Hranirea corecta a bebelusului cu lapte praf – ce trebuie sa stie parintii preocupati de sanatatea copilului lor?

Unul din cele mai delicate subiecte pentru tinerii parinti care au adus pe lume un bebelus este legat de modul de hranire ales. Uneori, nu parintii sunt cei care aleg cu ce sa isi hraneasca bebelusul, mama avand probleme de sanatate care nu ii permite sa il alapteze, este nevoita sa apeleze la metoda hranirii cu lapte praf Hipp. Alteori, parintii aleg pur si simplu sa isi hraneasca copilul cu lapte praf din considerente personale. Indiferent de situatie, daca bebelusul ia in greutate in mod corespunzator si se dezvolta conform graficului, parintii nu au de ce sa isi faca griji.

Cum alegi apa pentru prepararea laptelui praf?

Avand in vedere ca laptele praf Hipp sau Topfer 3, spre exemplu, este una din cele mai bune optiuni care se gasesc pe piata, un lapte organic din ingrediente de cea mai buna calitate, si apa folosita trebuie sa se ridice la calitatea laptelui. Apa cu care este preparat laptele praf, asadar, poate deveni un factor de risc pentru sanatatea bebelusului, daca parintii nu tin cont de unele reguli.

Decizia de a folosi apa de la robinet pentru a prepara laptele praf depinde de zona in care locuiesc parintii si de poluare. Cei care nu sunt siguri  daca apa de la robinet este sau nu potabila, trebuie sa se orienteze catre un purificator sau catre alt tip de apa. In plus, unele tipuri de apa au in componenta cantitati mari de fluoride, care cresc riscul fluorozei, o afectiune de risc a dintilor.

In cazul in care apa de la robinet nu este cea mai buna alegere, apa imbuteliata este ideala prentru prepararea lapticului bebelusului.

La ce temperatura se recomanda servirea laptelui praf bebelusilor?

Temperatura ideala a laptelui praf trebuie sa fie cat mai apropiata de temperatura laptelui matern. Sunt si bebelusi care prefera laptele mai rece, insa recomandarea specialistilor este ca parintii sa ofere laptele praf caldut copilului, niciodata fierbinte. Parintii trebuie sa verifice temperatura turnand cateva picaturi pe incheietura mainii, unde pielea este mai sensibila. Daca arde, laptele praf nu este la temperatura potrivita.

Ce program de masa ar trebui sa aiba bebelusul hranit cu lapte praf?

Spre deosebire de bebelusii alaptati la cerere, bebelusii hraniti cu lapte praf trebuie sa aiba un program de masa bine stabilit. Specialistii recomanda ca portiile bebelusilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 2 luni sa fie de 6 mese la zi, cantitati de catre 100 ml de lapte. Bebelusii de 2-4 luni au nevoie de 5 mese pe zi, a cate 200 ml lapte, in timp ce bebelusii care au depasit varsta de 4 luni au nevoie de 4 mese la zi, o data la cinci ore.

Cat de importanta este sterilizarea biberoanelor sau tetinelor?

Parintii care isi hranesc bebelusii cu lapte praf trebuie sa acorde o atentie deosebita sterilizarii biberoanelor si tetinelor dupa fiecare folosire. Acest proces reprezinta spalarea acestora in prima faza cu apa si detergent, cu ajutorul unei perii circulare, ulterior fierberea sau sterilizarea chimica a acestor accesorii.

iunie 25th, 2020 by