Cele mai fine țesături din care se poate realiza un costum sau o cămașă – la SARTO bespoke

SARTO bespoke este locul în care un gentleman își definește imaginea impecabilă prin ținute care îi pun în valoare corpul, calitățile și, nu în ultimul rând, personalitatea. Un costum, o cămașă, un palton, precum și accesoriile ce însoțesc aceste piese vestimentare, spun o poveste despre cel care le poartă și dezvăluie detalii semnificative despre preferințele acestuia.

Bărbații care vin la atelierul SARTO bespoke pentru a-și realiza un costum sau o cămașă pe comandă prețuiesc atribute precum calitatea, rafinamentul și confortul. Acestea pot fi obținute, pe de o parte prin expertiza unor specialiști în domeniu, cum sunt croitorii și consilierii SARTO, iar pe de altă parte, prin utilizarea unor țesături și materiale cu totul deosebite, de la furnizori de talie mondială.

SARTO bespoke lucrează cu branduri ca Scabal, Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Lanificio Cerruti, Thomas Mason Bespoke și Cotonificio Albini, pentru a crea piese vestimentare unice, care să se diferențieze prin culoare, textură, structura fibrelor și imprimeuri. În plus, cu fiecare nou sezon, aceste branduri își actualizează oferta cu noi colecții, adaptate trend-urilor și nevoilor bărbatului modern. Astfel, clienții SARTO pot alege dintre mii de țesături ce au proprietăți impresionante, cum ar fi rezistența la șifonare, umezeală și pete.

Furnizori de țesături pentru costume

SCABAL

Scabal este un producător de țesături luxoase, a cărui istorie a început în 1938 in Belgia, fiind fondat de către Otto Hertz. Scabal are un renume mondial pentru varietatea impresionantă de lână super fină care transformă un costum obișnuit într-o piesă de colecție. Brandul comercializează atât țesături care sunt folosite ca materie primă de către croitori și case de modă de pretutindeni, cât și piese vestimentare gata finisate. 

Un costum Scabal poate fi realizat din mohair și lână sau din amestecuri rare de bumbac și chiar mătase. Aceasta varietate extinsă vine în întâmpinarea domnilor cu cerințe exigente, al căror stil se regăsește în cele mai discrete detalii.

Cu un design care îmbină clasicul și modernul, Scabal propune pattern-uri atemporale, ce pot fi regăsite în garderoba oricărui bărbat pedant. În plus, componenta funcțională este nelipsită, iar imaginea impecabilă a costumului este garantată prin țesăturile rezistente la șifonare. 

ERMENEGILDO ZEGNA

Povestea Ermenegildo Zegna începe în 1910 la Trivero, Italia, unde producția țesăturilor rafinate pentru costumele bărbatești i-a adus brandului o reputație modială. Secretul este un echilibru precis între știință și natură, meștesug și tehnologie.

De-a lungul timpului, compania a investit neîncetat în cercetare, pentru a-și perfecționa tehnicile de producție și pentru a crește calitatea fibrelor obținute. Rezultatul sunt așa-numitele “fibre nobile”, cum sunt cașmirul și mohairul, perfecte pentru conceperea unei ținute remarcabile.

În cei peste 100 de ani de la înființare, Zegna a experimentat cu numeroase procedee pentru obținerea unor țesături mai fine, mai ușoare, mai rafinate, iar inovațiile obținute au impus un nou standard în croitoria masculină de lux.

LORO PIANA

Loro Piana desăvârșește vestimentația masculină încă din 1920, prin producția țesăturilor de lux din lână de merino, cunoscută sub numele de ”darul regilor” și Vicuña – ”firul zeilor”. Cu un renume incontestabil în domeniu, Loro Piana este principalul procesator de lână de Vicuña, producând cea mai fină fibră (12.5-13 microni). 

Lâna de merino are o calitate și o finețe inegalabile, pe care Franco Loro Piana a promovat-o încă din 1975. Odată cu trecerea timpului, fermierii s-au îndreptat către alternative mai puțin pretențioase și implicit cu o calitate mai scăzută. Însă Pier Luigi Loro Piana, fiul lui Franco, a făcut o misiune din a păstra vie producția lânii superlative și a instaurat o competiție printre producătorii de lână, care anual urmau să fie recompensați pentru efortul lor, printr-un premiu dedicat lânii super fine: The Record Bale.  

Vicuña este un mamifer camelid grațios izolat în Anzi, ce trăiește la altitudini între 3800 și 4800 de metri, în Argentina, Bolivia, Chile, Columbia și Peru, într-un climat care face ca lâna acestuia să fie cea mai fină din lume. Fiind un animal protejat cu strictețe, acesta nu este supus procedeului de tundere tipic recoltării de lână, ci este pieptănat, fibrele folosite pentru construcția țesăturii fiind culese cu mâna în procesul de periere. În medie, acest proces poate avea loc de numai 5 ori pe durata vieții fiecărui animal, ceea ce justifică raritatea și prețul acestor țesături.

În 2013 compania a fost cumpărată de Louis Vuitton, ceea ce este o dovadă în plus că nivelul calității furnizate de Loro Piana este recunoscut chiar și de elita industriei.

CERRUTI

Activitatea companiei Cerruti are o istorie bogată, ce începe încă din anii 1880, când Antonio Cerruti, împreună cu doi frați și un văr pune bazele unei fabrici care continuă să existe până în prezent. Viziunea ce a consacrat acest brand în industria vestimentației masculine îi aparține lui Nino Cerruti, care la numai 20 de ani a preluat compania și a dezvoltat-o într-un business cu succes la nivel internațional.

Sub îndrumarea lui, atelierul de lână Piémontaise, a devenit un centru de cercetare care a progresat tehnic pentru a crea fire noi, de un rafinament incomparabil, cum ar fi super 100 (1 kg de lână pentru 100 km de fire). 

Țesăturile Cerruti se remarcă prin componenta inovatoare, prin confort și versatilitate, fiind ușor de asortat. În același timp, se adaptează cu ușurință tuturor stilurilor deoarece colecțiile păstrează o esență clasică, atemporală. Filosofia Lanificio Cerruti are la bază o legatură de 120 de ani a tradiției italiene cu modernitatea unei case de modă tipic pariziane. 

Furnizori de țesături pentru cămăși

COTONIFICIO ALBINI

Fondat în 1876 în orășelul Italian Albino (Bergamo), Grupul Albini a fost dintotdeauna o afacere de familie, iar în prezent membrii conducerii au ajuns la a cincea generație.

Materiile prime care stau la baza țesăturilor fabricate de Albini sunt bumbacul egiptean, supima american, inul normand și mătasea. Acestea sunt prelucrate după tehnici complexe, dezvoltate în urma unei activități intense de cercetare, brandul remarcându-se printr-un efort continuu de a inova. Totodată, compania mizează pe sustenabilitatea producției și investește nu doar în tehnologie de ultimă generație, ci și în dezvoltarea unui sistem care să protejeze mediul. 

Finețea și funcționalitatea țesăturilor sunt egalate de o varietate a texturilor, culorilor și imprimeurilor, care oferă posibilități aproape infinite de personalizare a cămășilor. Colecțiile Albini se pliază cu succes pe toate stilurile vestimentare – gală, business și casual și aduc originalitate în orice garderobă. 

THOMAS MASON

Fondat în 1796 in Leeds – Anglia, Thomas Mason este un brand ce produce țesături pentru cămăși. Păstrând tradiția eglezească și aducând în permanență elemente noi de funcționalitate și creativitate, Thomas Mason Bespoke este un etalon al calității in domeniu. 

Colecțiile de țesături sunt atent concepute pentru a satisfice o gamă extinsă de nevoi și exigențe, astfel încât, cu fiecare sezon, brandul propune selecții atent gândite în functie de ocazie, stil vestimentar, climă și, nu în ultimul rând, trend-uri estetice.

Astfel, clienții SARTO bespoke pot alege țesături cu structuri tipice de poplin, zepfir, twill și oxford obținute din cel mai bun bumbac egiptean, Giza 45, pot atinge confortul dorit prin țesături ce combină fibre de bumbac, mătase și chiar in și pot opta pentru imprimeuri îndrăznețe sau pot obține o cămașă aparte din țesăturile produse în ediție limitată.

Aceste branduri de prestigiu sunt doar o parte dintre opțiunile disponibile la SARTO bespoke pentru a construi o ținută impecabilă. Fiecare furnizor vine cu o identitate puternică și cu elemente unice, însă toate brandurile au ca numitor comun excelența calității. 

septembrie 26th, 2019 by