Caracteristici statii de incarcare automobile electrice pentru acasa

Inca de la aparitia vehiculelor electrice, in secolul al XIX-lea oamenii au vazut confortul si usurinta de a le utiliza. Aceste doua caracteristici nu puteau fi atinse de masinile ce rulau cu un combustibil fosil. Insa pasiunea oamenilor a pierit usor, odata cu dezvoltarea motoarelor cu combustie interna. Timp de 100 de ani, acestea au dominat piata pana recent, cand tehnologia folosit la fabricarea masinilor electrice a avansat substantial. Strazile marilor orase incep sa se umple treptate cu statii de incarcare, datorita cererii crescute de automobile ce folosesc electricitatea in loc de benzina sau motorina.

Chiar daca acestea reprezinta viitorul, oamenii sunt inca sceptici in ceea ce priveste distanta pe care o pot parcurge cu bateria integrata in astfel de vehicule. Reteaua deja existenta de statii de incarcare, raspandite prin toata tara, nu sunt suficienta. Astfel, cea mai buna alternativa ar fi achizitionarea unor statii de incarcare automobile electrice pentru acasa.

Vehiculele electrice, pe scurt „EV-uri”, pot varia in marime, putere, categorie, etc. Exista vehicule mici, create special pentru oras cum ar fi BMW i3, ce are o autonime de maxim 200 de km, sau Suv-uri de lux, cum ar fi Tesla Model X, cu o autonomie de pana la 465 de kilometri (pentru varianta P100D, ce ofera si o performanta impresionata pentru dimensiunile ei), insa toate au o problema majora: nu vin la pachet cu o statie de incarcare, ci doar cu un cablu lent, ce necesita zeci de ore pentru o incarcare completa.

Statiile de incarcare pentru acasa ofera solutia optima daca persoana este dispusa sa investeasca o mica suma de bani pentru acestea. Special concepute sa fie utilizate de consumatorii obisnuiti, aceste statii sunt incarcate pana la refuz cu caracteristici.

Caracteristici importante ale unei statii de incarcare automobile

  • Durabilitatea

Fie ca sunt folosite afara sau intr-un garaj, acestea trebuie sa fie construite dintr-un material rezistent si sa suporte uzura zilnica ce va urma, pentru o perioada cat mai indelungata si cu un cost de intretinere cat mai scazut.

  • Viteza de incarcare

Exista mai multe niveluri de incarcare oferite de aceste statii de incarcare automobile electrice, unele dintre ele fiind si de 8 ori mai rapide decat folosirea unei prize obisnuite.

  • Compatibilitate

O unitate de incarcare trebuie sa fie compatibila cu majoritatea EV-urilor, sau macar sa poate permite folosirea unor adaptoare.

  • Contorizarea automata a energie folosite

Astfel, utilizatorul va sti mereu cat a consumat si cat ar trebui sa plateasca. Costurile detinerii unei masini electrice, in ceea ce priveste consumul, sunt substantial mai mici: cuprinse intre 25-40 de lei, in functie de dimensiunea acumulatorului.

  • Constructie modulara

Fiind construite in acest fel, statiile de incarcare pot fi mutate mai usor sau pot fi reparate mai rapid.

  • Protectie impotriva scurtcircuitarii

Aceasta caracteristica protejeaza atat masina, cat si statia de incarcare impreuna cu intreaga retea electrica la care este cablata.

Exista un numar ridicat de firme ce construiesc si comercializeaza aceste produse. Printre acestea se numara Tesla, Bosch, Volt, etc. Toate aceste firme au incorporate caracteristicile de mai sus, alegerea uneia dintre ele fiind in mana clientului.

septembrie 23rd, 2018 by