Cum organizezi la tine acasă o seară reușită de filme

Serile de filme organizate acasă au devenit una dintre modalitățile preferate pentru petrecerea timpului liber, mai ales după ce pandemia ne-a limitat ieșirile în oraș. Chiar dacă nu mai poți să mergi la cinematograf cu familia sau cu prietenii, poți organiza la tine acasă o astfel de seară, într-un cadru mult mai intim și mai primitor.

Rețeta pentru o seară de filme reușită este la îndemâna oricui, iar dacă vrei să organizezi un astfel de eveniment la tine acasă, îți arătăm care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții cont.

Pregătirea spațiului de vizionare

Invitații tăi trebuie să se simtă cât mai confortabil, iar acest lucru trebuie să te preocupe în mod special când pui la punct camera în care vă veți aduna. O canapea confortabilă, sau niște fotolii, pot înlocui cu succes scaunele de cinematograf.  De asemenea, poți folosi și perne pentru podea, la fel de comode și mult mai practice. Ai grijă ca acestea să fie amplasate la o distanță optimă față de ecran și să ofere o vizibilitate bună din orice unghi.

Ceva „de ronțăit” și de băut

Popcornul și băuturile răcoritoare sunt ingrediente nelipsite din sălile de cinematograf, dar tu poți să diversifici meniul, dat fiind că ești la tine acasă. În loc de popcorn, e mai bine să pregătești câteva gustări sub formă de sandwich-uri sau bruschete, pentru că vor fi mai mult apreciate de invitați. Mai poți pune pe masă niște alune, minibrezele, sticksuri, chipsuri și orice altceva crezi că se pretează.

Nu uita nici de băuturi, care trebuie să fie pentru toate gusturile. Ideal ar fi să ai instalat în cameră un frigider pentru băuturi, bine aprovizionat cu sucuri, bere și apă minerală sau plată. Nu strică nici un pahar de vin bun, savurat împreună cu filmul care rulează pe ecran.

Asigură-te că partea tehnică este în regulă

Atmosfera de cinema este redată cel mai bine cu ajutorul unui proiector și al unui ecran, așa că, în cazul în care ai un astfel de dispozitiv, nu ezita să îl folosești. Există și alte alternative foarte eficiente, cum ar fi un DVD player, calculatorul sau laptopul, de preferat conectate la televizor. Netflix-ul este o altă soluție la care poți apela, mai ales dacă ai un smart TV.

Indiferent de variantă, trebuie să te asiguri că dispozitivele sunt în regulă, din punct de vedere tehnic. E indicat să faci și o probă înainte de sosirea invitaților, pentru a evita o surpriză neplăcută ce poate apărea chiar în mijlocul vizionării.

Alege filmul de comun acord cu invitații

Seara de film trebuie precedată de o discuție cu toți invitații pentru a cădea de acord asupra filmului sau filmelor pe care le veți urmări. Fiecare are preferințe proprii în materie de filme, așa că trebuie ajuns la un consens pentru ca nimeni să nu se plictisească sau să adoarmă înainte de genericul final.

Poți miza și pe elementul surpriză, alegând tu filmul, însă chiar și așa,trebuie să cunoști preferințele invitaților și să găsești filmul potrivit, care să fie pe placul tuturor.

Pauză de discuții între filme

Dacă ți-ai propus să organizezi un maraton de filme care să includă 4-5 titluri, într-o singură noapte, ia în considerare și o pauză de cel puțin 15 minute între ele. Invitații au nevoie de asta pentru a se dezmorți, a ieși la o țigară și a mai schimba impresii despre filmul abia încheiat.

Nu uita să îți anunți din timp prietenii, să nu-și facă alte planuri pentru weekend, iar ținând cont de aceste recomandări, succesul unei seri de film organizate la tine acasă este ca și garantat.

ianuarie 26th, 2021 by