Pot lua telefonul la plaja fara niciun fel de griji?

Apropierea anotimpului calduros reprezinta pentru fiecare dintre noi un bun prilej de a ne gandi la soare si la distractie, indiferent ca alegem varianta unei piscine locale sau nisipul cald al marii.

Este si momentul in care pui mana pe telefon si te apuci de cautat pe internet cele mai ieftine bilete spre destinatiile exotice sau, dimpotriva, iti faci un abonament la piscina online. La un moment dat insa, iti dai seama ca lipseste ceva telefonului tau. Astfel, chiar daca ai gasit ofertele pe are le cautai, iti dai seama ca si telefonului tau ii mai trebuie ceva.

Este vorba de huse de telefon cu protectie impotriva soarelui puternic si, ce este mai important, cu protectie impotriva umezelii si a picaturilor de apa. Unde gasesc insa huse de telefon care sa imi asigure cea mai buna protectie pentru dispozitivul nostru? Dar, mai ales, care sunt modelele de huse care se potrivesc cel mai bine conditiilor mai sus mentionate?

Huse cu protectie antitermica

In primul rand, trebuie spus ca avem astazi la dispozitie o multime de huse de telefon, pentru aproape orice situatie. Astfel daca suntem genul mai clasic, putem opta pentru o husa simpla, asemanatoare invelitorilor de agenda sau care sa indeplineasca inclusiv functia de portofel pentru cardurile de cumparaturi.

Acestea sunt construite de obicei din material plastic sau imitatie de piele, conferind eleganta si protectie adecvata a ecranului. Pe de alta parte, sunt ele cele mai potrivite huse de telefon pentru anotimpul calduros?

S-ar putea ca, in momentul in care uiti telefonul pe sezlong pret de cateva ore, husa de telefon sau husa de ebook reader sa se infierbante atat de tare, incat sa nu o poti macar tine in mana. In plus, s-ar putea ca si telefonul tau sa aiba de suferit, dat fiind ca acesta contine o multime de componente metalice, extrem de sensibile la factorii externi.

Din acest motiv, au fost create husele din silicon, care ofera o protectie buna gadgeturilor impotriva razelor ultraviolete. Acestea sunt concepute in special pentru a asigura protectia carcasei dorsale si marginilor telefonului, lasand insa ecranul liber, care este supus in continuare caldurii si socurilor.

Problema s-ar putea rezolva insa prin tinerea telefonului cu fata in jos, pentru a-i proteja ecranul de razele solare. Pe de alta parte, exista carcase din silicon care acopera ambele fete ale telefonului, protejand astfel si ecranul.

Un alt neajuns al distractiei la mare sau la piscina il reprezinta nisipul si stropii de apa. Iar daca in cazul nisipului sa spunem ca problema s-ar putea rezolva prin acoperirea telefonului cu un prosop sau tinerea acestuia la distanta, in cazul apei, lucrurile sunt ceva mai complicate.

Telefonul se poate uda sau stropi chiar si de la o sticla de apa sau de suc pe care o tinem in geanta. Totodata, distractia la piscina poate face ca stropii de apa sa ajunga pe ecranul telefonului si chiar in mufele acestuia, conducand in timp la oxidarea circuitelor si proasta functionare. Din acest motiv, o husa motorola adecvata, din silicon, iti poate proteja pe deplin telefonul si in astfel de situatii.

martie 24th, 2019 by