Parchet din lemn masiv sau laminat. Ce alegem?

Cand te apuci de renovarea unui apartament printre primele lucruri pe care le faci se afla si montarea unui parchet nou. Parchetul vechi, care se gaseste in mai toate locuintele de dinaintede 1990 se deterioreaza rapid, nu prea poate fi slefuit pentru ca e prea stricat, arata foarte rau si se intretine greu. Inlocuirea parchetului vechi dureaza putin, preturile pentru parchetul pentru o intreaga locuinta nu sunt asa de mari, se gasesc tot felul de tipuri de parchet, asa ca puteti sa va faceti casa cum doriti.

Cele mai populare tipuri de parchet pentru apartamente sunt cel din lemn masiv si cel laminat. Cel laminat e mai folosit pentru ca e mai ieftin si arata destul de bine, se intretine usor si poate fi montat in cateva minute. Totusi daca vrem ceva mai deosebit si care sa arate foarte bine, sa aiba stabilitate dimensionala ne vom orienta spre un parchet din lemn masiv, ceva mai greu de intretinut si de montat, dar care merita fiecare banut.

Durabil si cu un aspect foarte placut, acest parchet din lemn masiv ne permite sa avem si incalzire in pardoseala, se poate spala cat de des dorim si rezista destul de bine la zgarieturi si la socuri mecanice. Parchetul din lemn masiv poate sustine foarte bine orice greutate, face fata bine la traficul intens, se poate adapta dimensional la orice locuinta. Montarea parchetului de acest tip trebuie facuta doar cu ajutorul unor specialisti, orice greseala de montare poate duce la un dezastru din punct de vedere al aspectului si al rezistentei in timp. Intr-un apartament parchetul din lemn masiv poate face diferenta intre un decor banal si unul original, deosebit, poate transforma atmosfera intr-una foarte placuta si primitoare.

Cu parchetul din lemn masiv ai garantia calitatii lucrarii executate, firmele care il produc si il vand ofera si consultanta in alegere, asa ca vei fi sigur ca vei cumpara parchetul care se potriveste locuintei tale.

iulie 31st, 2018 by