Prietenii tăi vor avea un copil? Iată cele mai bune 3 lucruri pe care le poți face pentru viitorii părinți

Dacă prietenii tăi se pregătesc să devină părinți și nu prea știi cum să ajuți, ai ajuns în locul potrivit. Vei afla din acest articol cum să fii alături de aceștia, chiar dacă nu ai copii. De multe ori, în momentul în care cineva dintr-un grup de prieteni devine părinte, ceilalți au tendința de a se retrage din cauza faptului că nu știu cum ar putea fi de folos.

De fapt, ce este cel mai important este faptul că viitorii părinți sunt la fel de debusolați și au nevoie de tot sprijinul pe care îl pot avea din partea celor dragi. Dacă și tu ești în această situație, trebuie să ții cont de relația voastră de până acum și să încerci să te adaptezi noului stil de viață al acestora, fără să pierdeți partea distractivă a prieteniei voastre. 

Iată ce poți face pentru a le veni în ajutor viitorilor părinți:

  1. Fă-le cadou un curs de educație prenatală pentru a-i ajuta să se pregătească. Va fi, cu siguranță, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru prietenii tăi. Un curs de educație prenatală este elementar pentru viitorii părinți, atât pentru gravidă, cât și pentru partenerul ei. Nu numai că vor învăța lucruri practice despre ce înseamnă o sarcină și specificitățile acesteia, cât și despre tipurile de naștere și îngrijirea bebelușului. Mai mult decât atât, la cursurile de educație prenatală organizate de Clinica-Hope.ro vor avea oportunitatea să afle informații esențiale despre perioada postpartum și despre felul în care îi poate impacta pe cei doi parteneri.
  2. Fii parte din „tribul” lor. Viața lor se schimbă fundamental și cel mai probabil le este greu să se adapteze la noile condiții de viață. Cel mai bun lucru pe care îl poți face în calitate de prieten este să fii acolo pentru ei și să te adaptezi, la rândul tău, situației. De multe ori, este greu pentru prieteni să empatizeze cu viitorii părinți, mai ales dacă aceștia sunt primii din grupul vostru care vor avea un copil. Nu uita că ei sunt prietenii tăi și au nevoie de sprijinul tău. Siguranța faptului că îi vor simți alături pe cei dragi îi va ajuta să capete mai multă încredere în ei și în faptul că pot deveni părinți buni.
  3. Oferă-le ajutor concret. Cei mai mulți dintre oamenii din jurul lor vor spune, din politețe, că se pot baza pe ajutorul lor, însă sunt puțini cei care oferă ceva concret. Vorbește sincer cu prietenii tăi și întreabă-i ce au nevoie. Fie că îi poți ajuta să caute lucruri pentru camera bebelușului, fie că doar discutați despre fricile și așteptările lor, cu siguranță ei îți vor fi recunoscători și îi vei ajuta să fie mai încrezători în perioada care urmează.

Chiar dacă ți se pare că nu te pricepi deloc la a le oferi susținere viitorilor părinți, faptul că vrei să faci un efort spune multe despre ce prieten bun ești. Nu pune prea multă presiune pe tine pentru a face lucrurile perfect, căci pentru prietenii tăi va fi de-ajuns faptul că le ești alături și că vrei să înveți alături de ei. Acest lucru va consolida relația voastră de prietenie.

Sursă foto: Unsplash.com.

iunie 30th, 2021 by