Cum sa-ti amenajezi practic biroul de acasa

     In momentul de fata, acasa nu mai este doar locul in care vii dupa munca pentru a petrece timpul cu familia sau pentru a te odihni. Acum practic, pentru unii oamenii este si locul unde trebuie sa lucreze, sa faca aceleasi lucruri pe care le faceau inainte de la birou. Un spatiu de lucru dedicat te va ajuta sa intri in „modul de lucru” necesar pentru a fi productiv, fara a fi distras.

  •      Cand vine vorba sa amenajezi un birou la tine acasa ai nevoie de anumite obiecte absolut necesare precum instrumentele de scris, imprimanta, un telefon, laptopul sau computerul si cel mai important masa de birou pe care sa pui toate aceste lucruri. Asadar, pentru un birou care sa-ti exprime personalitatea, decorul si organizarea sunt elementele esențiale6 pe care trebuie sa le ai neaparat in vedere.  
  • Alegerea spatiului corespunzator pentru biroul de acasa implica multe aspecte de care trebuie sa ti cont. In primul rand, daca preferi sa pozitionezi biroul in living ori in dormitor, alege mobila de birou cu designul din restul camerei. Orienteaza biroul spre fereastra pentru a beneficia de cat mai multa lumina si monteaza o etajera si cateva obiecte de depozitare aranjate strategic. Astfel, te poti bucura de un spatiu inspirat, in care sa lucrezi cu cea mai mare placere.
  • Cauta accesorii pentru masa de birou. De  exemplu, o cana sau un pahar interesant, pot fi folosite drept suport pentru instrumentele de scris; o vaza vintage poate constitui suport pentru agrafele pentru hartie. Nu uita sa ții aproape obiectele indispensabile pentru a nu pierde timpul cautandu-le. Daca dispui de o colectie de carti, da frau liber creativitatii cand le asezi in mobila de birou. De asemenea  poti oferi o nota de interes  prin adaugarea unui trofeu sau obiect decorativ mai special in noua biblioteca.
  •  Majoritatea oamenilor cand aleg un scaun de birou se uita doar la aspect, insa e foarte important cat este si de confortabil. Materialul din care este facut scaunul trebuie sa permita corpului sa fie aerisit in egala masura in zona sezutului si a spatarului. Prin urmare, alegerea unui scaun de birou potrivit este esentiala. Nu uita sa achizitionezi si cateva scaune in plus pentru partenerii de afaceri si clientii care iti vor vizita biroul.
  • Fotografiile inramate sau niste tablouri, ofera o picatura de personalitate biroului de acasa. Alege imagini inspirationale.
  • Pe langa sursa principala de lumina artificiala, lampile de birou sau corpurile de iluminat te vor ajuta sa reduci oboseala ochilor atunci cand petreci ore intregi la calculator, citesti contracte sau semnezi diverse acte. Un alt sfat util in legatura cu iluminatul este acela de a pozitiona toate monitoarele astfel incat sa nu reflecte lumina, fiind astfel deranjante pentru ochi. Ghivecele cu plante nu doar ca arata bine si creeaza o atmosfera aerisita si proaspata, ci au si numeroase beneficii.

     Folosind putina imaginatie iti poti transforma biroul de acasa intr-un spatiu de lucru modern si atractiv ce se va integra intr-un mod reusit in spatiul locuintei tale. Nu uita ca ordinea este foarte importanta pentru un birou. Decoreaza in asa fel incat spatiul de lucru sa fie unul rafinat si practic in acelasi timp!

ianuarie 26th, 2021 by