Category: Medicină

masaj relaxare birou
noiembrie 17th, 2022 by Popescu Alex

Indiferent de munca pe care o prestezi, ai nevoie de un masaj de relaxare măcar o dată pe săptămână. Viața a început să fie din ce în ce mai agitată. Noi am pierdut din timpul alocat sănătății noastre mentale, fizice și emoționale, deoarece timpul dintre viața personală și profesională este foarte scurt.

Pentru a uita de problemele cotidiene, masajul de relaxare poate fi soluția unei zi lungi. Masajul de relaxare a început să devină din ce în ce mai apreciat de toți oamenii. După ce vei simți beneficiile masajului de relaxare asupra corpului și minții tale, îți vei creea un obicei din a avea grijă de tine în acest fel.

Masajul este un mod de răsfăț asupra corpului, care poate fi completat de masajul terapeutic, ce are rol de tratare și vindecare. Chiar și omul care a fost împotriva efectelor masajului de relaxare asupra corpului a decis să urmeze ședințe regulate pentru a profita din plin de avantaje.

Masajul de relaxare este o modalitate naturală, foarte plăcută de a reduce stresul și îmbunătăți demersul vieții. Uneori, grijile vieții au efecte negative și asupra psihicului, dar se și manifestă asupra fizicului.

Cât de eficient este masajul de relaxare în București?

Deoarece viața în inima capitalei este destul de agitată, masajul de relaxare a devenit o rutină pentru mulți oameni de birou, de business și nu numai.

Majoritatea persoanelor nu realizează cât contribuie masajul de relaxare pentru echilibrarea interioară personală.

Iată 5 beneficii pe care masajul de relaxare le îndeplinește fără efort:

 1. Pielea devine mai frumoasă și catifelată

Masajul de relaxare se implică activ în îmbunătățirea aspectului pielii. Procedura propriu-zisă ajută circulația sângelui să se fluidizeze, pielea devenind mai elastică. Totodată, se realizează și oxigenarea țesuturilor.

Vei avea posibilitatea să vezi rezultate remarcabile chiar după prima ședință. Pielea ta va avea un aspect mai ferm, mai mătăsos. Masajul de relaxare mai este recomandat și pentru procesul de întreținere corporală.

 1. Zi adio celulitei!

Celulita este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații, în diferite zone ale corpului, mai ales în zona picioarelor. Masajul relaxant contribuie în procesul de diminuare a celulitei, deoarece el stimulează circulația limfatică.

Masajul de relaxare este responsabil de eliminarea toxinelor și a celulelor de grăsime. Celulita poate să apară dacă:

 • Ești sedentar;
 • Alimentația este proastă, slabă în nutrienți, vitamine și minerale;
 • Stai foarte mult timp pe scaun;
 • Nu te hidratezi corespunzător.

Toți acești factori vor împiedica limfa să-și facă treaba până în capăt. Aici intervine masajul de relaxare, fiind un ajutor în funcționarea normală a limfei.

 1. Vei avea o postură mai corectă

Cine ar fi crezut că prin intermediul masajului de relaxare postura o să se corecteze? Majoritatea oamenilor ce lucrează la birou dezvoltă o postură greșită din mai multe puncte de vedere.

Încep să apară durerile insuportabile, înțepenirea mușchilor și poate și oboseala. Când ești încordat sau simți dureri în corp, nici somnul nu mai este la fel de calitativ.  

Pentru a te bucura din plin de efectele benefice ale masajului de relaxare asupra posturii corpului, încearcă să te prezinți măcar o dată pe săptămână la ședința de masaj. Vei simți, ședință după ședință, că nu te mai doare spatele, mușchii se vor detensiona, iar întreaga suprasolicitare va dispărea.

 1. Părul devine și el mai sănătos

Un păr mătăsos este un păr sănătos! Motivele pentru care podoaba capilară pică sunt multiple. Masajul de relaxare este construit și pentru a combate această problemă.

În cadrul ședinței vei avea parte și de masaj la nivelul scalpului. Doar așa se va stimula circulația sângelui, deoarece masajul contribuie la desprinderea impurităților de la nivelul rădăcinilor firelor de păr, stimulând creșterea.

 1. Un somn mai odihnitor

Masajul de relaxare este bine recunoscut pentru implicațiile sale asupra somnului. Chiar și în cazul nou-născuților, masajul de relaxare este modul perfect de calmare.

Aceleași efecte se revarsă și asupra adulților. Nimeni nu scapă de beneficiile masajului de relaxare. Acesta reduce stările de oboseală, atât fizice, cât și mentale. Masajul de relaxare este recomandat persoanelor ce suferă de tulburări ale somnului.

Care este prețul pentru o ședință de masaj de relaxare?

Masajul de relaxare este tot mai cotat, fie pe post de terapie, fie pe post de relaxare săptămânală. Poți beneficia de avantajele sale chiar acum.

Tot ce trebuie să faci este să ne scrii pentru a-ți face o ofertă cât mai avantajoasă pentru nevoile și bugetul tău.

Suntem o echipă deschisă negocierilor! Masajul poate să stimuleze, dar și să calmeze. Din acest motiv unele persoane se simt adormite după o ședință, în timp ce altele parcă au căpătat energia necesară pentru încă două zile.

Masajul poate să:

 • Stabilizeze tensiunea;
 • Atenueze stările de anxietate și depresie;
 • Atenueze stresul;
 • Calmeze durerile de mușchi;
 • Îndepărteze stările apatice.

Pentru cine este potrivit masajul de relaxare?

Persoanele tensionate sunt primele care aleg ședințele de relaxare cu ajutorul masajului de relaxare. În funcție de cum decurge viața ta, de cât de multe activități ai de îndeplinit, poți să-ți formezi o rutină de îngrijire personală prin intermediul masajului de relaxare.

Masajul te poate scăpa de orice fel de presiune fizică ai avea, fiind chiar indicat în terapia celor ce suferă de anxietate și depresie. Apelează la ședințele de masaj atunci când simți că totul în viața ta se năruie.

Este posibil să ai nevoie doar de o relaxare profundă. Masajul va echilibra problemele legate de nivelul de cortizol, care este hormonul eliberat în corp datorită stresului. Masajul va stimula serotonina, hormon ce induce o stare de bine.

Vă puteți bucura de masaj la birou!

Masajul de relaxare a devenit acum un beneficiu oferit pentru angajații unui birou. Va fi mai apreciat decât orice gustare primită.

Masajul la birou este o modalitate modernă de relaxare și destresare a angajaților, în timpul programului de muncă. Timpul este valorificat.

Motivele pentru care să alegi masajul la birou sunt:

 • Este un stimulent;
 • Remediu anti-stres;
 • Îmbunătățește capacitatea de concentrare;
 • Scade numărul concediilor medicale;
 • Combate durerile de cap și de spate;
 •  Îi mulțumește cu adevărat pe angajați.

Așadar, masajul de relaxare este o metodă prin care poți scăpa de stările anxioase, dar și de durerile musculare survenite în urma suprasolicitării, chiar și în timpul programului de muncă.

Posted in Medicină, Sanatate

logopedie și terapia ABA Ploiesti
noiembrie 9th, 2022 by Veronica Anca

Centrul de recuperare medicala Terapii Miraculoase din Ploiesti Prahova sprijina in lupta cu mai multe afectiuni cum sunt cele de Kinetoterapie, logopedie terapia ABA.

Te-ai săturat să cauți un remediu pentru boala copilului tău și nu știi de unde să începi?

Imaginați-vă că aveți un ghișeu unic unde puteți găsi toate tratamentele si informațiile de care aveți nevoie despre diverse tratamente, masaje terapeutice indicate pentru copii cu autism și terapii diferite. Echipa noastră de experți vă va ghida prin proces, astfel încât să puteți găsi leacul care funcționează cel mai bine pentru copilul dumneavoastră. Din serviciile noastre de recuperare medicala oferim tratamente pentru Logopedie și terapia ABA in Ploiești. Vizitati site-ul nostru web si aflati toate detaliile de care aveti nevoie cat si metodele de a lua legatura cu noi.

Ce este Logopedia si cum poate fi tratata in Ploiesti

 • Terapia tulburărilor de limbaj este una dintre terapiile folosite pentru remedierea problemelor de comportament ale copiilor și tinerilor.
 • Terapia tulburărilor de limbaj constă în remediarea tulburărilor funcționale din limbaj, care afectează vorbirea, scrisul și lecturile copiilor și tinerilor.
 • Prin intervenția terapeutică se asigură o reacție la nivel general

Găsirea unui remediu pentru boala copilului dumneavoastră este acum mai ușoară decât oricând datorită bazei noastre de informații cuprinzătoare. Folosiți cele mai bune opțiuni de tratament pentru copilul dumneavoastră și ajutați-l să revină la viața lor sănătoasă și fericită! Pentru logopedie și terapia ABA veniti la centru nostru de terapii din Ploiești.

Ce este Terapia ABA si cum poate fi tratata in Ploiesti

 • Terapia ABA este un tratament utilizat pentru a diminua manifestările autismului în copii.
 • Aceasta are la bază analiza comportamentului și evaluarea reacțiilor copilului la stimuli.
 • Tratamentul poate fi folosit în primele luni de viață, timp în care se observă cele mai mari beneficii.

Nu este tarziu și cel mai bine este sa incepeti tratamentele de recuperare prin terapia ABA la centrul nostru din Ploiești Prahova de la o varsta cat mai fragedă pentru a avea rezultate cat mai bune și extinse pe toată durata vieții.

Recuperare medicala prin Kinetoterapie in Prahova

 • Kinetoterapia are efecte terapeutice asupra structurii şi funcţionării organelor: are capacitatea de a modifica comportamentul anumitor tesuturi sau cel al unui sistem nervos.
 • Terapia de mişcare este o forma de tratament care utilizează mijloace biomecanice

Pentru a obţine beneficiile terapeutice ale kinetoterapiei, pacientul trebuie să se supună unui regim alimentar corect şi o atenta supraveghere ceea ce noi facem aici prin intermediul expertilor din centrul nostru de recupere medicala din Prahova.

Rămâneți informat și conectați la lumea copilului dumneavoastră cu terapiile noastre miraculoase-sperante pentru viitor oferite in centrul nostru de recuperare medicala din Ploiesti din Strada Transilvaniei 16. Vă vom aduce știri si tratamente pozitive care sunt relevante pentru copilul dvs., astfel încât să puteți înțelege mai bine viața lui și prin ce trece.

Posted in Medicină, Sanatate Tagged with: , , , , , ,

mai 18th, 2022 by dwf

Din ce în ce mai mulți pacienți se orientează către serviciile medicale private, cu justificări dintre cele mai variate – până la urmă, fiecare dintre noi are propriile priorități. Iată care sunt cel mai frecvent invocate motive când se apelează la această alternativă.

1. Nivelul de încredere este crescut

Atunci când vine vorba despre serviciile medicale private, pacienții invocă un nivel mai mare de încredere decât în serviciile medicale de stat. Concurența de pe piață (există o mulțime de clinici private, mai mari sau mai mici, cu specializare strictă pe o anumită patologie, sau care oferă servicii din toate domeniile medicale, cum este MedLife) are efecte benefice și din acest punct de vedere, iar pacienții percep medicii ca fiind mai implicați, mai atenți și mai concentrați atunci când lucrează în cadrul unei clinici private, decât într-un spital de stat.

2. Medicul nu este supraaglomerat

În cadrul sistemului de sănătate de stat, lipsa personalului specializat încă se resimte. Medicii – mai ales cei buni, care beneficiază de recomandări din partea altor pacienți – sunt suprasolicitați, iar timpul pe care îl pot acorda bolnavului este redus. De multe ori, consultația la stat este întreruptă, medicul pare să fie atent în mai multe locuri deodată, iar pacientul percepe asta ca pe un soi de superficialitate, care îl îngrijorează.

3. Sistemul privat manifestă mai mult respect pentru pacient

Până la urmă, sistemul privat de sănătate reprezintă o afacere care nu poate fi profitabilă decât atrăgând un număr mare de clienți. În sistemul privat nu vei întâlni infirmiere supărate, asistente nervoase sau medici grăbiți, ci vei fi tratat cu atenția și cu respectul pe care le meriți, indiferent de vârstă, sex sau clasă socială.

4. Sistemul privat atrage cei mai buni specialiști

Managerii clinicilor private sunt interesați să atragă cei mai buni specialiști care, la rândul lor, vor atrage un număr mai mare de pacienți. Toată lumea își dorește să aibă acces la un medic considerat bun, iar oamenii sunt dispuși să plătească pentru acest avantaj.

Un bun specialist va putea să recomande investigațiile potrivite, să interpreteze rezultatele corect, să formuleze un diagnostic și să prescrie un tratament în care pacientul are încredere și pe care îl va respecta pentru vindecare. 

5. Sistemul privat are un risc redus de infecții nosocomiale

Curățenia pe care o vei găsi într-o clinică privată este net superioară celei dintr-un spital de stat. Este vorba, încă o dată, despre resursele disponibile pentru a o menține și, parțial, despre comportamentul unui pacient care ajunge într-un spațiu nou, modern, curat.

Curățenia de la toalete și echiparea acestora cu robineți cu senzori este doar vârful iceberg-ului. Rigurozitatea personalului medical este indispensabilă pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale, responsabile pentru creșterea mortalității în sistemul de stat.

6. Sistemul privat îți scutește timp

Ai încercat vreodată să ajungi la medic, într-un spital de stat? Dacă da, ești conștient de faptul că ai de așteptat câteva ore bune. Pe de altă parte, sistemul medical privat funcționează exclusiv pe bază de programare. 

Pentru tinerii angajați, cu un program strict la serviciu, timpul este un bun extrem de prețios pe care nu sunt dispuși să îl irosească atunci când au alternative.

7. Sistemul privat nu este neapărat mai scump

Diferențele de costuri nu sunt atât de mari între stat și privat, atunci când beneficiezi de o asigurare medicală privată sau de un abonament la o clinică anume. 

În plus, când vine vorba despre unele investigații imagistice sau despre intervenții chirurgicale, Casa de Asigurări de Sănătate decontează cel puțin parțial costurile, astfel încât accesul la aceste servicii să devină mult mai accesibil. 

8. Sistemul privat are aparatură mai modernă

Pentru că performanțele medicale sunt secretul succesului pe această piață, sistemul privat de sănătate este preocupat să se echipeze cu aparatură modernă, de foarte bună calitate, care să faciliteze diagnosticul și tratamentul. Nu de puține ori, inclusiv medicii din sistemul de stat se văd nevoiți să îndrume anumiți pacienți către cabinete și clinici private, unde există aparatură de mai bună calitate decât în spital. 

Sistemul medical privat este în continuă expansiune, atât în România, cât și în lume. Avantajele sale sunt incontestabile și cântăresc greu în deciziile pe care le fac pacienții. Prin urmare, dacă doar teama costurilor te ține la distanță, interesează-te cu atenție ce alternative ai la dispoziție. 

Posted in Medicină, Societate

reconstructie mamara
aprilie 20th, 2022 by sorin

Reconstrucția sânilor poate avea loc în momentul mastectomiei sau lumpectomiei. Aceasta se numește reconstructie mamara imediată. Cu toate acestea, reconstrucția întârziată este, de asemenea, o opțiune. O persoană ar putea alege să se supună reconstrucției după ce mastectomia s-a vindecat și alte tratamente pentru cancer s-au încheiat.

Alegerea de a fi supusă unei intervenții chirurgicale de reconstrucție a sânilor este o alegere personală. Multe paciente deplâng pierderea sânilor sau se confruntă cu anxietate severă și probleme de imagine de sine după ce au fost supusemastectomiei.

Mulți aleg să se opereze de reconstrucție a sânilor din acest motiv. Cu toate acestea, după alegerea reconstrucției mamare, mai rămân câteva decizii importante, inclusiv:

-tipul de intervenție chirurgicală care trebuie efectuată;
-când să fii operată;
-dacă să te operezi la ambii sâni pentru a potrivi sânul reconstruit cu celălalt sân;

Ce alternative există la reconstructia mamara?

Alte persoane pot alege să nu facă ajustări cosmetice după o mastectomie. S-ar putea ca aceștia să nu dorească să sufere alte intervenții chirurgicale sau s-ar putea să găsească protezele incomode. Cu toate acestea, alte persoane se vor adapta rapid la noua formă a sânilor lor.

A avea o formă modificată a corpului nu prezintă riscuri pentru sănătate după îndepărtarea țesutului mamar dintr-o parte a pieptului.

Cu toate acestea, persoanele cărora li s-a extirpat un sân pot fi conștiente de probleme de postură și pot avea dureri de spate din cauza dezechilibrului de greutate – în special dacă au sânii mari.

Nu este niciodată o decizie ușoară.

Reconstrucția poate fi începută în același timp cu mastectomia sau mai târziu. De obicei, primul pas este plasarea unui așa-numit expansor de țesut sub mușchiul pieptului, care în mod normal apasă pe coaste. Chirurgul injectează soluție salină în punga în formă de balon, la intervale regulate, la intervale de câteva săptămâni, pentru a crea spațiu pentru implant.

Posted in Medicină

aprilie 20th, 2022 by razvan

Ce trebuie sa stie oamenii despre alegerea medicinei muncii la un pret accesibil

medicina muncii pret

Medicina muncii este profesia medicala care se ocupa de prevenirea, diagnosticarea si gestionarea bolilor profesionale, a accidentelor de munca si a incidentelor de sanatate pentru imbunatatirea productivitatii – medicina muncii pret accesibil.

Servicii medicale de munca la preturi accesibile, conform: Numar Statutar. 319/2006, Caietul de sarcini al metodei de aplicare publicat in Declaratia Oficiala. 882/30. 10 2006 si hotarare de guvern. 17 mai 2007, nr. Cele 355 din fiecare categorie ocupationala ofera mai multe aspecte.

Care a fost concluzia dupa consultare – medicina muncii pret bun

Dupa verificarea pretului medicamentelor de munca, medicul de medicina muncii poate stabili ca salariatul este:

APT – capacitatea de a efectua activitati de munca.

Sanatate conditionata – capacitatea lucratorului este conditionata pe baza sfaturilor medicale;

Acesta este un INAPT temporar – din cauza conditiilor, persoana nu este pregatita sa lucreze in pozitia dorita. In acest caz, starea de sanatate trebuie reevaluata dupa vindecare;

Inapt permanent – Aceasta pozitie implica capacitatea persoanei de a nu lucra permanent.

Ce face un astfel de doctor?

Organizeaza activitatile medicului lucrator, conform planului de lucru ergonomic, folosind materialele utilizate in procesul de munca, tinand cont de abilitatile si abilitatile angajatilor, si tinand cont de aptitudinile si punctele forte ale angajatilor. A participat la sedintele trimestriale ale lucrarii si la urmatoarele actiuni:

Reprezentantii angajatorilor si angajatii ofera reprezentantilor si angajatilor programe de sanatate si siguranta;

Coordoneaza discutiile privind sanatatea pentru a le audia intre reprezentantii angajatorului si angajatii;

Se recomanda monitorizarea si evaluarea programelor de sanatate a muncii.

Pentru informatii mai detaliate despre serviciile de medicina muncii pret accesibil, puteti vizita in siguranta site-ul Clinicii Medicale Romgermed din Bucuresti. Pe langa astfel de servicii medicale, specialistii Romgermed va deservesc si in sectii precum ginecologie, ORL, alergie, gastroenterologie, tomografie computerizata si multe altele. Aveti incredere in Reteaua Romgermed!

Hai la Romgermed sa iti faci toate analizele necesare si sa scapi de orice grija.

Posted in Medicină Tagged with: , , , , , , ,

aprilie 18th, 2022 by Vlad

Boala hemoroidală este o afecțiune tot mai des întâlnită în zilele noastre. Stilul de viață contemporan este unul dintre principalii factori ce conduc la apariția hemoroizilor. Mâncarea procesată, lipsa mișcării, precum și locurile de muncă sedentare duc la apariția mai multor probleme de sănătate, printre care și hemoroizii.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt dilatații varicoase ale venelor situate în peretele anusului și rectului. Adesea, hemoroizii își fac resimțită prezența prin sângerări ușoare în timpul tranzitului intestinal. Aceștia se pot manifesta și prin simptome precum iritație, mâncărime, disconfort sau chiar durere în zona anală. Hemoroizii se împart în două categorii principale: interni, aflați în interiorul și în partea superioară a canalului anal și externi, localizați sub pielea anusului. Hemoroizii nu sunt contagioși, însă vă pot afecta foarte mult viața de zi cu zi.

Cum tratăm hemoroizii?

Este important ca atunci când manifestați simptome specifice bolii hemoroidale să luați legătura cu un medic specialist astfel încât acesta să stabilească schema de tratament potrivită pentru tipul și stadiul bolii hemoroidale. Astfel, exista mai multe tipuri de tratamente, după cum urmează:

 • Tratament medicamentos: creme, unguente sau supozitoare pentru hemoroizi, precum Procto Glyvenol.
 • Remedii naturiste
 • Proceduri minim invazive
 • Proceduri chirurgicale
 • Tratamente curative

Soluții naturiste și alte sfaturi

Există și soluții naturiste care te pot ajuta în tratarea hemoroizilor. De exemplu, oțetul de mere are multe beneficii pentru organism. Acesta este benefic în combaterea hemoroizilor prin îmbunătățirea circulației sângelui, dar și prin stimularea tranzitului in vederea prevenirii constipației. Prin acțiunea sa antiinflamatorie, ajută la reducerea umflăturilor și iritațiilor hemoroizilor.

Unele uleiuri esențiale au de asemeni beneficii în tratamentul hemoroizilor. De exemplu, uleiul esențial de mentă ajută la scăderea diametrului vaselor de sânge și reduce dilatarea venelor din zona anală, iar cel de chiparos combate umflarea și dilatarea hemoroizilor, întărind pereții venelor. Uleiul vegetal de Centifolia are un efect tonic și protector asupra sistemului circulator și a venelor rectale, iar cel de imortele are ca efect creșterea permeabilității capilarelor sanguine și a rezistenței acestora.

Folosirea acestor soluții naturiste, in aplicații locale sau băi de șezut, trebuie făcută cu precauție, pentru a nu leza și mai mult zona deja afectată.

Dieta pentru hemoroizi

O dietă echilibrată este esențială în vederea prevenirii și combaterii hemoroizilor. Mesele sărace în fibre, precum și lipsa de hidratare favorizează o întărire a scaunelor, ceea ce implică un efort de împingere în momentul tranzitului intestinal, fapt ce poate favoriza apariția hemoroizilor.

De unde ne luăm apr-ortul necesar de fibre? Acestea se găsesc în toate plantele. Creșterea consumului de fructe și legume crude vă ajuta să vă reglați tranzitul. Unele alimente sunt foarte bogate în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz, pâinea integrală, prunele uscate, anghinarea, curmalele și semințele oleaginoase.

Rețineți că sucul de lămâie poate fi foarte bun în tratarea și prevenirea hemoroizilor prin efectul său stimulator asupra circulației sanguine. De asemenea, sunt recomandate uleiurile de cânepă, de in sau de rapiță. Sunt bogate în vitamina E și Omega 3, permițând o mai bună fluidificare a circulației.

Pentru combaterea hemoroizilor se recomandă evitarea anumitor alimente precum condimentele picante sau piperate, mezelurile, preparatele în sos, ciocolata și cafeaua.

În cazul în care prezentați simptome specifice bolii hemoroidale, apelați la un medic specialist în vederea stabilirii diagnosticului și tratamentului corespunzător. 

Posted in Medicină

Drinuniforma
ianuarie 28th, 2022 by dcraft

Utilizarea uniformei medicale în spitale, clinici, chiar și în unitățile veterinare are o uzanță veche dar în vremurile moderne acest echipament s-a transformat ținând pasul cu noile descoperi în medicină fiind acum mai mult decât un costum de protecție ci și o delimitare a îndatoririlor medicale prin codurile de culoare introduse recent.

Poți achiziționa bonete și halate pentru spital atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Poate fi un halat scurt medical elegant sau un halat clasic tradițional, uniforme și bluze medicale imprimate cu un model original pentru o asistentă sau o îmbrăcăminte în stil strict pentru un medic. Gama de uniforme medicale conține o selecție largă de halate medicale. Poți alege un model adecvat în funcție de mai multe criterii: croială dreaptă, kimono, model clasic, cu o lungime medie sau mai scurtă și în culori albe sau color, precum și cu imprimeuri. De asemenea, prezintă centuri reglabile, elemente de fixare, cum ar fi butoane sau fermoare. Țesăturile utilizate pentru confecționarea uniformelor medicale, a bluzelor medicale imprimate și a bonetelor medicale se remarcă prin proprietăți bune hidrofuge, lasă să treacă aerul perfect și sunt capabile să-și refacă perfect forma după spălare.

Protecția capului cu ajutorul bonetelor medicale

Un medic chirurg trebuie să-și mențină podoaba capilară acoperită cu bonete chirurgicale sterile stricte în timpul examinării pacienților sau în timpul intervențiilor chirurgicale. Bonetele chirurgicale acționează ca un mijloc de protecție pentru capul medicului chirurg. Aceste elemente de protecție pentru medici, femei și bărbați, sunt echipate cu benzi elastice și acest lucru le permite să stea ferm pe cap și să nu strângă pielea, și, de asemenea, să țină părul scurt sau lung. Bonetele medicale se disting prin țesătură densă, dar care permite trecerea aerului și împiedică trecerea prafului, a particulelor mici din mediul extern, asigurarea sterilității și igienei în timpul activității medicului și asistentului, nu provocă reacții alergice și nu irită pielea. Acestea diferă prin culorile neutre sau luminoase, precum și prin tipul de imprimeu.

Uniforme și bluze medicale pentru cadrele medicale

Poți alege uniforme și bluze medicale imprimate pentru angajații diverselor instituții medicale: centre medicale, spitale și policlinici, întreprinderi farmaceutice, centre medicale și altele. Orice persoană poate cumpăra produse acum și online. Medici și asistente medicale, angajați ai policlinicilor și centrelor medicale, farmaciști și asistenți de laborator, studenți la medicină și personal tehnic pot cumpăra uniforme și bluze medicale imprimate.

Materiale din care sunt realizate unifromele medicale

Pentru producția de bonete medicale, bonete chirurgicale, uniforme și bluze medicale se utilizează țesături certificate de înaltă calitate, cu o selecție impresionantă de culori și texturi și accesorii de primă clasă. Aproape toate țesăturile folosite conțin tercot. Modelele sunt dezvoltate și gândite de designeri profesioniști, astfel încât să stea perfect pe corp și să sublinieze aspectul elegant și ordonat al unui cadru medical. Înainte de a merge în vânzare, îmbrăcămintea pentru medici este supusă unei monitorizări riguroase pentru a asigura respectarea cerințelor pentru îmbrăcămintea medicală – calitatea croielii, uniformitatea cusăturilor, operativitatea fermoarelor și a elementelor de fixare. Uniforma medicală este întotdeauna la modă.

Posted in Medicină, Sanatate

ianuarie 11th, 2022 by dwf

Infecțiile sunt frecvente în rândul copiilor, deoarece aceștia nu au sistemul imun bine fortificat și sunt expuși agenților patogeni în colectivități. Inclusiv infecțiile urinare sunt adesea întâlnite la copii. Acestea pot afecta uretra, vezica urinară, ureterele sau rinichii, toate acestea fiind componente ale tractului urinar. Uneori, în cazul copiilor mai mici de cinci ani, poate fi mai dificil să ne dăm seama de prezența infecției. Însă simptomele infecției urinare atrag de obicei atenția, moment în care  copilul trebuie dus la medic pentru diagnostic și tratament. Află cum se manifestă infecțiile urinare la copii, de ce apar și cum pot fi prevenite acestea.

Cauzele infecției urinare la copii

În cazul copiilor, bacteriile de la nivelul pielii sau cele răspândite de la nivelul anusului în timpul defecației sunt răspunzătoare pentru infecțiile urinare. Fetițele sunt mai predispuse la o infecție urinară, deoarece anatomia tractului urinar feminin este diferită de cea a băieților. În cazul fetelor, uretra (tubul care transportă urina din vezica urinară la exterior) este mai aproape de anus, deci este mai expusă bacteriilor din tractul intestinal eliminate prin fecale. De asemenea, băieții cu penisul necircumcis și cu vârsta sub 1 an au un risc mai mare de a dezvolta o infecție urinară. 

Alți factori de risc pentru infecțiile urinare la copii sunt:

 • – Anomalii de structură ale tractului urinar (cum ar fi malformații ale rinichilor)
 • – Blocaje la nivelul tractului urinar
 • – Reflux vezico-uretral – afecțiune în care urina urcă înapoi în vezică
 • – Igienă intimă precară
 • – Amânarea urinării pentru perioade lungi de timp
 • – Utilizarea produselor spumante de baie
 • – Ștergerea din spate în față după defecație
 • – Hainele strâmte (în cazul fetelor)

Cum se manifestă?

În cazul în care cel mic prezintă o infecție urinară, acesta se poate manifesta prin:

 • – Senzație de arsură, disconfort sau usturime la urinare
 • – Urinare frecventă, în cantități mici
 • – Senzația urgentă de a urina 
 • – Urinare în pat, chiar dacă face deja la oliță
 • – Urină tulbure sau brună
 • – Durere/disconfort în centrul pelvisului
 • – Trezirea din somn pentru a urina
 • – Urină cu miros neplăcut sau neobișnuit

În cazul copiilor mici, simptomele infecției urinare pot fi greu de descris. În acest caz, infecția poate fi recunoscută prin:

 • – Apetit redus
 • – Febră
 • – Stare de iritabilitate
 • – Diaree
 • – Vărsături 
 • – Stare generală alterată

Astfel, dacă cel mic are febră și stare generală alterată, fără a avea simptome respiratorii (cum ar fi rinoree), ar putea fi vorba de o infecție urinară.

Dacă infecția se răspândește către rinichi, simptomele sunt mai severe și includ:

 • – Febră ridicată
 • – Dureri de spate și în lateral
 • – Durere abdominală severă
 • – Oboseală marcată
 • – Frisoane 
 • – Iritabilitate 
 • – Piele înroșită, caldă
 • – Greață
 • – Vărsături 

Este important să duci copilul la medic imediat ce depistezi unul sau mai multe din simptomele menționate. Medicul va recomanda analiza probei de urină, pentru a diagnostica infecția și va prescrie tratamentul corespunzător. 

Metode de prevenție

Infecțiile urinare pot fi prevenite în cazul copiilor prin câteva măsuri simple. Ce trebuie să faci:

 • – Nu îți îmbrăca copilul în haine și lenjerie intimă strâmte, recomandare care se adresează mai ales fetițelor. 
 • – Asigură-te că cel mic bea destulă apă – acesta are nevoie de 4-8 pahare de apă în funcție de vârstă.
 • – În cazul copiilor mici, scutecul trebuie schimbat frecvent.
 • – Învață copilul să meargă la toaletă când simte nevoia și să nu amâne urinarea.
 • – Învață-l pe cel mic să se șteargă din față în spate și nu invers, după defecație.
 • – Evită adăugarea de produse spumante pentru baie în apa de baie a copilului. 
 • – În cazul copiilor mari, aceștia trebuie învățați obiceiuri de igienă intimă. 

Prin urmare, infecțiile urinare la copii sunt frecvente. Acestea se tratează ușor, atât timp cât copilul este dus la timp la medic. Copilul tău prezintă simptomele infecțiilor urinare? Nu mai sta pe gânduri și programează-l la medic!

Posted in Medicină

decembrie 20th, 2021 by nemesu

Tulburarile de alimentatie sunt o serie de afectiuni psihologice care provoaca dezvoltarea unor obiceiuri alimentare nesanatoase. Ar putea incepe cu o obsesie pentru mancare, greutatea corporala au forma corpului. La copii si adolescenti, tulburarile de alimentatie pot afecta cresterea si dezvoltarea.

In cazuri severe, tulburarile de alimentatie pot provoca consecinte grave asupra sanatatii si pot duce chiar la deces daca nu sunt tratate.

Copiii si adolescentii cu tulburari de alimentatie pot avea o varietate de simptome. Cu toate acestea, majoritatea includ restrictia severa a alimentelor sau supraalimentarea. La adolescenti poate aparea si inducerea de voma imediat dupa masa sau exercitiile fizice excesive.

Desi tulburarile de alimentatie pot afecta oameni de orice sex, in orice stadiu al vietii, ele sunt cel mai adesea raportate la adolescenti si la femeile tinere. De fapt, pana la 13% dintre tineri pot prezenta cel putin o tulburare de alimentatie pana la varsta de 20 de ani.

​Care sunt cauzele tulburarilor de alimentatie?

Expertii considera ca tulburarile de alimentatie pot fi cauzate de o varietate de factori.

Unul dintre acestia este genetica. Trasaturile de personalitate pot fi o alta cauza. In special, nevroticisml, perfectionismul si impulsivitatea sunt trei trasaturi de personalitate adesea legate de un risc mai mare de a dezvolta o tulburare de alimentatie.

Alte cauze potentiale includ presiunea de a fi slab, preferintele culturale pentru silueta cat mai subtire si expunerea la mass-media care promoveaza astfel de idealuri.

De fapt, anumite tulburari de alimentatie par sa fie in mare parte inexistente in culturile care nu au fost expuse la idealurile occidentale de a fi cat mai slab.

Acestea fiind spuse, idealul de silueta subtire acceptat cultural este prezent in multe zone ale lumii. Cu toate acestea, in unele tari, putine persoane ajung sa dezvolte o tulburare de alimentatie. Astfel, aceste tulburari sunt probabil cauzate de un amestec de factori.

Unii experti cred ca diferentele in structura si biologia creierului si pot juca, de asemenea, un rol in dezvoltarea tulburarilor de alimentatie. In special, nivelurile de serotonina si dopamina din corp pot fi unii dintre factori. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii inainte de a se trage concluzii exacte in acest sens.

​Tipuri de tulburari de alimentatie:

 • Anorexia nervoasa;
 • Bulimia nervoasa;
 • Tulburarea binge eating (mancatul compulsiv);
 • Tulburarea alimentara Pica;
 • Sindromul de ruminatie;
 • Tulburarea de aport alimentar de tip evitant / restrictiv.

​Cum se trateaza tulburarile de alimentatie la copii si adolescenti?

In general, tratamentul copiilor si adolescentilor este asemanator cu cel al adultilor. Acesta depinde de tulburarea alimentara, de cauza acesteia si de sanatatea generala a pacientului. Medicul poate evalua aportul nutritional al pacientului, il poate trimite la un profesionist in domeniul sanatatii mintale sau il poate spitaliza daca tulburarea ii poate pune viata in pericol.

In unele cazuri, psihoterapia, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala sau terapia de familie, poate ajuta la abordarea problemelor sociale sau emotionale care pot cauza tulburarea de alimentatie.

Posted in Medicină

decembrie 15th, 2021 by Ovidiu

Alegand o operatie de rinoplastie Constanta. Este asadar o idee foarte buna sa aveti in vedere un astfel de serviciu ideal. El va va oferi in orice moment avantajele de care aveti nevoie. O astfel de operatie este foarte cunoscuta, la ea apeland un numar destul de mare de femei. Aceasta operatie este apreciata pentru ca ea reuseste sa corecteze unele malformatii congenitale ale nasului. De asemenea, aceasta operatie este alegerea cea mai buna si pentru traumatismele survenite pe parcursul vietii.

De ce sa alegi serviciul de rinoplastie Constanta?

O astfel de interventie este importanta din multe puncte de vedere. Multe persoane apeleaza la o rinoplastie Constanta, reusind sa se bucure in acelasi timp de efectele benefice pe care aceasta operatie le ofera. In acest fel, veti putea sa va bucurati de o imbunatatire a stilului de viata. Succesul va fi unul sporit la locul de munca. Pacientii care au apelat la aceasta interventie chiar si-au gasit si foarte usor un loc de munca. Aceasta interventie este asadar una de avut in vedere.

Alegand aceasta interventie de rinoplastie Constanta, veti putea sa va bucurati foarte mult. Aceasta reuseste sa imbunatateasca aspectul, dar si proprietatile nasului. In acest fel, pacientul ajunge sa se bucure foarte mult de o estetica faciala armonioasa. Fiecare pacient este unic in felul sau, de aceea o astfel de interventie abordeaza o plaja larga de schimbari in cea ce priveste forma nasului. Un nas prea ascutit poate fi imblanzit de o astfel de interventie.

De asemenea, o interventie de rinoplastie este benefica si in cazul unui nas prea lat. Un nas asimetric poate fi si el corectat daca veti avea in vedere o astfel de interventie. Rinoplastia este apreciata pentru faptul ca reuseste sa rezolve toate problemele respiratorii. Ea este benefica pentru ca remodeleaza nasul in scop estetic. Aceasta este apreciata si pentru faptul ca reuseste sa corecteze si defectele anatomice.

In situatia in care septul nu este corect pozitionat, caile respiratorii sunt blocate. Fluxul de aer este oprit in acest fel. O operatie poate rezolva insa aceasta problema estetica, dar si functionala in acelasi timp. Acesta este motivul pentru care multe persoane au in vedere o astfel de operatie, ea oferind o multime de beneficii.

Rinoplastia este apreciata si pentru faptul ca poate reface un nas rupt. Oasele nazale sunt cele mai predispuse traumatismelor. Operatia de rinoplastie este asadar una indicata in acest caz, ea reusind sa rezolve orice fel de deformare de la nivelul nasului, dar si a fetei. Cele mai frecvente cauze in ceea ce priveste un nas rupt sunt accidentele, dar si luptele. Lovirea de un obiect dur poate crea o multime de probleme.

Rinoplastia este o interventie apreciata pentru ca datorita ei se poate creste semnificativ increderea de sine. Multi pacienti sunt de parfere ca o astfel de interventie este una importanta, ea reusind sa creasca semnificativ increderea in sine. Acesta este motivul pentru care multe persoane au o astfel de interventie in vedere. Tineti cont de o astfel de interventie ideala.

Posted in Medicină