Interviu cu Dr. Vassili Apostolopoulos, CEO al Athens Medical Group despre investiile din Romania si progresele medicale

Am citit pe Blogatu.ro un interviu foarte interesant, pe care vi-l redau in continuare:

Am avut ocazia de a-l cunoaste pe Dr. Vassili ApostolopoulosCEO al Athens Medical Group, la Conferinta de Leadership si Inovatie Medicala din Atena. I-am adresat cateva intrebari atat despre investitiile din Romania, cat si despre viitorul medicinei.

Dr. Vassili Apostolopoulos:
“Am ales sa investim in Romania acum multi ani si suntem multumiti de rezultate.
Romania a trecut printr-o criza similara cu a Greciei, insa, in prezent, s-au schimbat foarte multe lucruri in bine, atat in mentalitatea romanilor, cat si in mediul de afaceri din tara voastra.

Romania este acum mult mai receptiva cu antreprenorii. De aceea, intentionam sa investim si mai mult in domeniul medical privat din Romania.

In prezent, avem patru centre in Romania, trei in Bucuresti si unul in Ploiesti. Intentionam sa investim in continuare in echipament medical mult mai avansat.

Noi, Athens Medical Group, suntem investitori strategici. Acesta este motivul pentru care suntem in Romania inca din 1998. Scopul nostru este de a creste investitiile, de a deschide noi centre si chiar un spital. Am discutat cu Ana Birchall, Viceprim Ministru, care ne-a transmis ca investitia noastra este foarte importanta si ca doreste sa contribuim si mai mult in dezvoltarea serviciilor medicale din Romania.
Am asigurat-o ca vom face asta si ca abia asteptam sa ne sporim prezenta in Romania si sa intarim legaturile si relatiile intre comunitatile medicale din Grecia si Romania.

In spitalul nostru din Salonic, in Interbalkan Medical Center, tratam pacienti din Romania cu rezultate excelente.

Desigur, activitatea noastra se desfasoara in primul rand in Grecia, unde detinem 7 spitale. Strategia noastra cheie este aceea de a continua investitia in tehnologii medicale de ultima generatie si in imbunatatirea procedurilor medicale. Suntem pionieri in domeniul medical in majoritatea specialitatilor. In cadrul celei de-a doua Conferinte de Leadership si Inovatie Medicala, organizata de catre Athens Medical Group la Atena, s-a discutat si despre aceste noi tehnologii si proceduri, pe care dorim sa le oferim cat de curand pacientilor care apeleaza la serviciile noastre.

Grecia a trecut prin cativa ani de criza, insa noi nu ne-am oprit din investitii. Un lucru care ne face si mai credibili in Grecia il reprezinta faptul ca am investit peste 30 de milioane de Euro in timpul crizei. Dat fiind transformarea sectorului medical, la nivel international, furnizorii de servicii de sanatate sunt obligati sa fie primii care inteleg evolutiile moderne si sa investeasca in viitorul sanatatii.

In viitorul apropiat ne dorim sa inauguram in Romania o unitate spitaliceasca asemanatoare cu cele pe care le avem in Grecia.

In acest moment, participam la un program important cu IBM, numit Watson. Prin acest sistem, doctorii vor putea sa acceseze mai multe cazuri similare, consultand o baza de date foarte mare, care va scoate in evidenta cel mai bun tratament pentru fiecare pacient.

Avem un program de investitii foarte mare. Una dintre cele mai importante investitii a fost derulata pentru dezvoltarea Interbalkan Medical Center din Salonic.

Avem, in spitalele noastre, doctori care si-au facut o parte din studii in Romania.
Romania este o tara pe care o indragim si pe care o admiram pentru felul in care a trecut peste criza.  Acum aveti un mediu de afaceri mult mai prietenos, aveti tineri care inteleg noua dinamica de business care incurajeaza investitiile. Vad imbunatatiri in orice domeniu din tara voastra.

Stiinta medicala se schimba, ca si tehnologia medicala, si prevad ca in viitor vor fi imbunatatiri in tratamentul medical. Mai mult, progresele din medicina vor conduce la o prevenire mai buna a bolilor , pentru rejuvenare, wellness si pentru un stil de viata bun. Cu toate aceste lucruri vom trai mai mult si vom fi mai sanatosi.

Cred ca in fiecare tara sistemele de sanatate public si privat pot sa coexiste si sa coopereze. Si mai cred ca, cel mai important lucru este ca acesta sa acopere nevoile de baza ale oamenilor.”

decembrie 17th, 2018 by