Ce face o firma de SEO pentru site-ul meu?

Am nevoie de servicii SEO?

NU esti in top 3 Google pe cuvinte cheie importante pentru produsul sau serviciul tau?

Ai nevoie de servicii SEO profesionale.

Multi antreprenori nu inteleg ce se intampla in interiorul unei agentii care ofera servicii SEO.

Mai intai, trebuie sa intelegem ce inseamna SEO. SEO inseamna search engine optimization (optimizare pentru motoarele de cautare), practic este procesul de crestere si optimizare pentru motoarele de cautare, scopul fiind acela de a mari traficul calitativ al unui site.

Google promoveaza paginile cu autoritate in topul listei, iar munca unui specialist SEO este aceea de a crea pagini care sa devina pagini cu autoritate. Suna complicat, nu?

In realitate, este complicat,  munca este destul de mare. Serviciile de SEO implica persoane care scriu continut de calitate pentru obtinerea de link-uri. Implica specialisti SEO care iti recomanda cele mai bune strategii de optimizare a continutului din site. Exista actiuni de distribuit continut pe bloguri, social media. Inseamna programarea site-ului in mod adecvat dpdv SEO si asa mai departe.

In timp, Google “preia” aceste semnale si confera autoritate site-ului tau. Acesta autoritate iti aduce un clasament puternic si de durata.

Activitatea de SEO este o actiune ce se asigura ca un site web poate fi gasit cu motoarele de cautare datorita frazelor si cuvintelor relevante despre ce ofera site-ul respectiv. Adesea, clientii nu pricep ce inseamna SEO dpdv efort si expertiza si nu vad rolul si scopul unei industrii de SEO.

Serviciile de SEO implica lucrul cu o echipa care se ocupa special de promovare pentru site-ul tau.

Atentie ca exista 2 tipuri de promovare SEO.

    1. SEO White Hat. Este cel mai folosit tip de SEO, acest tip de promovare corespunde politicii motoarelor de cautare. Asta inseamna ca toate strategiile de optimizare, tehnicile si tacticile pentru web sunt aprobate de Google. Scopul este acela de a le oferi utilizatorilor cele mai bune rezultate prin intermediul motoarelor de cautare. Prin optimizare de tip White Hat vei juca dupa regulile Google ( pe care le gasesti in guidelines), se va crea continut de calitate pe care oamenii isi vor dori sa il citeasca si sa il distribuie. Se poate, de asemenea, crea un site web ce se remarca fata de celelalte.
  1. SEO Black Hat. Este la polul opus. Acest tip de SEO se refera la folosirea strategiilor, tehnicilor si tacticilor care nu urmeaza regulile Google. De fapt, acestea sunt adesea prea putin etice. Dar, cu siguranta, iti vor oferi rezultatul dorit. In realitate Black Hat SEO se utilizeaza doar pe industrii care sunt restrictionate de google, si anume site-uri pentru adulti, alcool, tigari, piraterie multimedia.


Mentalitatea Black Hat se concentreaza pe descoperirea si exploatarea niselor de algoritm. Asta nu inseamna ca Black Hat SEO este neaparat rau. Multe dintre aceste nise de algoritm nu vor face rau nimanui, cu exceptia competitorilor. Dar, exista si cei care fac SEO in cel mai non etic mod. Asa ceva nu este permis intr-o companie care se respecta. Cu SEO Black Hat se pot incalca regulile Google, se poate incerca amagirea utilizatorilor prin anumite “deghizari” si se poate ajunge la lucruri si mai urate precum sparegerea unor site-uri. Cei care fac SEO Black Hat risca enorm.

De aceea, nu este recomandata folosirea acestei tehnici. Atunci cand faci SEO trebuie sa joci, ca in orice domeniu, dupa anumite reguli. Munca este una mai anevoioasa, insa nu exista riscuri nici pentru site-ul tau si nici firma SEO nu isi va asuma riscuri inutile.


Apeleaza la servicii SEO profesionale daca vrei sa aduci profit firmei tale.

Beneficiul serviciilor SEO le vei simti cand vei avea cuvinte cheie importante in top 3 pe prima pagina google. Echipa LeonPaul Media iti poate presta servicii SEO profesionale si transparente.

decembrie 14th, 2018 by