Cum se protejeaza culturile pentru o crestere a productivitatii?

Romania este una dintre tarile cu un potential ridicat in ceea ce priveste domeniul agricol, putand spune ca se afla intre primele tari cu cea mai mare suprafata agricola utilizata din Uniunea Europeana.  Insa, este nevoie ca pentru a avea rezultate cat mai satisfacatoare, plantele si culturile sa fie protejate de daunatorii de tot felul, de vremea nefavorabila si sa ii fie asigurat necesarul de apa.

Protectia in fata vremii poate fi asigurata doar in cazul in care plantele sunt cultivate in interiorul unui solar sau intr-o sera, iar acest lucru poate fi realizat cu o folie solar.

Aceasta folie solar are tot felul de avantaje care ofera plantelor si culturilor tot felul de beneficii , astfel incat acestea sa se dezvolte si s a dea randament in ceea ce priveste  productivitatea.

Folia solar este transparenta pentru a putea permite luminii sa treaca, fiind absolut necesara in procesul de fotosinteza. De asemenea, aceasta este rezistenta la radiatia ultravioleta si are proprietati anticondens, adica nu permite acestuia sa se formeze in interiorul serei sau solarului. Anumite modele de folie solar au un rol important in indepartarea insectelor, caci acestea sunt tratate antivirus.

De asemenea, aceasta folie solar nu permite pierderea caldurii acumulate in timpul zilei, astfel incat este posibila o mentinere a unei temperaturi cat mai constante in interior.

Fie ca sunt situate in solar sau in camp, plantelor si culturilor le poate fi asigurat necesarul de apa cu un anumit sistem de instalatie picurare.

Cu ajutorul acestei instalatii picurare, fiecare planta primeste exact necesarul de apa, deoarece se tine cont de etapa de dezvoltare a acestora.

Deoarece este udat doar pamantul de la baza plantei, sunt eliminate o serie de boli care pot aparea datorita umezirii plantelor.

Acest tip de sistem de instalatie picurare este unul dintre cele mai ieftine variante prin care se poate oferi necesarul de apa, pe deasupra se reduce foarte mult consumul de apa pentru irigatie si se reduc pierderile prin evaporare din sol si aer.

Insa, de cele mai multe ori, oricata grija si atentie este oferita plantelor si culturilor, apar anumiti daunatori care nu pot fi combatuti decat cu acele substante care poarta numele de pesticide. Acestea sunt folosite pentru a combate microbi, plante sau animale care distrug recoltele sau transmit anumite boli sau reprezinta calamitati.

Pesticidele sunt de fapt substante care contin ingredinte active impotriva daunatorilor si se clasifica in functie de organismul care trebuie combatut: bactericide, fungicide, erbicide, insecticide, acaricide, nematocide sau cu o actiune mixte.

Chiar daca se stie ca pesticidele sunt daunatoare de cele mai multe ori mediului inconjurator, pentru a putea obtine culturi de inalta calitate, agricultorii decid sa foloseasca pesticide, caci acestea au un rol esential in lupta impotriva daunatorilor.

iulie 30th, 2018 by