Cel mai bun congelator vertical – ce trebuie sa stiti?

Cand porniti la cumparaturi pentru un congelator vertical, acordati atentie eficientei energetice si capacitatii de stocare.
Utilizarea eficienta a energiei
Cautati un congelator care este certificat Energy Star si care are un cost anual de functionare minim estimat. Congelatoarele eficiente din punct de vedere energetic sunt mai bune pentru mediul inconjurator si pentru buzunarul dumneavoastra pe termen lung. Unele sunt mai eficiente decat altele, au o izonatie mai densa pentru a bloca aerul rece in interior. Aceeasi izolatie mentine temperatura alimentelor mai sigura.
congelator

congelator

Congelatoarele prevazute cu comenzi externe si indicatoare luminoase va permit sa economisiti energie, deoarece nu trebuie sa deschideti usa de fiecare data ca sa verificati temperatura din interior si starea alimentelor. Pur si simplu, este suficient sa cititi pe afisaj care este temperatura din interior. Daca ati deschide usa de la congelator de mai multe ori evident temperatura ar creste.
Capacitate ampla de stocare
De asemenea, luati in considerare cantitatea de alimente pe care trebuie sa le pastrati in congelator in mod regulat. O regula cunoscuta este de a aloca 70 de litri din capacitatea congelatorului fiecarui membru din familie, care locuieste in casa. Pentru o familie de patru persoane v-ar trebui astfel un congelator cu o capacitate de 240 litri.
Daca nu aveti o familie numeroasa, dar doriti sa completati spatiul alocat congelatorului din frigider, atunci cea mai buna optiune pentru dumneavoastra ar putea fi un congelator vertical de capacitate mai mica. Aveti nevoie oricum de spatiu suficient pentru a tine la congelator o pulpa zdravana de porc pentru Craciun, pizza congelata, legume (culese de toamna), inghetata si multe altele. Puii si alimentele ambalate in cutii (carnea la caserola) tind sa ocupe mult spatiu in congelator.
Daca aveti o gradina si vreti sa congelati o buna parte din ceea ce recoltati pe parcursul anului (legume, fructe, verdeturi etc) atunci s-ar putea sa va dati seama ca un congelator vertical de capacitate mai mare ar fi mai potrivit pentru dumneavoastra.
Butoane pentru ajustarea temperaturii
O alta caracteristica importanta la un congelator este sa puteti regla usor temperatura din interior. Din exterior, fara sa fie nevoie sa deschideti usa congelatorul, pentru ca astfel pierdeti din eficienta. In prezent majoritatea congelatoarele au butoanele de reglare a temperaturii dispuse la exterior, pe usa.
Ce altceva este important atunci cand cumparati un congelator vertical?
Congelatoarele de azi sunt mult deasupra celor de acum cativa ani folosite de catre parintii si bunicii nostri. Dar in afara de capacitate si eficiente energetica, ce alte caracteristici sunt importane pentru cel mai bun congelator?
Iata cateva functii si caracteristici pe care ati putea sa le luati in considerare:
Design si caracteristici
– Optiuni flexibile de stocare. Cautati un congelator care include multe rafturi ce va permit sa aranjati alimentele cat mai bine. Rafturile reglabile sunt o caracteristica optima de proiectare, la fel ca si cosurile cu care sunt prevazute unele modele. Cu ajutorul lor veti putea schimba configuratia de stocare, pentru a se potrivi cat mai bine nevoilor dumneavoastra la un moment dat.
Pentru cei care obisnuiesc sa foloseasca gheata sau cuburi de gheata exista un top congelatoare preazute cu dispozitive de gheata.
– Sertare ajustabile. Separatoarele reglabile sunt extrem de utile daca trebuie sa separati sau sa compartimentati alimentele. Unele congelatoare vin la pachet cu rafturi sau cosuri ergonomice care va permit sa organizati mai bine alimentele in functie de tipul acestora. Astfel va fi mai usor sa le identificati de fiecare data si nu va fi nevoie sa lasati usa congelatorului deschisa prea mult timp.
– Indicator luminos de alimentare. O alta caracteristica utila pentru un congelator vertical, desi adesea este trecuta cu vederea, este indicatorul de putere sau displarul de avertizare care va arata daca temperatura din interior este potrivita pentru siguranta alimentelor.
iunie 6th, 2018 by