Trenduri in mobilierul Horeca 2018/2019

Designul industrial cu lemn reciclat, becuri la vedere si caramida aparenta, in general combinate cu mobilier metalic, este in declin dupa multi ani in care a fost cel mai important trend din lumea designului interior de baruri si restaurant.

Multi proprietari de locatii vad acest stil ca fiind unul invechit si ultra folosit si cauta noi stiluri de design cu care sa iasa in evidenta. Iata care sunt cele mai importante tendinte de design in materie de mobilier pentru industria Horeca, pentru cei care vor un suflu nou in 2018 si 2019.

Mashup-urile sunt una dintre tendintele care se poarta din ce in ce mai mult in 2018 si probabil ca va rezista si in 2019, si inseamna mixarea mai multor stiluri in cadrul aceluiasi restaurant. De pilda poti opta pentru un mobilier mai casual la barul principal si un mobilier mai formal in zone mai retrase, astfel incat in functie de dispozitia clientilor, sa existe o solutie pentru fiecare. Poti aborda acest trend optand pentru o companie specializata pe locatii din zona Horeca, unde sa gasesti o oferta de mobilier la comanda in Bucuresti.

Modern dar nu ultramodern este si el un stil cu care ne vom intalni, si care inseamna ca dincolo de minimalismul scandinav cu pereti albi si ultra curati vom merge anul acesta in designul interior de restaurant si pe pasteluri colorate si linii foarte curate in conceperea moblierului. Unii prefera sa opteze aici pentru detalii din crom, lumini neon sau Plexiglas, orice numai sa aiba un efect vizual frapant.

Decorul rustic ramane in trenduri dar cu o tenta mult mai proaspata, care inlocuieste lemnul reciclat lovit si zgariat cu un lemn curat, chic, natur sau pictat.

Trendul green este si el foarte prezent in 2018, de la plante verzi in restaurante si cafenele si pana la pereti separatori din plante si bariere de sunet. Tot trendul green include si utilizarea la nivel mai mare a bambusului, un lemn mai rezistent si mai durabil, care isi face simtita prezenta nu numai la nivelul meselor, dar si pe tavane si pereti.

In ceea ce priveste mobilierul, sunt la putere anul acesta piesele customizate, cu un touch unic adaugat de fiecare proprietar de restaurant, in ceea ce priveste culorile, materialele si modelele. De asemenea, este in crestere preferinta pentru lounge-uri confortabile in restaurante, canapele mari confortabile si scaune lounge, nu numai in zona de asteptare ci chiar in zona de restaurant.

Pe de alta parte, multe restaurante trec de la mesele individuale la mesele comune, promovand un mediu mai sociabil si mai familiar. Sunt astfel favorizate bancutele si mesele lungi de familie.

august 26th, 2018 by