In ce fel vă pot ajuta o pereche de ochelari protecție PC

Dacă aveți de multe ori dureri de cap inexplicabile, vederea încețoșată sau ochii roșii, e cazul să luați în considerare vizita la medicul oftalmolog și posibilitatea achiziționării unei perechi de ochelari protecție PC. Și, cel mai important, trebuie să luați în calcul o schimbare în stilul de viață pentru că cele menționate mai sus indică în mod cert o problemă de sănătate la nivelul ochilor.

Cui se adresează acești ochelari protecție PC

O pereche de ochelari protecție PC sunt deosebit de potriviți în contextul actual, atât în confortul casei, cât și la serviciu, în funcție de activitatea desfășurată. Acești ochelari nu corectează problemele de vedere, dar oferă totuși o ușoară corecție, suficientă pentru a preveni oboseală vizuală la persoanele cu vedere normală. Prețul lor poate fi mai mic decât cel al ochelarilor tradiționali, deoarece nu necesită o fabricație personalizată.

Acești ochelari de protecție PC nu trebuie, totuși, confundați cu ochelarii fără corecție, care sunt doar simple accesorii de modă. Acei ochelari achiziționați fără prescripție medicală în farmacii sau în anumite supermarketuri nu sunt de folos în cazul utilizării în fața unui ecran.

Ochelarii protecție PC, așa cum sugerează și numele lor, nu vor fi folosiți pentru a corecta un defect vizual, ci pentru a vă ușura ochii și a reduce disconfortul produs de lumina artificială a ecranelor.

Aceștia pot fi utili pentru persoanele care nu au probleme de vedere care trebuie corectate, dar care au un disconfort vizual care crește treptat pe parcursul zilei, lucru de care se plâng din ce în ce mai mulți oameni.

Cine ne poate recomanda purtarea unei pereche de ochelari protecție PC?

Vizitele regulate la un oftalmolog sunt absolut necesare pentru a vă verifica vederea și pentru a determina exact ce tip de ochelari aveți nevoie, mai ales dacă lucrați la un birou, în fața unui calculator. Chiar dacă acești ochelari protecție PC sunt doar ochelari de confort, cel mai bine este să aveți o trimitere și să vă cumpărați ochelarii de la un optician autorizat.

Lentilele acestor ochelari protecție PC sunt concepute pentru:

A face o corecție foarte ușoară (+ 0,6 dioptrii în medie) destinată ameliorării acomodării ochilor la lumina ecranului;

A îmbunătăți contrastele și reduce disconfortul cauzat de lumina artificială;

A reduce senzația de orbire prin filtrarea luminii albastre de pe ecrane.

Sedințele de gimnastică ortoptică sunt și ele de ajutor pentru că lucrează la acomodare și sunt deseori eficiente în antrenarea mușchilor oculari. A cere și părerea unui oftalmolog în privința asta poate fi o opțiune excelentă dacă purtați deja ochelari pentru a corecta miopia sau astigmatismul.

Ochelarii protecție PC trebuie purtați în următoarele situații:

·         când intenționați să petreceți mult timp în fața unui ecran (indiferent dacă este vorba de un computer sau de un televizor);

·         dacă aveți privirea încețoșată;

·         de îndată ce apar primele simptome ale tensiunii la nivelul ochilor.

Acești ochelari sunt recomandați persoanelor care nu prezintă niciun defect vizual special, dar care au nevoie de un suport în activitatea de zi cu zi, activitate ce presupune folosirea unui dispozitiv cu lumina albastră, dăunătoare pentru vedere pe termen lung.

octombrie 5th, 2021 by