Serviciile SEO pentru magazinele online – un lux sau o necesitate

seo optimizare ecommerceProbabil că știți deja că dacă dețineți un magazin online, cel mai probabil că aveți nevoie de SEO, ca el să iasă în evidență, mai ales dacă este vorba de o nișă ceva mai competitivă, or – servicii SEO pentru magazin online – este astăzi una dintre cele mai căutate și răspândite fraze-cheie din domeniul marketingului online.

Cu toate acestea, nu poți fi mereu sigur de oportunitatea unor servicii SEO și nici de cât ar trebui acestea să coste. Dacă ați vorbit cu diferiți oameni din domeniu, ați auzit probabil și de prețuri foarte diferite – de la audit SEO gratuit până la audituri de sute bune de euro.

Așadar, cât ar trebui, într-adevăr să coste serviciile SEO pentru magazine online?

Răspunsul la această întrebare nu este unul ușor, și mai ales – prețul nu poate fi mereu același pentru diferite nișe și site-uri de dimensiuni variate.

Dacă vorbim de un magazin online începător, chiar și acolo este destulă muncă pe SEO, fiecare pagină trebuie să fie unică în felul ei, structura de adrese URL trebuie să arate bine, arhitectura trebuie să fie intuitivă și prietenoasă față de utilizator, trebuie să se pună accent pe viteza de încărcare a site-ului și să nu uităm și de securitate. De fiecare dată când sunt implicați bani – aveți nevoie și de un certificat SSL și de soluții pentru securitate. Poate că astea nu țin neapărat de partea de SEO, dar fără ele nu aveți prea multe șanse să ajungeți în top în rezultatele căutărilor Google.

Când este vorba de un magazin online de dimensiuni impresionante, lucrurile se complică și mai mult. Acum nu mai sunt câteva zici sau sute de pagini care ar trebui să fie unice, ci câteva mii. Este vorba, cu siguranță, de investiți mai mari în SEO pentru a optimiza toate aceste pagini și pentru a spori autoritatea magazinului tău online.

Pe lângă toate acestea, mai e vorba și de depășirea concurenței. Trebuie să aveți un site popular în nișa lui pentru a avea șanse de clasare favorabilă în rezultatele căutărilor. Aici este din nou nevoie de investiții. Cât? Depinde de cât de mare e concurența și de cât de mulți bani investește concurența în bannere, știri publicitare și parteneriate online.

Așadar, prețul pentru servicii SEO pentru magazine online este de fiecare dată diferit și ține de volumul de muncă efectuat. Țineți cont de faptul că un expert bun merită să fie plătit bine. Însă nu dați sume exorbitante pe SEO. Găsiți mai degrabă un mijloc de aur și lucrați pentru a îmbunătăți mereu website-ul dvs.

aprilie 26th, 2017 by