Motivele pentru care participarea la un curs de formare DPO va va fi de folos

curs-formare-dpo

Un curs de formare DPO poate fi o etapa importanta in cariera dumneavoastra, ajutandu-va in procesul de dezvoltare profesionala. Acesta se adreseaza in mod deosebit persoanelor interesate de domeniul securitatii informatice si al protectiei datelor personale. Prin urmarea unui curs de formare DPO veti avea posibilitatea de a lucra pe o pozitie de data protection officer.

In ce consta un curs de formare DPO?

Tematica principala a unui curs de formare DPO este bazata pe regulamentul GDPR. Acesta reprezinta regulamentul 679 cu privire la protectia datelor cu cararacter personal ce a intrat in vigoare in Uniunea Europeana in data de 25 mai 2018.

Prin urmarea acestei pregatiri profesionale veti fi la curent cu cadrul legislativ actual si cu noutatile domeniului. De asemenea, veti fi instruit in ceea ce priveste aplicarea corecta si responsabila a principiilor-cheie ale protectiei datelor cu caracter personal.

Mai mult decat atat, prin intermediul acestui curs de formare DPO veti fi informat despre drepturile si obligatiile ce va revin ca executant al rolului de ofiter de protectie a datelor, dar si cele ce le revin clientilor dumneavoastra. Nu in ultimul rand, vi se vor aduce la cunostinta sanctiunile ce pot fi impuse in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

Ce competente si aptitudini puteti dobandi?

In urma finalizarii pregatirii, veti sustine un examen pentru evaluarea cunostintelelor acumulate prin cursul de formare DPO. Dupa promovarea examenului veti obtine un certificat care atesta faptul ca sunteti la curent cu normele legislative de la nivel european si ca v-ati insusit cunostintele teoretice necesare si abilitatea de a le pune in practica cu responsabilitate. Acest curs va ofera siguranta ca detineti toate competentele necesare pentru indeplinirea functiei de data protection officer.

Prin urmarea acestui curs de formare DPO, veti fi capabil de urmatoarele:

  • Coordonarea activitatilor ce tin de resurse umane contabilitate;
  • Monitorizarea detaliata a activitatii firmei dvs. cu privire la protectia datelor personale;
  • Adoptarea unei viziuni obiective asupra domeniului;
  • Evoluarea si dezvoltarea abilitatilor din domeniul protectiei datelor in mod continuu.
iulie 2nd, 2021 by