Vizita la ortodont: ce este important de făcut înainte de a ajunge la acest specialist?

O vizită la dentist sau ortodont poate fi stresantă. Visezi să ai dinți drepți, bine îngrijiți, dar ai multe temeri și îndoieli? Cum să alegi un ortodont și ce trebuie să faci la prima vizită? Vei găsi răspunsurile mai jos.

Cum să alegi medicul ortodont potrivit?

Pacienții care nu au studii medicale nu sunt capabili să evalueze în mod fiabil profesionalismul unui medic. Din acest motiv, atunci când aleg un ortodont, aceștia se ghidează cel mai adesea după recomandările familiei și prietenilor sau opiniile postate pe internet. Nu este un lucru rău, însă, cel mai important este să te asiguri că acorzi atenție modului în care te-a intervievat medicul ortodont. Cu cât este mai detaliat, cu atât mai bine. Răspunsurile la întrebările tale sunt, de asemenea, un indiciu – fiecare dintre ele ar trebui să fie satisfăcătoare pentru tine.

Tratamentul ortodontic durează cel puțin 2 ani, iar în această perioadă se fac controale regulate. De asemenea, trebuie să reții că un aparat dentar se poate defecta, iar atunci este util să ai „la îndemână” un medic ortodont.

Ce face un ortodont la prima vizită?

Cum arată prima vizită la un ortodont? Se pare că nu e nimic de care să-ți fie frică. În timpul acestei vizite, medicul colectează informații și stabilește obiectivele tratamentului cu pacientul. O parte integrantă a acestei vizite este, de asemenea, examinarea cavității bucale, a dinților și a articulațiilor temporo-mandibulare. În special în cazul celor mai tineri pacienți, este important să se determine cauza malocluziei. Din acest motiv, medicul ortodont acordă atenție modului în care pacientul vorbește și dacă are obiceiuri proaste.

În cabinetele de ortodonție, fiecare caz este privit ca un întreg. În corectarea malocluziei, poate ajuta eliminarea defectelor de postură sau modificarea dietei. Odată ce știi cum arată prima vizită la ortodont, tot ce trebuie să faci este să te pregătești corespunzător pentru ea.

Prima vizită la un ortodont – cum să te pregătești?

Înainte de a găsi un ortodont și de a face o programare la el, toți dinții ar trebui tratați complet, fiind necesară uneori și o vizită la specialistul în endodonție. Datorită acestui fapt, va fi necesară amânarea datei de începere a tratamentului.

Dacă mergi la un dentist, probabil că ai un motiv anume pentru asta. Cu toate acestea, încearcă să îl definești. Totuși, cele mai frecvente motive pentru tratament într-un cabinet de ortodonție sunt:

  • mușcătură anormală, care poate fi congenitală sau dobândită
  • strângerea sau scrâșnirea excesivă a dinților
  • probleme cu pronunția, dar și cu închiderea gurii
  • alinierea slabă a dinților, de exemplu din cauza supraaglomerării sau a golurilor dintre ei.

noiembrie 23rd, 2021 by