8 motive pentru care să apelezi la servicii medicale private

Din ce în ce mai mulți pacienți se orientează către serviciile medicale private, cu justificări dintre cele mai variate – până la urmă, fiecare dintre noi are propriile priorități. Iată care sunt cel mai frecvent invocate motive când se apelează la această alternativă.

1. Nivelul de încredere este crescut

Atunci când vine vorba despre serviciile medicale private, pacienții invocă un nivel mai mare de încredere decât în serviciile medicale de stat. Concurența de pe piață (există o mulțime de clinici private, mai mari sau mai mici, cu specializare strictă pe o anumită patologie, sau care oferă servicii din toate domeniile medicale, cum este MedLife) are efecte benefice și din acest punct de vedere, iar pacienții percep medicii ca fiind mai implicați, mai atenți și mai concentrați atunci când lucrează în cadrul unei clinici private, decât într-un spital de stat.

2. Medicul nu este supraaglomerat

În cadrul sistemului de sănătate de stat, lipsa personalului specializat încă se resimte. Medicii – mai ales cei buni, care beneficiază de recomandări din partea altor pacienți – sunt suprasolicitați, iar timpul pe care îl pot acorda bolnavului este redus. De multe ori, consultația la stat este întreruptă, medicul pare să fie atent în mai multe locuri deodată, iar pacientul percepe asta ca pe un soi de superficialitate, care îl îngrijorează.

3. Sistemul privat manifestă mai mult respect pentru pacient

Până la urmă, sistemul privat de sănătate reprezintă o afacere care nu poate fi profitabilă decât atrăgând un număr mare de clienți. În sistemul privat nu vei întâlni infirmiere supărate, asistente nervoase sau medici grăbiți, ci vei fi tratat cu atenția și cu respectul pe care le meriți, indiferent de vârstă, sex sau clasă socială.

4. Sistemul privat atrage cei mai buni specialiști

Managerii clinicilor private sunt interesați să atragă cei mai buni specialiști care, la rândul lor, vor atrage un număr mai mare de pacienți. Toată lumea își dorește să aibă acces la un medic considerat bun, iar oamenii sunt dispuși să plătească pentru acest avantaj.

Un bun specialist va putea să recomande investigațiile potrivite, să interpreteze rezultatele corect, să formuleze un diagnostic și să prescrie un tratament în care pacientul are încredere și pe care îl va respecta pentru vindecare. 

5. Sistemul privat are un risc redus de infecții nosocomiale

Curățenia pe care o vei găsi într-o clinică privată este net superioară celei dintr-un spital de stat. Este vorba, încă o dată, despre resursele disponibile pentru a o menține și, parțial, despre comportamentul unui pacient care ajunge într-un spațiu nou, modern, curat.

Curățenia de la toalete și echiparea acestora cu robineți cu senzori este doar vârful iceberg-ului. Rigurozitatea personalului medical este indispensabilă pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale, responsabile pentru creșterea mortalității în sistemul de stat.

6. Sistemul privat îți scutește timp

Ai încercat vreodată să ajungi la medic, într-un spital de stat? Dacă da, ești conștient de faptul că ai de așteptat câteva ore bune. Pe de altă parte, sistemul medical privat funcționează exclusiv pe bază de programare. 

Pentru tinerii angajați, cu un program strict la serviciu, timpul este un bun extrem de prețios pe care nu sunt dispuși să îl irosească atunci când au alternative.

7. Sistemul privat nu este neapărat mai scump

Diferențele de costuri nu sunt atât de mari între stat și privat, atunci când beneficiezi de o asigurare medicală privată sau de un abonament la o clinică anume. 

În plus, când vine vorba despre unele investigații imagistice sau despre intervenții chirurgicale, Casa de Asigurări de Sănătate decontează cel puțin parțial costurile, astfel încât accesul la aceste servicii să devină mult mai accesibil. 

8. Sistemul privat are aparatură mai modernă

Pentru că performanțele medicale sunt secretul succesului pe această piață, sistemul privat de sănătate este preocupat să se echipeze cu aparatură modernă, de foarte bună calitate, care să faciliteze diagnosticul și tratamentul. Nu de puține ori, inclusiv medicii din sistemul de stat se văd nevoiți să îndrume anumiți pacienți către cabinete și clinici private, unde există aparatură de mai bună calitate decât în spital. 

Sistemul medical privat este în continuă expansiune, atât în România, cât și în lume. Avantajele sale sunt incontestabile și cântăresc greu în deciziile pe care le fac pacienții. Prin urmare, dacă doar teama costurilor te ține la distanță, interesează-te cu atenție ce alternative ai la dispoziție. 

mai 18th, 2022 by