Comerțul cu haine second hand, un mod de a reduce poluarea pe Terra

Antreprenorii români din domeniu pot găsi un depozit de haine second hand de unde să se aprovizioneze cu marfă de bună calitate. Solo Crema Italia este unul dintre companiile ce oferă articole excelente pentru patroni la prețuri mici.

Pe măsură ce interesul pentru protejarea mediului a crescut și la noi, a cumpăra haine purtate nu mai este perceput drept ceva rușinos, precum în urmă cu 5 – 10 ani.

Aceasta este tendința generală în întreaga lume, cu atât mai mult cu cât risipa tindea să ajungă la cote inimaginabile.

În depozitele de haine second hand se pot găsi piese vestimentare împărțite după calitate, sezon și tipuri de articole

Există atât mix-uri de de haine pentru femei, bărbați sau copii, articole separate după anotimp ( de vară, de iarnă sau pentru toate sezoanele) ori după categoria de produse: cămăși, tricouri,  paltoane, jachete, fuste, rochii, bluze sport,  tunici, pulovere, pantaloni etc.

Conform statisticilor, chiar și în prezent americanii aruncă 85% din hainele din garderobă, pur și simplu pentru că le-au luat pe multe dintre ele la promoție și nu le mai doresc ulterior, deși aproape toate aceste articole vestimentare poate ca să fie refolosite sau refăcute extrem de ușor.

Nici în Europa lucrurile nu stau mai bine, deși lumea a devenit tot mai conștientă de faptul că astfel se reduc emisiile de gaze cu efect de seră, atât de nocive pentru echilibrul climei planetare.

Creșterea cantităților de dioxid de carbon eliberate în atmosferă nu provin așadar doar de la noxele eliminate de țevile de eșapament ale autovehiculelor ce utilizează combustibili clasici. Poate nu vă imaginați, dar și deșeurile solide, inclusiv articolele textilele (mai ales cele sintetice), care sunt îngropate sau distruse prin ardere, degajă gaze cu efect de seră pe măsură ce se descompun, mai ales metan, substanță atât de poluantă pentru atmosferă.

În afară de noxele de acest tip, nici nu mai este nevoie de atât de multe depozite de deșeuri textile, de echipamente speciale pentru reciclarea acestora, dacă ele se revând. Mai bine să se investească în depozite de haine second hand care pot să fie comercializate de către comercianții cu amănuntul către clienții care astfel le pot oferi șansa la a doua viață.

Hainele purtate second hand de regulă au de obicei și o calitate mult mai bună decât cele noi, iar cu puțină imaginație pot ca să fie accesorizate sau transformate și combinate cu alte articole vestimentare, realizându-se outfit-uri extrem de originale, care să spună adevărate povești vizuale despre persoana ce se îmbracă astfel.

Conform unui raport recent al Comisiei Europene privind protecția mediului, comerțul de îmbrăcăminte second hand contribuie la reducerea poluării provocate de om cu 2% până la 10%. Mai precis, articolele de îmbrăcăminte reciclate din statele membre ale UE permit ca să se realizeze o scădere a poluării cu dioxid de carbon comparativă cu reciclarea plasticului și de peste cinci mai mare decât cea rezultată din reciclarea deșeurilor de sticlă.

august 27th, 2018 by