grandmas are for love de Misty Black, cu ilustrații de Marina Batrak, este o nouă ocazie pentru voi, dragi părinți și bunici, de a petrece mai mult timp de calitate alături de copiii și nepoții voștri, iar pentru micuții cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani va reprezenta un motiv în plus să se pregătească un pic mai devreme de culcare și să se cuibărească lângă voi. Lectura acestor versuri și comentarea imaginilor frumos colorate, cu Koala și bunicii lui, vă va conduce în mod cât se poate de firesc spre o discuție plăcută și liniștitoare despre iubitoarele bunici. Copiii se vor pregăti astfel pentru o nouă călătorie în lumea viselor, într-un mod cum nu se poate mai potrivit și mai frumos: fiind alături de cei dragi, depănând amintiri și împărtășindu-și iubirea. Vă invit să explorăm împreună această cărticică încântătoare.

Principii pentru succes/ Principles for Success rezumă ideile esențiale din bestsellerul lui Ray Dalio, Principii, într-un format distractiv și ușor de citit, făcându-le astfel accesibile cititorilor de toate vârstele. Cartea conține elementele-cheie ale principiilor neconvenționale care l-au ajutat pe Dalio să devină unul dintre cei mai de succes oameni de pe planetă – și care au fost citite și distribuite de milioane de oameni – conținând în plus și referințe cu privire la cum să îți fixezi obiective, să înveți din propriile greșeli sau cum să colaborezi cu cei din jurul tău pentru a obține rezultate excepționale. Fie că ești deja un fan al ideilor din Principii, fie că le vei descoperi acum pentru întâia oară, acest ghid ilustrat te va ajuta să te bucuri de succes și de viața pe care ți-o dorești.

ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în nonficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 200 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.

ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, din sfere precum: dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.

Posted in Cultură

septembrie 25th, 2023 by Gabriel

Editura Publisol anunță lansarea romanului de acțiune și de spionaj, „Strania istorie a armatelor secrete germane”, de Victor Débuchy. Această foarte stranie istorie a celui de-Al Doilea Război Mondial ne este prezentată într-o lumină nouă, de către autorul francez pe parcusul celor peste 350 de pagini.

Originar din Pas-de-Calais, unde locurile de lansare a armelor secrete au înflorit precum margaretele pe pajiște, a trăit nemijlocit operaţiunea „Crossbow“. Spectator al primelor plecări ale bombelor zburătoare, martor al nașterii și al pieirii a ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai mare bază pentru rachetele naziste, Victor DÉBUCHY conturează, cu talentul său de povestitor, scurta existenţă a acestor arme revoluţionare, care, la început, n-au fost decât un amuzament nevinovat pentru niște oameni pricepuţi, dar de care au știut repede să profite militarii îndrăzneţi.

„Strania istorie a armelor secrete germane” este un tulburător roman de acţiune și de spionaj, în care evoluează o mulţime de personaje asupra cărora destinul și-a pus amprenta. Arme blestemate, V-1 și V-2 i-au lezat pe șefi militari și politici aliaţi, semănând discordia în rândul lor, fără să-i scutească de aceeași soartă pe adversarii acestora, care le-au folosit. Cu ochiul unui observator competent, Victor DÉBUCHY ne descrie în ce au constat aceste confruntări, în care visul, ambiţia, ura și megalomania s-au înfruntat cu nechibzuinţa, ezitarea, scepticismul și trufia.

„Din 13 iunie 1944 și până în 29 martie 1945, Londra, Anvers-ul și Liège au fost la cheremul bombelor zburătoare și al rachetelor germane. Zi și noapte, V-1și V-2, lăsând în urma lor o lungă dâră de foc, asemenea unor comete, au parcurs cerul semănând groaza și moartea în calea lor. Aceste arme de represalii, menite să reaprindă flacăra șovăitoare a unei victorii din ce în ce mai compromise, au rămas fără efect asupra cursului războiului. Veniseră prea târziu! Cu toate acestea, Hitler ar fi putut, dacă n-ar fi fost la mijloc veșnica sa inconsecvență, să  facă operaționale cu câțiva ani mai repede aceste rachete secrete, pe care Aliații n-au știut nici să le conceapă, nici să le realizeze în cursul acestui conflict.”

Cartea este disponibilă pe site-ul editurii publisol.ro, în librării și magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librărie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) și la chioșcurile de presă. Preț – 64,90 lei.

Posted in Cultură

septembrie 21st, 2023 by Gabriel

Librex.ro, una dintre librăriile online favorite ale românilor, aniversează 13 ani de la lansare printr-o campanie specială pentru tot iubitorii de carte! Librex cultivă dragostea pentru cărți și oferă cititorilor mii de titluri din toate categoriile, nelipsind, desigur, cele mai bune noutăți și mii de bestsellere.

Pentru a sărbători cei 13 ani, timp de o săptămână, Librex oferă o mulțime de reduceri, promoții, cadouri și multe surprize la orice comandă!

În cei 13 ani de la lansare, Librex.ro a vândut 3 milioane de cărți și a publicat peste 200 de titluri proprii, sub editura Librex Publishing, dintre care mai mult de 100 în ultimul an și jumătate.

13 cele mai vândute cărți de la începutul anului pe Librex.ro

 1. Meditații, Marcus Aurelius
 2. Când corpul spune NU, Gabor Maté
 3. Pachetul Jocul vieții și cum să-l joci, de Florence Scovel Shinn
 4. Tată bogat, tată sărac, de Robert Kiyosaki
 5. Cartea lui Enoh, R.H. Charles
 6. Povestea vieții mele, Maria, Regina României
 7. Omul devine ceea ce gândește, James Allen
 8. Rezervă, Prințul Harry
 9. Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman
 10. Mitul Normalității, Gabor Maté
 11. Harry și Meghan: Drumul spre libertate
 12. Atomic Habits, James Clear
 13. Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

TOP 5 cele mai bine vândute cărți ale editurii Librex Publishing:

 1. Meditații, Marcus Aurelius
 2. Pachetul Jocul vieții și cum să-l joci, de Florence Scovel Shinn
 3. Cartea lui Enoh, R.H. Charles
 4. Povestea vieții mele, Maria, Regina României
 5. Omul devine ceea ce gândește, James Allen

Noi preferințe literare pentru cititorii din România

În mai bine de o decadă de existență, am asistat la numeroase schimbări în ceea ce privește preferințele cititorilor, modul în care își aleg cărțile, timpul și bugetul pe care le alocă cititului.

Dacă în primii ani de existență vindeam preponderent beletristică, acum balanța înclină definitoriu către dezvoltare personală și spirituală. O creștere accelerată au avut-o și cărțile young adult, trend care se menține ascendent, în special datorită ofertei bogate de titluri.” – Ionuț Radu, fondator Librex.

Când vine vorba de alegerea cărților, din ce în ce mai mulți oameni se inspiră de pe rețelele sociale, de la influenceri sau din comunitățile și cluburile de carte online. Un alt rol, îl joacă, desigur, și reclamele afișate, care se bazează pe preferințele și istoricul de navigare al cititorilor pentru a le sugera alte produse ce le-ar putea plăcea.

Valoarea coșului de cumpărături crește ușor de la an la an și este influențată nu doar de creșterea prețurilor în general, dar și de faptul că ofertele pentru pachetele de carti sunt, în general, mai bune decât pentru aceleași volume cumpărate separat.

O renaștere stoică în era digitală

Într-o eră dominată de social media, ar putea fi o surpriză faptul că o filosofie antică precum stoicismul se bucură de o renaștere. Cu toate acestea, tendința este de necontestat – Instagram, TikTok și diverse platforme online sunt pline de videoclipuri, citate și discuții despre stoicism, iar „Meditații”, o colecție de scrieri personale ale împăratului roman Marcus Aurelius, este una dintre pietrele de temelie ale acestei mișcări. Această capodoperă atemporală oferă perspective profunde despre reziliență, pace interioară și viață etică. În timp ce cititorii se luptă cu provocările lumii moderne, înțelepciunea lui Marcus Aurelius rezonează mai mult ca niciodată.

Librex.ro te invită să descoperi înțelepciunea stoicismului prin „Meditații”. Alătură-te conversației, descoperă relevanța de durată a învățăturilor lui Marcus Aurelius și găsește alinare și îndrumare într-o lume în continuă schimbare!

Posted in Cultură

carti
iulie 6th, 2023 by nemesu

Hobby-urile sunt importante, nu incape indoiala. Copiii experimenteaza continuu jocuri si activitati noi, insa adultii nu au intotdeauna timp sa descopere pasiuni neincercate. Totusi, numeroase studii indica beneficiile de care au parte cei care au gasit un hobby.

O activitate care nu are legatura nici cu serviciul, si nici cu familia te ajuta sa fii mai putin stresat, mai creativ si, pe scurt, mai fericit! In plus, te poti alatura unui grup format din persoane pasionate de aceleasi lucruri ca tine, iar apartenenta la o comunitate are efecte benefice pe termen nelimitat. Acestea sunt doar o parte din beneficiile de care au parte cei care investesc intr-un hobby.

carti
carti

Daca ai gasit un hobby, insa te afli la inceput si vrei sa afli mai multe despre zona ta de interes, nu esti singurul in aceasta situatie. Aici intra in discutie rolul unor carti scrise special pentru o anumita nisa. In cele ce urmeaza, vei descoperi doar cateva exemple de titluri pe care le poti achizitiona pentru tine ori drept cadou pentru cineva care are un nou interes!

Arta japoneza de a trai, Jo Peters

Influentele nipone reprezinta o sursa bogata de inspiratie si fascinatie, iar, daca tu sau cineva drag sunteti pasionati de cultura japoneza, „Arta japoneza de a trai”, scrisa de Jo Peters, este un must-have.

Din colectia de carti scrise despre Japonia, nu trebuie uitata nici „Metoda Ikiai”, scrisa de Hector Garcia (Kirai) si Francesc Miralles. Ikigai-ul este un cuvant japonez care desemneaza un aspect care te face sa iti iubesti viata si sa vrei sa traiesti fiecare clipa la maximum.

Gasesti titlurile respective, precum si restul lecturilor recomandate in acest articol, in colectia magazinului Librex.ro. Grabeste-te si prinde oferte de neratat pentru cele mai bune titluri din diverse domenii!

Cum sa-ti dai seama daca pisica ta planuieste sa te omoare, TheOatmeal

Cu un titlu neconventional (si un nume de autor pe masura), care ironizeaza acele carti de tip ghid, aceasta este o lectura esentiala pentru oricine are sau iubeste nespus de mult pisicile. Scrisa sincer si cu umor, aceasta iti va aduce zambetul pe buze si, pe alocuri, te va invata cate ceva nou despre pisica ta.

Cateva dintre subiectele abordate aici se intituleaza: „Pisica VS Internet”, „Sa ai un copil VS sa ai o pisica” sau „Cum iti vezi tu pisica si cum te vede ea pe tine”, dar si „Daca ne-am trata pisicile asa cum ne trateaza ele pe noi”. Alt argument in favoarea respectivei lecturi este faptul ca, in momentul de fata, autorul scrie seriale de succes pe Netflix, fiind vazut drept una dintre cele mai creative personalitati din domeniu.

Medicina, nutritie si buna dispozitie, Dr. Simona Tivadar

Daca te pasioneaza medicina, nutritia sau buna dispozitie, ai gasit lectura ideala! Chiar daca nu esti pasionat de subiectele amintite anterior, aceasta tot este una dintre acele carti care ar trebui citite de toata lumea, pentru ca aduce informatii utile pentru oricine.

Scris de un doctor nutritionist, acest eseu isi propune sa anuleze informatiile pseudostiintifice si sa ofere cunostinte valoroase si reale celor care vor aiba grija de sanatatea lor. Il gasesti pe Librex, unde te asteapta multe alte carti scrise special pentru hobby-ul tau!

Posted in Cultură Tagged with:

carti dezvoltare personala
mai 18th, 2023 by ramona

Lectura a depasit demult pragul de pasiune sau educatie si a devenit o necesitate. Indiferent de cartile cuprinse in programa scolara sau de inclinatia personala spre un anumit tip de lectura sau altul, trebuie sa recunoastem ca parcurgerea unor carti de dezvoltare personala a devenit un ”must”.

Aceste carti dezvoltare personala sunt, de multe ori, „prietenul” de care ai nevoie in momente dificile. Totodata, ele sunt ca o oglinda care iti reflecta imperfectiunile si, astfel, odata constientizate, le poti lucra si corecta.

Generatiile actuale de adulti tineri, adolescenti si copii au un nivel de inteligenta emotionala ridicat, iar acest lucru implica o nevoie crescuta de cunoastere de sine. Citirea unor carti de dezvoltare personala, din gama librex.ro, spre exemplu, reprezinta primul pas in acest proces de evolutie si autocunoastere.

carti dezvoltare personala
carti dezvoltare personala

Inca din primii ani de viata, ca parinte, trebuie sa urmaresti introducerea si cultivarea gustului copilului tau pentru acest tip de literatura. Cartile de genul acesta isi vor pune puternic amprenta asupra personalitatii sale si il vor ajuta sa:

 • isi constientizeze vulnerabilitatile;
 • isi evalueze atuurile pentru a sti sa le foloseasca in beneficiul lui;
 • invete sa isi gestioneze gandurile si emotiile;
 • isi dezvolte stima de sine;
 • capete incredere in fortele proprii;
 • isi dezvolte capacitatea de concentrare;
 • gestioneze situatiile de bullying;
 • isi creasca nivelul de asertivitate;
 • isi dezvolte puterea de adaptare;
 • dezvolte relatii sanatoase, atat cu colegii, cu prietenii, cat si cu parintii etc.;

Iata trei carti de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti:

 • Eu pot sa fac! Cartea increderii in sine, de Stephanie Couturier, Eglantine Ceulemans – este un volum dedicat copiilor de varste mici, care ii va oferi prichindelului tau increderea ca poate face singur ”lucruri de oameni mari”. Este o carte frumoasa despre increderea in sine, scrisa de Stéphanie Couturier, de profesie sofrolog, ce contine ilustratii frumoase si sfaturi care il vor ajuta pe cel mic sa invete sa gestioneze momentele de indoiala, sa isi creasca stima de sine si sa capete incredere in fortele proprii;
 • Inconfortabil, de A.J. Bond – este un volum pentru oameni mari, insa ideal de citit si de adolescenti. Autorul vorbeste cititorului din proprie experienta si descrie drumul pe care il poti parcurge alaturi de rusine, fara insa a o lasa sa te domine, sa te inchida in prejudecati. Scris cu umor si caldura, volumul abunda in exemple personale, si este una dintre acele carti dezvoltare personala care va ajuta adolescentul sa inteleaga cat de importanta este asumarea si acceptarea de sine;
 • Alege sa fii curajos, de Gary Chapman Clarence Shuler – este un ghid scris cu caldura si empatie de doi consilieri psihologici, cu o experienta de cateva decenii. Aceasta este o carte care ii va ajuta pe baietii adolescenti sa ia cele mai bune decizii in anii plini de provocari ai formarii personale. Volumul este inspirat din istoria personala a celor doi autori. Cand era un adolescent de numai 14 ani, ce traia intr-un cartier afro-american, innebunit dupa baschet si destul de rebel, Clarence Shuler l-a intalnit pe Gary Chapman. Acesta i-a castigat increderea si i-a devenit mentor, ajutandu-l sa ia deciziile corecte intr-o perioada a vietii in care tentatiile si excesele pandeau la tot pasul. In cazul in care copilul tau este la varsta intrebarilor si iti doresti ca, peste ani, sa devina un barbat matur, fericit si implinit, atunci intalnirea cu Gary si Clarence din paginile acestui ghid s-ar putea sa fie exact inspiratia de care tu si copilul aveati nevoie.

Posted in Cultură Tagged with:

mai 2nd, 2023 by Iosif Gabriela

In perioada 24-28 aprilie 2023, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucuresti a gazduit activitati extrascolare pentru elevii bucuresteni in cadrul Programelor “Scoala altfel” si “Saptamana verde”.

In cadrul activitatilor, elevii si profesorii prezenti au participat la demonstratii practice si experimente din fizica, chimie, biologie, inginerie, realizate in mod independent si complementar, pentru o buna intelegere a fenomenelor.

Scolile participante la activitatile ce au avut loc in cadrul institutului au fost:

● Scoala Gimnaziala nr. 95, Sector 3;

● Scoala Gimnaziala „Mihai Botez” nr 87, Sector 3;

● Scoala Gimnaziala ”Nicolae Labis” nr .89, Sector 3;

● Scoala Gimnaziala SMART KIDS, Sector 1;

● Scoala Gimnaziala Orizont 193, Sector 6;

● Scoala Gimnaziala nr 117, Sector 6;

● Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr 1, Sectorul 2.

Echipele de cercetatori din cadrul ICPE-CA care s-au implicat in organizarea experimentelor din domeniile precizate au fost compuse din: Marius Lungulescu si Elena Radoi – chimie, Nicoleta Nicula – biologie, Florentina Bunea, Paula Anghelita si Tiberiu Serban – inginerie electrica, Eros Patroi si Delia Patroi – fizica aplicata, ingineria materialelor, fenomene fizice.

Elevii s-au bucurat de timpul petrecut in laboratoarele de cercetare pe parcursul activitatilor prin care ICPE-CA, valorificand capacitatea institutionala detinuta, a contribuit la promovarea stiintei, demonstrand disponibilitate pentru a raspunde la provocarile societale.

Posted in Cultură, Uncategorized

martisor din muschi
februarie 1st, 2023 by monica

Martisoarele din muschi stabilizat sunt o forma populara de martisoare, care au devenit tot mai populare in ultimii ani datorita frumusetii si durabilitatii lor. Acestea sunt confectionate din muschi natural, care a fost tratat prin procese speciale pentru a-i oferi stabilitate si rezistenta in timp.

Martisoarele din muschi stabilizati sunt disponibile in mai multe forme si culori, astfel incat pot fi adaptate la personalitatea si gusturile fiecarei persoane. De la flori si frunze, la forme abstracte si simboluri traditionale, exista o varietate de modele disponibile pentru a satisface orice preferinta.

Licheni PREMIUM HAPPYMIX 5x500g

Unul dintre avantajele martisoarelor din muschi stabilizati este durabilitatea lor. Deoarece muschiul natural a fost tratat pentru a-si pastra forma si culoarea, aceste martisoare pot fi pastrate si admirate pentru mult timp dupa Sarbatoarea Martisorului. In plus, acestea sunt usor de intretinut, nefiind nevoie sa le udati sau sa le plantati.

O alta caracteristica remarcabila a martisoarelor din muschi stabilizat este frumusetea lor naturala. Muschiul stabilizat poate fi vopsit in culori vibrante sau poate fi lasat in tonuri naturale pentru a capta frumusetea naturala a acestui material. In plus, acestea sunt usor de combinat cu alte materiale, cum ar fi perlele sau margelele, pentru a crea martisoare unice si pline de personalitate.

decoratiuni cu licheni

Martisoarele din muschi stabilizati sunt, de asemenea, o alegere ecologica. In comparatie cu alte tipuri de martisoare care pot fi fabricate din materiale sintetice sau chimice, acestea sunt realizate din materiale 100% naturale si sunt mult mai prietenoase cu mediul.

In concluzie, martisoarele din muschi stabilizati sunt o alegere eleganta, durabila si eco-friendly pentru Sarbatoarea Martisorului. Cu o gama variata de forme, culori si stiluri disponibile, acestea sunt o modalitate ideala de a arata aprecierea si de a sarbatori aceasta traditie importanta in Romania.

Posted in Cultură, Divertisment, Evenimente Tagged with: , , ,

cursuri engleza online copii
decembrie 28th, 2022 by ramona

Numeroase studii efectuate in scoli au scos in evidenta avantajele incontestabile ale invatarii unei limbi straine inca de la varste fragede. Pe langa faptul ca asimilarea cunostintelor este mult mai usoara si rapida in copilarie, notiunile invatate ofera o multitudine de avantaje pe termen lung. Participarea la cursuri engleza online copii poate contribui cu succes la dezvoltarea copilului tau, acesta deprinzand o mai mare incredere in fortele proprii si o gandire creativa competitiva.

Activitatile si tehnicile puse in practica in cadrul cursurilor dezvolta optim cele 4 abilitati necesare in descoperirea oricarei limbi straine. Astfel, pe langa notiunile ce tin de vocabular si structurile gramaticale, copilul isi slefuieste si perfectioneaza vorbirea, ascultarea, cititul si scrierea in engleza.

Toate aceste etape pregatitoare il stimuleaza treptat sa se apropie si de alte culturi si traditii, dobandind un bagaj de informatii extrem de pretios despre alte popoare. Acest aspect il va ajuta enorm atunci cand va calatori intr-o alta tara sau cand va alege sa studieze la institutii renumite din lume. Acomodarea si integrarea sa in colectivitatile multinationale se va face mult mai usor, el fiind capabil sa evite situatiile neplacute generate de confuziile lingvistice sau de interpretarea deficitara.

Progresul copilului tau se poate remarca pe toate planurile

cursuri engleza online copii
cursuri engleza online copii

Inscrierea la cursuri de engleza online pentru copii oferite de flyingcolours.ro aduce clar avantaje pe termen lung! Copilul tau va deprinde un accent nativ, va comunica fluent, se va exprima logic si coerent si va demonstra stapanirea unor cunostinte generale peste medie. Avand loc intr-un cadru organizat si sub indrumarea profesorilor cu experienta, care vorbesc doar in limba engleza in timpul orelor de curs, rezultatele progresului nu vor intarzia sa apara. Datorita comunicarii care se desfasoara doar in engleza, copilul tau va asimila intr-un ritm accelerat expresii utile, pe care le va folosi cu usurinta la randul sau.

Dialogurile educative il vor introduce in situatii reale de viata. Filmuletele, jocurile specifice varstei, jetoanele tematice, poeziile, cantecelele si dialogurile ghidate sunt doar cateva dintre activitatile de care va avea parte la modulele de cursuri de engleza online pentru copii.

Rezultatele scolare sunt imbunatatite garantat

Daca ai un copil in clasele I-IV, acesta va invata in cadrul orelor de curs notiuni de engleza generala, dar va fi pregatit si pentru promovarea cu brio a examenelor de engleza Cambridge YLE (Starters, Movers, Flyers). Isi va dezvolta atat cele 4 abilitati necesare in invatarea limbii engleze: vorbire, ascultare, citire, scriere, cat si vocabularul si structurile gramaticale specifice varstei.

In cazul in care copilul tau a trecut deja de acest nivel scolar si a ajuns la clasele V-VIII, il poti inscrie la cursuri de engleza online pentru copii ce il vor pregati pentru promovarea cu succes a examenelor de engleza Cambridge KET si PET, care echivaleaza si admiterea in clasa a 9-a bilingv.

Increderea in sine atinge cote inalte

Odata cu vorbirea fluenta a limbii engleze, copilul tau va avea o incredere mai mare in propriile forte, fiind incurajat sa gandeasca creativ si logic. Lectiile din cadrul acestor programe il vor captiva prin activitatile distractive si interactive, asadar, nu vor exista momente de monotonie sau plictiseala in care ar putea sa-si piarda interesul.

Cei ce reusesc sa vorbeasca fluent aceasta limba au din start mai multe optiuni in continuarea studiilor, avand posibilitatea de a se inscrie la institutii de invatamant din alte tari sau de a lucra in companii renumite. Daca vrei sa ii oferi un viitor cu un orizont mai larg copilului tau, inscrie-l din timp la cursuri engleza online copii!

Posted in Cultură Tagged with:

august 17th, 2022 by razvan

Atmosfera de vară te duce cu gândul la concertele în aer liber. Distracţia este cuvântul cheie ce descrie aceste evenimente. Muzica este o idee excelentă, atunci când îţi doreşti să te relaxezi şi să ai parte de momente de neuitat. Cum ar fi să iei parte la un concert dedicat muzicii anilor 2000? Te cuprinde nostalgia doar la gândul că ai putea asculta cele mai frumoase piese ale acelei perioade.

Încă mai ţii minte toate hiturile anilor 2000? Atunci avem un playlist special creat pentru tine. Ia-ţi liber în perioada 18-21 august şi ia parte la cel mai mare festival organizat în judeţul Vâlcea.

Pe parcursul a 4 zile, festivalul reuneşte mai bine de 30 de artişti naţionali şi internaţionali, ale căror piese s-au aflat în topurile ultimelor decenii. Desfăşurat în aer liber, într-un cadru natural de poveste, la marginea pădurii, evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Sunt aşteptaţi invitaţi din toate colţurile României, ce îşi doresc să aibă parte de momente de neuitat.

We love Music Festival va aduce în faţa publicului artişti precum 3 Sud Est, L.A., Connect-R, Jay Sean, Oceana, Ricchi e Poveri, ATB, Lou Bega sau Blue.

Pe lângă muzica live, publicul se va putea bucura şi de un parc de distracţii, amenajat pe Platoul Feţeni din Râmnicu Vâlcea. Astfel, vor putea lua parte la festival şi familiile cu copii, deoarece aceştia vor avea parte de o serie de activităţi cât se poate de interesante.

Pentru că invitaţii să aibă parte de o experienţă completă, organizatorii s-au gândit la fiecare detaliu. Evenimentul găzduieşte şi o zonă de food-court, de unde puteţi să vă delectaţi cu o gamă variată de preparate, pentru toate gusturile.

We Love Music Festival este un eveniment ce se poate descrie prin efervescenţă. La începutul anilor 2000, sute de tineri alegeau să îşi petreacă serile de weekend la discotecă, fredonând melodii până în zorii zilei. Participând la We Love Music Festival vei avea senzaţia că te-ai întors în vremurile de altădată.

Se resimte la orice pas atmosfera disco, deci este momentul oportun să te bucuri de serile de vară şi să uiţi de stresul cotidian.

Playlistul este special conceput pentru a anima atmosfera festivalului, iar muzica se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la adolescenţii dornici de distracţie, până la adulţii nostalgici. Cu toţii vor putea fredona versurile celor mai cunoscuţi artişti, într-un peisaj de poveste.

Luna august este pentru relaxare, fiind momentul în care foarte multe persoane se află în concediu. Şi cum poţi să petreci mai bine această perioadă din an, decât să iei parte la un festival de muzică live?

Ia parte la We love Music Festival şi vei beneficia de momente unice. Muzică bună, distracţie în aer liber şi atmosfera de festival, toate acestea te vor face să ai parte de o experienţă inedită, în ultima lună de vară.

Program şi regulament We Love Music Festival

Program We Love Music Festival

Iată câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în perimetrul festivalului. Este interzis accesul cu obiecte contondente care pot duce la vătămarea altor participanţi. Nu este permis accesul cu mâncare sau băutură din exteriorul festivalului. Se recomandă pelerinele de ploaie deoarece accesul cu umbrele este interzis. Întregul regulament al festivalului poate fi citit aici: https://welovemusicfestival.ro/regulament/

Şi pentru ca participanţii la festival să aibă cele mai bune condiţii şi să se poată întoarce acasă, programul de transport în comun pe ruta Râmnicu Vâlcea – Platoul Fețeni a fost modificat şi prelungit, iar programul este disponibil pe pagina de Facebook a festivalului.

Posted in Cultură

iulie 20th, 2022 by razvan

Daca ai inceput deja scoala sau iti pregatesti itinerariul cu lucrurile necesare pentru facultate, geanta nu poate fi trecuta cu vederea.

Unii au ales poate, sa se orienteze catre modelele din anii trecuti, in timp ce altii inca analizeaza atent modelele si ofertele noi pentru a-si achizitiona o geanta de calitate.

Bineinteles, adolescentii prefera in general, in zilele noastre, gentile elegante de mana, dar de exemplu, vei gasi mult mai practice si mai versatile aceste ghiozdane, pe care le poti purta in mult mai multe ocazii.

Inainte de a investi intr-o geanta trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, cum ar fi confortul, in special daca-ti doresti sa porti geanta in repetate randuri si sa nu acuzi ulterior dureri de membre sau de spate.

Iata asadar, de ce consideram ca vei face o investitie excelenta alegand sa investesti in ghiozdane de firma sau cu o astfel de licenta, in detrimentul unei genti uzuale, clasice, care impresioneaza doar din punct de vedere estetic.

Avantajele ghiozdanelor de firma sau cu licenta

Prin ghiozdane le cu licenta se inteleg acele ghiozdane de brand care au drept de comercializare. Ca de exemplu, toate magazinele ce comercializeaza ghiozdane Nike si ghiozdane cu imprimeuri din desene animate, prezinta drepturi de autor care trebuiesc acordate de catre furnizorul producator astfel incat comercializarea acestora sa fie pe deplin legala.

Cu atat mai mult cand, in zilele noastre, vei gasi foarte multe copii aproape fidele, ce nu se vor bucura de aceleasi caracteristici si la care nu te vei putea bucura de aceleasi avantaje la nivel functional.

In plus, daca pana astazi pretul era o problema, acum gasesti astfel de genti la preturi mult mai accesibile.

De ce sa alegi un ghiozdan de firma/cu licenta? 

Asa cum aminteam anterior, aceste ghiozdane primeaza din punct de vedere al confortului. Ele au fost atent optimizate pentru a fi confortabile indiferent de modalitatea aleasa de purtate.

Materialele si structura este mult mai ergonomica, un astfel de ghiozdan fiind mai putin incomod ca o geanta pe care trebuie s-o porti mereu in mana.

De exemplu, il poti purta in spate, sustinut de umeri, beneficiind de rezistenta din cel putin trei puncte, in timp ce greutatea lor nu se va resimti la fel de puternic pentru sanatatea spatelui tau.

De asemenea, ele s-au facut remarcate prin durabilitate. Cu atat mai mult ar trebui sa alegi un astfel de rucsac daca vei merge la scoala, la facultate, daca iti doresti un ghiozdan pe care sa nu trebuiasca sa-l schimbi cu regularitate si la care poti apela inclusiv atunci cand mergi in vacante sau la sala.

Materialele din care sunt croite beneficiaza de acea rezistenta pe care trebuie s-o aiba orice geanta pe care o folosesti in mod constant.

Multe dintre ele au fost gandite atent inclusiv pentru a-ti facilita mentenanta. Nu mai e o noutate faptul ca unii copii au obiceiul de a-si colora ghiozdanele sau de a le murdari, din neatentie.

Acest lucru se poate intampla si in cazul adultilor, iar modelele de ghiozdane textile, clasice, pot fi de exemplu, spalate cu usurinta la masina de spalat, pentru rezultate mult mai bune si pentru o curatare mai eficienta.

Modelele noi sunt prevazute inclusiv cu o tesatura waterproof, astfel ca nu va trebui sa te ingrijorezi nici in caz de conditii climatice nefavorabile. 

Intr-adevar, modelele nu sunt neaparat cele mai frumoase din punct de vedere estetic, designul fiind adesea unul extrem de clasic si sport.

Insa, acest lucru iti permite sa le asortezi cu usurinta la tinutele de zi cu zi, fara a omite sanatatea, versatilitatea si confortul.

Asadar, exista numeroase motive pentru care sa apelezi la ghiozdane de firma sau cu licenta si pentru care ele sa fie prima ta optiune atunci cand ai nevoie de o noua geanta. 

Posted in Cultură