Sfaturi pentru o mutare fara stres

Odata ce te-ai decis ca vrei sa te muti, elaboreaza o strategie de impachetare, estimeaza timpul necesar si hotaraste-te asupra modalitatilor de ambalare a obiectelor grele sau fragile asa incat sa iti usurezi sarcinile in ziua mutatului.
Oraganizare si impachetare din timp
– Foloseste cutii, hartie de impachetat si folie de plastic pentru protectie.
– Rezerva-ti o zi intreaga pentru impachetat. O tehnica buna e sa iei pe rand fiecare incapere. Deschide toate dulapurile si sertarele si incearca sa ambalezi doar obiecte de acelasi fel in aceeasi cutie. Nu amesteca obiectele din camere diferite intre ele.
– Aloca-ti timp special pentru bucatarie. De regula, impachetatul lucrurilor din bucatarie dureaza cel mai mult deoarece trebuie sa te asiguri ca totul este ambalat individual. Impacheteaza vesela intotdeauna vertical si evita sa o invelesti in ziare pentru ca este posibil ca cerneala sa o pateze.
Pregatirea lucrurilor pentru o mutare cat mai linistita
– Pune obiectele de stricta necesitate (articole de igiena, un schimb de haine, medicamente, pijamale si ale lucruri esentiale) intr-o singura cutie sau geanta. Acestea vor fi pentru prima noapte, pana apuci sa despachetezi complet.
– Ambaleaza obiectele electronice, precum televizorul si boxele, in cutiile originale. In cazul in care nu le mai ai, infasoara electonicele in folie cu bule de aer pentru a le proteja pe perioada mutarii.
– Foloseste cutii mici pentru obiecte. Cutiile mari sunt pentru lenjerie, prosoape, haine etc. Dupa ce ai umplut o cutie, asigura-te ca o sigilezi. Cutiile deschise sunt mai dificil de manipulat si ocupa mai mult spatiu. In plus, asa eviti ca obiectele sa cada in timpul mutarii. La final eticheteaza fiecare cutie pentru a-ti usura munca la despachetare.
– Pune articolele favorite in valize sau genti de calatorie pentru a sti sigur unde sunt. De asemenea, poti folosi trolerele pentru obiectele grele.
– Impacheteaza documentele importante si cele cu valoare sentimentala separat (pasapoarte, certificate, albume foto, asigurari de sanatate etc.).
Demontare si depozitare mobila
– Demonteaza mobila. Daca alegi sa o faci de unul singur, trebuie sa fii foarte atent sa nu o deteriorezi. Pentru siguranta lor totusi, poti alege sa te adresezi unei firme specializate. In general, o firma mutari te poate ajuta, pe langa transport, si cu demontarea mobilei.
– Utilizeaza banda adeziva pentru a plasa un X pe oglinzi si pe toate corpurile de mobilier din sticla. Aceasta nu va impiedica spargerea, dar va absorbi socul din timpul miscarii si va pastra sticla in rama in cazul in incidentelor neplacute.

aprilie 24th, 2018 by