Despre pantofii barbatesti

Daca atunci cand vorbim despre pantofii de femei, numarul de modele este extrem de mare, in ceea ce priveste pantofii barbatesti, modelele sunt mult mai putin variate.

Cu toate astea, barbatii au de unde alege, in conditiile in care sunt o multime de companii care creaza pantofi destinati sexului tare, multe dintre ele asigurant o calitate deosebita.

In lume exista o multime de companii care fabrica exclusiv pantofi pentru barbati, cum ar fi Church’s English Shoes, din 1873, John Lobb Bootmaker, infiintata in 1849 sau Eduard Green Shoes, din 1890.

Pe langa acestea, exista si companii mai mici care creaza pantofi de barbati si desi calitatea difera foarte mult de la companie la companie si de la material la material, modelele sunt intotdeauna aceleasi:

  • Pantofi Oxfords. Sunt pantofi care mai sunt cunoscuti si sub denumirea de Balmorals si au o fanta in forma de V, care are atasate sireturi. Sunt pantofi cunoscuti si sub denumirea de pantofi cu siret inchis.
  • Pantofi Derby. Sunt pantofi cu sireturi legate de doua bucati de piele atasate independent de vampa.
  • Slip-ons. Sunt pantofii denumiti si mocasini, care sunt atat de populari in ultima vreme. Pot fi achizitionati intr-un numar foarte mare de modele si sunt foarte apreciati inca din anul in care au fost inventati.

Pe langa pantofii de mai sus, care sunt pantofi eleganti, exista si o multime de variante de pantofi destinati diverselor tipuri de activitati. Ai la dispozitie pantofi de golf, pantofi pentru diverse sporturi sau pur si simplu binecunoscutii tenisi.

Atunci cand alegi sa achizitionezi o pereche de pantofi barbatesti, trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Este foarte importanta calitatea materialelor din care sunt realizati, forma lor si evident, compania care i-a creat.

Asigura-te ca achizitionezi pantofi care sa te poata tine mai multa vreme si care sa se poata potrivi cu cat mai multe outfituri.

Pantofii trebuie sa fie cat mai confortabili si sa iti permita un mers natural, care sa iti protejeze piciorul.

Citeste si Cum se ingrijesc corect pantofii pentru barbati

decembrie 17th, 2018 by