Category: Uncategorized

ianuarie 20th, 2023 by Calugaru Ovidiu - Marius

București, 20 ianuarie 2023 – Compania Annabella Fabrica de Conserve Râureni SA se alătură Federației Române de Handbal, în susținerea performanțelor acestui sport, în calitate de sponsor principal. În urma parteneriatului, Cupa României la Handbal devine „Cupa României Râureni”.

Acordul de sponsorizare se va derula pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de prelungire, și include o investiție consistentă din partea companiei, ce va fi direcționată către susținerea pregătirilor și performanțelor handbaliștilor români și asigurarea unui cadru optim pentru dezvoltarea durabilă a handbalului în țara noastră.

Râureni este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci românești, un brand 100% românesc, profund conectat la valorile României, a cărui tradiție de aproape 55 de ani în oferirea celor mai calitative produse este egalată de implicarea în comunitate și grija pentru promovarea unui stil de viață echilibrat.

„Suntem foarte mândri de acest parteneriat și de faptul că putem contribui la dezvoltarea unui sport cu tradiție în țara noastră. Râureni este unul dintre brandurile cele mai conectate la valorile românești și ne-am făcut din susținerea acestora o misiune pe care ne-o asumăm cu mult entuziasm. Suntem încrezători în această asociere și asteptăm cu multă emoție primele competiții în care handbaliștii români își vor etala perfomanțele”, a declarat Dan Mutu, CEO Râureni.

„Cupa României Râureni va continua să ofere spectacol și suspans, deseori concretizate în surprize plăcute pentru publicul inimos.  Tradiția acestei competiții va fi îmbinată armonios cu valorile tradiționale promovate de producătorul român, care deține marca Râureni, îndrăgită la nivel internațional și recunoscută pentru calitate. Avem încredere că beneficiile acestui parteneriat se vor simți rapid, atât pentru sportivii implicați în competiții, cât și pentru publicul iubitor de handbal, care îmbrățișează valorile autentice românești”, a declarat Constantin Din, Președintele Federației Române de Handbal.

Râureni aduce aproape de consumatori tot ce are natura mai bun de oferit, prin rețete tradiționale bine ancorate în prezent, realizate din fructe și legume proaspete, culese și alese cu mare grijă atât din livezile, serele și fermele proprii, cât și din cele ale partenerilor de încredere.

Despre Râureni

Râureni este unul dintre cele mai cunoscute branduri românești, cu o tradiție de peste 50 de ani în prepararea fructelor și legumelor după rețete autentice. Mereu conectat la noile tehnologii și trenduri din industrie, Râureni comercializează produse într-o gamă variată, de la gemuri, dulcețuri, siropuri, murături până la produse gata preparate, produse gourmet sau cu 0 zahăr.

Râureni se mândrește cu produse delicioase bazate pe rețete ce au fost perfecționate de-a lungul timpului.

Și pentru că doar ingredientele bune pot crea produse pe măsură, fructele și legumele din produsele Râureni provin, pe cât posibil, din ferme proprii și din sol românesc. Toate sunt atent selecționate, recoltate la timp, iar drumul până la fabrică este cel mai scurt, astfel încât clienții Râureni să se bucure de un gust și o calitate desăvârșite.

Posted in Uncategorized

ianuarie 8th, 2023 by nemesu

Ai observat de ceva timp ca ai furnicaturi si amorteli in degete? La inceput, aceste senzatii erau doar ocazionale, iar acum s-au inrautatit, dureaza mai mult si te trezesc noaptea din somn? Ai ajuns sa te confrunti si cu dificultati in prinderea lucrurilor precum o furculita, un pix sau o cheie?

Daca ai aceste simptome, este posibil sa suferi de sindromul de tunel carpian, un tip de neuropatie de compresie care apare atunci cand nervul median – unul dintre nervii principali ai membrului superior – este comprimat pe masura ce traverseaza tunelul carpian (un pasaj ingust aflat in incheietura mainii).

Nervul median ofera sensibilitate pe fata palmara a degetelor I-IV (degetul mare, aratatorul, mijlociul si prima jumatate a inelarului). Totodata, inerveaza unii muschi implicati in efectuarea miscarilor fine. Tendoanele care permit miscarea degetelor se afla si ele in tunelul carpian.

Cand in tunelul carpian apare o inflamatie, nervul median devine presat sau iritat, provocand simptomele sindromului de tunel carpian, care pot include furnicaturi, amorteala, durere si slabiciune in mana si incheietura mainii.

Miscarile repetitive ale mainii si/sau incheietura mainii duc la dezvoltarea sindromului de tunel carpian, dar unele afectiuni medicale, cum ar fi hipotiroidismul, artrita reumatoida si diabetul pot contribui, de asemenea, la aparitia acestei maladii. Sarcina si obezitatea sunt si ele asociate cu sindromul de tunel carpian.

Daca ai fost diagnosticat cu sindrom de tunel carpian, nu amana tratamentul recomandat de medicul de mana! Iata de ce:

​Simptomele se vor inrautati.

Cu cat te tratezi mai devreme, cu atat rezultatele vor fi mai bune. Daca iti ignori simptomele, s-ar putea sa descoperi ca acestea devin din ce in ce mai problematice. Vei ajunge sa nu mai poti dormi din cauza durerilor, iar efectuarea miscarilor fine cu mana afectata va fi tot mai greoaie.

Simptomele sindromului de tunel carpian pot aparea si disparea la inceput, dar cel mai probabil vor aparea mai des daca nu te tratezi. In cele din urma, vor incepe sa te impiedice sa iti desfasori activitatile obisnuite de zi cu zi. S-ar putea sa iti fie dificil sa iti inchei nasturii de la camasa, de exemplu.

​Iti vei pierde puterea in mana.

Este posibil sa reusesti sa faci fata amortelii si durerii, dar in cele din urma, probabil ca vei incepe sa iti pierzi puterea in mana afectata. S-ar putea sa descoperi ca sarcinile care necesita abilitati motorii fine sunt din ce in ce mai dificile. Scrisul, apucarea obiectelor mici, tinerea ustensilelor si o multime de alte lucruri pe care majoritatea oamenilor le fac fara sa se gandeasca pot deveni problematice sau chiar imposibile.

​Este posibil sa nu iti mai poti controla mana.

Sindromul de tunel carpian te poate face sa iti pierzi controlul mainii. Poti ajunge sa scapi obiectele din mana. Cu cat afectiunea ramane netratata mai mult timp, cu atat riscul de a te confrunta cu acest simptom este mai mare.

​Optiuni de tratament pentru sindromul de tunel carpian

Conform celor de la Vitta Clinic, scopul tratamentul este de a ameliora sau, mai bine, de a indeparta inflamatia si presiunea din tunelul carpian. Printre cele mai recomandate tratamente se numara:

 • Purtarea unei orteze pentru incheietura mainii (in special noaptea);
 • Administrarea de medicamente antiinflamatoare;
 • Injectiile cu corticosteroizi;
 • Fiziokinetoterapia;
 • Interventia chirurgicala. Aceasta este recomandata, de regula, doar in cazurile medii sau avansate. Cu toate acestea, operatia este singura metoda cu adevarat eficienta de tratare a sindromului de tunel carpian, doar in acest fel putandu-se inlatura banda compresiva.

Posted in Uncategorized

decembrie 14th, 2022 by sorin

Medicina regenerativă, cunoscută și sub denumirea de terapie cu celule stem, este o medicină alternativă care încearcă să înlocuiască țesuturile și/sau organele deteriorate. De obicei, această daune reprezintă rezultatul unei boli, probleme congenitale sau traume. Terapiile regenerative sunt distincte de strategiile clinice. De obicei, strategiile clinice se concentrează în primul rând pe tratarea simptomelor unei probleme. Pe de altă parte, terapiile regenerative încearcă să abordeze problema în sine. În cazul nostru, vom discuta despre afecțiunile gleznei.

Astfel de celule, cât și consultanță pe subiect se găsesc la o banca celule stem

În ultimii ani și pe baza cercetărilor, terapia cu celule stem a devenit o opțiune mai des explorată fie împreună cu medicina tradițională, fie dacă opțiunile au fost epuizate. Poate fi folosit pentru a ajuta la gestionarea și, eventual, pentru a oferi o cascadă de vindecare pentru durerile articulare asociate cu anumite leziuni și boli.

Care ar fi benecifiile pentru care am putea merge la o bancă de celule stem?

Medicina regenerativă, cunoscută și sub numele de terapie cu celule stem, oferă o nouă opțiune de explorat pentru pacienții cu dureri cronice, care poate fi deosebit de benefică pentru cei care speră să evite intervenția chirurgicală. Aici vom detalia de ce ar trebui să alegeți medicina regenerativă în locul intervenției chirurgicale.

Ca informație importantă, trebuie să știți că părinții din întreaga lume aleg să stocheze celule stem, pentru a le oferi liniște sufletească cu sănătatea viitoare a bebelușului lor. În ultimii 40 de ani, peste 4 milioane de probe de sânge din cordonul ombilical au fost stocate în bănci de celule stem private la nivel global.

Deoarece terapia cu celule stem are funcții duble (de exemplu, funcția de vindecare și funcția de ameliorare a durerii), terapia cu celule stem poate gestiona, spre exemplu, durerea de gleznă care este sau nu asociată cu leziuni.

Răspunsul pacienților la terapie poate varia atunci când văd potențiale îmbunătățiri, dar, în general, aceștia pot experimenta o oarecare ameliorare a durerii după aproximativ trei săptămâni după tratament. Această îmbunătățire va continua treptat pe parcursul lunilor sau anilor.

Care ar fi concluzia acestor cercetări?

În funcție de gradul de leziune, celulele stem au capacitatea de a ajuta la regenerarea țesuturilor lezate sau bolnave. Pentru pacienții care doresc să evite intervențiile chirurgicale invazive sau medicamentele pentru durere pentru a-și aborda leziunile musculo-scheletice, terapia cu celule stem poate fi o opțiune de explorat. În România cea mai bună alegere pentru a obține mai multe informații despre acest subiect, o reprezintă cei de la Life Solutions.

Medicina regenerativă are potențialul natural de a ajuta la îmbunătățirea simptomelor pierdute uneori din evoluția multor afecțiuni.

Posted in Uncategorized

decembrie 7th, 2022 by sorinv

Cheltuieli neprevăzute apar la tot pasul, indiferent de vârstă, însă acest lucru poate fi gestionat eficient atât timp cât ai la dispoziție un sprijin financiar de încredere. Smile Credit este locul unde toate problemele tale găsesc rezolvare, fără prea mult efort sau timp pierdut. Solicită un credit pentru pensionari de la Smile Credit și obține bani rapid pentru a-ți acoperi nevoile!

Ce reprezintă un credit pentru pensionari de la Smile Credit?

Soluții eficiente furnizate de instituții financiare nebancare, creditele pentru pensionari sunt servicii de finanțare dezvoltate ca un ajutor facil pentru această categorie de persoane. Sume cuprinse între 200 și 3.000 de lei pot fi solicitate pentru un interval de până la 24 de luni, fără garanții ori alte elemente justificative. Totul se realizează online, pe baza unui minim de documente și condiții de îndeplinit, astfel încât să reprezinte un ajutor real chiar în special pentru probleme urgente.

Cum obții un împrumut?

Pentru a eficientiza procesul, birocrația a fost redusă la minim și totul se realizează cu doar câteva click-uri, fără să fie nevoie să te deplasezi la sediu. Intri pe platformă, îți creezi cont, alegi tipul de credit dorit și selectezi suma și perioada de creditare, ca mai apoi să transmiți cererea și să aștepți un răspuns. De regulă, aprobarea o vei primi în doar câteva ore, cu posibilitatea ca și banii să îți fie virați în cont în aceeași zi.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești?

Spre deosebire de împrumuturile tradiționale, este mult mai simplu să obții bani cu ajutorul unor entități ca Smile Credit. Criteriile de eligibilitate au fost stabilite la un nivel pe care majoritatea pensionarilor să îl poată atingă. Așadar, atât timp cât poți face dovada sursei de venit stabile și prezinți un cont bancar care să servească drept instrument pentru viitoarele tranzacții, șansele ca cererea de împrumut să îți fie aprobată sunt foarte mari.

Bucură-te de avantaje la colaborarea cu Smile Credit

Un împrumut rapid pentru pensionari aduce mai multe beneficii dincolo de simplitatea și rapiditatea de accesare. Dobânda este fixă pe toată perioada contractului, doar 1,1% din valoarea totală împrumutată, iar comisioanele sunt inexistente, astfel încât să poți calcula încă de la început valoarea ratelor lunare și suma totală de rambursat. De asemenea, ai parte de flexibilitate și înțelegere pentru a combate tiparul unei relații rigide între beneficiar și instituție. Vei putea jongla cu suma împrumutată, termenul final, ziua de rambursare și multe alte aspecte în baza regulilor stabilite inițial de comun acord. Totul este gândit ca un ajutor pentru tine, fără limite care să transforme nevoia de bani în slăbiciune.

Îmbunătățește relația ta cu banii cu ajutorul împrumuturilor rapide online puse la dispoziție de Smile Credit!

Posted in Uncategorized

servicii contabilitate bucuresti
noiembrie 8th, 2022 by Popescu Alex

Un contabil sau o firma de contabilitate este cel care se ocupă de aspecte importante ale afacerii, jucând și rolul de consilier, uneori, chiar de confident în probleme de afaceri. De aceea, alegerea celor mai bune servicii de contabilitate din București poate fi o sarcină complicată, deoarece contabilul va fi persoana responsabilă de gestionarea conturilor de afaceri și te va ajuta să-ți îndeplinești obiectivele, precum și să menții controlul obligațiilor fiscale.

De asemenea, un contabil nu este util doar pentru a trata o problemă, ci pentru a preveni și ghida afacerea ta, de aceea trebuie să petreci timp pentru a găsi un profesionist de încredere, pentru prosperitatea business-ului tău.

Firme de contabilitate din București – cum te ajută

Poți întâlni obstacole în calea afacerii tale, dar care pot fi ocolite dacă apelezi la un contabil, deoarece susținerea acestuia va anticipa eventualele pericole. Un expert are cunoștințe solide despre managementul financiar, astfel încât să-ți aducă cele mai bune rezultate, prin analizarea cu atenție a indicilor de performanță financiară înregistrați de firmă. Astfel, profesionistul te va putea îndruma pentru îmbunătățirea acestor elemente sau în vederea creșterii lor.

Un contabil cu experiență te ajută la centralizarea documentelor, informându-te, de asemenea, despre obligațiile de plată pe care le ai, susținându-te din punct de vedere activ și informativ în deciziile financiar-contabile pe care trebuie să le iei. În ceea ce privește cazurile nefavorabile, contabilul va fi cel care observă primul neregulile, interpretând situațiile tale contabile, iar ulterior acesta se va ocupa de remedierea problemelor. De asemenea, dacă apelezi la serviciile unei firme de contabilitate din București, vei fi ajutat să-ți optimizezi planificarea financiară, astfel încât să previi apariția unor evenimente nedorite, care ar putea avea repercusiuni importante asupra bunului mers al afacerii tale. 

Ce se întâmplă dacă nu alegi să colaborezi cu firme de contabilitate

Există anumite situații neplăcute care pot apărea în cadrul afacerii tale, iar unele acțiuni vor avea consecințe nefaste. Un contabil din Bucuresti te va ajuta să remediezi eventualele erori și te va îndruma ori de câte ori ai nevoie. Iată exemple de fapte care pot genera urmări nedorite, dacă nu beneficiezi de ajutorul unui expertꓽ

 • Poți întocmi eronat anumite declarații pentru ANAF
 • Nu ai cunoștințe cu privire la modificările legislației, ceea ce va conduce la cheltuieli, deoarece riști amenzi consistente
 • Nu știi care este situația contabilă a firmei, de exemplu ai depășit anumite plafoane, ai furnizori sau clienți inactivi, iar neclarificarea acestor aspecte poate atrage taxe sau amenzi.

Contabil București – cum îl alegi pe cel mai bun

Când începi să întreprinzi o afacere, există anumite subiecte cărora nu le dai suficientă importanță sau pur și simplu în acel moment nu ai resursele adecvate pentru a apela la serviciile unui contabil. Prin urmare, iată aspecte pe care ar trebui să le iei în considerareꓽ

Definește-ți nevoile

Trebuie să fii clar cu privire la nevoile tale, deoarece dacă deții o entitate juridică ai anumite lucruri de care trebuie să te ocupi, pe când dacă ești persoană fizică autorizată (PFA), obligațiile vor fi altele. Atunci când apelezi la firme de contabilitate din București, decide care sunt punctele importante pe care specialistul să le rezolve, dar dacă nu stăpânești acest domeniu, un profesionist te va îndruma.

Caută recomandări

Cea mai bună referință este, de obicei, recomandarea unei alte persoane. Poți începe căutarea prin intermediul persoanelor în care ai încredere, iar acestea să-ți recomande un contabil din București. În special, ține cont de recomandările acelor persoane care sunt angajate în aceeași afacere ca a ta sau care lucrează în aceeași industrie. Această modalitate de a găsi un contabil te va asigura că profesionistul domină sectorul în care îți desfășori activitatea.

Cercetează piața

Pe lângă cunoașterea experienței contabilului datorită recomandărilor oamenilor de încredere, este bine să cunoști experiența acestuia pe piața muncii. Când te-ai decis asupra unor candidați, este recomandat să-i intervievezi pentru a te asigura că sunt serioși și de încredere.

Află-i disponibilitatea pentru a lua legătura cu acesta

De asemenea, întrebă contabilul despre disponibilitatea de timp pentru a rezolva orice îndoieli sau probleme care pot apărea în viața de zi cu zi a oricărei afaceri.

Odată ce ai ales un contabil bun pentru afacerea ta, asigură-te că semnezi un contract în care să se specifice care vor fi responsabilitățile, obligațiile și drepturile fiecărei părți.  

Posted in Uncategorized

noiembrie 5th, 2022 by razvan

Cum poti face ca aceasta camera sa atinga capacitatea maxima doar cu obiecte simple de decor, care fie maresc spatiul de depozitare, fie iti asigura confortul necesar atunci cand vrei sa te bucuri de cateva momente de izolare binevenita?

Noi iti oferim cateva sfaturi pentru a-ti tranforma baia intr-o incapere care iti va satisface toate nevoile.

Buzunarele textile de perete

Nu numai ca dau bine din punct de vedere estetic, dar reprezinta o rezolvare pentru spatiile mici unde nu exista suficiente spatii de depozitare.

Aceste accesorii pentru baie se monteaza usor, agatandu-le pur si simplu intr-un cui pe usa sau perete si profitand astfel din plin de dimensiunile in general modeste ale unei bai de apartament.

Pot avea compartimente de diferite marimi, iar unele suporturi pot numara pana la douasprezece buzunare perfecte pentru a depozita produsele cosmetice sau alte obiecte pe care vrei sa le tii la indemana.

Exista si suporturi din poliester care pot fi prinse de aceeasi bara de care este prinsa perdeaua de la dus, realizate special pentru a depozita samponul, gelul de dus, lufa, sarurile de baie si celelalte produse cosmetice pentru baie.

Suportul pentru hartie igienica si reviste

Recunoaste, se mai intampla sa nu iei telefonul cu tine in baie si sa regreti ca n-ai nimic de citit, mai ales daca stii deja pe de rost ce scrie pe cutia de detergent sau pe tubul cu lotiune hidratanta.

Ca sa nu mai spunem ca parca niciodata nu gasesti un loc potrivit pentru a depozita hartia igienica – departe de raza de actiune a stropilor de apa, dar la indemana. Un suport pentru hartie igienica si reviste, realizat din otel cromat, este o alegere pentru care te va felicita intreaga familie.

Covorasele absorbante antiderapante

Chiar daca ai instalat in baie incalzire prin pardoseala, asta nu inseamna ca vei renunta sa asezi in fata cabinei de dus sau a cazii niste covorase de baie asortate la decorul incaperii.

Trebuie sa stii ca acestea nu sunt un moft, ci o necesitate: absorb apa si te protejeaza impotriva gresiei reci si alunecoase. Trebuie sa ai insa grija cand le alegi, pentru ca trebuie sa fie realizate din materiale usor de intretinut, care sa aiba pe o parte un strat antiderapant.

Poti opta ori pentru covoare de baie din materiale naturale (bumbacul sau bambusul fiind printre cele mai practice), fie pentru unele din materiale sintetice, mai rezistente si mai usor de curatat (polipropilena, poliester, PVC).

Cosul de gunoi cu rol functional si decorativ

Ai spune ca pana la urma este doar un cos de gunoi si nu merita sa investesti prea mult in el, insa daca tot ocupi un spatiu din baie cu el, de ce sa nu o faci cu stil?

Poti fi surprins de ingeniozitatea designerilor si de forma pe care o poate avea un cos de gunoi astfel incat nimeni nu isi poate da seama prea usor care este de fapt utilitatea lui.

Sa amenajezi o baie astfel incat sa te bucuri de un spatiu organizat si elegant in acelasi timp nu implica nici costuri prea mari nici renovari ample. Prin urmare daca iei in considerare sfaturile de mai sus alegerea accesoriilor in functie de particularitatile baii tai si ale stilului ales va fi mult mai usoara.

Posted in Uncategorized

noiembrie 4th, 2022 by Iosif Gabriela

In perioada 26-28 octombrie 2022 s-a desfasurat la Cluj-Napoca cea de a 20-a editie a Salonului International al Cercetarii, Inovarii si Inventicii – PRO INVENT 2022.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a participat la PRO INVENT cu 10 inventii  si a obtinut:

 • Premiul Juriului Salonului “PRO INVENT XX” pentru inventiile prezentate la Salonul PRO INVENT 2022;
 •  7 diplome de excelenta si medalii de aur pentru: Modul de electroliza de joasa temperatura cu separator pe baza de oxid solid, Membrana electrofilata multistrat si procedeu de obtinere a acesteia, Model experimental pentru testarea potentialului de biometan al biomasei, Sistem de pozitionare cu deplasare incrementala prin controlul a doua sisteme pentru asigurarea/eliberarea pozitiei cu actuatori piezoelectrici si mecanism paralelogram, Modul de electroliza de joasa temperatura cu separator pe baza de oxid solid, Elastomer cu permeabilitate magnetica ultra inalta cu aplicatii in domeniul garniturilor de etansare electromagnetica la frecvente joase si al circuitelor magnetice flexibile, Procedeu de obtinere a unui aliaj metalic biodegradabil pe baza de Mg pentru implanturi ortopedice;
 • 3 diplome de excelenta si medalii PRO INVENT pentru: Sistem magnetostrictiv de actuatie, Sistem de ecranare electromagnetica in gama 100 kHz-18 GHz a incintelor construite, Echipament pentru reglarea continua a debitului lichidelor, cu actionare electrica directa a elementului care realizeaza modificarea sectiunii de curgere.

Distinctiile si premiile obtinute confirma recunoasterea ICPE-CA ca factor motor in dezvoltarea economica a societatii prin dezvoltarea de solutii tehnologice in armonie cu mediul inconjurator.

Posted in Tehnologie, Uncategorized Tagged with: ,

octombrie 31st, 2022 by razvan

Stii cum sa alegi un abajur si de ce este atat de important pentru casa ta?

Acordand atentie abajurului, poti innobila orice corp de iluminat, deoarece o lampa, chiar si o varianta simpla sau clasica, poate imbogati spațiul din punct de vedere estetic. Schimband abajurul, poti reda o atmosfera cu totul deosebita casei tale.

Rolul principal al abajurului este de a filtra si de a da o nuanta diferita luminii artificiale, dar poate fi folosit si pentru a schimba un design interior, mai ales atunci cand lumina este aprinsa.

Abajurul are capacitatea de a insufleti aspectul unei camere. Ca urmare, exista modele de abajur pentru sufragerie sau dormitor, dar si pentru alte incaperi din locuinta ta.

Trebuie, totusi, sa se imbine armonios cu celelalte nuante ale incaperii pentru a fi considerat un articol decorativ.

Un abajur poate avea la baza hartie, sticla, cristale sau plastic. In acelasi timp, el poate fi brodat sau crosetat, tapetat sau acoperit cu matase, fiind disponibil in numeroase forme (cilindru, con, cub sau forme asimetrice, taiate sau nu).

Daca esti in cautare de un nou abajur sau orice alte accesorii pentru corpuri de iluminat, suntem siguri ca Vivre este locul perfect in care sa te uiti. Alege din produsele de la noi pentru a schimba cu totul aspectul locuintei tale si pentru ca tu sa te bucuri de un design aparte.

Posted in Uncategorized

baterii auto la domiciliu
octombrie 25th, 2022 by ramona

Pentru ca o masina sa functioneze asa cum trebuie, este foarte important ca toate componentele acesteia sa fie de calitate si sa ofere randamentul scontat. De asemenea, este esential ca ele sa fie corect instalate si compatibile cu indicatiile oferite de catre producatorul fiecarui model de autoturism in parte.

Printre accesoriile si piesele care ridica cele mai mari provocari in randul soferilor se regasesc si diversele modele de baterii auto la domiciliu care pot fi achizitionate de pe piata de la Neobat.

Specificul acestora variaza in functie de voltaj, dimensiuni si durata de viata, insa nu doar aceste caracteristici sunt problematice si, deseori, adevarate mistere pentru foarte multi posesori de masini. Un element care constituie o provocare aparte este reprezentat de montajul bateriilor. Din fericire, exista solutii foarte la indemana, care nu implica nici macar deplasarea la un service. Iata ce trebuie sa stii despre acestea!

Baterii auto la domiciliu? Acum, acest lucru este posibil!

Modelele de baterii auto la domiciliu pot sa aiba foarte multe particularitati. Aceasta este definita de firma care a produs-o, de dimensiuni, voltaj, capacitate si compatibilitatea cu anumite modele de autoturisme. De asemenea, difera foarte mult si caracteristicile bateriilor cand vine vorba despre montaj. Pentru orice sofer, termenul de 3-4 ani este unul cunoscut atunci cand se gandeste la durata maxima de viata a unui acumulator.

Atunci cand aceasta perioada se apropie de final, posesorii de autoturisme trebuie sa se gandeasca la locul din care vor cumpara un nou acumulator, tipul de baterie aleasa precum si montajul acesteia. Indeosebi montajul reprezinta un element important, deoarece acesta trebuie efectuat cu mare grija si atentie, iar majoritatea soferilor aleg sa apeleze la mecanici. Cu toate acestea, sunt si situatii neprevazute care pot aparea.

De exemplu, in unele situatii in care bateria se defecteaza si necesita inlocuire, masina nu mai poate fi deplasata. Daca ramai acasa cu masina care nu mai porneste, trebuie sa rezolvi problema, iar deseori persoanele care te-ar putea ajuta nu sunt disponibile. Vestea buna este ca au aparut servicii speciale, care garanteaza livrarea la domiciliu si montajul rapid al acumulatorului de care ai nevoie! Tot ce trebuie sa faci este sa comanzi produsul dorit, iar o echipa de experti se va deplasa la domiciliu tau, pentru a-ti monta bateria si pentru a se asigura ca aceasta functioneaza eficient pe masina ta.

Montajul nu este singura activitate care da batai de cap multor soferi, atunci cand vine vorba despre acumulatorii de care au nevoie masinile lor. Si alegerea acestora poate fi o reala provocare. Neobat.ro ofera, pe langa livrare la domiciliu in Bucuresti, Ilfov si Cluj si montaj, un alt beneficiu foarte important. Este vorba despre consultanta tehnica la telefon, pentru orice sofer care doreste sa achizitioneze baterii auto la domiciliu, fara sa stie care este exact modelul de care au nevoie.

Alegerea unei baterii auto la domiciliu potrivite este foarte importanta, deoarece prezinta consecinte pe termen scurt, mediu si lung pentru orice autoturism. Cu bateria potrivita, masina ta iti va oferi mereu confortul si functionalitatea de care ai nevoie. Cu ajutorul profesionistilor, poti beneficia de sprijin in vederea efectuarii celei mai bune alegeri, precum si de transport la domiciliu si montaj al bateriei!

Posted in Uncategorized Tagged with:

ingrasaminte
octombrie 11th, 2022 by ramona

Fie ca este vorba de o mica gradina sau sera, fie de un teren agricol in camp deschis, calitatea solului este esentiala pentru culturile plantate. Elementele nutritive, precum calciul, magneziul, potasiul si sulful reprezinta factori importanti pentru dezvoltarea corespunzatoare a plantelor si pentru obtinerea unei recolte bogate. Insa dupa un timp, aceste substante sunt epuizate si nu se pot suplimenta pe cai naturale.

Una dintre solutiile pe care le ai la dispozitie pentru a remedia situatia este fertilizarea folosind ingrasaminte de pe www.plantmaster.ro. Vei completa in acest fel necesarul de substante nutritive, revigorand solul si mai departe culturile plantate.

Rolul fertilizantilor

ingrasaminte
ingrasaminte

Fertilizarea aduce numeroase beneficii, ca de pilda: prinderea si intarirea radacinilor pentru o recolta de succes, asigurarea aportului de oligoelemente si enzime necesare cu scopul de a ajuta plantele sa reziste in fata bolilor sau intemperiilor si furnizarea nutrientilor necesari pentru o crestere sanatoasa si viguroasa.

Amendamentele se folosesc tinand cont de starea culturii, cantitatile de fertilizanti aplicate anterior, continutul de azot, fosfor si potasiu din sol, productia preconizata. continutul de clorofila din frunze si cantitatea de biomasa. Fiecare fertilizant contine cantitati variabile din anumite minerale tocmai pentru a fi posibila rezolvarea diverselor probleme cu care se confrunta o recolta.

Tipuri de ingrasaminte

In functie de tipul de cultura, poti achizitiona produse organice sau minerale regasite in mai multe subcategorii, ca de exemplu:

 • Foliare, recomandate pentru legumicultura si floricultura;
 • Granulate, destinate aplicarii pe sol sau pe plante;
 • Hidrosolubile, indicate pentru a fi aplicate pe diverse tipuri de plante;
 • Solubile si substraturi, utilizate pentru sadire si inmultire.

Semnele deficitului de azot

Exista o serie de semne care te pot ghida in alegerea produsului cu cea mai buna compozitie pentru a suplimenta deficitul din sol. Daca plantele cultivate se dezvolta mai lent, iar frunzele capata o nuanta galbuie, atunci stimuleaza productia de clorofila cu ajutorul unor ingrasaminte cu azot. Acestea vor duce la cresterea abundenta a plantelor si la obtinerea culorii verde inchis. Azotul este un element vital care sustine cresterea masei vegetative a fructelor si contribuie la mentinerea metabolismului plantelor de cultura.

Fosforul

Fosforul ajuta solul sa respire si aduce un aport de energie. Asigura o calitate superioara a legumelor si depozitarea substantelor de rezerva pentru plante. De asemenea, ajuta la cresterea initiala a plantelor, contribuind la dezvoltarea sistemului radicular si a eflorescentei. Procentele mai mari de fosfor sunt utile in faza incipienta, atunci cand plantezi o gradina noua, o floare intr-un ghiveci sau seminte de gazon pe peluza.

Potasiul si imunitatea plantelor

Aplica ingrasaminte cu potasiu pentru a imbunatati imunitatea plantelor si a le proteja de anumite boli. Potasiul ajuta la dezvoltarea radacinilor solide si ofera rezistenta impotriva intemperiilor, frigului extrem sau secetei.

Calciul

Calciul asigura rezistenta mecanica a tesuturilor si turgescenta celulara, sustine producerea pigmentilor si protejeaza legumele de arsurile solare.

Sulful

Sulful stimuleaza formarea in sol a compusilor organici si a vitaminelor necesare pentru cresterea plantelor. Impreuna cu azotul, acesta reprezinta o sursa necesara pentru a acumula proteine in culturi.

Magneziul

Magneziul ajuta la fotosinteza si este regasit in clorofila. Terenurile in panta si solurile usoare pot pierde magneziul prin spalare, de aceea se acorda o atentie deosebita fertilizarii in special cu gunoi de grajd sau compost pentru a asigura acest element.

Foloseste ingrasaminte pentru revitalizarea solului ori de cate ori este nevoie si conform indicatiilor de pe pachetul produsului. Atat deficitul, cat si excesul de elemente nutritive poate afecta serios culturile plantate. Asadar, aplica-le doar in doza recomandata si in urma anumitor analize de sol.

Posted in Uncategorized Tagged with: