Avantajele colaborării cu un consultat evaluări proprietăți

Serviciul de evaluare a imobilelor GVA este unul dintre cele mai bune din domeniu care funcționează la ora actuală în România.

Aici veți găsi un consultant evaluărecu adevărat profesionist, care vă va ajuta ca să vindeți sau să faceți cele mai bune investiții în domeniul imobiliar.

Evaluarea corecte a valorii imobiliare a unei proprietăți permite proprietarului ca să cunoască în mod obiectiv valoarea acesteia sale în condițiile normale ale gamei de oferte existente pe piață la un anumit moment dat.

O valoare de piață poate fi stabilită de către un consultant bine pregătit pentru următoarele cazuri: succesiune, valoare de închiriere, preț de vânzare de proprietate, compensare din cauză de evacuare sau expropriere, garanție ipotecară, reînnoire a contractelor de leasing comercial, contract de asigurare etc.

Expertul evaluator va folosi în întocmirea raportului final cel puțin două metode de calcul în evaluare, dintre care una va fi aleasă dintre așa-numitele „metode de comparație”, iar cealaltă dintre metodele așa-zisele „metode de calcul a valorii reale”.

Expertul se va baza în realizarea acestei expertize pe mai multe documente: informații de la cadastru, titlu de proprietate, planuri de construcție și de întreținere sau programe de reparații majore, sumele lunare/anuale de închiriere, anunțurile de pe piața liberă pentru proprietăți similare, date privind impozitul pe proprietate etc.

În raportul pe care îl va întocmi va preciza: scopul evaluării (obiectivele la care răspunde prin desfășurarea activității de specialitate), cadrul de evaluare și metodele utilizate.

Utilitatea stabilirii valorii imobiliare de piață

Persoanele fizice, dar și profesioniștii (avocați, notari, agenții imobiliare), pot folosi aceste valori în negocierea și închirierea tranzacțiilor cu diferite tipuri de proprietăți: rezidențiale și/sau comerciale.

Serviciul de evaluare proprietăți se realizează cu respectarea strictă a regulilor etice ale profesiei și apără valorile bazate pe imparțialitate, rigoare, profesionalism. Certificarea prin mai multe diplome a membrilor firmei GVA Evaluări vă oferă garanția conformității perfecte a acțiunilor realizate.

Pentru o estimare gratuită a serviciilor de evaluare proprietăți imobiliare și efectuarea raporturilor de expertizare contactați cu încredere profesioniștii companiei amintite.

Care este avantajul de a apela la un specialist în evaluări proprietăți imobiliare de la GVA?

O agenție imobiliară oarecare vă va oferi un preț probabil de vânzare, dar nu vă va putea niciodată preciza care este valoarea reală a unei proprietăți la un anumit moment specific. În schimb, un consultant evaluator semnează raportul său și, prin urmare, se obligă să-i dea clientului cel mai precis preț. Astfel, proprietarul poate ca să decidă în consecință care va fi pasul său următor în privința respectivului imobil.

Cum se face o evaluare imobiliară? Cât durează?

O expertiză de evaluare are loc în mai multe etape:

1.Vizitarea proprietății (măsurare, descriere, fotografii).

2. Căutarea de informații pertinente (regulamente, cadastru, informații de pe piața liberă etc).

3. Raportul scris.

Odată ce lucrarea se încheie, se înmânează clientului raportul final cu documentele însoțitoare.

Timpul de expertiză variază în funcție de proprietate (dimensiune, caracteristici), dar consultantul evaluator va încerca întotdeauna ca să realizeze lucrarea cu maximă operativitate, fără însă a face rabat la calitate.

Ce trebuie să știm despre un evaluator imobiliar profesionist?

Un evaluator este în primul rând o persoană care cunoaște la zi (în litera și spiritul lor) toate aspectele legate de legislația privind sfera imobiliară. Este un profesionist care vă poate spune care este valoarea exactă a terenului sau construcției dvs., drepturile asociate ce vă revin, reglementările care se aplică proprietății la un moment dat. El poate determina atât valoarea unei proprietăți rezidențiale obișnuite (casă, apartament, suprafață de teren), dar și aceea a unei proprietăți comerciale (clădire de birouri, hală de producție, fabrică, depozit etc.)

Este, de asemenea, cineva care poate determina cu maximă finețe atât o chirie comercială, cât și o chirie rezidențială, lucru ce poate soluționa litigiile ce pot apărea în tranzacționare sau chiar după perfectarea contractului între chiriaș și proprietar.

Este cineva care vă poate sfătui corect cu privire la valoarea unei proprietăți în litigiu sau în caz de expropriere. Un evaluator bun are o abordare științifică, unde se combină fericit cunoștințe juridice, fiscale, tehnice și de metodologie specifică.

Un consultant evaluator de proprietăți imobile face recomandări în aplicarea regulilor urbanismului, a legilor în materie, a nivelului compensărilor ce trebuie acordate în caz de evacuare etc.

Un evaluator imobiliar de un înalt profesionalism poate efectua estimări privind valoarea de piață și de închiriere pentru orice tip de orice clădiri, apartamente, spații comerciale, pentru succesiuni, donații, partaje, lichidări comunitate de bunuri, litigii fiscale sau de administrare a averii. El poate face estimări ale valorii de piață pentru magazine sau birourilor, spații de producție și depozite de firmă.

Având în vedere cele de mai sus, este indicat ca să apelați la un consultant evaluator întotdeauna când vreți să faceți diverse operațiuni legate de proprietatea dvs.

mai 27th, 2019 by