Indreptarea si corectarea pozitiei dintilor

Stomatologie copii

Corectia ocluziei la copii se realizeaza cu ajutorul dispozitivelor amovibile amplasate la clinica de stomatologie copii de catre un dentist copii. Aceste sisteme pot fi universale, fabricate din fabrica. Cele mai multe sisteme ortodontice sunt realizate individual pentru expunerea in zone strict definite. Multe probleme apar din cauza pierderii premature a dintilor de lapte. In acest caz, problema inlocuirii cu o proteza detasabila ar trebui rezolvata rapid de catre un medic dentist copii. In adolescenta, cel mai des utilizate sunt aparatele dentare. Aceste dispozitive sunt impartite in interne (lingvistice) si externe (vestibulare). Prima optiune nu este vizibila din lateral si este considerata mai moderna. Al doilea tip sunt dispozitivele clasice din metal sau ceramica, care s-au dovedit de mult timp eficiente in corectarea muscaturii.

Protezele sunt structuri ortodontice detasabile utilizate pentru tratarea anomaliilor dentoalveolare. De obicei sunt recomandate de catre medicii stomatologi, copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani (existand exceptii). Acest lucru se datoreaza faptului ca in perioada de la 6 la 11 ani se schimba dintii de lapte lasand loc celor permanenti. Astfel, falcile incep sa creasca activ si se formeaza o muscatura permanenta. Prin urmare, la aceasta varsta, trebuie sa mergi la clinica stomatologie copii pentru a ajusta echilibrul muschilor, asigurand locatia corecta a maxilarelor unul fata de celalalt si inchiderea corecta a dintilor.

Protezele pentru copii sunt confectionate din plastic, astfel incat pot fi vopsite in orice culoare se doreste. De asemenea, acestea difera in ceea ce priveste complexitatea proiectarii. De exemplu, pot fi echipate cu carlige pentru fixare, arcuri, suruburi si multe altele. Cea mai populara proteza, este cea cu surub, care permite extinderea designului. Poti beneficia de o astfel de proteza, numai daca vei merge la clinica de stomatologie copii. De asemenea, tratamentul precoce realizat de un medic dentist copii, este necesar pentru a crea un loc pentru dintii permanenti. 

ianuarie 18th, 2020 by