Category: Financiar

octombrie 9th, 2022 by razvan

Există multe persoane care, dintr-un motiv sau altul, nu pot beneficia de împrumuturile bancare tradiționale. Poate că nu au garanția necesară sau scorul lor de credit nu este suficient de mare. Oricare ar fi motivul, există acum creditori direcți care sunt dispuși să acorde împrumuturi celor care au cea mai mare nevoie de ele. Puteți împrumuta până la 20.000 de lei fără nicio garanție și fără a fi nevoiți să treceți printr-o bancă. Aplică acum online!


De ce să apelezi la un creditor direct?
Există câteva motive pentru care ai putea lua în considerare utilizarea unui creditor direct în loc să treci printr-o bancă. În primul rând, procesul de aplicare pentru un credit rapid direct pe card este mult mai simplu și mai rapid. De obicei, puteți obține aprobarea pentru un împrumut în 24 de ore, iar banii vor fi depuși direct în contul dvs. În al doilea rând, nu aveți nevoie de nicio garanție pentru a lua un împrumut. În al treilea rând, chiar dacă aveți un istoric de plată negativ sau sunteți înregistrat în Biroul de Credit, puteți solicita și primi în continuare un împrumut.

Care sunt condițiile de împrumut?
Termenii împrumutului vor varia în funcție de creditorul la care apelați. Cu toate acestea, majoritatea creditorilor direcți vă vor permite să rambursați împrumutul pe parcursul a 12-24 de luni. Rata dobânzii va varia, de asemenea, în funcție de creditor, dar de obicei este cuprinsă între 10-15%.

Concluzie
Dacă aveți nevoie de bani rapid și împrumuturile bancare tradiționale nu sunt o opțiune pentru dumneavoastră, luați în considerare utilizarea unui creditor direct. Puteți aplica online și primi banii de care aveți nevoie în 24 de ore. Condițiile împrumutului vor varia în funcție de creditor, dar majoritatea permit rambursarea pe o perioadă de 12-24 de luni, cu o rată a dobânzii de 10-15%.

Posted in Financiar

octombrie 6th, 2022 by razvan

Nu toată lumea are un job stabil și un salariu consistent ori constant, mai ales în România. Uneori, pot apărea situații neprevăzute care pun o presiune financiară suplimentară pe cetățenii din România. Dacă aveți nevoie de bani pentru cumpărături urgente și nu puteți să vă imaginați în avans ce venituri veți încasa, există opțiuni de creditare fără a verifica biroul de credit dacă aveți istoric negativ de plată. Acestea sunt creditele pentru care nu este necesar să faceți o cerere obișnuită sau să completați un dosar de credit la bancă cu tot felul de date inutile. Puteți solicita aceste tipuri de credite prin intermediul unei simple cereri online sau telefonice de la o instituție financiară nebancară. De asemenea, exista credite rapide in numerar, care va pot oferi sume mici de bani pentru cumparaturile urgente.

Există situații în care ai nevoie de bani urgent, fără a avea timp să te duci la bancă sau să completezi hârtii. În astfel de cazuri, poți apela la un credit online fără verificare în biroul de credit. Acest tip de credit este disponibil pe internet la bănci care nu lucrează cu biroul de credite și se poate obține rapid, fără a fi necesar să se completeze o mulțime de formulare. Majoritatea instituțiilor financiare oferă acest tip de credit, iar condițiile variază în funcție de suma maximă solicitată și perioada pentru care se dorește acordarea.

Cererea unui imprumut fara verificarea in biroul de credit poate fi o optiune atunci cand aveti nevoie de bani intr-o urgenta. Desi acest tip de imprumut poate fi mai usor de obtinut, exista si unele riscuri asociate cu el. Inainte de a lua orice decizie, este important sa intelegi pe deplin toate aspectele legate de acest tip de imprumut.Un credit fără o consultare prealabilă a biroului este, in general, un imprumut garantat cu o proprietate. Aceasta inseamna ca daca nu puteti face platile la timp, va puteti pierde casa sau alta proprietate care serveste drept garantie. De aceea, este foarte important sa intelegi toate conditiile legate de acest imprumut inainte de a te angaja.In plus fata de riscul pierderii unei proprietati, un alt risc asociat cu acest tip de imprumut este dobanda ridicata. Imprumuturile fara verificare in biroul de credit sunt considerate mai riscante pentru cei ce le acordă, deoarece lucrează cu foarte multe persoane cu istoric negativ.

Cererea unui imprumut fara verificarea in biroul de credit este o optiune pe care o avem atunci cand dorim sa obtinem bani intr-o perioada scurta de timp si nu putem astepta pana ne facem verificarile. Desigur, exista anumite riscuri asociate acestei variante, insa atunci cand avem nevoie de bani urgent, putem lua in calcul acest lucru.

Posted in Financiar

septembrie 30th, 2022 by razvan

Creditarea a suferit o schimbare radicală în ultimii ani. În timp ce microcreditele și împrumuturile peer-to-peer au devenit ceva obișnuit, acum există un nou cuvânt la modă în acest segment – împrumuturile online. S-ar putea să vă întrebați de ce? Răspunsul este simplu. Piața împrumuturilor online se adresează milenialilor care sunt experți în tehnologie și preferă să solicite servicii online.

Acest articol vă va oferi o perspectivă asupra lumii împrumuturilor online, a argumentelor pro și contra și a modului în care puteți obține unul dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate pentru acea listă ifn care acordă credite online.

Să recunoaștem: Să economisești pentru o casă de vis sau pentru o vacanță scumpă nu este ușor. Dar asta nu înseamnă că nu vă puteți îndeplini visele. Există numeroase modalități de a vă finanța aspirațiile financiare, indiferent dacă aveți un fond de urgență mic sau nu aveți deloc. Dacă sunteți în căutarea unui împrumut personal, una dintre cele mai bune opțiuni ar fi un împrumut online care nu are garanții și are un proces de aprobare rapid.

Cât de mult puteți împrumuta?

Suma pe care o puteți împrumuta va varia de la un creditor la altul. Unii creditori au propriile criterii pentru cât de mult vă pot împrumuta, în timp ce alții își vor baza decizia pe venitul dumneavoastră și pe raportul dintre datorii și venituri. Ar trebui să vă adresați la cât mai mulți creditori posibil. Acest lucru vă va crește șansele de a obține un împrumut online. Este posibil ca unii creditori să nu vă aprobe cererea, în timp ce alții vă vor oferi o sumă mai mică.

Costul împrumutului dvs.

Majoritatea creditorilor percep dobânzi pentru suma de împrumut pe care v-o acordă. Valoarea dobânzii pe care trebuie să o plătiți va depinde de suma pe care o împrumutați, de durata împrumutului și de rata dobânzii. Puteți achita împrumutul în orice moment fără penalizări. Dar dacă doriți să luați un împrumut online pentru a vă urma visul, trebuie să fiți pregătit să plătiți lunar suma dobânzii.

Concluzie

Un împrumut online de la o listă ifn care acordă împrumuturi online vă poate ajuta să vă urmăriți visul. Pentru a obține un împrumut online, trebuie să vă adresați unui creditor și să completați formularul de cerere al acestuia. Odată ce cererea dvs. este aprobată, creditorul va depune împrumutul în contul dvs. bancar. Puteți folosi acest împrumut pentru a vă urmări visul. Nu uitați, visele sunt una dintre cele mai puternice viziuni pe care le putem avea pentru viața noastră. Ele au potențialul de a ne schimba viața în bine. Deci, dacă aveți un vis pe care l-ați amânat din cauza finanțelor, acum este momentul să începeți.

Lumea a devenit atât de digitală și există atât de multe moduri în care oamenii pot profita de tehnologie pentru a contribui la transformarea viselor lor în realitate. Împrumuturile online sunt un alt exemplu excelent al modului în care tehnologia vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele. Acestea sunt disponibile pentru majoritatea oamenilor, sunt adesea mai ușor de obținut decât alte tipuri de împrumuturi și nu necesită garanții. Dacă doriți să vă realizați visele, un împrumut online este un loc excelent pentru a începe.

Posted in Financiar

septembrie 21st, 2022 by razvan

Dezvoltarea unei afaceri necesită nu numai bani, ci și o strategie pe termen lung. La un moment dat, aproape fiecare start-up are nevoie de finanțare pentru a se dezvolta și a-și atinge obiectivele. Aceste credite pt firme sunt soluția perfectă pentru antreprenorii care doresc să investească în compania lor și să își extindă operațiunile fără a renunța la capital sau la controlul asupra afacerii lor. Aceste credite pt firme sunt diferite de împrumuturile personale, care sunt, de obicei, sume mici acordate persoanelor fizice pe baza scorului de credit și a altor indicatori financiari. De asemenea, sunt diferite de împrumuturile acordate, care sunt programe susținute de guvern menite să ajute întreprinderile mai mici să pornească și să ajungă pe noi piețe. Următorul ghid detaliază tot ceea ce trebuie să știți despre obținerea unui împrumut de afaceri ca antreprenor debutant.

Ce este un împrumut de afaceri?

Un împrumut de afaceri este un instrument financiar utilizat de bănci și de instituțiile de creditare pentru a ajuta întreprinderile mici să se dezvolte și să își atingă obiectivele. Este o modalitate de a obține fondurile de care aveți nevoie pentru a începe sau a vă extinde afacerea, fără a fi nevoit să renunțați la capitalul social sau la controlul asupra companiei dumneavoastră. Există mai multe tipuri de credite pt firme, inclusiv împrumuturi pentru datorii garantate și negarantate, împrumuturi bazate pe active și linii de credit.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știți despre împrumuturile de afaceri este că acestea vin cu dobânzi și condiții de rambursare care trebuie respectate. Acest ghid va acoperi cele mai comune tipuri de împrumuturi pentru afaceri și vă va ajuta să îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor afacerii dumneavoastră. În scopul acestui articol, folosim termenul „împrumut de afaceri” pentru a include orice formă de finanțare comercială.

De ce aveți nevoie de credite pt firme pentru start-up-ul dumneavoastră.

Fiecare afacere are nevoie de bani pentru a funcționa, a se dezvolta și a avea succes. Start-up-urile nu fac excepție. Deși s-ar putea să vă descurcați cu investiția inițială, angajarea membrilor echipei, crearea infrastructurii potrivite și achiziționarea de echipamente, marketing și alte nevoi de afaceri, în cele din urmă veți avea nevoie de mai multe fonduri pentru a vă atinge cu adevărat obiectivele. Cea mai ușoară și cea mai comună formă de finanțare sunt aceste credite pt firme. Dacă găsiți o bancă dispusă să vă împrumute bani, aveți, în general, opțiunea de a rambursa împrumutul pe o perioadă de timp, cu dobândă, care reprezintă un comision stabilit pentru împrumutul fondurilor.

Împrumuturile de afaceri sunt adesea cea mai bună modalitate pentru companiile mici de a obține rapid o sumă mare de bani. Ele sunt flexibile și pot fi rambursate pe o perioadă de timp, cu dobândă. Acest lucru le face să fie o opțiune excelentă pentru a finanța nevoile afacerii dvs. și pentru a vă ajuta compania să se dezvolte fără a vă perturba fluxul de numerar. Astfel, este indicat să luați în calcul aceste credite pt firme și veți avea doar de câștigat, ducând afacerea dumneavoastră la nivelul următor.

Posted in Financiar

septembrie 12th, 2022 by razvan

Există câteva motive cheie pentru care ați putea dori să luați în considerare un împrumut rapid în 10 minute în locul unui împrumut bancar tradițional. În primul rând, creditorii nebancari sunt adesea în măsură să ofere condiții de rambursare mai flexibile. Acest lucru poate fi util dacă aveți nevoie de ceva timp suplimentar pentru a pune lucrurile în ordine. În plus, creditorii nebancari pot fi în măsură să vă ofere o rată a dobânzii mai mică, ceea ce vă poate economisi bani pe termen lung. În cele din urmă, creditorii nebancari sunt de obicei mai dispuși să lucreze cu persoane cu un credit mai puțin perfect. Așadar, dacă scorul dvs. de credit nu este foarte bun, un împrumut nebancar poate fi cea mai bună opțiune.

Când vine vorba de contractarea unui împrumut, există, în general, două opțiuni disponibile pentru împrumutați – împrumuturi bancare tradiționale și împrumuturi nebancare. Ambele au propriul set de avantaje și dezavantaje, dar, în general, împrumuturile nebancare tind să fie cea mai bună opțiune din mai multe motive.

Iată doar câteva dintre motivele pentru care împrumuturile nebancare sunt, în general, o opțiune mai bună decât împrumuturile bancare:

Creditorii nebancari sunt de obicei mai flexibili.

Atunci când luați un împrumut de la o bancă tradițională, sunteți de obicei blocat cu termenii și condițiile pe care banca le stabilește. Acest lucru poate fi inflexibil și s-ar putea să nu vă satisfacă nevoile.

Pe de altă parte, creditorii nebancari sunt, de obicei, mult mai flexibili și sunt mai dispuși să adapteze un împrumut rapid în 10 minute pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră specifice. Acest lucru poate fi un avantaj imens, mai ales dacă aveți circumstanțe financiare unice.

Creditorii nebancari au, de obicei, rate ale dobânzii mai mici in cazul unui credit rapid în 10 minute.

Ratele dobânzilor la împrumuturile bancare pot fi destul de ridicate, în special dacă sunteți considerat un debitor cu risc ridicat. Acest lucru poate face dificilă suportarea ratelor de rambursare.

Creditorii nebancari au de obicei rate ale dobânzii mult mai mici, ceea ce poate face ca rambursările să fie mai accesibile. Acesta poate fi un mare avantaj, mai ales dacă aveți un buget restrâns.

De obicei, creditorii nebancari nu cer garanții.

Majoritatea împrumuturilor bancare tradiționale vor necesita o formă de garanție, cum ar fi casa sau mașina dumneavoastră atunci când le solicitați un credit rapid online. Acest lucru poate fi o problemă dacă nu aveți bunuri pe care să le puneți drept garanție.

Pe de altă parte, creditorii nebancari, de obicei nu solicită garanții. Acest lucru poate fi un avantaj uriaș dacă nu aveți niciun activ pe care să îl puneți drept garanție.

Creditorii nebancari au, de obicei, un proces de aplicare mai rapid și mai ușor.

Procesul de aplicare pentru un împrumut bancar tradițional poate fi lung, complicat și frustrant. Acest lucru se datorează adesea faptului că banca va solicita o mulțime de documente și informații.

Procesul de aplicare pentru un împrumut rapid în 10 minute este de obicei mult mai rapid și mai ușor. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, creditorul va solicita doar câteva informații, cum ar fi actul de identitate, veniturile și cheltuielile dumneavoastră.

Creditorii nebancari oferă, de obicei, servicii mai personalizate.

Atunci când luați un împrumut de la o bancă, sunteți de obicei doar un număr pe tabel. Acest lucru poate îngreuna obținerea serviciului personalizat de care aveți nevoie.

Pe de altă parte, creditorii nebancari oferă, de obicei, un serviciu mai personalizat. Acest lucru poate fi un mare avantaj, mai ales dacă aveți nevoie de ajutor și sfaturi pe parcursul procesului de împrumut.

În general, există o serie de motive pentru care împrumuturile nebancare sunt, în general, o opțiune mai bună decât împrumuturile bancare. Dacă vă gândiți să contractați un împrumut, asigurați-vă că comparați diferitele opțiuni pentru a vedea care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Posted in Financiar

septembrie 3rd, 2022 by razvan

Vă luptați să obțineți un împrumut de la banca dumneavoastră? Poate că aveți un istoric de credit slab, datorii mari sau venituri mici.

Dacă nu reușiți să obțineți un împrumut de la banca dvs. tradițională, există creditori alternativi care vă pot ajuta. Aceste companii nu sunt bănci, ci furnizori privați de servicii financiare care vă vor împrumuta bani în funcție de propriile criterii de creditare.

Unii dintre acești creditori ar putea să vă ofere un credit online 24 7 mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră și ar putea să vă ofere o rată a dobânzii mai mare decât banca dumneavoastră.

Dacă sunteți interesat să explorați posibilitatea de a obține un credit online 24/7 de la un creditor nebancar, unii dintre cei mai frecvent utilizați furnizori sunt enumerați mai jos.

1. Uniunile de credit

Cooperativele de credit sunt instituții financiare private care sunt deținute și operate de către membrii lor. Acestea oferă împrumuturi membrilor care au un rating de credit bun și, de obicei, au cerințe de creditare mai flexibile decât băncile.

2. Împrumutători de bani privați

Împrumutătorii de bani privați sunt asemănători cu cooperativele de credit, în sensul că sunt instituții financiare private care sunt deținute și operate de membrii lor. Acestea oferă împrumuturi membrilor care au un rating de credit bun și, de obicei, au cerințe de creditare mai flexibile decât băncile.

3. Împrumutătorii de bani

Creditorii de bani sunt instituții financiare private care oferă împrumuturi persoanelor fizice și întreprinderilor. Acestea au cerințe de creditare mai restrictive decât cooperativele de credite urgente și creditorii de bani privați și, de obicei, percep rate ale dobânzii mai mari decât băncile.

4. Împrumutătorii de avansuri în numerar

Împrumutătorii de avansuri în numerar sunt asemănători cu creditorii de bani în sensul că oferă împrumuturi persoanelor fizice și juridice. Cu toate acestea, ei oferă de obicei împrumuturi pe termen mai scurt care trebuie rambursate rapid.

Dacă aveți dificultăți în a obține un împrumut de la banca tradițională, există mai mulți creditori privați care vă pot ajuta. cercetați diferiții creditori înainte de a lua o decizie, astfel încât să găsiți cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Dacă vă gândiți să vă cumpărați o mașină, să vă renovați casa sau să vă luați o vacanță în străinătate, dar banca a refuzat să vă acorde un împrumut cu istoric negativ din cauza unui istoric de credit slab, a datoriilor mari sau a veniturilor mici, s-ar putea să aveți la dispoziție și alte opțiuni. Aceste

companii nu sunt bănci, ci furnizori privați de servicii financiare care vă vor împrumuta bani în funcție de propriile criterii de creditare.

Unii creditori nebancari vă pot ajuta să obțineți banii printr-un credit rapid fără anaf de care aveți nevoie pentru a vă cumpăra o mașină, pentru a vă repara casa sau pentru a pleca în vacanță. Aceștia vă pot cere să aveți un istoric de credit bun, datorii mici sau un venit ridicat, dar de obicei acestea sunt doar niște linii directoare și este posibil să puteți împrumuta bani chiar dacă nu îndepliniți aceste cerințe.

Așadar, dacă vă gândiți să vă asumați niște riscuri financiare și să împrumutați bani pentru a obține lucrurile pe care vi le doriți, nu vă fie teamă să încercați un creditor nebancar. Aceștia ar putea să te ajute să obții banii de care ai nevoie într-un mod în care banca ta nu ar face-o.

Posted in Financiar

Ucu Dima
septembrie 1st, 2022 by razvan

1 ianuarie 2022 nu a marcat doar începutul unui nou an, ci a fost momentul liberalizării pieței de energie. Acest fenomen a avut un impact puternic asupra consumatorilor casnici, ajungând astfel în plină criză energetică. Le-a păsat?

La trei luni distanță, Guvernul a luat măsuri pentru „a sprijini” cele peste 12 milioane de gospodării din România în ceea ce privește plata facturilor la energie pentru încă un an de zile. Guvernul a aprobat un OUG privind plafonarea prețurilor la energie și gaze, care a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2022 și este valabil până la data de 31 martie 2023.

Alocând din bugetul statului 40 de miliarde de lei, aproximativ 3% din PIB-ul țării, după calculele care se vehiculează prin rândul economiștilor, statul a folosit această sumă pentru a plăti furnizorii de energie electrică, subvenționând plafonarea prețului la energie electrică pentru consumatorul casnic.

Ne-a folosit la ceva această plafonare?

În continuare, costurile facturilor la energie au fost și sunt o povară! 8 miliarde de euro aruncați pe plafonări! Sunt atâtea măsuri infinit mai bune care puteau fi luate decât această compensare, însă statul ne vrea săraci! 40 miliarde de LEI, oameni buni, 8 miliarde de euro! 

Dacă mă întrebați pe mine, aș fi procedat altfel. Cum?

1. Sisteme fotovoltaice de 5.4kw, similar cu cel de mai jos.

Panouri Fotovoltaice

Pentru fiecare locuință din România, 100% subvenționat de stat.

Statisticile spun că în România sunt aproximativ 12 milioane de locuințe.

În momentul în care scriu acest articol, un sistem fotovoltaic de 5.4kw costă aproximativ 7.038 euro „la cheie”, 100% funcțional, cu dosar de prosumator întocmit, cu transmiterea energiei în rețea, recuperarea acesteia când îți este necesară, compensarea facturilor. Practic, salvarea de la dezastru, salvarea de la a plăti nelimitat facturi abuziv pompate, facturi crescute artificial de șmecheri, samsari de nivel mare.

Bun, să trecem la calcule:

12 milioane de locuințe x 7.038 euro = 84.456.000.000 euro, adică puțin peste 84 miliarde euro.

84.456.000.000 euro: 8 miliarde de euro (cât guvernul urmează să plătească băieților deștepți, traderilor din energie) = 10.55 (multiplicator).

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că în aproape 8 ani (10.55 x 9 luni=7.91 ani), cu o investiție anuală bugetată 100% de stat din PIB, 12 milioane de locuințe ar putea obține independență energetică. Dragilor, în maxim 8 ani, în România, consumatorii casnici ar putea fi independenți energetic!

Dar întrebările sunt, își doresc ei asta? Își doresc cei care ne conduc să trăim în bunăstare? Își doresc cei cărora le-am acordat încrederea noastră să ne protejeze? Sau ne vor slabi, datori, ușor de manipulat?

P.S.1: Măsuri similare precum cea expusă mai sus se pot găsi și pentru marii consumatori de energie, nu doar pentru cei casnici.

 1. Cu acești 8 miliarde de euro puneam zdravăn pe picioare termocentrala de la Mintia din Hunedoara. Mai departe nu are sens să vă spun ce rezultate și beneficii am fi obținut noi, românii.
 2. ZERO TAXE pentru salariul minim pe economie, ceea ce ar fi însemnat 1.000 lei în plus pentru fiecare român care este angajat cu incadrare a salariului, minim pe economie. Ce spuneți, v-ați fi descurcat cu 1000 lei în plus lunar?
 3.  Dar până aș fi ajuns acolo, aș fi supra-impozitat toate sumele care depășeau o marjă de adaos de 25% a traderilor, sau mă rog, cât o fi media marjei în domeniu la nivelul UE. Adică da, îi lăsam să câștige, e normal să facă profit, până la urmă înțelegem sistemul, înțelegem capitalismul, dar până la un punct. Aici vorbim de oameni, energia electrică, căldura din case. Nu sunt un moft, nu sunt o fiță! Sunt o necesitate! Statul ar trebuie să intervină incisiv în apărarea cetățenilor români. Așadar supra-impozitarea cu 200-300% a tot ceea ce ar depăși 25% marja de adaos i-ar liniști pe „băieții de băieți” din energie.

Știu că și voi ați face la fel.

Din păcate, nu noi suntem cei care luăm decizii, ce se face, cum se face. Nu suntem acum, dar în 2024, prin votul nostru putem schimba lucrurile!

Aveți încredere că totul va fi bine! Păstrați-vă mindset-ul pozitiv chiar dacă conjunctura vă pune în situații dificile, neplăcute! Trecem noi peste toate, și peste ROBOR, și peste inflația asta nenorocită creată tot de ei și de bănci în perioada de lockdown din pandemie, trecem și de scumpiri la energie, de toate, pentru că noi românii suntem ambițioși și nu ne lăsăm niciodată.

P.S.2: Să nu îi credeți când îi auziți pe la TV că scumpirile la energie, inflația de peste 15%, ROBOR de 8%, sunt toate din cauza lui Putin. Are și Putin vina lui, clar, dar poate în măsură de 30%, restul de 70% e în curtea noastră. Ai noștri conducători au avut grijă încă o dată să demonstreze că interesele politice și jocurile din culise primează în fața protejării românilor.

P.S.3: Cine credeți că plătește aceste 8 miliarde de euro? Vă spun eu… tot noi, prin taxe și impozite mărite!

Ucu Dima, antreprenor

Posted in Financiar

august 9th, 2022 by Vlad

Cauți un avocat in București? Sau dorești să investești în criptomonede, dar ești nesigur de unde să începi? Un birou avocatură cu experiență te va sfătui în orice domeniu ai nevoie de consultanță juridică. Îți vom prezenta câteva aspecte drept recomandare înainte să colaborezi cu un birou de avocatură. Vei afla și despre un birou de avocatură din București.

Ce am de luat în considerare când vreau să colaborez cu un birou de avocatură?

Înainte de a începe orice colaborare cu oricine, este bine să te gândești la anumite lucruri. De ce ai nevoie de acea persoană? Unde o poți găsi? În ce mod mă poate ajuta cu problema pe care o am de rezolvat?

Aceleași întrebări se aplică și atunci când dorești colaborarea cu un avocat. Dacă dorești o colaborare cu un avocat criptomonede sau un avocat drept penal, îți sugerăm să urmezi următoarele sugestii:

 1. gândește-te bine la motivul pentru care ai nevoie de acest expert;
 2. pregătește-te cu întrebările de dinainte;
 3. programează-te: fiecare expert are propriul timp limitat;
 4. interesează-te de taxele aferente serviciilor prestate de către avocați.

Îți vom detalia pașii menționați anterior pentru a te ajuta să îți formezi o imagine mai clară despre această situație.

De ce am nevoie de un avocat expert?

În primul rând, îți recomandăm să te gândești la motivele pentru care ai nevoie de un avocat. Ai parte de un conflict care trebuie rezolvat în instanță? Prietenii te-au convins să investești și tu în monede cripto? În oricare situație te-ai afla, opinia unui avocat expert nu strică niciodată.

Timpul experților este și el limitat. Din acest motiv, ar fi bine să te gândești din timp la ceea ce ai nevoie din partea unui avocat. Îi poți prezenta situația în care te afli, iar el va găsi soluțiile cele mai potrivite.

Ce am de gând să îl întreb pe avocat?

Timpul costă bani. Acest principiu se aplică la oricine și la orice domeniu de activitate. Din cauză că și timpul avocaților este taxabil, gândește-te în prealabil ce anume îi vei întreba. Fiecare moment petrecut în plus îți poate provoca o gaură în buget.

Nu doar timpul trebuie luat în considerare aici. A fi bine organizat și sigur pe ceea ce ai nevoie te va ajuta să îți rezolvi problema mai repede. Dacă cunoști exact ceea ce vrei să întrebi, și avocatul va veni cu cele mai viabile soluții posibile.

Fă-ți o programare înainte să începi colaborarea

A te programa ține de un comportament civilizat și care ține cont și de timpul altor persoane. După ce te-ai gândit bine la ceea ce dorești să afli de la un avocat, fă-ți o programare la un birou de avocatură.

Programarea te ajută și pe tine să ții cont de timpul petrecut cu avocatul. Dacă respecți primii doi pași pe care ți i-am prezentat mai sus, întâlnirea va decurge excelent. În aceeași ordine de idei, în prima întâlnire îți poate fi oferită și consultanță juridică gratuită.

Cât am de plată dacă voi colabora cu un avocat?

Taxele aferente serviciilor prestate de către avocați variază. Fiecare birou de avocatură își stabilește propriile taxe în funcție de mai multe aspecte. În ce domeniu te interesează consultanța juridică? Ai nevoie de acțiune imediată sau doar de documentație? Ai nevoie de o întreagă echipă sau doar de o singură persoană?

Poți avea parte de consultanță juridică în următoarele arii de expertiză ale avocaților:

 • criptomonede și tehnologia blockchain;
 • dreptul penal al afacerilor și dreptul penal;
 • servicii de avocatura in dreptul muncii
 • drept fiscal;
 • GDPR (protecția datelor cu caracter personal);
 • drept imobiliar;
 • token-uri nefungibile (NFT-uri) și active digitale;
 • comerț electronic etc.

La cine apelăm pentru consultanță juridică?

Ultima întrebare la care trebuie să îți răspundem este: la ce birou de avocatură apelăm? Sunt mulți avocați experți pe piața fizică și în mediul online. Noi îți recomandăm o echipă de avocați care își au sediul principal în București, dar și în alte țări. Aceștia sunt Buju Stanciu & Asociații.

Dacă ai nevoie de servicii de calitate, echipa Buju Stanciu & Asociații este alegerea perfectă. Ei te vor reprezenta în instanță dacă este nevoie sau te vor sfătui cu privire la investițiile în monedele cripto. Cu orice problemă de natură legală te-ai confrunta, ei te vor ajuta.

Posted in Financiar

Robor
august 8th, 2022 by razvan

● Ce este ROBORUL?
ROBOR este abreviere de la Romanian Interbank Offered Rate și  este unul dintre indicii de referință utilizat în calcularea dobânzilor creditelor din țara noastră, introdus în 2010. Creditele ce aveau dobânzi variabile erau calculate prin adunarea marjei fixe plus ROBOR. Este important de menționat că se aplică doar pentru creditele cu dobânzi variabile în lei, nu și pentru cele în Euro.

Sunt mai mulți factori care influențează valoarea indicelui, dintre care cele mai importante sunt dobânzile de politică monetară și inflația.

BNR-ul calculează zilnic acest indice, raportându-se la media aritmetică a ratelor dobânzilor ale primelor 10 bănci din România care sunt dispuse să ofere împrumuturi bancare în lei altor instituții bancare, sub formă de depozite. Trebuie să reținem că BNR-ul nu stabilește valoarea ROBOR, ci doar o comunică.

De asemenea, începând cu anul 2019, acest indice a fost înlocuit cu IRCC-ul (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor) la acordarea de împrumuturi cu dobânzi variabile.

Deși a fost înlocuit, ROBOR-ul reprezintă în continuare unul din cei mai importanți indici, având un impact foarte mare asupra creditelor cu dobânzi variabile încă aflate în derulare, luate înainte de 2019. În funcție de valoarea ROBOR, dobânzile creditelor românilor se modifică. Cu cât indicele este mai mic, și valoarea dobânzii este mai mică. Însă ROBOR, în acest an (2022) s-a făcut remarcat printr-o creștere masivă despre care vom discuta în continuare.

Explozia ROBOR-ului

Sursa: https://www.cursbnr.ro/robor

Anul 2022 s-a făcut remarcat printr-o creștere a ROBOR-ului, care a condus la explozia ratelor românilor. Dacă în august 2021, valoarea ROBOR era de 1,52%, în august 2022 valoarea este de 8,12%. Comparativ cu 2021, se remarcă o creștere de 434.21%.

Cei mai afectați sunt românii care au împrumuturi cu dobândă variabilă  la programe precum „Prima Casă”. Dacă la contractare, rata era adaptată la venit, creșterea ROBOR-ului a condus la imposibilitatea multora de a le achita.

Să luăm un exemplu ipotetic:

La un împrumut pentru „Prima Casă” luat în 2017,  un credit cu dobânda variabilă, ROBOR la 3 luni este de 1.52% , iar marja fixă a băncii este de 2,5%, atunci dobânda pe care va trebui să o plătească în august 2021 persoana care ia împrumutul este de 4.02%.

Pentru aceeași situație, în august 2022, când ROBOR este 8,12%, iar marja fixă a băncii este de 2,5%, dobânda pe care o va plăti un român pentru același împrumut este de 10.62%.

Ce soluții au românii

Explozia ratelor constituie o problemă foarte mare pentru români, mai ales când țara se află în plină criză financiară. Totuși, există trei alternative pentru ameliorarea situației:

1. Trecerea la dobânda fixă

Deși la început un credit cu dobânda variabilă părea mai avantajos întrucât rata lunară de achitat era mai mică, în prezent creditele cu dobânda fixă s-au dovedit a fi alegerea potrivită.

Pentru a ameliora efectele produse de inflație și creșterea ROBOR, titularul unui credit are opțiunea de a negocia refinanțarea creditului la o altă bancă. Este important de reținut că refinanțarea creditului poate conduce la prelungirea perioadei de creditare. În același timp, și costurile pot fi mai mari, însă pentru o perioadă de timp te poți proteja de efectele creșterii ROBOR și te poți bucura de o rată stabilă.

Pe site-urile băncilor pot fi verificate ofertele de refinanțare, iar dacă considerați mai oportun, puteți discuta direct în bancă astfel încât să luați o decizie potrivită nevoilor voastre.

2. Trecerea de la ROBOR la IRCC

Deși foarte mulți români apelează acum la această metodă, nu este neapărat o soluție pe termen lung. Atât ROBOR, cât și IRCC sunt indici variabili. La fel ca la ROBOR, și la IRCC s-a observat o creștere.

Metoda de calcul a dobânzii va fi aceeași: marja fixă a băncii + IRCC, care la finalul primului trimestru din 2022 a fost de 2.65%.

Pe termen scurt poate reprezenta o variantă optimă, pentru că ratele lunare pe care românii le vor achita vor scădea considerabil, însă țineți cont că și la nivelul acestui indice se înregistrează creșteri trimestriale. Un alt aspect important este că după ce ați făcut trecerea, nu vă puteți întoarce de la IRCC la ROBOR.

Totuși, pentru cei care doresc să opteze pentru trecerea de la ROBOR la IRCC, pot face acest lucru prin depunerea unei cereri la banca unde au creditul.

3. Apelarea la CSALB (Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar)

În cazul în care nu vă încadrați pentru refinanțare din diverse motive, iar banca nu vă ajută să găsiți împreună o variantă pentru soluționarea problemelor, puteți apela oricând la CSALB prin intermediul platformei www.csalb.ro.

Prin completarea unei cereri, un conciliator vă va ajuta să găsiți o soluție agreată atât de dumneavoastră, cât și de bancă. Aceasta va fi atașată la contractul de credit.

Ajutorul oferit de CSALB este complet gratuit și nu presupune deplasări, tot procesul având loc online.

Lipsa implicării guvernului

Încă din timpul pandemiei, este deja cunoscut de noi toți faptul că Guvernul României a forțat la maxim tiparnița intrând astfel în circulație bani care nu se justificau din punct de vedere al economiei. Rezultatele acestei decizii le vedem astăzi prin inflația record cu care ne confruntăm. În același timp, “creșterile salariale” au condus la dorința  românilor de a cheltui mai mult (perioada lockdown din pandemie de exemplu), lucru care a dus la deprecierea monedei naționale.

Dat fiind aportul guvernului la actuala criză, în momentul de față remarcăm doar lipsa de implicare în problema creșterii ROBOR-ului. Ministrul finanțelor a menționat într-un comunicat de presă soluțiile deja propuse, în plus, amânarea ratelor, care știm deja din pandemie că nu au dat roade, fiind doar un impediment pentru românul de rând. În mod evident, actuala coaliție nu este în stare să acționeze în timp util pentru a ajuta românii aflați în imposibilitatea achitării ratelor, lăsând băncilor mână liberă și fără a face schimbări benefice pentru cetățeni.

Guvernul ne este dator cu o soluție pentru a evita un faliment național, dat fiind faptul că trendul ascendent al ROBOR nu pare a se sfârși curând!

Ucu Dima, antreprenor

Posted in Financiar

bacsis-dealer-casino
iunie 19th, 2022 by Author

Bacșișul este o parte integrantă din cultura unui jucător de casino. Chiar dacă în cazinourile de la noi din țară practica nu este atât de curentă, în Las Vegas bacșișul este o artă care merită câteva lămuriri. Trebuie să oferim întotdeauna un bacșiș unui dealer de casino?  Cât se da bacsis unui dealer de casino?

Înainte de toate trebuie să lămurim un lucru: bacșișul nu este o obligație pentru jucător. Chiar dacă unii dealeri pot fi mai insistenți și ar putea încerca să îți forțeze mâna, nu ești deloc obligat să îi lași ceva. Cu toate acestea, bacșișul reprezintă o modalitate de a spune „Mulțumesc” atunci când câștigi o anumită sumă importantă, face parte din joc. Este o formă de politețe vis-à-vis de dealerul de casino.

Într-un casino online, nu se obișnuiește să se lase bacșis atât de des ca și în cele offline. Dacă îți dorești experiența unui joc cu dealer live, chiar și în online, încearcă Gets Bet casino și bucură-te de aceeași experiență.

În funcție de jocul ales, specialiștii recomandă să lași un anumit procent din miza inițială:

La Ruletă, dacă câștigi un număr se obișnuiește să lași 1/35 din câștig;

La BlackJack nu este nevoie să lași un bacșiș ori de câte ori câștigi deoarece riști să rămâi fără bani rapid. Dacă mizezi spre exemplu 10 euro, oferă 1euro sau 2 euro la 2-3 partide de BlackJack spre exemplu;

La Craps sau la Baccara, în funcție de câștig, lasă un bacșiș mic din când în când;

La Poker Texas Hold’em, situația variază în funcție de cash game sau în funcție de turneu. La cash game este de apreciat să lași bacșiș câțiva dolari mai ales dacă ai parte de un câștig mare. În turneu vei fi întrebat dacă vrei să lași bacșiș crupierilor. În general, poți lăsa bacșiș dacă vrei, câțiva dolari.

Dacă ești jucător tu vei lua decizia dacă vei lăsa sau nu bacșiș unui dealer de casino. Însă, ținând cont de faptul că un dealer de casino nu are un salariu foarte mare ar fi bine să îi oferi un mic bacșiș, asta dacă ai și tu posibilitatea, bineînțeles. Nimeni nu te poate obliga să oferi bacșiș unui dealer sau unui crupier neplăcut. Însă, dacă pe tot parcursul jocului s-a dovedit a fi prietenos și amabil, îl poți recompensa cu un bacșiș simbolic.

Nu este o regulă cu privire la suma care trebuie oferită. Dar, dacă pariezi mai mult de 25 RON spre exemplu, poți oferi în jur de 5GBP unui dealer, mai ales dacă jocul tău s-a bucurat de succes.

Care este cel mai potrivit moment de a-i oferi bacșiș unui dealer?

Un dealer te poate ajuta să înțelegi mai bine jocul și să iei cele mai bune decizii. Așadar, dacă a reușit să te învețe ceva, nu ar trebui să eziți să îi oferi bacșiș. De multe ori s-a întâmplat ca un dealer live să dea un sfat unui jucător și acesta să reușească să realizeze un câștig mai mult decât generos.

Mai poți oferi bacșiș unui dealer atunci când ai câștigat. Dacă la o masă de Poker se ajunge până la Heads Up și un jucător reușește să câștige toate jetoanele și un premiu potential mai mult decât generos, atunci dealerul merită și el un bacșiș.

Posted in Divertisment, Evenimente, Financiar