Cum putem rezolva problema poluarii?

Poluarea este o realitate dureroasa, care se resimte din ce in ce mai puternic in fiecare an. Oamenii isi pierd sanatatea din cauza particulelor nesanatoase din aer, stratul de Ozon este afectat de schimbarile climatice bruste iar animalele incep sa dispara, specie cu specie.

In ultimii ani, problemele de mediu au inceput sa preocupe din ce in ce mai puternic guvernele lumii, iar preocuparea este accentuata in ultima vreme. Nu intamplator sunt promovate masinile electrice, trotinetele electrice si in general, toate acele elemente care nu au un impact negativ.

Pentru ca legislatia este din ce in ce mai stricta, mai ales cu firmele, au aparut si expertii care ofera consultanta de mediu in Romania , cu scopul de a elimina riscul de amenzi si de a imbunatati foarte mult activitatea.

Ce face o firma ce ofera consultanta de mediu?

Analizeaza specificul activitatii companiei, ii aloca un expert si incearca sa ofere solutii pentru activitati cat mai putin impactante asupra mediului. Cu ajutorul unui consultant de mediu se instruieste personalul in aceasta directie, se depun declaratiile si rapoartele de mediu si se obtin ultimele noutati legislative din domeniu.

De ce preocuparea pentru mediu este atat de mare in ultima vreme?

Pentru ca s-a ajuns la concluzia ca efectele pe care le au gazele de sera asupra Pamantului sunt de-a dreptul distructive. Conform unui studiu facut in 1992, gazele de sera duc la schimbari ireversibile, cum ar fi disparitia a numeroase specii, topirea ghetarilor si disparitia padurilor amazoniene. Studiul este confirmat de ultimele evenimente si recorduri de pe mapamond: fenomene extreme ce apar in locuri in care in mod normal nu ar trebui sa apara, acidifierea apelor din oceane sau disparitia apei potabile din anumite zone de pe Pamant.

Este clar, asadar, ca lucrurile nu trebuie sa ramana asa si ca omenirea trebuie sa faca front comun si sa elimine poluarea. Din pacate, lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum par, existand numeroase companii si guverne care traiesc, practic, din activitati poluante.

Din fericire, primii pasi pot fi facuti la nivel mic, unul dintre ei fiind consultanta de mediu.

Care sunt solutiile de viitor pe care le poate adopta oricine?

Un alt pas important este educatia in directia unui mediu sanatos. Oamenii trebuie sa constientizeze ca sunt nevoiti sa foloseasca automobile electrice, sa renunte la combustibilii fosili si sa isi recicleze deseurile. De asemenea, este important ca fiecare individ sa stie cu exactitate care este impactul actiunilor pe care le face. Tocmai din acest motiv, consultanta de mediu si educatia oferita angajatilor in acest sens este extrem de importanta.

Daca ai o afacere, asadar, apeleaza la un expert pentru consultanta de mediu si te poti bucura de o multime de avantaje:

  • confortul psihic datorat faptului ca iei atitudine;
  • Eliminarea riscului de a primi amenzi;
  • O activitate mai curata si de multe ori mai profitabila.
decembrie 31st, 2019 by