Preturi Mici la ANVELOPE ALL SEASON pe Vadrexim.ro !
Gradinile amenajate cu flori si plante decorative ne aduc multa culoare si liniste in fiecare an, din primavara pana toamna tarziu.
Dar ca sa fie asa, ochiul ager al gradinarului trebuie mereu sa fie pe faza, sa gaseasca ce sa lucreze, ce sa mai faca in gradina pentru a o infrumuseta. Daca nu faci lucrarile cand trebuie, gradina ta nu va avea cum sa recupereze timpul pierdut.
Asa ca hai sa vedem ce lucrari si cand trebuie sa le faci pentru ca gradina ta sa fie frumoasa si infloritoare.
Pregatirea gradinii pentru trezire incepe inca din februarie cu curatarea de resturi a spatiului aferent. Oricat de bine am lucrat toamna, este posibil sa mai ramana diverse ramasite in gradina din anul anterior.
Se verifica si starea echipamentelor pentru ca la momentul oportun acestea sa poata fi utilizate automat fara sa mai stam pentru reparatii sau inlocuiri.
In functie de spatiul existent se fac ultimele retusuri, unde este nevoie se niveleaza terenul, se dreneaza apa daca e cazul si se repara aleile cu probleme.
In amenajarile de gradini rustice sau minimale, de multe ori aleea este facuta din pietre de pasi, iar acestea se pot adanci in pamant. Ele se scot si se aranjeaza in asa fel incat sa fie accesibile si in anul in curs.
Dupa aranjarile exterioare si reparatiile necesare ne putem intoarce la necesitatile plantelor decorative.
Una dintre partile importante ale gradinaritului este pregatirea solului. Saparea si afanarea solului este singura metoda prin care acesta poate fi aerisit si pregatit sa poate trage apa mai usor.
Inainte de plantarea anuala, solul trebuie sapat si afanat pentru ca acesta sa fie mai poros. Astfel apa ajunge la radacini mult mai usor, facilitand hidratarea acestora.
Totodata, in timpul procedeului de sapare si afanare, se scot toate buruienile care nu-si au rostul acolo. Se fertilizeaza pamantul pentru ca plantele decorative sa beneficieze de suficiente elemente nutritive.
Pentru ca grupurile de plante decorative sa arate cat mai bine, in jurul lor este bine sa reimprospatam gazonul.
Daca nu este gazon, acesta poate fi plantat, daca este gazon, acesta trebuie intretinut si dupa caz completat sa arate bine si in anul in curs.
Gazonul se taie de fiecare data cand ajunge la inaltimea de 3-5 cm, astfel acesta va creste frumos si uniform.
Plantele ornamentale si florile anuale se planteaza in fiecare primavara.
Plantele perene cu bulbi, care au fost puse la pastrare pentru iarna, se replanteaza primavara in pamant.
La fel se pot scoate plantele ornamentale din ghivece si plantate afara in pamant sau in ghivece mai mari, sa aiba loc pentru dezvoltare.
Primavara, datorita ploilor abundente, plantele se prind mai repede si se dezvolta cu usurinta. Daca ai pregatit pamantul cum trebuie, hidratarea plantelor va fi mult mai usoara si mai eficienta.
Daca ai grija de gradina ta, aceasta va fi plina cu plante sanatoase si colorate tot anul.