Afla ce presupune o endoscopie si la ce este utila!

endoscopie

Ce reprezinta o endoscopie?

O endoscopie reprezinta o investigatie a tractului gastrointestinal superior. Prin intermediul acestei proceduri medicale, medicul are posibilitatea de vizualizare a esofagului, stomacului si duodenului cu ajutorul unui dispozitiv special, numit endoscop. Acesta este un tub lung, subtire si foarte flexibil, cu o precizie inalta, care in varf prezinta o sursa de lumina si o camera video.

Pentru realizarea endoscopiei, acest tub se introduce prin cavitatea bucala a pacientului, urmand a fi inghitit. Ulteior, personalul medical va ghida endoscopul pentru realizarea unei inspectii pe intreaga lungime a tractului digestiv superior (a esofagului, stomacului si duodenului). Pentru ca pacientul sa nu simta niciun fel de disconfort, o endoscopie se realizeaza sub anestezie locala.

endoscopie

Aceasta investigatie este rapida si nedureroasa, durand nu mai mult de 5 minute. Aceasta nu va impiedica respiratia pacientului, iar prin anestezie locala se diminueaza senzatia de disconfort. Echipamentul medical folosit este unul modern si care ofera rezultatele dorite. Prin intermediul acestei investigatii, afectiunile de la nivelul esofagului, stomac si duoden devin mai usor de depistat, iar pe baza rezultatelor, medicul poate stabili un plan de tratament eficient.

Ce ar trebui sa faceti inainte de aceasta analiza?

Inainte de a vi se face o endoscopie, medicul va va adresa anumite intrebari referitoare la problema medicala pe care o aveti, precum si daca suferiti si de alte afectiuni. Alergiile la diferite medicamente, bolile de inima, dependenta de insulina, cancerul si sarcina reprezinta cateva dintre conditiile medicale care ar trebui aduse la cunostinta medicului inainte de realizarea acstei investigatii. Aceste informatii vor ajuta medicul in luarea deciziilor in privinta masurilor de precautie ce trbuie luate pentru ca analiza sa se realizeze in conditii de siguranta.

Medicamentele ce nu trebuie luate inainte de investigatie includ:

  • Heparina;
  • Medicamente antiinflamatoare;
  • Aspirina;
  • Tratamente anticoagulante;
  • Antidepresive, anxiolitice (medicamente impotriva anxietatii) si alte medicamente care ar putea induce starea de somnolenta.

Unde va puteti realiza o endoscopie?

Clinica RomGerMed ofera servicii medicale complete, putand beneficia de o endoscopie realizata de cadre medicale bine pregatite si cu o experienta vasta in domeniu. Medicii din cadrul Clinicii RomGerMed va vor indruma cu informatiile necesare pentru a avea o viata sanatoasa si va vor trata cu o grija deosebita!

iulie 14th, 2021 by