Păstrează ceaiul în cutii metalice

BF Drinks

Dacă vrei să păstrezi ceaiului acasă, pe termen lung ai nevoie de o cutie cafea metalică, cu aspect vintage, pe care o poți cumpăra din magazinul online bfdrinks.ro. Înainte de a cumpăra ceai, ar trebui să cumperi cutii metalice cu diferite forme și dimensiuni pentru a-l depozita. 

Pentru că ceaiul să rămână proaspăt, gustos și aromat pentru o perioadă lungă de timp, acesta trebuie păstrat într-un spațiu ferit de lumină, evitând umiditatea ridicată și interacțiunea excesivă cu aerul. Pentru depozitarea acasă, poți cumpăra o cutie cafea cu aspect deosebit, care vor adăuga un plus bucătăriei tale.

Indiferent de cutie, toate se închid ermetic, au capace etanșe, care nu lasă ca aroma ceaiului sau a cafelei să fie eliminată. Astfel, nu mai ai nevoie de pungi cu clemă, capsă, bandă lipicioasă, fermoar. Cutiile metalice sunt convenabile și practice. Metalul din interior este acoperit cu un strat special potrivit pentru contactul cu alimentele, și prin urmare nu intră într-o reacție chimică și nu afectează gustul ceaiului. În exterior, astfel de recipiente sunt frumoase, și prin urmare sunt ideale pentru depozitare pe rafturi deschise și pentru colectare.

Păstrarea ceaiului acasă

Frunzele uscate de ceai au o capacitate crescută de a absorbi toate mirosurile din jur. Prin urmare, este important să păstrezi ceaiul departe de sursele de arome dure (fără condimente, cafea, produse cosmetice, medicamente și altele asemenea în vecinătate). De asemenea, este necesar să se asigure ambalajul etanș pentru a evita pe cât posibil influențele mediului. Umiditatea ridicată a aerului afectează negativ și durata de valabilitate. Prin urmare, este imperativ necesar să alegi un recipient uscat pentru depozitarea ceaiului, dar și a cafelei. Dacă umiditatea aerului ambiental depășește 60%, atunci este necesar să ai grijă de etanșeitatea ambalajului de ceai și cafea în sine.

Temperatura de depozitare

Dacă nu intenționezi să bei ceaiul în decurs de 2-3 săptămâni, cel mai bine este să îl păstrezi într-un recipient ermetic la frigider. Ceaiurile întunecate își păstrează perfect proprietățile la temperatura camerei. Orice lumină, dar în mare parte lumina soarelui, are un efect negativ asupra frunzei de ceai. Prin urmare, este important să eviți expunerea directă a ceaiului la lumina soarelui. Este necesar să limitezi accesul aerului la ceai. Poți evita toate aceste neajunsuri cu o cutie de cafea sau ceai. Prin alegerea ambalajului sau recipientului potrivit pentru ceai, vei reuși să păstrezi ceaiul și aroma să deosebită.

De fiecare dată când deschizi o cutie de ceai, frunzele absorb umezeala ca un burete, iar în timp acest lucru poate duce la deteriorarea și apariția unui miros neplăcut. Prin urmare, cel mai bine este să păstrezi ceaiul într-o cutie de cafea, astfel încât produsul să nu aibă timp să se deterioreze. Capacitatea corectă de depozitare este cheia pentru depozitarea ceaiului de bună calitate. Absolut totul contează, de la dimensiunea recipientului și până la materialul din care este fabricat, precum și permeabilitatea aerului, luminii și așa mai departe. Este clar că materialul este de obicei responsabil pentru toate celelalte caracteristici. O cutie de cafea sau ceai în dimensiunea potrivită este ideală pentru păstrarea ceaiului acasă.

decembrie 17th, 2021 by