OPTEX – Detectarea infracțiunilor din mediul rural

Furturile de la fermele şi proprietăţile rurale din România au luat o tot mai mare amploare, provocând pagube și neliniște celor care locuiesc în mediul rural. Sistemele de securitate sunt aproape inexistente în localitățile mici, iar firmele ce pot asigura paza şi protecţia cer sume foarte mari pentru a aloca persoane în sate şi comune.

OPTEX, lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, deţine în portofoliul său produse ce pot fi folosite cu succes pentru a securiza eficient proprietățile cu bunurile din aceste locații.

Studiu de caz Marea Britanie

O astfel de instalare s-a realizat recent în Marea Britanie, unde furturile din mediul rural creează pagube ce totalizează anual 42 milioane de lire, cele mai vizate fiind uneltele, ATV-urile şi combustibilul. Astfel de infracţiuni afectează fermierii de pe întreg cuprinsul ţării.

De curând, un fermier cu o fermă de peste 200ha (500 acri) din partea de nord a Lincolnshire, a descoperit într-o dimineaţă că hoţii au pătruns în clădirile fermei şi au folosit camionul său pentru a fura bunuri, de la ATV-uri, atomizoare şi unelte electrice, până la lanterne şi echipamente de prelucrare a solului, în valoare de mii de lire. Avea nevoie de o soluţie rapidă, aşa că a apelat la compania Advance Security Solutions, care i-a recomandat tehnologia OPTEX pentru securizarea locaţie. Au fost alese pentru acest spaţiu extins produsele OPTEX Smart Line, aceşti senzori wireless cu infraroşu dovedindu-se foarte eficienţi în detectarea oricăror tentative de intruziune.

Mark Davies, Managing Director pentru Advance Security Solutions, spune că nu era timp de pierdut şi, pentru că instalaseră deja sisteme wireless cu infraroşu OPTEX Smart Line în alte locuri cu suprafeţe extinse din ţară, ştia că aceasta reprezenta soluţia potrivită:

“Este extraordinar pentru oricine doreşte securizarea unei suprafeţe generoase – liniştea personală valorează o avere şi exact asta este ceea ce oferă OPTEX Smart Line. De îndată ce un intrus încearcă să pătrundă într-una dintre clădirile fermei, sistemul de securizare a perimetrului OPTEX îl detectează şi îl alertează imediat pe fermier”, a declarat Mark Davies, Managing Director pentru Advance Security Solutions.

În plus, sistemul poate fi configurat să ignore animalele sălbatice, astfel încât să nu fie declanşat de vulpi sau alte animale nocturne.

“OPTEX Smart Line Quad furnizează o soluţie de detecţie a intruşilor foarte eficientă, care îi permite fermierului să monitorizeze ce se întâmplă la ferma sa, indiferent de oră sau de locul unde se află. Asta înseamnă că fermierul şi familia sa pot dormi liniştiţi noaptea, ştiind că ferma este protejată”, a completat Mark Davies.

Soluțiile bazate pe detectorii OPTEX Smart Line, care acoperă spații extinse așa cum este necesar în mediul rural, pot fi instalate de către partenerii OPTEX și în România.

iulie 1st, 2017 by