Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Majoritatea dintre noi, atunci cand folosim apa de la robinet, nu ne punem prea multe intrebari despre ceea ce contine. Cel putin pana nu ne trezim cu tot felul de probleme, de la conducte infundate pana la electrocasnice defecte si cheltuieli crescute la energia termica. De asemenea, apa dura poate pune in pericol si sanatatea noastra, afectand rinichii, din cauza cantitatilor insemnate de minerale care se depun in aceasta zona. Dantura este predispusa aparitiei tartrului, parul se poate deteriora iar pielea corpului devine aspra.
Sa vedem mai exact ce inseamna apa dura si la ce solutii putem apela pentru a rezolva aceasta problema, pentru a evita eventuale neplaceri.
Termenul de apa dura se refera la apa care contine o cantitate mare de minerale si saruri. Aceste substante sunt preluate de regula din straturile de roca si argila prin care trece panza freatica. Apele de suprafata pot contine de asemenea saruri si minerale, chiar daca in cantitati mai mici.
Magneziul si Calciul sunt elementele cele mai des intalnite care determina duritatea apei, insa nu lipsesc si alte elemente, precum fierul si manganul.
Aproape 85% din sursele de apa potabila sunt afectata de apa dura. Desi apa de la robinet este tratata, nu inseamna ca nu contine saruri minerale.
Cum poti sa depistezi apa dura?
Sunt mai multe variante prin care poti sa afli daca apa este dura. Primul semnal de alarma este gustul apei si prezenta unor reziduuri in apa sau pe vesela.
In cazul in care apa are un gust metalic, este un semn ca ar putea avea prea mult fier. Uneori apa poate avea un gust ciudat, de pamant, ceea ce semnifica faptul ca ar putea contine reziduuri de pe conducte, sedimente, sau chiar alge.
Cea mai precisa metoda pentru a afla nivelul de duritate al apei sunt analizele de laborator.
Cum poti scapa de apa dura si de reziduuri?
Chiar daca apa dura si prezenta reziduurilot, sedimentelor si a altor impuritati in apa, iti poate provoca multe dureri de cap, nu este cazul sa te ingrijorezi. Vestea buna este ca exista dedurizatoare de apa care rezolva cu usurinta aceaste problema.
Prin dedurizarea apei se intelege procesul prin care sunt eliminate magneziul si calcarul, impreuna cu celelalte minerale si saruri din apa. Acest procedeu are un rol foarte important pentru bugetul tau, pentru sanatatea ta si pentru casa ta. Depunerile de calcar vor fi eliminate de pe instalatiile sanitare, de pe vesela si de pe alte aparaturi iar cheltuielile cu reparatiile si achizitia unor noi echipamente vor putea fi evitate. In plus, apa nu iti va mai afecta starea de sanatate.
De asemenea, exista filtre cu sita de inox, menite sa opreasca patrunderea impuritatilor in echipamente. Acestea elimina din apa contaminantii solizi, precum: rugina, namol, nisip, microorganisme si alte sedimente. In acest fel, echipamentele tale – centrale termice, boilere, tevi, instanturi, baterii, robineti, masini de spalat haine sau vase, cabine de dus, vor fi protejate impotriva distrugerii si vor avea o durata de viata mai lunga.