Ce să faci ca iarna să te prindă în siguranță la volan – 4 sfaturi practice

anvelope second hand

Pentru mulți șoferi, sezonul rece este cel care implică cele mai multe provocări la volan, în special anotimpul de iarnă, predominat de viscol, ninsori și îngheț. Potrivit specialiștilor, cei care șofează când afară este ninsoare și viscol sunt la fel de predispuși să fie implicați într-un accident la fel ca șoferii care conduc cu un nivel de alcool din sânge de 0,13.

Prin urmare, pentru a conduce în siguranță, este absolut necesar să vă pregătiți corespunzător mașina înainte de a pleca la drum. Temperaturile scăzute pot fi dure pentru motor, condițiile de drum înghețat limitează tracțiunea, în timp ce sarea și înghețul provoacă găuri pe șosea și, din nou, mașina are cel mai mult de suferit. Când toamna este pe sfârșite și deja temperaturile scad simțitor, este timpul să vă puneți mașina la punct.

Echipați mașina cu un kit auto de urgență. În special dacă plecați la drum lung sau în vacanță, kitul este obligatoriu și ar trebui să includă o hartă a locului, o racletă, o perie de gheață, o lanternă, o pătură și o trusă medicală de prim ajutor. De asemenea, specialiștii îi încurajează pe șoferi să țină în portbagaj o lopată, nisip pentru o mai bună tracțiune, îmbrăcăminte groasă și încălțăminte, plus apă și câteva gustări, în cazul în care intrați într-un morman de zăpadă și nu mai aveți posibilitatea de a ieși fără serviciul de asistență rutieră.

Schimbați ștergătoarele. La fiecare șase luni este indicat să schimbați ștergătoarele, deoarece lamele din cauciuc se întăresc în mod natural în timp, lăsând dungi enervante pe parbriz care împiedică vizibilitatea.

Verificați presiunea în anvelope. În mod ideal, ar trebui să verificați presiunea din pneuri o dată pe lună și obligatoriu înainte de a pleca la drum lung. Pe măsură ce temperatura scade, inevitabil pierdeți presiunea în pneuri. Menținerea presiunii ridicate vă asigură că anvelopele sunt în contact maxim cu șoseaua. De asemenea, este recomandat să vă echipați mașina cu un set suplimentar de anvelope, mai ales dacă veți călători în afara țării. Pentru economii substanțiale și pentru aceeași eficiență, puteți opta pentru cauciucuri second hand r20 sau cauciucuri second hand r14.

Aflați ce trebuie să faceți în cazul unui accident. Uneori, accidentele nu pot fi evitate. Sub presiune și în urma unui accident, este dificil să vă dați seama care sunt pașii care trebuie efectuați. Totuși, vă puteți reduce panica și disconfortul organizându-vă în prealabil pentru posibilitatea unui accident de mașină minor. Trusa de prim ajutor și kitul de urgență obligatoriu în fiecare mașină vă pot fi de ajutor în cazul unui accident. De asemenea, este bine să aveți în telefon datele de contact ale serviciilor de asistență rutieră sau serviciile de tractare auto. Mai ales pe timp de iarnă, a fi pregătit poate face diferența dintre viața și moarte. Nu plecați la drum fără aceste elemente esențiale, fără anvelope de zăpadă, fără o lopată și nisip și fără să efectuați o verificare riguroasă a mașinii.

Într-un final, mențineți mașina în stare bună de funcționare pe tot parcursul anului. Dacă veți merge la o vulcanizare non stop pentru verificări regulate, inclusiv teste pentru rezistența lichidului de răcire și încărcarea bateriei, atunci nu ar trebui să vă faceți griji în privința iernii.

ianuarie 26th, 2020 by