Ce poți să vizitezi perioada următoare în Munții Apuseni

cazare arieseni

Chiar dacă toamna își face ușor simțită prezența, acest lucru nu ar trebui să te oprească din călătorit. În cazul în care ai reușit deja să faci un circuit al țării sau ești pe punctul de a plănui următorul weekend, avem pentru tine o zonă în care trebuie neapărat să ajungi. Este vorba de Munții Apuseni, cunoscuți la nivel internațional datorită frumuseții care îi caracterizează. Nici nu este de mirare, dat fiind faptul că aici găsești un aer curat, îmbinat cu peisaje de poveste și, mai mult de atât, cu Parcul Național Apuseni. Acesta a intrat în Patrimoniul UNESCO, fiind o reală bucurie atât pentru corp, cât și pentru suflet.

  1. Peștera Poarta lui Ionele

Numărându-se printre locațiile turistice de interes de ani buni, peștera Poarta lui Ionele este și cea mai înfricoșătoare. Aceasta are un portal de 17 metri înălțime, fiind o zonă ideală de vizitat în Apuseni. Potrivit specialiștilor în domeniu, peștera a fost sculptată în calcare alb, la o altitudine care atinge 800 de metri. Unul dintre cele mai ușoare trasee este cel prin Valea Arieșului, localizată în comuna Gârda de Sus. Dacă vrei să pleci dis de dimineață, nu uita să îți iei o cazare Arieseni pentru a-ți fi și mai ușor.

  • Ghețarul de la Vârtop

Un loc cu istorie și plin de mistere, Ghețarul de la Vârtop poartă numele și de Peștera Minunată. Aici vei întâlni numeroase formațiuni de forme și mărimi diverse, care se conservă într-un mod impecabil. Motivul pentru care acest loc este atât de faimos se datorează urmelor împietrite de picior a oamenilor de Neanderthal, care datează de peste 62.000 de ani.

  • Peștera Pojarul Poliței

O altă atracție turistică de interes în țara noastră este Peștera Pojarul Poliței. Aceasta este localizată în comuna Gârda de Sus, fiind un punct vizitat de numeroși turiști în fiecare an. Mai mult, aici ai posibilitatea să vizitezi alte două lacuri, care poartă numele de Izbucul Tăuzului și Cotețul Dobreștilor.

Toate aceste destinații turistice pot fi rapid vizitate dacă ai ales cazarea potrivită. Noi îți recomandăm pensiunea Onelia, întrucât se află chiar în comuna Gârda de Sus. Serile petrecute aici vor fi ideale pentru dimineți pline de energie!

septembrie 8th, 2020 by