Care este „echipamentul” potrivit pentru telemuncă? Află din ACEST articol!

Telemunca a reprezentat, pentru majoritatea românilor, o noutate. Deși, la început, poate părea un vis devenit realitate să îți îndeplinești sarcinile de pe canapeaua din sufragerie, în pijamale, ascultând muzica preferată, acest scenariu frumos s-a transformat, în puțin timp, într-o realitate cruntă.

De la greutatea cu care se poate separa munca și viața personală, până la nenumăratele lucruri care pot distrage atenția și device-urile care au decis să se strice, a te obișnui cu munca de acasă poate fi un proces de lungă durată. Totuși, există anumite „echipamente” care îți pot ușura orele de muncă din confortul locuinței.

Iată ce „echipament” trebuie să folosești pentru a reuși să muncești mai bine de acasă:

  • Laptop

Bineînțeles, fără el (sau un calculator), telemunca ar fi imposibilă. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că laptopul tău se află într-o condiție excelentă, pentru a putea face față tuturor sarcinilor la care este supus.

Chiar dacă ai primit un dispozitiv de la lucru, este necesar să îl îngrijești. Dacă observi că acest device nu funcționează la capacitățile sale maxime sau dacă timpul de reacție e din ce în ce mai lent, este momentul să apelezi la un service de laptop-uri din București, care să rezolve orice problemă cu care te confrunți. Cei de la Depanarelaptop.ro îți vor repara laptopul fie pe loc (dacă nu este cazul unei probleme serioase), fie în cel mai scurt timp, pentru a-l putea folosi fără niciun impediment pentru sarcinile zilnice.

  • Mouse fără fir

Cel mai probabil, dacă folosești un laptop, te-ai obișnuit să lucrezi în nenumărate colțuri ale locuinței, nu doar la birou. Pentru a reuși să lucrezi cu la fel de mult spor, ai nevoie de un mouse wireless. Folosirea acestuia este mult mai rapidă, comparativ cu touchpad-ul laptopului. Așadar, un astfel de accesoriu te va ajuta să fii productiv, în special dacă trebuie să navighezi pe mai multe pagini.

Faptul că este fără fir înseamnă că îl poți folosi cu ușurință din orice loc alegi să lucrezi, fără să îți faci griji în legătură cu cablurile. Acest lucru este în special de ajutor pentru părinții cu prichindei care aleargă prin casă fără să fie atenți, eliminând riscul ca aceștia să se poată împiedica de cablu.

  • Un monitor mare

Un al doilea monitor este recomandat persoanelor care trebuie să folosească multe aplicații simultan și să aibă pe ecran mai multe date statistice sau persoanelor care lucrează în domeniul creativ. Bineînțeles, monitorul va avea nevoie de loc pe birou și nu îți va mai fi la fel de ușor să lucrezi de pe canapea. Totuși, dacă pui mare preț pe productivitate și eficiență, un ecran suplimentar îți poate fi de ajutor, întrucât extinde în mod semnificativ spațiul de lucru.

  • Lampă pentru birou

Trebuie să folosești o lampă, în special dacă alegi să lucrezi până seara târziu sau foarte de dimineață. Cu toate acestea, nu uita să stabilești o oră fixă în care să te oprești din lucru, pentru a nu te obosi peste măsură, oboseala fiind unul dintre factorii care declanșează problemele de concentrare. Lampa poate fi folosită și în zilele în care soarele nu strălucește și nu ai parte de lumină naturală.

Așadar, dacă te numeri printre românii care sunt încă nevoiți să lucreze de acasă, folosește cu încredere „echipamentul” de mai sus pentru a-ți ușura orele de muncă și pentru a reuși să faci față cu brio tuturor sarcinilor profesionale.

Sursă foto: Shutterstock.com.

martie 26th, 2021 by