Avantajele utilizarii manusilor de latex

Exista pe piata un anumit model de manusi unica folosinta , care au ajuns sa fie folosite in diverse domenii, precum medicina, saloanele de cosmetica, salubritate sau in domeniul alimentar, si anume renumitele manusi din latex.

In anul 1889, seful sectiei de chirurgie a spitalului John Hopkins a inventat manusile din latex, pentru a evita imbolnavirea cadrelor medicale din cauza substantelor chimice medicale folosite. Incepand de atunci, acestea au inceput sa fie din ce in ce mai folosite in industria medicala.

Aceste manusi latex sunt foarte eficiente in a oferi protectie contra oricaror factori contaminati, devenind astfel o bariera impotriva transmiterii anumitor infectii periculoase.

Latexul este foarte rezistent atunci cand este vorba despre protectia impotriva acizilor, bazelor, iodului sau clorului ori alte substante chimice ce pot dauna pielii, de aceea este foarte important ca acestea sa fie purtate ori de cate ori exista riscul ca pielea sa intre in contact cu acesti compusi periculosi. Astfel, nu va exista riscul aparitiei unor reactii adverse la contacul cu aceste substante.

Exista insa anumite situatii cand latexul poate provoca reactii adverse nedorite, iar in aceste cazuri este recomandat sa se foloseasca acele manusi de unica folosinta din nitril sau vinil.

Manusile din latex sunt rezistente, confortabile si nu par a crea vreun disconfort in momentul in care sunt purtate, neafectand in nici un fel activitatea celor ce le poarta. Manusile pot fi astfel purtate in orice domeniu, fie ca este vorba despre domeniul alimentar, fie ca este vorba despre domeniul medical, ca si manusi chirurgicale.

In domeniul alimentar, este obligatoriu sa se foloseasca aceste manusi din latex pentru a nu exista riscul contaminarii alimentelor si a produselor alimentare cu diverse bacterii.  Manusile de latex care se folosesc in industria alimentara sunt mai groase si de aceea ofera o rezistenta mai buna in ceea ce priveste rezistenta la intepaturi sau elasticitatea.

august 13th, 2018 by