Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
În această săptămână, Matthew Farrow, primul pacient din lume tratat cu celule stem, a fost, în premieră, prezent în România, la inițiativa băncii de celule stem Biogenis, parte a FamiCord, cel mai mare grup de bănci de celule stem din Europa.
Matthew Farrow este prima persoană din lume care a efectuat un transplant de sânge de cordon ombilical. Acest lucru s-a întâmplat pe 6 octombrie 1988, la vârsta de 5 ani, când Alison Farrow, sora mai mică a lui Matt, a fost donatorul de sânge de cordon care i-a salvat viața acestuia.
Matt s-a născut cu o afecțiune genetică rară numită Anemia Fanconi (AF). Pentru a se ajunge la reușita transplantului a fost nevoie de un efort colectiv internațional: sângele din cordonul ombilical a fost stocat de către omul de știință american Dr. Hal Broxmeyer, transplantul efectuându-se în Franța la Spitalul Saint-Louis din Paris de către medicul său, Dr. Eliane Gluckman.
”La 2 ani și jumătate, mama a observat că e ceva în neregulă cu mine, iar când am ajuns la medic, aceștia au precizat că voi supraviețui doar până la vârsta de 6 ani. Cu ajutorul transplantului de celule stem, am reușit să sparg această barieră. Am ieșit din bula creată în jurul sănătății mele și am învățat să merg pe bicicletă, cu ajutorul vecinilor mei români de la acea perioadă, am o familie și sunt părinte. Transplantul meu a avut loc acum 35 de ani, când medicina nu era atât de avansată. Sunt sigur că acum mult mai mulți pacienți vor putea fi tratați cu succes cu celule stem”, a declarat Farrow.
Deși nu există o statistică clară asupra recoltării celulor stem în România, Dr. Bogdan Bulumac, CEO-ul Biogenis, a precizat că, potrivit estimărilor sale, o rată de 7% ar fi stabilită la nivelul țării.
”Nu avem o statistică clară asupra recoltărilor anuale de celule stem în România. Din studiile și cercetările noastre, rezultă că țara se află la pragul de 7%. Comparativ cu media din SUA, de 2%, și cu cea la nivelul Europei, de 5%, România este printre țările care au îmbrățișat această metodă inovativă”, a declarat Dr. Bulumac.
Celulele stem, o soluție pentru boli neurologice și infertilitate
Dr. Felician Stăncioiu este cercetătorul român care a făcut primul studiu clinic desfășurat în România privind beneficiile celulelor stem recoltate din sângele de cordon ombilical în tratamentul unei boli din ce în ce mai întâlnite, autismul.
”Ca medici, avem obligația de a transmite pacienților tot ceea ce știm în legătură cu recoltarea celulelor stem. Și categoric, da, celulele stem trebuie recoltate la naștere. Din păcate, nu se poate da oricărui copil sânge cordonal. E bine să analizăm biomarkeri pentru a vedea care sunt copii care pot beneficia de un astfel de tratament. În cadrul Cord Blood Connect Miami 2023, cea mai importantă conferință medicală dedicată sângelui de cordon ombilical, a fost prezentat un studiu de caz care demonstra viabilitatea celulară crescută a unor probe decriogenate după mai mult de 20 de ani”, a precizat Dr. Felician Stăncioiu.
Dr. Mihaela Vințan, medic primar neurologie pediatrică, susține că celulele stem pot îmbunătăți considerabil viața copiilor cu afecțiuni neurologice.
”În neurologie, majoritatea afecțiunilor sunt pe viață, nu pot fi vindecate, însă cu ajutorul celulelor stem putem îmbunătăți viața copiilor. Avem copii care nu socializează, copii care nu vorbesc și nu pot trăi independent, iar cauza e greu de stabilit. Nu e ca atunci când ai o infecție și o tratezi cu antibiotic timp de 10 zile. Trebuie să fim deschiși metodelor noi de tratament și să acceptăm abordarea multidisciplinară”, a declarat dr. Vințan.
”Celulele stem reprezintă o adevărată revoluție în medicină și e important ca aceste celule să fie recoltate la naștere, deoarece ulterior nu mai au aceeași valoare. Medicina din viitor va avea un alt management al acestor celule stem și, cu siguranță, utilizarea lor va fi mult mai bine exploatată. Într-adevăr, medicina nu a avansat atât de mult încât să creăm un creier sau un ficat nou, însă calitatea vieții poate fi îmbunătățită semnificativ. Spre exemplu, am început să folosim celulele stem în cazuri de infertilitate, în diagnostice de atrofie de endometru”, a explicat și Conf. Dr. Răzvan Ciortea, medic primar obstetrică-ginecologie.
Posted in Medicină
Testul Papanicolau, cunoscut și sub numele de frotiu de celule cervicale, este un test medical folosit pentru a detecta prezența unor schimbări anormale în celulele de la nivelul colului uterin al unei femei. Testul este o parte importantă a programelor de screening pentru cancerul de col uterin. În acest articol poți afla cui îi este recomandat testul Papanicolau, cât de frecvent trebuie efectuat, în ce constă acesta și cum se interpretează rezultatele obținute.
Testul Papanicolau este o metodă de testare medicală care se folosește pentru a diagnostica anomaliile celulare de la nivelul colului uterin. Este un test foarte important pentru sănătatea femeilor, deoarece poate detecta precoce simptome ale cancerului de col uterin.
Testul Papanicolau implică recoltarea și examinarea unor celule prelevate din colul uterin. O cantitate mică de celule din colul uterin este recoltată cu ajutorul unei periuțe speciale, apoi transferată pe un mediu special și trimisă la laborator pentru examinare. Examinarea acestor celule va determina dacă există modificări de structura care pot sugera o modificare de tip neoplazic sau inflamator.
Interpretarea corectă a rezultatelor este extrem de importantă, întrucât ajută medicii să identifice și să trateze eventualele probleme medicale cât mai repede și mai eficient posibil [1].
Testul Papanicolau este o metodă simplă și eficientă de screening pentru cancerul de col uterin. Cu ajutorul lui se poate identifica prezența celulelor anormale înainte ca simptomele să devină evidente. Acesta poate ajuta la prevenirea complicațiilor severe cauzate de expunerea la virusul HPV. Prin urmare, este important ca orice femeie să facă un test Papanicolau, periodic.
Testul Papanicolau poate fi utilizat pentru a reduce riscul de cancer de col uterin prin detectarea precoce a anomaliilor celulare, ceea ce permite intervenția precoce pentru eliminarea acestora [2].
Recomandarea standard este ca primul test Papanicolau să fie efectuat începând cu vârsta de 21 de ani. În anumite situații, testarea poate începe mai devreme în cazul unei persoane care și-a început viața sexuală la o vârstă mai mică decât media [3].
Pentru rezultate cât mai corecte se recomandă ca efectuarea testului Papanicolau să fie precedată de o perioadă de 48 – 72 ore de abstinență. În acest interval de timp nu se vor efectua nici dușuri interne și nu se va introduce nimic în vagin.
Ți se va arăta cum să te așezi corect pe masa de consult ginecologic. Medicul sau asistenta va introduce un dispozitiv numit speculum în vagin, pentru a vedea mai bine zona cervixului. Acesta poate provoca un ușor disconfort, care poate fi evitat dacă rămâi cât mai relaxată. Apoi, medicul va folosi o periuță specială de recoltare pentru a preleva mostre din peretele cervical. Mostrele prelevate sunt trimise apoi la laborator pentru analiza.
Medicul va examina cu atentie zona în timpul prelevării probei, pentru a căuta semne ale unei inflamații, zone erozive sau alte posibile modificări. Este posibil ca, după recoltare, să se producă o foate ușoară sângerare sau să existe un ușor disconfort abdominal, care se remit de obicei în 24 ore [4].
Interpretarea rezultatelor unui test Papanicolau poate parea intimidantă și neclară la prima vedere. Există o serie de prescurtări folosite în comunicarea medicală pentru rezultatele testului Papanicolau, astfel:
În general, medicii recomandă efectuarea testului Papanicolau o dată la trei ani, începând cu vârsta de 21 de ani. Dacă te afli într-un grup cu risc crescut, poate fi necesară efectuarea acestui test anual.
De asemenea, dacă rezultatele prezintă anomalii, medicul te va sfătui să faci testul Papanicolau mai des. Dacă apar simptome precum sângerari vaginale neobisnuite sau dureri abdominale, medicul poate recomanda efectuarea testului Papanicolau mai des pentru a monitoriza orice schimbare a celulelor colului uterin și pentru a diagnostica și trata orice problemă înainte ca aceasta să devină periculoasă [2].
Testul Papanicolau este un test de screening dedicat identificării și tratării precoce a cancerului de col uterin. El se efectuează periodic, conform recomandărilor medicului ginecolog, frecvența sa ținând cont de numeroase criterii.
Bibliografie
1. CDC. “What Should I Know about Cervical Cancer Screening?” Centers for Disease Control and Prevention, 2019, www.cdc.gov/cancer/cervical/basic_info/screening.htm, accesat la 16.02.2023;
2. “Https://Www.cancer.gov/Publications/Dictionaries/Cancer-Terms/Def/Pap-Test.” Www.cancer.gov, 2 Feb. 2011, www.cancer.gov/publications/dictionaries/cancer-terms/def/pap-test, accesat la 16.02.2023;
3. Mayo Clinic. “Pap Smear – Mayo Clinic.” Mayoclinic.org, 2018, www.mayoclinic.org/tests-procedures/pap-smear/about/pac-20394841, accesat la 16.02.2023;
4. “Pap Smear (Pap Test): Reasons, Procedure & Results.” Healthline, 2 Nov. 2015, www.healthline.com/health/pap-smear-pap-test-what-to-expect, accesat la 16.02.2023;
5. “Pap Test.” Www.hopkinsmedicine.org, www.hopkinsmedicine.org/health/treatment-tests-and-therapies/pap-test, accesat la 16.02.2023.
Posted in Medicină
Uniforma medicală este o parte esențială a ținutei lucrătorilor din domeniul sănătății. Se compune din mai multe articole de îmbrăcăminte care servesc la protejarea atât a purtătorului, cât și a pacientului. Elementul cel mai recunoscut dintr-o uniformă medicală este costumul medical, format din pantaloni și cămăși din țesătură ușoară.
Un alt articol de îmbrăcăminte critic într-o uniformă medicală este halatul de laborator. Hainele de laborator servesc ca un strat suplimentar de protecție împotriva scurgerilor, petelor și alți contaminanți care pot intra în contact cu lucrătorii din domeniul sănătății în timpul sarcinilor lor zilnice.
Pe lângă costume și halate de laborator, uniformele medicale includ și încălțăminte proiectată pentru perioade lungi de stat sau de mers pe suprafețe dure. Acești pantofi au de obicei tălpi rezistente pentru o mai bună aderență pe podele alunecoase sau suprafețe umede. În general, fiecare articol de îmbrăcăminte într-o uniformă medicală servește un scop specific, menținând în același timp profesionalismul în industria sănătății.
Profesia medicală necesită un set specific de îmbrăcăminte pentru a asigura siguranța, sterilitatea și profesionalismul. Această uniformă constă în mod obișnuit dintr-un costum medical din țesătură ușoară, respirabilă, care poate rezista la spălare și sterilizare frecventă.
Uniforma medicală este o parte esențială a ținutei unui profesionist din domeniul sănătății. Constând din diverse articole de îmbrăcăminte, servește nu numai la identificarea purtătorului ca pe cineva care lucrează în domeniu, ci și pentru a oferi beneficii practice. O componentă vitală a uniformei medicale este costumul medical imprimat.
Costumele medicale imprimate sunt adesea realizate din materiale ușoare care permit mișcarea ușoară și confortul pe parcursul unei zile de lucru. Ele pot fi găsite cu o varietate de imprimeuri, de la modele colorate până la modele mai discrete. În plus, multe costume medicale kimono imprimate oferă caracteristici precum buzunare multiple și țesături durabile care pot rezista la spălări frecvente.
În general, costumele medicale imprimate joacă un rol important în oferirea profesioniștilor din domeniul sănătății uniforme confortabile și funcționale la locul de muncă. Gama lor diversă de stiluri permite, de asemenea, personalizarea și exprimarea individuală într-un domeniu foarte reglementat.
Articolele de îmbrăcăminte care compun uniforma medicală sunt concepute pentru a oferi confort personalului medical, permițându-le să se concentreze asupra muncii lor fără nicio distragere. Uniformele purtate de medici și asistente sunt de obicei realizate din materiale ușoare, cum ar fi bumbacul sau poliesterul, care permit aerului să circule liber în jurul corpului, menținând purtătorul rece și confortabil pe parcursul schimburilor lungi.
Pe lângă faptul că sunt ușoare și respirabile, costumele medicale sunt, de asemenea, concepute pentru a fi ușor de purtat. Acest lucru este deosebit de important pentru profesioniștii care trebuie să îndeplinească o gamă largă de sarcini fizice pe parcursul schimbului lor. Mulți pantaloni medicali sunt realizați din materiale elastice care permit o gamă completă de mișcare, în timp ce altele pot avea caracteristici speciale de design, cum ar fi cusături întărite sau buzunare suplimentare.
În general, articolele de îmbrăcăminte care compun uniforma medicală joacă un rol important în asigurarea faptului că aceștia rămân confortabili și concentrați în timpul muncii lor. Oferind o combinație de respirabilitate, flexibilitate și caracter practic, aceste articole de îmbrăcăminte îi ajută pe cei care se dedică zilnic să-i ajute pe ceilalți.
Se așteaptă ca profesioniștii medicali să mențină standarde ridicate de igienă în mediul lor de lucru. Un aspect cheie al acestui lucru este asigurarea faptului că articolele de îmbrăcăminte care compun uniforma lor medicală sunt spălate și curățate în mod corespunzător. Acest lucru nu numai că ajută la prevenirea contaminării, dar asigură și un aspect profesional.
Când spălați uniformele medicale, este esențial să urmați instrucțiunile furnizate de producător. Aceasta implică adesea folosirea apei fierbinți și a detergenților specifici pentru a elimina orice pete de pe țesătură. De asemenea, este esențial să uscați bine uniformele medicale înainte de a le purta din nou, deoarece îmbrăcămintea umedă poate adăposti bacterii și viruși.
Pe lângă practicile obișnuite de spălare, lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să ia în considerare schimbarea uniformelor murdare sau contaminate cât mai curând posibil. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului de răspândire a agenților infecțioși.
În concluzie, uniformele medicale nu sunt doar o chestiune de comoditate, ci o parte importantă a imaginii publice a unui profesionist medical. Haina medicală este cel mai recunoscut simbol al profesiei, transmite autoritate și credibilitate. Purtarea costumelor medicale și a altor articole concepute special pentru domeniul medical poate ajuta la construirea încrederii pacienților, la demonstrarea profesionalismului și la crearea unui aer de siguranță în mediul medical.
Posted in Medicină
Indiferent de munca pe care o prestezi, ai nevoie de un masaj de relaxare măcar o dată pe săptămână. Viața a început să fie din ce în ce mai agitată. Noi am pierdut din timpul alocat sănătății noastre mentale, fizice și emoționale, deoarece timpul dintre viața personală și profesională este foarte scurt.
Pentru a uita de problemele cotidiene, masajul de relaxare poate fi soluția unei zi lungi. Masajul de relaxare a început să devină din ce în ce mai apreciat de toți oamenii. După ce vei simți beneficiile masajului de relaxare asupra corpului și minții tale, îți vei creea un obicei din a avea grijă de tine în acest fel.
Masajul este un mod de răsfăț asupra corpului, care poate fi completat de masajul terapeutic, ce are rol de tratare și vindecare. Chiar și omul care a fost împotriva efectelor masajului de relaxare asupra corpului a decis să urmeze ședințe regulate pentru a profita din plin de avantaje.
Masajul de relaxare este o modalitate naturală, foarte plăcută de a reduce stresul și îmbunătăți demersul vieții. Uneori, grijile vieții au efecte negative și asupra psihicului, dar se și manifestă asupra fizicului.
Deoarece viața în inima capitalei este destul de agitată, masajul de relaxare a devenit o rutină pentru mulți oameni de birou, de business și nu numai.
Majoritatea persoanelor nu realizează cât contribuie masajul de relaxare pentru echilibrarea interioară personală.
Iată 5 beneficii pe care masajul de relaxare le îndeplinește fără efort:
Masajul de relaxare se implică activ în îmbunătățirea aspectului pielii. Procedura propriu-zisă ajută circulația sângelui să se fluidizeze, pielea devenind mai elastică. Totodată, se realizează și oxigenarea țesuturilor.
Vei avea posibilitatea să vezi rezultate remarcabile chiar după prima ședință. Pielea ta va avea un aspect mai ferm, mai mătăsos. Masajul de relaxare mai este recomandat și pentru procesul de întreținere corporală.
Celulita este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații, în diferite zone ale corpului, mai ales în zona picioarelor. Masajul relaxant contribuie în procesul de diminuare a celulitei, deoarece el stimulează circulația limfatică.
Masajul de relaxare este responsabil de eliminarea toxinelor și a celulelor de grăsime. Celulita poate să apară dacă:
Toți acești factori vor împiedica limfa să-și facă treaba până în capăt. Aici intervine masajul de relaxare, fiind un ajutor în funcționarea normală a limfei.
Cine ar fi crezut că prin intermediul masajului de relaxare postura o să se corecteze? Majoritatea oamenilor ce lucrează la birou dezvoltă o postură greșită din mai multe puncte de vedere.
Încep să apară durerile insuportabile, înțepenirea mușchilor și poate și oboseala. Când ești încordat sau simți dureri în corp, nici somnul nu mai este la fel de calitativ.
Pentru a te bucura din plin de efectele benefice ale masajului de relaxare asupra posturii corpului, încearcă să te prezinți măcar o dată pe săptămână la ședința de masaj. Vei simți, ședință după ședință, că nu te mai doare spatele, mușchii se vor detensiona, iar întreaga suprasolicitare va dispărea.
Un păr mătăsos este un păr sănătos! Motivele pentru care podoaba capilară pică sunt multiple. Masajul de relaxare este construit și pentru a combate această problemă.
În cadrul ședinței vei avea parte și de masaj la nivelul scalpului. Doar așa se va stimula circulația sângelui, deoarece masajul contribuie la desprinderea impurităților de la nivelul rădăcinilor firelor de păr, stimulând creșterea.
Masajul de relaxare este bine recunoscut pentru implicațiile sale asupra somnului. Chiar și în cazul nou-născuților, masajul de relaxare este modul perfect de calmare.
Aceleași efecte se revarsă și asupra adulților. Nimeni nu scapă de beneficiile masajului de relaxare. Acesta reduce stările de oboseală, atât fizice, cât și mentale. Masajul de relaxare este recomandat persoanelor ce suferă de tulburări ale somnului.
Masajul de relaxare este tot mai cotat, fie pe post de terapie, fie pe post de relaxare săptămânală. Poți beneficia de avantajele sale chiar acum.
Tot ce trebuie să faci este să ne scrii pentru a-ți face o ofertă cât mai avantajoasă pentru nevoile și bugetul tău.
Suntem o echipă deschisă negocierilor! Masajul poate să stimuleze, dar și să calmeze. Din acest motiv unele persoane se simt adormite după o ședință, în timp ce altele parcă au căpătat energia necesară pentru încă două zile.
Masajul poate să:
Persoanele tensionate sunt primele care aleg ședințele de relaxare cu ajutorul masajului de relaxare. În funcție de cum decurge viața ta, de cât de multe activități ai de îndeplinit, poți să-ți formezi o rutină de îngrijire personală prin intermediul masajului de relaxare.
Masajul te poate scăpa de orice fel de presiune fizică ai avea, fiind chiar indicat în terapia celor ce suferă de anxietate și depresie. Apelează la ședințele de masaj atunci când simți că totul în viața ta se năruie.
Este posibil să ai nevoie doar de o relaxare profundă. Masajul va echilibra problemele legate de nivelul de cortizol, care este hormonul eliberat în corp datorită stresului. Masajul va stimula serotonina, hormon ce induce o stare de bine.
Masajul de relaxare a devenit acum un beneficiu oferit pentru angajații unui birou. Va fi mai apreciat decât orice gustare primită.
Masajul la birou este o modalitate modernă de relaxare și destresare a angajaților, în timpul programului de muncă. Timpul este valorificat.
Motivele pentru care să alegi masajul la birou sunt:
Așadar, masajul de relaxare este o metodă prin care poți scăpa de stările anxioase, dar și de durerile musculare survenite în urma suprasolicitării, chiar și în timpul programului de muncă.
Centrul de recuperare medicala Terapii Miraculoase din Ploiesti Prahova sprijina in lupta cu mai multe afectiuni cum sunt cele de Kinetoterapie, logopedie terapia ABA.
Imaginați-vă că aveți un ghișeu unic unde puteți găsi toate tratamentele si informațiile de care aveți nevoie despre diverse tratamente, masaje terapeutice indicate pentru copii cu autism și terapii diferite. Echipa noastră de experți vă va ghida prin proces, astfel încât să puteți găsi leacul care funcționează cel mai bine pentru copilul dumneavoastră. Din serviciile noastre de recuperare medicala oferim tratamente pentru Logopedie și terapia ABA in Ploiești. Vizitati site-ul nostru web si aflati toate detaliile de care aveti nevoie cat si metodele de a lua legatura cu noi.
Găsirea unui remediu pentru boala copilului dumneavoastră este acum mai ușoară decât oricând datorită bazei noastre de informații cuprinzătoare. Folosiți cele mai bune opțiuni de tratament pentru copilul dumneavoastră și ajutați-l să revină la viața lor sănătoasă și fericită! Pentru logopedie și terapia ABA veniti la centru nostru de terapii din Ploiești.
Nu este tarziu și cel mai bine este sa incepeti tratamentele de recuperare prin terapia ABA la centrul nostru din Ploiești Prahova de la o varsta cat mai fragedă pentru a avea rezultate cat mai bune și extinse pe toată durata vieții.
Pentru a obţine beneficiile terapeutice ale kinetoterapiei, pacientul trebuie să se supună unui regim alimentar corect şi o atenta supraveghere ceea ce noi facem aici prin intermediul expertilor din centrul nostru de recupere medicala din Prahova.
Rămâneți informat și conectați la lumea copilului dumneavoastră cu terapiile noastre miraculoase-sperante pentru viitor oferite in centrul nostru de recuperare medicala din Ploiesti din Strada Transilvaniei 16. Vă vom aduce știri si tratamente pozitive care sunt relevante pentru copilul dvs., astfel încât să puteți înțelege mai bine viața lui și prin ce trece.
Posted in Medicină, Sanatate Tagged with: centru recuperare medicala autism, centru recuperare medicala Ploiesti, Kinetoterapia, kinetoterapie Ploiesti, logopedie Ploiesti, logopedie și terapia ABA Ploiesti, terapia ABA Ploiesti
Din ce în ce mai mulți pacienți se orientează către serviciile medicale private, cu justificări dintre cele mai variate – până la urmă, fiecare dintre noi are propriile priorități. Iată care sunt cel mai frecvent invocate motive când se apelează la această alternativă.
Atunci când vine vorba despre serviciile medicale private, pacienții invocă un nivel mai mare de încredere decât în serviciile medicale de stat. Concurența de pe piață (există o mulțime de clinici private, mai mari sau mai mici, cu specializare strictă pe o anumită patologie, sau care oferă servicii din toate domeniile medicale, cum este MedLife) are efecte benefice și din acest punct de vedere, iar pacienții percep medicii ca fiind mai implicați, mai atenți și mai concentrați atunci când lucrează în cadrul unei clinici private, decât într-un spital de stat.
În cadrul sistemului de sănătate de stat, lipsa personalului specializat încă se resimte. Medicii – mai ales cei buni, care beneficiază de recomandări din partea altor pacienți – sunt suprasolicitați, iar timpul pe care îl pot acorda bolnavului este redus. De multe ori, consultația la stat este întreruptă, medicul pare să fie atent în mai multe locuri deodată, iar pacientul percepe asta ca pe un soi de superficialitate, care îl îngrijorează.
Până la urmă, sistemul privat de sănătate reprezintă o afacere care nu poate fi profitabilă decât atrăgând un număr mare de clienți. În sistemul privat nu vei întâlni infirmiere supărate, asistente nervoase sau medici grăbiți, ci vei fi tratat cu atenția și cu respectul pe care le meriți, indiferent de vârstă, sex sau clasă socială.
Managerii clinicilor private sunt interesați să atragă cei mai buni specialiști care, la rândul lor, vor atrage un număr mai mare de pacienți. Toată lumea își dorește să aibă acces la un medic considerat bun, iar oamenii sunt dispuși să plătească pentru acest avantaj.
Un bun specialist va putea să recomande investigațiile potrivite, să interpreteze rezultatele corect, să formuleze un diagnostic și să prescrie un tratament în care pacientul are încredere și pe care îl va respecta pentru vindecare.
Curățenia pe care o vei găsi într-o clinică privată este net superioară celei dintr-un spital de stat. Este vorba, încă o dată, despre resursele disponibile pentru a o menține și, parțial, despre comportamentul unui pacient care ajunge într-un spațiu nou, modern, curat.
Curățenia de la toalete și echiparea acestora cu robineți cu senzori este doar vârful iceberg-ului. Rigurozitatea personalului medical este indispensabilă pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale, responsabile pentru creșterea mortalității în sistemul de stat.
Ai încercat vreodată să ajungi la medic, într-un spital de stat? Dacă da, ești conștient de faptul că ai de așteptat câteva ore bune. Pe de altă parte, sistemul medical privat funcționează exclusiv pe bază de programare.
Pentru tinerii angajați, cu un program strict la serviciu, timpul este un bun extrem de prețios pe care nu sunt dispuși să îl irosească atunci când au alternative.
Diferențele de costuri nu sunt atât de mari între stat și privat, atunci când beneficiezi de o asigurare medicală privată sau de un abonament la o clinică anume.
În plus, când vine vorba despre unele investigații imagistice sau despre intervenții chirurgicale, Casa de Asigurări de Sănătate decontează cel puțin parțial costurile, astfel încât accesul la aceste servicii să devină mult mai accesibil.
Pentru că performanțele medicale sunt secretul succesului pe această piață, sistemul privat de sănătate este preocupat să se echipeze cu aparatură modernă, de foarte bună calitate, care să faciliteze diagnosticul și tratamentul. Nu de puține ori, inclusiv medicii din sistemul de stat se văd nevoiți să îndrume anumiți pacienți către cabinete și clinici private, unde există aparatură de mai bună calitate decât în spital.
Sistemul medical privat este în continuă expansiune, atât în România, cât și în lume. Avantajele sale sunt incontestabile și cântăresc greu în deciziile pe care le fac pacienții. Prin urmare, dacă doar teama costurilor te ține la distanță, interesează-te cu atenție ce alternative ai la dispoziție.
Reconstrucția sânilor poate avea loc în momentul mastectomiei sau lumpectomiei. Aceasta se numește reconstructie mamara imediată. Cu toate acestea, reconstrucția întârziată este, de asemenea, o opțiune. O persoană ar putea alege să se supună reconstrucției după ce mastectomia s-a vindecat și alte tratamente pentru cancer s-au încheiat.
Alegerea de a fi supusă unei intervenții chirurgicale de reconstrucție a sânilor este o alegere personală. Multe paciente deplâng pierderea sânilor sau se confruntă cu anxietate severă și probleme de imagine de sine după ce au fost supusemastectomiei.
Mulți aleg să se opereze de reconstrucție a sânilor din acest motiv. Cu toate acestea, după alegerea reconstrucției mamare, mai rămân câteva decizii importante, inclusiv:
-tipul de intervenție chirurgicală care trebuie efectuată;
-când să fii operată;
-dacă să te operezi la ambii sâni pentru a potrivi sânul reconstruit cu celălalt sân;
Alte persoane pot alege să nu facă ajustări cosmetice după o mastectomie. S-ar putea ca aceștia să nu dorească să sufere alte intervenții chirurgicale sau s-ar putea să găsească protezele incomode. Cu toate acestea, alte persoane se vor adapta rapid la noua formă a sânilor lor.
A avea o formă modificată a corpului nu prezintă riscuri pentru sănătate după îndepărtarea țesutului mamar dintr-o parte a pieptului.
Cu toate acestea, persoanele cărora li s-a extirpat un sân pot fi conștiente de probleme de postură și pot avea dureri de spate din cauza dezechilibrului de greutate – în special dacă au sânii mari.
Reconstrucția poate fi începută în același timp cu mastectomia sau mai târziu. De obicei, primul pas este plasarea unui așa-numit expansor de țesut sub mușchiul pieptului, care în mod normal apasă pe coaste. Chirurgul injectează soluție salină în punga în formă de balon, la intervale regulate, la intervale de câteva săptămâni, pentru a crea spațiu pentru implant.
Posted in Medicină
Medicina muncii este profesia medicala care se ocupa de prevenirea, diagnosticarea si gestionarea bolilor profesionale, a accidentelor de munca si a incidentelor de sanatate pentru imbunatatirea productivitatii – medicina muncii pret accesibil.
Servicii medicale de munca la preturi accesibile, conform: Numar Statutar. 319/2006, Caietul de sarcini al metodei de aplicare publicat in Declaratia Oficiala. 882/30. 10 2006 si hotarare de guvern. 17 mai 2007, nr. Cele 355 din fiecare categorie ocupationala ofera mai multe aspecte.
Care a fost concluzia dupa consultare – medicina muncii pret bun
Dupa verificarea pretului medicamentelor de munca, medicul de medicina muncii poate stabili ca salariatul este:
APT – capacitatea de a efectua activitati de munca.
Sanatate conditionata – capacitatea lucratorului este conditionata pe baza sfaturilor medicale;
Acesta este un INAPT temporar – din cauza conditiilor, persoana nu este pregatita sa lucreze in pozitia dorita. In acest caz, starea de sanatate trebuie reevaluata dupa vindecare;
Inapt permanent – Aceasta pozitie implica capacitatea persoanei de a nu lucra permanent.
Organizeaza activitatile medicului lucrator, conform planului de lucru ergonomic, folosind materialele utilizate in procesul de munca, tinand cont de abilitatile si abilitatile angajatilor, si tinand cont de aptitudinile si punctele forte ale angajatilor. A participat la sedintele trimestriale ale lucrarii si la urmatoarele actiuni:
Reprezentantii angajatorilor si angajatii ofera reprezentantilor si angajatilor programe de sanatate si siguranta;
Coordoneaza discutiile privind sanatatea pentru a le audia intre reprezentantii angajatorului si angajatii;
Se recomanda monitorizarea si evaluarea programelor de sanatate a muncii.
Pentru informatii mai detaliate despre serviciile de medicina muncii pret accesibil, puteti vizita in siguranta site-ul Clinicii Medicale Romgermed din Bucuresti. Pe langa astfel de servicii medicale, specialistii Romgermed va deservesc si in sectii precum ginecologie, ORL, alergie, gastroenterologie, tomografie computerizata si multe altele. Aveti incredere in Reteaua Romgermed!
Hai la Romgermed sa iti faci toate analizele necesare si sa scapi de orice grija.
Posted in Medicină Tagged with: analize medicina muncii, cabinet medicina muncii, cabinet medicina muncii bucuresti, fisa medicala pentru angajare, medicina muncii, medicina muncii bucuresti, medicina muncii bucuresti pret, medicina muncii preturi
Boala hemoroidală este o afecțiune tot mai des întâlnită în zilele noastre. Stilul de viață contemporan este unul dintre principalii factori ce conduc la apariția hemoroizilor. Mâncarea procesată, lipsa mișcării, precum și locurile de muncă sedentare duc la apariția mai multor probleme de sănătate, printre care și hemoroizii.
Ce sunt hemoroizii?
Hemoroizii sunt dilatații varicoase ale venelor situate în peretele anusului și rectului. Adesea, hemoroizii își fac resimțită prezența prin sângerări ușoare în timpul tranzitului intestinal. Aceștia se pot manifesta și prin simptome precum iritație, mâncărime, disconfort sau chiar durere în zona anală. Hemoroizii se împart în două categorii principale: interni, aflați în interiorul și în partea superioară a canalului anal și externi, localizați sub pielea anusului. Hemoroizii nu sunt contagioși, însă vă pot afecta foarte mult viața de zi cu zi.
Cum tratăm hemoroizii?
Este important ca atunci când manifestați simptome specifice bolii hemoroidale să luați legătura cu un medic specialist astfel încât acesta să stabilească schema de tratament potrivită pentru tipul și stadiul bolii hemoroidale. Astfel, exista mai multe tipuri de tratamente, după cum urmează:
Soluții naturiste și alte sfaturi
Există și soluții naturiste care te pot ajuta în tratarea hemoroizilor. De exemplu, oțetul de mere are multe beneficii pentru organism. Acesta este benefic în combaterea hemoroizilor prin îmbunătățirea circulației sângelui, dar și prin stimularea tranzitului in vederea prevenirii constipației. Prin acțiunea sa antiinflamatorie, ajută la reducerea umflăturilor și iritațiilor hemoroizilor.
Unele uleiuri esențiale au de asemeni beneficii în tratamentul hemoroizilor. De exemplu, uleiul esențial de mentă ajută la scăderea diametrului vaselor de sânge și reduce dilatarea venelor din zona anală, iar cel de chiparos combate umflarea și dilatarea hemoroizilor, întărind pereții venelor. Uleiul vegetal de Centifolia are un efect tonic și protector asupra sistemului circulator și a venelor rectale, iar cel de imortele are ca efect creșterea permeabilității capilarelor sanguine și a rezistenței acestora.
Folosirea acestor soluții naturiste, in aplicații locale sau băi de șezut, trebuie făcută cu precauție, pentru a nu leza și mai mult zona deja afectată.
Dieta pentru hemoroizi
O dietă echilibrată este esențială în vederea prevenirii și combaterii hemoroizilor. Mesele sărace în fibre, precum și lipsa de hidratare favorizează o întărire a scaunelor, ceea ce implică un efort de împingere în momentul tranzitului intestinal, fapt ce poate favoriza apariția hemoroizilor.
De unde ne luăm apr-ortul necesar de fibre? Acestea se găsesc în toate plantele. Creșterea consumului de fructe și legume crude vă ajuta să vă reglați tranzitul. Unele alimente sunt foarte bogate în fibre, cum ar fi fulgii de ovăz, pâinea integrală, prunele uscate, anghinarea, curmalele și semințele oleaginoase.
Rețineți că sucul de lămâie poate fi foarte bun în tratarea și prevenirea hemoroizilor prin efectul său stimulator asupra circulației sanguine. De asemenea, sunt recomandate uleiurile de cânepă, de in sau de rapiță. Sunt bogate în vitamina E și Omega 3, permițând o mai bună fluidificare a circulației.
Pentru combaterea hemoroizilor se recomandă evitarea anumitor alimente precum condimentele picante sau piperate, mezelurile, preparatele în sos, ciocolata și cafeaua.
În cazul în care prezentați simptome specifice bolii hemoroidale, apelați la un medic specialist în vederea stabilirii diagnosticului și tratamentului corespunzător.
Posted in Medicină
Utilizarea uniformei medicale în spitale, clinici, chiar și în unitățile veterinare are o uzanță veche dar în vremurile moderne acest echipament s-a transformat ținând pasul cu noile descoperi în medicină fiind acum mai mult decât un costum de protecție ci și o delimitare a îndatoririlor medicale prin codurile de culoare introduse recent.
Poți achiziționa bonete și halate pentru spital atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Poate fi un halat scurt medical elegant sau un halat clasic tradițional, uniforme și bluze medicale imprimate cu un model original pentru o asistentă sau o îmbrăcăminte în stil strict pentru un medic. Gama de uniforme medicale conține o selecție largă de halate medicale. Poți alege un model adecvat în funcție de mai multe criterii: croială dreaptă, kimono, model clasic, cu o lungime medie sau mai scurtă și în culori albe sau color, precum și cu imprimeuri. De asemenea, prezintă centuri reglabile, elemente de fixare, cum ar fi butoane sau fermoare. Țesăturile utilizate pentru confecționarea uniformelor medicale, a bluzelor medicale imprimate și a bonetelor medicale se remarcă prin proprietăți bune hidrofuge, lasă să treacă aerul perfect și sunt capabile să-și refacă perfect forma după spălare.
Un medic chirurg trebuie să-și mențină podoaba capilară acoperită cu bonete chirurgicale sterile stricte în timpul examinării pacienților sau în timpul intervențiilor chirurgicale. Bonetele chirurgicale acționează ca un mijloc de protecție pentru capul medicului chirurg. Aceste elemente de protecție pentru medici, femei și bărbați, sunt echipate cu benzi elastice și acest lucru le permite să stea ferm pe cap și să nu strângă pielea, și, de asemenea, să țină părul scurt sau lung. Bonetele medicale se disting prin țesătură densă, dar care permite trecerea aerului și împiedică trecerea prafului, a particulelor mici din mediul extern, asigurarea sterilității și igienei în timpul activității medicului și asistentului, nu provocă reacții alergice și nu irită pielea. Acestea diferă prin culorile neutre sau luminoase, precum și prin tipul de imprimeu.
Poți alege uniforme și bluze medicale imprimate pentru angajații diverselor instituții medicale: centre medicale, spitale și policlinici, întreprinderi farmaceutice, centre medicale și altele. Orice persoană poate cumpăra produse acum și online. Medici și asistente medicale, angajați ai policlinicilor și centrelor medicale, farmaciști și asistenți de laborator, studenți la medicină și personal tehnic pot cumpăra uniforme și bluze medicale imprimate.
Pentru producția de bonete medicale, bonete chirurgicale, uniforme și bluze medicale se utilizează țesături certificate de înaltă calitate, cu o selecție impresionantă de culori și texturi și accesorii de primă clasă. Aproape toate țesăturile folosite conțin tercot. Modelele sunt dezvoltate și gândite de designeri profesioniști, astfel încât să stea perfect pe corp și să sublinieze aspectul elegant și ordonat al unui cadru medical. Înainte de a merge în vânzare, îmbrăcămintea pentru medici este supusă unei monitorizări riguroase pentru a asigura respectarea cerințelor pentru îmbrăcămintea medicală – calitatea croielii, uniformitatea cusăturilor, operativitatea fermoarelor și a elementelor de fixare. Uniforma medicală este întotdeauna la modă.