Ce sunt generatoarele de curent pe gaz si cum functioneaza?

Un generator pe gaz face posibila producerea de energie electrica indiferent de locatia in care se afla. Pentru a alimenta spatiile mari, se pot cumpara doua sau mai multe generatoare pe gaz. Generatorul pe gaz este utilizat in general de catre persoanele a caror activitate necesita energie electrica si care trebuie sa ramana in mod continuu conectate la energie electrica asa cum sunt organizatorii de evenimente, organizatorii de targuri, fabricile si restaurantele. De cele mai multe ori aceste generatoare sunt alimentate cu propan si furnizeaza energie electrica.

Dispozitivele furnizeaza energie electrica pentru utilizari frecvente. In limita duratei de viata a buteliei de gaz, generatoarele pe gaz sunt foarte utile in cazul unei intreruperi de curent si pot fi utilizate imediat, zi si noapte. Sunt si generatoare care pot fi conectate la reteaua generala de gaz, caz in care vor functiona fara sa depinda de o butelie.

Generatoare pe gaz – solutii autonome si portabile

Cele mai multe produse din categoria generatoare gaz sunt portabile si au o capacitate cuprinsa intre 220 si 280 V. Aceste grupuri electrogene mobile ofera o cantitate destul de mica de energie insa pot fi transportate cu usurinta. De cele mai multe ori sunt insotite de roti si sunt adesea utilizate pentru energia de urgenta in momentul in care electricitatea nu functioneaza.

Un generator conectat la o butelie de 13 kg pe gaz, va oferi aproximativ 20 de ore de autonomie. Este necesar sa fie mentinut dispozitivul in mod corespunzator pentru a optimiza durata lui de functionare, care poate ajunge pana la 1500 de ore cu conditia ca filtrul de aer sa fie schimbat la fiecare 100 de ore de folosire. Aceasta manipulare este ieftina si simpla. In cazul intreruperilor de energie, generatorul poate prelua functiile sistemului de curent electric.

Alte avantaje oferite de generatoare de curent pe gaz

Avantajele oferite de generatoare de curent pe gaz sunt:

  • Poluare limitata comparativ cu benzina;
  • Consumul limitat si durata de functionare crescuta;
  • Un nivel de zgomot mai mic decat cel al generatoarelor pe benzina;
  • Fara mirosuri neplacute;
  • O solutie mai putin costisitoare de utilizat comparativ cu generatorul pe benzina. Permite o economie de 24% in comparatie cu modelul pe benzina atunci cand este utilizat zilnic, ceea ce face posibila compensarea costurilor de achizitie mai ridicate.

Tinand cont de toate aceste avantaje se poate spune ca generatoarele pe gaz sunt unele dintre cele mai eficiente pentru spatiile care au nevoie de curent pentru a functiona si pentru ca cei din interior sa se bucure de confort. De asemenea, putem spune si ca aceste generatoare sunt unele dintre cele mai bune solutii pentru antreprenorii a caror activitate este conditionata de existenta curentului electric asa cum sunt organizatorii de evenimente, restaurantele, organizatorii de targuri si evenimente la cort si fabrici sau spitale. Vestea buna este ca un generator de curent pe gaz isi va amortiza costurile rapid si eficient datorita functionarii sale economice.

martie 24th, 2020 by