Category: Uncategorized

motor motocultor
aprilie 8th, 2024 by nemesu

Atunci cand detii un motocultor, este esential sa stii cum sa gestionezi diversele probleme tehnice care pot aparea. De la etichetele de siguranta deteriorate pana la zgomotele ciudate provenite de la motor, exista diverse semne care indica necesitatea de a contacta furnizorul. Acest articol iti va oferi informatii esentiale despre momentele in care trebuie sa te bazezi pe ajutorul furnizorului pentru a mentine motocultorul in stare optima de functionare.

Etichete de siguranta deteriorate

Cand etichetele de siguranta de pe motorul utilajului devin deteriorate sau greu de citit, se creeaza un risc semnificativ pentru utilizator. Aceste etichete ofera informatii esentiale despre functionarea corecta a echipamentului si precautiile de siguranta. Contactarea furnizorului generalmotor.ro pentru inlocuirea acestor etichete este cruciala pentru a evita accidentele si pentru a garanta o utilizare sigura a motocultorului.

Necesitatea de intretinere si reparatii

Un alt motiv intemeiat pentru a contacta furnizorul este situatia in care motorul de motocultor necesita intretinere sau reparatii. Indiferent daca este vorba despre schimbarea uleiului sau despre inlocuirea pieselor uzate, furnizorul poate oferi piese noi, originale sau echivalente, pentru a asigura buna functionare a echipamentului. Este esential sa nu amani astfel de interventii, pentru a evita deteriorarea motorului si a mentine performantele optime ale motocultorului.

Asistenta pentru operatiuni de service

Distribuitorul poate oferi asistenta si pentru operatiunile de intretinere planificate, cum ar fi curatarea filtrului de aer sau schimbarea uleiului. Daca nu detii sculele sau competentele necesare pentru a efectua aceste operatiuni, furnizorul poate fi partenerul tau de incredere pentru mentinerea motocultorului in stare optima.

Rezolvarea problemelor de zgomot

Daca observi aparitia zgomotelor neobisnuite la o turatie constanta a motorului de motocultor, este indicat sa consulti furnizorul autorizat pentru a identifica si remedia problema. Ignorarea acestor zgomote poate duce la deteriorarea motorului si la costuri de reparatii suplimentare.

Contactul cu furnizorul, solutia pentru maximum de siguranta!

In concluzie, contactarea furnizorului este esentiala in diverse situatii legate de motorul de motocultor. De la inlocuirea etichetelor de siguranta pana la rezolvarea problemelor tehnice, furnizorul poate oferi asistenta specializata pentru a mentine echipamentul in stare optima de functionare si pentru a elimina riscurile asociate utilizarii necorespunzatoare.

Intrebari frecvente

Ce trebuie sa fac daca nu sunt sigur de problema motorului de motocultor?

Daca ai nelamuriri cu privire la functionarea sau la problemele motorului, este recomandat sa contactezi furnizorul pentru diagnosticare si asistenta.

Cum pot contacta furnizorul pentru asistenta?

Poti contacta furnizorul prin intermediul site-ului sau web, prin telefon sau prin e-mail, pentru a solicita asistenta tehnica.

Care sunt avantajele folosirii pieselor originale in reparatii?

Utilizarea pieselor originale in reparatii asigura compatibilitatea maxima si performantele optime ale motocultorului, prelungind astfel durata de viata a echipamentului.

Cum pot evita aparitia problemelor cu zgomotul la motorul de motocultor?

Efectuarea intretinerii regulate, conform recomandarilor producatorului, si identificarea precoce a oricaror probleme pot ajuta la prevenirea aparitiei problemelor cu zgomotul.

Exista vreo garantie asociata serviciilor de asistenta oferite de furnizor?

Da, multi furnizori ofera garantii pentru serviciile de asistenta si pentru piesele inlocuite, asigurandu-te ca echipamentul tau este in maini sigure.

Posted in Uncategorized Tagged with:

martie 29th, 2024 by nemesu

Daca esti in cautarea unui zambet mai stralucitor si mai sanatos, ai putea fi familiarizat cu variantele traditionale de corectare a dintilor, cum ar fi aparatele dentare metalice sau cele ceramice. Cu toate acestea, in ultimii ani, o optiune mai moderna si mai estetica a castigat popularitate – aparatul dentar Invisalign. Te vei bucura sa afli ca pentru aparatul dentar Invisalign, pretul poate fi mai avantajos decat ai crede!

In acest articol, vei descoperi nu doar beneficiile incontestabile ale tratamentului cu Invisalign, ci si strategii practice pentru a-ti face planificarea financiara in vederea acestui tratament. Astfel, vei fi inarmat cu toate informatiile necesare pentru a lua o decizie inteleapta si pentru a-ti transforma zambetul fara a-ti afecta excesiv finantele personale.

Beneficiile tehnologiei Invisalign

Aparatul dentar Invisalign prezinta numeroase beneficii, dar una dintre cele mai mari este aspectul sau invizibil. Acest lucru inseamna ca poti sa iti corectezi dintii fara sa fii deranjat de aspectul metalic al unui aparat traditional. De asemenea, Invisalign este mai confortabil decat aparatele dentare clasice, deoarece nu are sarme sau bracketi care sa poata cauza iritatii ale gurii. Te poti bucura de rezultatele frumoase ale unui aparat dentar Invisalign pret de o viata intreaga!

Planificarea financiara pentru aparatul dentar Invisalign

Cercetare si consult

Primul pas in planificarea financiara pentru aparatul dentar Invisalign este sa faci o cercetare adecvata si sa consulti un ortodont. Afla mai multe despre costurile implicate si despre optiunile de plata disponibile. Un consult initial la northo.ro iti va oferi o idee mai clara inclusiv despre ce presupune tratamentul cu aparat dentar Invisalign ca pret.

Compararea costurilor

Compara costurile diferitelor cabinete ortodontice care ofera tratament Invisalign. Uneori, pentru tratamentul cu aparat dentar Invisalign, pretul poate varia in functie de locatie si de experienta medicului ortodont. Alege o optiune care se potriveste bugetului tau si care ofera in acelasi timp servicii de inalta calitate.

Discutarea optiunilor de plata

Majoritatea clinicilor ofera optiuni de plata flexibile pentru tratamentul Invisalign. Poti discuta despre planurile de plata lunare sau despre posibilitatea de a primi reduceri pentru plata integrala in avans. Analizeaza toate optiunile disponibile si alege cea care se potriveste cel mai bine situatiei tale financiare.

Bugetare si economisire

Dupa ce ai stabilit costurile tratamentului si optiunile de plata, iti poti face un buget pentru a vedea cum sa integrezi aceste cheltuieli in finantele tale lunare. Poti lua in considerare chiar si optiuni de economisire sau de aplicare a unor strategii de gestionare a banilor pentru a face fata mai usor costurilor asociate cu tratamentul.

Aparatul dentar Invisalign poate fi o optiune excelenta pentru corectarea dintilor, iar costul sau poate fi mai avantajos decat ai crede. Cu o planificare financiara adecvata si cu ajutorul optiunii de plata in rate, poti sa iti realizezi visul unui zambet frumos si sanatos. Nu ezita sa iti faci research-ul si sa consulti un specialist pentru a afla mai multe despre cum sa iti atingi obiectivele dentare in mod eficient si convenabil din punct de vedere financiar. Pentru tratamentul cu aparat dentar Invisalign, pretul nu reprezinta un impediment! Acesta este direct proportional cu beneficiile si rezultatele uimitoare ale dispozitivului ortodontic!

Posted in Uncategorized

cuptor patiserie
martie 22nd, 2024 by nemesu

Patiseriile reprezinta un univers aparte in industria ospitalitatii, in care accentul cade pe productivitate. Spre deosebire de restaurantele exclusiviste, unde se degusta specialitati culinare, sau baruri, care promoveaza socializarea, in patiserii, cuvantul de ordine este eficienta in productie.

In acest context, alegerea si utilizarea unui cuptor de patiserie adecvat devin esentiale pentru succesul afacerii. In continuare, vom explora cativa factori cheie care contribuie la cresterea productivitatii unui cuptor de patiserie, luand ca exemplu modelul MKF 1064 BM de la Tecnoeka, disponibil in oferta Fresco Expert.

Capacitatea mare

Unul dintre factorii importanti care contribuie la cresterea productivitatii unui cuptor de patiserie este capacitatea acestuia. Modelul MKF 1064 BM de la Fresco.ro se remarca prin capacitatea sa de a gazdui pana la 10 tavi de dimensiunea 60×40 cm, permitand astfel prepararea unui volum mare de produse intr-un singur ciclu de gatire.

Eficienta in utilizare a spatiului

Capacitatea mare a cuptorului nu creste doar volumul de productie, ci si eficienta in utilizarea spatiului din bucatarie. Aceasta inseamna ca patiseria poate produce mai multe preparate, ocupand in acelasi timp mai putin spatiu, ceea ce este esential intr-un mediu in care spatiul este adesea limitat.

Temperatura de lucru ridicata

O alta caracteristica importanta pentru cresterea productivitatii unui cuptor de patiserie este temperatura de lucru ridicata. Modelul MKF 1064 BM poate atinge o temperatura de pana la 270 de grade Celsius, oferind astfel posibilitatea de a gati o varietate larga de produse si de a obtine rezultate consistente si uniforme.

Cat de importanta este temperatura in patiserie?

Temperatura optima este cruciala in patiserie, pentru a asigura coacerea uniforma a produselor si pentru a obtine textura si aspectul dorit. Un cuptor care poate atinge si mentine temperaturi ridicate este esential pentru prepararea corespunzatoare a produselor de patiserie.

Functia de pre-incalzire

Pre-incalzirea cuptorului este un alt aspect care contribuie la cresterea eficientei si productivitatii intr-o patiserie. Modelul MKF 1064 BM este echipat cu o functie de pre-incalzire la 180 de grade Celsius, ceea ce permite utilizatorului sa pregateasca rapid cuptorul pentru gatire, reducand timpul de asteptare intre ciclurile de productie.

Importanta pre-incalzirii

Pre-incalzirea cuptorului este cruciala pentru obtinerea rezultatelor dorite intr-o patiserie. Aceasta asigura ca echipamentul este la temperatura optima inainte de a incepe gatirea, ceea ce poate reduce semnificativ timpul necesar pentru prepararea produselor si poate imbunatati eficienta intregului proces.

Capacitatea de programare si memorare

Un alt aspect important care contribuie la cresterea productivitatii unui cuptor de patiserie este reprezentat de capacitatea acestuia de a programa si memora diferite retete si programe de gatire. Modelul MKF 1064 BM poate retine pana la 40 de retete si 100 de programe, permitand astfel utilizatorului sa acceseze rapid setarile preferate pentru diferitele produse.

Utilizarea panoului electronic

Panoul electronic mare si intuitiv al cuptorului faciliteaza programarea si utilizarea acestuia. Functionalitatile avansate, precum cele 10 faze de gatire programabile si injectia directa in 10 trepte, ofera utilizatorului controlul complet asupra procesului de gatire, contribuind astfel la cresterea eficientei si productivitatii.

Sistemele de control al aerului si umiditatii

Nu in ultimul rand, sistemele avansate de control al aerului si umiditatii sunt cruciale pentru obtinerea rezultatelor consistente si de inalta calitate intr-un cuptor de patiserie. Modelul MKF 1064 BM este dotat cu sistemele Airflowlogic si Humilogic, care asigura uniformitatea aerului in cavitatea cuptorului si un nivel optim de umidificare in interior, contribuind astfel la cresterea productivitatii si calitatii preparatelor.

Impactul asupra produselor finale

Controlul precis al aerului si umiditatii in timpul procesului de gatire are un impact semnificativ asupra aspectului, texturii si gustului produselor finale. Aceste sisteme avansate permit obtinerea rezultatelor consistente si de inalta calitate in fiecare ciclu de gatire, ceea ce este esential intr-o patiserie orientata catre eficienta si calitate.

Posted in Uncategorized Tagged with:

scaune birou
martie 13th, 2024 by nemesu

Daca esti in cautarea scaunelor de birou perfecte, probabil te-ai lovit de multe optiuni, dar trebuie sa stii ca nu toate sunt create egal. Aceste scaune sunt esentiale pentru cei care petrec mult timp la birou, prin urmare ele trebuie sa fie confortabile, sa asigure o postura corecta si sa-ti sustina sanatatea pe termen lung. Vrei sa afli mai multe despre aceste scaune si care sunt caracteristicile lor cheie? Ei bine, hai sa exploram impreuna!

Spre deosebire de alte tipuri de scaune, cele de birou sunt menite sa ofere suport ergonomic pentru ore indelungate de lucru consecutive. Tocmai de aceea, caracteristicile lor devin mult mai importante, avand in vedere utilizarea intensiva pe care o au.

Parametri cheie

Greutatea maxima suportata: intre 70 kg (modelele pentru copii) si 200 kg

Scaunele de la scauneonline.ro variaza in functie de greutatea pe care o pot sustine, de la modele pentru copii pana la cele pentru adulti cu greutate mai mare.

Inaltimea maxima: intre 47 cm (kneeling chair) si 138 cm / Inaltimea maxima a sezutului: intre 45 cm si 64 cm

De la scaune mai joase, precum cele tip kneeling chair, pana la cele mai inalte, inaltimea este un factor esential pentru confort si o postura corecta la birou.

Inaltimea spatarului: intre 30 cm si 90 cm / Latimea: intre 48 cm si 75 cm / Latimea sezutului: intre 35 cm si 57 cm

Dimensiunile scaunelor variaza, pentru a se potrivi diferitelor tipuri de conformatii, dar si preferintelor utilizatorilor.

Materiale si caracteristici suplimentare

Materialele folosite

Alegerea materialului poate influenta confortul si durabilitatea scaunului. Recomandarile noastre sunt: catifea, mesh, piele ecologica sau piele naturala.

Caracteristici de reglare

Reglajele precum cel lombar, reglajul pe inaltime, dar si tetiera, suportul de picioare si punctele de masaj pot face diferenta in confortul pe termen lung.

Diversitatea modelelor disponibile

Importanta optiunilor variate

Un furnizor profesionist ar trebui sa ofere o gama larga de modele, pentru a satisface nevoile diferite ale utilizatorilor.

In concluzie, scaunele de birou sunt mai mult decat simple obiecte de mobilier; ele sunt instrumente esentiale pentru sanatatea si productivitatea ta la locul de munca! Alegerea unui scaun adecvat poate face o diferenta semnificativa in confortul si bunastarea ta pe termen lung.

Intrebari frecvente

1. Care este importanta reglajelor unor scaune de birou?

Reglajele permit ajustarea scaunului pentru a se potrivi cat mai bine corpului tau, asigurandu-ti confortul si sustinand o postura corecta.

2. De ce sunt materialele importante in alegerea unor scaune de birou?

Materialele pot influenta confortul, durabilitatea si aspectul estetic al scaunului, fiind esentiale pentru experienta ta de utilizare pe termen lung.

3. Care sunt avantajele unei game variate de modele disponibile?

O gama larga de modele permite utilizatorilor sa aleaga scaunul care li se potriveste cel mai bine nevoilor si preferintelor lor individuale.

4. Cum pot sa imi aleg scaunul perfect pentru birou?

Pentru a alege scaunul potrivit, trebuie sa iei in considerare nevoile tale individuale, cum ar fi inaltimea si greutatea, preferintele de confort si orice probleme de sanatate existente.

5. De ce este important sa investesc in scaune de birou de calitate?

Scaunele de calitate pot imbunatati confortul si productivitatea la locul de munca, precum si sanatatea pe termen lung, reducand riscul de afectiuni legate de pozitia incorecta la birou.

Posted in Uncategorized Tagged with:

februarie 22nd, 2024 by Gabriel

CONIL anunță cu entuziasm organizarea săptămânilor porților deschise la Școala CONIL, în perioada 26 Februarie – 15 Martie 2024. Pe parcursul a două săptămâni, părinții și copiii sunt invitați să exploreze universul educației personalizate CONIL, o școală dedicată copiilor cu dizabilități și nevoi educaționale speciale dar și celor tipici.

Vizitatorii vor avea ocazia să:

  • Descopere programul educațional personalizat al școlii, axat pe nevoile individuale ale fiecărui copil.
  • Viziteze sălile de clasă moderne și dotate, special concepute pentru a facilita învățarea și incluziunea.
  • Să se întâlnească cu echipa de profesori dedicați și specialiști cu experiență în educația specială.
  • Să participe la o discuție cu conducerea școlii pentru a afla mai multe despre viziunea, misiunea și valorile CONIL.

Povestea CONIL a debutat acum 25 de ani, din dragostea și dăruirea Adelei Hanafi, o mamă care a luptat pentru educația și incluziunea fiului ei cu dizabilități. Astăzi, CONIL este o speranță pentru sute de familii, oferind educație, terapie și sprijin pentru peste 300 de copii cu nevoi speciale.

„La Școala CONIL, fiecare copil este o poveste unică ce merită să fie scrisă cu iubire și încredere. În fiecare zi, echipa noastră dedicată lucrează cu pasiune pentru a oferi fiecărui micuț o șansă reală la educație și dezvoltare. Invităm părinții să descopere educația personalizată în cadrul sistemului de învățământ CONIL, să ne viziteze în timpul Săptămânilor Porților Deschise și să împărtășească bucuria descoperirii împreună cu noi. În cadrul școlii CONIL, fiecare copil este nu doar acceptat, ci iubit și încurajat să-și exploreze potențialul unic. Așteptăm cu drag să cunoaștem părinții și să construim împreună viitorul copiilor care ne trec pragul.”, a declarat Adela Hanafi, director Școala Conil.

Programează-te acum!

Pentru a participa la Săptămânile Porților Deschise, te rugăm să te programezi online la https://calendly.com/asociatia-conil/solutia-optima-pentru-copilul-tau?month=2024-02.

Despre Asociatia și Școala Gimnazială CONIL – Școala UNESCO

În anul 2005, a fost înființat primul Centru CONIL, bazat pe conceptul educației incluzive, un loc deschis tuturor copiilor, indiferent de nevoile lor. Aici, toți copiii sunt egali și învață împreună, într-un mediu susținător. De-a lungul anilor, proiectele desfășurate de CONIL au avut un impact semnificativ. Peste 3.000 de copii atipici au beneficiat de programe de educație și terapie specializată, peste 35.000 de copii tipici și cu dizabilități au avut ocazia să urce pe scene celebre ale capitalei în cadrul festivalului CONIL Fest, iar peste 300 de copii cu nevoi speciale au participat la tabere de integrare. De asemenea, peste 1.500 de studenți cu dizabilități au avut acces la cursuri gratuite de weekend, oferindu-le astfel o șansă reală de dezvoltare și integrare.

Posted in Uncategorized

februarie 22nd, 2024 by Gabriel

Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii este celebrată în toate colțurile țării, în fiecare an pe data de 24 februarie. După varianta împrumutată, Dragobetele este încă o ocazie minunată pentru a celebra sentimentele alături de persoana iubită. În tradiția românească, sărbătoarea Dragobetelui este asociată atât cu sentimentele de iubire cât și cu sfârșitul iernii și vestirea primăverii când pasările se adună și încep să își construiască noile cuiburi. Se spune că păsările care nu își găseau perechea în această zi, rămâneau sigure până anul următor de Dragobete. Asemeni păsărilor, fetele și băieții se întâlneau pentru a se îndrăgosti și peste tot se auzea „Dragobetele sărută fetele!„.

În credința românească, Dragobetele este fiul Babei Dochia, un tânăr voinic, și frumos care li se arata tinerilor în vis și îi învăța tainele iubirii. În această zi, se spune că fetele și băieții logodiți trebuie să respecte tradițiile și să-și arate afecțiunea reciprocă. Tot de Dragobete, se crede că tinerii își pot alege partenerul de viață, iar îndrăgostiții își pot dezvălui sentimentele într-un loc special, numit „Colțarul Dragostei”.

În România, datele de celebrare a sărbătorii de Dragobete variază în funcție de regiune între 24 februarie şi 28 februarie, 1 martie şi 25 martie. Tot în funcție de regiune, Dragobetele mai poartă numele de „Cap de primăvară”, „Năvalnicul”, „Ioan Dragobete”, „Sântion de primăvară”, „Drăgostiţele”, și „Logodna sau însoţitul păserilor”.

Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii, vine la pachet cu superstiții fascinante care îmbogățesc tradițiile acestei zile. Fetele își spălau părul cu apă de zăpadă topită pentru a rămâne frumoase și sănătoase pe tot parcursul anului. Se credea că această practică avea puterea de a le face și mai frumoase și mai remarcate de către băieți.

Tot în această zi, se spune că băieții fură flori pentru a-și arăta intențiile romantice față de fetele pe care le admiră. Gestul lor romantic este privit cu simpatie și se traduce prin ceea ce astăzi numim, dragoste la prima vedere.

Conform tradiției, sărutul unei fete în ziua de Dragobete aduce noroc în dragoste. Acest gest simbolic este considerat un început al unei relații fericite de iubire. Se crede că mersul pe iarbă în ziua de Dragobete aduce prosperitate familiei și asigură o viață fericită pentru membrii acesteia.

Pentru a preveni certurile și neînțelegerile în cuplu, se spune că ar trebui să ascunzi cuțitul în această zi. Acest gest ar simboliza evitarea disputelor și menținerea armoniei în relație.

Oricare ar fi datinile și obiceiurile din străbuni ale acestei sărbători, ea trebuie celebrată cu iubire și bucurie alături de persoana iubită.

Cum puteți petrece ziua de Dragobete alături de persoana iubită

Cină romantică: Organizați o cină romantică acasă, la lumina lumânărilor sau la un restaurant. Dacă sunteți la prima întâlnire, optați pentru un restaurant intim, un loc confortabil, cu lumină difuză și mâncare senzațională.  Dacă vă place atmosferă intimă de acasă și vă place să gătiți, o cină romantică pregătita acasă și savurată la lumina lumânărilor este doza maximă de romantism.

Indiferent de locul ales, pentru ca prima întâlnire să fie una specială, asigurați-vă că nu uitați de flori. Comandați online un buchet de trandafiri care să ajungă de preferat după primul fel de mâncare când atmosfera s-a mai destins!

Excursie la munte sau la mare: Dacă vremea permite, planificați o excursie la munte sau la mare pentru a vă bucura de peisaje frumoase și de compania reciprocă. La o primă întâlnire puteți merge într-o drumeție de iarnă sau o plimbare lungă pe malul mării, urmata de o cafea fierbinte sau un pahar cu vin.

Plimbări și picnic în natură: Dragobetele este o zi ideală pentru plimbări în aer liber, admirând împreună frumusețea naturii care se trezește la viață. Dacă vremea rece nu este o problemă, ați putea lua în considerare să mergeți la un picnic. Împachetați un coș plin cu gustări, băuturi și desigur florile preferate. Întindeți o pătură într-un pădure sau în parc și admirați frumusețea naturii. Florile sunt un mod fermecător de a încheia prima întâlnire romantică, iar florile de primăvară se numără printre cele mai inspirate alegeri.

Ateliere pentru pasiuni comune: Alegeți să vă înscrieți împreună la un atelier sau curs care vă pasionează pe amândoi. Fie că este vorba de gătit, pictură, bricolaj sau dans, veți crea amintiri de neuitat.

Film romantic: Aveți nevoie de o idee simplă pentru prima întâlnire? Mergeți la film și alegeți, de preferat o comedie romantică.

Idei de cadouri de Dragobete

Buchet de flori: Alegeți flori care simbolizează dragostea, precum trandafiri roșii, alb sau roz. Optați pentru o florarie online care să livreze oriunde și oricând.

Bijuterii personalizate: Un colier sau o brățară personalizată cu inițiala sau o dată specială poate fi un cadou unic.

Experiențe: Cadourile precum o zi la spa, un weekend la o pensiune de vis sau bilete la un concert, aduc bucurie și emoții.

Concentrați-vă pe experiențele comune care vă permit să vă conectați în mod autentic prin activități distractive, conversații vesele și creative. Pentru o doza perfectă de romantism, adaugați un buchet cu florile preferate care să poată fi livrat oriunde și oricând.

Sărbătoarea zilei de Dragobete nu înseamnă doar iubirea dintre doi oameni, ci și legătura specială dintre prieteni și familie. Indiferent de alegerea făcută, important este să aduceți un zâmbet pe fața celor dragi în această zi dedicată sentimentelor pure și frumoase, iar florile rămân cea mai bună modalitate de a-i răsfăța pe cei dragi!

Posted in Uncategorized

februarie 14th, 2024 by Gabriel

Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului și nu mai este niciun secret pentru nimeni că industria florilor are o legătură puternică cu această sărbătoare. În ciuda scăderii popularității lor, florile sunt încă unul dintre cele mai apreciate cadouri de Ziua Îndrăgostiților.

Originile exacte ale Zilei Îndrăgostiților ne se cunosc cu exactitate, dar se pare că festivalul provine din epoca romană. Cea mai vehiculată legendă a Zilei Îndrăgostiților se referă la un preot roman pe nume Valentin. În secolul al III-lea d.Hr., Roma a fost condusă de împăratul Claudius al II-lea. Unul dintre decretele lui Claudius a fost interzicerea căsătoriei pentru tineri, deoarece îi va face soldați mai buni.

Această politică a fost nepopulară, așa că Valentin a continuat să organizeze în secret ceremoniile de nuntă. Odată ce a fost descoperită sfidarea lui Valentin, Claudius l-a condamnat la moarte.

Potrivit unor legende, Valentin a fost închis și în timp ce aștepta execuția s-a îndrăgostit de fiica temnicerului său. Pentru a-și mărturisi dragostea pentru ea înainte de a muri, Valentin i-a lăsat un bilet care se termina cu „From your Valentine”. Conform unei alte legende, Valentin a încercat să-i ajute pe creștinii întemnițați să scape de romani, dar a fost prins.

Valentin a fost executat pe 14 februarie în 269 d.Hr., devenind un martir și un sfânt în ochii Bisericii Creștine. În anul 496 d.Hr., papa Gelasius I a declarat ziua de 14 februarie ca sărbătoare a Sfântului Valentin.

Conceptul modern de Ziua Îndrăgostiților provine de la victorieni. În secolul al XVIII-lea, a devenit o practică obișnuită să se trimită felicitări de Ziua Îndrăgostiților. Astăzi, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în întreaga lume.

Sărbătoarea Sfântului Valentin cunoscută ca Ziua Îndrăgostiților este incompletă fără flori, motiv pentru care maeștrii floriști transformă ziua într-un festival al iubirii și romantismului. Printre varietățile de flori care cuceresc inimile, trandafirii rămân indiscutabil în fruntea preferințelor, etalând eleganța lor atemporală și simbolismul iubirii profunde.

Pentru a putea alege cu succes buchetul perfect, specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország vă invită să descoperiți cele mai romantice flori pe care le puteți oferi de Ziua Îndrăgostiților.

Trandafiri – Trandafirii roșii sunt ambasadorii oficiali ai zilei Îndrăgostiților și sunt asociați cu dragostea, pasiunea și frumusețea. Prin frumusețea lor desvarsita și parfumul dulce, rămân apogeul expresiei iubirii. Există peste 150 de tipuri diferite de trandafiri care pot fi oferite de ziua Îndrăgostiților. Trandafirii roșii, simbol etern al pasiunii și dorinței arzătoare, se remarcă prin frumusețea lor plină de grație. În același timp, trandafirii albi, simbol al purității și inocenței, transmit tandrețea unei iubiri sincere, în timp ce trandafirii roz sunt purtători ai afecțiunii și recunoștinței.

Lalele – Lalelele sunt incredibil de atrăgătoare și liniștitoare în același timp. Ca și trandafirii, și ele vin într-o varietate de culori, cum ar fi roșu, roz, portocaliu, galben, alb, violet etc. Pentru Ziua Îndrăgostiților, specialiștii floriști recomandă buchetele formate din lalele roz și galbene, buchetele uni din lalele mov care simbolizează unicitatea împreună cu dragostea rară și adevărată, iar cele roșii cunoscute în special pentru că exprimă sentimente puternice de dragoste față de partener.

Orhidee – Orhideele sunt un omagiu adus iubirii unice și irepetabile. Sunt flori romantice extrem de populare din două motive. În primul rând, rămân proaspete pentru o lungă perioadă de timp și supraviețuiesc cu ușurință vremii ostile. Această calitate a orhideelor poate semnifica un simbol al legăturii interpersonale puternice care poate supraviețui greutăților vieții. În al doilea rând, când vine vorba de orhidee există o varietate mare de culori, forme și dimensiuni. Orhideea, prin forma sa grațioasa și inflorescențele spectaculoase, reprezintă o alegere sofisticată pentru cei care doresc să transmită o dovadă de iubire rafinată.

Bujorul – Bujorii sunt o altă floare foarte romantică. Florile stratificate, rotunjite, de culoare roz sunt delicate, dar uimitor de elegante. Bujorii sunt flori care necesită îngrijire specială. Bujorii sunt cunoscuți a fi simbolul afecțiunii, atracției și iubirii.

Liliacul – Liliacul, cu florile sale minunate și aroma lor subtilă, reprezintă o alegere perfectă pentru cei care doresc să împărtășească iubirea pură și nealterată. Florile lor romantice sunt un tribut adus celei mai sincere iubiri.

Crinul – La fel ca orhideele, crinii sunt disponibili în atât de multe soiuri si nuante. Crinul, cu frumusețea sa regală și aroma sa deosebită, exprimă o iubire nobilă și rafinată. Crinii roșii transmit un mesaj mult mai pasional decât omologii lor albi. Aceste flori exotice aduc o notă de mister și eleganță de ziua iubirii. Fie că îi oferiți singuri într-un buchet sau în combinație cu trandafiri rosii, sunt o surpriză încântătoare.

Garoafa – Garoafele sunt prietenoase și cu bugetul și sunt extrem de frumoase. Disponibile în toate nuanțele vibrante, garoafele reprezintă un simbol al iubirii pasionale. Roșu aprins, alb pur, verde sau roz delicat, garoafa înflorește ca un omagiu adus dragostei în toate formele sale. Garoafele roșii și roz sunt cele mai populare de Ziua Îndrăgostiților. Garoafele sunt cunoscute că simbolizează iubirea pură și necondiționată. Acesta este motivul pentru care au un loc special de Zilei Îndrăgostiților.

Indiferent de alegere, aceste flori aduc cu ele povestea subtilă a iubirii, reprezentând simboluri puternice ale sentimentelor. Fiecare floare înseamnă o altă pagină a poveștii de dragoste, iar Ziua Îndrăgostiților este momentul perfect să o împărtășiți cu persoana dragă.

Despre Famous Roses

Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe  https://famousroses.hu . Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Posted in Uncategorized

februarie 2nd, 2024 by Iosif Gabriela

Privind incheierea proiectului cu titlul TRANSFER DE CUNOSTINTE CATRE MEDIUL PRIVAT IN DOMENIUL ENERGIE AVAND LA BAZA EXPERIENTA STIINTIFICA A ICPE-CA

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE–CA (INCDIE ICPE-CA) din Bucuresti, Splaiul Unirii, nr. 313, Sector 3, anunta finalizarea proiectului „Transfer de cunostinte catre mediul privat in domeniul energie avand la baza experienta stiintifica a ICPE-CA”, proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala in baza contractului de finantare incheiat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare in calitate de Organism Intermediar (OI), in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE) in calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operational Competitivitate (POC) in cadrul Axei prioritare 1 – Cercetare, Dezvoltare Tehnologica si Inovare (CDI) in sprijinul Competitivitatii Economice si Dezvoltarii Afacerilor, actiunea 1.2.3. – Parteneriate pentru transfer de cunostinte.

Conform contractului de finantare, valoarea totala a proiectului a fost de 17.049.512 lei. Valoarea eligibila nerambursabila acordata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) a fost de 11.302.635 lei, iar valoarea eligibila nerambursabila acordata din bugetul national a fost 2.197.365 lei.

Durata de implementare a proiectului a fost de 84 luni.

Proiectul a fost implementat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Nord Est, Sud Muntenia si regiunea Centru.

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de cresterea gradului de transfer al competentelor CDI intre Departamentul de Eficienta in Conversia si Consumul de Energie (ECCE) al INCDIE ICPE-CA si mediul privat, in domeniul Energie, Mediu si Schimbari Climatice.

Proiect cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Competitivitate

Persoana de contact: Director de proiect Dr. ing. Sergiu Nicolaie, Tel.: 021.346.72.31, +40.755.015.610, Fax: 021.346.82.99, e-mail: sergiu.nicolaie@icpe-ca.ro.

Posted in Uncategorized

ianuarie 25th, 2024 by nemesu

Organizarea unei nunti este un moment cu totul special in viata fiecaruia dintre noi. De la alegerea rochiei de mireasa pana la selectarea meniului si a locatiei, fiecare detaliu conteaza pentru a crea o zi memorabila. Unul dintre aspectele cheie pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand planifici nunta este alegerea locatiei.

In acest context, ne vom concentra pe o optiune populara: un salon de evenimente vs un cort. Alegerea corecta poate face diferenta intre o nunta de vis si o experienta mai putin placuta. In acest articol, vom explora avantajele pe care le ofera LoluEvents, un salon de evenimente din Berceni, pentru a te ajuta sa iei o decizie informata.

Infrastructura moderna si confortabila

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui salon evenimente Berceni este infrastructura moderna si confortabila pe care o pune la dispozitie. Aceste locatii sunt proiectate special pentru evenimente importante, precum nunta. Ai la dispozitie o sala mare, dotata cu tot ceea ce ai nevoie, de la sisteme audio si de iluminat de inalta calitate pana la bai curate si amenajate corespunzator. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la conditiile meteorologice neprielnice sau la probleme legate de confortul invitatilor tai, deoarece un salon de evenimente ofera un mediu protejat si placut.

Daca, totusi, vrei un eveniment intr-un cadru natural, LoluEvents iti poate indeplini dorintele. Acest restaurant dispune si de un spatiu amenajat in aer liber, perfect pentru ceremonii, sedinte foto sau momente de socializare.

Servicii profesionale

Un salon de evenimente din Berceni vine la pachet cu servicii profesionale pentru organizarea nuntii tale. De obicei, aceste locatii au personal specializat care te poate ajuta cu planificarea si coordonarea evenimentului. De la aranjarea meselor si decorarea salii pana la gestionarea mancarii si a bauturilor, personalul calificat se asigura ca totul decurge fara probleme. Astfel, tu si partenerul tau puteti savura fiecare moment al nuntii fara stresul organizarii logistice.

salon evenimente berceni

Varietatea meniului

Salonul de evenimente din Berceni iti ofera o gama variata de optiuni pentru meniu. Poti alege dintr-o lista diversificata de preparate culinare, astfel incat sa poti satisface gusturile tuturor invitatilor tai.
Desigur, si un cort reprezenta o alternativa valabila pentru unele persoane. Cu toate acestea, trebuie sa ai in vedere ca un cort poate avea anumite dezavantaje, cum ar fi:

Dependenta de conditiile meteo

Daca alegi sa iti desfasori evenimentul intr-un cort, depinzi intr-o oarecare masura de conditiile meteo. O ploaie neasteptata si vantul puternic pot crea disconfort. Trebuie sa iei in considerare si temperaturile extreme care pot influenta, de asemenea, confortul invitatilor tai.

Lipsa infrastructurii adecvate

In comparatie cu un salon evenimente Berceni, un cort poate avea lipsuri in ceea ce priveste infrastructura. Va trebui sa investesti mai mult timp si efort pentru a asigura confortul invitatilor si pentru a aduce toate echipamentele necesare.

Este important sa iei in considerare avantajele pe care le ofera un salon de evenimente, intrucat acestea contribuie la crearea unei nunti de neuitat pentru tine si invitatii tai. Asadar, atunci cand te pregatesti pentru ziua cea mare, fii atent la toate aspectele si alege cu intelepciune locatia pentru nunta ta. Un restaurant poate fi alegerea perfecta pentru a organiza un eveniment de poveste!

Posted in Uncategorized

ianuarie 24th, 2024 by Gabriel

În efortul continuu de a promova un stil de viață sănătos și echilibrat, Mixit anunță lansarea „Cutiei de degustare fitness” în colaborare cu prestigiosul Institut de Nutriție Modernă din Cehia. Această cutie inovatoare oferă o combinație de 9 sfaturi pentru un stil de viață sănătos și 14 delicii Mixit, concepute pentru a susține un început plin de energie în noul an.

Peste 50% dintre persoane și-au propus să mănânce mai sănătos și să facă mai multă mișcare în 2024*. Din păcate, aproape 80% dintre oameni își pierd motivația de a-și atinge obiectivele propuse până la mijlocul lunii februarie**. În acest context, Mixit a lansat „Cutia de degustare fitness” care conține 9 cartonașe care oferă recomandări pentru o alimentație echilibrată și activitate fizică regulată. Fiecare cartonaș are un cod QR care duce către un articol extins pe blogul Mixit unde subiectul este explorat mai amplu în colaborare cu Institutul de Nutriție Modernă. Temele acoperite includ importanța proteinelor și grăsimilor sănătoase, sfaturi practice pentru setarea unor obiective care să poată fi atinse, miturile legate de gluten, explicații despre caloriile alimentelor etc.

Pe lângă aceste cartonașe cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos, cutia mai conține 14 produse gustoase Mixit, printre care se numără terciul samuraiului, Mixitella, fructe liofilizate, batoane Mixitka sau musli proteic. Acestea sunt recomandate de specialiștii în nutriție pentru gustul lor savuros și aportul important de substanțe hrănitoare și vitamine.

„Suntem încântați să colaborăm în continuare cu Institutul de Nutriție Modernă și să aducem pe piață Cutia de degustare fitness. Prin intermediul acesteia ne-am propus să le oferim clienților noștri atât motivație, cât și susținere practică pentru a-și începe anul cu un regim alimentar sănătos. Sfaturi de la specialiști și snack-uri hrănitoare pentru orice moment al zilei – aceasta este rețeta noastră pentru succes,” a declarat Tomáš Huber, cofondator Mixit.

„Cutia de degustare fitness” este disponibilă pe site-ul Mixit și se înscrie în direcția companiei de a promova și susține un stil de viață activ și o alimentație sănătoasă. Noul produs este conceput pentru a oferi sprijin și inspirație zi de zi prin informațiile oferite alături de gustările sănătoase Mixit.

„Am vrut să venim în întâmpinarea clienților noștri cu o soluție practică, utilă mai ales în perioada în care cei mai mulți oameni își propun obiective legate de greutate și fitness” a spus Martin Wallner, cofondator Mixit. Acesta a adăugat: „Știm însă că poate fi dificil să ne păstrăm entuziasmul în a ne atinge obiectivele propuse, de aceea am creat un produs care nu este doar o colecție de gustări delicioase, ci și o resursă pentru informații utile, promovând un mod de viață sănătos și activ. Sperăm să vă inspirăm în fiecare zi să faceți alegeri pentru o viață mai bună.”

Despre Institutul de Nutriție Modernă

Institutul de Nutriție Modernă a fost înființat la sfârșitul anului 2017, de către LUKÁŠ ROUBÍK și MILOSLAV ŠINDELÁŘ, având ca viziune principală educarea publicului, a studenților și a sportivilor în materie de nutriție pe baza unor informații științifice, într-un mod modern, ușor de înțeles și, dacă este posibil, distractiv.

LUKÁŠ ROUBÍK este nutriționist cu 15 ani de experiență și autor a două cărți în domeniu, de 2 ori vicecampion ceh și slovac la culturism, iar MILOSLAV ŠINDELÁŘ este terapeut nutrițional, consilier nutrițional certificat și ține prelegeri la școala de coaching și la conferințele medicale.

Despre Mixit.ro

Mixit este un magazin online în care clienții își creează propriul mix de cereale, müsli, fructele uscate și nucile preferate.

În prezent pe site există peste 70 de ingrediente diferite: baze de cereale, fructe uscate, nuci, semințe, precum și delicii precum ciocolata, condimentele sau mini fursecuri. Oferta Mixit include și amestecuri deja pregătite, create de nutriționiști, dar și ingrediente speciale pentru persoanele care suferă de boala celiacă sau alergici la anumite tipuri de alimente. 

Pe site se găsesc și Mixitka, batoane de müsli, băuturi pudră, mixuri sărate de alune și brânzeturi. Întrucât Mixit consideră că și ambalajul este de o importanță deosebită, tuburile companiei sunt concepute cu mult drag. Clientul Mixit poate alege livrarea prin curieri sau colectarea personală din punctele Packeta.

Note

* https://www.thedrum.com/news/2024/01/17/new-year-new-focus-top-resolutions-2024-and-why-it-matters-marketers

** https://abcnews.go.com/US/struggling-new-years-resolutions-track/story?id=96173041

Posted in Uncategorized