Martin Gren , desemnat cea mai influentă persoană a industriei de securitate în 2017

Axis Communications, lider global în echipamente video de reţea, anunţă cu mândrie desemnarea lui Martin Gren ca “Cea mai influentă persoană a industriei de securitate”. Distincţia a fost oferită de către IFSEC Global, cu prilejul evenimentului IFSEC International 2017, nominalizarea şi alegerea câştigătorului fiind realizate pe baza unui sistem de punctare complex. Printre elementele analizate s-au numărat capabilitatea de a dezvolta inovaţii tehnologice ce pot conduce la schimbarea de standarde şi părerea industriei despre această personalitate.

De-a lungul anilor, Gren a fost un adevărat izvor de inspiraţie pentru inginerii Axis Communications, participând activ la dezvoltarea de produse şi tehnologii şi la lărgirea portofoliului companiei.

“Sunt încântat de primirea acestei distincţii. Noi, Axis Communications, vom continua procesul de inovaţie şi vom ajuta la dezvoltarea unei lumi conectate. De-a lungul timpului ne-am mărit portofoliul, dispunând acum de goarne de reţea, staţii de control acces IP şi chiar detectoare radar, aceste produse fiind complementare camerelor de supraveghere IP”, a declarat Martin Gren.

Istoria Axis în dezvoltarea de soluţii de reţea dedicate securităţii a depăşit graniţele camerelor de supraveghere şi include, acum, alte produse bazate pe tehnologii IP. Una dintre misiunile companiei este de a conecta la reţea toate echipamentele IT, Axis fiind recunoscută la nivel mondial ca fiind un lider al industriei Internet of Security Things.

Martin Gren, împreună cu Mikael Karlsson şi Keith Bloodworth au fondat Axis Communications în anul 1984, compania devenind în 1996 primul producător de camere de supraveghere IP din lume. Astfel, camera AXIS 200 a fost lansată ca o extindere a businessului Axis, concentrat la acea vreme pe dezvoltarea de soluţii dedicate conectivităţii imprimantelor, unităţilor de stocare optice şi produselor de reţea.

Prima cameră video de reţea oferea o rată a cadrelor de 1/17s la rezoluţie normală sau un 1fps la rezoluţie CIF. În acest moment camerele Axis integrează senzori Full HD sau UHD, fiind capabile să înregistreze imagini chiar şi la 120fps. De la lansarea AXIS 200 şi până în prezent, compania a câştigat numeroase premii şi a pus bazele industriei de camere de supraveghere video, encodere şi dispozitive de control acces.

iulie 1st, 2017 by